a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 4

TEMA

SVÆRERE AT FÅ MAD PÅ BORDET Verden over stiger prisen på fødevarer, og flere og flere familier i verdens fattige lande får svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

”P

risen på fødevarer er noget, alle taler om.” Zenebech Desalegne er SOS-mor i SOSbørnebyen i Hawassa, som ligger i det sydvestlige Etiopien, men hun bekymrer sig om det samme, som du og jeg gør, når vi mødes over køledisken i et dansk supermarked. Både Afrikas Horn og Sahel-regionen har inden for det seneste år været ramt af omfattende tørFoto: Paul Hahn

4

ke, og så sent som denne sommer og eftersommer har 80 procent af USAs landbrug lidt under tre måneder uden regn. Et dårligt høstudbytte kombineret med, at den rige verden bruger korn, majs og sukkerør til biobrændstof, får priserne til at ryge i vejret i resten af verden, fordi der er mere rift om den mad, der er til salg. Allerede i 2008 røg de internationale fødevarepriser op på deres højeste niveau i 30 år. Det, sammen med den globale finanskrise, der satte ind på det tidspunkt, skubbede millioner af mennesker ud i fattigdom og sult. Og priserne på fødevarer bare stiger og stiger.

Sjældent råd til kød Vi mærker det alle sammen. I Danmark i 2008 kostede et brød pludselig 16 procent mere, og Landbrug & Fødevarer forventer, at priserne på fødevarer herhjemme stiger omkring fem procent i år.

Når jorden tørrer ud på grund af klimaændringer, stiger priserne på fødevarer.

Andre steder i verden er situationen værre. I Etiopien er prisen på kød og æg steget med over

SOS BØRNEBYERNE SOS-NYT 4 I 2012

Profile for Westring + Welling A/S

SOS nyt 4-2012  

SOS nyt 4-2012

SOS nyt 4-2012  

SOS nyt 4-2012

Advertisement