Page 1

PICO VELETA SPECIAL

Beklim de Pico Veleta in Zuid-Spanje met zijn top op 3.396 meter. Een ‘must’ voor iedere wielrenner!


PICO VELETA SPECIAL

Beklim de Pico Veleta in Spanje Fiets naar het dak van Europa met de top op 3.396 meter. Een 'must' voor iedere wielrenner: de Pico Veleta. Wielrenvakantie.nl organiseert de Pico Veleta Special. Deze wielrenweek is elke week mogelijk van juni tot en met oktober met als hoogtepunt een beklimming van 45 kilometer naar de top. Een zware, maar onvergetelijke tocht door een prachtig, ruw en onherbergzaam landschap met onderweg adembenemende uitzichten. Dichterbij de hemel kom je niet op je fiets!

Wie is Wielrenvakantie.nl? Voordat je verder leest over de Pico de Veleta wielrenweek, stel ik graag Wielrenvakantie.nl aan je voor. Wielrenvakantie organiseert de allermooiste wielrenvakanties in Zuid-Spanje, Andalusië aan de voet van de Sierra Nevada. We bieden verschillende arrangementen en specials, voor een week of een lang weekend. In de verzorgde wielrenvakanties wordt alles, maar dan ook alles, voor de wielrenner geregeld. Geen stress over materiaal, welke route je kunt fietsen of waar je het beste onderweg kunt genieten van een koffietje. Wielrenvakantie.nl zorgt dat elke wielrenner, van elk niveau, een topvakantie heeft. Dat betekent natuurlijk ook een goede racefiets en een goed hotel mét zwembad. Kortom, een wielrenvakantie die tot in de puntjes is verzorgt.


PICO VELETA SPECIAL

Deze wielrenweek in Zuid-Spanje (Andalusië) vindt plaatst aan de voet van de Sierra Nevada, met als hoogtepunt de beklimming van de Pico Veleta. De hoogst geasfalteerde weg van Europa met 3.396 meter.

Hoe ziet de wielrenweek eruit? Op de eerste dag verwelkomt Wielrenvakantie.nl je in je hotel. Deze aankomst dag (dag 1) wordt verder gebruikt om te ontspannen, uit te rusten en de fietsen te prepareren. De dagen 2 tot en met 5 staan in het teken van de voorbereiding op de klim van de Pico Veleta. Elke dag fietsen we een trainingstocht met de nodige klimkilometers aan de voet van de Sierra Nevada, een prachtig gebied met fantastische routes en geweldige uitzichten. Na een goed fietsontbijt in het hotel vertrekken we dagelijks tussen 9 - 10 voor onze trainingstochten. Afhankelijk van de tocht zijn we tussen 14:00 en15:00 terug bij het hotel, de ideale tijd voor een uitgebreide Spaanse lunch in een van de restaurants in het dorp of bij het hotel. De rest van de dag kun je zelf invullen: uitrusten bij het zwembad van het hotel, sleutelen aan je fiets, wandelen in de omgeving of in de stad. Op dag 6 staat de beklimming van de Pico Veleta op de agenda! Deze dag gaan we het gevecht aan we naar de top op 3.396 meter. Na een stevig ontbijt en een paar kilometers warm rijden, beginnen we aan de zware klim. Wielrenvakantie.nl rijdt tijdens de beklimming met een “ploegleiderswagen” achter de groep aan met drank en voedsel onderweg. Gegarandeerd dat je de top haalt! Dag 7 is een dag om af te kicken, na te genieten, uit te blazen, misschien de spieren nog wat los trappen, de stad Granada bekijken. Een dag om te doen wat jij wilt, voordat je de volgende dag (helaas!) terug naar huis gaat.


PICO VELETA SPECIAL

Praktische info Hoe kom ik naar Granada? Vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam vlieg je naar Malaga. De low cost airlines Vueling, Ryanair en Transavia (onze favoriet en niet duur) bieden deze vluchten aan. Kijk voor goedkope tickets op www.skyscanner.net of www.vliegtarieven.nl. Na aankomst op het vliegveld van Malaga rijd je in anderhalf uur naar Granada (tip: boek een huurauto gelijk met je vliegticket voor de voordeligste aanbiedingen). Wielrenvakantie.nl biedt daarnaast ook een ophaal- en terugbrengservice aan voor € 50 p.p. bij één tot drie personen en vanaf vier personen of meer € 40 p.p. Het hotel Je verblijft deze week in het hotel Rural Huerta del Laurel in het schilderachtige dorpje Monachil. Dit dorpje ligt aan de voet van Sierra Nevada (de Pico Veleta maakt hier onderdeel vanuit). Het ligt op slechts 9 kilometer van de stad Granada. Het hotel heeft ruime tweepersoonskamers, een zwembad en een groot terras. Verder bieden ze uitstekende lokale gerechten en wordt regelmatig de barbecue aangestoken! Een fietshotel bij uitstek met een ideale ligging!


PICO VELETA SPECIAL Over onze fietsen Onze trots want goede racefietsen huren is schaars in Spanje. Tijdens je fietsvakantie rijd je op de nieuwste Giants (Giant TCR 0 of soortgelijk). Goed materiaal zorgt ervoor dat je lekker fietst. Daarom fiets je op onze eigen fietsen en niet op huurmateriaal van een tweedehands verhuurbedrijf. Gegarandeerd de top halen Door onze trainingsdagen, voorafgaand aan de klim naar de Pico Veleta, ben je goed voorbereid op de ultieme klim. Bovendien gaat er een "ploegleiderswagen" tijdens de beklimming van de Pico Veleta met de groep mee die je voorziet van voldoende drank en eten onderweg. Hoe dan ook, jij gaat de top halen. Gegarandeerd! Wat kost het? Deze geheel verzorgde Pico Veleta Special kost € 695 p.p. Dat is inclusief: - racefiets voor de hele week - hotelovernachtingen met fietsontbijt op basis van 2-persoonskamer - begeleiding (die zowel Spaans als Nederlands spreekt) - prachtige routes - ploegleiderswagen tijdens de beklimming Daarnaast ontvang je 10% korting bij bestelling van je wielrenvakantie.nl sportvoedingspakket bij www.sportvoedingwielrennen.nl . Zo heb je je eigen favoriete sportvoeding bij je als je hier komt wielrennen in Spanje. Wanneer kan ik de beklimming doen? Beklimmen van de Pico Veleta is elke week mogelijk van juni tot en met oktober (dit i.v.m. de sneeuw en kou op 3.396 meter hoogte) . Hoe groot zijn de fietsgroepen? Bij de beklimming van de Pico Veleta houden we de groepen klein (2 - 6 personen) om zo een ideale begeleiding te garanderen. De Pico Veleta Special vindt plaats bij minimaal 2 personen.

Boek de special hier: http://www.wielrenvakanties.com/boekingsformulier


PICO VELETA SPECIAL

De waanzinnige route naar de top – een beschrijving De beklimming van de Pico Veleta begint in het dorpje Huetor Vega. We fietsen in, draaien de benen warm met de eerste klim richting El Purche op circa 1.400 meter. Onderweg hebben we prachtige uitzichten en de stad Granada laten we steeds verder achter ons. Op 2.200 meter hoogte verlaten we de autoweg en maken we al een behoorlijke klim naar het skidorp Pradollano. Vandaaruit volgen we de weg die leidt naar Pico de Veleta. Het wordt spannend, zweten, vechten maar vooral genieten! Zomaar wat cijfers In totaal leggen we 46 kilometer af en overbruggen we circa 2.700 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage is 5,7% (op sommige stukken zelfs 14 – 15%). Vooral de combinatie van de lengte en de ijle lucht vanaf 1.500 meter, maakt dit tot een zware, maar legendarische klim. De beloning Op de top is het simpelweg genieten van het fantastische uitzicht. Niet alleen het wijdste uitzicht, de stad Granada, maar ook van al die kronkels in de bergen. Om precies te zijn: de oneindig-lijkende-kronkels waarmee we net naar boven zijn gekomen. En dan de terugweg! Een meer dan 40 km lange afdaling naar Granada. De kou van de eerste kilometers maakt al snel plaats voor aangenamere temperaturen. Die zijn van korte duur, want tegen de tijd dat we in de buurt van het hotel komen is het kwik alweer flink opgelopen.


PICO VELETA SPECIAL

Pico Veleta Special - Boek ‘m nu! Want… • • • • • • • •

je verblijft (7 hotelovernachtingen) in een goed hotel met zwembad op basis van 2-persoonskamer; je fietst op een uitstekende racefiets (incl. reservebanden en materiaal); voorafgaand aan de beklimming fiets je de mooiste trainingsroutes; onze begeleiding varieert van meefietsen (gids) tot aan stand-by; tijdens de beklimming van de Pico Veleta rijdt een ploegleiderswagen mee; we geven je de garantie dat jij de top van de Pico Veleta bereikt; 10% korting bij bestelling van je wielrenvakantie.nl sportvoedingspakket bij www.sportvoedingwielrennen.nl ; we geven je dagelijkse fiets-tenue-was-service, omdat schone kleding nu eenmaal lekkerder fietst!

Dit alles vanaf € 695 per persoon. Boek de reis, ga naar http://www.wielrenvakanties.com/boekingsformulier

De beklimming van de Pico Veleta: een ‘must’ voor iedere wielrenner!

Pico Veleta Special  

Beklim de Pico Veleta in Zuid-Spanje met de top op 3.396 meter. Een 'must' voor iedere wielrenner!

Advertisement