Page 1

`

‘t Hulstnieuws December 2012

Licht zoeken Is er wel licht in een aarde vol donker? Is er een ster in een hemel zo grauw? Waar vind je licht als de duisternis fluistert: ‘Zoek niet naar licht. Niemand heeft dat voor jou!’ Licht, licht! Niemand kan zonder. Licht, licht! Ik zoek je op. Licht, licht werkt als een wonder: donker voelt lichter; het geeft je weer zicht. Vind je het licht in de lach van een kind? In een lied over hoop en in woorden van troost? Vind je het licht in delen en geven, in helpende handen, een vrolijk bericht? Licht, licht! Niemand kan zonder. Licht, licht! Ik zoek je op. Licht, licht werkt als een wonder: donker voelt lichter; het geeft je weer zicht. Is er wel licht in een aarde vol donker? Is er een ster in een hemel zo grauw? Waar vind je licht als de duisternis fluistert: ‘Zoek niet naar licht. Niemand heeft dat voor jou!’

Week 49 t/m 51: De Lichtstad Inhoud: Over donkere en lichte tijden en hoe mensen lichtzoekers en lichtdragers kunnen zijn. En zo van hun alledaagse leefomgeving een ‘lichtstad’ kunnen maken. Bijbel: De geboorte van Jezus (Matteüs 1 en 2)

We heten welkom David Kloosterziel en Dex van Luyt zijn begonnen in groep 1. We wensen David en Dex een fijne tijd bij ons op school.

Jarigen in december en begin januari In december en begin januari hopen de volgende kinderen jarig te zijn: Germaine Keizer Myrthe Brink Jelle Ypma Willemijn van Dorp Sarah Blevins Marlinde de Jonge Diederik Overeem Lisa Kloosterziel Ronan Kleuver Sven Koesveld Jenell Mayanda

groep groep groep groep groep groep groep groep groep groep groep

4 3 8 5 2 8 5 5 6 3 7

14 dec 17 dec 19 dec 20 dec 27 dec 28 dec 1 jan 8 jan 8 jan 11 jan 11 jan

Joris van der Heijden is 19 december jarig! Hij wordt 11 jaar. Vorig jaar heeft Joris afscheid van onze school genomen. Na zijn langdurige ziekteperiode volgt Joris nu onderwijs aan de Twijn in Zwolle. Misschien willen jullie Joris een kaartje sturen? We wensen iedereen een fijne dag!

Leesnieuws In de kinderboeken weken heeft onze boekenbeurs €200,- opgeleverd. We verdelen het bedrag met de zending en dan gaan we in januari hier mooie boeken voor kopen. In januari gaan de kinderen van groep drie een bezoekje brengen aan de bibliotheek. Waar ze uitleg zullen krijgen over de boeken en waar ze te vinden zijn. Wist u trouwens dat de bibliotheek voor kinderen tot 18 jaar gratis is! Ook is er op 23 januari weer het nationale voorlees ontbijt! Iedere groep krijgt dan een nieuw voorleesboek en wie hier als eerste uit mag voorlezen blijft nog een verrassing…… Voorlezen is erg belangrijk voor kinderen. Ze leren hier erg veel van. Het vergroot de interesse in boeken, waardoor kinderen zelf een boek willen lezen. Kinderen doen veel ervaring op met geschreven taal wat het technisch en begrijpend lezen ten goede komt. Wij willen hier een voorbeeld in zijn en het zoveel mogelijk stimuleren. Wij hebben met de leerkrachten afgesproken dat we iedere morgen na de pauze voorlezen in de groep. Het jaar 2013 is uitgeroepen tot het jaar van het voorlezen er wordt van alles rondom lezen georganiseerd.

Kijk ook eens op http://www.wgvandehulstschool.nl !!!


Epe on Ice

Surfspot.nl

We hebben ons opgegeven voor Epe on Ice met de voorkeur voor donderdag 20 december. Op dit moment is ons nog geen dagdeel toegewezen. We willen gaan schaatsen met groep 1 t/m 8. U hoort hier nog meer over.

SURFspot.nl is dé ICT-webwinkel waar ouders van basisschoolleerlingen officiële software en andere ICT-producten tegen zeer lage prijzen kunnen aanschaffen.

Verslag pleinwerkdag

Koffie drinken

Zaterdag 3 november is de tuinploeg met 9 mensen hard aan de slag geweest. De bomen zijn flink gesnoeid, het blad is weggehaald en de struiken zijn weer wat ingekort. Het aanpakken van de ongelijk liggende rubber tegels is uitgesteld tot de volgende pleinwerkdag van 9 maart. Ik wil de tuinploeg heel hartelijk bedanken voor hun fantastische inzet en het beschikbaar stellen van hun professionele materialen. Super dat de ouders, zelfs op zaterdag, zo hard voor de school willen lopen!

Ook dit jaar willen we graag alle ouders uitnodigen om in de laatste schoolweek van het jaar ’s morgens koffie te komen drinken. U bent van harte welkom op dinsdag 18 december en donderdag 20 december. De koffie staat klaar vanaf 8.15uur in de hal. U komt toch ook?

Schaken Meneer Jan van Garderen geeft, net als vorig schooljaar, weer schaakles aan kinderen van groep 7 en 8 die graag willen leren schaken. De schaaklessen zijn op donderdagmiddag van 15.30uur tot 16.30uur.

Renovatie jongenstoilet De vloer van de jongenstoiletgroep is dringend aan renovatie toe en gaat daarom van een nieuwe coating voorzien worden. Deze werkzaamheden zullen worden uitgevoerd van maandag 3 december tot en met donderdag 6 december. In deze periode zullen de jongens van de meisjestoiletten gebruik moeten maken. Staand plassen is er dan niet bij! Nieuwjaarsinloop maandag 7 Januari 2013 Hallo allemaal, nog een paar weken en dan is het weer Kerstvakantie. Toch willen we alvast even van de gelegenheid gebruik maken om u te herinneren aan de Nieuwjaars inloop van Maandag 7 Januari a.s. Vanaf 8.15 uur tot ongeveer 9.00 uur bent u van harte welkom in de nog gezellig versierde hal van ons schoolgebouw voor een kopje koffie of thee met een lekkere versnapering. We hopen u allemaal te zien.

Even voorstellen…. Hallo, ik ben Cecile de Haan, 19 jaar oud en woon in Epe. Dit jaar ben ik gestart met mijn opleiding Pedagogiek bij de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Mijn eerste studiejaar begint met het regelen van o.a. een stageplaats. Daarom ben ik ontzettend blij dat de WG van de Hulstschool mij een stageplaats heeft aangeboden, welke aansluit bij mijn opleiding. Elke vrijdag ga ik meelopen in groep 5/6 bij juf Geri en met intern begeleider Tineke. Ik hoop dat het een leerzaam jaar gaat worden.

Kerstviering Woensdag 19 december vieren wij ons kerstfeest. Het thema is LICHT. Vanaf 17.20 uur zijn de ouders met kinderen welkom. De kinderen krijgen die morgen een lampion van ons en die mag ’s avond aan. Wilt u de auto niet voor school zetten . De kinderen kunnen dan een eindje met de lampion lopen. We maken een grote kring op het plein…… We gaan eerst samen eten met de kinderen. Het is de bedoeling dat elke ouder een gerecht klaar maakt voor 5 personen. Bij elk klaslokaal komt een intekenlijst te hangen waarop u kunt invullen wat u klaar wilt maken. Dit gerecht kunt u om 17.20 naar binnen brengen. De kerstviering begint om 18.45. De ouders van groep 1 t/m 4 worden om 18.45 uur op school verwacht voor de kerstviering. I.v.m. de ruimte kunnen er maximaal 2 personen per gezin aanwezig zijn! De bovenbouwleerlingen 5 t/m 8 vieren het dit keer zonder ouders. De viering duurt tot 19.30 uur. Na de kerstviering is er voor iedereen nog iets te drinken. We hopen op een gezellig kerstfeest

Aanmelding schoolvoetbal Gelukkig hebben al veel kinderen zich aangemeld voor het schoolvoetbal! Wil je toch nog meedoen, maar ben je vergeten om je op te geven? Mail dan voor donderdag 6 december je naam, groep en geboortedatum naar hulstschoolvoetbal@hotmail.com.

Nabestellingen foto’s Onlangs zijn de nabestellingen van de schoolfoto’s uitgedeeld! Nu heeft de fotograaf 1 envelop teruggekregen waar geen naam en geen fotonummer op staan. Wel geld erbij voor een foto van 13x18. Wie o wie mist z’n nabestelling nog?? Graag zsm doorgeven aan ondergetekende of rechtstreeks contact opnemen met de fotograaf (Voskuil fotografie Heerde). Erika Koesveld

Gymschoenen Helaas komt het steeds meer voor dat kinderen geen gymschoenen aan hebben. I.v.m. hygiëne en veiligheid is het echt belangrijk dat kinderen goed schoeisel aan hebben. Zou u hier als ouder op willen letten!


Nieuws uit groep 1-2 De herfst begon op school met een ochtend naar het kabouterpad in Nunspeet. Reden voor dit uitje waren de verjaardagen van juf Marry en juf Berthe. Veel hebben we gezien in het bezoekerscentrum daar zo weten we nu hoe het voelt als je een egel aait, een wild zwijn of een zwaan. Maar het was niet de herfst alleen waar we mee bezig waren. Van de novetheek kregen we namelijk ook het lespakket over 'de Molenmuis'. Elk kind mocht voor 2 weken het prentenboek 'de Molenmuis' meenemen naar huis. Bij dit boek hoorde ook een werkboek waar iedereen thuis mee aan de slag kon. Op woensdag 14 november zijn we naar de molen in Oene geweest. De molenaar heeft daar van alles uitgelegd over hoe een molen werkt. Hij is zelfs die morgen op een wiek geklommen, ja, waarom eigenlijk? Nou dat had een kleuter ook goed onthouden. Het doek moest erop om meer wind te kunnen vangen. Alle kleuters hebben een tekening over dit bezoek gemaakt en bijgaand kunt u zien hoe goed dit gelukt is.

Nu zijn we natuurlijk volop bezig met Sinterklaas en Piet. We hebben zelfs een speelgoedwinkel in onze klas waar Piet speelgoed kan kopen voor al die lieve kleuters uit onze groep. Nog even dan is het 5 december!!

Agenda 5 dec 12-13 dec 14 dec 19 dec 21 dec 21 dec 24 dec – 4 7 jan 11 jan 16 jan 23 jan

sinterklaasfeest Oud Papier Actie gr 5/6 schoolzwemmen Kerstviering (zie boven) gr 1 tm 4 vrij gr 5 tm 8 middag vrij jan Kerstvakantie nieuwjaars inloop gr 5/6 schoolzwemmen kanjertraining team (wo mi) voorleesontbijt

Met vriendelijke groeten van het team.

Grace

't Hulstnieuws december  
't Hulstnieuws december  

Nieuwsbrief december 2012

Advertisement