Page 1

ALLE BØRN HAR RET TIL ET KÆRLIGT HJEM


ALLE BØRN HAR RET TIL ET KÆRLIGT HJEM Enten i en SOS-børneby: SOS-børnebyerne er kraftcentret og omdrejningspunkt for alle SOS Børnebyernes aktiviteter. En børneby består af 1015 familiehuse, hvor forældreløse og sårbare børn bor i familier med 7-10 børn og en SOS-mor. SOS-moderen står for den daglige omsorg og har ansvaret for familiens husholdning og økonomi. Store teenagere flytter videre til et SOS-ungdomshus, en slags kollegium, hvor de gradvist får mere ansvar og lærer at klare sig selv. En SOS-børneby indeholder som regel også en SOS-lægeklinik, skole og børnehave for lokalbefolkningen og SOS-børnene. Eller hos egne forældre: Det er bedst for børn at vokse op i deres biologiske familie, hvis familien har de fysiske og psykiske ressourcer. Derfor har SOS Børnebyerne forebyggende familieprogrammer og

socialcentre. Erfaringerne viser, at relativt kort tid i et familieprogram kan få selv meget dårligt fungerende familier på fode igen, og forebyggelse er både bedre for barnet og billigere, end hvis familien falder fra hinanden, og børnene må bo i en SOS-børneby. Et lille lån, rådgivning, skolepenge, medicintilskud, mad eller adgang til en børnehave betyder, at familier kan undgå at trække børnene ud af skolen eller lade børnene være alene hjemme, mens de voksne tjener penge.


Barndommen er med til at definere det liv, et menneske får. Den gode barndom skaber grundlaget for et godt voksenliv. Derfor giver SOS Børnebyerne forældreløse børn en familie og et kærligt hjem og støtter sårbare familier i at klare sig selv, så børnene ikke efterlades alene.

SOS Børnebyerne blev stiftet i 1949 og har i dag over 500 børnebyer i 132 lande. SOS Børnebyerne er uafhængig af politiske og religiøse interesser og fokuserer på langsigtet udvikling af det enkelte barn, sårbare familier og af lokalsamfundet. Læs mere på www.sosbornebyerne.dk.


HJÆLP OS MED AT SKABE KÆRLIGE HJEM Bliv SOS-fadder: Når forældreløse og andre særligt sårbare børn kommer til SOS-børnebyen, har de tit hverken familie eller navn. Som fadder er du med til at give børnene et kærligt hjem, uddannelse og en familie med søskende samt en SOS-mor, som sørger for, at barnet får alt det, der skal til for at have en god barndom. Du kan enten blive fadder for et enkelt barn, eller du kan blive fadder for en hel børneby. Gennem fadderskaberne oplever SOSbørnene, at der er mennesker på den anden side af kloden, som interesserer sig for deres liv og udvikling. Minimum to gange om året får du som fadder tilsendt information fra SOS-børnebyen.


Mit SOS-projekt: Når du støtter Mit SOS-projekt, hjælper du børnene og de fattigste familier i børnebyens nærområde. Med SOS LEG støtter du nogle af de mest sårbare børn, så de også får lov at lege. Med SOS BYG kan du støtte et af de byggerier, SOS Børnebyerne udfører, f.eks. en helt ny skole et sted, hvor børn ellers ikke får uddannelse, eller et nyt hjem til forældreløse børn i en SOSbørneby.

sårbare børn. Uddannelse er grundlaget for al udvikling. Læs mere om de konkrete projekter, du kan støtte netop nu, på www.mitsosprojekt.dk. Fire gange om året får du e-mail om dit SOSprojekt. Du vælger selv, hvor længe og med hvor meget, du vil betale til Mit SOS-projekt, dog min. 75 kroner pr. måned.

STØTTE TIL SOS Hvis du støtter SOS RED, er du med til at give sundhedsydelser til børn og forældre, der er ramt af kronisk sygdom og hiv/aids. Der skal ikke så meget til for at redde et liv for et af verdens mest sårbare børn. Hvis du støtter SOS LÆR, bidrager du til at give undervisning til nogle af de allermest udsatte børn, nemlig forældreløse og andre meget

Du kan også støtte på andre måder, f.eks. ved at blive frivillig. Læs mere på www.sosbornebyerne.dk. Hvis du vil give et bidrag her og nu, kan du benytte netbank reg. nr. 3001, kontonr. 8032440.

At være fadder for et barn koster 200 kr. om måneden. Du kan tilmelde dig nemt og hurtigt på www.sosbornebyerne.dk.


DURAND FANDT ET NYT OG KÆRLIGT HJEM Da Durand fra Burundi, Afrika, var seks måneder gammel, mistede han sin mor. En venlig ældre nabokone tog sig af drengen, men kræfterne rakte ikke så langt som viljen, så Durand flyttede ind i en SOS-børneby. Durand var underernæret, hostede og kunne ikke stå eller gå uden hjælp.

ISABELS FAMILIE KLAREDE SKÆRENE Isabel er fra Bolivia. For to år siden kom hendes mand alvorligt til skade. Parret har fire små børn, og opsparingen slap op, inden alle regningerne for

Han var meget indesluttet og kunne ikke tåle høje lyde. Durand blev modtaget med åbne arme af seks SOS-søskende og en SOS-mor og fik hjælp på SOS-lægeklinikken. I dag smiler og leger Durand som andre børn, og han elsker blomster og farver. Det bedste, han ved, er at danse til ringetonerne af en mobiltelefon.

hospitalet og medicin var betalt. Isabel opsøgte SOS-socialcentret, som gav børnene mad, uddannelse og adgang til sundhedsydelser. Isabel manglede dog stadig indtægter. Derfor gav socialcentret Isabel undervisning i at dyrke grøntsager og et lån, så hun kunne starte en lille frugtbod på busstationen. Forretningen går så godt, at der også er arbejde til Isabels mand nu, hvor han er blevet rask.


French Polynesia

HVOR ER SOS?


WWW.SOSBORNEBYERNE.DK

Et kærligt hjem til alle børn

Meld dig til her og få flere oplysninger hos: SOS Børnebyerne Amerikavej 15B, 2.tv 1756 København V

Mandag-torsdag kl. 9.00-16.30. Fredag kl. 9.00-15.00 www.sosbornebyerne.dk E-mail: info@sosbornebyerne.dk

Tlf.: 33 73 02 33 Giro 803-2440

sos  

Korrektur til SOS

sos  

Korrektur til SOS