Page 1

In De LeIestreeK

2017

INcLUSIEf KALENDER

www.toerisme-leiestreek.be/ boottochten

V.U.: Claude Croes, voorzitter Toerisme Leiestreek vzw, Engelse Wandeling 2 F4L, 8500 Kortrijk - D/2017/9163/02

ZomERSE booTTochTEN


Zomerse boottochten IN DE LEIESTREEK

Wie denkt aan zomer in de Leiestreek, denkt meteen ook aan zomerse boottochten op de Leie en haar kanalen. Ook dit jaar bieden we een gevuld en gevarieerd programma aan. Van juli tot begin september kan je mee aan boord voor een leuke en ontspannende dag of namiddag op het water. Het zomerprogramma bevat dit jaar opnieuw een aantal klassiekers zoals de smakelijke nocturnes, waar je bij een culinaire maaltijd en aangepaste muziek geniet van een zomeravond op het water. Ook de grensoverschrijdende tochten en de dagtochten ontbreken niet. In 2017 kan je aan boord van enkele nieuwe tochten richting Brugge. Op 21 juli kan je de nationale feestdag in stijl afsluiten op de Belgische nocturnetocht. Dit jaar kan je ook smullen van een heerlijk ontbijt tijdens de nieuwe ontbijttocht vanuit Roeselare. Wie wil genieten van het prachtige landschap tussen Gent en Sint-Martens-Latem, kan inschepen bij rederij Cevina voor een ontspannend boottochtje. Liever de nostalgische toer op? Dan kan je meevaren met de Lemmerboot tussen Deinze en Sint-Martens-Latem.

2


ONTSPANNENDE CRUISE OP DE LEIE I.S.M. CEVINA Gent: zaterdag 5, zondag 6, zaterdag 12, zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 augustus

Vanaf de uitvalsbasis van rederij Cevina, Jachthaven VVW aan de Snepkaai in Gent, vaar je via de Ringvaart naar de pittoreske Oude Leie. De ontspannende tocht brengt je langs tal van mooie woningen en het veer in Afsnee, waar voetgangers en fietsers worden over gezet. Verder geniet je van de mooie natuur en de diversiteit van vogels in het gebied. Na een uurtje varen legt de boot aan in Sint-Martens-Latem. Tijdens een korte stop kan je even rondkuieren in het kunstenaarsdorp.

Datum

Traject

zaterdag 5 augustus 2017 zondag 6 augustus 2017 zaterdag 12 augustus 2017 zondag 13 augustus 2017 maandag 14 augustus 2017 dinsdag 15 augustus 2017

Gent - Sint-Martens-Latem - Gent

Vertrek

Terug

8u30

11u30

12u

15u

15u30

18u30

Prijs

â‚Ź 49

3


Verschillende boottochten i.s.m. Alfa Trips ONTDEK HET HART VAN RIJSEL

Menen/Wervik – Wambrechies – Rijsel: zaterdag 8 juli Via de Leie en de Deûle vaar je met de boot op en over de ‘schreve’ naar de Rijselse metropool. Onderweg passeer je o.m. de charmante dorpjes Deûlemont en Quesnoy-sur-Deûle. Aan boord kan je heerlijk ontbijten ‘à la française’. Aansluitend geniet je van een aperitiefje. Vanuit het gezellige Wambrechies brengt een bus je naar het stadscentrum van Rijsel. De historische kern van deze oude Vlaamse stad kan je onder leiding van een Nederlandstalige gids verkennen (vooraf inschrijven verplicht). Wie liever de stad op eigen tempo ontdekt, kan er op uit trekken en de sfeer opsnuiven. Een bus brengt je ’s avonds terug naar de vertrekplaats.

SMAKELIJKE NOCTURNES

Menen: zaterdag 15 juli - Wevelgem: vrijdag 21 juli - Waregem: zaterdag 22 juli - Roeselare: vrijdag 28 juli - Harelbeke: zaterdag 5 augustus De smakelijke nocturnes vormen de ideale combinatie van een idyllische avondtocht op het water met een culinair diner. Op 15/07 verwennen de toeristische diensten van de Grensleie je graag met een Italiaans aperitief en zuiderse hapjes. Daarna volgt een heerlijke Italiaanse maaltijd. Als opwarmer voor het evenement “Summer@lauwe” op 21/07 kan je deelnemen aan een Belgisch getinte aperitieftocht met Belgische bieren en hapjes. Bij aankomst in Wevelgem kan je smullen van Belgische frietjes met een frikandel en brochette. Nadien kan je het feestgewoel intrekken en genieten van een avond vol animatie en een prachtig vuurwerk als afsluiter. Passende muzikale animatie op beide tochten brengt je in de juiste sfeer. Proef van het heerlijke varkentje aan ’t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd) en geniet van een muzikale noot onderweg (22/07, 28/07 en 05/08).

4


FRANS-VLAANDEREN TROEF

Harelbeke - Armentières: woensdag 26 juli Ontdek de Noord-Franse stad Armentières! Vanuit Harelbeke scheep je in voor een relaxte tocht richting Frans-Vlaanderen. Onderweg vaar je langsheen de groene oevers van de Leie en flirt je met de Frans-Belgische grens. ’s Middags kan je aanschuiven voor een varkentje aan ’t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd). In Armentières kan je een geleide wandeling volgen met een Harelbeekse gids die de stad kent als zijn broekzak. Of je kan op eigen houtje Armentières verkennen of een terrasje doen. Een bus brengt je terug naar Harelbeke. Fietsen en varen combineren? Ga mee op tocht langs de oevers van de Leie. Tijdens de tocht vertelt de gids je meer over de bezienswaardigheden onderweg. De tocht gaat langs de Leie via Kuurne en Kortrijk naar Menen, waar je over de oude vestingen en de oude gedempte Leie fietst. Onderweg houden we halt in Wervik voor een korte koffiestop. Daarna gaat het verder over trage, fietsvriendelijke wegen, oude spoorwegbeddingen en jaagpaden tot in Armentières. In de stad staat er nog een stadsfietstochtje op het programma waar je enkele WO I sites bezoekt. Na de fietstocht heb je eventjes vrij om te picknicken of een terrasje op te zoeken. Nadien vaar je met de boot terug naar Harelbeke en ontdek je de streek vanuit een ander oogpunt. Je fiets gaat mee op de boot. Wie wenst kan op de boottocht naar Harelbeke een broodje met beenham eten (€ 3 – vooraf te bestellen en ter plaatse te betalen op de boot).

ONTBIJTEN OP HET WATER Roeselare: zondag 30 juli

Start de dag met een stevig ontbijt terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op het kanaal Roeselare-Leie. Tijdens de tocht bieden we je een uitgebreid ontbijt aan met een koffiekoek, verschillende broodjes, hesp, kaas, confituur en choco. Wie dit wenst, kan het ontbijt nog verder uitbreiden met een eitje of omelet met spek. Er is koffie, thee en fruitsap voorzien. Een glaasje cava als afsluiter maakt de tocht compleet.

5


BRUISEND BRUGGE

Waregem: donderdag 3 augustus - Harelbeke/Machelen-aan-de-Leie: maandag 14 augustus Op 03/08 vaar je vanuit Waregem richting de historische stad Brugge. De Brugse binnenstad werd in het jaar 2000 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. De boottocht gaat via de Leie en het kanaal Gent-Brugge tot aan de rand van het centrum. ‘s Middags schuif je aan voor het overheerlijke varkentje aan ’t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd). Eenmaal aangekomen, kan je de stad op eigen houtje ontdekken of een geleide wandeling maken in de historische stadskern (vooraf inschrijven verplicht). We keren terug met de bus die de groep opwacht aan het Bargeplein. Hetzelfde programma kan je volgen op 14/08 vanuit Harelbeke of Machelen-aan-de-Leie.

ZOETE ZONDE IN “PLUGSTEERT”

Wevelgem/Wervik – Armentières – Ploegsteert: zondag 13 augustus Scheep in voor een ontspannende boottocht op de Leie richting Armentières en Ploegsteert. ’s Middags geniet je van een heerlijk varkentje aan ‘t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd). In het Noord-Franse Armentières brengt een bus je naar het groene Ploegsteert. Hier kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden om je namiddag in te vullen: een geleide wandeling (+/- 5 km) met vier lekkere haltes waar je proeft van heerlijke streekproducten (€ 5 p.p. - vooraf inschrijven verplicht) of een bezoek aan het nieuwe WO I bezoekerscentrum ‘Plugstreet 14-18 Experience’ (ter plaatse te betalen) en de nabijgelegen militaire begraafplaatsen en memorial of ga op eigen houtje op verkenning en geniet van één van de zonovergoten terrasjes in de buurt. Een bus brengt je ’s avonds terug naar de vertrekplaats.

GEZINSVRIENDELIJKE BOOTTOCHT Waregem – Deinze: dinsdag 15 augustus

Met de boot vaar je richting De Brielmeersen in Deinze. Aan boord zorgen twee enthousiaste grimeurs voor kleurrijk beschilderde gezichtjes! Bij het afstappen krijgt iedereen een gratis lunchpakket met drankje aangeboden. Vanaf de boot is het een tiental minuutjes stappen naar de Brielmeersen. Op de vele bankjes in het domein kan je smullen van de aangeboden lunch. Eenmaal op het domein verveel je jou geen moment! Je kan mooie wandelingen maken, siervijvers en moerassen bewonderen, het dierenpark bezoeken of simpelweg luieren in de ligweide. Er is ook een superleuke speeltuin en een bamboe- en reuzendoolhof. Minigolf is mogelijk mits betaling ter plaatse. Op het terras van de Laakmeershoeve kan je genieten van een verfrissing (tegen betaling). Een bus brengt je terug naar Waregem (afspraak op de parking van zaal Brielpoort). 6


DAGTOCHT MACHELEN-AAN-DE-LEIE Machelen-aan-de-Leie: zondag 20 augustus

Scheep in voor een ontspannende dag op het water. Vanuit Machelen-aan-de-Leie ontdek je het landschap op een andere manier. ’s Middags staat een heerlijk varkentje aan ’t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood op het menu (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd). Onderweg kan je genieten van de muzikale klanken van de accordeonist. Terug aangekomen, kan je het bruisende centrum van Machelen-aan-de-Leie verkennen (1 km van de aanlegsteiger). Elke passagier ontvangt een routeplan van Machelen-aan-de-Leie en een kalender met de zomeractiviteiten.

DAGTOCHT ROESELARE

Roeselare: zondag 27 augustus Vaar mee langs het rijke industriële verleden van Roeselare op het kanaal Roeselare-Leie. Tijdens deze boottocht kan je genieten van een varkentje aan ’t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd). Een accordeonist zorgt voor de muzikale toets onderweg.

VAREN EN GENIETEN VOOR 55+ Wevelgem: maandag 4 september

Ga mee aan boord voor een ontspannende rondvaart vanuit Wevelgem. Je start met een glaasje cava vergezeld van lekkere aperitiefhapjes uit de regio, aangeboden door de toeristische diensten van de Grensleie. ’s Middags staat een heerlijk varkentje aan ’t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood op het menu (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd). Tijdens het aperitief en na de maaltijd geniet je van het muzikale optreden van Glenn en Dario.

7


Kalender

tochten Alfa Trips

info en reservatie:

www.toerisme-leiestreek.be/boottochten of bij de deelnemende diensten voor toerisme (zie p. 11)

8

Datum

Traject

Vertrek

Aankomst bestemming

Aanvang terugreis

Terug

Prijs volw

Prijs kind (3-12j)

Catering en extra’s

zaterdag 8 juli 2017

Menen - WervikWambrechies - Rijsel (boot & bus heen, bus terug)

Menen: 8u Wervik: 9u

Wambrechies: 12u15 Rijsel: 13u

18u30

Wervik: 18u45 Menen: 19u

€ 51

€ 41

Frans ontbijt met een glaasje cava geleide stadswandeling

zaterdag 15 juli 2017

Italiaanse nocturne Grensleie

19u

-

-

23u

€ 46

€ 36

Italiaans buffet, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd

vrijdag 21 juli 2017

Belgische nocturne Grensleie

17u30

-

-

19u30

€ 43

€ 33

2 drankjes, frietjes, frikandel en brochette

zaterdag 22 juli 2017

Nocturne Waregem

19u

-

-

23u

€ 46

€ 36

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd

woensdag 26 juli 2017

Harelbeke Armentières (boot heen, bus terug)

9u30

14u30

18u30

19u30

€ 51

€ 41

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd geleide stadswandeling

woensdag 26 juli 2017

Harelbeke-WervikArmentières (fiets heen, boot terug)

9u

13u30

15u

19u30

€ 31

€ 21

broodje met beenham aan € 3 (vooraf aan te vragen, enkel beschikbaar op de terugweg naar Harelbeke)

vrijdag 28 juli 2017

Nocturne Roeselare

19u

-

-

23u

€ 46

€ 36

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd

zondag 30 juli 2017

Ontbijttocht Roeselare

9u

-

-

11u30

€ 41

€ 31

uitgebreid ontbijt met een glaasje cava als afsluiter


n

n

f de

n

va

= gezinsvriendelijke tocht

= nocturne

= fietstocht

= grensoverschrijdende tocht

Datum

Traject

Vertrek

Aankomst bestemming

Aanvang terugreis

Terug

Prijs volw

Prijs kind (3-12j)

Catering en extra’s

donderdag 3 augustus 2017

Waregem - Brugge (boot heen, bus terug)

10u

15u

18u30

19u30

€ 51

€ 41

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd geleide stadswandeling

zaterdag 5 augustus 2017

Nocturne Harelbeke

19u

-

-

23u

€ 46

€ 36

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd

zondag 13 augustus 2017

Wevelgem - Wervik - Armentières Ploegsteert (boot & bus heen, bus terug)

Wevelgem: 9u30 Wervik: 10u45

Armentières: 13u Ploegsteert: 14u

17u

Wervik: 17u20 Wevelgem: 17u50

€ 51

€ 41

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd zoete wandeling (€ 5 per persoon, vooraf inschrijven)

maandag 14 augustus 2017

Harelbeke Machelen-aan-deLeie - Brugge (boot heen, bus terug)

Harelbeke: 9u30 Machelen: 11u30

15u

18u30

Machelen: 19u15 Harelbeke: 19u30

€ 51

€ 41

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd geleide stadswandeling

dinsdag 15 augustus 2017

Waregem - Deinze (boot heen, bus terug)

11u

13u30

16u30

17u

€ 21

€ 16

lunchpakket en drankje inbegrepen

zondag 20 augustus 2017

Dagtocht Machelen-aan-deLeie

11u30

-

-

16u

€ 46

€ 36

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd

zondag 27 augustus 2017

Dagtocht Roeselare

11u30

-

-

15u30

€ 46

€ 36

varkentje aan 't spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd

maandag 4 september 2017

55+ tocht Wevelgem

11u

-

-

15u30

€ 46

-

varkentje aan ‘t spit, 1/4 fles rode wijn per persoon en water inbegrepen tijdens de maaltijd optreden van Glenn en Dario

9


VAREN OP DE MEANDERENDE LEIE MET DE LEMMERBOOT Deinze: donderdag 20 en donderdag 27 juli

Deze boottocht op de meanderende Leie brengt je langs de sluis en ophaalbrug van Astene en de uitzonderlijke mooie natuurlandschappen van Deurle en Sint-Martens-Latem. Vele schilders vonden einde 19de eeuw – begin 20ste eeuw hier hun inspiratie voor de creatie van hun talrijke meesterwerken. In het centrum van het pittoreske dorpje Sint-Martens-Latem kan je tijdens de middag genieten van een poosje vrije tijd.

10

Datum

Traject

Vertrek

Aankomst bestemming

Aanvang terugreis

Terug

Prijs volw.

do.20 juli 2017

Deinze - Sint-Martens-Latem - Deinze

11 u

13 u

14u30

16u30

€ 37

do. 27 juli 2017

Deinze - Sint-Martens-Latem - Deinze

11 u

13 u

14u30

16u30

€ 37


Praktische info

Ticketverkoop

Tickets kunnen geboekt worden via www.toerisme-leiestreek.be/ boottochten of aangekocht worden bij één van volgende Diensten voor Toerisme:

ALFA TRIPS

• Op alle tochten is een lunch/diner inbegrepen in de prijs (tenzij anders vermeld). • Facultatieve catering (broodje beenham) dient vooraf gereserveerd te worden. • Het aan boord brengen van eigen catering is niet toegelaten. • Bij een volledige bezetting worden de zitplaatsen op de boot vooraf bepaald. • Kinderen tot 3 jaar varen gratis. Bij een volledige bezetting dienen kinderen tot 3 jaar plaats te nemen op de schoot van de ouders. Wegens plaatsbeperking mogen enkel plooibare buggy’s mee aan boord. • Vaartijden zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van de doorgang in de sluizen. • Bij een geringe bezetting (< 25 verkochte tickets) kan de tocht geannuleerd worden.

CEVINA/LEMMERBOOT • • •

Er is geen kindertarief beschikbaar. Wegens veiligheidsredenen zijn enkel kinderen vanaf 5 jaar onder begeleiding toegelaten bij Cevina. Bij een geringe bezetting (< 6 verkochte tickets) kan de tocht geannuleerd worden.

ALGEMEEN

• Honden en andere huisdieren zijn niet toegelaten aan boord. • De tochten zijn moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen. • De gidsbeurten starten een half uur na aankomst van de boot op de bestemming, tenzij anders vermeld.. • Bij betaling van de tickets worden transactiekosten aangerekend (afhankelijk van de gekozen betaalmethode). Deze kosten zijn ten laste van de koper. • Betaling van de tickets via overschrijving kan ten laatste 10 dagen voor vertrek.

Partners

Alfa Trips: +32 475 70 15 03 Cevina - +32 475 45 17 28 Lemmerboot: + 32 476 81 01 14

Deinze: V.V.V. Leiestreek, DC Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze T. +32 9 380 46 01 & 02 – toerisme@deinze.be & info@langsdeleie.be Harelbeke: Vrijetijdsloket, Marktstraat 29, 8530 Harelbeke T. +32 56 73 34 70 – toerisme@harelbeke.be Menen: Stadhuis, Grote Markt 1, 8930 Menen T. +32 56 52 92 00 – toerisme@menen.be Roeselare: Paterskerk, Delaerestraat 33, 8800 Roeselare T. +32 51 26 96 00 – toerisme@roeselare.be Waregem: Stadswinkel, Gemeenteplein 2, 8790 Waregem T. +32 56 62 12 11 – toerisme@waregem.be Wervik: Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63, 8940 Wervik T. +32 56 95 24 25 – toerisme@wervik.be Wevelgem: Vrijetijdsloket, Vanackerestraat 16, 8560 Wevelgem T. +32 56 43 34 00 – toerisme@wevelgem.be

Opstapplaatsen

DEINZE: Vlakbij de O.-L.-Vrouwekerk, Sint-Poppoplein, 9800 Deinze GENT: Snepkaai, 9000 Gent HARELBEKE: Aan de Banmolens, Watermolenstraat 36, 8530 Harelbeke MACHELEN-AAN-DE-LEIE: Roger Raveelaanlegsteiger, Leie Rechteroever (net naast Machelenbrug), 9870 Zulte-Machelen MENEN: Sluizenkaai, 8930 Menen ROESELARE: Kop van de vaart, Kaaistraat, 8800 Roeselare WAREGEM: Aan de rechteroever van de jachthaven in Sint-Eloois-Vijve, Leiesas 1, 8790 Waregem WERVIK: Aanlegsteiger achter het Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63, 8940 Wervik WEVELGEM/LAUWE: Aan de Leiebrug, Lauwestraat, 8560 Wevelgem 11


Verkoop- en annulatievoorwaarden Zomerse boottochten 2017 Toerisme Leiestreek treedt op als dienstverlener bij de organisatie van boottochten op de Leie en op het kanaal Roeselare-Leie, en eventueel daaraan gekoppelde activiteiten, voor het jaar 2017. Toerisme Leiestreek organiseert de boottochten en de activiteiten niet zelf, maar werkt samen met rederijen enerzijds en gemeenten uit de regio Leiestreek anderzijds. Toerisme Leiestreek kan dan ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor veranderingen, zoals b.v. datum, plaats of prijs, of annulaties van de boottochten of de activiteit.

In onderstaande tekst wordt verwezen naar een boottocht + eventueel daaraan gekoppelde activiteit met de term “evenement”. De rederij die de boottocht organiseert of de gemeente die instaat voor de activiteit, wordt aangeduid met de term “organisator”. Voor de ticketverkoop heeft Toerisme Leiestreek een overeenkomst afgesloten met mijnevent.be. • Tickets worden te koop aangeboden op de website www.toerisme-leiestreek.be. • De verkoopprijs van de tickets wordt vermeld op de website. • Per bestelling worden er transactiekosten aangerekend, die afhankelijk zijn van de gekozen betaalmethode. Deze kosten zijn ten laste van de koper. • Een consument kan een ticket bestellen: • Ofwel via de website van www.toerisme-leiestreek.be; in dat geval moet hij verplicht met een bankkaart, kredietkaart of via overschrijving betalen; • Ofwel via de Dienst van Toerisme van de deelnemende gemeentes uit de Leiestreek; in dat geval moet hij cash of met bancontact betalen aan de balie van de Dienst van Toerisme. • Na ontvangst van betaling van het bedrag vermeld op de betalingsuit nodiging, die per e-mail verstuurd wordt, zal mijnevent.be per mail een ticket in PDF-formaat sturen naar het e-mailadres van de consument (als hij recht streeks heeft besteld) of naar de Dienst van Toerisme (als de bestelling daar is gebeurd). • Elk ticket moet worden afgedrukt; alleen de geprinte versies van e-tickets worden bij het inschepen aanvaard.

12

• De persoon of firma die de bestelling doet, wordt beschouwd als de opdrachtgever en is gehouden tot betaling van de bestelling, zelfs wanneer die aan een derde moet worden opgesteld en toegezonden. • Het is verboden om tickets om commerciële redenen aan derden te verschaffen. • Indien de tickets niet werden aangeschaft via de officiële verkoopkanalen, dan behoudt de organisator zich het recht voor om de toegang tot het evenement te ontzeggen. • Identiteitscontrole van de tickethouder door de organisator of de officiële ticketverdeler is mogelijk. • Alleen de eerste aanbieder van het originele e-ticket krijgt toegang tot het evene ment. De houder van gekopieerde e-tickets zal de toegang bijgevolg worden geweigerd. • Door de consument aangekochte tickets kunnen niet terugbetaald of omgeruild worden. Tickets worden alleen terugbetaald indien het evenement wordt afgelast door de organisator, wegens overmacht. In geval van afgelasting wegens overmacht, stuur je de e-mail van mijnevent.be met de e-tickets door naar info@toerisme-leiestreek.be, met vermelding van jouw rekeningnummer. Toerisme Leiestreek zal je dan het volledige bedrag terugbetalen. De koper erkent uitdrukkelijk deze algemene voorwaarden ontvangen te hebben, er kennis van genomen te hebben en ze te aanvaarden. Bij geschillen zijn de rechtbanken van het arrondissement Kortrijk bevoegd. De Belgische wetgeving is van toepassing.


V.U.: Claude Croes, voorzitter Toerisme Leiestreek vzw, Engelse Wandeling 2 F4L, 8500 Kortrijk - D/2017/9163/02

PLEZIERVAART EN WATERPRET In De LeIeStreeK

2017


Pleziervaart en waterpret IN DE LEIESTREEK

In de Leiestreek staat water centraal. Het landschap in de regio is rijkelijk dooraderd met rivieren en kanalen. Deze waterwegen bieden je meteen de ideale gelegenheid voor een ontspannende dag of namiddag op of langs het water. Met je gezin, vrienden of familie een leuke dag beleven op het water? Een boottochtje combineren met een etentje in stijl of een aangename activiteit? Zelf het roer in handen nemen en je een echte kapitein wanen? Blader dan zeker eens door het aanbod aan rederijen in de Leiestreek. Je vindt er tal van ideeën voor een onvergetelijke dag waterplezier! Pak je het liever wat actiever aan? De rivieren en kanalen in de Leiestreek vormen het sportieve kader voor allerhande watersporten: kajak, kanovaren, windsurfen, wakeboarden… Of neem een duik in één van de openluchtzwembaden of meren in de regio. Keuze te over voor heel wat waterpret in de Leiestreek!


GRENSLEIE Drongen

De Leie ontspringt in Noord-Frankrijk en stroomt ter hoogte van Wervik ST.-MARTENS-LATEM Vlaanderen binnen. 27 km lang vormt Deurle de Leie de grens tussen Frankrijk en DE PINTE België. De Deûle, een zijrivier van de DEINZE Leie, en de Leie bieden je de mogelijkAstene heid om Frans-Vlaanderen op een anNAZARETH dere manier te ontdekken.

DENTERGEM MEULEBEKE

ROESELARE

GENT

INGELMUNSTER OOSTROZEBEKE WIELSBEKE

IZEGEM

MOORSLEDE

LENDELEDE

ZULTE

WAREGEM

LEDEGEM KUURNE KORTRIJK

HARELBEKE DEERLIJK ANZEGEM OUDENAARDE

WEVELGEM MENEN

ZWEVEGEM

WERVIK AVELGEM

Bossuit

Ligplaats met faciliteiten SPIERE-HELKIJN

Gegevens via WenZ (www.wenz.be) en de diensten voor toerisme.

Ligplaats (max 24u.) zonder faciliteiten * Deze aanlegsteiger is slechts toegankelijk voor passagiersvaart (schepen vanaf 50 pers.) en niet voor pleziervaart

3


PLEZIERVAART

Op het water met een KLEIN gezelschap! Bootverhuur Ahoi

Het comfortabele open interieur met speelse wit/rode bekleding van de motorboot “Red Ahoi” zet de ideale sfeer om Kortrijk en omstreken vanop het water te ontdekken. Een koelbox (extra kost), stereo/MP3 speler, opvouwbare zonnekap en zonnekussens maken het plaatje compleet voor een ontspannende tocht op het water. Handelskaai 1 NT, 8500 Kortrijk +32 56 53 14 68 info@ahoi.be - www.ahoi.be

Bboat

Heb je er altijd al van gedroomd om zelf aan het roer te staan van je eigen motorjacht? Wie liever eerst eens proeft van de ervaring vooraleer zelf een boot aan te schaffen, kan bij Bboat terecht. Op eigen tempo je vaarvakantie bepalen… zonder vaarbewijs. Als kapitein van je eigen stalen jacht meer je aan waar en wanneer je wenst. Kortrijksestraat 39, 8520 Kuurne +32 56 71 39 04 / +32 478 72 24 96 info@bboat.be - www.bboat.be 4

Blue Velvet Watertaxi

De retro sloep van Blue Velvet is het ideale vervoersmiddel om de streek op een andere manier te ontdekken. Je geniet volop van een tochtje op het water want de 100% elektrische sloep glijdt zo goed als geluidloos over het wateroppervlak. Met twee of meer, met of zonder schipper, Blue Velvet staat steeds garant voor een relaxte boottocht. 8500 Kortrijk +32 495 40 09 64 bluevelvetwatertaxi@gmail.com - www.bluevelvetwatertaxi.be

Boat in Gent

Boat in Gent neemt je per boot mee doorheen het historische centrum van Gent en laat je kennis maken met de geschiedenis van de stad. Liever een rondvaart combineren met een hapje en een drankje? Kies je favoriete tocht uit het ruime aanbod en geniet van al het moois wat Gent te bieden heeft. Hoek Kraanlei, 9000 Gent +32 478 63 36 30 info@boatingent.be – www.boatingent.be


Bboat

Boat4rent

Gent en de Leiestreek op een andere manier ontdekken? Maak je keuze tussen de rust en prachtige natuur tijdens een tocht op de meanderende Leie of een stadsrondvaart in hartje Gent! Geef je boottocht dat tikkeltje extra met een brouwerijbezoek of een tocht by night. 9000 Gent +32 474 53 30 07 info@boat4rent.be – www.boat4rent.be

Booot.be

Een onvergetelijke boottocht beleven terwijl je de mooiste plekjes in de Leiestreek en rond Gent ontdekt? Bij booot.be kan het! Huur één van de elektrisch aangedreven sloepen en geniet van een zorgeloze dag of namiddag op het water. De “Schampavie” neemt groepjes tot 18 personen mee voor een op maat gemaakt arrangement. Coupure Links 9a, 9000 Gent DC Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze +32 476 57 18 18 info@booot.be – www.booot.be

booot.be

Cevina

Heb je iets te vieren of wil je jouw collega’s, vrienden of familie verrassen met een origineel cadeau? Dan ben je bij Cevina aan het juiste adres. Huur hun luxe motorjacht en beleef de unieke ervaring van een privé-cruise op de binnenwateren in de Leiestreek. Geniet van een hapje en drankje aan boord of meer aan bij een van de restaurants langs de Leie. Snepkaai, 9000 Gent +32 475 45 17 28 info@cevina.be – www.cevina.be

Cruise 4 Two

Een verjaardag vieren, een vrijgezellenfeest, teambuilding, wellnessarrangement, een luxe overnachting op het water? Dit is slechts een greep uit het aanbod van rederij Cruise 4 Two. Beleef een onvergetelijke dag met familie, vrienden of collega’s en laat je verwennen op en langs het water in de Leiestreek! Snepkaai 42, 9000 Gent +32 475 49 63 38 bart@c42.be – www.cruise4two.be

5


De Keper

Cruise 4 Two

De Bootjes van Gent

Bij De Bootjes van Gent ben je aan het juiste adres voor een tocht doorheen het historische centrum van Gent. Je maakt er kennis met geschiedenis van de stad en wie dit wenst kan de rondvaart combineren met een hapje en een drankje. Kies uit het ruime aanbod en ontdek Gent vanop het water. Korenlei 4a, 9000 Gent +32 9 229 17 16 info@debootjesvangent.be – www.debootjesvangent.be

De Gentenaer

Verwen jezelf, je familie of vrienden met een leuke rondvaart in het centrum van Gent. Ontdek wat de stad je te bieden heeft tijdens een aperitieftocht, culinaire tocht of een zoektocht op de Gentse binnenwateren. Wie wenst kan de fluisterboot afhuren en in alle rust genieten met een hapje en een drankje. Groentenmarkt/Vleeshuisbrug, 9000 Gent +32 9 269 08 69 / +32 473 48 10 36 info@rederijdegentenaer.be – www.rederijdegentenaer.be

6

De Keper

Kortrijk en omstreken verkennen vanop het water? Rederij De Keper biedt je de mogelijkheid om samen met je vrienden en familie een tocht op de Leie te maken. Neem zelf het roer van de boten “Manten” en “Kalle” of laat je varen door de professionele schipper en geniet van ontspannende tocht op het water. Wie wenst kan een gids inhuren om de boottocht een extra beleving te geven. Guido Gezellepad (aan de Broeltorens), 8500 Kortrijk +32 477 55 38 73 bootverhuur.dekeper@gmail.com – www.de-keper.be

Gent Watertoerist

Op zoek naar een leuk dagje uit in Gent? Rederij Gent Watertoerist laat je de stad ontdekken op een speelse manier. Combineer een leerrijke rondvaart met een heuse zoek- of fietstocht. Wie het liever wat rustiger aanpakt, kan kiezen uit de verschillende culinaire formules. Tijdens de Gentse Feesten zijn ook exclusieve tochten mogelijk. Graslei 7, 9000 Gent +32 9 269 08 69 / +32 473 48 10 36 info@gent-watertoerist.be – www.gent-watertoerist.be


Minerva Boat Company

iboat

iboat neemt je mee naar het kruispunt van Leie en Schelde. Je geniet zowel van de Gentse binnenstad als van de natuur van de Leiestreek. Naast de verschillende vaarroutes, heb je ook de keuze tussen enkele smakelijke arrangementen. Verras je vrienden en familie met een leuke tocht op het water! Muinkkaai 25, 9000 Gent +32 473 82 60 80 info@iboat.be – www.iboat.be

Leie Yachting

Lemmerboot IV

De gerestaureerde motordekschuit ‘Lemmerboot IV’ uit 1938 is omgebouwd tot een varend luxueuze loft. Ideaal voor een daguitstap met 12 vrienden of een exclusieve cruise. Een boottocht met overnachting voor 4 personen naar Gent of Brugge behoren tot de mogelijkheden. Zin om je vrienden eens te verrassen? t Oud Sashuis, Hellestraat 20, 9800 Astene +32 476 81 01 14 welcome@lemmerboot.be - www.lemmerboot.be

Leie Yachting

Minerva Boat Company

Goubaulaan 2, 9031 Drongen +32 497 05 79 49 sloepenverhuur@leie-yachting.be – www.leie-yachting.be

Coupure Rechts 2A, 9000 Gent +32 9 233 79 17 minervaboten@skynet.be – www.minervaboten.be

Zelf aan het roer staan van een ruime luxe sloep? Leie Yachting biedt je deze mogelijkheid. Na een korte uitleg, kan je meteen het water op. Verken de streek rond Deinze en Sint-MartensLatem of combineer een ontspannend boottochtje met een bezoek aan het kasteel Ooidonk of een lunch in Auberge du Pêcheur.

Vaar met je vrienden, collega’s of familie voor enkele uren of een volledige dag de toeristische Leie af. Je vaart er in alle rust langsheen de schildersdorpen Sint-Martens-Latem en Deurle. De boten zijn eenvoudig te bedienen, ervaring of vaarbrevet is niet vereist. Dagelijks kan je in een cabrio boot, familie boot of sloep het historische centrum van Gent verkennen.

7


Provinciaal Domein De Gavers

Oude Tjalk

Een gezellig uitstapje onder vrienden of een originele verrassing voor je familie? Kom dan aan boord van de ‘oude tjalk’ en laat je meevoeren op het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Maak je keuze uit een halve of volledige dag of een avondtocht. Combinaties met fietstochtjes en culinaire versnaperingen zijn eveneens mogelijk. Schipper Philippe helpt je graag verder! Koning Leopold III-plein 23, 8530 Harelbeke +32 475 54 13 66 philippevdbict@hotmail.com – www.trossenlos.be

Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers

Op zoek naar een verrassende activiteit in het provinciaal domein De Gavers? Dan is een stille vaartocht met een elektrische boot zeker een unieke belevenis. Tijdens de tocht krijg je meer uitleg over de waterkwaliteit en de natuurpracht van de plas of leer je meer over de geschiedenis en werking van het domein. Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke +32 56 23 40 10 gavers@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/gavers

8

Oude Tjalk

Watertram

De hop on hop off watertram is een uniek concept in België en biedt je een totaalervaring bij je ontdekking van Gent. Met de watertram combineer je het beste van de toeristische activiteiten in Gent: rondvaart met gids, stadswandelingen en de belangrijkste bezienswaardigheden. Je kan onbeperkt op en afstappen en zo Gent op een originele manier ontdekken. De watertram is een initiatief van Boat in Gent in samenwerking met De bootjes van Gent. Hoek Kraanlei – 9000 Gent - +32 478 63 36 30 Korenlei 4a – 9000 Gent - +32 9 229 17 16 www.hoponhopoff.be


Gentse Barge

Benelux Rederij

Op het water met een groot gezelschap! Alfa Trips

Benelux Rederij

Sluizenkaai, 8930 Menen +32 475 70 15 03 alfatrips@skynet.be â&#x20AC;&#x201C; www.alfatrips.be

Recollettenlei 32, 9000 Gent +32 9 224 32 33 / +32 9 225 15 05 info@benelux-rederij.com - www.benelux-rederij.com

Op zoek naar een verrassende locatie voor een leuke dag of namiddag? Waarom niet aan boord van een boot op de Leie: net iets anders! Schipper Alain helpt je graag met verschillende formules op maat voor personeelsfeesten, verrassingstrips, familiefeesten... Alfa Trips maakt van je uitstap een onvergetelijke belevenis.

Benelux Rederij biedt verschillende boottochten aan voor een ontspannend dagje uit met je gezin, vrienden, familie of vereniging. Stap in en geniet van de pittoreske dorpjes en natuurlandschappen die zachtjes voorbij passeren. Een ideale manier om vanop het water te ontdekken dat alles net dat ietsje anders is vanop een boot.

Gentse Barge

Varen in een uniek, historisch kader? Dan is de Gentse Barge het ideale schip voor jouw evenement. Ga aan boord voor een tocht op de schilderachtige Leie en laat je gasten genieten van het uitzicht en de pracht en praal van deze historische trekschuit. De Gentse Barge vormt de exclusieve locatie voor jouw evenement. Meibloemstraat 38, 9000 Gent +32 473 48 26 59 els@gentsebarge.be - www.gentsebarge.be

9


watersport

KAJAK - KANO voor de individuele recreant

KAJAK - KANO voor GROEPEN

Provinciaal Sport- en Natuurdomein De Gavers - Harelbeke

Provinciaal Sport- en Natuurdomein De Gavers – Harelbeke

Enkel in juli en augustus van 13u30 tot 18u Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke – +32 56 23 40 10 gavers@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/gavers

Harelbeekse Kanovereniging – Harelbeke

Koninklijke Kortrijkse Yacht & Kano Club

Klinkaardstraat 40, 8530 Harelbeke info@harelbeeksekanovereniging.be – www.harelbeeksekanovereniging.be

Visserskaai 1, 8500 Kortrijk – +32 476 58 18 33 info@kajakclubkortrijk.be – www.kajakclubkortrijk.be

KSKZ – Zwevegem

KSKZ – Zwevegem

Otegemstraat 238 bus 2, 8550 Zwevegem maaike.bettens@gmail.com – www.kskz.be

Otegemstraat 238 bus 2, 8550 Zwevegem – +32 51 69 46 53 guido.bonte@telenet.be – www.kskz.be

Kajak Company

Harelbeekse Kanovereniging - Harelbeke

Goubalaan 2, 9031 Drongen - +32 496 88 88 40 kajakcompany@telenet.be – www.kajakcompany.be

Klinkaardstraat 40, 8530 Harelbeke info@harelbeeksekanovereniging.be - www.harelbeeksekanovereniging.be

Nomad & Rebel vzw - Gent

Roeselaarse Kajakvaarders

Octaaf Van Dammestraat 73, 9030 Gent – +32 495 99 93 63 glen@nomad-and-rebel.be – www.nomad-and-rebel.be

Beurtkaai 1, 8800 Roeselare - info@rkv.be – www.rkv.be

Koninklijke Cano Club - Gent

Strandlaan 24, 9000 Gent – +32 9 266 81 70 reservaties.blaarmeersen@stad.gent.be www.stad.gent.be/blaarmeersen

Yachtdreef 1, 9000 Gent coaching@kccg.be – www.kccg.be 10

Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke – +32 56 23 40 10 gavers@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/gavers

Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen - Gent


RAFTING

Waterski - Wakeboard

Rafting & Outdoor - Gent

Skibo

Leiekaai 330, 9000 Gent – +32 9 225 37 69 raft@skynet.be – www.rafting.be

Kwastraat, 8580 Avelgem – +32 479 34 97 02 callewaerttack@telenet.be

WINDSURFEN

Izegemse Watersportvereniging

Windsurfing Gavermeer - Harelbeke Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke – +32 56 22 54 18 surfschool@zsg.be – www.zsg.be

Windsurfing Deinze Oudenaardsesteenweg, 9800 Deinze - +32 9 386 74 38 Lucd@windsurfingdeinze.be – www.windsurfingdeinze.be

DUIKEN Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen - Gent Strandlaan 24, 9000 Gent – +32 9 266 81 70 reservaties.blaarmeersen@stad.gent.be www.stad.gent.be/blaarmeersen

Noordkaai 31, 8870 Izegem iwv@telenet.be – www.vzw-iwv.be

O’Douce

Vijverstraat 1, 9810 Eke - +32 477 75 46 12 odouce@skynet.be – www.odouce.be

Flyboard Flyboard Vlaanderen

Marremstraat 3, 8560 Wevelgem – +32 477 39 81 18 info@flyboardvlaanderen.be – www.flyboardvlaanderen.be

Duiktank Transfo Otegemstraat 238, 8550 Zwevegem – +32 479 76 14 16 info@duiktank.be – www.duiktank.be

11


waterpret

Openluchtzwemmen Openluchtzwembad Kortrijk

Abdijkaai, 8500 Kortrijk – +32 56 27 80 39 Elke dag open in juli en augustus van 12u tot 19u15 - enkel toegang met sportkaart

Openluchtzwembad Wielsbeke

Hernieuwenstraat 14, 8710 Wielsbeke – +32 56 67 32 50 Elke dag open van eind juni tot 31 augustus, van 13u tot 20u (weekdagen) en van 14u tot 18u (weekend). Bij zeer mooi weer: nachtzwemmen van 22u tot 1u met aangepaste muziek, belichting en een prima sfeer in het bad en op het terras.

Openluchtzwembad Izegem

Heilig Hartstraat 15, 8870 Izegem – +32 51 30 33 22 Van 15 mei t.e.m. juni op woe van 15u tot 18u30, op za van 14u tot 17u45 en op zo van 10u tot 13u. Elke dag open in juli en augustus van 14u tot 19u45 en van 10u tot 11u30 (enkel za en zo). Het buitenbad kan gesloten worden naargelang de weersomstandigheden.

Zwemzone Gavermeer Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers

Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke – +32 56 23 40 10

Elke dag van 11u tot 19u in juli en augustus. Op warme en zonnige dagen en enkel in aanwezigheid van redders in april, mei, juni, september en oktober: woe van 14 tot 19u, za en zo van 11u tot 19u.

Vosselare Put Deinze, in een afgesneden Leiearm Kleine Pontstraat 5, 9800 Deinze – +32 9 386 22 43 www.vosselareput.be

Van 15 mei tot 15 september enkel in aanwezigheid van redders. In juli en augustus bij mooi weer meestal van 13u30 tot 18u30. Van 15 september tot 15 mei op zondag van 10u tot 11u voor winterzwemmers.

Zwemzone Blaarmeersen Gent

Strandlaan 24, 9000 Gent – +32 9 266 81 70 In juli en augustus enkel bij aanwezigheid van redders. Elke dag van 11u tot 19u. In het voor- en najaar bij mooi weer enkel bij aanwezigheid van redders van 13u tot 18u. GRATIS! 12

Zomerse bootttochten + Plezievaart en waterpret in de Leiestreek 2017  

Deze brochure bevat naast de kalender van de zomerse boottochten in 2017 ook het volledige aanbod aan waterrecreatie in de Leiestreek.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you