Page 1

Kommentar: Karl Nielsen, Soft & Teknik A/S, Håndværkervej 3, 9900 Frederikshavn, tlf. 20219535, e-mail jck@sogt.dk

For sikkerheden og fleksibilitetens skyld Det er let at flytte generatorstyringen, montere og idriftsætte, når de ydre forbindelser har stik. Samtidigt undgås fejl. Af Jørgen Jensen

I lande med spredte bebyggelser og store afstande, kører elforsyningen ofte i ødrift. Dieseldrevne generatorer leverer strømmen, og her kommer Soft & Teknik A/S i Frederikshavn ind i billedet. Firmaet har speciale i konstruktion og bygning af automatik og styringer og er underleverandør til en dansk producent af dieselgeneratorer i størrelser fra 2 kVA til 2000 KVA. - Vi kom ind i billedet ved en tilfældighed og har efterhånden produceret en del generatortavler. Sådan en tavle skal være let at transportere og evt. udskifte, og derfor har vi valgt en løsning med stikforbindelser. Det har også den fordel, at vi undgår fejlmontage, hvis der flyttes rundt på tingene, fortæller Karl Nielsen, der står for firmaets projektafklaring med kunderne, udarbejder tilbud og henter ordrerne hjem. Som stikforbindelse-fabrikat har teknikerne hos Soft & Teknik valgt Weidmüllers RockStar industriserie, der importeres af Wexøe i Værløse og leveres gennem el-grossisterne. I dette tilfælde Lemvigh-Müller - Der skete en ændring i markedet, og da vi gerne ville fortsætte med at handle hos samme grossist, faldt valget på Weidmüller. Vi er et mindre firma og køber helst mest muligt det samme sted. Men vi har bestemt ikke fortrudt fabrikatskiftet, for Weidmüller stikkene er robuste og opfylder alle vore krav. Vi lægger også stor vægt på hurtige leveringer fra et dansk lager og høj fleksibilitet i udvalget. Ikke meget for fabrikatskift Antallet af poler varierer efter stikforbindelsens placering i styretavlen. Typisk er antallet op til 24 og terminalerne er af skruetypen og ikke crimp. Det sidste kræver specialværktøj, hvilket kan være lidt svært at håndtere i et lille isoleret samfund. Ifølge Karl Nielsen fås RockStar serien med op til 216 poler. Stik med færre poler kan håndtere større strømværdier, og med modulopbygningen kan der installeres sokler til svagstrømsforbindelser, så der både kan være 230 V AC og svagstrømsforbindelser i samme stik. Tæthedsgraden er op til IP66, men så høj en tæthedsgrad er ikke krævet i generatorstyringerne. Her er tæthedsgraden IP65 for stikkene og IP44 for tavlen. Skulle der komme en ny opgave med stikforbindelser som den foretrukne løsning, bliver Weidmüller også det foretrukne fabrikat. - Her i huset er vi ikke meget for at skifte fabrikater. Faktisk kan det godt gå ud over vor troværdighed over for kunderne, hvis vi den ene dag stærkt anbefaler et fabrikat og den næste et andet, fastslår Karl Nielsen.


Flere oplysninger om Weidmüller fås på www.wexoe.dk.

- En fordel mere ved stikforbindelserne er, at vi kan stanse en serie huller i tavlernes bagplader og lægge pladerne på mellemlager, til vi skal producere tavlen, siger Karl Nielsen. Foto: Jørgen Jensen.

Soft & Teknik i Frederikshavn konstruerer og bygger industriel automation. Karl Nielsen udarbejder tilbud, afklarer projekter med kunderne og henter ordrerne hjem. Foto: Jørgen Jensen.

Et udpluk af de anvendte stik fra Weidmüller.

http://www.wexoe.dk/fileadmin/produktchefer/Billeder/Wex_e/For_sikkerheden_og_fleksibilitetens_skyld  

http://www.wexoe.dk/fileadmin/produktchefer/Billeder/Wex_e/For_sikkerheden_og_fleksibilitetens_skyld_wexoee.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you