Page 1

de de

Wielevelder

1

Gratis uitgave – V.U. Chiro Muizen – nr. 48 – September


Inhoud Startdag

De redactie Orinda Van der Aerschot (hoofdredacteur), Leen Van Loock, Mats Claes en Lisa Andries Website: http://www.chiromuizen.be E-mail: wielevelder@chiromuizen.be

Lid in de spotlight

Chiroscoop

Voorwoord In’t verschiet Terugblik: de startdag Bedankje: de kuisdag Mini’s Speelclub meisjes Speelclub jongens Kwiks Rakkers Tippers Toppers Tiptiens Kerels Aspi meisjes Aspi jongens Lid in de spotlight Chiroscoop Tokkelrubriek Spelletjeshoek Gegevens leiding

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 17 18 19 21 23 26 28 30

2


Voorwoord Dag liefste mama en papa, dag leukste lid. Driewerf hoera! De eerste Wielevelder van het nieuwe Chirojaar is een feit! Ouders van nieuwe leden denken nu misschien: “De Wielewat?”. U heeft het goed gehoord ja, de Wielevelder. Hét magazine van Chiro Muizen. Vernoemd naar ons eigenste terrein: het Wieleveld. De eerste uitgave van de Wielevelder gaat altijd gepaard met de viering van Christus Koning. En Christus Koning betekent dan op zijn beurt weer dat het Chirojaar al voor een vierde erop zit. Maar niet getreurd: 75% van het Chirojaar moet nog komen. Dat is een mooi getal. Ik denk niet dat er mama’s of papa’s zijn die niet tevreden zouden zijn met zo’n cijfer op het rapport van hun kleine spruit. Maar bon. Het eerste kwart is al goed verlopen. De leden groeiden binnen hun afdeling naar elkaar toe. De mini’s lopen al wat minder verlopen. En ook onze kersverse leiding vinden al meer hun draai. Wij zijn goed bezig. Zover is zeker. Maar genoeg gezeverd. Voor deze pagina dan toch! Op de volgende pagina’s vindt u nog meer zever, nieuwtjes, verhalen en meer. Veel leesplezier

OVDA

3


In ’t verschiet 27 november 2016

ons nieuwe bos wordt geplant!

11 december 2016

spaghettidag in het Rerum (meer info volg)

12 maart 2016

krokusmaaltijd samen met St.-Lambertusschool (meer info volgt)

26 maart 2016

Krakmoment

28-30 april 2016

42ste Breugelfeesten

6-16 augustus 2016

Kamp te Paliseul

Deze kalender kan u steeds terugvinden op onze website: www.chiromuizen.be, net zoals inschrijvingsformulieren, brieven met meer informatie en het programma op zondag. Ook in onze Facebookgroep kan u steeds terecht voor het laatste nieuws, deze kan u vinden onder volgende link: https://www.facebook.com/groups/14792153723/?fref=ts of door simpelweg ‘chiro muizen’ in het zoekveld van Facebook te typen.

4


Terugblik: de startdag Zondag 18 september was dit jaar dé spannendste dag van het jaar. In Muizen en omstreken werd er lang over niets anders gepraat. 18 september was namelijk, zoals jullie wel weten de startdag van Chiro Muizen, de dag waarop iedereen te weten komt wie er aan welke groepen leiding geeft! Zoals de trouwe leden wel weten, gebeurt dit ieder jaar door middel van een superleuk gigantisch spel met de hele Chiro. De jongste groepen moesten door middel van enkele uitdagende opdrachten tips verzamelen, waardoor ze de namen van hun leiding te weten konden komen. Bloed, zweet en tranen heeft het ze gekost, maar er werden vele tips uitgedeeld en enkele groepen konden al naar hun leiding raden. De oudste groepen daarentegen moesten “geld” verzamelen door opdrachten te doen. Dat geld moesten ze dan inzetten op duels tussen verschillende leden uit de leidingsploeg. Met het gewonnen geld moesten ze voorwerpen kopen die hen op het juiste pad naar de juiste leiding konden zetten. Ook de inzet van de oudste groepen was uitstekend. Na het jaarthemalied over recyclage uit volle borst gezongen te hebben, konden alle groepen hun geweldige leiders en leidsters omarmen. Daarna werden mooie groepsfoto’s genomen en tot slot kon iedereen nog nagenieten van deze prachtige dag met een hapje en een drankje.

MC

5


Bedankje: de kuisdag Op 15 oktober hield Chiro Muizen zijn jaarlijkse herfstschoonmaak. Ook dit jaar kwam een heel aantal bereidwillige ouders onze lokalen weer helemaal opfrissen. Heel erg bedankt aan alle ouders en vrijwilligers die zijn komen helpen. Dankzij jullie kunnen onze lokalen er weer een jaartje tegenaan. BEDANKT!

LA

6


Mini’s De mini's, Altijd aanwezig met velen, Elke zondag weer zin om met elkaar te spelen, Met wat soep en pannenkoeken konden we hen zeker plezieren, Sommige mini’s hun grappen zijn dan ook om te gieren, We hielden een filmavond met overnachting en een leuk Halloweenfeestje, Toen waren en veel kleine geestjes, 60 mini's, dat is een hele troep, Maar zeker en vast een hechte en toffe groep!

8


Speelclub meisjes De speelclub meisjes Elk hun eigen talent Deze week geen popcorn of ijsjes Maar werd de winnaar van onze show bekend Acrobatie, acteren en uiteraard ook dansen Maar ook een affiche en een kreet Elk groepje kon iets in elkaar flansen Kortom, een zondag die je nooit vergeet!

9


Speelclub jongens Wat een zotte bende zijn ze toch! We zijn nu toch al een tijdje bezig en elke keer weer weten ze ons toch nog te verbazen. De mallerds! Elke keer weer vol energie om zich weer een keer goed te komen amuseren en de leiding afgepeigerd achter te laten om vijf uur . Van gigantische bandentorens bouwen tot een emmertje water leeg lepelen, de voorraadkast van de Chiro plunderen, een derde wereldoorlog vermijden en nog zoveel meer! Wij kijken alvast uit naar de komende weken! De speelclub jongens leiding

1 0


Kwiks De doop was onvergetelijk En het kleurpoeder was misschien wel onvergefelijk... Met groene lokken gingen ze naar school en op plattelandsklasse, ze bleven maar wassen wassen wassen! We deden allemaal vieze dingen en moesten daarna een liedje zingen! Onze dag was heel erg fijn en werd afgesloten met een gekleurd pannenkoekenfestijn!

10


Rakkers De rakkers, ze houden van bouwen. De rakkers, ze zijn slimme garnalen. De rakker, ze hebben leiding die brouwen. (niet waar maar het moest rijmen) De rakkers, ze aten een pim. (Bij de boefdag) De leiding, ze hebben altijd een goed humeur. De leiding, ze bedenken leuke activiteiten. De leiding, ze geven onze zondag veel fleur. De leiding, als opdracht gaan ze GSM’s smijten. Chiro Muizen, de mooiste plek van Muizen. Chiro Muizen, de plek waar ik niet wil verhuizen. (ohhh) Geschreven door Juul Kwabbe dankzij medewerking en mentale steun van de leiding Joren, Arne, Arseen en Jasper.

11


Tippers Het weekend van de tippers was er een om nooit te vergeten, we hebben de

beste zelfgemaakte spaghettisaus ooit gegeten. Na dit weekend vol Halloween activiteiten en zwemmen kunnen we het verspreiden , de tippers van dit jaar zijn echte Chiromeiden!

12


13


Toppers De toppe toppers, net geen kerels maar al lang geen rakkers meer. De casanova's en Don Juans van de Chiro die meerdere hartjes doen sneller slaan.

14


Tiptiens De tiptiens leefden zich onlangs uit met graffiti en gaven de container een geheel nieuwe look. Hij staat nu vol Chiro-Muizen muisjes! Omdat we jullie natuurlijk niet allemaal een bus graffiti konden geven bij deze Wielevelder, leren we je hoe je zo’n muisje kan maken met origami.

1. Vouw je blad in twee op de lijn en draai het daarna om.

2. Vouw je blad op de lijnen naar binnen.

15


3. Vouw het blad op de lijnen naar buiten. Dit is een beetje moeilijk.

4. Na de vorige stap zou je blad er zo moeten uitzien, de bovenkant staat recht naar boven. Vouw nu de bovenkant naar beneden op de lijn.

5. Vouw het onderste deel van het blad indien nodig naar boven. Zo zie je het niet meer wanneer je je blad terug omdraait.

6. Draai alles nu om. Je muis is klaar en je kan hem naar hartenlust beginnen versieren

16


Kerels DAREDEVIL: Dit jaar spelen de kerels een rode draadspel die het hele jaar lang zal duren. Nee, het is geen gotcha of hug and kiss met de tiptiens maar een spel waarbij het durfgehalte van de kerels wekelijks op de proef wordt gesteld! Een rode draadspel die hun verplicht uit hun comfort zone te komen. Ze kunnen bij het voltooien van een opdracht punten winnen om zo uiteindelijk op kamp met de overwinning te gaan lopen. We gaan eens kijken naar enkele foto’s van de afgelopen weken:

Opdracht? Foto met een schuimbaard

Opdracht? Selfie met een bekende Vlaming

Kerel?

Kerel?

Brecht Velghe

Opdracht? Selfie hoogste punt van Mechelen Kerel?

Yen Verschaeren

Matthias Schoeters

Opdracht? Selfie met de klas Kerel?

Toon Huyghe

17


Aspi meisjes Op een gewone Chirozondag kregen de aspimeisjes de opdracht om een fotostrip te maken voor in de Wielevelder. Al snel was het beslist dat de strip het verhaal over Christus Koning ging vertellen. Of dat het verhaal klopt, of dat het verzonnen is, die keuze laat ik aan jullie over. Hieronder ziet u al een kleine preview. De volledige strip kan u vinden in de Facebookgroep ‘Chiro Muizen’. Veel leesplezier! De aspimeisjes

18


Aspi jongens Kan jij de voornamen van de aspiranten jongens en hun leiding vinden?

19


20


Lid in de spotlight Karsten Claes (14) zit al 7 jaar in de Chiro . 7 jaar bij de Chiro moet al een goede bron van mooie herinneringen zijn geweest, wat is je mooiste Chiro herinnering? Karsten: Elk jaar het kampvuur zien aangestoken worden, blijft voor eeuwig in mijn geheugen. Redactie: Dat is inderdaad elk jaar de moeite! Wat is het leukste dat je ooit hebt laten liggen voor een (natuurlijk nog leukere) Chiro zondag? K: Een date met mijn vriendin. R: Aha! En wat is je favoriete Chirospel? K: Alle spelletjes waar sluipen in voorkomt. R: En heb je ook een favoriet Chiroliedje? K: Liedjes waar ik goed mijn keel kan bij openzetten, vind ik altijd leuk! R: Leuk! Welk deel van Chirokamp doet je al verlangen naar de grote vakantie?

21


K: De themadag op kamp waarbij we ons mogen verkleden, is elk kamp al superleuk geweest. Ik ben er zeker van dat onze leiders dit jaar ook een fantastisch thema kiezen! R: We hebben ook vernomen dat het de eerste keer is dat je naar het kampterrein gaat met de fiets, kijk je daar al naar uit of ben je een beetje bang? K: Ik kijk er al naar uit! Ik sport namelijk zeer vaak. Mijn beenspieren zijn al van staal! R: Ok bedankt Karsten! Is er nog iets wat je wilt meedelen? K: Bedankt dat ik lid in de spotlight mag zijn en aan iedereen die twijfelt om in de Chiro te gaan, zeker doen! Het zijn de beste jaren uit je leven!

MC

22


Chiroscoop Waterman: Vriendschap: EĂŠn van je Chirovriendjes heeft het gevoel dat je hem/haar een beetje verwaarloosd hebt. Probeer hem/haar wat meer aandacht te geven. Liefde: je hebt het gevoel dat je nog niet klaar bent voor jou grote liefde. Dat is helemaal geen probleem. Geniet van de zondagen op de Chiro, en je zal je grote liefde wel tegenkomen in de toekomst.

Vis: Vriendschap: De laatste tijd wil iedereen op de Chiro met jou spelen. Dat is natuurlijk heel leuk, maar probeer je aandacht ook wat te verdelen. Misschien moet je het/de stille meisje/jongen van je groep wat beter leren kennen. Hij/zij zou nog wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. Liefde: Je hebt het nog altijd moeilijk met het einde van je vorige relatie. Laat je hier niet door doen! Je vrienden en vriendinnen zijn er voor je als je het wat moeilijk hebt.

Ram: Vriendschap: Een onbekende probeert je voor iets te waarschuwen. Probeer dit niet weg te lachen maar let goed op. Hij/zij heeft wel degelijk het beste met je voor. Liefde: Luister naar je vrienden, die ene persoon is misschien toch niet zo goed voor jou als je denkt! Je vrienden weten het soms beter dan jij zelf. Liefde maakt blind...

Stier: Vriendschap: Je Chirovriendjes vinden het leuk dat je zo eerlijk bent. Jullie hebben dan ook niet vaak ruzie! Probeer dit vol te houden, dan blijven jullie vrienden voor het leven 23


Liefde: Je lief is een beetje ongelukkig, misschien moet je hem/haar maar eens wat opvrolijken. Laat hem/haar zin waarom hij/zij zo speciaal is voor jou.

Tweeling: Vriendschap: Zie je wel dat ruzie altijd opgelost kan worden met een beetje moeite! Leer nu uit je fouten zodat je dit niet nog eens voorhebt. Liefde: Iemand van je Chirovriendjes heeft een oogje op jou. Probeer de eerste stap te zetten dat zal je deugd doen.

Kreeft: Vriendschap: Let op wat je zegt tegen je Chirovriendjes. Je weet ondertussen natuurlijk wel wat ze kunnen verdragen en wat niet. Probeer hen dan ook niet onnodig uit hun tent te lokken. Liefde: Die ene persoon waar je al lang iets voor voelt lijkt ook geĂŻnteresseerd te zijn in jou. Waag je kans en ga eens met hem/haar praten.

Leeuw: Vriendschap: Je stoort je al een tijdje aan die ene vriend/vriendin. Probeer wat afstand te nemen zodat jullie geen ruzie maken. Ruzie is namelijk voor niemand leuk. Liefde: Deze keer gebeurt eindelijk waar je al zo lang op wacht! Het onverwachte is dus niet zo onmogelijk. Liefde komt natuurlijk een onverwachte hoek opgedoken.

Maagd: Vriendschap: Je hebt dit jaar al veel nieuwe vriendjes gemaakt. Vergeet natuurlijk niet om ook je oude vrienden/vriendinnen genoeg aandacht te geven anders zouden zij zich wel eens verwaarloosd kunnen voelen. Liefde: Het loopt niet zo goed in de liefde. Probeer toch positief te blijven! Wie weet wat er de volgende maanden allemaal gaat gebeuren? Laat de moed nog niet zakken.

24


Weegschaal: Vriendschap: Ruzie tussen jou en je vriendjes kan alleen opgelost worden door erover te praten. Chirovrienden zijn dan ook vrienden voor het leven. Probeer het zo snel mogelijk op te lossen dan is iedereen tevreden. Liefde: Die ene persoon dat al een tijdje in je gedachten zit toont precies wel interesse. Maar denk goed na over de keuzes die je maakt. Ben je er wel écht klaar voor?

Schorpioen: Vriendschap: Eén van je vrienden/vriendinnen lijkt een beetje jaloers maar je weet niet hoe het komt. Misschien moet je er eens mee praten om een ruzie te vermijden. Daar kom je alleen maar sterker uit! Liefde: Tijd om in actie te schieten voor de schorpioen. Door gewoon in de zetel te zitten ga je de liefde van je leven helaas niet vinden. Ga eens naar buiten.

Boogschutter: Vriendschap: Je bent heel dankbaar voor al jouw Chirovriendjes, maar dit mag je natuurlijk wat vaker tonen. Doe eens iets leuk voor je Chirovriendjes, ze zullen jou aandacht zeker appreciëren. Liefde: Jij hebt de laatste tijd enkel geluk in de liefde, alles loopt vlot voor jou. Kijk toch maar uit, want je weet wat ze zeggen: geluk in de liefde, ongeluk in…

Steenbok: Vriendschap: Nu wordt het echt wel eens tijd om die ruzie met je vriend/vriendin op te lossen. De eerste stap zetten is moeilijk, maar het zal wel degelijk de moeite waard zijn. Liefde: Probeer het je niet te hard aan te trekken als je eens een blauwtje loopt! Dat overkomt iedereen wel eens. Je Chirovrienden zijn er voor jou als je ze nodig hebt.

25


Tokkelrubriek ‘Hey Jude’ is een van de vele hits van The Beatles. Het nummer, origineel genaamd "Hey Jules", werd geschreven door McCartney voor de toen 5 jaar oude zoon van Len non, Julian. Omdat Lennon en zijn vrouw Cynthia Powell in een scheiding lagen. Voor al diegene die niet zo houden van de herfst/winter en al uitkijken naar de gezellige lente-/zomeravonden, hier heb je een nummer dat je kan inoefenen om met al je vrienden samen aan een vuurtje te zingen. *C = g+c+e+g *F = inversion of F => cfa (in lower case means single notes) F C Hey Jude don’t make it bad C *C C6 C7 C7sus4 C7 F take a sad song and make it better Bb F Remember to let her into your heart C F and then you can start to make it better F C Hey Jude don’t be afraid C *C C6 C7 C7sus4 C7 F you were made to go out and get her Bb F The minute you let her under your skin C F Fmaj7 F7 then you begin to make it better

Bb Bb/A Gm And anytime you feel the pain hey Jude refrain Gm7 C/E C F Fmaj7 F7 Don’t carry the world upon your shoulders Bb Bb/A Gm For well you know that its a fool who plays it cool Gm7 C/E C F by making his world a little colder

26


F6 F7 C Csus4 C C F C7 Da da da da da Da da da da F C Hey Jude don’t let me down C C* C6 C7 C7sus4 C7 F You have found her now go and get her Bb F Remember to let her into you heart C F Fmaj7 F7 then you can start to make it better Bb Bb/A Gm So let it out and let it in hey Jude begin Gm7 C/E C F Fmaj7 F7 You’re waiting for someone to perform with Bb Bb/A Gm And don’t you know that its just you hey Jude you'll do Gm7 C/E C F The movement you need is on your shoulders F6 F7 C Csus4 C C F C7 Da da da da da da da da da F C Hey Jude don’t make it bad F C7 C7sus4 C7 F take a sad song and make it better Bb F Remember to let her under your skin C F and then you'll begin to make it better F6 F7 C C (in next octave) C *F C7 C7 Na na na na na na na Bb Na na na na F Hey Jude F6 F7 C C (in next octave) C *F C7 C7 Na na na na na na na Bb Na na na na F Hey Jude

27


Spelletjeshoek Doolhof Meneer en mevrouw sneeuwman zijn verloren gelopen en ze willen graag de weg naar de sneeuw terugvinden. Kan jij ze helpen?

28


Woordzoeker

Boek Cadeau Chocoladeletter Intocht Mijter

Paard Pepernoten Roe Schoen Schoorsteen

Sinterklaas Spanje Staf Stoomboot Taaitaaipop

Veer Wortel Zak Zwarte piet

29


Gegevens leiding Mini’s Anneleen MatthÊ anneleen.matthe@chiromuizen.be Axelle De Boeck axelle.deboeck@chiromuizen.be Joren Van Calster joren.vancalster@chiromuizen.be Leen Van der Auwera leen.vanderauwera@chiromuizen.be Leen Van Loock leen.vanloock@chiromuizen.be Maaike Andries maaike.andries@chiromuizen.be Tim Huyghe tim.huyghe@chiromuizen.be Wannes Vanderroost wannes.vanderroost@chiromuizen.be Speelclub meisjes Lena Clynhens lena.clynhens@chiromuizen.be Lisa Andries lisa.andries@chiromuizen.be Maud Degraeve maud.degraeve@chiromuizen.be

0473/66 28 15 0470/05 55 86 0477/65 51 46 0472/35 66 21 0472/01 74 66 0471/67 35 94 0484/25 81 20 0498/19 74 37

0474/19 00 73 0494/67 02 65 0470/56 37 89

30


Speelclub jongens Mats Claes mats.claes@chiromuizen.be Matthias Velghe matthias.velghe@chiromuizen.be Robbe Wils robbe.wils@chiromuizen.be Kwiks AnaĂŻs Hendrickx anais.hendrickx@chiromuizen.be Emma Verwaetermeulen emma.verwaetermeulen@chiromuizen.be Lien Spruyt lien.spruyt@chiromuizen.be Zana Omarhi zana.omarhi@chiromuizen.be Rakkers Arne Princen arne.princen@chiromuizen.be Arseen Foulon arseen.foulon@chiromuizen.be Jasper Van Laere jasper.vanlaere@chiromuizen.be Joren Cauwenbergh joren.cauwenbergh@chiromuizen.be

0487/67 13 38 0475/67 97 28 0494/61 61 46

0470/52 85 46 0493/02 87 52 0477/81 51 83 0474/32 07 30

0484/45 96 32 0479/42 20 56 0474/12 62 86 0475/62 08 14

31


Tippers Janne Wils janne.wils@chiromuizen.be Merel Noorts merel.noorts@chiromuizen.be Ranie Kellens ranie.kellens@chiromuizen.be Saartje Huyghe saartje.huyghe@chiromuizen.be

Toppers Jan Poplemon jan.poplemon@chiromuizen.be Matthias Hernot matthias.hernot@chiromuizen.be Nils Van Eycken nils.vaneycken@chiromuizen.be Robbe Glorieux robbe.glorieux@chiromuizen.be Tiptiens Lisa Clynhens lisa.clynhens@chiromuizen.be Margot Verwaetermeulen margot.verwaetermeulen@chiromuizen.be Mieke Noorts mieke.noorts@chiromuizen.be

0494/35 28 10 0493/72 70 36 0471/20 54 46 0485/79 40 51

0477/45 38 92 0496/64 93 79 0491/23 18 67 0486/40 89 19

0477/30 29 09 0472/41 13 38 0492/05 59 37

32


Kerels Jonas Van Laere jonas.vanlaere@chiromuizen.be Simon Desimpelaere simon.desimpelaere@chiromuizen.be Aspi meisjes Linde Van Calster linde.vancalster@chiromuizen.be Orinda Van Der Aerschot orinda.vanderaerschot@chiromuizen.be Aspi jongens Jeroen Steemans jeroen.steemans@chiromuizen.be Lenard Boey lenard.boey@chiromuizen.be

Groepsleiding Jonas Van Laere Lisa Clynhens Orinda Van Der Aerschot Robbe Wils groepsleiding@chiromuizen.be Veebee’s Ann François ann.francois@chiromuizen.be Sam Van Den Zegel sam.vandenzegel@chiromuizen.be

0499/26 71 24 0486/38 77 73

0493/59 80 55 0479/48 73 72

0494/78 17 92 0494/94 43 93

0499/26 71 24 0477/30 29 09 0479/48 73 72 0494/61 61 46

0468/16 49 24 0479/26 23 24

33

Wielevelder 49 Christus Koning  
Wielevelder 49 Christus Koning  
Advertisement