25 jaar obs de lindt magazine

Page 1

25 jarig jubileum

OBS De Lindt 1988 - 2014

25Van de jubileumcommissie Openbare basisschool De Lindt staat middenin de wijk en daar willen we extra aandacht aan besteden in het kader van het 25-jarig bestaan. Een heuglijk moment dat de school graag wil delen met ouders, buurtbewoners, verenigingen en organisaties in de wijk Stiphout. Daarvoor worden verschillende groepen in de wijk benaderd; het feestprogramma wordt deels voor hen, en met hen, opgesteld.

De volgende werkgroepen zijn aan de slag gegaan bestaande uit met name ouders en een aantal leerkrachten: Werkgroep kerstmarkt Werkgroep hartjesproject Werkgroep Lindtdub Werkgroep circusdag Werkgroep inloopavond

ONS MOTTO IS: DE LINDT VERBINDT

In ons jubileumblad kunt u lezen over de diverse activiteiten die dit schooljaar in het kader van het 25-jarig jubileum plaats vinden en hebben plaatsgevonden. Wij wensen u veel leesplezier!

25Circus Tadaa! Circus Tadaa! veranderde op donderdag 15 mei onze school voor één dag in een echt circus! Door een kleurig circuszeil uit te spreiden, veranderde het schoolplein in een piste. Uniek aan deze circusdag was dat alle kinderen aan het einde van de dag optreden. De mannen achter Circus Tadaa! zijn Jos Derks en Bas Kleynen. Bas en Jos delen hun didactische achtergrond (Pabo en tekenleraren opleiding) maar vooral ook de passie voor circus! Circus Tadaa! is uitgegroeid tot een professionele onderneming met een afsluitende circusvoorstelling die niet langer duurt dan 1 uur. Zij rijden voor met een circusbus vol eenwielfietsen, loopkogels, muziek, decor, docenten

en kostuums in alle maten: reuzenpakken met grote zakken, goochelmouwen, clownsneuzen, hoge hoeden... De opzet van de circusdag was in grote lijnen: o ‘s Morgens maakten alle leerlingen in groepjes kennis met meerdere circustechnieken o ‘s Middags koos iedereen een favoriet onderdeel, maakte een circusact en werd verkleed en geschminkt. o De dag werd feestelijk afgesloten met een fantastische zelfgemaakte voorstelling. Deze voorstelling is ook gefilmd en te bekijken tijdens het Jubileumfeest!Jubileumfeest Beste ouders, de feestelijke opening staat stipt om 17:00 uur gepland. Zorg er a.u.b. voor, dat u dan aanwezig bent. Het programma duurt van 17:00 – 20:00 uur. Het programma voor het jubileumfeest op 27 mei is zo goed als rond. Alle ingrediënten voor een onvergetelijk feest zullen aanwezig zijn: lekkere hapjes en drankjes, goede muziek en spetterende optredens, sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud en natuurlijk de officiële onthullingen van de nieuwe letters op de gevel van de school, ons grote hartjeskunstwerk en de primeur van de Lindtdub.

Kinderkookcafés

In diverse kinderkookcafés zal een ruim aanbod aan gerechtjes verkrijgbaar zijn: zoals pizza en pasta in het Mediterraanse café, pittige hapjes uit de Wereldkeuken of taart en andere zoete gerechtjes in de Tea Room. Deze gerechtjes zullen door kinderen gemaakt en geserveerd worden. Ouders die ‘s middags willen meehelpen bij het bereiden van de gerechtjes of die tijdens het feest willen assisteren in één van de kinderkookcafés kunnen zich nog steeds aanmelden. Vanaf 12 mei zal er een intekenlijst bij de hoofdingang van de school komen te hangen, waarop u zich kunt inschrijven voor het maken van een specifiek gerecht met een aantal kinderen.

Taartenbakwedstrijd

Bij een goed feest horen natuurlijk ook slingers en taart. Daarom organiseren we een taartenbakwedstrijd waar alle kinderen van de Lindt zich voor kunnen inschrijven. Wie gaat er dadelijk aan de haal met de titel van ‘beste taartenbakker van de Lindt’? Wat moet je doen om mee te doen? Je schrijft je in voor de wedstrijd en bakt thuis een super lekkere, mooie, feestelijke taart voor het jubileumfeest. Die lever je op 27 mei vóór 15:00 uur in op school. Alle taarten zullen ‘s middags door een jury worden beoordeeld op smaak, uiterlijk en originaliteit. Deze jury zal bestaan uit twee banketbakkers, een lid van de Ouderraad, een leerkracht en een leerling. De maker van de winnende taart wordt tijdens het jubileumfeest bekend gemaakt en ontvangt een toepasselijke prijs. Alle meedingende taarten worden vervolgens in parten gesneden en verkocht tijdens het feest. Heb je zin om mee te doen? Schrijf je dan vóór woensdag 21 mei in via het formuliertje aan het einde van deze jubileumnieuwsbrief of stuur een e-mailtje naar estherhocks@gmail. com. Vermeld in dat mailtje in ieder geval je naam, groep, naam van je leerkracht, je telefoonnummer en e-mailadres. We hopen natuurlijk op zo veel mogelijk inschrijvingen! Daarnaast gaan we tijdens het jubileumfeest samen een zo lang mogelijke slinger maken om het 25 jarig bestaan van onze school te vieren.

Verbindingen en ontmoetingen

De afgelopen maanden zijn we als school op diverse manieren naar buiten getreden om verbindingen te leggen met verscheidene groepen, clubs en verenigingen in Stiphout. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, heeft dit geleid tot hele leuke en inspirerende ontmoetingen en samenwerkingsverbanden. Ook bij de organisatie van het jubileumfeest hebben we samenwerking gezocht met externe partners, zoals Scouting Jan Baloys Stiphout, Studio Danstique en Jibb. Samen met hen en jullie allemaal maken we er 27 mei een onvergetelijk feest van.


www.yaskawa.eu.com

ADVERTENTIE

CHALLENGE US AS YOUR PARTNER FOR TOTAL SYSTEM SOLUTIONS Yaskawa halve pagina

BUILT TO PERFORM: SYSTEMEN EN OPLOSSINGEN VOOR AL UW VRAAGSTUKKEN IN PRODUCTIE AUTOMATISERING Met innovatieve oplossingen voor Robotica, Motion Control en Controls systemen is YASKAWA uw ideale partner voor complete automatiseringsoplossingen “uit 1 hand”. Door onze brede ervaring in het realiseren van maatwerkoplossingen in vele verschillende industrietakken kunnen wij u deskundig adviseren bij uw specifieke vraagstelling. Ontmoet YASKAWA op de volgende evenementen: 3-6 juni, Automatica, München 11-12 juni, Vision & Robotics, Veldhoven YASKAWA Benelux BV Science Park Eindhoven, 5692 EB Son (NL) Tel. +31 (0)40 289 5500 info@yaskawa.eu.com

Masters of Robotics and Motion Control.


Geschiedenis


Noordende 77 5701 SP Helmond

[m] 06-22105637 [ t ] 0492-523909

[e] info@wgvormgevers.nl [ i ] www.wgvormgevers.nl

Wij feliciteren o.b.s. De Lindt met het 25-jarig jubileum! Prins Hendriklaan 21 A | Postbus 136 | 5700 AC Helmond T. +31 (0) 492 536 868 | F. +31 (0) 492 528 780 | E. info@omdnotarissen.nl | www.omdnotarissen.nl


HET HART VAN DE LINDT Bij de vijfentwintigste verjaardag van de school hoort, naast een groot feest, natuurlijk ook een cadeau. De jubileumcommissie heeft nagedacht over een toepasselijk cadeau en besloten om als school mee te doen met het kunstproject van Damir Mumini van Stichting Knoop Het werken aan dit project en het kunstwerk dat hier uiteindelijk uit voorkomt zijn samen het jubileumcadeau voor de Lindt.

Verbind je eigen hart met duizenden andere harten Via zijn kunstproject wil Mumini verbinding tot stand brengen tussen mensen. In eerste instantie binnen Helmond, maar zijn ambitie is om het project verder uit te breiden.

Hoe gaat dit in zijn werk? Mumini laat zoveel mogelijk mensen kleine hartjes kleien van fimo-klei. In die hartjes worden twee gaatjes geprikt, zodat er een hartvormige knoop ontstaat. De hart vorm staat voor warmte, de knoop voor verbinden. Vervolgens worden alle hartjes bij elkaar in de vorm van een groot hart op een doek genaaid. Mumini wil in verschillende wijken van Helmond zulke harten maken, die hij vervolgens bij elkaar brengt op een soort plattegrond van Helmond. Zo worden de hartjes van individuele Helmonders met elkaar verbonden, maar ook de grotere gemeenschappelijke harten van groepen bijeen gebracht in een overkoepelend kunstwerk.

Het Lindt hart

Op 12 december 2013 hebben de leerlingen en leerkrachten van de Lindt op school onder leiding van Mumini allemaal een

hartje gekleid voor het hierboven beschreven kunstproject. Al deze hartjes zijn inmiddels door kinderen en ouders op een groot zwart doek genaaid en zo is een prachtig groot Lindt hart ontstaan. Dit doek komt in de hal van onze school te hangen, maar is tegelijkertijd onze bijdrage aan het kunstproject van Mumini. Wanneer hij in alle wijken van Helmond harten heeft verzameld, zal hij ons Lindt hart lenen om het te kunnen tonen als onderdeel van zijn hartjes plattegrond van Helmond.

De Lindt verbindt

De gedachte van ‘verbinding zoeken’ sluit mooi aan bij de wens van de Lindt om meer naar buiten te treden. Voortbordurend op het project van Mumini heeft de Lindt de afgelopen maanden zelf ook contact gezocht met verschillende verenigingen, organisaties en groepen in Stiphout om samen met hen hartjes te maken. Hiervoor heeft de school een financiële bijdrage van de Wijkraad Stiphout-Warande gekregen.

Zo hebben leerlingen hartjes gekleid met de Spurriebemmels, met de kleuters van peuterspeelzaal ’t Stippeltje, met groep 5/6 van de St. Trudo school, met ouderen in de Ark en met winkelend publiek in de C1000. Tijdens deze ontmoetingen werden niet alleen prachtige hartjes gemaakt, maar kwamen ook leuke gesprekken op gang en soms nieuwe ideeën voor samenwerkingsmogelijkheden in de toekomst. Van de hartjes die tijdens deze samenwerking zijn gekleid zullen schilderijtjes gemaakt worden, die vervolgens als cadeau aan alle betrokken partners zullen worden gegeven.

jubileumfeest

Tijdens het jubileumfeest op dinsdag 27 mei zullen het grote Lindt hart en de kleine hartenschilderijtjes officieel onthuld worden door Damir Mumini. U bent van alle van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en om de kunstwerken te komen bewonderen.