Page 1

Nieuwsbrief Wij gaan naar Dakar juli 2012 Nog vier maanden te gaan tot de start en het team heeft sinds de eerste nieuwsbrief zeker niet stil gezeten. In deze tweede editie zullen we u wederom inlichten over de laatste ontwikkelingen. Heeft u onze vorige nieuwsbrief gemist? Klik hier.

Bolides Het wagenpark is alweer een maand geleden aangevuld met een derde werkpaard. Ton en Dirk struikelden zowaar over een Landrover Discovery welke ze meteen aan de andere kant des lands zijn gaan halen. Na een godsvermogen aan diesel in de tank van dit beest te hebben gegooid voldeed de bak prima aan de eerste test: de Groningen – Eindhoven Challenge. Volgens de eigenaar zat het vehikel vol kuren, zoals nietsluitende sloten en een lekkende motor. Het duo heeft echter intussen vastgesteld dat geen euvel onoverkomelijk is, en na een aantal uurtjes klussen en een materialeninjectie van Landrover Jansen in Udenhout heeft de wagen nu zelfs de eerst nog missende kamelenvanger. Als eerste van de Vooralsnog moet dit ons topstuk worden op de veiling in Gambia, 2000 à 3000 euro moet deze olifant van een auto zeker kunnen opbrengen voor de Foundation Adult Education the Gambia! Koen en Stèphan hebben overigens ook niet stil gezeten. Na aardig wat off road oefentochtjes bemerkten de mannen dat het rechtervoorwiel van de Suzuki Samurai trilt wanneer de topsnelheid van 100 km/h wordt bereikt. Aan het wiellager lag het niet: met een Haynes Manual in de hand is die helemaal open gehaald en geïnspecteerd. De homokineet, zo’n knobbel achter het wiel waarin het wiel kan draaien als je stuurt, zorgde wel voor wat speelsheid. Haynes bood geen uitkomst, maar het internet wees de weg: meer spanning zetten op de lagers in de homokineet. De Samurai kreunt zich nu nog steeds met moeite naar de topsnelheid maar met een paar eigenfrequenties minder. Ook is de bladveer rechtsvoor vervangen met een iets nieuwere en afgelopen week is het dak zelfs wit geverfd voor fractioneel betere hittebestendigheid!


Speling uit de homokineet verholpen

Brand new paint job!

Dat een schadeauto meer werk met zich mee brengt dan aanvankelijk gedacht hebben Bastian en Jeroen intussen gemerkt. Gedurende een tweede weekend sleutelen werd de motor van de Opel Frontera vervangen door een verser exemplaar uit dezelfde familie. Al het gesleutel heeft echter nog geen vruchten afgeworpen, nadat de nieuwe pit helemaal was aangesloten gaf deze helaas geen zucht. De reden was snel gevonden toen er behoorlijk wat benzine werd geroken: de leidingen vanaf de tank zijn zo poreus als de pest waardoor de brandstofinjectie niet voldoende druk kreeg. Binnenkort worden deze leidingen dus vervangen, alsmede de uitlaatdemper welke een reusachtig gat bleek te bevatten. En dan is het duimen dat er deze keer wel een diep gegrom vanonder de motorkap klinkt. Tot dan lijken de twee er nog alle vertrouwen in te hebben dat een Opel daadwerkelijk door de Sahara kan rijden.


De nieuwe motor wordt gepositioneerd

Nog even poseren

Evenementen Terwijl de tijd tot de start voorbij vliegt en er volop wordt gesleuteld aan de gemotoriseerde kamelen zitten de teamleden ook niet stil wat betreft andere zaken. Het blijkt dat sponsoren alleen ook niet genoeg liquide middelen bij elkaar kunnen slepen voor de tocht, dus wordt er ook grootser dan ooit uitgepakt qua fundraisers. De klap op de vuurpijl: ons benefietconcert dat onder voorbehoud “Uit je DAKar� is gedoopt. In samenwerking met Studium Generale wordt er een concert op poten gezet in het Gaslab, een zaal op het TU/e terrein. De verassing van SG aan ons: De headliner krijgen we cadeau! Momenteel wordt er gepraat om niemand minder dan Sef naar Eindhoven te halen en er een knallend feest van te maken! Een overzicht van onze agenda alsmede een aantal artikelen dat intussen is verschenen over of van ons vindt u overigens hier.


Verder… …houden we onszelf lekker bezig: in totaal neigt onze sponsorpot al naar de € 6000, dus het begint lekker te lopen. Naast onze drie hoofdsponsoren die u onderaan deze brief aan treft hebben zich intussen ook tal van grote en kleinere sponsoren gemeld, bij deze nogmaals bedankt voor alle bijdrages! Vergist u zich niet: de reis zal ongeveer € 3200 per persoon kosten als onze speculaties over de te maken kosten vooraf en onderweg ongeveer kloppen. We kunnen dus nog steeds elke euro en elke euro besparing goed gebruiken. Heeft u dus bijvoorbeeld nog behoefte aan iets lekkers te knabbelen, we kunnen u voorzien van maar liefst zeven smaken autodrop (jaja er komt een nieuwe bestelling binnen!). Welke we graag van de hand doen voor €1,50 per zakje of €20,- per doos van 15 zakjes. Wanneer u een aankoop doet, wordt u uiteraard met naam en toenaam op onze vrienden pagina vernoemd! Tot de volgende nieuwsbrief!

Ton, Dirk, Koen, Stèphan, Luke, René, Bastian en Jeroen

Nieuwsbrief juli 2012  

Nieuwsbrief van team Wij gaan naar Dakar

Nieuwsbrief juli 2012  

Nieuwsbrief van team Wij gaan naar Dakar

Advertisement