Page 21

Als je er echter niet per se iets aan wilt verdienen, dan is weggeven misschien ook een overweging waard. Je kunt een (gratis) prikkertje in het wijkblad van juni zetten, kleren kunnen naar de Winkel van Sinkel (die met de opbrengst goede doelen in de omgeving steunt). En er zijn speciale weggeef-Facebookgroepen. Zoals https://www.facebook.com/ groups/468866546559902/ (actief in Parkstad). Toch liever verkopen ? Dan is misschien Marktplaats een optie, maar wellicht wil de nieuwe winkel NetNietNieuw aan de Benzenraderweg er nog wat voor geven. Goed idee trouwens, om als je iets wilt kopen niet meteen aan nieuw te denken. Door spullen te hergebruiken werken we ook nog eens aan duurzaamheid ! Of samen gebruiken ! Op https:// peerby.com/ kun je gemakkelijk achterhalen welke spullen hier in de buurt te leen zijn en je kunt er zelf ook spullen aanmelden, waar anderen gebruik van kunnen maken.

BURGERNET Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Bent u alert en wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet! Met Burgernet helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen of om vermiste personen terug te vinden. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt. Daarnaast kunt u ook, via uw e-mail ge誰nformeerd over tal van veiligheidsaspecten bij u in de buurt.

Wat is Burgernet? Burgernet is een samenwerkingsverband tussen politie, de gemeente en u als burger met als doel om de veiligheid in uw eigen leef- en werkomgeving te bevorderen. Hoe werkt Burgernet? Via uw vaste of mobiele telefoon ontvangt u een ingesproken bericht of u ontvangt per sms een tekstbericht. Daarin wordt u verzocht om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon en/of voertuig. Zo helpt u direct bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of vermist kind. Hebt u op basis van het bericht een tip voor de 21

Profile for Wijkblad Aarbek

Wijkblad 2014 03  

Wijkblad 2014 03  

Advertisement