Page 1

Clubblad WHC Editie 1 - 2009

1

Hallo WHC’ers, Hier dan het tweede clubblad van dit seizoen. Met daarin deze editie aandacht voor de cd opname van WHC’s eigen piratenkoor ‘De Mulderssingers’. De vrijwilliger in beeld is deze keer Gerard van ’t e Ende en vanzelfsprekend vind je ook al het overige nieuws rondom het 1 , Dames 1, de Kidsclub en nog veel meer!

Van de redactie

Van de redactie

Veel leesplezier en we zijn nog op zoek naar nieuwe rubrieken voor het clubblad. Wil jij iets anders lezen of heb je een tip? Mail het naar ons. Alice Hulshof & Joke Eikenaar Artikelen voor de volgende editie (begin september) mogen naar: alicehulshof@gmail.com

In gesprek met de voorzitter

2

Famagusta op bezoek

3

WHC nieuws

4

De Mulderssingers

6

Kabouters

7

F7 Ongeslagen Kampioen

8

Jeugdcommissie

9

Kantinecommissie

10

Shanty Koor Dag

10

WHC Clubshop

10

Sponsor in beeld

11

Vrijwilliger in beeld

12

Businessclub

14

Voetbalvrouwen

15

Afscheidswedstrijd Edward Tijssen

16

WHC Adressen

17

Fotopresentaties

18

Technische commissie

20

Interview

21

Seniorenvoetbal

23

Hutspottoernooi

24

Column Johan D.

26

Heren 1

27

Dames 1

28

Deze keer in het WHC Clubblad

Deze keer in het WHC Clubblad:


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

2

In gesprek met de voorzitter

In gesprek met de voorzitter… Voorzitter Henri van Beek zit er ontspannen bij. Het gaat in alle opzichten goed met WHC. Er wordt weer vooruitgekeken, er worden weer plannen gemaakt en ook de leden reageren daar positief op. Ook de sponsoren, ondanks de economische crisis, blijven ze WHC trouw en kijken ze met de club naar de toekomst. Kortom, WHC leeft weer en lijkt de moeilijke periode achter de rug te hebben. Henri is blij dat WHC 1, ondanks de moeizame laatste wedstrijden, tóch het spelen om de KNVB-beker en een plaats bij de eerste vijf op de ranglijst gehaald heeft. ”Voor onze vereniging is de competitie om de KNVB-beker aantrekkelijk. Het zorgt voor extra inkomsten die we niet hebben begroot,” zegt Van Beek. Hij zegt, wat WHC 1 betreft, een voldaan gevoel aan de afgelopen competitie over te houden. ”We zijn met een bijna complete nieuwe selectie aan het seizoen begonnen en hebben op het laatst toch nog een prijs gepakt. Ik ben daar tevreden over.” Wat het nieuwe seizoen betreft zijn volgens Henri de verwachtingen hoog binnen de club. ”Ik hoor nu al dat we kampioen worden,” zegt Van Beek, die daar uiteraard ook op hoopt maar het enthousiasme toch iets tempert. ”Ik ben het met iedereen eens dat de technische commissie individueel sterke spelers heeft aangetrokken. Maar het moet nog wel een goed geolied team worden. Daar hebben we trainers voor die dat, volgens mij, prima kunnen. Als het team op elkaar ingespeeld is en we niet al te veel blessures oplopen kan het een mooi seizoen worden.” Volgens Henri is voor een mooi seizoen de steun van de hele vereniging nodig. Ook over de tweede selectie is de voorzitter tevreden. ”WHC 2 heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd, een mooie positie op de ranglijst veroverd en gaat spelen om de districtsbeker.” Dames 1 van WHC staat met lege handen, maar heeft wel een goed seizoen gedraaid. ”Voor het nieuwe seizoen hebben de dames nog geen trainer. Ik doe een beroep op onze leden om de dames niet in de kou te laten staan en de helpende hand toe te steken. Het is een enthousiaste groep die het verdient om goed begeleid te worden,” zegt Van Beek.

De prestaties van de jeugdteams waren afgelopen seizoen wisselvallig. A1 werd kampioen en promoveert naar de derde divisie. ”Een aantal van de A1-junioren heeft de laatste jaren teleurstellingen meegemaakt. Het kampioenschap en de promotie doen de groep ongetwijfeld goed,” zegt Henri. B1, C1 en D1 zijn helaas gedegradeerd. ”Heel jammer voor de teams, de begeleiding en voor de club,” zegt Henri. De voorzitter geeft aan dat hij met de nieuwe technische commissie vertrouwen in de toekomst heeft. ”Als bestuur zijn we ervan overtuigd dat de aanpak van de technische commissie vruchten af gaat werpen. We willen hogerop met onze jeugd. Daarom is het ook zo jammer dat D1, C1 en B1 nu een stapje terug moeten doen. We gaan niet bij de pakken neerzitten en weer naar boven kijken. Waar, zoals nu met de technische commissie het geval is, met elkaar aan iets gewerkt wordt komen de resultaten vanzelf. Dat kan niet uitblijven,” verwacht de voorzitter. Enthousiast is Henri van Beek ook over de Businessclub. ”Voor mij als voorzitter van de vereniging is het prettig om te constateren dat het goed gaat met de sponsoring van onze club. Er is een goede sfeer tussen de sponsors onderling en het aantal sponsors dat de thuiswedstrijden op zaterdagmiddag bezoekt neemt toe. Ook de betrokkenheid van de sponsors bij het wel en wee van de club spreekt me aan,” zegt Henri van Beek.


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

”We hebben daarvoor de hulp van onze leden en supporters nodig,” zegt Henri. De invoering van de omstreden topklasse komt in zicht. Henri vertelt dat 60% van de hoofdklassers voor invoering van de topklasse is en 40% tegen. De zaterdaghoofdklasse C is, op twee clubs na, tegen. Vrijdag 5 juni beslissen

afgevaardigden van de KNVB over wel of niet invoeren van de topklasse. Tijdens de in april gehouden ledenvergadering hebben de leden beslist dat, als er een topklasse komt, WHC alles op alles moet zetten om te proberen in die klasse te komen. Henri noemt het ”prettig” dat de financiële stukken op de laatste ledenvergadering gepresenteerd zijn en de wijze waarop de leden daarmee ingestemd hebben. ”In korte tijd is alles toch weer goed op de rit gekomen.” De samenwerking tussen jong en oud in het bestuur ervaart de voorzitter eveneens als ”prettig”.

In gesprek met de voorzitter

De kantinecommissie en de accommodatiecommissie werken eendrachtig samen aan plannen voor verbeteringen aan en rond het clubhuis. Er is inmiddels een nieuw toilet gerealiseerd en de voorbereidingen voor een aan te leggen terras en renovatie van de koeling in de kantine zijn in volle gang. De renovatie van de koeling wordt door de vereniging bekostigd. Voor het aanleggen van een terras, rookruimte en een speeltuintje voor de jongste WHC-ers wordt een actie op touw gezet met een verloting en een Hollandse avond.

3

”We swingen weer. De bestuursleden hebben er weer plezier in en dat komt de hele vereniging ten goede,” zegt Henri, die iedereen namens het bestuur een goede zomer en goede voorbereiding op het nieuwe seizoen toewenst.

WHC krijgt Famagusta op bezoek Zaterdaghoofdklasser WHC speelt zaterdag 13 juni om 17.00 uur op sportpark Mulderssingel in Wezep tegen de Cypriotische profclub Anorthosis Famagusta, afgelopen seizoen nog betiteld als de revelatie van de Champions League. Na het behaalde kampioenschap in 2008 zorgde Famagusta voor een primeur. Nadat het in 2008 Rapid Wien en Olympiakos Piraeus over twee ronden versloeg, werd Famagusta de eerste Cypriotische voetbalclub in de groepsfase van de Champions League ooit. Famagusta werd ingedeeld in groep B, samen met Werder Bremen, Panathinaikos en Inter Milan. In deze groep eindigde Famagusta als laatste. Eén keer werd gewonnen (3-1) van Panathinaikos en drie keren werd gelijk gespeeld tegen Werder Bremen (uit en thuis) en Inter Milan. In Milaan werd met 1-0 verloren van Inter en ook de uitwedstrijd tegen Panathinaikos werd met 1-0 verloren. Eind april van dit jaar presenteerde Famagusta de Duitse trainer Ewald Lienen als opvolger van Temuri Ketsbaia. De 55-jarine Lienen was in het verleden coach bij MSV Duisburg, Hansa Rostock, FC Köln, Borussia Mönchengladbach en Hannover 96. In 2006 ging hij het avontuur aan bij het Griekse Panionios, waar hij tot 2008 zou blijven. In de competitie eindigde Famagusta dit seizoen als derde. Ewald Lienen neemt daardoor komend seizoen met Famagusta deel aan de UEFA Cup.

Famagusta op bezoek

Zaterdag 13 juni, 17.00 uur:


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

4

WHC Nieuws

Afscheid Familie van Unen Met handdrukken, bloemen én een kus voor Riek, heeft Frits van Enk zaterdag 10 mei namens WHC afscheid genomen van de familie van Unen. Harm van Unen was de laatste zestien jaren – samen met Gé Prins – een vertrouwd gezicht op de tribune van WHC, waar hij de tribunekaartjes verkocht. Zijn vrouw Riek was al die jaren min of meer reserve. ”Als Harm niet kon, viel ik in,” zegt ze. Harm vertelt dat hij het jammer vindt dat hij het bijltje er noodgedwongen bij neer moet gooien. ”Vanwege m’n gezondheid moet ik stoppen,” zegt Harm, die in het verleden jarenlang elftalleider van WHC 1 is geweest en in die periode vijf kampioenschappen met WHC heeft meegemaakt. Ook is Harm nog rapporteur geweest. Nu zijn ouders een punt achter deze activiteit gezet hebben heeft ook zoon Jan besloten te stoppen. De laatste zes jaren was ook hij steevast bij de ingang van de tribune te vinden. Gea, die een aantal jaren de kassa bij de hoofdingang van het sportpark gerund heeft, stopt ook.

Gerrit Hollander stopt met visverkoop Gerrit Hollander heeft zaterdag 10 mei voor het laatst vis verkocht in het vishok, bij de ingang van het hoofdveld van WHC. Vanaf 1991 is Gerrit hét gezicht en de grote man achter de visverkoop geweest. ”Ik heb al die jaren heel prettig samengewerkt met Gerrit,” zegt Dick Koelewijn, eigenaar van Koelewijn’s Visspeciaalzaak op het Meidoornplein. Dick Koelewijn bood Gerrit als dank voor z’n inzet een bloemetje aan. Gerrit Hollander vertelt dat hij in 1991 begonnen is met de visverkoop vanuit een haringkar. Sinds een jaar of vijftien gebeurt dit vanuit het door Van Gelder gesponsorde vishok. Hollander heeft nog wel ideeën over het vishok, dat volgens hem uitgebreid moet worden zodat er ook een betere scheiding komt tussen de kaartverkoop en het vishok. Gerrit Hollander zegt dat hij weliswaar gestopt is, maar dat hij dit seizoen wel afmaakt. ”Tegen Excelsior ’31 was de laatste competitiewedstrijd. Als WHC voor het begin van de nieuwe competitie nog één of meer wedstrijden speelt ben ik ook nog paraat. Met ingang van de nieuwe competitie ben ik alleen nog in noodgevallen inzetbaar voor de visverkoop,” zegt Gerrit Hollander, die ook tot de dagelijkse groep vrijwilligers van WHC behoort.


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

5

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei is Jannes Ramaker op 81-jarige leeftijd overleden. We herinneren ons Jannes als een grote, sterke, man die altijd klaar stond voor ’zijn’ WHC. Vanuit Hattemerbroek is Jannes in 1955 in Wezep komen wonen en vanaf dat moment ook actief geworden binnen WHC. Eerst als terreinknecht, later als verzorger, als leider van het vijfde en zesde elftal en gedurende een periode van ruim 25 jaren als scheidsrechter. Toen Jannes stopte met werken sloot hij zich aan bij de groep dagelijkse vrijwilligers van WHC, waarvoor hij actief was tot zijn gezondheid dat niet meer toeliet. Vanwege zijn vele verdiensten voor WHC is Jannes een aantal jaren geleden door de ledenvergadering benoemd tot lid van verdienste. Ook is Jannes door WHC al eens uitgeroepen tot clubman van het jaar en kreeg hij – o.a. vanwege zijn vele verdiensten voor WHC – de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jannes zal in onze herinnering blijven als iemand waar nooit tevergeefs een beroep op werd gedaan. Voor zijn vereniging WHC ging hij langer dan een halve eeuw door het vuur.

Jan Willem Wolf (’Piola’) overleden In de nacht van zondag 10 op maandag 11 mei is Jan Willem Wolf, bij WHC ook bekend als Jan Willem ’Piola’, op 76-jarige leeftijd overleden. Vanwege zijn vele verdiensten voor onze vereniging is Jan Willem tijdens de op 1 september 1978 gehouden ledenvergadering benoemd tot lid van verdienste van WHC. In de vijftiger jaren van de vorige eeuw maakte Jan Willem furore in het eerste elftal van WHC. Daarna is hij in lagere teams gaan voetballen en behaalde hij met o.a. WHC 4 diverse kampioenschappen. Ook speelde Jan Willem nog in het Nederlands amateurelftal. Na zijn actieve voetbalcarrière is Jan Willem zich in blijven zetten voor ’zijn’ club. Als leider van het eerste elftal, als keeperstrainer en jarenlang heeft hij jeugdteams van WHC getraind. Zijn inzet voor WHC was groot. Jan Willem blijft bij WHC in herinnering als iemand waarop de club nooit tevergeefs een beroep deed. WHC betekende veel voor hem. Toen hij wat ouder werd en zijn gezondheid hem parten speelde wilde hij op zaterdagmiddag nog weleens een thuiswedstrijd van WHC 1 laten schieten voor een wielerklassieker of een groot schaatstoernooi op TV. Daarvoor was dat ondenkbaar. De bijnaam ’Piola’ kreeg Jan Willem bij WHC. Piola was als voetballer een begrip in Italië. De Italiaan kwam tussen 1930 en 1954 onder andere uit voor clubs als Lazio Roma en Juventus en werd in 1938 wereldkampioen met het Italiaans elftal. Nu nog wordt Piola in Italië aangeduid als de beste aanvaller die het land ooit gehad heeft.

WHC Nieuws

Jannes Ramaker overleden


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

6

De Mulderssingers

De Mulderssingers Zoals beloofd ook een stukje van ons in ons clubblad. Ik vind het geweldig dat deze er weer is, want zoiets mis je toch wel. Voor ons, Mulderssingers, was het een hele spannende tijd. Dit jaar bestaan we vijf jaar en we wilden heel graag een cd maken. Vol goede moed zijn we aan de slag gegaan om goed voor de dag te komen. We hebben extra geoefend in de weken ervoor en in de laatste week hebben we bezoek gehad van Bea Schreurs. Zij heeft ons de nodige zangbegeleiding gegeven. En van deze zangbegeleiding hebben we heel wat opgestoken. Voor de meesten van ons was het de eerste keer dat we een cd hebben opgenomen. Het was dus een hele belevenis en ook best spannend. Op 24 maart zijn we voor de eerste keer naar Elburg afgereisd. Daar zit Hovo records. Hier kregen we te horen wat er allemaal zou gaan gebeuren. Om ons heen stonden veel microfoons en de opnameleider vertelde ons tussen neus en lippen door, dat we vooral heel stil moesten zijn. Want bij ieder geluidje zouden we opnieuw moeten beginnen. De zaal waarin we de cd hebben opgenomen was qua geluid erg mooi. Dat stil zijn is voor ons koor best een hele opgave, want er wordt zo links en rechts flink wat gekletst. Een goed aandachtspunt voor ons dus. Deze avond verliep alles fantastisch. We waren heel gedisciplineerd bezig en we kregen zelfs een compliment over het goede verloop van deze avond. Na deze avond stonden de eerste 9 nummers erop. Elk liedje is twee keer opgenomen. Dat is eigenlijk wel zwaar, want je moet de hele tijd stil staan. Elke beweging is hoorbaar op de cd.

De cd is inmiddels klaar en zelf vinden we het resultaat heel mooi geworden. Er staat eigenlijk van alles op. Ook onze solozangers zijn op de cd te horen. Kortom we zijn trots op onze cd. Er worden 570 exemplaren geperst en de kosten van de cd bedragen 10 euro. Op voorhand hebben we al aardig verkocht dus het loopt al vrij goed. Als laatste moeten we nog een groepsfoto maken met onze nieuwe kleding. Deze foto komt op de hoes van de cd. Als dit voor elkaar is kunnen de cd’s uitgegeven worden. We hebben sinds kort verbeterde geluidsapparatuur. We hebben nu twee actieve monitors en een zwaardere powered mixer. Dit was ook wel hard nodig, want we kwamen qua geluid niet altijd goed over.

Op 7 april zijn we voor de tweede keer naar Elburg afgereisd voor de laatste 9 nummers. Deze avond was wel zwaarder, omdat er langere nummers bij zaten. Aan het einde van de avond hadden veel zangers dan ook last van een hese stem en stijve kuiten.

Ook beschikken we sinds enige tijd over een eigen aanhangwagen, zodat we onze spullen zelf kunnen vervoeren naar optredens. Toch hebben we nog wel een aantal wensen. We zouden er heel graag nog een paar accordeonisten bij willen hebben. Dus hou je van gezelligheid, kom dan gerust een keer kijken als we aan het oefenen zijn. We oefenen elke dinsdag in de oneven weken in de kantine van WHC.

Wil je meer weten over ons koor, of ben je benieuwd naar foto’s die gemaakt zijn tijdens een optreden, neem dan eens een kijkje op onze eigen website: www.mulderssingers.nl


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

7

Op zaterdag 09 mei was het dan eindelijk zo ver. Na een paar nachten slecht geslapen te hebben, mochten een aantal van de oudste WHC kabouters dan eindelijk hun allereerste echte wedstrijd spelen. Vol spanning kwamen de meesten al ruim op tijd het sportpark op gelopen. Het was prachtig weer en het veld lag er fantastisch bij, dus daar kon het niet aan liggen. Eerst gingen we ons omkleden in een mooi WHC – tenue! Toen ook de mini’s van SVI er waren konden we via de spelerstunnel onder de tribune door naar het veld, we zijn net de spelers van het eerste elftal! Op het veld werden eerst alle papa’s en mama’s begroet die op de tribune zaten voordat we aan de eerste wedstrijd begonnen. De meeste wedstrijden waren niet echt spannend want het was al snel duidelijk dat de mini’s van SVI toch wel iets beter waren dan de kabouters van WHC. Ze oefenen ook iets meer dan dat wij doen, dus heel raar is het ook niet. Het mooiste van alles was dat ook al verloren sommige kabouters alle wedstrijden, ze bleven er vol voor gaan! Na elk doelpunt probeerden ze het opnieuw en al zouden wij er moedeloos van worden, zij bleven doorgaan. Na drie zware wedstrijden werd de stand opgemaakt en bleken de twee teams van SVI het sterkste. Toch was er voor de inzet van ieder kind een echte medaille! Ook kregen de kinderen chips, drinken en snoep. Zo klonk het ook uit mond van de kinderen die alles verloren hadden: “We zijn kampioen!”. Kijk voor de foto’s op http://www.josvanbenthem-fotografie.nl/

Kabouternieuws

WHC kabouters en SVI mini’s mini’s ruiken aan het echte werk


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

8

F7 Ongeslagen Kampioen

F7 Ongeslagen Kampioen Zaterdag 2 mei ’09 om 8.30 uur spelen tegen CSV’28 F16. Het is erg spannend want vandaag kunnen we kampioen worden. We hebben aan gelijkspel genoeg, natuurlijk gaan we voor de winst. De wedstrijd ging goed, met rust stonden we voor met 4-0 en toen het eindsignaal klonk stond er 7-1 op het scorebord:

Kampioen!! Klein feestje gebouwd met drinken, cake en veeeeeeel slagroom. Op zaterdag 9 mei tijdens de laatste e thuiswedstrijd van het 1 hebben we uitgebreid ons kampioenschapsfeest gevierd: De dag begon om 8.15 uur op de parkeerplaats van WHC. De laatste competitiewedstrijd moest nog gespeeld worden bij VSW. Het was toch allemaal wel spannend hoor, want ja wat gaan we verder de hele dag doen?? We hebben de wedstrijd gewonnen met 6-3 en zo zijn we ongeslagen kampioen geworden. Even naar huis om uit te rusten om, om half 2 weer op het voetbalveld te zijn. Op het hoofdveld werden we gehuldigd. We kregen allemaal een mooie medaille omgehangen en iedereen ging foto’s maken. Daarna mochten we met ons allen op de tribune zitten om naar e de wedstrijd van het 1 te kijken. Nadat de scheidsrechter afgefloten had nam Ingrid – een van onze leiders- ons mee naar de uitgang van het sportveld. En wat zagen we daar: een versierde kar waar wij op mochten om door Wezep heen te rijden en aan iedereen

te laten zien en horen dat we Kampioen zijn geworden. Alwin –onze andere leider- was namelijk e tijdens de 2 helft van de wedstrijd weggegaan om de kar op te halen. Zo zijn we, met blauw-witte haren, op de kar rond geweest met veel lawaai en slingers. We zijn langs de huizen gereden waar we allemaal wonen en toen na 1,5 uur weer terug naar de kantine. Toen we daar aankwamen zijn we met de trekker het terrein opgereden tot vlak bij de kantine. Daar waren nog veel mensen buiten. Toen wij eraan kwamen werd er het liedje “We are the champions” van Queen gedraaid en iedereen klapte voor ons. Dat vonden we erg gaaf!! In de kantine stond de patat al klaar voor ons met wat lekkers erbij en als toetje kregen we een ijsje. Om ongeveer 7 uur waren we klaar en ook wel moe van de hele leuke dag die we waarschijnlijk nooit meer vergeten.

Groeten van ons allemaal: Leroy, Thomas, Boaz, Allard, Willem-Jan, Daniel, Bart, Dick, Alwin en Ingrid onze leiders en natuurlijk Bertus, onze trainer


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

9

Ook het afgelopen seizoen hebben wij van de Jeugdcommissie niet stilgezeten. Er hebben intern wat wijzigingen plaats gevonden, zo nemen wij als Jeugdcommissie afscheid van Gerrit van het Goor die jaren lang actief is geweest voor de Jeugdcommissie waarvan hij de laatste jaren coördinator A & B junioren was. Gerrit zal zich nog steeds in blijven zetten voor onze vereniging, zo is hij o.a. steward en heeft hij plaats genomen in de kledingcommissie. Gerrit, wij willen jou ook bij deze bedanken voor wat je voor de Jeugdcommissie hebt betekend en wensen jou veel plezier met je nieuwe uitdagingen!!!

Peter Schutte heeft zijn functie als voorzitter overgedragen aan Janny Menning, Peter is vanaf nu coördinator A & B junioren. Han Menning blijft coördinator C junioren, Otto Schut coördinator D-pupillen, Bart Jonker coördinator E-pupillen en Elly Wolterinck coördinator F- pupillen. Herman van Diepen is onze wedstrijdsecretaris en helaas is de vacature van secretaris nog niet ingevuld. Op dit moment zijn we met elkaar druk bezig om iedereen weer in te delen en leiders te zoeken voor het nieuwe seizoen. Hiervoor zullen we ook weer een beroep doen op u als ouders want zonder leiders kan een team geen competitie spelen. Helaas is ook dit seizoen

Met vriendelijke groet, De Jeugdcommissie

weer gebleken dat WHC een ernstig tekort heeft aan scheidsrechters, dit hopen wij volgend seizoen opgelost te hebben. Mocht u/jij zin hebben om zo nu en dan eens wedstrijdje te fluiten meld dit dan even bij één van de Jeugdcommissieleden, we zitten met smart op u/jou te wachten. Verder staat er nog een toernooi bij ons thuis gepland op zaterdag 6 juni voor alle F pupillen en onze Talenten!! Eind juni nog een spetterende activiteit voor onze D-pupillen en dan op naar het nieuwe seizoen. Dan wil ik tot slot u en jullie allen namens de Jeugdcommissie alvast een fijne zomervakantie toewensen.

Jeugdcommissie

Nieuws van de Jeugdcommissie


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

10

Kantinecommissie

Terras en speeltuin bij kantine De kantinecommissie is blij dat er een terras, rookruimte én een speeltuin tussen de kantine en het bestuursgebouw komt. Yvonne During vertelt daarover goede afspraken met de accommodatiecommissie gemaakt te hebben. ”De planning is dat het in augustus gerealiseerd is,” zegt Yvonne, die héél blij is met deze uitbreiding. Om de kosten te dekken gaat de kantinecommissie een verloting houden met als hoofdprijs 1000 euro contant. De verkoop van de loten begint tijdens het hutspottoernooi. Yvonne doet namens de kantinecommissie een beroep op alle leden om loten te kopen. ”Uiteraard vragen we ook leden om zelf loten te verkopen,” zegt Yvonne. ”Ik hoop dat de leden ook daadwerkelijk mee willen helpen,” zegt ze. De trekking van de verloting is tijdens de jaarlijkse uitstuif op 31 december. Ook is de kantinecommissie voornemens weer een Hollandse avond in de kantine te houden. De datum voor deze activiteit is vrijdagavond 20 november. De kantinecommissie hoopt dat velen weer een entreekaart kopen.

Shanty Koor Dag Clubshop

Openingstijden Clubshop: De openingstijden van de WHC clubshop zijn vanaf heden op donderdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur. Wanneer de shop gesloten is en u dringend iets nodig heeft dan kunt u eventueel contact opnemen met Yvonne During, tel.:06-50504449. De clubshop is te vinden aan de Ruitersveldweg 35A.


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

11

Deze maand in de rubriek "Sponsor van de Maand" aandacht voor KRC Accountants & Adviseurs te Wezep. Het bedrijf is gevestigd op het Bedrijventerrein Wezep Noord aan de Rondweg 13 te Wezep. KRC Accountants & Adviseurs is in 1981 opgericht. Van oorsprong is het bedrijf gevestigd in Hattem. Door de groei van de activiteiten werd het kantoor aan de Dorpsweg te Hattem te klein. Na een periode van zoeken in Hattem en directe omgeving is het bedrijf sinds 2006 gevestigd in een kantoorpand aan de Rondweg 13 in Wezep. Deze locatie is prima bereikbaar en ligt aan de toegangspoort van het te ontwikkelen Bedrijventerrein Hattemerbroek.

van belang. KRC steunt daarbij op ervaring en kennis van zaken. De kernwaarden hierbij zijn “betrokken” – “betrouwbaar” – “nuchter”.

In 2005 heeft KRC een administratiekantoor in Meppel overgenomen. Momenteel vinden alle activiteiten dus vanuit een tweetal vestigingen plaats. De eigenaren van KRC zijn Henk Eikelboom, Peter de Jong en Jan van Dorp. Samen met een team van circa 35 goed opgeleide en ervaren worden ondernemers in het Midden- en Klein Bedrijf, non profit organisaties en maatschappelijke organisaties in vele sectoren en branches bediend. De dienstverlening bestaat met name uit:

In 2006 is KRC als sponsor bij WHC terechtgekomen. Het bedrijf ziet WHC als de club van Wezep. Volgens Jan van Dorp zijn alle zichzelf respecterende ondernemers lid van de Businessclub WHC. KRC kan en wil daarbij niet ontbreken. WHC staat midden in de samenleving van Wezep en dat is een plek waar KRC niet kan ontbreken. Het effect van de sponsoring is moeilijk meetbaar. Wel zal volgens Jan de naamsbekendheid van KRC door de sponsoring van WHC toegenomen zijn.

-

Jaarrekeningcontrole Samenstellen van jaarrekeningen Fiscale advisering Internationale advisering Administratieve dienstverlening Salarisadministratie Overname begeleiding Overige advisering

Hiernaast worden diensten aangeboden op het gebied van financiële detachering en personeelsadvisering. Sinds 2008 beschikt het bedrijf over een vergunning voor het verrichten van wettelijke accountantscontroles. De klanten van KRC zijn met name gevestigd op de Veluwe, Overijssel, Drenthe en Flevoland. De beide kantoren zijn modern geoutilleerd en voorzien van de modernste communicatiemiddelen. Het verlenen van een prima service en meedenken met de klant staat hoog in het vaandel bij KRC. De meerwaarde van KRC zit met name in de advisering rondom de “normale” activiteiten. Het bedrijf staat ondernemers en bestuurders met raad en daad ter zijde. Met name bij moeilijke klussen als overnames, financiële problemen, bedrijfsopvolging en financiële en juridische (her)structurering is dit

De eigenaren van KRC hebben helaas gemerkt dat er slechts een kleine groep ondernemers echt actief is binnen de Businessclub van WHC. Dit is jammer want WHC biedt een prachtig platform voor ondernemers en middenstanders om met elkaar in contact te komen. De combinatie van sport en business is een prima basis om te netwerken. Op de vraag van “Werkt het netwerken binnen de Businessclub WHC?” antwoordt Jan “Ja, maar het zou nog zoveel meer kunnen zijn.” De drie eigenaren van KRC hebben geen voetbalverleden. Geen van drieën komen uit Wezep of Hattemerbroek. Uiteraard zijn er wel verschillende medewerkers bij KRC die in Wezep of Hattemerbroek wonen. Naast WHC is het bedrijf ook sponsor bij Owios en bij Hattem. Hiernaast worden een aantal organisaties actief ondersteund. Veelal vindt dit door middel van advertentiebijdragen plaats. Het bedrijf heeft de voetbalvereniging WHC ervaren als een in Wezep en verre omgeving. Tegen WHC als geheel wordt “opgekeken”. Op de laatste vraag van “Wil je verder nog iets kwijt” antwoordt Jan “Ja, als er ondernemers zijn die graag willen weten wat KRC voor hen kan betekenen. Aarzel dan niet, maar bel voor een vrijblijvende afspraak het telefoonnummer 038-

Sponsor in beeld

Sponsor in beeld


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

12

Sponsor in beeld

4446244 of mail naar vandorp@krcaccountants.nl.

KRC Accountants & Adviseurs Bezoekadres:

Postadres:

Rondweg 13 (038) 444 62 44 8091 XA Wezep (038) 443 25 59 Postbus 29 info@krcaccountants.nl 8090 AA Wezep www.krcaccountants.nl

Namens de Businessclub WHC; Herman Drolenga.

Vrijwilliger in beeld

Gerard van ’t Ende al langer dan halve eeuw actief bij WHC Hij is 71 jaren oud, geboren en getogen in Wezep en al langer dan een halve eeuw actief bij en voor ’zijn’ WHC. Eerst als voetballer, later als trainer/leider van de dames, hij is grensrechter en scheidsrechter geweest, hij maakte zich een aantal jaren verdienstelijk in het hoofdbestuur van WHC, was betrokken bij diverse bouwactiviteiten op en rond sportpark Mulderssingel, hij heeft deel uitgemaakt van de accommodatiecommissie en is o.a. ploegleider in de kantine geweest. Nu nog draait hij regelmatig bardiensten in de kantine en houdt Gerard zich bezig met o.a. de verspreiding en het drukken van het clubblad. Over z’n huidige activiteiten zegt Gerard van ’t Ende: ”ik ben eigenlijk het boodschappenjongetje van WHC.” Bij WHC weten ze wel beter. Gerard stelt zich zéér bescheiden op. Hij is niet iemand die van de daken schreeuwt wat hij allemaal doet. Door de jaren heen heeft Gerard zich altijd een echte WHC-er getoond. Ook nu nog wil Gerard, ondanks dat z’n leeftijd hem parten speelt, graag van alles en nog wat aanpakken. Dagelijks is hij te vinden op het sportpark en waar nodig of gewenst steekt Gerard de helpende hand toe. Nooit doet iemand tevergeefs een beroep op

Gerard van ’t Ende. Eensgezind is Gerard van ’t Ende een aantal jaren geleden door de ledenvergadering van WHC benoemd tot lid van verdienste van de club. ”Dat deed me toen wel wat, ik kon m’n tranen nauwelijks bedwingen,” zegt Gerard. Gerard van ’t Ende is opgegroeid met WHC. Gerard’s vader maakte deel uit van het bestuur van WHC en thuis werd er regelmatig over voetbal gesproken. ”WHC voetbalde toen nog achter de kazerne,”

herinnert Gerard zich. ”Mooie tijd.” Vergeleken met toen vindt Gerard dat het nu allemaal wat harder is geworden. ”De mentaliteit is anders. De mensen gunnen elkaar vaak het licht in de ogen niet. Da’s jammer want we zijn allemaal bezig voor hetzelfde doel: WHC zo goed mogelijk laten functioneren.” Als voetballend lid van WHC debuteerde Gerard van ’t Ende in de A-junioren. Hij speelde onder anderen met Bertus Binnekamp en Roelof van


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

Aan z’n actieve periode bij WHC heeft Gerard niet alleen positieve herinneringen. Nooit zal hij vergeten dat hij niet werd uitgenodigd voor de kampioenswedstrijd tussen Go Ahead Kampen en WHC. ”De Jasse had gezegd dat ze mij niet uit mochten nodigen omdat ik me die dag sterk moest maken voor de bouw op het sportpark. Ook het feest heb ik niet meegemaakt. Dat deed me toen heel veel pijn en ik vond het heel erg dat ze bij WHC zo met me omgingen.” Gerard is bij verschillende bouwwerken binnen de club betrokken geweest. Zoals de bouw van het huidige bestuursgebouw, dat aanvankelijk dienst deed als

Vrijwilliger in beeld

Diepen. Hij herinnert zich nog een wedstrijd bij De Dreef in Wapenveld, waar ze als team op de fiets naar toe gingen. Toen Gerard 18 jaar was moest hij in militaire dienst. Voetbal kwam daardoor op een laag pitje. In 1958 heeft hij zich weer gemeld bij WHC. Gerard deed het als voetballer niet onverdienstelijk en toonde z’n kwaliteiten in het tweede èn in het eerste elftal. Na z’n actieve voetbalcarrière bleef hij aanvankelijk als grensrechter verbonden aan de hoofdmacht. Ook was hij nog scheidsrechter. Gedurende een periode van ruim 20 jaren is Gerard trainer/leider geweest van de WHC-dames. Voor de afdeling Zwolle van de KNVB ging hij als commissielid damesvoetbal met de vrouwenselectie het hele land door. Ook bij de veteranen stond Gerard z’n mannetje met twee beenbreuken, in 1974 en 1982, als gevolg.

13

clubhuis. Ook was hij nauw betrokken bij het verplaatsen van de tribune van de ene naar de andere kant van het hoofdveld. In 1992 kreeg Gerard gezondheidsproblemen. Nadat hij vier omleidingen had gekregen pakte Gerard het vrijwilligerswerk in de club weer op en was hij betrokken bij het plaatsen van reclamezuilen, dug-outs en de draaiende reclamezuil op de parkeerplaats. Nu Gerard de schijnwerpers op zich gericht heeft wil hij ook kwijt dat hij zich stoort aan mensen die vernielingen plegen op en rond het sportpark, onzorgvuldig omgaan met materialen van de club en/of de kleedkamers vervuilen. ”Ik vind ook dat de leiders daar beter op moeten letten,” zegt Gerard. ”Het kost de club handen vol geld. Kijk alleen maar eens hoeveel ballen er jaarlijks verdwijnen. Dat kan toch niet?”

Gerard heeft een zwak voor de sponsors van WHC. Hij koopt bewust bij de geldschieters van WHC en steekt de handen uit de mouwen als het bestuur van de businessclub een beroep op hem doet om iets op verzoek van een sponsor te veranderen. ”Ik vind dat we als leden van WHC gek moeten zijn met de sponsors van de club. Zonder vrijwilligers kan de club niet draaien, maar ook zonder sponsors niet.” Als het goed weer is gaat Gerard op zondagmiddag nog weleens bij clubs in Hattem of Heerde kijken. Op sportpark Mulderssingel hoopt hij nog jaren te komen. ”WHC betekent heel veel voor me. Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen, maar het plezier overheerst. Ik vind het belangrijk om iedereen in zijn of haar waarde te laten.”


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

14

Businessclub

Benaderen van sponsors De sponsors van WHC zijn het beu dat ze door Jan en Alleman op het sportpark worden benaderd voor sponsoring van activiteiten en dergelijke. Afgesproken is dat ze daar niet meer op ingaan en dat alles loopt via de Businessclub. Verzoeken om dit soort vormen van sponsoring kunnen ingediend worden bij Ingrid Kogels, lid van het bestuur van de Businessclub, die de verzoeken op haar beurt in het bestuur van de Businessclub brengt. Ook kunnen verzoeken per Email ingediend worden via businessclub@whc-wezep.nl

Ive Vinke: beste schutter Businessclub Niet Jeffrey Marsman (Marsman Reclame), die al drie van de vier keren de cup met de grote oren gewonnen had, ging in mei 2009 met de eer strijken van de penaltybokaal van de Businessclub. Marsman en alle andere deelnemers moesten dit keer Ive Vinke van Iveco Bedrijfswagens uit Hattemerbroek voor laten gaan. Bij het opmaken van de eindstand had Ive Vinke een score van 90 punten. Dick Wolterinck van het gelijknamige klussenbedrijf eindigde met 85 punten als goede tweede. Peter Herder (IZH Groep) legde met 75 punten beslag op de derde plaats. De jaarlijkse strijd om de penaltybokaal, op touw gezet door de Businessclubleden Eric Koele, Dick van Boven en Ingrid Kogels, was een succes. Ook de activiteit voor de dames, sieraden maken, viel goed in de smaak. Dat was ook het geval met het door Het Middelpunt verzorgde buffet. Kortom, de jaarlijkse strijd om de penaltybokaal is een geliefde activiteit voor de Businessclubleden van WHC en zal ook komend jaar weer op de activiteitenkalender prijken. De bokaal en de bijbehorende bloemen werden uitgereikt door gastvrouw HenriĂŤtte Pleyter van de Businessclub WHC.


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

15

Er is voor Jennifer Tijssen maar één club: WHC. De 28 lentes tellende, rasechte Wezepse, verzorgt al zeven jaren drie dagen per week de studentenadministratie op de Hogeschool Windesheim in Zwolle, waar ze met heel veel plezier werkt. Jennifer heeft de secretaresseopleiding gevolgd bij de Factoor in Zwolle. Tijdens de zaterdag 10 mei 2009 met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior ’31 nam haar man – Edward Tijssen – na 15 seizoenen en 405 officiële wedstrijden afscheid van de hoofdmacht van WHC. Een voorlopig afscheid want er komt nog een officiële afscheidswedstrijd met door Edward samengestelde teams. Oók Jennifer is daar nauw bij betrokken. Naast haar baan is Jennifer ook huisvrouw en de trotse moeder van de bijna vijf jaar oude dochter Tara. Voordat Jennifer en Edward twaalf-en-een-half jaar geleden verkering kregen kenden ze elkaar al van familiefeestjes en ontmoetten ze elkaar ook regelmatig op sportpark Mulderssingel. Edward woonde toen nog in Hattem en speelde al in het eerste elftal van WHC. ”Onze liefde is opgebloeid op het sportpark,” zegt Jennifer, die het jammer vindt dat Edward noodgedwongen op 33-jarige leeftijd een punt achter z’n actieve carrière moest zetten. ”Voetbal was en is nog steeds zijn leven. WHC betekende altijd heel veel voor Edward. Meerdere clubs hebben in de loop der jaren geprobeerd om Edward los te weken van WHC en hem voor veel geld binnen te halen. Edward wilde zelfs niet met hen praten. Ondanks dat hij in Hattem geboren en getogen is voelt hij zich meer Wezeper dan menigeen die in Wezep geboren en opgegroeid is,” zegt Jennifer, die trots is op haar man. Ook Jennifer had altijd liever dat Edward – ondanks lucratieve en verleidelijke aanbiedingen – bij WHC bleef. ”Ik vind het jammer dat Edward gestopt is, maar voor z’n lichaam is het beter.

De trainingen en de wedstrijden vergden veel van hem de laatste jaren. Edward werkt in de bouw, best zwaar. Het herstel van intensieve trainingen en wedstrijden duurt de laatste jaren langer. Edward geeft zich altijd voor meer dan 100 procent.” Jennifer vertelt dat Edward de laatste jaren vaak met een pijnlijke knie gespeeld heeft. ”Ik vind het heel opmerkelijk dat hij de laatste week van z’n carrière zonder pijn getraind en gespeeld heeft.” Jennifer vertelt ook dat Edward de laatste tijd voor een wedstrijd eerst een paar uur naar bed ging. ”Die rust had hij nodig. Het was zijn voorbereiding.” Jennifer verwacht dat ze een andere beleving krijgt bij het voetbal. ”Tot nu toe was ik bij alle wedstrijden. Uit en thuis. De laatste jaren samen met onze dochter Tara. Tara ging al mee met WHC 1 toen ze twee weken oud was. Op heel jonge leeftijd kende ze alle spelers van WHC al. Nu Edward niet meer voetbalt, is het straks toch anders. Ik blijf WHC 1 wel volgen hoor. Maar ik denk dat het anders is dan wanneer Edward nog mee zou spelen.” Jennifer zegt dat ze haar leven

lang de hoofdmacht van de Wezep Hattemerbroek Combinatie al volgt. Haar ouders, Jan en Dinie Rosendal, namen haar al op heel jonge leeftijd mee naar het sportpark. Volgens Jennifer is de periode dat Edward samenspeelde met onder anderen Edwin Overmars en Gerard van Boven voor hem de mooiste tijd geweest in het eerste elftal van WHC. ”Ik denk ook dat het toen minder prestatiegericht was, dan de laatste jaren,” zegt Jennifer. Ondanks dat vindt Jennifer wel dat WHC voor het hoogst haalbare moet gaan. ”Als er na komend seizoen een topklasse komt vind ik dat WHC alles op alles moet zetten om in die topklasse te komen,” zegt ze. Op spelers van buiten de kernen Wezep en Hattemerbroek heeft ze niks tegen, maar Jennifer vindt wel dat spelers die gehaald worden door WHC wat toe moeten voegen. ”Als er binnen de club spelers van een gelijkwaardig niveau zijn vind ik dat die bij de doorstroming naar het eerste

Voetbalvrouwen

Voetbalvrouwen


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

16

Voetbalvrouwen

elftal voorrang moeten hebben.” Edward, maar ook Jennifer, zijn blij met hun bijna vijfjarige dochtertje Tara, die in groep 1 zit en op vrijdag bij de kabouters van WHC traint. ”Ze vindt het prachtig,” zegt Jennifer. Jennifer zegt ook dat Tara geen broertje of zusje krijgt. ”Edward en ik hebben daar bewust voor gekozen.” Jennifer is op-en-top WHC-er. ”Ik vind WHC een warme club. Dat heb ik ook gemerkt na het overlijden van m’n oma Rosendal. De belangstelling en het medeleven waren enorm van de WHC-ers. Dat heeft me goed gedaan. WHC is in alle opzichten meer dan voetbal.” Ook de publiekswissel vijf minuten voor het eind tijdens de laatste competitiewedstrijd en de reactie daarop van de spelers om Edward van het veld te dragen vond Jennifer mooi. ”Edward nam op zijn beurt Tara op de schouders. Ik kreeg een brok in de keel,” zegt Jennifer. Wat ze ook ”heel leuk” vindt is het boeket bloemen dat oudwethouder Gerrit-Jan Koele ’s morgens, voorafgaand aan Edward’s laatste competitiewedstrijd, thuis kwam brengen. Gerrit-Jan Koele bedankte Edward en zei jaren van hem genoten te hebben.

Afscheid Edward Tijssen

Zaterdag 20 juni, 17.00 uur:

Afscheidswedstrijd Edward Tijssen Het applaus van het publiek was groot toen Edward Tijssen zaterdagmiddag 9 mei, kort voor het eind van de wedstrijd tegen Excelsior ’31, gewisseld werd. De 33-jarige middenvelder heeft na 15 seizoenen en 405 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van WHC besloten een punt achter z’n carrière te zetten. Niet omdat hij niet meer mee kan komen op het hoogste amateurniveau, wel omdat spelen in de hoofdklasse fysiek steeds meer vraagt van Edward Tijssen. Freddy Smit en Marcel van der Steege besloten kort voor het eindsignaal, toen er 2-0 in het voordeel van WHC op de teller stond, de oudste WHC-er (Edward Tijssen) te vervangen door Stefan Luchtenberg, de Benjamin van de selectie. Zaterdag 20 juni is de afscheidswedstrijd van Edward Tijssen op sportpark Mulderssingel met twee door Edward zelf samengestelde teams. Rond Edward’s afscheidswedstrijd zijn verschillende activiteiten gepland.


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

17

HOOFDBESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Kantine Mat./gebouwen/terreinen Technische zaken Technische zaken e 2 voorzitter/PR/sponsoring Senioren Jeugd

Henri van Beek Bert Mechielsen Erwin Boschman Johan Boerman André Lokhorst Jan van den Hul Piet Haas Jan van Ommen Marco Eikenaar Janny Menning

Kerkweg 31 038 – 376 1402 Zuiderzeestraatweg 471 038 – 376 9068 Nieuwlandsweg 57 06 – 421 66980 Imkersweg 5 038 – 376 3003 Esdoornstraat 25 038 – 376 5758 Roggeakker 29 Speltakker 60 038 – 376 9093 De Riek 5 038 – 376 5511 Noordsingel 038 – 376 5150 Achterkamp 22 038-3758401 / 06-53648748

JEUGDCOMMISSIE Voorzitter Wedstrijdsecretaris Secretaris Coördinator Junioren A/B Coördinator Junioren C Coördinator D-pupillen Coördinator E pupillen Coördinator F pupillen Coördinator meisjes Ledenadministratie

Janny Menning Herman van Diepen Vacant Peter Schutte Han Menning Otto Schut Bart Jonker Elly Wolterinck Ella Ernst Alie Hooft

Achterkamp 22 Roggeakker 14

038-3758401 / 06-53648748 06 – 1037 1652

Schaapskooi 33 Achterkamp 22 De Zeis 35 Buurskamp 25 Abraham Kuyperhof 20 Goudenregenstraat 3 Prinses Irenelaan 3

038 – 376 2713 038 – 375 8401 038 – 376 3287 038 – 376 3534 038 – 376 5606 038 – 376 9220 038 – 376 2605

WHC-KIDSCLUB De volgende personen hebben zitting in de Kidsclub: Jan Fijn, Gert van Oene, Bas van Bergeijk, Arend Jan Pander, Herman van Dijk, Ingrid Goudbeek en Gerard Veldman. BUSINESSCLUB Voorzitter Secretaris Penningmeester Bestuurslid + activiteiten Bestuurslid Bestuurslid Bestuurslid

Jan van Ommen Herman Drolenga Piet Buikema Ingrid Kogels Eric Koele Henk Bultman Dick van Boven

De Riek 5 Schaepmanhof 28 De Sikkel 14 Schaapskooi 48 Mezenhof 35 Hilsdijk 63, Hattem Vlasakker 48

038 – 376 5511 038 – 376 4503 038 – 376 2276 038 – 376 9767 038 – 376 5500 038 – 444 5639 038 – 376 5457

KANTINECOMMISSIE Voorzitter Secr./penningmeester/inkoop Inkoop Inkoop

Johan Boerman E.C. Verbey Joop Hooft Yvonne During

Imkersweg 5 Verlengde Kerkweg 20 Prinses Irenelaan 3 Zuiderzeestraatweg 581

038 – 376 3003 038 – 376 3069 038 – 376 2605 038 – 376 4699

André Lokhorst Jan Blokdijk Klaas van de Hoek Gerard van ’t Ende

Esdoornstraat 25 Zuiderzeestraatweg 581-2 Boterakkers 8 Keizersweg 20-D

038 – 376 5758 038 – 376 2541 06 – 4895 1009 06 – 1272 4242

038 376 0851

businessclub@whc-wezep.nl clubshop@whc-wezep.nl hoofdbestuur@whc-wezep.nl jeugdbestuur@whc-wezep.nl

ACCOMMODATIECOMMISSIE Voorzitter Leden E-MAIL Businessclub WHC Clubshop Hoofdbestuur Jeugdcommissie Kantine Ledenadministratie Medische ruimte Redactie clubblad Redactie website CLUBADRES WHC Bezoekadres Postadres Website

038 376 1923 038 376 5255 038 376 3766

ledenadministratie@whc-wezep.nl 038 376 0853 alicehulshof@gmail.com info@whc-wezep.nl Hoeloosweg 15 Postbus 114 www.whc-wezep.nl

8091 GE Wezep 8090 AC Wezep

WHC Adressen

WHC - Adressen


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

18

Fotopresentaties


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

19

Fotopresentaties


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

20

Technische commissie

Technische Commissie Op naar het nieuwe seizoen. Het was een drukke tijd maar ook voor ons is het einde van het seizoen in zicht. We kijken met veel plezier terug op een drukke tijd en hebben veel vertrouwen in de toekomst. We hebben het gevoel dat de structuur van de tc steeds meer zichtbaar wordt en dat we op de goede weg zijn.

e

De 1 selectie is compleet en de technische staf is aangevuld met Bert Polinder die Gerard van Boven gaat opvolgen als keepertrainer. e Ook in de 2 selectie hebben we veel vertrouwen. Onder leiding van Roberto Tuinstra zullen ze moeten proberen om het e verschil met het 1 elftal zo klein mogelijk moeten laten worden. We zijn heel blij dat zowel Daan Kuiper als Jan Kroeze toch hebben besloten door te gaan in de e begeleiding van het 1 elftal. De taak van deze heren moet zeker niet worden onderschat. Dat e we weer een 3 elftal met jonge spelers de kans kunnen geven is voor WHC heel belangrijk. We hopen dat we in de komende weken definitief te kunnen melden dat we een e volwaardig 3 samen kunnen stellen met daarbij 1 of 2 goede trainers. Met name voor de jeugdspelers is het belangrijk dat ze in alle rust kunnen doorgroeien naar het niveau van e e het 1 en 2 en niet in een gat komen te vallen. De trainersstaf voor de jeugdstandaard teams is ook samengesteld. Hierin zijn veel veranderingen opgetreden. Henry Karrenbelt heeft de mooie taak om A1 goed mee te laten draaien na de promotie van dit jaar. Voor de trainers van B1 (Gert Jan van der Wal), C1 (Berry Kroeze) en D1 (Rudolf Hubers) geldt dat ze na de teleurstelling van afgelopen seizoen moeten proberen het niveau weer omhoog moeten brengen. Ook bij veel andere elftallen zullen we nieuwe namen in de begeleiding tegen gaan komen. In samenwerking met de interne scouting, de technisch coĂśrdinatoren ABC en DEF en de trainers zijn de voorlopige selecties voor de standaardteams inmiddels samengesteld en zijn de voorbereidingen op het volgend seizoen bij een aantal elftallen al gestart. Het samenstellen van selecties blijft een van de moeilijkste onderdelen. De kans dat iemand wordt “vergetenâ€? is altijd aanwezig. Bij voetbal is het ook nog eens zo dat als je 10 mensen

om een mening vraagt je ook vaak 10 verschillende antwoorden krijgt. Het is daarom heel belangrijk dat in de voorbereiding door de trainers onderling goed wordt overlegd over het niveau van de spelers om uiteindelijk te komen tot de juiste selecties. Bij het selecteren krijg je onvermijdelijk te maken met teleurgestelde reacties en onbegrip van spelers en soms ook van ouders. We moeten ons echter realiseren dat het leren van omgaan met teleurstellingen en tegenslagen ook een onderdeel van sport is en goed is voor de mentale ontwikkeling van een kind. Onder leiding van Arie Wessels is inmiddels de e 1 testdag geweest met de jeugdstandaardelftallen. Tijdens deze training zijn alle spelers individueel getest op oa. gewicht, lengte, longinhoud, lenigheid, sprongkracht, kracht en zijn er een aantal loop, sprint-, intervaloefeningen op tijd afgenomen. Deze gegevens worden als nulmeting vastgelegd en op basis van deze gegevens zal door Arie Wessels een advies bij de trainers worden neergelegd met een aantal aandachtspunten per speler en daarbij wordt oefenstof aangeboden die voor verbetering van de aandachtspunten moet gaan zorgen. Vooruitlopend op het uiteindelijke advies is tijdens deze testen naar voren gekomen dat de lenigheid en de looptechniek bij een groot deel van de jeugdspelers op een (te) laag niveau zit en dat hierin al veel vooruitgang is te boeken. e Eind augustus zal de 2 test worden e afgenomen en in december volgt de 3 . Met de e resultaten van deze 3 testdag kunnen we ook beoordelen of we resultaten boeken.


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

Als laatste willen wij jullie allen bedanken voor de positieve reacties die we tot nu hebben mogen ontvangen op ons werk en het vertrouwen dat we van de vereniging krijgen bij de uitoefening van onze TC functie. We hopen dat de resultaten zullen aantonen dat onze keuzes juist zijn geweest.

Met een vriendelijke sportgroep namens de TC. Jan van den Hul

-Wat doe je voor werk? Ik werk bij de Koninklijke Marine als instructeur kok en bottelier.

-Welke club heeft het mooiste shirt? Feyenoord.

-Burgerlijke staat? Gehuwd met Patricia.

-Welke club heft het lelijkste shirt? Roda JC.

-Hoelang ben je al lid? September 25 jaar.

-Welke club wordt volgend seizoen kampioen? Fc Twente

-Wie vindt je de beste speler in je elftal? Hans scheermes de Gruijter.

-Wat was je hoogtepunt bij WHC? 8 wedstrijden achter elkaar ongeslagen bij de senioren dit seizoen (WHC7).

-Op welke plaats speel jij in je elftal? Verdediging of middenveld. -Kan je goed tegen je verlies? Nee. -Wat is jouw favoriete tv-programma? Op dit moment de Dick voormekaar show en eredivisie live.

-Wat was je dieptepunt bij WHC? Eerste punt verlies na 8 wedstrijden (zie vorige vraag). -Wat vind je van WHC als vereniging? Een gezellige vereniging waar ik al bijna 25 jaar graag kom.

-Wat is jou favoriete muziek/groep? Nederlandstalig en vooral Andre Hazes.

-Wat is je favoriete eten? Rode kool met aardappelen en een flinke gehaktbal en appelmoes.

-Hobby naast voetballen? Hardlopen en tuinieren.

-Wat lust je totaal niet? Melk.

-Wat is je favoriete film? Een goede oorlogsfilm.

-Hoe ziet jouw ideale training eruit? Positie spel, afwerken op het doel en een partijtje.

-Favoriete voetbalclub en voetballer in Nederland? Feyenoord en speler Peres van Fc Twente. -Favoriete voetbalclub en voetballer in het buitenland? Arsenal en voetballer Gerard van Liverpool.

-Hoe beoordeel jij jezelf als speler? Laat ik graag aan anderen over. -Wat is je beste eigenschap? Wil altijd winnen.

Interview

Interview met Jan-Willem van Essen

Technosche commissie

In het vorige clubblad hebben we al aangegeven dat we als TC meer willen doen aan de begeleiding en beoordeling van trainers en de communicatie tussen trainers onderling. In de komende maanden zullen we dit verder uitwerken en de betrokkenen hierover verder informeren.

21


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

22

Interview

-Wat is je slechtste eigenschap? Kan niet tegen me verlies. -Wat kan er volgens jou veranderen binnen WHC? Meer respect en aandacht voor (oud) vrijwilligers. -Waar heb je een uitgesproken hekel aan? Roken en dieren mishandeling. -Wat kan jou ontzettend blij maken? Weer thuis komen na een lange vaarperiode. -Hoe denk je over het eerste elftal? Ze hebben een redelijk seizoen gedraaid, hopen dat het volgend seizoen nog beter gaat. -Volg je de resultaten van de jeugdelftallen? Nee -Welke drie wensen heb je naast een gezond leven? Lang samen leven met mijn vrouw, nog meer van de wereld mogen zien en nog lang kunnen voetballen -Welke spelregel zou je graag veranderd zien en waarom? Heb geen problemen met de huidige regels. -Welk lid, commissie etc, binnen WHC dwingt bij jouw respect af? Niemand in het bijzonder, alle vrijwilligers van WHC. -Met wie zou je weleens een avondje willen stappen? Met Henk Lodewijk. -Wat zou je doen als je 1 miljoen euro kreeg? Nadenken wat ik ermee ga doen. -Wie nodig je niet uit op je verjaardag? Geert Wilders.

-Aan wie zou je weleens een vraag willen stellen? Willem van Hanegem. -Hoe vier jij een doelpunt? Op de rug van Hans (het oude moet eerst op!). -Van welke vraag ben je blij dat hij niet gesteld is? Geen idee‌‌. Jij?


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

23

Het seizoen 2008 -2009 is weer geschiedenis. Voor het seniorenvoetbal was het een goed jaar. De doelstelling van het eerste team om bij de bovenste vijf te eindigen is gehaald. Het tweede is op een verdienstelijke 3e plaats geëindigd en zowel het vierde als het zesde is kampioen geworden. Ook de overige teams, zowel dames 1 als het vijfde en zevende hebben een goed seizoen gedraaid. Alleen het terugtrekken van het derde elftal was een enorme tegenvaller. Genoeg teruggekeken op het vorige seizoen, we richten onze pijlen nu op het volgende seizoen. In deze periode worden de teams voor het komende seizoen vastgesteld. Zoals ieder jaar vertrekken spelers en er komen ook spelers bij. We zijn heel blij met het grote aantal spelers dat dit jaar vanuit de jeugd overkomt naar de senioren. Het streven is om deze jeugd zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Vijf of zes jeugdspelers zullen het tweede elftal gaan versterken. In het afgelopen seizoen hebben ze dat al een aantal keren mogen uitproberen. Met name in de wedstrijd tegen de kampioen van de reserve hoofdklasse, Bennekom, hebben ze laten zien dat niveau heel goed aan te kunnen. Met vijf A1 spelers in het team werd de kampioen in eigen huis met 1-4 verslagen. De overige A-spelers zullen worden ondergebracht in een nieuw team: WHC4. Dit team zal samen met spelers uit het derde van vorig jaar het derde prestatie team van WHC gaan worden. Je zult nu misschien denken, daar staat een schrijffout: WHC4 en dan het derde prestatieteam. Toch is dit wel de situatie voor het volgende jaar. WHC3 wordt gevormd door de spelers van WHC4 van vorig jaar. WHC4 van vorig jaar is kampioen geworden en zal onder de naam WHC3 spelen in de derde klasse. Het nieuwe (jeugd) prestatieteam zal e onder de naam WHC4 spelen in de 4 klasse. Het is de bedoeling dat aan het eind van het volgende seizoen deze indeling zal worden geëvalueerd. Het streven is om dan weer terug

te keren naar de situatie dat WHC1, WHC2 en WHC3 de prestatieteams van de senioren zijn. De verwachting is dat we voor het seizoen 2009 / 2010 zeven seniorenteams gaan inschrijven. Op een ledenbestand van ca 150 spelende leden is dat wel een beetje weinig. Je zou daar theoretisch ca. negen tot tien teams van kunnen samenstellen. Maar omdat we bij het recreatievoetbal kiezen voor vriendenteams en daardoor teams van meer dan 20 leden hebben, blijft het aantal teams steken op zeven. Het nadeel van deze werkwijze is wel dat als je even iets minder een vriend bent of als je als “vreemdeling” bij WHC wil gaan voetballen het vrijwel onmogelijk is om je in één van de recreatieteams te plaatsen. Het argument dat dan vaak wordt gebruikt is, we hebben al zoveel spelers, we kunnen er niet nog iemand bij gebruiken. Het gevolg hiervan is dat ook dit jaar weer spelers zijn vertrokken naar andere verenigingen. We moeten binnen WHC een beslissing nemen of we deze situatie naar de toekomst toe wel op deze manier willen handhaven. Het streven moet toch zijn dat iedereen uit Wezep die wil voetballen zich kan aanmelden bij WHC en dan vervolgens in één van de teams geplaatst kan worden.

Marco Eikenaar

Seniorenvoetbal

18+ Informatie over het seniorenvoetbal


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

24

Hutspottoernooi


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

25

Hutspottoernooi


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

26

Column Johan D.

COLUMN Johan D. De jeugd heeft de toekomst Zittend voor mijn buro en genietend van mijn kopje koffie en sigaartje (jaja Olifantje) gaat ineens mijn mailbox open, berichtje. Het is afkomstig van de dochter van mijn beste vriend Frits B. Een ingezonden brief over voetbal. De combinatie voetbal en vrouwen heeft mij nooit bijster aangetrokken. Vooral niet hun zogenaamde commentaar zoals de steward in de Arena tijdens het pannenkoekenconflict. ‘Het is maar een spelletje……’ Maar goed, het is deze week Libelleweek en geen man durft dan de vrouw tegenspraak te bieden en wie ben ik dus om dat wel te doen. Haar mail ging als volgt:

Zaterdag 9 mei was het dan zover, de laatste competitiewedstrijd in het amateurvoetbal seizoen 2008/2009. Deze wedstrijden zijn dan vooral speciaal, omdat dan de kampioenselftallen van de jeugd bij veel verenigingen worden gehuldigd en behoorlijk in het zonnetje worden gezet. Voor mij eens tijd om één van deze wedstrijden eruit te pikken en als bekende verslaggeefster te gaan bezoeken. Nu was mij al vaak ter ore gekomen dat WHC Wezep, een amateurclub op de Veluwe, behoorlijk goed aangeschreven staat qua voetbal, accommodatie etc. Die club werd het dus en opgetogen reisde ik af naar Wezep. Inderdaad wat een club zeg, wat een accommodatie en wat een supportersschare, onverstelbaar. Zo heb ik het nog niet vaak meegemaakt. Hier hebben ze er echt verstand van dacht ik. Ik nam de tijd en ging op onderzoek uit, sprak met diverse mensen van de club en iedereen was echt vol lof over het 1e elftal en vooral ook dat er zoveel vrijwilligers werkzaam waren bij deze club. Ook qua jeugd doen ze het hier wel goed, veel F-elftallen en zelfs kaboutervoetbal hebben ze hier geïntroduceerd. Hier weten ze het, de jeugd heeft de toekomst, daar willen ze zuinig op zijn. Ik had geluk want er waren een aantal kampioenselftallen en die zouden dan ook gehuldigd worden. Echt mensen niets is zo schattig om te zien als die jonge spelertjes zo trots al een pauw het veld opkomen. Overal waar ik tot nu toe ben geweest worden die schatjes door de 1e elftal spelers gefeliciteerd, krijgen een medaille en zwieren dan trots met deze 1e elftal spelers, “hun idolen” over het veld en maken een ererondje. Ik ging er eens goed voor zitten op de tribune, en wilde dit mooie tafereel hier bij deze topclub weleens aanschouwen. Naast mij zat een ouderechtpaar (trotste opa en oma van één van de kampioentjes), vol trots vertelde men mij dat hun kleinzoon van F7 kampioen was geworden en dat ze speciaal hiervoor naar het sportpark waren gekomen om het allemaal mee te gaan maken. Maar toen …wat een debacle, wat een afgang voor deze mooie club met z’n mooie accommodatie en de club die echt denkt het voor elkaar te hebben……… De kindjes kwamen het veld op, kregen van één of ander bestuurslid een medaille om hun hoofdje gehangen en moesten met grote noodgang het veld weer af………… Deze club, dit bestuur, deze 1e elftal spelers, nemen niet eens de moeite om de voor hen zo belangrijke jeugd voor de toekomst, deze pupillen, fatsoenlijk te huldigen en hen de dag van hun leven te geven. Echt mensen dit heb ik nog NOOIT meegemaakt….. Ik kan u niet op papier beschrijven hoe deze jonge knulletjes het veld afdropen. Wat is het nu voor moeite om een bosje bloemen te kopen, de 1e elftal spelers tien minuten eerder het veld op te laten komen om de kampioentjes de bloemen te overhandigen en met hen een ererondje rond het veld te maken…. Ik dacht dat deze club professioneel bezig was, maar dit…… En weet je wat ik nog erger vond, dat men hier de A1 jeugd wel op het veld liet komen en deze jongens werden wel gefeliciteerd door de selectiespelers. Zouden ze hier bij deze club dan zo’n onderscheid maken tussen de kampioenselftallen. De opa en oma naast me begrepen er ook helemaal niets van en dropen van ellende af. Deze mooie middag was voor mij ook helemaal verpest… Club, bestuur etc, laat dit nooit meer gebeuren…… Voor volgend seizoen, mochten er kampioentjes gehuldigd worden, doe het dan op een goede, mooie professionele manier en laat deze pupillen de dag van hun leven hebben. Voor u als bestuur een kleine moeite en voor deze kinderen een dag uit hun leven om nooit te vergeten. Barbara B.


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

27

Heren 1

Tevredenheid overheerst Moeten we tevreden zijn met het resultaat van dit seizoen?? Doelstelling vooraf was het eindigen bij de eerste vijf en Gatorade cup halen. Dat is beiden gelukt. Tevreden dus!!?? Misschien dachten velen op 7 wedstrijden voor het eind “het kan nog”, de verlieswedstrijd tegen HHC is niet onoverkomelijk en we gingen op het vinkentouw zitten, om van daaruit toe te slaan. Helaas: we bleven zitten en kwamen er absoluut niet meer vanaf om toe te slaan. De teleurstelling van het weer net niet aan kunnen haken was dermate groot, dat we de week erop tegen Berkum de slechtste wedstrijd van het seizoen afleverden en niet eens voetballend, maar vooral door het gebrek aan beleving. OVER met de titel aspiraties. Zoals in de vorige editie van het clubblad beschreven, hebben we dit seizoen heel wat meegemaakt met elkaar en vooral de winterstopperiode blijft je bij door de verdrietige omstandigheden. Deze groep verdient dan ook een groot compliment hoe ze dat met elkaar hebben opgepakt. Na de winterstop goed begonnen en vervolgens een serie met 6 wedstrijden en maar twee punten. Risico: negatief gevoel overhouden aan een goed seizoen. Blessures bleven ook niet meer achterwege en staken in grote getale de kop op. Achterin de ingespeelde linie kwijt raken en meerdere tegengoals incasseren. Toch heb ik in een aantal wedstrijden gezien, met goede vervangers, waarom we zolang hebben meegedraaid bovenin. Nunspeet uit, Mentale weerbaarheid, 2-0 achter na 12 minuten en toch verdiend met 2-2 gelijk spelen. Harkema thuis,goed voetbal, op niveau en absoluut niet de mindere zijn, jammer genoeg met 1-2 verloren. Excelsior thuis, onverdiend gewonnen, maar een ongeëvenaard rendement, 2 kansen, 2-0 winst, vijfde plek en Gatorade Cup gehaald. Positief gevoel toch nog!!! TEVREDENHEID OVERHEERST. Vooral is het jammer dat we afscheid moeten nemen van zoveel spelers, 14!!!!! Erg veel.

Met vriendelijke sportgroet, Freddy Smit.

Uiteraard heeft iedere speler zijn eigen reden om te vertrekken, maar het komt de continuïteit niet ten goede. Als je mee wilt blijven tellen in de hoofdklasse, dan moet je ook weer op tijd bezig zijn met het nieuwe seizoen en je scouting op orde brengen voor zelfs de seizoenen hierna. Hierbij heeft de TC van WHC enorm goed gescoord en men is erin geslaagd om in potentie een aantal goede spelers (jonge spelers ook) te halen en op die manier weer een stapje voorwaarts te zetten. Op dit moment zijn we ons al aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen, met een aantal trainingen en ook met nog een hele mooie wedstrijd tegen Famagusta, Champions League deelnemer in het afgelopen seizoen. Vooral belangrijk is echter dat de groep elkaar zo snel mogelijk leert kennen, om zodoende meer gerichte trainingstijd over te houden in de voorbereiding. Die tijd zullen we nodig hebben om opnieuw een goede balans te vinden binnen het team. Geduld en vertrouwen is belangrijk om in alle rust weer aan een goede opbouw toe te komen met het team. Behandel een ieder zoals je zelf behandelt zou willen worden, dan komt het zeker goed. Ik wens een ieder een hele goede vakantie toe en hoop op een spetterend seizoen 2009-2010.


28 Clubblad WHC Editie 1 - 2009

Dames 1 op zoek naar trainer/coach


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

29

Dames 1

W.H.C. Dames 1 Uitslagen 04-04-09 18-04-09 25-04-09 16-05-09

WHC – Berkum WHC – ASC’62 IJVV – WHC WHC – HTC

2–0 2–2 2–2 5–1

Nieuws Het eind van het seizoen 2008-2009 is in zicht en het was voor de dames van WHC een roerig seizoen. Na een goede start van de competitie met trainers Karel van Hulst en Fred Mensink hadden de dames van WHC veel vertrouwen in dit seizoen. Zoals de vorige keer al is aangegeven hebben wij één van deze twee trainers verloren en dat zorgde voor veel onrust en verdriet in het team met de daarbij behoren tegenslagen in de competitie. Er zijn punten verloren en op dat soort momenten realiseer je je als team dat er veel meer is in het leven dan voetbal. We hebben met het team de draad weer proberen op de pakken en dat resulteerde in goede wedstrijden met grote inzet en opnieuw de stijgende lijn. Ellen van Hulst is inmiddels hoogzwanger en we verwachten elk moment het bericht dat er een nieuw voetbaltalentje ter wereld is gekomen. Keepster Yvonne Duim is in de wedstrijd tegen Berkum geblesseerd geraakt aan haar hoofd, gelukkig gaat het inmiddels iets beter met haar. Dit seizoen komt ze niet meer in actie en de zomerstop is voor haar al vroegtijdig begonnen. We kijken uit naar volgend seizoen, de meeste dames blijven voetballen en we hopen op wat aansluiting van het dames A1 team. Er spelen daar wat talenten die zichzelf bij de dames verder zouden kunnen ontwikkelen. We hopen Samantha Nibourg en Ellen van Hulst ook weer te verwelkomen in het nieuwe seizoen. Op zaterdag 16 mei jl. heeft Fred Mensink zijn taak als trainer neergelegd en wij zijn erg blij dat iemand zijn taak wil overnemen, dat is namelijk Gerwin van de Pol. Gerwin kan het niet alleen en daarom zoeken wij een assistent die met hem samen wil werken. Zie de oproep verder op deze pagina. Aan het eind van het seizoen worden meestal ook de statistieken besproken. De topscoorders van dit seizoen zijn; 1. Sareetha van de Knoop 2. Marieke Stam 3. Ellen van Hulst 4. Genevevre van Bennekom

17 9 6 6

WHC wist in 18 wedstrijden 58 keer de scoren, maar kreeg ook 38 doelpunten tegen. VSCO’61 is de terechte kampioen in de derde klasse C, WHC heeft ondanks het wisselvallige seizoen de vierde plek veroverd en speelt komend seizoen in dezelfde klasse. De derde plaats is niet ondenkbaar, maar daarvoor is het team afhankelijk van de resultaten van een laatste inhaalwedstrijd van de concurrentie

Website Al het nieuws rondom WHC dames 1 is te vinden op www.come2me.nl/whcdames1


Clubblad WHC Editie 1 - 2009

30

Dames 1

Oproep Het damesteam is op zoek naar een tweede enthousiaste trainer of trainster die past bij de ambitie van het team en het leuk vind om op maandagavond, woensdagavond en op zaterdag zijn of haar voetbalkennis over te dragen aan een leuk en gezellig damesteam. Het team bestaat uit 17 enthousiaste meiden. Men kent een zeer hoge trainingsopkomst. Interesse? Neem dan contact op met Ineke van der Grift (Telefoon nummer: 06-50298319)

Vragenrondje Dit keer beantwoordt Genevevre van Bennekom de vragen in ons vragenrondje. - Hoelang speel je al bij WHC? 12 jaar bij WHC waarvan 6 jaar bij dames 1 - Wat is je positie in het veld? Aanvallende middenvelder. - Omschrijf het team in een paar woorden. We hebben een leuk en gezellig team. We doen veel leuke dingen samen en het is ook altijd heel erg gezellig. - Wat is je hoogte punt bij WHC? Het kampioenschap met de dames - Wat is je diepte punt bij WHC? Het verlies van onze lieve trainer Karel.

WHC Clubblad Editie 2  

WHC Clubblad Editie 2

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you