Page 1

SUPERO Student- och karriärmagasin Nr 2 2018

Tema: Jobb och Karriär!

Weekend i New York ELLER BERLIN?

PLUGGA ONLINE

Öva upp din kreativitet på

Berghs School of Communication

Intervju:

så fixar du drömjobbet

Therése Lindgren

Jag tummar aldrig på mina mål


Lite snack och mycket verkstad

Hos oss utbildar du dig praktiskt inom kommunikation. (PS. du får jobb efteråt*) Läs mer på Berghs.se

* 2016 hade 90% av våra studenter jobb senast 6 månader efter examen inom det område de utbildat sig. 2


Innehåll

Tema: Jobb & Karriär!

INNEHÅLL Nummer 2 2018 6 Ledare

40 LRF Konsult

10 Plugga online

44 Stockholms Läns Landsting

Hitta en utbildning som passar dig

12 Axis

Commit or quit

17 Tullverket

Var med och bidra till ett tryggt samhälle

18 Studentprofil

Fänrik Nanette Lindblom

22 Slipp söndagsångesten 6 tips på nya söndagsrutiner

24 Therése Lindgren

YouTube-stjärnans resa till framgång

30 Berghs School of Communication

Kreativitet kan övas upp

36 Jernhusen

Här går tåget till framtiden

Framtidsyrket

Trafikförvaltningen

52 IFS

Ta makten över din karriär

56 Inredningsprofil

Paulina Johansson

60 Resa

Weekend i Berlin

62 Resa

Weekend i New York

64 Recept

68 Studietips

Vegetariskt och gott

10 appar som hjälper dig under studietiden

74 Nästa nummer

3


Redaktion

SUPERO NR 2 2018

VD/Ansvarig Utgivare

Redaktör & Art Director

Charlotte Breyer charlotte@wesupero.com

Hanna von Zweigbergk

Skribenter

Fotografer

Annonsavdelning

Anna Grabos Monica Rogstadius Thore Berggren Hanna von Zweigbergk Elin Liljero Eriksson Mari Wretström

Rickard L. Eriksson Jenny Hammar Kajsa Ragnestam Adam Wrafter

073-542 27 11

DU KOMMER ATT BLI NÅGOT STORT! Hälsningar från oss på SUPERO

Redaktör & Art Director Hanna von Zweigbergk

Skribent

Elin Liljero Eriksson

4

Skribent

Monica Rogstadius

Fotograf

Jenny Hammar

Skribent

Thore Berggren

Fotograf

Rickard L. Eriksson


5


Ledare

INSPIRATION, MOTIVATION OCH KREATIVITET.

Hanna von Zweigbergk, Art Director och Redaktör

Nu när värmen 'äntligen' har gått över till en frisk höstkänsla bubblar det inombords. Jag har haft ett minst sagt fullspäckat och lärorikt år, som har gjort mig rik på erfarenheter. Men som alltid räcker inte tiden till och det är därför som jag längtar till den här riktigt kyliga vintern. När man kan stanna inne och inte få skuldkänslor för att det är så fint väder ute, ni förstår kanske? När jag får julbaka och slå mig ner framför brasan och skumma igenom en tidning eller bara slå på en dokumentär på Netflix. Ladda upp batterierna och omge mig av personer som stärker mig rent mentalt och ger mig den extra motivationen som behövs. Jag är född på 90-talet och är alltså uppväxt med dator, streaming och sociala medier. Därför blir jag lite extra uppspelt över att vår omslagsprofil för detta nummer är den otroligt framgångsrika influencern Therése Lindgren. Vi träffade henne en solig dag i Stockholm där hon bl.a. berättade om vilka hennes drivkrafter är och varför hon har blivit den hon är idag. Therése är inte ´bara´ en YouTube-stjärna - hon är författare, har en egen Webb TV-serie och driver ett eget skönhetsmärke. Intervjun med Therése hittar du på s. 24. Som nyexaminerad kommunikatör blev jag även imponerad av de otroligt drivna personerna som vi träffade på Berghs School of Communication. Christopher Waldekrantz, marknadschef, och Marie Alani, programansvarig, har både erfarenhet och insikt i vad som krävs i en av världens mest snabbrörliga bransch. Vad är deras syn på dagens kommunikationsfrågor, och hur skapar man sig en karriär inom en så pass hård och snabbutvecklande bransch? Vi träffar även en av Berghs utexaminerade, Maria Lashari, som idag arbetar som Art Director i Paris (s. 30-35). Blir du ressugen av att läsa om Marias karriär utomlands tipsar vi om sevärdheter i både Berlin (s. 60) och New York (s. 62), två städer som ligger mig varmt om hjärtat. Har du någonsin besökt The Big Apple är det svårt att inte vilja åka tillbaka. /Hanna von Zweigbergk 6


Rådgivning | Revision | Skatt | Företagsservice

2018 BRANSCHENS NÖJDASTE KUNDER SEX ÅR I RAD.

Vi söker dig som hellre knyter kontakter än slipsar Är du vår framtida talang? Vi letar efter dig som är en skicklig relationsskapare med en naturlig känsla för service. Just nu söker vi revisorsassistenter i stora delar av Sverige – ansök nu!

www. bdo.se/karriar


Taa-Daa! NYTT STUDIEBEVIS & TILLGÃ…NG TILL 100-TALS LOKALA STUDENTERBJUDANDEN 8


M ASTER IN INTERNATIONAL BUSINESS

Hur får man globala organisationer att växa genom innovation och starkt ledarskap? Detta lär du dig i utbildningen bland annat genom live-projekt tillsammans med multinationella företag.

PROGRAMMET LEDER TILL EN DUBBEL MASTER EXAMEN FRÅN HANDELSHÖGSKOLAN OCH CEMS

KOM IHÅG

GMAT ELLER GRE TESTET

ANSÖK UNDER PERIODEN 1 OKTOBER OCH 15 JANUARI 2019

HANDELSHÖGSKOL AN I STOCKHOLM


SUPERO | Pluggtips

PLUGGA ONLINE Harvard - free of charge Har du alltid undrat hur det är att läsa på Harvard eller MIT? De flesta topp-universitet erbjuder Mooc-kurser som är avgiftsfria. Du betalar endast en liten avgift för att få ett certifikat som intygar att du har genomfört kursen. Du kan välja mellan tusentals kurser inom flera olika områden, t.ex. teknik & IT, Humaniora och språk. En sammanställning av alla kurser finns på edx.org

linkedin learning På Linkedin Learning finns mängder av kurser tillgängliga för dig som har premiummedlemskap. Du kan t.ex. lära dig mer om design, programmering, ledarskap, entreprenörskap, kommunikation, marknadsföring och mycket mer. Medlemskapet kostar 199-250 kr/månad. Är du osäker kan du testa tjänsten en månad gratis. Läs mer på Linkedin.com/learning

Daily bits Genom Daily Bits, en svensk kunskapstjänst, får du dagliga lektioner i små doser. Grundaren kallar det för mikrolärning, för alla som inte har tid för långa kurser. Kurserna delas därför upp i små portioner som mejlas till din inkorg kl. 07.00 varje dag. Idag finns det ca. 300 kurser att välja mellan. Första kursen är gratis, därefter kostar tjänsten 89kr/månad. Du hittar tjänsten på Dailybitsof.com

Google Trodde du att Google endast är en sökmotor så trodde du fel. En av de många saker som Google erbjuder är utbildningar inom en rad olika teknologiska ämnen. Vill du lära dig att koda, utveckla appar eller gå kurser som handlar om artificiell intelligens, marknadsföring eller entreprenörskap så har Google föreläsningar, övningar och instruktionsvideor till det mesta. Googla "Learn with Google" för att få fram alla utbildningar 10


Lärarkollegor med hög kompetens!* * Jönköping har en hög andel behöriga lärare jämfört med snittet i riket och jämstora och större kommuner.

Vi lägger grunden för livslångt lärande – för att alla barn och elever ska utvecklas så långt som möjligt. Förutsättningarna skapar du tillsammans med kompetenta lärarkollegor och kontinuerlig kompetensutveckling på vetenskaplig grund.

Vill du vara med? jonkoping.se/ledigajobb 11


MED STORT INTRESSE FÖR MÄNNISKOR, TEKNIK & AFFÄRER När Liselott Lading var fem år fick hon sin första dator, vid 26 år blev hon chef för första gången och vid 32 års ålder blev hon VD för ett webbproduktionsbolag. Nu är hon med och bidrar till en smartare och säkrare värld på Axis Communications. Trots att hon aldrig tidigare föreställt sig att hon skulle jobba på ett storbolag. 12

Text: Anna Grabos Foto: Kajsa Ragnestam


SUPERO Promotion | Axis

Liselott skrattar till när hon tänker tillbaka på hur hon kände inför det nya jobbet. — Jag började som konsult och trodde inte jag skulle vilja stanna kvar. Jag kunde inte tänka mig att jobba på ett så stort bolag då jag är en entreprenör och jag förstod inte alls tjusningen med kameror, till att börja med.

man hamnar på en position där saker och ting blir mätbart kan man inte heller bli ifrågasatt. Resultatet på en VD-position är väldigt lätt att mäta och se, säger Liselott och menar att det kändes som en trygghet för henne.

— Här jobbar jag med att bidra till frågor som är på rädda världen-nivå, någonting som jag aldrig varit involverad i tidigare.

— Det finns forskning som visar att mätbart arbete ofta gynnar kvinnor, då kan man inte snacka bort ett resultat. Därför tänker jag att kvinnor och tekniska yrken är en perfekt matchning, och det behövs många kompetenta människor inom just den branschen. Systemvetare och ingenjörer är de som formar vad vi kan göra med tekniken idag, något som många kanske inte tänker på. Man är en samhällsbyggare.

COMMIT OR QUIT

KUNSKAP FÖRE ÅLDER

Liselotts karriär kan ändå beskrivas som minst sagt imponerande. Tack vare ett tidigt teknikintresse valde hon att börja på systemvetarutbildningen vid Stockholms universitet och tog examen ett halvår tidigare än hennes klasskamrater.

Vi pratar även om hur det är att som nyutexaminerad söka sig till stora arbetsplatser och hur det ofta kan kännas som att man inte kan någonting, och att alla andra kan allt. Liselott menar att hon insåg några år in arbetslivet att det inte stämmer.

— Jag är en ”commit or quit”-person, och jag ville bli klar.

— Jag tror att man skall våga ha mer självförtroende än så. De andra har självklart mer erfarenhet, men som nyutexaminerad har du den stora fördelen med att ha fräscha ögon och nya perspektiv.

Den inställningen märks inte av någonting under vår telefonintervju, då hon berättar om sin arbetsgivare med stort engagemang och med stolthet i rösten.

En termin ingick det i utbildningen att läsa någonting annat från en annan fakultet och Liselott valde då psykologi. — Det var det som blev embryot till det jag har byggt min karriär på; kombinationen människor, teknik och affärer. SER GÄRNA ATT KVINNOR UTBILDAR SIG INOM TEKNISKA YRKEN Efter att ha tagit examen vid Stockholms universitet 2001 började hon jobba som systemutvecklare men strax därefter sprack it-bubblan och Liselott bytte inriktning och började jobba på Ung Företagsamhet. Första VD-jobbet var i Malmö för stiftelsen Drivhuset och fyra år senare kom frågan om att ta rollen som VD och starta upp ett webbproduktionsbolag i Skåne. Beslutet var dock inte helt lätt för Liselott, som funderade på olika vägval. — När jag stod inför det här valet fick jag ett bra tips av en av mina mentorer. Hon sa att när

— Här på Axis är man väldigt noga när man anställer, förutom kompetens så pratar man mycket om värderingar och hur man är som person. Det finns väldigt mycket kunskap här inne och väldigt lite prestige, alla kommer till tals. Unga, nyutexaminerade är med och formar våra framtida strategier och personer från alla världens hörn sitter och fikar och diskuterar lösningar lite varstans. MED STORT INFLYTANDE KOMMER STORT ANSVAR På Axis Communications har Liselott idag en tvådelad roll, dels som ansvarig för webbteamet bakom www.axis.com och dels en roll inom business integrations för att bidra till arbetet med att ta nästa digitala steg. — När jag först började som konsult slog det mig att Axis är ett otroligt spännande bolag,

med kameror i hela världen. Var fjärde kamera i USA kommer från oss exempelvis. Det är inte svårt att förstå att Axis är ett stort och inflytelserikt bolag, men det många kanske glömmer är det enorma ansvar som kommer med detta menar Liselott. — På Axis hör jag diskussioner om vad man ska tillåta och inte, för att vi ska värna om människors integritet. Vi är där människor är. Det innebär även att vi har tackat nej till affärer då vi i vissa länder vill veta vem som ska använda kamerorna och till vad, annars säljer vi inte. En kul grej är att vi gick från att vara ingen i vår nya bransch till att dominera den globalt på mindre än tio år. Det har gjort att vi har lärt oss vad som krävs för att vinna. Att alla hjärnor på bolaget behövs. Att hela tiden lära oss nya saker. Att det som var sant igår inte är sant i morgon. När jag frågar Liselott om det bästa med att jobba på Axis är det inte enbart meningsfull-

heten som hon nämner utan även företagskulturen. — Som entreprenör känner jag mig hemma på Axis. Här är stämningen god och hjärtlig, och det finns små kulturbyggande detaljer som bidrar till den goda stämningen. Som att ens användarnamn aldrig tas bor eller används av någon annan om man slutar på Axis. Det ska finnas kvar om man någon gång skulle komma tillbaka. ”STRÄCK UPP HANDEN OCH SE MÖJLIGHETER” Jag avslutar vår intervju med att be om ett tips till alla som skulle vilja göra samma karriärresa som hon själv har gjort, och svaret kommer snabbt. — Ta chansen! Erbjud dig, sträck upp handen, se till att bli inbjuden till diskussioner och framförallt – se möjligheten.

13


Följ med på partykryssning! Livet som student kan vara hårt, vi vet. För att du ska kunna koppla av lite ger vi dig 50% studentrabatt på våra festliga helgkryssningar med Viking Cinderella i höst. Byt ut föreläsningssalen mot Östersjöns största nöjesscen – och ha dubbelt så roligt för halva priset. Boka på Vikingline.se/student 14


Utan studentrabatter inget studentliv

Lite mindre vardag. Lite mer fredag.

Grym livemusik till havs.

Fredagarna framöver blir showigare än vanligt med artister som Mendez, Wiktoria och Markoolio i skräddarsydda shownummer tillsammans med Cinderella Party Makers på scenen.

Fira att det är lördag med en konsert! Ombord på Viking Cinderella avlöser livekonserterna varandra. Ace Wilder eller Miss Li? Skapa utrymme i kalendern för just din favorit.

Partykryssning med Viking Cinderella

85:-

Lite mer hjärta

prisex per person

Boka på Vikingline.se/student

Vid bokning på 08-452 40 00 tillkommer serviceavgift. Reservation för ändringar.

15


16


SUPERO Promotion | Tullverket

VAR MED OCH BIDRA TILL ETT TRYGGT OCH SÄKERT SAMHÄLLE Genom att kontrollera varor som passerar Sveriges gränser bidrar Tullverket till ett tryggt och säkert samhälle. I alla kanaler och i alla flöden. Digitalt och manuellt, dag och natt, i ur och skur.

FAKTA OM TULLVERKET Tullverket är en statlig myndighet som ska kontrollera flödet av varor in och ut ur Sverige, bidra till ett säkert samhälle och säkerställa konkurrensneutral handel. Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Läs mer på tullverket.se

Maja Wasserstrom GÖR SKILLNAD VID GRÄNSEN En av dem som bidrar är Maja Wasserstrom som jobbar i en gränsskyddsgrupp i Malmö. Med hela Skåne som sin arbetsplats och med ett gäng kollegor lika tajta som en andra familj går Maja till jobbet med pirr i kroppen. — Jag vet att det jag gör är meningsfullt jag älskar verkligen mitt jobb. När jag jobbar är jag alert till 100 procent. Jag använder alla mina sinnen för att lista ut var jag kan hitta och stoppa varor som inte ska var i Sverige. Ingen dag är den andra lik; ena dagen letar jag och mina kollegor narkotika och vapen tillsammans med en sökhund, nästa dag röntgar jag lastbilar med vår toppmoderna skannerbil och en tredje dag gör jag rattfyllerikontroller på vägen. HJÄLPER SVERIGES FÖRETAGARE En annan av dem som bidrar är Zuher Rajpar som jobbar på klareringsexpeditionen på Ar-

landa. Han möter företagare och transportörer som tar in varor till Sverige. — Det här jobbet går aldrig på slentrian Jag möter olika kunder, allt från egenföretagare som ska sälja frukt på ett förortstorg till tullombud som jobbar för näringslivets toppföretag. Tillsammans med andra myndigheter- var och en med sin specialkunskap- får vi Sverige att rulla. JOBBA PÅ TULLVERKET Det är ingen slump att många av Tullverkets medarbetare stannar längre på myndigheten. Utveckling uppmuntras och det finns många möjligheter att bredda sig eller fördjupa sig inom myndighetens breda verksamhet. Tullverket är mån om att ha nöjda medarbetare eftersom vi är övertygade om att nöjda medarbetare gör ett bättre jobb. Därför är frågor som arbetsmiljö, jämställdhet, mångfaldsfrågor och kompetensutveckling viktiga för oss.

Zuher Rajpar Vid anställning till många av tjänsterna inom Tullverket får du en gedigen grundutbildning som kan vara upp till ett år där teori varvas med praktik. Läs mer om att jobba på Tullverket på vår hemsida och där kan du även söka lediga jobb. De närmaste åren kommer Tullverket att ha ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare som vill vara med och göra en meningsfull insats. Är du en av dem? 17


STUDENTPROFILEN

Fänrik Nanette Lindblom Text: Thore Berggren Foto: Rickard L. Eriksson

N

är jag messar Nettan i kassan på Willys i Strängnäs, numera fänrik Nanette Lindblom på Luftstridsskolan i Uppsala, är det förvånansvärt svårt att få till det. Fotograf Rickard och jag vill träffa henne på hennes nya arbetsplats, men att fotografera i Garnisonen kräver tillstånd och ordinarie säkerhetschef har semester. Nanette svarar att det är inte ens värt att ansöka. Så det får bli Karlberg i stället. Där finns Militärhögskolan, där hon gick ut i somras som färdig officer. Men just den dagen har man intag av nya kadetter och slottet är stängt. Vi får gärna komma, men stanna utanför. Vi kommer inte att bli insläppta. Jag försöker argumentera att vi vill fota Nanette i hennes gamla studiemiljö och att det väl måste ligga i Försvarsmaktens intresse att visa hur fint det är där.

18

Men det hjälper inte. Regler är regler. Då får jag ett nytt mess från Nanette. – Vilken uniform vill ni att jag har på mig när vi ses, undrar hon och skickar två bilder. Den ena i elegant högvaktsuniform, den andra i fältmässig grön kamouflage. DUMT NOG RÅDFRÅGAR JAG INTE Rickard, detta är ju för tusan Karlberg! Hem för svenska officersaspiranter i 225 år och landets mest legendariska kadettbaler. Ska man bli fotograferad här ska man vara proper! Ta den eleganta, messar jag tillbaka. Men när Nanette kommer cyklande mot oss i stilig kjol, kavaj och skärmmössa, där vi står och väntar vid den magnifika trappan upp mot slottet, ser jag att Rickard blir konfunderad. – Jag hade tänkt bilder i skogen där du jobbar med din trupp, säger han och tittar missmodigt på Nanettes klackskor och tjusiga paraduniform. – Inga problem, säger hon. Jag har med mig den andra i ryggsäcken. Kängor och allt.

Så värdigt en svensk officer, tänker jag. Alltid att lita på. Alltid stridsberedd. Men sen kommer nästa tanke. Var ska hon byta om? Vi får ju inte komma in i huset! Men inte fasen bangar en svensk kvinnlig officer för att stå på ett ben i bara underkläderna, framför ögonen på två fullt påklädda manliga civilister, om det är det som krävs för att få på sig rätt uniform. Det är då jag lägger märke till hennes tatuering. Och därmed, som det ska visa sig, något mycket grundläggande i hennes personlighet. EMBRACE THE SUCK, STÅR DET UNDER hennes ena knä. Jag har sett tillräckligt många krigsfilmer för att veta att det är amerikansk soldatslang. Översätter man uttrycket, vilket man inte bör göra eftersom en hel del av den egentliga innebörden lätt går förlorad, blir det ungefär att gilla läget. Men samtidigt inte. Embrace betyder omfamna. Det är betydligt mer än att bara gilla.


Och suck betyder sug. Som i den här boken suger. Det är mer än ett halvtaskigt läge. Googlar man finner man, i alla fall efter visst letande, en mer användbar uttydning: Life is about controlling expectations and embracing what is revealed. If you deny the elements you don’t like, you will create suffering. But if you embrace what life brings to you, including the parts that sucks, you will grow beyond the limitations of your expectations. Den där tatueringen fyller samma funktion för Nanette som valspråket på vapenskölden gjorde för äldre tiders officerare. En uppmaning till en själv. Ett stridsrop, om du så vill. Ett sätt att förhålla sig till livet och de utmaningar som det ofrånkomligt för med sig. Embrace the suck. INFÖR SISTA TERMINEN PÅ HÖGSTADIET flyttar Nanette och hennes mamma från Åkers Styckebruk till Strängnäs. Det är ingen lång flytt, inte ens två mil, men som varje person som har sett båda orterna vet innebär det ändå ett hav av skillnad. Inte bara för att Strängnäs var en levande militärstad. Att konfronteras med det militära var inget nytt för Nanette. Mamma jobbade på Krutbruket och hemma vid köksbordet kretsade sam-

talen mer ofta än sällan om vapensystem och militära angelägenheter. Nanette snappade upp som barn brukar göra och visste redan då en hel del om artilleripjäsers eldkraft. Dessutom var hon även själv en duktig skytt. En av Åkers Skytteförenings bästa. Men i Strängnäs var militärerna närvarande rent fysiskt, inte bara indirekt i de vuxnas samtal vid köksbordet. Överallt fanns officerarna och de unga killarna som från landets alla hörn kommit till Sörmlands regemente för att göra lumpen. För en ung skyttetjej som just lämnat livet i ett insomnat brukssamhälle, var killarna från storstan och deras spännande berättelser om insidan i det militära livet en ny inspiration. SÅHÄR EFTERÅT LIGGER DET NÄRA TILL hands att tro att det var där som embryot till Nanettes framtida militära karriär hämtade sin livskraft. Men hur det än var med den saken tog det i alla fall time-out när gymnasiet var avklarat. Då lockade möjligheten att tjäna pengar ännu mer. Willys stormarknad hade öppnat i Strängnäs och där var hon välkommen att sitta i kassan. Men det tyckte Nanette var för påvert. Lönen var i och för sig okej. Men det enformiga kassajobbet – nej, hon ville ha något att bestäm-

ma över också. Sånt har alltid varit viktigt för henne. Det fick hon för övrigt helt nyligen bekräftat när hon vid ett hastigt besök i hemorten stötte ihop med sin gamla lärare och fick anledning att berätta att hon just hade blivit officer i Flygvapnet. – Det hade man kunnat räknat ut, sa han. Om det var nån i klassen som det skulle bli något riktigt ordentligt av så var det du. Vad vi än ägnade oss åt var det alltid du som tog befälet. Du var den som de andra följde. – Jag blev jätteglad när han sa så, säger hon. Men allra mest blev jag förvånad. Jag uppfattade aldrig mig själv som någon ledargestalt i skolan. Inte då. Annat är det nu. Vi ska strax återkomma till det. Men först tillbaka till Willys i Strängnäs. NATURLIGTVIS ÄR DET SVÅRT ATT VETA hur man på Willys egentligen uppfattade den kaxiga tjejen som så sturskt invände att erbjudandet behövde sockras för att bli intressant. Men det gick det i alla fall hem. Ansvarig för brödavdelningen också, kunde det va nåt? Det kunde det. Där fick hon möjlighet att träna sig i både ansvar och ledarskap. Kassan räknades varje dag.

19


Hur mycket bröd hade sålts? Hade hon fattat rätt inköpsbeslut och valt rätt sortiment? Jag har alltid triggats av utmaningar, säger hon. Alltid mått som bäst när jag har fått pröva mig själv och helst också omedelbart kunna läsa av resultatet. Ungefär som i skyttet. Mot måltavlan var det meningslöst att argumentera. Antingen var det träff eller ej. Det gick bra också på Willys. Kunderna var nöjda. Chefen var nöjd. Till och med Nanette själv var nöjd. Ändå fanns det nåt som skavde. Den där militära tanken gick inte riktigt att släppa. Han som körde brödbilen med leveranserna till hennes avdelning. Hade han gjort lumpen? Det hade han. Och jodå, det fanns även tjejer i det militära. Visst gjorde det det. Det var något speciellt med den där tanken, märkte hon. Den växte i henne. HON VAR DRYGT 20 NÄR HON MÖNSTRADE till militär grundutbildning vid Örlogsskolan i Karlskrona och placerades i ett logement tillsammans med sju killar. Det var för övrigt där och då som hon lärde sig att klä om framför killar. Det fanns helt enkelt inget val. Försvaret hade varken lust eller råd att lägga pengar på att bygga om lokaler, bara för att tjejer fått tillstånd att göra värnplikt på samma sätt som killar gjort i hundra år. Inga separata logement, inga särskilda tvätteller duschrum, inga damtoaletter. Embrace the suck. A woman’s gotta do what a woman’s gotta do. Jag tror att killarna hade större problem med det där än vad jag hade, säger hon nu efteråt. Men de fick vänja sig. För Nanette hade träffat ett avtal med sig själv. Skulle hon bli rimligt mottagen och trivas i det militära – då skulle hon stänga brödkassan för gott och bli officer i stället. Resten är, som man brukar säga, historia. Efter träningsår i Sjöinformationsbataljonen, 50 meter in i Musköberget, blev hon till slut en av 127, varav 17 tjejer, som steg in genom porten till Kadettflygeln på Karlberg. För övrigt samma port som man just idag envisas med att vägra öppna för oss. – Blev ni tjejer som en grupp i gruppen, undrar jag. – Nej, svarar hon bestämt. Det är det som är det fina med Militärhögskolan. Det spelar ingen roll vem man är, och allra minst om man är tjej eller kille. Det är hela tiden bara resultat som räknas.

20

VI ÄR MYCKET RESULTATORIENTERADE i försvaret, säger hon. Vi måste vara det. Allt bygger på ledarskap. Varenda liten detalj är organiserad för att fungera även när saker och ting inte är som de borde vara. – Men hade ni kul också, frågar jag för att byta spår. Jag tänker att det det måste finnas mer än bara ledarskap som hon kan prata om. – Ja, men det var svårt i början. Tvärtemot vad många tror är Militärhögskolan en akademisk utbildning, med allt som följer med det. Det var väldigt mycket akademiska termer att lära sig. Empiri. Abstract. Operationsmetodik. Analys. Teori. Hon nästan spottar ur sig orden. Nanette är ingen teorituggare, tänker jag. Ingen tesanalytiker. – Fick ni även skriva uppsatser, frågar jag, men ångrar mig när jag inser risken att just den frågan kanske strör salt i gamla sår. Dock helt i onödan visar det sig. – Jajamen, säger hon förvånansvärt triumferande och med betydande stolthet i rösten. Min handlade om svenska kvinnors motivation att delta i internationella insatser. Men när jag frågar vad hon tyckte var bäst är vi snabbt tillbaka igen. – Ledarskapet, svarar hon utan att blinka. Att få utveckla mitt ledarskap. Militärhögskolan har nog landets bästa ledarskapsutbildning. Man har otroligt hög utbildningskvalitet på det området. – Man lär känna sig själv, fortsätter hon. Lär sig vad man är bra på och vad som är ens förbättringsområden. Försvarsmakten vilar på förmågan att utveckla ledare. Behovet att utveckla sig tar aldrig slut. DET ÄR OCKSÅ DET SOM GÖR FÖRSVARSMAKTEN till en bra arbetsgivare, menar hon. Man tar hand om sina talanger. Inte minst kvinnor. Hela organisationen, från toppen och nedåt, är fokuserad på att vara en arbetsplats som inte gör skillnad på män och kvinnor. I alla fall nuförtiden, fyller hon i. Även i Försvarsmakten bidrog me-too till att rensa ut en del gammalt unket. Macho satt hårt i väggarna och sexismen var utbredd även om den höll sig under radarn. Men ändå. För en tjej som vill lyckas och är beredd att verkligen ge allt för att göra det, finns inget bättre ställe, menar Nanette. Särskilt Flygvapnet. Där var man först med att öppna sig för kvinnliga medarbetare och det märks fortfarande. Inga tjänster är reserverade för enbart män. Stridspilot, flottiljchef, flygvapenchef – vad du vill. – Hur långt tror du att karriären kan bära dig?

– Så länge jag fortsätter att känna mig utmanad. Och eftersom det finns så många möjligheter i Försvarsmakten och inga andra begränsningar än dem du sätter upp själv, finns det goda skäl att tro att det kan bli långt, säger hon. – Sveriges första kvinnliga överbefälhavare? – Nej det är omöjligt. Det skulle ta för lång tid för mig att nå dit. Innan dess har det hänt för längesen. Jag tror att redan nästa ÖB kommer att vara en kvinna. – Tror du? – Vill du slå vad? Jag väljer att avstå. Jag tänker att Nanette kan mycket väl ha rätt.

Om Militärhögskolan Militärhögskolan på Karlberg i Solna är den militära grenen av Försvarshögskolan. Som student kallas man kadett och får formell anställning vid något av Försvarsmaktens förband. Officersprogrammet är treårigt. För att bli antagen måste man ha genomfört militär grundutbildning. De tre första terminerna är teoretiska, men varvas med militära övningar för fysisk prestationsförmåga och kompetens som soldat och officer. Gemensamma ämnen för samtliga inriktningar är krigsvetenskap, folkrätt, militärteknik, ledarskap och fysiskt stridsvärde. Fjärde och femte terminen genomför man studier vid någon av Försvarsmaktens fackoch funktionsskolor. Det är då man specialiserar sig för den typ av militär verksamhet som man har valt i början av utbildningen. Under sista terminen skriver man ett examensarbete. Om man vill kan man göra detta utomlands vid något av Militärhögskolans partnerlärosäten. Under utbildningsperioden har man fri kost och logi, fria hemresor samt även en mindre dagersättning. Mer information finns på Försvarshögskolans webbplats fhs.se


Studentprofilen Namn: Nanette Lindblom Ålder: 30 Kommer från: Åkers Styckebruk Bor: Uppsala Utbildning: Officersprogrammet

21


SÖNDAGSRUTINER FÖR ATT SLIPPA

6

SÖNDAGSÅNGESTEN

Lider du, som så många andra, av söndagsångest? Den karaktäristiska nedstämdheten och oron över den kommande veckan som ligger till grund för ofattbart många sömnlösa nätter. Vi ger dig 6 tips på söndagsrutiner som är bra att införa om du känner att söndagsångesten har gått för långt. 22

Text: Hanna von Zweigbergk


1 3

SPENDERA MINDRE TID PÅ ATT VILA Det är vanligt att söndagar spenderas i soffan eller sängen för att spara på krafterna och ladda upp inför den kommande veckan. Detta riskerar dock att du får svårt att sova på kvällen, du känner dig seg och blir ännu mer nedstämd.

MEDITERA MERA Lägg 5-10 min av din söndag på att meditera. Öva på att bara vara. Utan en massa krav och måsten. Det enda du behöver tänka på är att andas.

2

SÖNDAGSTRÄNING När du tränar ökar du endorfinerna i kroppen som verkar antidepressivt och får oss att må bra. Att motionera, t.ex. genom att gå till gymmet eller ta en promenad, hjälper oss att klara av psykiska påfrestningar. Plus att du kommer att sova mycket bättre.

4

HALVTIMME PREP INFÖR VECKAN Lägg (max) en halvtimme på att gå igenom uppgifter, skapa listor och få koll på kalendern inför veckans alla måsten. När du väl känner att du har ordning är det mycket lättare att släppa allt och slappna av.

5

GÖR AKTIVITETER MED NÄRA OCH KÄRA Det är lätt att stänga in sig själv med sina tankar. Kom ihåg att ångesten då kan växa sig större. Försök att göra saker som du gillar att göra. Ring en kompis och gå på en promenad eller laga middag tillsammans. Spenderar du mer tid på roliga aktiviteter har du mindre tid till ångesten.

6

VENTILERA DINA KÄNSLOR Prata med dina föräldrar, din kompis eller din partner om hur du känner och vad du oroar dig för. Ibland kan det hjälpa att få en annan persons synvinkel på ens egna problem.

Har du gjort allt, och ändå inte lyckas få lindring i din ångest är det viktigt att du tar hjälp av en professionell psykolog. Ett varningstecken kan vara att din ångest blir så svår att det påverkar din vardag. Kontakta din vårdcentral eller elevhälsan för att få hjälp.


Intervju:

THERÉSE LINDGREN 24


”JAG ÄR INTE BÄST PÅ NÅGOT, MEN JAG JOBBAR HÅRT” Med runt tio miljoner visningar av hennes videor i månaden, över en trekvarts miljon följare på Instagram, författare till bästsäljare och med eget hudvårdsmärke är Therése Lindgren en av våra största Youtubers och influencers. Trots det säger hon till Supero: – Om jag inte hade haft min utbildning i ryggen hade jag inte kunnat slappna av. Text: Elin Liljero Eriksson Foto: Rickard L. Eriksson

S

olen sänker sig över Stureplan och inte en minut har gått över utsatt tid när Therése Lindgren äntrar det medieprofiltäta Traverna Brillo, där vi ska ses. Förmodligen säger den där punktligheten allt om vem Therése Lindgren är. Som en av våra absolut största Youtubestjärnor, med runt tio miljoner visningar av hennes videor i månaden, måste man ha disciplin.   – Jag publicerar fyra videor i veckan på min Youtubekanal. Det har jag satt upp som mål för mig själv och det tummar jag aldrig på. Möjligtvis att det blivit tre videor någon gång, säger hon. Att bli Youtuber var knappast något Therése såg framför sig under uppväxten i Nynäshamn. Hon ville bli veterinär för att hon älskar djur. Samtidigt präglades hemmet av en företagaranda.   – Båda mina föräldrar är företagare och hade företag tillsammans när jag växte upp. Min pappa har alltid velat att jag ska bli egen företagare. Själv tyckte jag mest att det där tjatet om att jag skulle starta eget var tröttsamt. Jag lockades inte alls av det ansvar som det innebär att vara egen.

De som kan Therése Lindgrens historia vet att skilsmässan mellan hennes föräldrar, när hon var i tonåren, tog henne hårt. Det blev också en av anledningarna till varför hon flyttade hemifrån redan som 17-åring.   – Under gymnasietiden pratade jag med mina föräldrar bara någon gång i veckan, så de hade inte så jättestort inflytande när det gäller mina studie- och karriärsval. Egentligen hade jag nog velat ha någon att bolla med. Direkt efter gymnasiet hoppade Therése på en event- och festfixarutbildning.   – Det fanns inte en tanke på att ta ett sabbatsår och fundera på vad jag verkligen ville plugga till. Jag var stressad på något sätt och led lite av duktig flicka-syndromet. VARFÖR FESTFIXARE?   – Det var rätt ogenomtänkt. Jag tänkte nog att det var ett lyxigt karriärval, som att det inte skulle kännas som att man hade ett jobb. Utbildningen låg i Nyköping och var en så kallad kvalificerad yrkesutbildning.

– Det var en jättedålig utbildning som lades ner året efter att jag slutat. VAD GAV UTBILDNINGEN DIG?   – Studieskulder, haha. Men det var nyttigt för mig att flytta och bo i en annan stad. Det var också då jag insåg att jag är ganska strukturerad. Jag vet att alla skriver på cv:t att de är bra på att hålla många bollar i luften, men jag är verkligen det. Utbildningen bestod mycket av projektledning och jag märkte att det var något som kom naturligt för mig. Dessutom fick Therése upp ögonen för marknadsföring, något som gjorde att hon senare läste mer av det på Stockholms universitet, liksom systemutveckling. Men först blev det ett halvår i Barcelona och ett år av backpackande i Australien.   – När jag väl kom hem tog jag första bästa jobb som jag hittade; som säljare på mobiloperatören 3. Ett år senare blev jag mediasäljare. Det var då Therése började sin säljkarriär på riktigt. En karriär som skulle gå bra, mycket bra. Kanske lite för bra. 25


"Jag hade inte alls några ambitioner att själv bli en Youtubestjärna"

– Problemet var att lönen var prestationsbaserad, vilket gjorde att man aldrig kände att man kunde sälja nog. Det tänket fungerar inte med min personlighetstyp, för då har jag inget stopp. Jag blev som en maskin och kunde ha jobbat ihjäl mig. Samtidigt brottades jag med saker inom mig och bråkade mycket med mina föräldrar. Tillslut höll det inte längre. Therése blev utbränd och sjukskriven i nio månader.   – Från början tänkte jag nog att jag snart kommer tillbaka, men det blev en jättedålig spiral och jag började snabbt isolera mig själv. Bara efter två-tre månader kunde jag inte ens gå till affären eller träffa mina föräldrar. Jag var rädd för att få panikattacker om jag skulle vara bland människor, vilket jag ofta fick. Det gjorde att jag utvecklade ett slags social fobi. I SAMBAND MED DIN SJUKSKRIVNING 2013 BÖRJADE DU LÄGGA UPP VIDEOR, BERÄTTA!   – Jag startade först en blogg för att jag tänkte att jag kanske får gratis smink då – jag hade inte råd att köpa smink som sjukskriven. Samtidigt tittade jag mycket på sminkvideor. För mig var det som en verklighetsflykt att få se en massa glittriga läppstiftshylsor, fina nagellack och olika foundations. Jag hade inte alls några ambitioner att själv bli en Youtubestjärna, jag såg det som en kul hobby att själv lägga upp videor. Men ganska fort började folk titta på dem. Då fortsatte jag. 26

NU HAR DET GÅTT FEM ÅR, HUR SER EN ARBETSVECKA UT FÖR DIG IDAG?   – Att göra en video tar nästan en arbetsdag. Det tar ett par timmar att filma och om jag ska testa någonting behöver jag även ta tid för att göra research. Sedan tar det tre, fyra timmar att klippa klart videon. Utöver det går jag på en del möten eftersom jag gör kommersiella samarbeten på mina kanaler. Minst en dag i veckan ägnar jag åt mitt skönhetsbolag, Indy Beauty.

MED TANKE PÅ DIN HISTORIA, FINNS DET EN RISK ATT VARA SÅ AMBITIÖS SOM DU ÄR?   – Jo. Jag har jättesvårt för att sätta stopp. Anledningen till det är inte för att jag är en ambitiös person eller för att jag är mer driven än någon annan, utan för jag sätter mycket av mitt värde i det jag presterar. Det kan vara som ett självskadebeteende eller ett sätt att undvika att hantera känslor. Istället för att ta tag i det som är jobbigt så jobbar man, och det är inte bra.

VAD ÄR VIKTIGT NÄR DET GÄLLER INNEHÅLLET I DIN YOUTUBEKANAL?   – Jag försöker titta på helheten. På ett sätt kanske man skulle önska att varje video har ett slags budskap och bidrag till en bättre värld, men det hade fått mig att tappa mina prenumeranter så jag försöker ha en kombination av videor som bara är ren underhållning eller tidsfördriv med sådant som jag tycker är viktigt, så som veganism och psykisk ohälsa.

VAD GÖR DU FÖR ATT KOPPLA AV?   – Jag rör inte datorn efter klockan åtta på kvällen, vilket gör att jag somnar bättre. Jag lyssnar på böcker, i alla fall en bok i veckan, och försöker promenera.

HUR MYCKET STRATEGI LIGGER BAKOM DIN SUCCÉ?   – Väldigt lite faktiskt. Det som är strategiskt är tiden jag publicerar mina videor på, hur ofta jag lägger ut dem och hur långa de är. Det är klart jag skulle kunna lägga ut en video en gång i veckan med högre kvalitet, men Youtubes algoritm verkar gilla att man lägger ut oftare snarare än sällan. Så där finns det en strategi, men inte när det gäller dialogen med tittarna.

HUR ÄR DU ATT LEVA MED?   – Jag tror att det är lite ensamt. Vi har ju inga myskvällar, jag och min kille. Jag sitter alltid med en video. Däremot går vi alltid och lägger oss tidigt och sover tillsammans. Men det är dåligt med semester. VAD DRIVER DIG?   – Att varje dag göra mig själv stolt, både i mitt privatliv och yrkesliv. Jag läste någonstans att stolthet är motsatsen till att ha dålig självkänsla. Jag tror att det är därför det är viktigt för mig att göra insamlingar till Djurens rätt eller till Världsnaturfonden och försöker vara en bra förebild för då känner jag mig stolt. Då blir det svårare för mig att ha dålig självkänsla.


27


28


ÄR ÄVEN PENGAR EN DRIVKRAFT?   – Ja, absolut. Pengar har alltid varit centralt samtalsämne i min familj. Inte för att det har funnits någon direkt koppling mellan pengar och lycka, utan snarare att har man pengar så har man råd att åka utomlands eller köpa god mat. I mitt liv är det en lyx att kunna gå in i en matbutik och handla utan att behöva titta på prislapparna. Jag har råd att köpa blåbär varje dag, vilket jag älskar. Jag reser aldrig utomlands så jag lever inte något extravagant liv precis. HUR TAR DU KRITIK?   – Dåligt. Jag har jättesvårt för att ta kritik, jag tar det väldigt personligt. Jag läser kommentarer men bara när jag har en bra dag. Ibland vältrar jag mig i det också och det är inte så bra. VAD HAR DU FÖR KARRIÄRRÅD?   – Välj inte din yrkesväg för att någon annan sagt det. Du måste själv brinna för det. Låt det ta tid, stressa inte in i en karriär. När du väl har ett jobb, tillåt dig själv att vara ledig och våga göra fel och byta väg. Och jobba hårt.   – Jag har ingen talang, jag är inte bäst på någonting. Däremot jobbar jag hårt. Det finns ett ordspråk som säger: ”hard work beats talent

when talent doesn’t work hard”. Min styrka är att jag orkar fixa till den där extraeffekten i mina videor när andra inte gör det. HUR TÄNKER DU KRING DIN EGEN UTBILDNING OCH KARRIÄR?   – Jag har både hängslen och livrem eftersom jag har evenemang- och projektledningsutbildning, 10-15 års arbetslivserfarenhet och två kurser kvar innan jag får en kandidatexamen i systemutveckling. Det är en trygghet. Jag tror nämligen fortfarande att varenda gång jag lägger ut en video på Youtube så är det är den sista. Om jag inte hade haft min utbildning i ryggen hade jag inte kunnat slappna av. TILL SLUT, VAD HAR DU FÖR FRAMTIDSPLANER?   – Jag förstår ju att jag inte kommer att kunna hålla på med Youtube-videor hela livet. Dels för att jag blir inaktuell, dels för att jag tror att det inte är någonting jag vill. Jag kompromissar jättemycket med min integritet och jag känner nu, efter fem åt, att det tar emot lite mer. Skulle jag exempelvis få barn skulle jag aldrig visa det på Youtube. Däremot hoppas att få skriva blir fler böcker. Jag har kontrakt på att ge ut en till, men vi har inte satt innehållet än. Drömmen vore att skriva en roman i framtiden.

Namn: Therése Lindgren Ålder: 31 år Bor: Stockholm Familj: Pojkvännen Anders. Yrke: YouTuber med egna YouTube-kanaler sedan 2013, författare till boken "Ibland mår jag inte så bra" (Forum, 2016) och ”Vem bryr sig?” (Forum, 2017), har egen webbtvserie på Dplay och driver egna skönhetsmärket Indy beauty som består av veganska produkter. Produkterna tillverkas av företaget CCS Healtcare som Therése är delägare i. Utnämningar: Therése har utsetts till Årets YouTuber på Guldtuben åren 2015, 2016 och 2018 och har fått Guldtubens pris för "Årets samarbete" samt "Årets Style". På Kristallengalan 2016 utsågs hon till Årets webbteveprofil. 2017 fick hon priset Guldråttan av djurrättsorganisationen Djurens Rätt för att hon uppmärksammar djurrättsfrågor i sin videoblogg. 2017 dubblade Therése Lindgrens bolag sin omsättning till drygt 19,5 miljoner kronor med ett resultat på 17,4 miljoner (DI Digital).

29


KREATIVITETEN SITTER INTE I STOCKHOLM. DEN SITTER I HJÄRNAN. OCH KAN ÖVAS UPP. Det är lätt att tro att det är i storstäderna som kreativiteten frodas. Så är det inte. Att den sitter i hjärnan ser man när man tittar på alla som söker sig till Berghs School of Communication. Studenter som kommer från olika håll i landet och som vill ha en utbildning som närmar sig verkligheten. Text: Monica Rogstadius Foto: Jenny Hammar

30


SUPERO Promotion | Berghs School of Communication

D

et är också lätt att tro att kreativitet är en medfödd begåvning. Så kan det absolut vara. Men med övning och i rätt sammanhang kan den tränas upp. Om man bara får chansen till det. Det menar i alla fall Christopher Waldekrantz, marknadschef på Berghs School of Communication i Stockholm. VÄRLDENS BÄSTA SKOLA Det är inte alla skolor förunnat att kunna säga så om sig själva, men Berghs kan. Fem år i rad och sju år sammanlagt har de vunnit tävlingen Future Lions i Cannes. Baserat på elevernas prestationer. Ingen annan skola har vunnit så många gånger sedan tävlingen instiftades 2005. Och konkurrensen är hård. Sammanlagt 400 skolor i 55 länder tävlar och det är totalt 2200 studenter som skickar in sina bidrag.   — Det är förstås oerhört roligt och sporrar oss ytterligare. Inte minst med tanke på att vi tävlar mot bland annat School of Visual Art som har cirka 4 000 studenter, att jämföras med våra cirka 200. Den kreativa höjden och relevansen i det som eleverna utbildas i tror jag bidrar till framgången. Likaså att vi korsbefruktar utbildningarna så att eleverna har möjlighet att jobba ihop på en bredare front, säger Christopher Waldekrantz. Idag har Berghs sammanlagt sju YH-utbildningar och dessutom en Bachelor-utbildning som ger högskolepoäng. Förutom det finns kurser för redan yrkesverksamma och så kallade Solutions, skräddarsydda kurser för företag. Verksamheten på skolan är intensiv med 35 heltidsanställda och cirka 800 föreläsare. Och på de tre våningsplanen i huset på Sveavägen rör sig eleverna fritt och entusiastiskt i princip dygnet runt när det hettar till inför idépresentationerna. STORA MÖJLIGHETER FÖR DEN SOM VÅGAR   — Det är många som tänker i gamla invanda spår och inte tror att de är kreativa nog för att platsa här. De ser inte vilka möjligheter som finns, vilket gör att både de själva och näringslivet kanske missar något nytt och bra, säger Christopher. Han vet, för han har sett otaliga exempel på hur elever utvecklas under tiden på Berghs. Många har tidigare läst på högskolor och universitet och vill nu ha en utbildning som är mer hands on och ger kontakter till arbetsmarknaden. Andra vet från början att de vill jobba med kreativ kommunikation.

"All övning ger färdighet" Christopher Waldekrantz   — Berghs utbildningar handlar förstås om kommunikation, men idag ritas kartan om när vi kommunicerar på så många fler sätt än tidigare. Nyss handlade det om print-reklam och mycket storytelling nu går vi mot de kreativa lösningarna i affärsutveckling. Vi ser också att allt fler företagsjättar väljer att köpa upp reklambyråer bara för att de vill åt det kreativa tänkande. Där finns människor som har modet att tänka nytt och kreativt och som vågar ge sig ut på tunn is, förklarar han.

MODET ATT VÅGA AVLÄRA OCH OMLÄRA I kommunikationsbranschen diskuteras hett om data och teknik och vad de faktorerna betyder för kreativiteten. Meningarna går isär och ingen vet egentligen svaret.   — Det man vet är att vi befinner oss i tidevarv med branschglidning. Detta att företag köper reklambyråer är bara ett av alla tecken. Och som skola behöver vi vara öppna för att svara på näringslivets behov. Här på skolan måste vi som programansvariga och eleverna själva vara 31


Foto: Jacqui J. Sze Maria Lashari MISSTAGET SOM LEDDE RÄTT Efter att ha växt upp i Borås började hon plugga design i Malmö. Att hon skulle komma att jobba med det hon gör idag var egentligen en ren tillfällighet.   — Vid ett stylinguppdrag för IKEA för många år sedan misstogs jag för att vara Art Director under inspelningen av reklamfilmen.

Foto: Jacqui J. Sze

Hon hade ingen aning om vad det var, gick hem och googlade och insåg att det skulle passa henne alldeles utmärkt. Och det kom att förändra mycket i hennes liv.

beredda på att våga avlära och omlära. Och det gäller givetvis branschen också. Men desto mer spännande är det att se utvecklingen och alla möjligheter, menar Christopher. RIVSTART TILL DRÖMJOBBET En som verkligen skapat möjligheter för sig själv är Maria Lashari, idag Art Director i Paris. Hon fick en rivstart redan efter första året på Berghs.   — Ja, det var egentligen inte klokt. Först andra året börjar man inrikta sig på att delta i tävlingar men jag och klasskamraten Sebastian Brännén kompletterade varandra perfekt rent kreativt och tjuvstartade redan första året 32

av ren nyfikenhet. Vi skickade in ett bidrag till Future Lions i Cannes och vann, berättar hon sprudlande.

— Sen började jag leta utbildningar och valde Berghs där jag skulle få en rejäl utbildning under två år och där eleverna får jobba i team som ad och copy, alltså som en liten reklambyrå. En annan sak jag uppskattade med skolan var att vi hade så många olika föreläsare, som gav olika perspektiv.

Därmed var biljetten till spännande jobb löst. De fick omedelbart erbjudande om jobb i New York och sa båda ja. De fick hjälp av Berghs och AKQA att tråckla ihop det hela så att de på distans kunde fullfölja sista läsåret.

NYFIKENHET SOM DRIVKRAFT Maria inte bara låter sprudlande, hon är det. Även om hon fått jobba hårdare än andra på grund av sin dyslexi har hon aldrig låtit det hindra henne. Hon har lärt sig hur hon ska ta in information, det som andra bara behöver läsa en gång det måste hon läsa två gånger.

För Maria blev det drygt ett år i New York med många spännande briefer, bland annat Nike, Google, Volvo och Beats by Dre. Sen fick hon möjlighet att jobba på något av AKQAs övriga kontor i världen. Hon erbjöds jobba i Los Angeles men föredrog Paris, där hon är idag.

— Jag lär mig bäst genom att memorera och göra saker praktiskt. Har väl alltid varit lite överambitiös. För att få ihop ekonomin under studietiden jobbade jag jämsides i en modebutik, frilansade som Art Director (bl.a. med film) samt lanserade mina systrars hiphop-band och följde med på turnén var och varannan helg,


SUPERO Promotion | Berghs School of Communication

säger hon och skrattar. Förutom det har hon spelat fotboll och alltid haft i bakhuvudet att hon ville jobba utomlands. Hon var forward i fotbollslaget och har varit lika målfokuserad när hon pluggat och jobbat.

"Här är kreativt, innovativt och en nyfiken miljö"

— Jag har nog hela tiden varit öppen för det som kommit i min väg. Jag är fighter och problemlösare och ger mig inte i första taget, säger hon. Kanske var det därför som hennes mentorer på Paris-kontoret redan efter en vecka kastade ut henne i verkligen, att själv pitcha för en kund, med orden ”Det klarar du”. BRON MELLAN TEORI OCH VERKLIGHET Christopher Waldekrantz vet vad det vill säga att trimma upp och trimma ihop eleverna.   — Det här är ju en YH-utbidning som är godkänd för studiemedel och en av styrkorna med skolan är att eleverna får inblick i hur det fungerar ute i yrkeslivet. Alla lärare, eller föreläsare som vi föredrar att kalla dem, är aktiva och många tillhör de främsta inom sitt yrke och har koll på det senaste inom sina branscher. Man kan lugnt säga att Berghs fungerar som en gateway där branschen och eleverna möts. Marie Alani, som är programansvarig för skolans Bachelor-utbildning och likaså

Marie Alani den engelskspråkiga Berghs Advanced för internationella studenter, instämmer helt med Christopher.   — Vi bjuder in branschen till uppskattade frukostföredrag i vår aula och vi ordnar Career Days med speed dating-träffar där elever och presumtiva arbetsgivare får träffas, berättar hon. Christopher flikar in att skolan noggrant följer upp alla elever, bland annat också med alumniträffar.   — 95% får jobb direkt, de övriga har i regel valt att läsa vidare för att specialisera sig på något, säger han.

VIKTIGT MED MÅNGFALD OCH SAMARBETE Marie har klart för sig vad som fungerar långsiktigt. Hon är utbildad inom information och kommunikation i Paris men ville också ha en kombination av beteendevetenskap och kommunikation och läste därför även psykologi.   — Jag är ambassad-barn och har vuxit upp i många länder. Det kanske är det som gör att jag brinner för mångfaldsfrågor. Alla mina erfarenheter från olika kontinenter och kulturer, har jag verkligen nytta av i Bachelor-programmet. Jag vet hur bra det är med olika personligheter i en grupp. Det gäller både på arbetsplatserna och här på skolan, säger hon. 33


SUPERO Promotion | Berghs School of Communication

Christopher flikar in att eleverna är bättre idag på att våga och på att samarbeta. Förr var det mer konkurrens mellan eleverna, idag är stöttar de varandra och skapar långsiktiga nätverk. De vet att en vacker dag kanske den ena söker jobb hos den andra.   — Det ger verkligen energikickar att se hur de går ifrån att vara rädda och försiktiga i början till att bli bekväma i det dom gör och sen till att bli duktiga och till sist fantastiska när de stolt presenterar sina arbeten, berättar Christopher. STIMULERANDE MILJÖ Innan Berghs jobbade Marie bland annat på PR-byrå och drev också eget företag.   — Jag hade inte trott att jag skulle trivas med en fast anställning när jag varit van att jobba självständigt och kunnat tänka utanför boxen, säger hon med ett skratt. Hon tittar sig runt i lokalerna som ideligen förändras, beroende på elevernas idéer och utställningar.   — Här finns kreativ höjd, här finns relevans i elevernas jobb, här finns innovationer och en nyfikenhet som passar mig som entreprenör, så det är inte underligt att jag trivs att jobba här, säger hon glatt. 34

ROLIGA STUDIER, ROLIGA JOBB MEN INGA GRATISSEGRAR Christopher som gjort hela varvet från att själv varit elev, jobbat på byrå bland annat i Sydney, kommit in som föreläsare, varit programansvarig och nu är marknadschef på Berghs känner väl till hur skolan fungerar.   — Precis som vi ställer höga krav när det gäller våra föreläsare, så ställer vi höga krav på eleverna. Alla heltidsutbildningar söks via arbetsprover. Vi vet vad de behöver kunna när de kommer in och vi vet vad de ska kunna när de går ut. Skolan ska kort sagt ge studenten och näringslivet vad de behöver. Det som skiljer Berghs från många andra skolor är att de kvalitetssäkrar i alla led. Från att ha de bästa lärarna till att lämna ifrån sig de bästa eleverna, så att de snabbt kan få jobb.   — Vi är också väldigt noga med att se våra elever utifrån deras egna förmågor, så att de kan utvecklas individuellt och inte bara efter en given mall. Men det är eleverna själva som får ta ansvaret för sin egen utveckling, sen står vi entusiastiskt bakom och gör allt för att stötta dem, avslutar Christopher.


SUPERO Promotion | Berghs School of Communication

"Här ser vi - och utvecklar

talanger"

Berghs principer 1. 2. 3. 4. 5.

Utbildning med balans i bas och spets Integration i syn på kommunikation och samverkan mellan individer Action Based Learning Ständigt pågående läroprocess Underhålla en kreativ mötesplats 35


SUPERO Promotion | Jernhusen

HÄR GÅR TÅGET TILL FRAMTIDEN Ett järnvägsnät påminner nästan om ett blodomlopp. I Jernhusens depåer skapas förutsättningar för att tågen ska kunna cirkulera runt i Sverige. Depåerna är hjärtat dit tågen återvänder för att städas och fyllas på. Och som arbetsplats ger Jernhusen energi både som pulshöjare och laddstation. Text: Monica Rogstadius Foto: Jenny Hammar

M

ycket tyder på att det i framtiden kommer bli dyrare att flyga och köra bil. Samtidigt är tåg det transportmedel som ur säkerhetssynpunkt är att föredra jämfört med bilen. Ur miljösynpunkt är tåg det överlägset mest hållbara alternativet. Därför befinner sig Jernhusen i en oerhört dynamisk och spännande utveckling. En som redan fått biljett till denna resa är Annika Ahl, regionchef för depåerna i mellanoch norra Sverige. FRÅN TEORI TILL HÅLLBARA AFFÄRER Annika är civilingenjör och läste industriell ekonomi i Linköping. Mest för att det var en bra utbildning som kunde ge många jobbalternativ. Men konjunkturen var svag när hon gick ut så första arbetsåret blev som vikarierande speciallärare. Hon berättar med värme i rösten om att där och då lärde hon sig något som hon haft nytta av i det fortsatta yrkeslivet. Hon lärde sig att förklara ett ämne tills det blev förstått. 36

Första utbildningsrelaterade jobbet blev som tekniker och exportsäljare inom shipping och offshore. Där insåg hon att hon aldrig blir någon specialist men att hon tydligt kan se vad som är en dålig teknisk lösning eller onödig anpassning. – En hållbar affär är en bra affär. Det finns ingen anledning att göra en dålig affär, säger hon och poängterar att det är viktigt att inte bara se till det egna företagets utan kanske främst kundernas ekonomiska intressen. INFRASTRUKTUR ÄR NYCKELN TILL EKONOMISK UTVECKLING – Lönar det sig för våra kunder lönar det sig för oss. Liksom för näringslivet och samhället i stort, menar Annika Ahl.

fastighetsbeståndet runt järnvägsstationerna 2001 har vi jobbat mycket med just utvecklingen av infrastrukturen och vi har en bra organisation för det. SAMHÄLLET STÄLLER KRAV PÅ JÄRNVÄGEN Det går inte att sticka under stol med att järnvägstrafiken har många utmaningar. Underhållet är delvis eftersatt och såväl räls som kontaktledningar behöver bytas. Samtidigt ställs krav på ökad trafiktäthet och högre hastigheter. Och tågflottan ska både förnyas och moderniseras. – Nya högteknologiska tåg ska underhållas och gamla tåg ska kunna byggas om. Allt detta sker i Jernhusens depåer, förklarar Annika Ahl.

Jernhusen äger, förvaltar, utvecklar och hyr ut både fastigheter och verkstäder och infrastruktur är ett nyckelord i verksamheten.

Hon har just kommit tillbaka från den stora tågmässan i Berlin, Innotrans, där mängder med tågtillverkare tävlar om uppmärksamheten. Hon är fylld av intryck och entusiasm.

– Vi förvaltar inte bara fastigheterna utan vi förvaltar även infrastruktur. Sedan vi tog över

Jernhusen äger och utvecklar närmare hälften av landets 50-tal järnvägsdepåer. Den minsta


SUPERO Promotion | Jernhusen ligger i Vännäs nära Umeå. Den största är Hagalund i Solna. Den är inte bara störst i Sverige utan är dessutom norra Europas största depå. Här moderniseras den gamla vackra vagnshallen steg för steg och får samsas med nya ultramoderna anläggningar inom området. DEPÅERNA ÄR NAVET FÖR TÅGTRAFIKEN – Det finns många olika funktioner inom en depå - de som tillverkar, de som köper och de som underhåller. Det skapar en korsbefruktning mellan olika branscher som är hälsosam. Det ställer också stora krav på oss, vilket vi tycker är positivt. Det gör att vår depåverksamhet utvecklas tillsammans med våra kunder. Och efter deras önskemål och behov. Nya digitaliserade fordon kräver anpassade fastigheter med ultramodern utrustning. Jernhusen bekostar investeringar i tung utrustning som traverser, hjulsvarvar, lyftbockar, tvätt- och fekalieanläggningar (tömning och rengöring av tankarna för tågtoaletterna, red:s anm), kablar, belysning med mera. Allt måste hålla högsta standard. Det är viktigt att kunderna på ett smidigt sätt kan underhålla tågen och se till att de går i trafik som de ska. Lika viktigt är att vagnarna är rena och fräscha för passagernas trivsel. – När fordonsägare, som till exempel SJ och MTR, hyr våra lokaler, upphandlar de underleverantörer och vilka företag som ska ingå i verkstadsarbetet, berättar hon. Allt ska fungera och hon poängterar att det är viktigt att hela tiden hålla fokus på arbetsmiljö, logistik, säkerhet och högspänning.

från högskolan som är viktiga. Det gäller också att vara kreativ och kunna tänka i nya spår, säger Annika och ler lite över liknelsen.

GÖR ALLT FÖR ATT GÖRA DET MÖJLIGT Depåerna ska vara lika högteknologiska som fordonen. Ett exempel är den nya underhållshallen i Hagalund som byggdes för MTR:s fordon.

Samtidigt framhåller hon att som länk i kedjan sätter Jernhusen stor vikt vid att aldrig orsaka förseningar. Som förvaltare är det viktigt att sätta en ära i att alla bitar fungerar.

– Vi måste möta kundernas behov och i mitt jobb lär jag mig att det är inte bara är teorierna

Samma sak säger Christian Wieweg, som är trafiksäkerhetssamordnare på Jernhusen. – Hela spannet, från skruvar och muttrar till

hela spårområden ska fungera klanderfritt och numera helt enligt EU:s direktiv, förklarar han. SÄKERHET I FOKUS Säkerhetsstyrningssystem. Smaka på ordet. Att ett så fyrkantigt och krångligt ord kan gömma så mycket spänning. På alla sätt. Christian skrattar när jag ser undrande ut. – Det handlar om att det ska vara riskfritt att jobba i och trafikera järnvägsnätet. Och att vistas i närheten. Det regelverk vi följer i Sverige

Jernhusen är ett statligt ägt aktiebolag som på kommersiella villkor äger, förvaltar och utvecklar ett fastighetsbestånd av stationer, stationsområden, underhållsdepåer och kombiterminaler längs den svenska järnvägen. Fastighetsbeståndet uppgår till 155 fastigheter, med ett totalt marknadsvärde på 16,6 miljarder kronor. Idag har Jernhusen 200 medarbetare.

37


SUPERO Promotion | Jernhusen

styrs till stor del av direktiv och förordningar som beslutas på EU-nivå och som gäller för alla medlemsstater inom EU. Dessa regler ska sedan trattas ner till lagstiftning och föreskrifter. Utifrån det skapar vi ett säkerhetsstyrningssystem som gäller för den infrastruktur som Jernhusen förvaltar, förklarar Christian Wieweg. Han vet vad han pratar om, han har jobbat

inom järnvägen i tio år och hos Jernhusen sedan augusti i år. Tidigare jobbade han på SJ:s depåer med frågor som rörde persontrafik, idag jobbar han på Jernhusens depåer för infrastruktur, det vill säga spår, slipers och verkstäder.

Mycket av tiden går åt till att läsa lagar och förordningar och sedan se till att alla lagkrav följs.

I princip har han samma jobb som tidigare men frågeställningarna har ändrats och att byta arbetsplats var ett steg i utvecklingen.

Idag varvas uppgifterna mellan skrivbordsarbete och resor. När EU kommer med nya förordningar ska dessa omsättas till en verklighet.

– Järnvägsvärlden är egentligen inte så stor, men har många specialiseringar och jag jobbar med en av dem. Jag ansvarar för mellersta och södra Sverige och har en kollega som ansvarar för Stockholmsregionen och norra Sverige.

Han poängterar att det gäller att hitta en bra policy för olika riskområden, och han låter oväntat engagerad för en som tycker att sådana arbetsuppgifter låter träiga.

EU-FÖRORDNINGAR LEDER TILL POSITIV UTVECKLING Att Christian hamnade i branschen var en slump. Efter gymnasiet, med inriktning teknik och ekonomi, tipsades han av en barndomskompis om att jobba på SJ. Han fick ett halvårs utbildning, lärde sig köra alla tåg till depåerna och blev så småningom själv instruktör och utbildade personal i säkerhetsfrågor. Steget därefter var som chef för alla som jobbar som växlare, eller fordonsoperatör, som titeln är på SJ. Han har ägnat mycket tid åt säkerhetsfrågor, både vad gäller trafiksäkerhet och elsäkerhet. – EU har fått alltmer att säga till om. Vi har krav på att ha förteckningar över våra regler 38

och dessa ska hela tiden uppdateras, så det gäller att bevaka olika myndigheter och hålla sig uppdaterad på vad som händer.

– Tvärtom, poängterar han, när man är insatt i det hela är det väldigt spännande. Jag får vara med och utveckla och förvalta säkerhetsstyrningssystem. Jag gör revision och riskanalyser och jag ser vilken nytta det gör. Dessutom har jag förmånen att göra det i ett företag som vill vara på topp. Rent generellt är Sverige oerhört väl placerat inom säkerhetsstandard. Det finns väldigt mycket kunskap i branschen men den måste förvaltas och förnyas. VIKTIGT ATT LIGGA STEGET FÖRE Men arbetet handlar inte bara om att läsa och skriva direktiv, det innebär också många resor till de olika depåerna för att se hur regelverken efterlevs i verkligheten. – Vi håller samordningsmöten på depåerna


SUPERO Promotion | Jernhusen

Utbildningen gav mig kunskap i att kommunicera, hålla presentationer och att övertyga.

med våra kunder och underhållsentreprenörerna för att se till att åtgärda eventuella brister. Det är viktigt att tidigt upptäcka avvikelser och att stötta till förbättringar. Men jag gillar inte pekpinne-versionen, jag föredrar dialoger där vi gemensamt diskuterar förbättringsmöjligheter. Det är kort sagt som att spela fotboll, det gäller att ligga steget före, säger han med ett skratt. Han har varit en entusiastisk fotbollsspelare i division tre i Alingsås. Men när sambon började sucka alltför tungt lät han fotbollen bli mer hobbybetonad och satsade på en motorbåt där både sambon och deras 2-åriga dotter kan vara med. UTVECKLAS TILLSAMMANS MED FÖRETAGET Gemensamt för både Annika och Christian är att de aldrig hade tänkt sig att jobba med det de gör. Annika blev uppringd av en rekryterare och fick klart för sig att här handlade det om ett väldigt framåtriktat företag med högt i tak och mycket hands on. Dessutom skulle hon få jobba med stort miljöfokus och med målsättning att få folk att vilja resa hållbart. Hon antog utmaningen, började på Jernhusen 2011 och har aldrig ångrat sig. Hennes första jobb var som key account manager och hon lärde sig snabbt vikten av att hitta gemensamma lösningar tillsammans med kunden.

– Det handlar inte bara om att ha rätt själv, utan även om att göra rätt för kunderna och därmed också för Jernhusen , säger hon. Det blev mycket kundkontakt och internt arbete med förvaltning, vilket ledde till att hon så småningom klev vidare i sin utveckling och blev depåchef för flera olika fastigheter. Därifrån har hon tagit ytterligare ett steg och är nu regionchef, vilket innebär chef över såväl tekniska-, som ekonomiska- och infrastrukturförvaltare. Sammanlagt har hon åtta engagerade och kompetenta medarbetare som hon tycker att det är kul att jobba med. Christian inflikar att det där med hands on håller han med om. – Det är roligt att jobba nära verkligheten, att vara ute på plats och möta människorna som arbetar där. Även om man får ha tålamod med långa ledtider när EU inför nya förordningar som ska omsättas i verkligheten, så är det spännande att se hur man steg för steg närmar sig målet, säger han entusiastiskt. –Man behöver inte leka med tåg som liten för att tycka att det är roligt att arbeta med tåg när man blir stor. Jag drömde ju om att bli fotbollsproffs, avslutar Christian med ett skratt.

Inom depåer arbetar Jernhusen med att förvalta och hyra ut fastigheter och verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder. Depåförvaltning skiljer sig åt från traditionell fastighetsförvaltning. Affärsmodellen bygger på att ta ett helhetsansvar för såväl byggnader, infrastruktur som den tyngre verkstadsutrustning som finns i depån samt anpassningar till underhåll av dagens högteknologiska tåg. Jernhusen äger bland annat norra Europas största järnvägsdepå, Hagalund i Solna.

Annika tittar på honom och flikar in att som liten hade hon över huvud taget inget drömyrke. – Men här och nu har jag det, avslutar hon med ett glatt leende. 39


SUPERO Promotion | LRF Konsult

GÖR KARRIÄR INOM FRAMTIDSYRKET AUKTORISERAD REDOVISNINGSKONSULT Att få arbeta med att hjälpa företag nå sina mål och samtidigt vara företagarens viktigaste affärspartner är både motiverande och utvecklande. Som redovisningskonsult är du en viktig byggsten i svenskt näringsliv. Auktorisationen har på senare tid höjt statusen och lyft fram yrket som redovisningskonsult. Samtidigt har redovisningskonsultrollen förändrats till att handla mer om rådgivning än som tidigare att stansa bokföring och sköta administration. Text: Hanna von Zweigbergk

D

igitalisering och automatisering förändrar redovisningsbranschen i positiv riktning och redovisningskonsult är ett framtidsyrke där du får möjlighet att fortsätta utvecklas till en mer rådgivande konsult och skapa din egen karriär. Henrik Nilsson började som redovisningskonsult hos LRF Konsult direkt efter sin examen. Med ett starkt engagemang vill han hjälpa småföretag att växa och utveckla sina verksamheter. När han får frågan om vad han drivs av svarar han, utan att tänka, att han vill hjälpa människor och småföretagare i deras vardag. När man jobbar väldigt nära ägarledda företag, där man får en personlig kontakt med de som driver och leder företagen, så handlar det om

att kunna lita på sin expertis och att snabbt lära känna kundens behov.   — Mitt intresse för branschen började redan under studietiden, jag läste ekonomi på gymnasiet och läste sedan vidare till civilekonom på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. När jag kom ut på arbetsmarknaden lät det intressant att börja sin karriär som redovisningskonsult på LRF Konsult. En bra början där jag får träffa olika typer av företag och skapa många kontakter inom branschen. Jag insåg snabbt att det finns väldigt stora utvecklingsmöjligheter inom yrket. EFTER 5 ÅR PÅ LRF KONSULT har Henrik tagit auktorisationsexamen och har nu den fina titeln Auktoriserad Redovisningskonsult. En titel som ger många fördelar, inte bara för Henrik – utan även för de kunder som han dagligen träffar på.   — Jag ser det som ett karriärsteg, för min egen del betyder det att jag löpande får vidareutbildning och att jag kan erbjuda företagen en stabilitet och säkerhet. Men det är även en kvalitetsstämpel och en garanti utåt mot våra kunder. De kan lita på att vi följer de normer och regler som finns och att vi som utför deras uppdrag är kvalificerade.

Henrik Nilsson 40

FÖR ATT BLI AUKTORISERAD behöver du först och främst en relevant högskoleutbildning, där vissa kurser är obligatoriska. Du behöver utöver detta även 3 års arbetslivserfarenhet inom redovisningsbranschen för att kunna avlägga de prov som till slut leder till en Auktorisationsexamen. Har man längre praktisk erfarenhet finns det också möjlighet att skriva proven, även om man inte har en

högskoleutbildning. På LRF Konsult har Henrik idag en tvådelad roll, han är dels auktoriserad redovisningskonsult och dels kontorschef.   — Som nyanställd fick jag redan i början mycket ansvar. Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig. Nu när jag tänker tillbaka så har jag utvecklats enormt mycket. Min målsättning var aldrig att bli kontorschef, det började som en tillfällig lösning på ett problem vi hade – jag tackade ja för att jag ville hjälpa kontoret och mina kollegor.   — Nu har det gått snart ett år och jag har verkligen växt in i rollen som kontorschef. Det är väldigt spännande och det känns bra att få det förtroendet. Samtidigt som jag, ungefär halva arbetstiden, är auktoriserad redovisningskonsult.   — Jag har kollegor som har arbetat i många år, och jag märker att det finns mycket kvar att lära. Och det är kul, för visst vore det trist att vara fullärd redan nu? REDOVISNINGSBRANSCHEN FÖRÄNDRAS EXTREMT SNABBT JUST NU, med stort fokus på digitalisering. I framtiden kommer nya digitala tjänster att ersätta vissa arbetsuppgifter och det kommer att läggas större vikt vid personlig rådgivning. I förändringens era befinner sig LRF Konsult i framkant vad gäller digitalisering och kunskap för att hitta nya vägar och kommunikationskanaler. I kombination med deras engagemang för sina medarbetare och ett sug efter att anpassa sig utefter sina kunders behov ser vi att LRF Konsult är med och påverkar hur redovisningsrollen kommer att utvecklas.


SUPERO Promotion | LRF Konsult EN KVINNA SOM HAR KOLL på ämnet är Carina Dahl. Hon började som tjänstechef för Ekonomi för cirka ett år sedan. Carina har tidigare erfarenhet av ledande positioner som affärsområdeschef, change mangementchef och projektledare inom redovisningsoch outsourcingbranchen.   — Vi ser en otroligt snabb teknikutveckling inom branschen – många av våra nuvarande arbetsuppgifter, som bokföring och kvittohantering, kommer att automatiseras. Det betyder på sikt att vi lägger större fokus på att presentera våra analyser på ett mer pedagogiskt och personligt sätt, istället för att presentera rapporter i form av siffror. För att göra detta behöver vi förstå siffrorna och vad de betyder för kunden, både långsiktigt och kortsiktigt. Hon fortsätter:   — Bra kundrelationer är förutsättningen för de flesta verksamheter och även här ser vi ett större och bredare behov av att vara nära kunden på ett annat sätt än vad vi kanske är idag. Vi möter idag många småföretagare som arbetar på helger och kvällar för att optimera sin tid. Har de frågor eller funderingar som de bearbetar under tiden så behöver de få svar snabbt. DET MÄRKS ATT DESSA FRÅGOR ÄR EN STOR DRIVKRAFT hos Carina, hon pratar om förändring som en naturlig del i ett företag – ett steg som är nödvändigt om man vill följa med i omvärldens snabba utvecklingstakt.   — Jag såg det som en spännande utmaning att komma till ett så anrikt företag med uppdraget att förändra sättet att arbeta.   — När jag blev en del av LRF Konsult var det främst för att se över hur vi ska arbeta på ett mer effektivt sätt, vilka produkter och tjänster vi ska erbjuda och hur vi ska utforma utbildningar som hjälper oss att anpassa oss till omvärlden.

Carina Dahl

— Ett av mina uppdrag är att försöka förutspå kundernas behov och hur vi ska kunna tillgodose dessa. Spännande frågeställningar som jag jobbar med är vilka strategiska partners ska vi samarbeta med? Vilka fler tjänster kan våra målgrupper vara intresserade av? Om vi ska vi satsa på proaktiv rådgivning där kunderna själva kan söka efter den information de behöver via en portal, eller om vi ska satsa på att skapa en chattfunktion som är tillgänglig 24/7? Tack vare LRF Konsults stora utbud av utbildningar finns det många möjligheter att utvecklas inom företaget.   — Vi har ett arbetsklimat där vi ger våra medarbetare en chans till flera olika karriärval – vi har en fin utbildningsstege och olika

utbildningspaket som vi har satsat på. Vi har en otrolig expertis som vi tar tillvara på och försöker utveckla. Ingen slår oss på skattefrågor eftersom vi både historiskt och i nutid är otroligt måna om att följa med och påverka i olika forum. Vi sätter löpande upp nya utbildningar utifrån vad som händer i omvärlden. Det kan t.ex. handla om vilka nya lagar och regler som våra medarbetare behöver få information om. NÄR JAG AVSLUTAR INTERVJUN frågar jag Carina om hon har några tips till studenter som precis ska börja sina karriärer.   — Vi vet att förändring är konstant och hur vi hanterar detta som individ, organisation eller som samhälle är nyckeln till framgång. Så var nyfiken, lyhörd och framåtriktad.

Vi får landets småföretagare att växa LRF Konsult är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med 75 000 kunder och 1 400 medarbetare på fler än 130 orter. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för landets småföretagare. LRF Konsult gör det enkelt att vara företagare med smarta digitala lösningar. Men det är i vår rådgivning som vi gör verklig skillnad.

41


OBOS KÄRNHEM FRAMTIDENS ARBETSPLATS OBOS Kärnhem är ett projektutvecklingsföretag inriktat på nyproduktion av bostäder. Vi ägs av norska OBOS koncernen, en av Nordens största bostadsutvecklare med årlig produktion av över 4500 bostäder och över 2600 anställda, med varumärkena OBOS Sverige, Myresjöhus, Smålandsvillan och OBOS Kärnhem. OBOS Kärnhem, med huvudkontor i World Trade Center Växjö, har sedan starten 2003 vuxit kraftigt och finns idag på 15 tillväxtorter från Uppsala till Malmö. OBOS Kärnhem tar ansvar för hela processen från råmark, detaljplanläggning, utveckling, marknadsföring, försäljning, projektledning till en nyckelfärdig bostad och område till slutkonsumenten. Vi arbetar med allt från mindre projekt till större stadsutvecklingsprojekt, både grupphus och flerbostadshus. Läs mer på www.oboskarnhem.se och på Instagram @oboskarnhem

42


Lär dig allt om aktier och sparande! Visste du att det räcker med att spara 200 kr i månaden för att det ska kunna växa till en miljon? Vi kan lära dig hur!

Som medlem i Unga Aktiesparare får du: • Sveriges bästa aktieutbildning: UA-Akademin (gratis) • Tidningarna Stock Magazine och Aktiespararen (digitalt) • Rabatter på handel Nordnet, Aktieinvest och Avanza • Alla våra aktiviteter och event • Kontakt med 13.000 andra aktieintresserade

och mycket mer!

Läs mer och bli medlem här:

www.ungaaktiesparare.se Ett års medlemskap kostar 275 kr (förmåner värda över 1500 kr ingår)

43


SUPERO Promotion | Jernhusen

INGET KAN INSPIRERA SÅ SOM MÄNNISKORS LYSANDE ÖGON Text: Thore Berggren Foto: Rickard L Eriksson

P

å tunnelbanan, på väg till mötet med trafikförvaltningen i Stockholm, läser jag boken Bullshit Jobs, som LSEforskaren David Graeber orsakade ett sånt himla liv med i våras. Där påstår han att var tredje anställd i Storbritannien har ett jobb som man inte själv begriper meningen med. Ett bullshit job, som Graeber kallar det.

För tänk dig själv. Varenda dag – bokstavligen året om – är 800 000 människor beroende av att du har gjort ditt jobb för att de ska kunna göra sitt eget. Ett mer meningsfullt jobb än så kan man väl knappast ha, tänker jag medan jag väntar i receptionen i det moderna huskomplex på Kungsholmen där trafikförvaltningen håller till.

Han stödde sig på en undersökning av YouGov, där 37 procent svarat nej på frågan om man kunde ange på vilket sätt ens eget jobb bidrog till att skapa nytta för andra.

– Nej, precis så är det, klingar Martina Wiklund från kommunikationsavdelningen på sitt vackra dalmål när hon tar emot mig. Och så förtjust som hon blir av frågan finns ingen anledning att tvivla på att hon menar vad hon säger.

Så skulle ingen på trafikförvaltningen i Stockholm svara. Att jobba där måste vara själva motsatsen till ett sånt jobb.

När jag sedan träffar de tre medarbetare som jag ska intervjua, Maria Rosenblad, Anna Rakic och Fredrik Meurman, slår det mig att

44

de också har sådana där lysande ögon som får dem att se så smittande entusiastiska ut. VAD ÄR DET MED DEN HÄR ARBETSPLATSEN SOM FÅR MÄNNISKOR ATT SE UT SÅ DÄR? – Just idag kan det vara för att vi fått veta att Stockholm i branschorganisationen UITP:s årliga ranking har korats till Europas bästa kollektivtrafik, säger Martina. Tvåa i världen dessutom. Det var bara Singapore som trängde sig före. – Men nästa år, när vi ska vara värd för den stora internationella konferensen Future of Mobility, ska vi vara bäst inte bara i Europa utan i hela världen, fortsätter hon och söker bekräftelse hos sina kolleger.


SUPERO Promotion | Trafikförvaltningen

Alla tre nickar instämmande. – Vi bryr oss om varandra här, säger Maria. Jag vet att man säger så på andra arbetsplatser också, men det är ingen tvekan om att det har en helt unik innebörd hos oss. Här känner man verkligen att vi alla sitter i samma båt och ror åt samma håll. Hos oss är det inte bara en sliten klyscha. Vi håller ihop. – Inte minst gäller det när något allvarligt inträffar och stör trafiken, fyller Martina i. Folk går upp på tå, släpper allt som kan vänta och springer från alla håll för att hjälpa till. För alla vet att det annars kan bli övermäktigt för dem i fronten. DET ÄR DÅ JAG PÅMINNER MIG ATT DET DÄR har jag sett med egna ögon. I somras när de båda pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan akut fick stängas, för att säkerheten i de nyinstallerade rulltrapporna inte längre kunde garanteras. Detta efter ett haveri där en skadad rulltrappa tvärstoppat och skenat bakåt. Som väl var utan att någon av dem som just då stod i den kom till allvarlig skada. Men ändå tillräckligt för att av säkerhetsskäl omedelbart stoppa samtliga rulltrappor i väntan på teknisk undersökning.

Därmed var det också nödvändigt att utrymma stationerna och stoppa trafiken. Inga pendeltåg kunde längre stanna mellan Stockholm Södra och Solna.

vara till hands för att dirigera och hjälpa till.

Att styra om till den tidigare vägen över Stockholms Central och Karlberg var inte möjligt. Den nödvändiga utrustningen i de gamla stationerna var redan borttagen.

MED DRYGT 20 MILJARDER I OMSÄTTNING och 750 medarbetare kvalar trafikförvaltningen in bland Sveriges 100 största företag. Många som jobbar där är kvalificerade specialister. Inom samhällsplanering, miljö, hållbar utveckling, infrastruktur, IT, ekonomi, juridik och affärsförvaltning bland annat. Branschledande är man i många områden.

DET ÄR INTE SVÅRT ATT FÖRESTÄLLA SIG vilka kval man kände på trafikförvaltningen inför det beslutet. Att stoppet skulle ställa till rejält elände i mängder av människors resvanor var oundvikligt. Stor irritation och en storm av kritik var det minsta man kunde vänta sig. Men det uteblev. Resenärerna tog umbärandena med förvånansvärt tålamod. Jag var själv en av dem och minns hur behärskat lugnt allt flöt på, trots alla besvärligheter. En betydande anledning var säkert att trafikförvaltningen visade sig personligen och hela tiden fanns på plats. De var öppna och ärliga med vad det handlade om, som en vän till mig sa. Stod stabilt i sina gula SL-västar mitt i strömmen på stationerna. Men inte för att servera halvhjärtade ursäkter eller hurtfriska bortförklaringar. Man fick känslan att de ville visa att de brydde sig. Ville

Det är väl så ett företag når världsklass, kan man förmoda.

Inte minst IT. Få kollektivtrafikföretag i världen har så avancerat IT-stöd som SL. Det behövs. För varje dygn ska systemen bland annat hantera mer än 2,7 miljoner trafikmeddelanden, 2,3 miljoner biljettvalideringar och mer än 300 000 signaler från olika sensorer i trafiknätet. Varje dygn! De är också en omvittnat bra arbetsgivare. En som uppmuntrar intern rörlighet och ser värdet av medarbetarnas kompetensutveckling. Inte enbart för att det stärker organisationens förståelse för kollektivtrafikens villkor, utan

45


SUPERO Promotion | Trafikförvaltningen

Maria Rosenblad Ålder: 44 år Familj: Man och tre barn Bor: Bålsta Längtar efter: Julen. Jag älskar allt som har med julen att göra.

också för att det gör den ännu mer värdefull för sina kommunala samarbetspartners. Kollektivtrafiken är helt enkelt en modern storstads blodomlopp. Dess puls. För den som värdesätter en strategiskt utmanande miljö, med projekt där man påverkar samhällsutvecklingen och lätt kan se både betydelsen och nyttan för vanliga människor, borde det vara en idealisk arbetsplats. … MARIA ROSENBLAD, ELLER MIA SOM HON SJÄLV säger, sökte till KTH och blev elektroingenjör, för att hon redan i småskolan bestämt att hon inte ville ha ett jobb där man satt bakom ett skrivbord. Däremot har hon inget emot att sitta i tunnelbanevagnar, vilket är tur eftersom det är sånt hon jobbar med numera. Mer precist med att framtidssäkra tunnelbanevagnarna. De nuvarande C20-vagnarna har efter drygt 15 år nått sitt kapacitetstak. De behöver renoveras och inredas för nya krav. Inte särskilt förvånande om man betänker att Stockholm har vuxit med drygt 600 000 nya invånare sedan tågen togs i drift. – Vi måste alltså klara att göra plats för fler i tågen, säger Mia. Framför allt göra det enklare att ta sig fram i vagnarna. DE NYA TÅGEN SKA HA ÖPPEN MÖBLERING. Sittplatser längs sidorna blandas med dagens 46

fyrsäten i bredd. Bredare gångar och fler ytor för barnvagnar och rullstolar gör plats för fler resenärer. Fria ytor i närheten av dörrarna ska medge snabbare av- och påstigning. Och ovanpå detta också ett rejält uppgraderat kommunikationssystem. Allt i syfte att säkra att Stockholms kollektivtrafik fortsätter hålla position i världstoppen.

basstationer. Samt Bombardier där hon jobbade med drivlinesystem och Sony Ericsson med mobiltelefonutveckling. När jag frågar vad hon uppfattar som den viktigaste skillnaden mellan det hon gjort tidigare och det hon gör nu, börjar hon med att tala om vad som inte skiljer.

"Man skulle kunna tro att det skulle vara svårare att jobba med JAS-plan än tunnelbanevagnar. Men så är det inte." – Jag har jobbat med komplicerade utvecklingsprojekt förr, säger Mia, men aldrig något så roligt som detta. Man kan prata med vem som helst i Stockholm, alla har synpunkter på hur tunnelbanevagnar borde vara inredda. I slutet av 2019 kommer stockholmarna få se de första av de nyinredda tunnelbanetågen i drift. Sedan kommer allt fler successivt att tas i drift så att moderniseringen är helt genomförd till 2023. Om du vill ha en förhandstitt finns projektet beskrivet på landstingets webbplats (se länk i faktarutan). Där finns även visionsbilder. NÄR MIA SÄGER ATT HON TRIVS alldeles särskilt bra på trafikförvaltningen kan hon lägga en viss tyngd bakom orden. Hon har nämligen en hel del att jämföra med. Bland annat Saab Tech/Ericsson och Semcon där hon jobbade med presentationssystemet i JAS-planen och kunddokumentation till radio-

– Man skulle kunna tro att mina tidigare jobb innehöll större teknisk komplexitet. Att det skulle vara svårare att jobba med JAS-plan än med tunnelbanevagnar. Men så är det inte. Alla


SUPERO Promotion | Trafikförvaltningen mina uppdrag har handlat om att anpassa teknik för att fungera så bra som möjligt ihop med människor. Det är det jag gör nu också. DET ÄR ORGANISATIONEN SOM ÄR annorlunda, menar hon. Gränserna färre, takhöjden högre, möjligheterna friare och avstånden mellan människor kortare. – Vi pratar naturligt med varandra även om mjuka saker. Tilliten mellan människor är hög. Ingen har problem att vara sig själv, eller rädd för att bli uppfattad som mindre pålitlig om man signalerar att man tycker att något är svårt och gärna vill ha hjälp. – Mina tidigare arbetsplatser var starkt mansdominerande och präglade av en ganska grabbig atmosfär. Här är det väsentligt mer jämställt. Jag tror faktiskt att vi ligger väldigt nära 50/50 i könsfördelning och i ledarskapet kanske rent av har en viss kvinnlig övervikt. – Det kanske är larvigt att fästa vikt vid sånt, men jag kan inte hjälpa att jag gör det. Det påverkar en organisation i alla led. Ända ut i fronten. – Vi har också mycket bra chefer. Eftersom vi finns i en publikt intressant och politiskt styrd verksamhet får våra högsta chefer rätt ofta uttala sig i medier. Jag brukar bli stolt när jag ser dem i TV. För att de är så proffsiga. … FÖR FREDRIK MEURMANS DEL TOG DET som gör att han upplever trafikförvaltningen som precis rätt plats i livet sin början redan i pojkrummet i Bagarmossen. Han hade fått ett teleskop av sina föräldrar. Vid det satt han kväll efter kväll och utforskade månen och rymdens planeter. Det var dit hans tankar tog sig.

Helikopterperspektivet. Utforska och kartlägga de stora sammanhangen. Måla med den breda penseln. Rita de långa linjerna. På den tiden trodde han att vägen dit var att bli astronaut. Men senare i livet begrep han att bara man bara tog det hela lite mindre bokstavligt fanns det fler möjligheter. 2014 blev han klar med sin civilingenjörsutbildning på KTH. Med master i strategisk stads- och regionalplanering. Lägg märke till det. Strategisk. Och regional. Inte lokal. Intresset för de övergripande perspektiven hade inte lämnat honom. Hans tankevärld fanns alltjämt kvar i helikoptern. HAN VILL LÖSA PROBLEM SOM BERÖR och påverkar många. Och gärna infrastruktur. Eftersom det är där allt grundläggs och startar. Mot den bakgrunden är det knappast förvånande att man numera hittar honom mitt i Stockholmsregionens strategiskt hetaste infrastrukturprojekt. Vi talar om Stockholmsförhandlingen. Den politiska överenskommelse mellan staten, landstinget och fyra Stockholmskommuner som lägger grund för hela regionens framtid. Fredrik har hand om det som berör Nacka och Värmdö kommuner, vilket sannerligen inte är lite. Just där har överenskommelsen förutsättning att skapa särskilt bra villkor för dem som ska bo, jobba och plugga i 2030-talets Nacka och Gustavsberg, som han uttrycker det. Bland annat genom att tunnelbanans blå linje förlängs från nuvarande slutstation i Kungsträdgården till en ny i Nacka centrum. I gengäld har kommunen lovat att bygga 13 500

"Jag gillar att befinna mig där målet är långsiktigt men ändå fullt av lösa trådar" nya bostäder i anslutning till sträckningen och stationen. – Jag gillar att befinna mig där målet är långsiktigt men ändå fullt av lösa trådar och ständigt uppkastade bollar, säger han. Det får honom att känna sig som en spindel i ett nätbygge tillsammans med lokala stadsplanerare, byggföretag och näringslivsföreträdare. ATT DEN TID ÄR FÖRBI DÅ MAN FÖRST byggde husen och sedan fixade trafiklösningar så gott det gick, har Stockholmsförhandling-

Fredrik Meurman Ålder: 30 år Familj: Singel Bor: Södermalm Längtar efter: Dyksemester

en gjort tydligare än någonsin. Idag är det trafikstråkens lägen som bildar grund för var människor kan bo och jobba. Så även om inflyttningarna i framtidens bostäder och lokaler är avlägsna, är det ändå redan idag fullt möjligt att sluta sig till var de kommer att finnas. Till exempel gropen där Slussen tidigare fanns. Där ska inte bara en ny knutpunkt mellan Södermalm och Gamla Stan byggas, utan även en terminal för den moderniserade busstrafiken österut mot Värmdölandet. Terminalen ska ligga insprängd i Katarinaberget. Rakt under kommer den nya tunnelbanelinjen att dras, med nya stationer i bland annat Sofia och Hammarby Sjöstad innan den når sin slutpunkt i Nacka. 47


SUPERO Promotion | Trafikförvaltningen

Anna Rakic Ålder: 32 år Familj: Sambo Bor: Vid Karlaplan Längtar efter: Värme. Jag gillar inte när det är kallt.

Ännu längre fram i tiden planeras ett liknande bygge vid Gullmarsplan. Tänkt att bli hubb för en planerad tvärlinje mellan Orminge i sydost och Kungens Kurva i sydväst. TRAFIKFÖRVALTNINGEN ÄR DEN MEST inspirerande arbetsplats en samhällsplanerare kan ha, menar Fredrik. – Att jobba med kollektivtrafik är väldigt utvecklande för att den har så stor inverkan på människors liv. Särskilt i en politisk organisation där man får delta i processerna som sakkunnig rådgivare direkt till beslutsfattarna.

Trots eller kanske just på grund av att man jobbar med så långsiktiga frågor, måste man vara beredd på snabba förändringar. Ständigt arbeta

"Jobba med något som jag aldrig jobbat med tidigare. Men vadå? Jag kan lära mig allt!" processorienterat i ett spännande pussel av strategier. Det skulle inte fungera annars, menar Fredrik. …

NÄR ANNA RAKIC VAR PÅ INTERVJU för anställning och fick frågan vad hon kunde om fastighetsjuridik, svarade hon att det inte var mycket mer än det hon hade lärt sig i styrelsen i sin bostadsrättsförening.

När han deltar i olika mässor för att stimulera studenter att intressera sig för kollektivtrafiken, händer det ibland att man tror att en landstingskommunal förvaltning innebär att det mesta går trögt och långsamt.

Efter det fick hon sitt första jobb som fastighetsjurist.

48

– Jag såg det som en jättestor, tekniskt komplicerad utmaning, säger hon. Jobba med något som jag aldrig jobbat med tidigare. Men vadå? Jag kan lära mig allt! Det säger en del om Anna. Hon är övertygande.

– Som nyutbildad sätter man stort värde på att ha seniora kolleger att lära sig av. Vilket underlättas av att det finns system för utbildningoch kompetensutveckling, som fångar upp och leder en vidare.

Det är fel, menar han.

Återigen svarade hon fullt ärligt att det inte var så mycket mer än det man får av att ha ett SL Accesskort.

När hon sedan sökte sig till trafikförvaltningen frågade man hur mycket hon kunde om kollektivtrafik.

GRUNDLÄGGANDE JURISTEXAMEN FICK HON på Uppsala universitet. Ovanpå det har hon byggt vidare med utbytesår i USA samt fastighet och finans på KTH. Men precis som hon säger – det mesta som hon kan har hon lärt sig genom att utmana sig själv. Trafikförvaltningen är ett bara ställe att göra det på, menar hon. Kollektivtrafik är ett otroligt spännande arbetsfält för en fastighetsjurist. – Jag har lärt mig enormt mycket om fastighetsbildning som fastighetsstrateg här, säger hon.


SUPERO Promotion | Trafikförvaltningen

Det hänger samman med själva förutsättningarna. Fordon som, i alla fall när det handlar om spårbunden trafik, tar sig fram på områden som är unikt anpassade och utrustade för ändamålet. På banvallar, genom tunnlar och över broar. TIDIGARE VAR EN FASTIGHET ENBART definierad som en horisontellt avgränsad del av jordytan. Men 2003 ändrades lagen och gjorde det möjligt att även bilda fastigheter avgränsade vertikalt. Uppåt och nedåt. Att en ny fastighet alltså kan bildas även ovanför eller under en redan existerande. Eftersom tunnelbanenätet byggdes före den lagändringen fanns på den tiden inte möjligheten att göra de underjordiska tunnlarna och stationerna till egna fastigheter. I stället fick behoven att anlägga spår och stationer under andra fastigheter, regleras med andra upplåtelseformer. Främst servitut och exproprierade nyttjanderätter. I de delar av nätet som nu ska byggas, Blå linjens beslutade förlängning till exempel, öppnas dock möjligheten att bilda en 3D-fastighet om det är befogat. Ett annat exempel är den nya bussterminal som byggs inne i Katarinaberget, under de bostadsrättsföreningar som äger fastigheterna ovanför.

TILL DENNA VÄRLD KOM ANNA SOM HON själv uttrycker det inhalkande på ett bananskal. Det är hon fortfarande glad för.

por, perronger och tåg hakar i varandra och får helheten att fungera. Jag blir så himla stolt över hur professionella vi är.

– Trafikförvaltningen är den mest spännande arbetsplats jag någonsin tillhört, säger hon. Här känner man sig som deltagare i ett team och är härligt befriad från stela eller inrutade arbetsformer.

– Som jurist har man förvisso en bestämd expertroll i detta. Men det är samtidigt tydligt att man är med och smörjer ett större system. Att skapa en kollektivtrafik som underlättar livet för många människor. – Det är så mäktigt det vi gör, brister hon ut. Den tjänst vi levererar på marknaden – att hjälpa människor att komma i kontakt med varandra – är ju så himla stor! Det är verkligen smittande. Alla är så målinriktade och vill väldigt mycket.

När jag åter sitter på tunnelbanan, på väg tillbaka till redaktionen, låter jag David Graebers bok ligga kvar i väskan. I stället tänker jag på det Anna sa. Att hon känner sig stolt när hon sitter i produkten och ser detaljerna kroka ihop och bilda det som branschen räknar som Europas bästa. Och Martina. Som tycker att näst bäst i världen bara betyder att det finns mer kvar att göra. Det är nog så jobb ska fungera för att få ögon att lysa. Så långt bort från David Graebers bullshit job man överhuvudtaget kan komma.

EN ANNAN SAK SOM TILLTALAR HENNE är att verksamheten, trots att den är tekniskt komplicerad, är relativt lätt att överblicka. Man är ju själv inte bara medarbetare utan också daglig kund. – Jag brukar tänka på det när jag sitter på tunnelbanan på väg hem från jobbet på kvällen. Hur hela systemet av biljettmaskiner, rulltrap-

TRAFIKFÖRVALTNINGEN är del av Stockholms läns landsting. Med färdtjänsten och Spårvägsmuseet samt varumärkena SL och Waxholmsbolaget sköter man kollektivtrafiken i Stockholms län. Uppgiften att köra tågen, bussarna och båtarna upphandlas av externa trafikbolag. OM FREDRIK MEURMANS PROJEKT Blå linjen till Nacka kan du läsa mer om här: www.nyatunnelbanan.sll.se/sv/nackasoderort OM MARIA ROSENBLADS PROJEKT Moderniserade tunnelbanevagnar kan du läsa mer om här: www.sll.se/verksamhet/kollektivtrafik/aktuellaprojekt/Moderniserade-tunnelbanevagnar/ BERÄTTELSEN OM SL:S VÄRLDSLEDANDE IT-system hittar du här: youtu.be/XP4UwXt-eBs

49


SöK joBB förDOmsFritT. På riKTIgt. TNG arbetar med fördomsfri rekrytering. Det innebär att vi ser bortom ålder, kön, bakgrund och namn när vi rekryterar. Vi har skrotat det personliga brevet, frågar inte efter ålder, döljer namn och testar alla sökande innan vi läser deras CV.

NyheT! Nu kan du också följa din ansökan genom hela rekryteringen och

se om rekryteraren har läst din ansökan, när det är dags för anställningsintervju, samt var du befinner dig i rekryteringsprocessen. Helt transparent.

JOBB- OCh KArRIärTIPs I TNG:s podcast ”Tack för din ansökan” får du ta del av hur rekryterare tänker och resonerar kring allt som handlar om att söka nytt jobb – på bara 10 minuter per avsnitt.

EN JOBBPODD:

Lyssna och få karriärtips som ger dig jobb imorgon!

TACK FÖR DIN ANSÖKAN!

www.tNg.sE/joBBpoDD

SöK på www.tNg.sE/lEDigA-joBB

50


OUR PASSION IS INNOVATION Have you ever used a digital white board? - Because this is what we do!

F

latFrog is a pioneer technology provider for interactive large displays, revolutionizing the world with our high‐performance patented technologies and applications used in for example the Samsung Flip. We have led the disruptive innovation around natural digital writing for large displays and continue to innovate with new interactive solutions for corporate, education and other segments. AT FLATFROG WE WORK WITH THE WHOLE CHAIN - from innovation, development and implementation over to deployment and customer

support. Our development teams consist of engineers with high technical skills who work in an innovative environment. The teams have a high level of freedom, few processes but also a great responsibility to deliver world leading solutions. TODAY WE ARE 71 DRIVEN EMPLOYEES and we have a lot of fun while creating the best technologies and applications. We have a genuine interest and knowledge in technical solutions and want to know how to get it to work in a customer product. We want our employees to have a passion to deliver better‐than‐expected results. Employees who search for answers

and information and are able to help and take help from colleagues. Our headquarters are at Ideon in Lund and we have offices in the US and Asia. AT FLATFROG WE HAVE A FRIENDLY, FUN AND creative environment where we value openness, knowledge, logic and reason. We work as a team, have great respect for each other and we always strive to compete with the world’s best! We are growing and are looking for passionate and creative engineers to join our innovative and highly skilled development teams in Lund. - Are you one of us?

about FlatFrog

Employees: 71 Year founded: 2007 Global sites: Sweden, USA, Taiwan, Korea Partner brands: Samsung, Dell, LG, Promethean... Fun Fact: The name "FlatFrog" comes from the guild that one of our founders was playing online games in back in the day.

51


SUPERO Promotion | IFS

TA MAKTEN ÖVER DIN KARRIÄR Möjligheten att investera i sig själv och att göra karriär är något många värdesätter när de ska välja sin framtida arbetsgivare. Ann-Kristin Sander som arbetar på IFS i Linköping menar att det inte är arbetsgivarens uppgift att erbjuda dessa saker. Istället måste varje anställd själv ta ansvar för sin egen karriär och arbeta för att nå sina karriärmål.

A

nn-Kristin Sander arbetar sedan 2010 på IFS i Linköping. Hon började som Account Manager och gick därefter via rollerna Key accounts och Sales Manager Retail innan hon landade den nuvarande positionen som Sales Director Manufacturing & Retail för den skandinaviska marknaden. Ann-Kristin läste ekonomi på gymnasiet och spenderade ett år som utbytesstudent i Las Vegas. — Det var en fantastisk upplevelse som gav mig en naturlig fallenhet för att kommunicera obehindrat på engelska, säger hon. En annan stor fördel var att jag fick uppleva ett 52

Text: Mari Wretström Foto: Adam Wrafter

annat skolsystem än det vi har i Sverige. Man formas mycket av erfarenheterna och möjligheterna att få uppleva skillnaderna mellan olika skolsystem gav mig ett otroligt utbyte. Efter gymnasiet åkte Ann-Kristin tillbaka till USA för att studera på University of Las Vegas. Hon läste Communications där fokus låg på marknadsföring och presentationsteknik. Tillbaka i Sverige började hon läsa kommunikationsvetenskap vid Linköpings universitet men bytte sedan till ekonomprogrammet. På CV:t står idag såväl en magisterexamen i ekonomi som en kandidat i kommunikation. — Utbildningen gav mig kunskap i att kommunicera, hålla presentationer och att

övertyga. Jag fick också en analytisk förmåga och lärde mig att kommunicera språkligt korrekt vilket är jätteviktigt, säger hon. Ytterligare en fördel med att läsa ekonomi är att man får en känsla för organisationer och nyckeltal. Vi frågar Ann-Kristin hur hon ser på eventuella motgångar under studie- och karriärtiden. Hon ser motgångar som en naturlig del av både studietiden och arbetslivet men hon har lärt sig att vända dessa till något positivt. — Man möter alltid motgångar, inte minst inom säljjobb. Man jobbar ofta länge med case, lägger ner helger och kvällar utan att kanske få ro hem affären i slutänden. Då måste man hantera både sin egen besvikelse


SUPERO Promotion | IFS och andras. Men man lär sig av motgångarna och lär sig att dra nytta av dem. Man tvingas tänka på hur man kan använda tiden man lägger ner på ett annat sätt nästa gång. Efter examen började ett spännande traineeår på det linköpingsbaserade företaget Intentia (numera Infor). Traineeåret ledde till anställning som affärskonsult inom CRM/ Supply Chain och eftermarknad. På Intentia stannade Ann-Kristin fram tills att hon fick sitt första barn 2010. Efter föräldraledigheten började hon på IFS.

Utbildningen gav mig kunskap i att kommunicera, hålla presentationer och att övertyga. — Det är överlag en mansdominerad bransch men jag har inte upplevt att det har varit några problem, säger hon. Jag har två barn så jag har ju varit föräldraledig men jag känner inte att det har påverkat vare sig jobbet eller mina karriärmöjligheter. Inte i det här bolaget. Det hänger säkert ihop med tryggheten i IFS organisation. Jag förstår rädslan kring att göra karriär och ha familj samtidigt, men jag har inte påverkats negativt. Min uppfattning är att det, i det dagliga arbetet inte gör någon skillnad om du är kvinna. Ibland får man visa lite mer, anstränga sig lite extra men det ser jag snarare som en möjlighet.

Ann-Kristin säger att IFS är lite unikt i det att de har behållit vad hon kallar en skandinavisk företagskultur trots att de har växt sig stora i branschen genom åren. Hon framhåller att företaget har en familjekänsla där man hjälper varandra, medarbetarna har en nära dialog med ledningen och företaget

genomsyras av ett trevligt klimat. Det råder inga tvivel om att Ann-Kristin uppskattar sin arbetsplats. — Det är lite ovanligt inom IT-branschen att ett så här stort företag har lyckats hålla fast vid den här företagskulturen, säger hon. Jag ser fram emot många spännande år på IFS framöver! Vi ber Ann-Kristin att ge några råd på vägen för studenter som är intresserade av att arbeta på IFS eller liknande företag. — Man bör vara redo att engagera sig, att gå all in. Man måste alltid leverera och göra sitt bästa i den roll man har samtidigt som man tänker framåt. Vill man göra karriär måste man ta eget ansvar för det. Jag styr och påverkar min framtid, det är inte företaget som ska ta ansvar för att jag vill utvecklas. Det är viktigt att sätta upp tydliga mål, att fundera över var man vill vara just nu och var man vill vara om tre år. Vill man göra karriär finns det goda möjligheter men det är mitt eget ansvar att ta tillvara på möjligheterna. Och tro på dig själv, det gör skillnad! 53


Du kommer inte igång utan en affärsplan!

GÖR DIN KOSTNADSFRIA AFFÄRSPLAN ONLINE Arbetet med affärsplanen är A och O för dig som vill starta företag. Med en genomarbetad affärsplan har du ett bra beslutsunderlag för att starta eller inte starta företag. Även dina nära ”samarbetspartners”, som till exempel banken, försäkringbolaget, revisorn med flera, förväntar sig ofta en utförlig affärsplan.

54

affarsplanen.com


Student

STARTA FÖRETAG!

egetforetag.se

Hämta entrébiljett, värde 200 kr egetforetag.se/ student

8– 10 NOVEMBER, TOR–FRE 10–17, LÖR 10–16

ARRANGÖR

1000-tals personer kommer varje år till Eget Företag. På mässan sjuder entreprenörsandan och många rådgivare, experter från företag och myndigheter finns på plats. Mingla och nätverka i mässans café där det varje timme arrangeras inspirerande och spännande samtal med entreprenörer. Boka seminarier kostnadsfritt på vår hemsida.

Samlad service från myndigheter

55


inredningsprofil PAULINA JOHANSSON

“Det är detaljerna som gör det.”

PAULINA JOHANSSON

56

Ålder: 24 år. Bor: I hus i Strängnäs. Familj: Fästman Calle. Utbildning: Visual merchandiser, inredare/homestylist. Jobbar: Som administratör och inredningsprofil hos wesupero samt centrumledare i Galleria Präntatren. Intressen: Inredning, foto, umgås med släkt/vänner & crossfit. Instagram: spinnrocksvagen. Blogg: www.nouw.com/spinnrocksvagen.


PAULINAS TRE BÄSTA INREDNINGSTIPS 1. Sociala kanaler Instagram & Pinterest är bästa inspirationskällorna. 2. Uppdatera mera Man behöver inte byta ut allt så fort det blir lite trist. Enkla tips för att göra en stor förändring utan att det ska kosta en förmögenhet är att tex. byta kuddfodral, måla om en möbel eller möblera om! 3. Levande växter Kanske det viktigaste tipset. Växter skapar lugn och ger en känsla av

“ Superos inredningsprofil Paulina Johansson är 24 år gammal och gick ut handelsprogrammet på gymnasienivå 2013. Samma år öppnade hon en egen klädbutik och är idag utbildad Visual Merchandiser och inredningsstylist. Idag arbetar Paulina som administratör och inredningsprofil hos WeSupero samt centrumledare i Galleria Präntaren. Utöver det hjälper hon även privatpersoner och företag som är i behov av inredningshjälp. Både via nätbaserade uppdrag och hembesök. — På dessa inredningssidor ska jag inspirera er med allt från stylingtips, hur du ska tänka när du inreder, DIY (do it your self )-projekt, budget VS lyxprodukter och mycket mer. Har du några önskemål om vad just du vill läsa om på dessa sidor så tveka inte över att höra av dig till mig på paulina@wesupero.com.

I en vit 121kvm nyproducerad enplansvilla i Strängnäs bor Paulina tillsammans med sin fästman Calle. Deras hus ligger i en ny stadsdel i centrala Strängnäs, där de har bott sedan 2016. Huset omges av en nybyggd altan med pool, gräsmatta och ett påbörjat carportbygge. När du kliver in i huvudentrén möts du av en trevlig öppen planlösning med genomgående vita väggar i hela huset – tidlöst, ljust och praktiskt. I anslutning till hallen finns husets hjärta – köket. Som hänger ihop med vardagsrummet och matdelen. Det gråa köket bryter av villans genomgående ljusa väggar. Förutom de gråa och vita färgerna i villan, ser du mycket av beigea toner, mässingdetaljer, marinblått och mindre svarta detaljer som bryter av mot det genomgående ljusa i villan.

Längs vardagsrumsväggen pryder en beige mörkläggningsgardin från golv till tak som ger en känsla av lyx och hotellkänsla i rummet. — Genom att placera en gardin från golv till tak gör du att takhöjden känns högre än vad den faktiskt är. Gardiner är en av de viktigaste punkterna när det gäller styling. Snygga gardiner med bra fall och rätt väck kan göra det där lilla extra i ett rum.

57


AT THE DOORSTEP TO YOUR FAVOURITE CITY 699:-

Rooms from Book at nordicchoicehotels.se for best rates

COMFORT HOTEL

®

For urban easy living

58

BORÅS • ESKILSTUNA • GÖTEBORG • HELSINGBORG • JÖNKÖPING • LULEÅ • MALMÖ • NORRKÖPING • STOCKHOLM • UMEÅ • VÄSTERÅS


VARNING.

KAN VÄCKA EXTREMA hABEGÄR. TUSENTALS MÖJLIGhETER UNDER ETT & SAMMA TAK!

NOVAS PRESENTKORT #visespånova

VARDAG 10 – 20 LÖR – SÖN 10 –17 1500 P-PLATSER. FRI PARKERING!

novalund.se

59


WEEKEND I BERLIN

B

erlin sägs vara åttiotalets New York och erbjuder allt. Blanda kultur, mat, dryck, shopping, nöjesliv, historiska monument, designhotell, trendiga caféer, parker, exklusiva butiker, marknader och konstnärskvarter. Det finns otroligt mycket att göra i Berlin, det gäller bara att låta dina intressen bestämma vad. Du kan blanda dåtid, nutid och framtid i en spännande mix av unika stadsdelar och kulinariska specialiteter. Vad sägs om en döner kebab eller en av de fina Michelinkrogarna? GILLAR DU SHOPPING bör du besöka västra Berlin. Närmare bestämt Kurfürstendamm, som har en imponerande historia och en stor mängd av butiker. Det största shoppingkvarteret hittar du dock i mitten av Berlin. Upplev mysiga innergårdar där det finns både butiker, restauranger, nöjen och hotell. Inuti Mall of Berlin finns mer än 300 affärer, allt från H&M och Zara till Massimo Dutti och Armani. Potsdamer Platz Arkaden är ännu ett shoppingcenter, där det inte bara är kläder som är attraktivt - hela shoppingcentret är tre våningar högt med ett glastak i modern arkitektur designat av Renzo Piano. 60

EN AV DE MEST KLASSISKA SEVÄRDHETERNA i Berlin hittar du på East Side Gallery, där en bit av Berlinmuren finns bevarad. Vill du gå turen runt är Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie ytterligare två måsten när man pratar om klassiska sevärdheter. För dig som är intresserad av museer har du hittat rätt - i Berlin finns över 170 museer. Har du inte tid att besöka alla tipsar vi om Museum Island, som består av fem olika museer komprimerade i en. Det världsberömda museet erbjuder en blandning av konst, historia, antikviteter. Det mest berömda föremålet är bysten av den egyptiska drottningen Nefertiti, som finns på Neues Museum. DET ÄR DOCK SVÅRT ATT UNDVIKA det kulturella i en stad som Berlin. Vart du än går finns det väggmålningar, konst och utstående arkitektur. Ett område där det är en härlig röra av historiska bostäder och färgstarka människor är Kreuzberg. Är du sugen på att få en panoramabild över hela Berlin får du den bästa utsikten från TV-tornet Fernsehturm vid Alexanderplatz. Tornet sträcker sig 207 meter över staden, en perfekt avslutning på en weekend i Berlin.

Berliner Fernsehturm


Väggmålning i Kreuzberg

Potsdamer Platz

Brandenburger Tor

61


Utsikt från Roosevellt Island Tram

62

Vy över Manhattan från Brooklyn Bridge

230 Fifth Rooftop Bar

Foto: Hanna von Zweigbergk

Central Park


WEEKEND I NEW YORK

S

taden som aldrig sover. USA:s mest folkrika stad. Alla drömmars stad. Det finns ungefär lika många sätt att beskriva New York på som det finns saker att uppleva där. Har du besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka. ÖLFANTASTERNAS MÅSTE är Brooklyn Brewery, som säljer lika många Brooklyn Lager till Sverige som de gör i hemstaden. Boka in ett besök för att uppleva något alldeles unikt.

Besöker du New York på vintern är det även värt att besöka en av de många takbarer som har öppet. 230 Fifth har öppet året runt och har under vintern uppvärmda igloos där du kan sippa på en varm äppelcider. Om du inte imponeras av utsikten kommer du åtminstone kunna skryta för vännerna att du har druckit drinkar i en igloo på ett tak i New York. Och det bästa - det kostar ingenting i inträde. ÄR DU INTRESSERAD AV SPORT är det mycket som händer i New York, allt från NHL, MLB, NBA och NFL till golf, tennis och maraton. Biljetterna till en hockey- eller basketmatch i dessa ligor ligger dock på en relativt hög summa. Är du på en budget så går det att få biljet-

ter till New Jersey Devils för 25 dollar styck, men då missar du chansen att få se Henrik Lundqvist spela på hemmaplan i Madison Square Garden. DET FINNS ÄVEN MÅNGA AKTIVITETER och sevärdheter som är gratis. Har du t.ex. ett MetroCard kan du åka linbana över till Roosevelt Island, en tur som tar ungefär 4 minuter. På vägen får du en fin utsikt över Manhattan och när du väl är framme kan du passa på att njuta av den lugna miljön på andra sidan av East River. Det går bra att ta linbanan tillbaka till Manhattan, eller så tar du färjan och upplever New Yorks siluett från båten. Vill du se frihetsgudinnan går det en gratis färja över till Staten Island varje halvtimme. Du får inte gå iland på Liberty Island, men du får en bra utsikt över statyn även från vattnet. En annan klassisk sevärdhet är Brooklyn Bridge, som länkar Manhattan till Brooklyn. Ta en frisk promenad över bron för att få en fantastisk utsikt över New Yorks skyline. Promenaden tar ca. 45 min, men lägg till 15 min för alla fotopauser. Och vad vore en resa till New York utan en fikapaus i Central Park? Den gröna oasen mitt i storstadsdjungeln. 63


Vegetariskt

snabbt & gott

KRÄMIG SVAMPPASTA 4 PERSONER/30 MIN INGREDIENSER 3 msk pesto 1 påse pinjenötter 150 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1/2 zucchini 300 g ruccola 400 g pasta, t.ex. fettucine eller tagliatelle Rapsolja, salt, svartpeppar Finriven parmesan och brytbröd till servering GÖR SÅHÄR 1. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Halvera och skiva zucchinin. 2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sedan peston med pastan. 3. Fräs champinjonerna i olja ca. 5 min. Tillsätt vitlök och zucchini. Krydda med salt och peppar och fräs ytterligare ca. 5 min. 4. Stek pinjenötterna lätt och blanda tillsammans med pastan, champinjonerna, zucchinin och ruccola. Servera med parmesan och brytbröd.

RÖDBETS- & MATIVESALLAD 4 PERSONER/30 MIN INGREDIENSER 4 rödbetor 4 dl matvete 1 frp chévreost 1 röd paprika 400 g ruccola 2 msk flytande honung 1 msk olivolja 1 st grönsaksbuljong 1 dl valnötter Salt och svartpeppar GÖR SÅHÄR 1. Borsta rödbetorna noga men försiktigt, skal och rotspets ska vara kvar. 64

Koka rödbetorna med skalet på tills de nästan är mjuka, ca. 15-20 min. Spola därefter rödbetorna i kallt vatten samtidigt som du gnider bort skalet. 2. Koka matvete med en grönsaksbuljong och låt sedan stå och svalna. 3. Skiva paprikan i mindre bitar och stek i olja. Skala rödbetorna och skiva upp. 4. Blanda allt i en stor skål med chévreost, valnötter och ruccola. Smaka av med salt och peppar. Toppa med honung.


MOROTSSOPPA

4 PERSONER/30 MIN INGREDIENSER

GÖR SÅHÄR

3 morötter 1 palsternacka 1 halv gullök 1 vitlöksklyfta 4 dl vatten 1 msk smör 2 dl oatly grädde 1 st grönsaksbuljong Salt och svartpeppar

1. Skala och skiva morötterna och palsternackan i mindre delar. Koka tills de är genomkokta, ca. 15-20 min. 2. Stek morötterna och palsternackan i smör tillsammans med hackad gullök och en pressad vitlöksklyfta. 3. Tillsätt vatten och buljong. Mixa sedan tills soppan blir slät. Ha i grädde och mer vatten om det behövs.Smaka av med salt och peppar. Servera med brytbröd och en god ost.

65


Prova böcker i mobilen. 30 dagar gratis med Supero! Gå till www.nextory.se/kampanj och registrera ett konto med koden studenhaftet för att ta del av erbjudandet. Gäller endast nya Nextorykunder.

66


67


gratis-

10 APPAR SOM HJÄLPER DIG UNDER STUDIETIDEN Vi har alla fått höra att mobilen är en bov när det gäller att ta tid och fokus från plugget. Vi tycker att det är dags att ändra på det. Dessa fem appar hjälper dig att fokusera, planera och lära dig bättre. Vi tipsar även om en app där du kan snoozea mobilen, om du verkligen inte kan låta bli att gå in på de appar som tar tid och energi istället för att ge, smart va? Text: Hanna von Zweigbergk

1. TRELLO Trello är fantastisk om du har många uppgifter att hålla koll på. Du skapar enkelt en tavla där du kan lägga in kort med information på, som du kan dra genom olika stadier. Du kan t.ex. dra en uppgift till ”Att göra” – ”Påbörjad” – ”Klar”. Helt fantastiskt!

av färger och block blir planeringen visuell och du ser alltså dina uppgifter mer i sin helhet. Du kan se ditt schema i 3 månaders-vy, månadsvy, vecko-vy eller dags-vy.

Är du en person som har flera olika uppgifter att göra är detta den perfekta appen. Det går även att dela med sig av en tavla till en pluggkompis om ni arbetar i grupp.

3. DUOLINGO Läser du en språkkurs eller vill du lära dig ett nytt språk som du kan sätta på CVt? Duolingo gör lärandet till ett spel och använder sig av repetition för att man lättare ska komma ihåg vad man har lärt sig. I början får du lära dig lättare fraser och ord, du sätter upp mål för dagen och vinner priser om du uppfyller målen 10, 20 eller 30 dagar i rad. Du ställer enkelt in om du vill sätta upp ett mål på en eller flera lektioner om dagen. (Tips! Vill du känna dig duktig? Sätt in målet en kurs per dag, då får du lättare priser – och du kan alltid göra fler än en kurs per dag om du känner för det.)

Trello är gratis och finns för Windows, Android och iOS 2. TEAMWEEK Om du inte gillar Trello kommer du kanske fastna för Teamweek. Teamweek används för att lättare arbeta i grupp. Ni kan planera när ni ska träffas, vem som ska göra vad, sätta upp deadlines osv. Du kan även ställa in hur många timmar du förväntas lägga på en uppgift, smidigt när du vill se hur många timmar som läggs på vad varje vecka. Teamweek är gafiskt snygg och enkel att använda. Genom att använda sig 68

Teamweek är gratis och finns för Windows, Android och iOS

Duolingo är gratis och finns för Windows, Android och iOS

4. FREE GRAPHING CALCULATOR Perfekt app för att rita grafer, den är dessutom en vetenskaplig kalkylator som visar beräkningar. Genom att se beräkningarna förstår du lättare hur dessa är gjorda, smidigt när du ska lära dig! Free Graphing Calculator är gratis och finns för Android och IOS 5. CLEARLOCK Kan du inte plugga utan att ta upp mobilen för att kolla vad din bästa vän har ätit till frukost idag? Med ClearLock kan du blockera appar som distraherar dig från hemtentan eller uppsatsen. När du installerar appen väljer du enkelt vilka appar som du vill blockera och hur länge. Apparna du väljer kommer du inte att komma in på hur mycket du än försöker. När du väl har ställt in blockeringen kommer du inte att kunna ta bort den förrän tiden har gått ut, det enda sättet är att tvångsomstarta mobilen (och det känns ju onödigt?!). Du måste helt enkelt vänta tills blockeringen har upphört innan du kan gå in och kolla dina notiser på t.ex. Facebook eller Instagram. Smart tycker vi! ClearLock finns för Windows och Android


6. GOOGLE DRIVE Google har alltid varit en favorit när det gäller användarvänlighet. Med Google Drive kommer du åt alla dina filer (som t.ex. bilder och dokument) från alla dina enheter; dator, surfplatta och smartphone. Är du uppkopplad mot internet sparas allt i molnet, du jobbar alltså alltid med senaste versionen. Google Docs är drömmen för grupparbeten, då alla jobbar i samma dokument men från olika enheter.

8. OFFICE LENS Med Office Lens tar du enkelt bilder av whiteboardtavlor, boksidor eller annan text för att sedan få ett redigerbart dokument. Har du alltid velat söka efter ord i din kurslitteratur? Scanna bara in sidorna och sök sedan efter det ord du letar efter.

Google Drive är gratis (upp till 15 GB lagring) och finns för Windows, Android och IOS

9. MINUTIAE Less på det sociala? Trött på alla perfekta flöden? Med appen Minutiae får du ett ärligt osocialt flöde av dina egna minnen, perfekt när du vill minnas att vardagen är en stor del av ditt liv – allt är inte resor till New York och shoppingturer i Milano.

7. EVERNOTE Vill du samla alla dina anteckningar på ett och samma ställe? Då är Evernote appen för dig. Du kan både skriva nya anteckningar och scanna in handskrivna anteckningar. Allt är dessutom sökbart! Med appen kan du även göra checklistor, spara saker som finns online, rita/kommentera i inscannade dokument och mycket mer. Evernote är gratis och finns för Windows, Android och IOS

OfficeLens är gratis och finns för Android och IOS

Appen ger dig en notis, slumpmässigt under dagen, och du får då en minut på dig att ta upp mobilen och ta ett kort på ögonblicket du befinner dig i. Det kan vara på jobbet, i skolan eller på tunnelbanan. Alla ögonblick som inte passar in i det perfekta flödet samlas i din Minutiae-app och du kan se tillbaka på autentiska

bilder av ditt liv. Minutiae är gratis och finns för Android och IOS 10. WESUPERO I WeSupero-appen hittar du ditt Student-ID och hundratals lokala och nationella erbjudanden. Det bästa med appen är att du lätt kan ändra till den stad du befinner dig i för stunden, och ta del av de studenterbjudanden som finns just där. Erbjudanden varierar från stad till stad och ger dig alltid de bästa lokala studenterbjudandena. Allt från Waynes Coffée, Subway, Sushi Yama och Jack & Jones till Viking Line, Campusbokhandeln och ÖoB. WeSupero är gratis och finns för Android och IOS

Examensarbetet som blev en startup Lovisa Pettersson fick tillsammans med sin syster Frida stor uppmärksamhet när de i somras ställde ut sitt examensarbete Utekontoret, en flexibel kontorsstol anpassad för utemiljöer. Examensarbetet i Industridesign 180 hp på Högskolan i Gävle har nu blivit en startup som antagits till inkubatorn Movexum för vidare utveckling.

Vill du också vässa din idé, affärsutveckla den och ta det första steget mot kommersialisering? Gör som Lovisa - ta hjälp av oss på Movexum - Gävleborgs företagsinkubator. Vi erbjuder hjälp och tillgång till affärscoaching, finansiering, community, nätverk, marknadsföring och kommunikation samt infrastruktur för hur du bygger ett hållbart bolag. Vi hjälper startups, drivna entreprenörer och innovatörer att affärsutveckla och kommersialisera sina idéer!

Läs mer på movexum.se 69


70


Enhetschef inom hemtjänsten

COME AS YOU ARE Är du tillräckligt modig för att vara dig själv – då är du trygg nog att jobba hos oss.

gislaved.se/karriar

VILL DU VARA DEN VIKTIGASTE BYGGSTENEN?

Vi gör byggandet lite enklare! Vare sig det ska byggas en bro, anläggas en järnväg

Robertsfors kommun är en aktiv och utvecklingsinriktad arbetsgivare!

eller schaktas inför ett husbygge har vi den expertis och det engagemang som gör allt lite enklare. Det har gjort oss till en av Sveriges mest anlitade leverantörer av material och tjänster inom bygg-och anläggnings-

Just nu söker vi vikarier inom ett flertal olika yrkesområden.

branschen. Vill du också bli en del av Swerock-familjen?

Läs mer på swerock.se

LÄS MER PÅ VÅR HEMSIDA: ROBERTSFORS.SE

71


15% Boka nu!

extra rabatt

Stu󰈧󰈧󰈧󰈧󰈡󰈡t󰈥󰈥󰈥󰈥󰈥󰇭󰇭ar 󰇧󰇧󰇧󰇧󰇧󰇧t󰇯󰇯󰇯󰇯󰇯 up󰇴󰇴󰇴󰇴󰇴󰇴󰇴󰇴󰇴󰇴󰇴󰇴0% ra󰇨󰇨󰇧󰇧󰇺󰇺󰇺󰇺 Åk med oss till över 150 orter! 98% punktlighet & fritt WiFi. Boka din resa på swebus.se Ange rabattkod: Student18.


Vill du vara med och skapa framtidens kontor?

Klövern är ett fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva lokaler i tillväxtregioner. Klöverns cirka 400 fastigheter och 3 000 000 kvadratmeter fylls med liv tack vare våra 5 000 hyresgäster. Välkommen in till klovern.se


SUPERO

Nästa nummer

Nästa nummer: Ute i vår!

KARRIÄR INOM: MARKNADSFÖRING, KOMMUNIKATION OCH FÖRSÄLJNING Arbetsgivare inom TEKNIK, IT OCH PROGRAMMERING

Myndigheter - en bra ingång till arbetsmarknaden

ARBETSMARKNADSDAGAR

- Guide för 2019 VIDAREUTBILDNINGAR VÄRDA ATT SATSA PÅ

Heta traineeprogram 74


Specialpris för studenter! Vi har ständigt lågt pris på utvalda avgångar för er studenter eftersom vi vet hur skralt det kan vara i kassan. Boka via din resebyrå eller på flygbra.se

62

75


STUDENTER KOLLA HIT! Ett extrajobb under studietiden ger dig den erfarenhet du behöver för att synas i mängden efter examen. Manpower ser till att lägga en god grund för din framtida karriär. Du får tillgång till en personlig konsultchef som letar varierande uppdrag åt dig i linje med din studietakt. Som konsult hos oss har du alltid kollektivavtal och andra förmåner. Vi hjälper dig att bredda ditt CV och nätverk samt erbjuder fri tillgång till vår e-learningsportal.

Skapa ett konto på manpower.se och kom igång! 76


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.