__MAIN_TEXT__

Page 1

den

Breugel


Breugel. Wat heb ik daar nu te zoeken? Eerst en vooral: Nee, ons Chiroboekje is niet van naam veranderd. Binnenkort komt er alweer een nieuwe editie uit van de Wielevelder. Niet gevreesd. Maar dit keer heeft u een speciale editie in uw handen. Den Breugel. Om alle praktische zaken even op een rijtje te zetten. Maar ook om nog even extra hard uit te kijken naar de Breugel. Want het is bijna van dat! Breugel klinkt voor de meesten onder ons vast en zeker als muziek in de oren. Maar nieuwe ouders vragen zich misschien af wat dat nu juist is. En wat er zich dan allemaal juist afspeelt op het Dorpsplein van Muizen. Speciaal voor hen zetten wij dat even op een rijtje. Maar ook voor wie Breugel wel al gekend is, is het verstandig dit even te lezen. Want er zijn een paar dingen veranderd tegenover vorig jaar. En je kan hier ook via foto’s terugblikken op onze vorige Breugelweekenden. Op de volgende foto’s vind je dus eigenlijk wat je van den Breugel kan verwachten. En ook concrete zaken zoals wat de fuif bijvoorbeeld kost of wanneer de leden verwacht worden voor de bezinning. Veel leesplezier en tot op den Breugel! Groetjes, Team Wielevelder


VRIJDAG 4 MEI Rock Muizen 20:00 – 02:00 VVK: 5, ADK 6, COMBI 8 We starten het Breugelweekend vrijdag meteen met een knaller van formaat. Na jaren ervaring kunnen we Rock Muizen een waar succes noemen. Groot en oud kan na lang wachten ein-de-lijk afzakken naar de Breugeltent op het Dorpsplein. Daar kunnen ze met een drankje genieten van de muziek die er gespeeld wordt door de bandjes. Dit jaar zijn dat de Shooting Carrots, Dynamo Zjosss en Checkpoint Charlie. Shooting Carrots is een coverband dat rocknummers brengt van de Eighties tot Nillies. De band wordt bemand door vijf mannen en één vrouw. Dynamo Zjosss is een band dat je niet kan thuisbrengen onder één genre. Ze zeggen zelf voor ieder wat wils te brengen. Hun motto is: “Heft uw glas en placeert een danske”. Neem dus zeker jullie dansbenen mee. Ten slotte komt ook Checkpoint Charlie optreden. Zij brengen speciaal voor u populaire rocknummers. Goed nieuws voor de ladies. Speciaal voor jullie komen ze in uniform!


Daarna kruipen we allemaal flink ons bedje in, want zaterdag staat er heel wat op de planning!


ZATERDAG 5 MEI Kindernamiddag 14:00 3 voor kinderen (incl. 2 pannenkoeken) Zaterdagnamiddag toveren we onze Breugeltent om tot een waar kinderparadijs. We voorzien tal van spelletjes waar zij hun mee kunnen amuseren. Ook kunnen ze zich laten schminken in een prinses, vlinder en misschien zelfs in Sambo. Daar zorgen onze artiesten van de aspi meisjes voor. Als het niet regent (fingers crossed!) zal er ook een springkasteel op het dorpsplein staan. Als dat nog niet overtuigend genoeg is kan ik jullie misschien ook al verklappen dat er een toneeltje voorzien is door onze eigenste leiding. Oh ja! De winnaars van de tekenwedstrijd worden ook dan bekend gemaakt.

Bezinning 19:00 – 20:00 leden worden aan de kerk in uniform verwacht Na al dat spelen is het tijd om even over huis te gaan om iets te eten. En niet veel later is het tijd om even stil te staan bij


onszelf en onze Chiro. De leiding heeft een kleine bezinning voorzien van een uurtje. Op een ludieke leuke manier met verhaaltjes leidt de leiding een soort van ‘Chiromis’. Mama’s en papa’s of andere vriendjes en familieleden zijn ook meer dan welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Nadat we stilgezeten hebben is het tijd om onze benen weer los te zwieren. Voor onze fuiven hebben we dit jaar een nieuw concept. Vorige jaren kende de gemiddelde Muizenaar onze fuif onder de naam ‘Breugel TD’. Dit jaar staken we die TD in een nieuw jasje. Het kreeg de naam ‘House of the Mouse’. De kinderfuif kreeg daarom de naam ‘House of the Minnie Mouse’.

House of the Minnie Mouse 20:00 – 21:00 Hier mogen de kinderen nog een laatste keer vandaag hun beste beentje voorzetten. Swingen en zingen kan op de beste hits van het moment, en ja zelfs samen met hun favoriete leiders en leidsters! De kleinere versie van 'House of the Mouse', maar daarom niet minder plezant!

House of the Mouse 21:00 – 03:00 VVK 5 eur, ADK 7 eur, COMBI 8 eur


Nadat jong van de dansvloer geruimd is, is het aan oud om hun beste beentje voor te zetten. Maar liefst 5 DJ’s zullen de draaitafel passeren. Zij zorgen voor muziek, wij voorzien drinken en snacks en jullie zorgen voor jullie centjes, goed humeur en alle ambiance die je thuis nog liggen had! Deal?


ZONDAG 6 MEI Breugelrestaurant Vanaf 12 uur stroomt de tent weer vol. Deze keer vol hongerige personen. Want onze koks geven weer het beste van zichzelf. Wie zelf ooit in de Chiro gezeten heeft, kwijlt waarschijnlijk al van het idee alleen al. Onze koks zijn masterchefs. Wie nog nooit een maaltijd van hen geproefd heeft, heeft ongelijk.

Strandkarrenrace Blijf na uw eten vooral nog even hangen op of rond het Dorpsplein, want na het Breugelrestaurant vindt onze fameuze Strandkarrenrace plaats. Jeugdbewegingen en vriendengroepen uit Mechelen en omstreken zakken jaarlijks af om een kassei te bemachtigen. In totaal worden er … kasseien uitgedeeld. De gouden kassei voor de ploeg die het snelst de finish haalde. De roze kassei voor de ploeg die het leukst verkleed was. Maar ook de blauwe kassei. Die wordt uitgereikt aan de meest veilige ploeg, die het minst strafpunten kreeg. Vanaf dit jaar is het verplicht voor elke ploeg om met een fietshelm te rijden op de strandkar. Dit om onnodige accidentjes te vermijden. Meer uitleg over het regelement zondag 6 mei op het Dorpsplein zelf! Als er tijdens ‘House of the Minnie Mouse’ luid genoeg is meegezongen met ‘Mooi Weer Vandaag’ van Bart Kaëll, zal de zon zijn werk doen. Onze jaarlijkse commentators zullen


ook van de partij zijn om een woordje uitleg te geven tijdens de wedstrijd zelf. En er zijn, naast drinken, ook snacks voorzien. Waaronder ijs, rijstpap en hamburgers. Jammie! Om deel te nemen aan de strandkarrenrace moet je minstens 12 jaar oud zijn. Het dragen van een helm is verplicht en per ploeg kost de inschrijving 15 euro. Wil je graag op voorhand inschrijven? Dat kan via strandkarren@chiromuizen.be. Ter plekke inschrijven is ook mogelijk.

Breugelkwis 19:30 16 euro per ploeg En als afsluiter hebben we ook nog iets in petto voor de Einsteins onder ons. Het Breugelweekend eindigen doen we al jaar en dag met onze Breugelkwis. Bewaar dus dat laatste beetje energie om zondagavond de hersenen nog eens flink aan het werk te zetten. De perfecte manier om te zien of er nog iets overschiet van jouw grijze massa! Zoek dus snel die muziekkenners, wetenschappers of sportliefhebbers in je vriendenkring en trommel hen op voor een avondje vol plezier.

Profile for Chiro Muizen

Den breugel  

In deze speciale editie van de Wielevelderr vind je alle praktische informatie over ons Breugelweekend terug.

Den breugel  

In deze speciale editie van de Wielevelderr vind je alle praktische informatie over ons Breugelweekend terug.

Advertisement