Page 1

tebis Komfort & sikkerhed i hjemmet

Hjemmesimulering Styring og dĂŚmpning af lys

Lukning af persienner Styring af boligen via internet

Advarsel via sms i tilfĂŚlde af indbrud Styring af opvarmningen via mobil


Intelligente boligstyringer – et enestående koncept Br

Vores verden forandrer sig hurtigt, og vi bliver mere og mere fortrolige med teknologi. Det er helt naturligt, at elektrisk udstyr i hjemmet som lys, aircondition, radiatorer og persienner følger samme udvikling. tebis’ systemer til intelligente boligstyringer kombinerer disse anvendelsesmuligheder og gør livet i hjemmet mere bekvemt og komfortabelt.

Det intelligente hjem I et intelligent hjem styres alt elektrisk udstyr via fjernbetjeninger eller kontakter. Ved hjælp af disse kan du styre forskelligt elektrisk udstyr øjeblikkeligt og ubesværet. Systemet lever op til gældende standarder og normer samt opfylder aktuelle tests, som sikrer driftsikkerheden. tebis’ intelligente boligstyring er dit mest naturlige valg, når det gælder komfort og velvære. tebis er fremstillet af en anerkendt producent - din garanti for, at systemet lever op til de højeste krav.

Fremtidens valg Ved at vælge tebis til dit hjem vælger du en teknologi, der er på forkant med fremtiden. Det revolutionære system til intelligent boligstyring tilbyder ikke kun den nyeste og bedste teknologi, men har også den fordel konstant at kunne tilpasses dine ændrede behov.

2


Komfortabel

Sikker

Brugervenlig Epokegørende

Denne fleksibilitet gør det nemt at tilpasse installationen til din ændrede livsstil samtidig med, at den forøger værdien af din ejendom.

3


Få kontrol over dit hjem på en nem måde

Hjemmebiograf om aftenen

”Når jeg slapper af, skal min intelligente boligstyring klare arbejdet ...”

Familien er samlet, snacksene er på bordet og der er lagt op til en afslappet aften. Filmen starter med et klik på fjernbetjeningen. Det ideelle miljø skabes: lyset dæmpes, rullegardinerne rulles ned for at forhindre genskær, der tændes for airconditionen / varmen, så temperaturen bliver behagelig og så starter filmen …

9.00 søndag morgen Når det endelig er weekend, er der ingen, der har lyst til at stå tidligt op. tebis gør det nemt at indstille boligen ideelt, uden at man behøver at stå op. Med et klik på fjernbetjeningen tændes en dæmpet belysning, persiennerne og tagvinduet åbnes, og der slukkes for airconditionen / ventilatoren og selv kaffemaskinen tændes!

Kontrollen ligger i hånden

Styr dit hjem på en enkel måde 4

Med tebis kan du nemt styre alt elektrisk udstyr i dit hjem. Systemet kan indstilles efter eget valg ved at styre forskelligt udstyr med én kontakt (tænde for lyset udenfor, regulere temperaturen, rulle de motoriserede persienner ned etc.) Det er også muligt at styre


scenarium

Komfort

Rumstyring

enhver enhed fra et eller flere styringspunkter (kontakt, styring af indeklima, fjernbetjening etc.). tebis-systemet kan også styre energiforbruget.

Alt under kontrol

Opnå kontrol over dine omgivelser

Du styrer alt omkring dig, så du kan nyde den optimale komfort og velvære til hvert et tidspunkt. tebis kan huske forskellige scenarier og kombinere alle elektriske funktioner i dit hjem (lys, varme/ køling, persienner/markiser, advarselssystemer, hjemme-

biograf, vanding af græsplænen…). De ønskede funktioner starter, når du giver besked fra det sted, du vælger. Du har fuld kontrol over dine omgivelser.

5


Et liv uden bekymringer

Af sted på ferie

”At tage hjemmefra uden bekymringer og føle sig helt sikker”

Når vi tager på ferie, håber vi, at ingen har glemt noget. Idet vi tager af sted, bruger jeg min fjernbetjening til at sætte systemet til ”forlad”-scenariet: Markisen rulles ind, garageporten lukkes, tyverialarmen sættes til, alt lys slukkes og programmet, der simulerer ”at vi er hjemme”, starter. Vores rejse begynder uden bekymringer. Hvis et apparat går i stykker, mens vi er væk, vil tebis informere mig ved at sende en tekstbesked eller en e-mail. Når vi er på vej tilbage, sender jeg instrukser til tebis via internettet, så det forbereder huset på at ”modtage os”. Det er langt sjovere at tage på ferie, når man ikke skal bekymre sig om sit hjem.

Håndtering af pludseligt vejrskifte Det er sent om eftermiddagen, og mens vi slapper af på terrassen, kommer der pludseligt en storm med regn og kraftig blæst. Mens vi har travlt med at sørge for at få børnene sikkert ind, hjælper tebis med at rulle markiserne ind, lukke motoriserede tagvinduer, tænde udendørsbelysningen. I situationer som denne, viser tebis sig at være en stor hjælp. Hjemmets skytsengel Når du tager af sted på ferie, på weekend eller blot for en dag, tager tebis ansvar for hjemmets sikkerhed, indtil du kommer tilbage. Den sætter tyverialarmen til, sætter opvarmningen til natsænkning, ruller persiennerne ned, slukker for lyset og kan også simulere ”at vi er hjemme” 6

Få besked, når noget ikke er normalt

for at ”narre” eventuelle indbrudstyve. For eksempel tænder systemet for lyset om aftenen, styrer vanding af græsplænen og haven tidligt om morgenen og ruller den motoriserede markise ud, hvis nødvendigt. Og endnu vigtigere advarer systemet dig, hvis der skulle være tekniske fejl.


Alarmbesked via e-mail eller sms

Hjemmesimulering

Konstant kontrol med sikkerheden

Hjemmet kan overvåges via PC

Ved hjælp af internettet kan du kommunikere med tebis hvor som helst fra i verden. Du kan ændre instrukserne til dit hjem, mens du er væk og holde øje med huset ved hjælp af kameraer, hvis sådanne er installeret. I nødtilfælde (teknisk alarm eller

Fjernstyring

indbrud) advarer tebis-systemet ved at sende en besked med relevante billeder via email eller sms.

7


Tænk frit uden begrænsninger

Jeg designer min egen verden

”Intet er endeligt, alt kan forandres”

Efter man har trukket alle kabler i huset første gang, finder man ofte ud af, at man ikke får det optimale ud af sin installation. At ændre kabelføringen bagefter er tit ikke økonomisk muligt eller ulejligheden værd. Men takket være trådløs teknologi (RF) kan man nu anbringe elkontakter hvor som helst i huset til styring af alt elektrisk udstyr. Det er muligt uden at skulle ændre på den eksisterende kabelføring eller arkitektur og giver husejeren mulighed for selv at være arkitekt for sine egne omgivelser. Nye medlemmer i familien Julie får snart en lillebror. Han skal have behagelige omgivelser i sit værelse. Der skal også kunne styres elektrisk udstyr, når babyen kommer. Funktioner som at ændre belysningen, lukke for persiennerne eller styre varmen kan nu tildeles forskellige kontakter efter ønske. At styre dit hjem er nu en barneleg.

Lav om når du har behov Princippet bag tebis giver frihed til at lave ændringer i styringen med behov for mindre modifikationer. Det er meget nemt at omprogrammere kontakternes funktion og opnå det ønskede resultat. Hvis der udvides, kan man bruge tebis’ trådløs.

8


Ombygning/ udvidelse

Trådløs

Ændring af opsætning

Med minimale ændringer kan tebis påtage sig ansvar for nye udvidelser. Intelligent boligstyring har aldrig været nemmere …

En trådløs kontakt kan anbringes, hvor du ønsker det. 9


tebis, ét skridt foran i intelligente boligstyringer

tebis systemopsætning

@

1

h ag

3 2

er

5 4

7 A C

6

B

8

tebis-systemet er baseret på princippet med to adskilte kredse installeret i ét system. Det første system fordeler energi (strømkreds), og den anden tager sig af kontrolinstrukserne (styringskreds). Det elektriske kontrolpanel bliver hjertet i det intelligente tebis-system. Dette panel fortolker koblingskommandoerne, der transmitteres trådløst eller via kabelbus (EIB) og sender styresignaler til og fra slutkontroludstyret såsom kontakter, fjernbetjeninger, følere etc. om den ønskede handling.

Som husets sande ”butler” styrer tebis alt elektrisk udstyr efter dit ønske og gør dit liv mere komfortabelt.

▼ KNX

KNX

KNX

KNX

TX 223

Originale løsninger med tebis Du kan udtænke, skabe og implementere løsninger, der før var uopnåelige med en traditionel elektrisk installation.

10

■ Scenarium Med tebis kan forskellige elektriske funktioner styres samtidigt. Dette kan gøres ved at definere den opsætning, der ønskes for en given situation.

TX 223

6 A 230V

KNX

6 A 230V

KNX

KNX

Eksempel: "Godnat-scenarium". Alle lys slukkes undtagen natlampen, alle motoriserede persienner lukkes, varmen reguleres til natsænkning.


Bus EIB – KNX, en gennemtestet teknologi EIB-bus med over 10 års erfaring bruges nu i vid udstrækning inden for byggebranchen. Efter indførelsen af den europæiske standard Konnex (KNX) er den blevet referenceløsning til teknologi inden for intelligente boligstyringer.

▼ ▼

KNX

■ Gruppestyring Det er muligt at samle forskellige aktiviteter i grupper og opsætte dem efter ønske og således spare gentaget arbejde. Eksempel: Tænde for lyset på trappen og slukke efter en ønsket periode.

■ Generel kommando Det er muligt at sende én kommando til mange funktioner. Eksempel: Én kontakt til at tænde eller slukke flere lamper.

11


Lev livet bekvemt med tebis-systemet

”Jeg ville ønske, jeg kunne fjernstyre alt elektrisk udstyr”

■ En helhedsløsning

■ Gennemtænkt system

tebis-systemet til intelligent boligstyring er hjertet i enhver installation. Det tager sig af alle elektriske funktioner i dit hjem og kombinerer dem til scenarier med flere funktioner samtidigt efter dit valg og giver din familie maksimal komfort og sikkerhed.

tebis-systemet er resultatet af kontinuerligt udviklingsarbejde og ekspertise fra Hager-koncernen, der er aktiv inden for intelligente boliginstallationer. Det er et af de mest succesrige og komplette systemer på markedet. Det er udviklet af en anset producent og installeres af autoriserede elektrikere. tebis garanterer dig det højeste niveau af kvalitet og driftssikkerhed.

■ Gennemtestet teknologi tebis bruger en velafprøvet kommunikationsprotokol baseret på EIB-KNX, som nu er blevet en europæisk standard. tebis garanterer et åbent protokolsystem til fremtidige krav til intelligent boliginstallation. Fuldt kompatibelt og innovativt vil det tage sig af alle de funktioner, du måtte have krav om.

■ Fremtidssikring Der er på verdensplan over 120 virksomheder, som udvikler og producerer produkter og løsninger under EIB-KNX standarden. Det betyder, at alle produkterne vil kunne arbejde sammen i en installation. Intelligente boligstyringer, som er baseret på EIB-KNX, er førende i hele Europa.

12

■ Hjælp til installation af tebis For ekspertråd om intelligent boligstyring eller for at få yderligere informationer, besøg www.wexoe.dk

Hager, en innovativ leder Hager-koncernen er markedsførende i Europa inden for løsninger til elinstallationer i boliger. Koncernen er anerkendt for sin nære forbindelse og sit konstante samspil med kunderne. Hager har opbygget et 50 års stærkt partnerskab med installatører og kunder. Med tebis-programmet har Hager udviklet en komplet løsning til intelligent boligstyring til dit hjem. Få mere at vide om Hager-koncernen på www.hagergroup.net.


Kun fantasien sætter grænser for brugen af tebis tebis er der altid for dig og din familie og er virkelig en innovativ løsning. Systemet hjælper dig med at styre alt dit elektriske udstyr og kan også nemt og bekvemt fjernbetjenes fra din mobiltelefon. Du kan slappe af, fordi tebis kan:

■ Slukke al elektrisk udstyr automatisk ■ Tænde for lyset udenfor om aftenen, når det bliver mørkt ■ Styre temperaturen i huset, efter behov ■ Opvarme vandet, så det er parat, når du står op

■ Skabe forskellige scenarier til alle dine vigtige øjeblikke ■ Programmere automatisk vanding af haven

Og dette er ikke det hele. Forestil dig, hvad du ellers kunne tænke dig, og tebis er klar til imødekomme dine behov med innovative løsninger.

■ Kontrollere om lysene i gangen nedenunder er slukket uden at du behøver at gå ned

■ Slukke lysene i børneværelserne, når de ikke er i brug ■ Simulere ”vi er hjemme”, når familien er på ferie ■ Lukke motoriserede tagvinduer, når det regner ■ Rulle markisen ind, hvis det blæser kraftigt ■ Sende en advarsel om indbrud i huset via sms eller e-mail.

13


14


Hager tebis Komfort & sikkerhed i hjemmet El-nr. 79 00 011 561 EAN-nr. 57 03472 263069

K N U D

W E X Ø E

A / S

Skættekæret 11 2840 Holte Tel.: 45 46 58 00 Fax: 45 46 58 01 wexoe@wexoe.dk www.wexoe.dk Printed in Germany / 06DK0531 / 12.06 / 6. / TH / FD / © Hager Tehalit Vertriebs GmbH & Co. KG

http://www.wexoe.dk/fileadmin/produktchefer/dokumentation/hager/tebis_slutbruger  

http://www.wexoe.dk/fileadmin/produktchefer/dokumentation/hager/tebis_slutbruger.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you