Page 1

gem. ETTEN-leur/rucphen/zundert

mei 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Festival

survival checklist

De oorsprong van schoonheid


Kees de Regt, inwoner van Etten-Leur, bezorgt al enige tijd de magazines van Etten-Leur e.o Bruist.

Tijd dus om iets meer over hem te weten te komen. Kees is geen onbekende in de regio. hij is vroeger ondernemer geweest in Etten-Leur. Inmiddels is Kees met pensioen, maar hij gaat niet achter de geraniums zitten. Kees doet vrijwilligerswerk bij Avoord, zit bij het Ettense mannenkoor en hij werkt bij de Vitaminebron. Tevens is Kees trotse opa van Rif van 6 jaar en Anne van 1,5 jaar.

Heb je vragen over de bezorging of wil je graag onze Bruisende magazines ook bij uw onderneming hebben liggen? Spreek Kees even aan of stuur een mailtje naar loes@nederlandbruist.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Grand Café The Butler Markt 8 te Etten-Leur, tel. 076-5441044 Eigenaresse: Daisy Kerkhoffs Wat is het verhaal achter The Butler? “The Butler is acht jaar geleden geopend, gelijktijdig met het nieuwe winkelhart Etten-Leur. Afgelopen jaar kreeg ik de mogelijkheid om de zaak over te nemen. Zo’n kans krijg je maar één keer. Het was nu of nooit! Sinds januari jl. ben ik dan ook de trotse eigenaresse van The Butler.”

Wat is er sinds de overname allemaal veranderd?

van de dag terecht kunnen voor een kop koffie en een krant. Om het geheel wat huiselijker te maken, bakken we sinds de overname iedere dag zelf appeltaarten, hebben we twee leestafels met uiteenlopende tijdschriften, staan er elke week verse bloemen op tafel en beschikken we over gratis WIFI. Het zijn kleine veranderingen, waarmee we een grote doelgroep kunnen bereiken.”

“Het is mijn doel om van The Butler een echt grand café te maken zoals een grand café bedoeld is. Dat wil zeggen dat er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat leven in de brouwerij moet zijn. Mensen moeten hier op ieder moment

Wat hebben jullie gasten nog meer te bieden? “Gasten zijn bij ons van harte welkom voor een overheerlijke lunch of diner, een borrel, een hapje en een drankje op het terras, diverse bieren van de tap en een High Tea of High Wine. Tevens beschikken wij over een aparte ruimte die afgehuurd kan worden voor vergaderingen, bruiloften, lezingen en workshops. James, zoals we deze intieme en sfeervolle ruimte noemen, is geschikt voor maximaal zeventig personen en voorzien van een eigen bar, toiletten en indien nodig een aparte ingang.”

www.thebutler.nl 3


Colofon Beeld: Studio Voorhuis, Saskia Kerkhoff

Zomer

9

Gezond en lekker eten kan bij uitstek in de zomer. Niet voor niets het

favoriete seizoen van Mathijs Vrieze: Uitgever Nederland Bruist C.V. “Ieder seizoen heeft zijn charmes.

Maar deBossers zomer past goed bij mij. manager Marcel

Je eet vanzelf wat lichter. Frisse en

fruitige salades, geroosterde kip. En traffic Nederland Bruist alles groeit en bloeit, dus je hoeft je

ingrediënten dus niet van over zee te office manager Marion Schoonenberg halen. Ik ga graag de markt op of langs

om te kijken wat voor Vormgeving deengroenteboer Eindredactie Nederland Bruist moois er ligt. Nederlandse tomaten of

aardbeien. Een maaltijdsalade Themateksten Nederland Bruistdraai

je makkelijk in elkaar.” Mathijs houdt

best van een mooi stuk vleesBossers of een Acquisitie Loes Levy, Marcel lekker visje, maar hij gaat er bewuster

mee om en laat het steeds vaker fotografie Fotografie Dzonpiek.nl

10

staan. “Als je weet hoeveel voeding en water er nodig is om tot honderd gram vlees te komen, dan weet je wat vlees eten voor belasting is van het milieu. Als ik vlees eet, kies ik biologisch vlees en bij vis let ik erop dat ik vis van duurzame vangst koop. Zeker twee keer in de week eet ik vegetarisch.”

Contact etten-leur e.o. Bruist

Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340, F 0848354655 ettenleur@nederlandbruist.nl

21

Like ons op facebook.com/ettenleurbruist Contact Hoofdkantoor

25

26

Nederland Bruist C.V. nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be Like ons op facebook.com/nederlandbruist

31

Inhoud

34

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2010 Nederland Bruist C.V. Merknaam Etten-Leur Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.


Bruisende lezer, Ik heb me laten vertellen dat we ons deze maand geen zorgen hoeven te maken over het weer. Ik hoop dat die voorspellingen waar zijn en dat we eindelijk kunnen gaan genieten. Aan onze zonnige cover zal het in ieder geval niet liggen. Om alvast een beetje in de stemming te komen, lees je in deze bruisende editie alles over zomers koken in het interview met Mathijs Vrieze. Omdat deze maand ook het festivalseizoen weer van start gaat, hebben we een speciale festival checklist voor je gemaakt. Verder lees je in deze editie o.a. hoe wij ons onderdompelde in de wereld van perfectie en schoonheid.

Natuurlijk zijn er deze maand ook weer een aantal nieuwe bedrijven die zichzelf voorstellen. Zo heeft Grand CafĂŠ The Butler een nieuwe eigenaresse en maken we kennis met Beauty Studio Elegance en Benetex Wooninrichting. Tevens stellen we onze bezorger Kees de Regt aan je voor en kun je alles lezen over het bruisend bezoek bij Avoord in Rijsbergen. Vergeet trouwens niet om mee te doen met de puzzel van deze maand waarbij je een leuke prijs kunt winnen, aangeboden door Bois Douce uit Zundert. Kortom, deze bruist staat weer boordevol bruisende informatie. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet, Loes Levy


de zeven/schooNhedeN

Spiegeltje, spiegeltje Wie is De sCHoonste in Het lanD? Schoonheid is iets van alle tijden, al is de druk om mooi te zijn de afgelopen jaren fl ink opgevoerd. in grote mate leggen we deze druk onszelf op, maar ook (sOCiale) Media, de maatschappij en vrienden en collega’s spelen een belangrijke rol. Bruist dompelde zich onder in de wereld van perfectie en ging op zoek naar de oorsprong van schoonheid.

Door gephotoshopte modellen op billboards, celebrities die voor ieder wissewasje onder het mes gaan bij een plastisch chirurg en televisieprogramma’s waarin mooie acteurs en presentatoren de boventoon voeren, is het schoonheidsideaal de laatste jaren verandert in perfectie. iedereen heeft wel iets om niet tevreden over te zijn en elke dag weer confronteert de spiegel je met je eigen gezicht. Met name bij jonge mensen ligt de

lat om mooi te zijn erg hoog. een belangrijke oorzaak hiervoor zijn onderzoeken waaruit blijkt dat mooie mensen meer succes hebben in de liefde, omringd worden door veel vrienden en sneller een baan vinden.

Timeless beauty niemand weet wie de schoonheidsregels bedacht

6

heeft, of waarom. Mogelijk zijn ze gebaseerd op het klassieke meesterwerk ‘Haft paykar’ van de perzische dichter nizami. Dit rijmende verhaal gaat over een sjah die op zeven achtereenvolgende nachten zeven prinsessen bezocht. alle vrouwen vertelden hem zeven verschillende verhalen over wijsheid, deugd en liefde. een andere anekdote gaat over een schilder die de mooiste vrouwen ter wereld op het schildersdoek wilde zetten. Hij vond daarvoor zeven verschillende meisjes van de straat. aangenomen wordt dat al deze vertellingen uiteindelijk tot de zeven schoonheden hebben geleid, die generaties lang mondeling zijn doorgegeven. De zeven schoonheden zijn bepaalde uiterlijke kenmerken


aan de wand ?DNAL TEH NI ETSNOOHCS ED SI EIW die afwijken van wat normaal is. Wie gezegend is met donker haar en lichte ogen of licht haar en donkere ogen, een moedervlek boven de lip, lange gekrulde wimpers, een spleetje tussen de tanden, amandelvormige ogen, sproeten of een kuiltje in de wangen wordt gezien als mooi. al zijn er door jaren heen veel variaties ontstaan op deze schoonheidsidealen en heeft men meerdere keren een bepaald aspect van het lichaam tot in het extreme willen veranderen. neem bijvoorbeeld de geÍpileerde haarlijn in de renaissance, of de extreem dunne tailles in de achttiende eeuw in de jaren ’60. en niemand had in 1966 een dunnere taille dan fotomodel twiggy.

suCCesFOrMule gelukkig hebben ook minder mooie mensen hun geheime wapens. goed gekleed gaan bijvoorbeeld, oogcontact maken, leuke humor en goed kunnen luisteren. ook een zelfverzekerd optreden heeft een krachtige uitwerking. Wie in zichzelf gelooft, wordt aantrekkelijk gevonden, los van uiterlijke schoonheid.

7


GEM. ETTEN-LEUR/RUCPHEN/ZUNDERT

Op onderstaande adressen is het magazine elke maand af te halen:

HeT roer oM

JANUARI 2013 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

laNg leve de WeersTaNd

gem. etten-leUr/rUcPhen/ZUndert

decemBer 2012 gratis meenemen! 12-12-12 WWW.nederlandBrUist.nl

ETL-1301.indd 1

UITpunt/VVV Nieuwe Nobelaer - Anna van Berchemlaan 2, Etten-Leur C1000 Heijmans - Kerkwerve 25, Etten-Leur Ici Paris X - Hof van den Houte 118, Etten-Leur Gall & Gall’s - Etten-Leur Hampshire Trivium Hotel & Spa - Trivium 72, Etten-Leur Cine Service Bioscoop - Binnentuin 2, Etten-Leur Friss Haarmode - Markt 31, Etten-Leur Stockholm Haarlokaal - Grauwe Poldervoetpad 6b, Etten-Leur Stockholm Fashion - Bisschopsmolenstraat 62, Etten-Leur Kam en Schaar - Dorpsstraat 26, Sint Willebrord Eeterij ‘t Heike - Dorpstraat 134, Sint Willebrord Reload Fashion - Dorpsstraat 140, Sint Willebrord J&B Exclusieve tuinmeubelen - St. Bavostraat 106, Rijsbergen Dames Pellens - St. Bavostraat 30, Rijsbergen Golfbaan /Restaurant de Turfvaert - Zwart Moerken 12, Rijsbergen Le Garage Lifestyle - Molenstraat 48, Zundert VVV kantoor - Markt 27, Zundert Els Haarmode - St. Martinusstraat 12, Rucphen VVV Kantoor - Baanvelden 13, Rucphen Horecacentrum “De Toekomst” - Pastoor de Bakkerstraat 19, Achtmaal Visspeciaalzaak HAVENZICHT - Van Bergenplein 6, Etten-Leur Chiqoorij - Oude Bredaseweg 40, Etten-Leur Hip & Go - Markthof 5, Etten-Leur Restaurant Saveurs - Geerkade 19, Etten-Leur CP Coiffures - Lange Brugstraat 1A, Etten-Leur

En natuurlijk is het magazine bij alle adverteerders verkrijgbaar!

10:39

HandtaSteliJK mooi de tassen van De Vi 

etiQuette À la carte expert op het gebied van tafeletiquette

mooi AAN TAFEL... gem. etten-leUr/rUcphen/ZUndert

ETL-1212.indd 1

oktoBer 2012 gratis 16-11-12 meenemen! 08:43 WWW.nederlandBrUist.nl

SamenWonen,

zo doe je dat!

Het SUCCeS van

Ben Woldring

GO RETRO

Woontrend, een mooie miX gem. etten-leUr/rUcPhen/ZUndert

ETL-1210.indd 1

19-09-12 novemBer 2012 gratis meenemen! WWW.nederlandBrUist.nl

10:23

wE lovE

NATURE

culinairE ONTDEKKINGSTOCHT

groEnOP WEG ETL-1211.indd 1

17-10-12 11:00


Nieuwe Haring op 5 juni 2013 weer te koop! Het haringseizoen begint dit jaar op woensdag 5 juni 2013. Op die dag start het seizoen met de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Vanaf deze datum is de Hollandse Nieuwe ook weer te koop in onze Visspeciaalzaak aan het Van Bergenplein te Etten-Leur. Nieuw dit jaar: Onze haringparty’s bij u thuis, op kantoor of waar u ook wilt. Zoals vorig jaar bewezen is door de AD Haringtest, hebben wij de beste haring uit de omgeving.

Contact Visspeciaalzaak Havenzicht Van Bergenplein 6 4871 CE Etten-Leur 076-7511933 www.vishavenzicht.nl info@vishavenzicht.nl

Dinsdag Haringdag 4 + 1 GRATIS Woensdag Lekkerbekken dag 2 + 1 GRATIS 9

Openingstijden: Maandag 11.00 - 18.00 uur Dinsdag 09.00 - 18.00 uur Woensdag 09.00 - 18.00 uur Donderdag 09.00 - 18.00 uur Vrijdag 08.00 - 20.00 uur Zaterdag 09.00 - 17.00 uur


“

de zomer past goed bij mij


kok

Interview

Mathijs vrieze Mathijs Vrieze (1980) is de lekkerén-gezondkok van Nederland. Hij schreef meerdere kookboeken die stuk voor stuk bestsellers werden en is een veelgevraagd tv-kok. Daarnaast heeft hij een zonnig karakter en een bijbehorende voorliefde voor de zomer. We spraken met hem over zomers koken, vakantie en zijn boek ‘De smaak van Liefde’. 11


Beeld: Studio Voorhuis, Saskia Kerkhoff

Zomer

Gezond en lekker eten kan bij uitstek in de zomer. Niet voor niets het favoriete seizoen van Mathijs Vrieze: “Ieder seizoen heeft zijn charmes. Maar de zomer past goed bij mij. Je eet vanzelf wat lichter. Frisse en fruitige salades, geroosterde kip. En alles groeit en bloeit, dus je hoeft je ingrediënten dus niet van over zee te halen. Ik ga graag de markt op of langs de groenteboer om te kijken wat voor moois er ligt. Nederlandse tomaten of aardbeien. Een maaltijdsalade draai je makkelijk in elkaar.” Mathijs houdt best van een mooi stuk vlees of een lekker visje, maar hij gaat er bewuster mee om en laat het steeds vaker staan. “Als je weet hoeveel voeding en water er nodig is om tot honderd gram vlees te komen, dan weet je wat vlees eten voor belasting is van het milieu. Als ik vlees eet, kies ik biologisch vlees en bij vis let ik erop dat ik vis van duurzame vangst koop. Zeker twee keer in de week eet ik vegetarisch.”


Koken met liefde

Het was ook op vakantie dat zijn idee voor het boek ‘De smaak van Liefde’ ontstond. “In Thailand koken de mensen met liefde. Daarom smaken die curry’s zo geweldig. Ze nemen er de tijd voor en ze proeven aandachtig of er meer knoflook of lemongrass door moet. Ga maar na, als mensen voor hun partner koken of voor hun date, dan doen ze beter hun best. Door met liefde en passie te koken, bewust met het eten bezig te zijn, smaakt het ook beter.” Het kookboek inspireert niet alleen om heerlijk te koken voor de mensen van wie je houdt, het is ook een mooi cadeau voor je geliefden. “Daarom heb ik mijn eigen hoofd dit keer maar van de cover afgehaald en een mooi hart op de voorkant gezet”, lacht Mathijs vrolijk.

Vakantie

Ook tijdens zijn vakanties houdt Mathijs ervan om culinair te genieten en inspiratie op te doen. “Ik ben een echte Thailandliefhebber en probeer ook invloeden uit de Thaise keuken in mijn gerechten te verwerken.” Hij legt uit dat hij op reis altijd kijkt waar de locals gaan eten. “Als je als toerist in Thailand bent, ben je geneigd om restaurants binnen te stappen die er van buiten mooi uitzien. Maar dat zegt vaak niks over de kwaliteit. Ik probeer juist in kleine straatjes de authentieke restaurants te vinden waar de locals komen. Daar ziet het er misschien kneuterig uit en je zit er op plastic stoeltjes, maar ik heb er de lekkerste curry’s gegeten. Ik zou het liefste de hele wereld nog culinair willen ontdekken. Zien hoe de mensen in andere landen leven en koken.” 13


Rudi Saman

Geef je moeder een speciaal Moederdag cadeau?

Speciaal samengesteld voor jouw moeder! MOEDERDAG SPECIAL Diepte reiniging, epileren, anti-age op basis met ultrasoundgolven (DUO-LIFT) hydratatie, anti-rimpel, lifting, drainage met ontspannende massage van schouders, decolleté nek en gezicht.

Normaal: € 96,50 nu speciaal voor Moederdag

€ 59,95

Verras je moeder en bestel de Moederdag Special! OP=OP

Beautyinstituut Su Chên’s Torenpad 16A Etten-Leur 076-5017664 www.suchens.nl




Oude Bredaseweg 40 4872 AE Etten-Leur tel. 076 5020740  www.chiqoorij.nl info@chiqoorij.nl 

     makreel & witbier       Bereiding:     Snijd de sinaasappel in partjes zonder de vliesjes. Snijd de  kaas in 8 kleine reepjes. Neem 8 mooie blaadjes witlof.    Snijd het restant van de witlof fijn en roerbak dit kort in wat   olijfolie. Doe de inhoud van de blikjes in een kom en maak   het wat losser. Meng het met de roergebakken witlof en  met de verse kruiden. Leg op ieder witlofblaadje een beetje   vis met de geroerbakte witlof en een partje sinaasappel.   

Witlofschuitjes met

Garneer af met rode peperbessen en bieslook.

Tip

 

  Lekker met een koud glas Witte  Trappist van La Trappe *.  De producten met een * zijn te Ingrediënten voor 4 personen   verkrijgen in onze winkel. 2 blikjes van 80 gram émietté van makreel ‘à la  bière blanche’ van la Belle-Iloise *   Wij serveren heerlijke 1 sinaasappel  lunchgerechten. Ook voor de 2 stronken witlof    kleine trek, zoet of hartig, 40 gram komijnekaas *    hebben wij een verrassende keuze! olijfolie om te roerbakken *    rode peperbessen *   Met Q-Linaire groet, dille, fijn gesneden  

      Marloes & Katja bieslook, fijn gesneden   15


Ben jij ondernemend, creatief en wil jij je eigen tijd indelen ‌ dan is het vak nagelstyling wellicht iets voor jou! In april en mei ontvang je 10% korting op een nagelstyling opleiding naar keuze! Neem contact met ons op voor meer informatie. Bloemenstee 33, 4882BH Klein-Zundert, tel: 06-29366287 laura@lovelynailsandfeet.nl, www.lovelynailsandfeet.nl, webshop: www.shop4yournails.nl

Artgallery Titambire

Vedelring 184

12½ jaar uw specialist voor Kunst & Beelden uit Zimbabwe

Etten-Leur T (076) 503 52 17

Van april tot en met juni 2013 zijn er tal van activiteiten (door Zimbabwaanse kunstenares) en tentoonstellingen.

06 29 05 55 41 www.titambire.nl

Kijk op www.titambire.nl voor meer informatie.

In 1 dag geplaatst en volledig afgewerkt! Bezoek onze showroom: Heijningen, Arbeidsweg 4, T 0167-528558: ma t/m vr 08:00-17:00u, zaterdag op afspraak. Breda, Regenbeemd 21, T 076-5729568: ma t/m vr op afspraak, zaterdag 10:00-17:00u

Absolute topkwaliteit Naadloze sandwichconstructie Uitstekende warmte- en geluidsisolatie Bestand tegen elk weertype & onderhoudsvrij 10 jaar schriftelijke fabrieksgarantie Ruim 40 jaar ervaring!

Regenbeemd 21, Breda, T: 076-5729568 | Arbeidsweg 4, Heijningen, T: 0167-528558

www.polystyle.nl


www.abc-clinic.nl Botox € 149,-

Liposculpture v.a.€ 1195,-

Ooglidcorrectie € 995,Borstvergroting v.a. € 3630,-

Paardeweide 22 a/b  4824 EH Breda  T 076-542 31 54 info@abc-clinic.nl  www.abc-clinic.nl


een paar dagen uiT je de dak gaan in de buiTenLuchT, sLapen in een TenTje en genieTen van de besTe muziek: heT fesTivaLseizoen is weer geopend. beLangrijk om Te

Let the festival season begin!

weTen: hoe overLeef je een paar dagen camping, nieT douchen, bier drinken en een Terrein voL fesTivaLgangers? of heT nu een one-daY-er of een overnighT-er is, meT onze survivaL checkLisT kun jij heT aLLemaaL aan!

Festival survivaL

checklist


zet je sChrap

Fris & Fruitig

ken je dat verhaal van die festivalgangers die ’s nachts bij aankomst op de camping hun tent niet meer konden vinden? haringen vergeten kan de beste overkomen. mocht jij ze thuis op het aanrecht hebben laten liggen, zoek dan naar andere oplossingen om je tent schrap te zetten voordat een stel jolige feestbeesten er met je slaapplek vandoor gaat.

tOilet lOl houd jij van een hygiënisch toilet en een goede bril om op te zitten? dan heb je in dit geval toch echt pech. een festival-wc, ook wel diXi genoemd, is alles behalve schoon en comfortabel. met een flinke rol wc-papier onder de arm, papieren toiletbrillen, een wasknijper en desinfecterende handgel maak je van ieder toiletbezoek een feestje.

OOrverdOvend

denK Klein

een koffer op wieltjes met bijpassende beautycase komen goed van pas als je luxe op vakantie gaat, maar zijn zeker niet festival waardig. denk klein en kies voor een backpack. Laat overbodige spullen, kleding en schoenen thuis en pak alleen het hoognodige in. je bent immers maar een paar dagen van huis.

festivals en goed sanitair blijven een slechte combinatie en gaan na al die jaren van feestvreugde nog steeds niet goed samen. om nare geurtjes te voorkomen zijn baby- en gezichtsdoekjes, een goede deo en een tandenborstel geen overbodige luxe. maar ook met behulp van deze producten is de tijd waarin je nog naar bloemetjes rook voorgoed verleden tijd. niet getreurd, na verloop van tijd wen je vanzelf aan je nieuwe lichaamsgeur.

vOetenWerK wat het weer ook doet, één ding is zeker: trek nooit je mooiste en duurste stappers aan. een festivalterrein is alles behalve een rode loper. kleed je hier ook naar. je wilt je tenslotte niet de hele dag druk hoeven maken om de toestand van je schoenen. zeer geschikt en geaccepteerd is de regenlaars. ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar in verschillende soorten lengtes, printjes en kleurtjes. het is verstandig om de dagen voorafgaande aan een festival genoeg slaap te pakken. waarom? Tussen een groep hossende, zingende en schreeuwende mensen doe je natuurlijk geen oog dicht. een paar oordopjes kunnen het leed een beetje verzachten.

Druppel-proof wat is een festival zonder een wolkje aan de lucht? inderdaad, perfect. helaas zit ons land vol verrassingen en een ongelukkig buitje in een klein hoekje. niet getreurd, want met een fashionable regencape kun jij de ergste spatjes aan. een vuilniszak voldoet trouwens ook prima. 19


makkelijk centimeters verliezen, Makkelijk centimeters precies waar jij dat wilt. verliezen,

precies waarverliezen jij dat Stevig afvallen, centimeters op je wilt. heupen, meer spieren en minder vet? Bailine laat je strakker in je vel zitten met elektrotraining. Terwijl je ontspannen ligt, worden je spieren Stevig afvallen, centimeters verliezen getraind. Volg ons programma en wij garanderen succes! op je heupen, meer spieren en minder vet? Bailine laat je strakker in je vel zitten met elektrotraining. Terwijl je ontspannen ligt, worden boek jenuspieren getraind. Volg ons Bailine Breda n programma en wij sessies esucces! 076 5142255 10 garanderen Breda@bailine.nl www.afslanken-breda.nl

Bikini-proof voor de zomer? HET KAN! Bel meteen voor de gratis proefbehandeling!

BAILINE BREDA

076-5142255 Gegarandeerd succes! BREDA@BAILINE.NL

er 2 ont vang gr atis

WWW.BAILINE.NL

afvallen - figuurcorrectie - cellulitis - pijnbestrijding - natuurlijke facelift gezonde lifestyle - gewichtsconsulent

Hagemuntweg 7 4879NM Etten-Leur T. +31 76 7620063 M. +31 6 11044773 info@intowood.nl www.intowood.nl

maatwerk voor bedrijven en particulieren

i

n

t

e

r

i

e

u

r

b

o

u

w

maatwerk ∙ vloeren ∙ kasten ∙ keukens ∙ meubels


Bruisende zaken:

Bedrijf: Beauty Studio Elegance Oranjelaan 24, Etten-Leur. Tel. 076-5035087 Eigenaren: Bianca en Leon Braat Wat is het verhaal achter Beauty Studio Elegance? “Twintig jaar geleden opende ik bij mijn ouders aan huis de deuren van mijn eigen schoonheidsstudio. Sindsdien is er veel veranderd. Als aanvulling op de salon startte ik samen met mijn man Leon een aantal jaren na de opening van Beauty Studio Elegance een sportschool, aangevuld met een Turks stoombad en een sauna. Toen er kinderen in het spel kwamen, hebben we dertien jaar geleden echter besloten om de sportschool te verkopen en ons alleen nog op de salon te richten. Dat doen we elke dag nog steeds met heel veel plezier.”

In welke behandelingen zijn jullie gespecialiseerd?

Met welke producten wordt er gewerkt in de salon?

“Naast huidverzorgende behandelingen kunnen zowel vrouwen als mannen bij ons terecht voor huidverbeterende behandelingen, zoals voor acne, elektrisch ontharen, camouflage, Shiatsu drukpuntmassage en vanaf nu ook voor microdermabrasie en mesotherapie. Daarnaast zijn onze medewerkers ook allemaal gediplomeerd op het gebied van pedicure.”

“In de salon werken wij met producten van de merken Neoderma en DermaPrime. Het eerstgenoemde merk is een samentrekking van de Griekse woorden Neo en Derma en betekent ‘nieuwe huid’. De producten en behandelingen van Neoderma hebben een perfect huidvernieuwend resultaat en verzorgen, herstellen en verbeteren de huid. DermaPrime biedt een complete verzorgingslijn aan op plantenbasis en is geschikt voor ieder huidtype.”

Welke trend is er op dit moment te zien op het gebied van beauty en huidverzorging? “Helemaal van deze tijd zijn de behandelingen en crèmes specifiek voor anti-aging. Met onze allernieuwste behandelingen, microdermabrasie, bio facesetting en mesotherapie, spelen wij in op deze trend.”

www.studio-elegance.nl 21


Mode Whoopy’s 10 D-E molenstraat dert un 4881CS Z 01 30 7 076- 59 van Zundert gste steegje in het gezelli

Openingstijden: Maandag gesloten di t/m do 10:00 tot 18:00 uur. Vrijdag 10:00 tot 21:00 uur, zaterdag 10:00 tot 17:00 uur. LET OP: ELKE ZONDAG OPEN 11:00 TOT 16:00 UUR


Prijsvraag welke acteur speelt de rol van Dominic Toretto? Mail de oplossing naar ettenleur@nederlandbruist.nl, vergeet niet uw naam en adresgegevens erbij te vermelden. U maakt drie keer kans op twee vrijkaartjes voor een film naar keuze. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

BIOSCOOP cine-service Etten-Leur www.cine-service.nl

Win 3 x 2 kaartjes

Prijswinnaars van de Bios-prijsvraag april: Mandy van Seters uit Etten-Leur Anne Verwijmeren uit Etten-Leur Kalinka Meuwissen uit Etten-Leur

voor een film naar keuze

23


EN/ZUNDERT GEM. ETTEN-LEUR/RUCPH

N! MEI 2013 GRATIS MEENEME L WWW.NEDERLANDBRUIST.N

IVAL FEST SURVIVA L

CHECKLIST

G ON PROON RSSCH DE OOVAN HEID

‘like’ ons op

Facebook www.facebook.com/EttenLeurBruist

Franchisenemers gezocht Heb jij altijd al voor jezelf willen beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. GEM. ETTEN-LEUR/ RUCPHEN/ZUNDERT

MEI 2013 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLA NDBRUI ST.NL

Meer weten Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail: franchise@nederlandbruist.nl Website: www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

FESTIVAL SURVI VAL CHECKLIST

DE OORSPRON VAN SCHOON G HE ID


BENETEX Wooninrichting

Bruisende zaken:

Bedrijf: Benetex Wooninrichting Kerkwerve 3a, Etten-Leur Tel. 076-5019950 Eigenaren: Kees, Bram en Maurice Goossens

Wat hebben jullie klanten te bieden? “Van gordijnen, tapijten, pvc vloeren, behang tot houten vloeren; Benetex is de complete woninginrichter voor al jouw vloeren, raamdecoratie en wandbekleding. Of het nu om een rustige sfeer of een levendig interieur gaat, wij adviseren graag bij de complete stoffering van jouw woning.”

Wat is typerend voor jullie werkwijze? “Wij hechten veel waarde aan een goede service en staan onze klanten graag te woord onder het genot van een heerlijk kopje koffie. In een nieuwe vloer, gordijnen of raamdecoratie gaat redelijk wat geld zitten. Het is voor ons dan ook niet meer dan normaal dat wij klanten behandelen zoals wij zelf ook behandeld willen worden als we een belangrijke aankoop doen.”

Wat is het verhaal achter Benetex Wooninrichting?   Bram: “Benetex Wooninrichting is 25 jaar geleden opgericht door mijn vader Kees. De eerste paar jaar was het bedrijf gevestigd in Roosendaal. Tien jaar geleden is de zaak naar Etten-Leur verhuisd. Mijn broer Maurice en ik zijn min of meer grootgebracht tussen de rollen vloerbedekking. Niemand kijkt er dan ook vreemd van op dat we het bedrijf nu met z’n drieën runnen.”

Hebben jullie nog leuke acties in het vooruitzicht? “Omdat we dit jaar 25 jaar bestaan, krijgen klanten het hele jaar 25% korting op de huiscollectie. Kom eens vrijblijvend langs en vier het 25-jarige jubileum met ons mee!” 25

Kerkwerve 3a ● 4873 ce etten Leur ● Tel. 076 501 99 50 ● BTW nr. 75435652B01 ● KvK 7410 ● benetex@planet.nl ● www.benetex.nl


Fruit voor jong en OUD

Een appeltje voor de dorst, aardbeien als dessert en een handvol mandarijnen voor de vitamientjes. Sinds afgelopen zomer kunnen de bewoners van woonzorglocatie Het Anbarg in Etten-Leur voor hun dagelijkse portie groente en fruit terecht bij hun eigen groenteboer. Elke dinsdag staat fruitleverancier De Vitaminebron van 9.00 tot 13.00 uur in de foyer om bewoners, medewerkers en omwonenden te voorzien van vers fruit en de lekkerste seizoensgroenten. Volgens Cor Bossers, eigenaar van De Vitaminebron, is de markt een groot succes. “Bewoners kunnen hier lekker rondsnuffelen en zelf kiezen wat ze graag willen eten. Het is prachtig om te zien hoe dankbaar mensen zijn. Dat maakt het ook zo leuk om hier te staan.”

Gezond gemak De Vitaminebron is dé fruitspecialist die mensen stimuleert meer fruit

te eten. z“Wij zijn gespecialiseerd in fruitsoorten voor jong en oud en hebben voor ieder wat wils. Fruit eten moet voor iedereen een vanzelfsprekende keuze worden en daarom is gemak het sleutelwoord van De Vitaminebron.” Naast de bewoners van Het Anbarg worden ook de bewoners van woonzorglocatie Kloostergaard in Etten-Leur elke dinsdag tussen 9.00 en 13.00 uur door De Vitaminebron voorzien van hun dagelijkse portie groente en fruit. Dezelfde service biedt De Vitaminebron elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur in

woonzorglocatie De Willaert in hartje Zundert en van 13.00 tot 14.30 in woonzorglocatie Rijserf in het centrum van Rijsbergen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is De Vitaminebron van 9.00 tot 18.00 uur te vinden in Het Winkelhart van Etten-Leur.

Ook aan de vitamientjes? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Vitaminebron via telefoonnummer 013-4561977 of een e-mail sturen naar info@devitaminebron.nl. 26


Verfrissende manier van echtscheidingsbemiddeling De cijfers liegen er niet om: een derde van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Gelukkig kiezen velen ervoor om de scheiding op een nette en respectvolle manier te laten verlopen en daarbij kan een scheidingsbemiddelaar een grote rol spelen. Graag stel ik mij even aan u voor: Mijn naam is Liana de Ruiter en ik ben geboren en getogen in Breda. Voordat ik bij 2Divorce als scheidingsbemiddelaar aan de slag ging, werkte ik voornamelijk in dienstverlenende beroepen, in de financiële dienstverlening en in de makelaardij. Het mooie aan de dienstverlening zijn de mensen. Wie dat kent, weet hoe fijn het is om mensen te helpen. Het grote voordeel van een goede scheidingsbemiddelaar is dat er iemand objectief en met begrip met je meekijkt naar je situatie. Een scheiding is erg gevoelig, je treft mensen op een kwetsbaar moment in hun leven. Een scheiding brengt immers vaak gevoelens van angst, woede en verdriet met zich mee. De een kan verder in het verwerkingsproces zijn dan de ander. Een goede bemiddelaar hoort en ziet dat en maakt ruimte voor emoties. Daarnaast houd ik begrip voor omstandigheden en de lokale cultuur. Door daar integer mee om te gaan help ik mensen de goede beslissingen te nemen, waardoor iedereen weer met een positief gevoel aan de toekomst kan beginnen. Kinderen van ouders die op een dergelijke manier uit elkaar zijn gegaan blijken gelukkiger dan kinderen van zogenaamde ‘vechtouders’. Als dat geen goed argument is…. 27

Liana de Ruiter Echtscheidingsbemiddelaar Langdonk 56 4824 DS Breda Tel: 076-3020017 E-mail: ruiter@2divorce.nl

www.2divorce.nl.

8,5


evenemen Agenda Etten-leur

4 mei Tuin & Idee, Centrum (markt met bloemen, planten en tuinideeĂŤn)

25 mei t/m 2 juni Van Gogh Leeft, o.a. Kunstroute Etten-Leur

5 mei Servais Knaven Classic, Trivium Hotel (fiets/ tourtochten)

25 mei Van Gogh Traditional Jazzfestival, Centrum (optredens en streetparade)

5 mei Vincent van Gogh Wandeltochten, De Wipakker ( 5, 10, 15, 24, 30 en 40 km)

25 mei Scoopkrijten en Streetpaint Event, Centrum 26 mei Koopzondag met Meulemart, Winkelhart (braderie)

12 mei Benelux Kampioenschappen Bodybuilden & Fit Markt, Nieuwe Nobelaer

27 t/m 30 mei Wandelvierdaagse (start en finish Nieuwe Nobelaer)

1 2 mei 5e Tour de Leur, Noord (amateur wielerronde en artiesten)

29 mei t/m 2 juni Jumping Etten-Leur, Hoevenseweg 34 (springconcours paarden)

17 mei t/m 20 mei Havenfeesten, langs de Leurse Haven Bij de VVV in Nieuwe Nobelaer is vanaf half mei de programma-catalogus voor Van Gogh Leeft / Kunstroute verkrijgbaar.

20 mei Beleef De Rith, Zuidelijk Buitengebied (culinaire fietsroute/open dag bedrijven)

Nieuwe fiets- en wandelroutes zijn weer op voorraad.

Meer informatie over deze en andere activiteiten: www.uitinetten-leur.nl

28


nten

mei 2013

Agenda ZUNDERT 4 mei Open Molendag, Akkermolen Akkermolenweg 13, Zundert Open van 13.00 - 16.00 uur www.vvvzundert.nl 10 mei Oeloek, CultuurCentrum, Molenstraat 5, Zundert www.cczundert.nl 11 mei Nationale Molendag, Akkermolen Akkermolenweg 13, Zundert www.vvvzundert.nl 26 mei Roland Holst fietstocht Vertrek vanaf Auberge van Gogh, Markt 26, Zundert. Aanvang 11.00 uur. Fietstocht onder leiding van een gids, kopje koffie en museumbezoek € 10,www.vvvzundert.nl

Iedere zondag Cultuurhistorisch Centrum de Weeghreyse Expositie over het koningshuis Open van 14.00-17.00 uur. St. Bavostraat 18, Rijsbergen www.deweeghreyse.nl Hele maand mei Expositie galerie op 11 Wernhoutseweg 11, Zundert www.galerieop11.nl t/m 2 september Heringa/van Kalsbeek Artist in Residence Van GoghGalerie. St. Elisabethlaan 1a, Zundert www.vangoghhuis.com t/m november 2013 Henriette en Richard Roland Holst. Het boek van de Buissche Heide. Expositie Vincent van GoghHuis, Markt 27, Zundert. www.vangoghhuis.com

29

Heringa / Van KalsbeeK & Corso Zundert

www.vangoghhuis.com Vincent van GoghHuis Markt 26 – 27 Zundert open: wo — vr 10.00 – 17.00u za — zo 12.00 – 17.00u

Ontwerp: Thomas Dahm / dahm.nl


Speciale aanbieding: kom sfeer proeven en ontmoet een ander! Tegen inlevering van deze bon krijgt u in het Grand Café in locatie Rijserf of De Willaert koffie met gebak voor € 2,25 in de periode van 1 mei t/m 1 augustus 2013. Locatie Rijserf: Rijserf 1 in Rijsbergen. Locatie De Willaert: Burg. Manderslaan 53 in Zundert


Avoord Zorg en Wonen Postbus 10001 4870 PH Etten-Leur Telefoon: 076-5325000 www.avoord.nl

Waar kun je als senior nog gezellig bijkletsen met vrienden en familie, in een sfeervolle ruimte, onder het genot van een heerlijke maaltijd voor een leuke prijs? Wij vonden een prachtige gelegenheid. Bij het Grand Café in woonzorglocatie Rijserf in Rijsbergen kun je elke dag ‘s middags terecht voor een warme maaltijd en 1x per maand op dinsdagavond van 18.00 tot 20.30 uur.

Inmiddels maken al veel bewoners en omwonenden gebruik van het Eetpunt, want je hoeft niet in Rijserf te wonen. Elke maand kun je vooraf kiezen uit 2 menu’s voor 11 euro. Het betreft een toegankelijk 3-gangen menu, met koffie en thee na. Als bruisend team testte wij beide maaltijden. Het viel ons op dat alles vers en met veel zorg werd bereid. Ook de bediening was heel attent en mede door de gezellige sfeer was er veel contact met de overige gasten. We hebben ontzettend genoten met een glas heerlijke wijn. Dit Grand Café is een fijne ontmoetingsplek voor ouderen in de buurt.  Het volgende Eetpunt vindt plaats op dinsdag 28 mei. U kunt zich aanmelden bij het Grand Café in Rijserf via tel. 0765986117. Tot ziens.

Marion & Cindy 31


Festival met kunstroute, straattekenen, jazzfestival, braderie en koopzondag in Etten-Leur

Van 25 mei t/m 2 juni vindt in Etten-Leur het festival Van Gogh Leeft plaats. Het Westbrabantse Etten-Leur profileert zich met dit festival steeds meer als Van Goghgemeente. Etten-Leur is trots op haar beroemdste oud-inwoner, Vincent van Gogh, die hier in 1881 het besluit nam om kunstenaar te worden. Een uniek gegeven uiteraard, want Van Gogh is een van ’s werelds beroemdste schilders geworden. Hij is nog steeds een bron van inspiratie voor velen. Van Gogh Leeft vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het is voor het eerst dat het evenement de vorm van een festival krijgt. Allereerst is er natuurlijk de Kunstroute Etten-Leur, met ca. 100 deelnemers, verdeeld over zo’n 38 locaties. Diverse vormen van kunst worden getoond in woonhuizen, kantoorpanden, ateliers, galeries en tuinen. Hoofdlocatie, met een overzicht van werk van alle deelnemers aan de Kunstroute, is het voormalige kloostercomplex Het Withof, aan de Bisschopsmolenstraat. De Kunstroute vindt plaats van 25 mei t/m 2 juni. Tevens tijdens Van Gogh Leeft 32

o.a.: Van Gogh Traditional Jazzfestival en straattekenen (beiden op 25 mei), Meulemart/ braderie en Koopzondag Winkelhart (26 mei), Preview Van Gogh Experience Live en Cultuurcafe (2 juni). Kijk voor het volledige programma op www.vincentvangoghinetten.nl Foto: Luyten Adviesgroep / VVV


coLumn/YvoNNe

Dromen is belangrijk

ik heb een droom. Weliswaar samen met 3 miljoen andere nederlanders, maar toch, wie zegt dat dromen origineel moeten zijn? Mijn ultieme droom is om een boek te schrijven. een kinderboek om precies te zijn. en dat moet niet alleen op mijn pc staan (daar heb ik er al een paar van) maar ook in de winkel komen. Het moet gekocht, gelezen en liefst gewaardeerd worden. omdat ik al ervaren heb dat ik dat in m’n eentje niet voor elkaar krijg, zit ik sinds kort op

les. Daar leer ik van een heuse kinderboekenschrijfster alles over verhaallijnen, personages, perspectieven en conflicten. tijdens die lessen voel ik me heel wat; ik leer een hoop. Maar eenmaal thuis val ik al snel terug in geploeter. Zoals laatst. De eerste pagina’s stonden op papier; mijn dochter wilde wel lezen. ik maakte een printje, ze ging er uitgebreid voor zitten. Het duurde twee tellen. ‘Mam, die eerste zin: ik snap er niks van.

De cursor hangt al drie minuten boven de button upload video. Wat is een cursor? en een button ken ik ook niet!’ Zucht, voorlopig blijf ik maar samen met al die andere nederlanders lekker doordromen …

Yvonne huisman (44) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 33


Bois Douce is een professionele schoonheidssalon en een winkel vol producten die uw schoonheid accentueren. We geloven in persoonlijke schoonheid, want geen mens is hetzelfde. We lossen problemen met uw uiterlijk op. We hebben ons gespecialiseerd in verschillende behandelingen. Naast traditionele schoonheidsbehandelingen lossen we ook al uw problemen op gebied van uiterlijk op. Veel voorkomende problemen zoals rimpels, gelaatsvlekken en afhangende ogen zijn snel verleden tijd. En zonder chirurgische ingrepen!

Bois Douce Molenstraat 180 4881 GG Zundert 076-5977256 www.boisdouce.nl info@boisdouce.nl

Uniek persoonlijk behandelplan Omdat we uitgaan van uw eigen schoonheid maken we een persoonlijk behandelplan voor u. Dit behandelplan is aangepast aan uw wensen en bijvoorbeeld ook uw huidtype. Dankzij het behandelplan op maat gaat u na elke behandeling zelfverzekerd en stralend naar huis. Daarnaast is ook het wellness-effect van een behandeling een prima reden om naar Bois Douce te komen.

Speciale aanbieding voor de lezers en lezeressen van Etten-Leur Bruist. Een uitgebreide huidanalyse en een luxe behandeling voor gelaat en hals van 142,50 euro voor slechts 50 euro. 34


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een mesotherapie behandeling ter waarde van 175 euro. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. mei Etten-Leur Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Deze maand:

Mesotherapie behandeling

t.w.v. â‚Ź 175,- Aangeboden door Bois Douce Molenstraat 180, Zundert, www.boisdouce.nl

pascaud huid stralend jonger persoonlijk laser

led meso boisdouce makeup parfum huidanalyse


ERVAAR DE BIJZONDERE KWALITEIT EN KLASSE IN BUITENMEUBELEN.

St. Bavostraat 106 Rijsbergen (Breda) Openingstijden: www.jenb.nl

TUINMEUBELEN SERREMEUBELEN PARASOLS

BIJZONDER IN BUITENMEUBELEN.

BBQ’S BUITENVERLICHTING ACCESSOIRES

Etten Leur Bruist mei 2013  
Etten Leur Bruist mei 2013  

Etten Leur Bruist mei 2013

Advertisement