Page 9

ONGELIJKVLOERSE KRUISING Ruim een jaar geleden werd bekend dat het viaduct over de Welterlaan geschilderd zou worden. Bewoners mochten suggesties doen. Thijs Gulpen stuurde enkele tekeningen in, Gé Logister deed de suggestie voor een Romeins thema te kiezen. Voor dat laatste werd gekozen. Inmiddels is kunstenaar Lars Ickenroth bezig met de uitwerking. Nog eens werd de hulp van de bewoners ingeroepen, dit keer vooral van de kinderen. Zij konden een kleurplaat inleveren om Lars verder te inspireren. Twintig kinderen maakten daarvan gebruik. Als dit wijkblad uitkomt, is Lars misschien al aan de gang bij het viaduct zelf …..

Romeinse thema voor een viaduct …. Daar hoort toch ook een Romeinse weg bij ? Dinsdag 13 mei werden we op onze wenken bediend: bij de werkzaamheden op het kruispunt Ruys de Beerenbroucklaan/Bekkerweg wer-

den de resten ontdekt van een ….juist: Romeinse weg. Die ging dan wel niet onder het viaduct door, maar toch.

Hoe hij wel liep, is niet precies bekend. Maar aangenomen mag worden dat hij vanaf de Thermen naar het kruispunt (wat er toen overigens nog niet was) kwam en verder het tracé van de huidige Bekkerweg volgde, richting Aken. Toen sprak men overigens van Aquis Granni. Coriovallum als belangrijk knooppunt in de Romeinse wereld, want nabij de Thermen was wél een belangrijk kruispunt, namelijk met de Via Belgica, die van Keulen via ZuidLimburg naar Boulogne-Sur-Mer liep.

9

Profile for Wijkblad Aarbek

Wijkblad 2014 06  

Wijkblad 2014 06  

Advertisement