Page 11

14 maart 2018

Mooie rotonde bussluis, looppad of zebra in De Held De Held - Ook bewoners van De Held mogen een top 3 aanleveren bij de Gemeente Groningen van wensen voor verbetering van de wijk! Met deze top 3 gaat de Wijkraad De Held in gesprek met de wethouder en de stadsdeelcoördinator, om De Held nog mooier en leefbaarder te maken. Via de Facebookpagina ‘Wijk­ nieuws De Held’ zijn al veel ideeën voor de top 3 aangeleverd. Een aantal suggesties komt niet in aanmerking voor de top 3, omdat deze rechtstreeks met de gemeente opgelost kunnen worden. Na inventarisatie komt de Wijkraad tot de volgende punten: 1. Verfraaien rotonde Kliefdiep-Sier­ steen­laan-De Held; 2. Voetgangers-oversteekplaatsen (zebrapad) op de Held naar Roege Bos; 3. Looppad naar de speeltuin eind James Baldwinstraat, groen/bomen, baskets in de voetbalkooi; 4. Verfraaien bussluis Leegeweg; 5. Andere suggesties. Graag verneemt de Wijkraad wat bewoners belangrijk vinden voor De Held. Uw voorkeur kunt u sturen naar secretaris@de-held.nl of kenbaar maken via de Facbookpagina Wijknieuws De Held. De wens van een voetpad langs de Leegeweg wordt meegenomen in het overleg met de gemeente over de verkeersmaatregelen aan de Leegeweg. Zie pagina 2 in deze krant.

11

Westerkrant

Nieuwe Trimsalon Comfy-Dog in Vinkhuizen

‘Gezonde hond wisselt 2 keer per jaar van haar’ Vinkhuizen – Ook Vinkhuizers kunnen vanaf nu hun hond laten trimmen in de eigen wijk, bij Trimsalon Comfy-Dog van Bettina Kleve. ‘Een gezonde hond wisselt twee keer per jaar van haar. Af en toe laten knippen, wassen en uitblazen is wel zo verstandig.’ Bettina wilde graag iets met dieren gaan doen, het liefst aan huis. Met haar trimsalon heeft ze beide wensen kunnen realiseren. Ze volgde de afgelopen jaren de opleiding tot hondentrimmer en haar man John verbouwde hun bijkeuken annex schuur tot een professionele trimsalon. Bettina en John hebben zelf ook een hond, boomer Marley (vernoemd naar Bob…). ‘Een rustige lobbes. Die trim ik zelf ook. Al is het met je eigen hond eigenlijk lastiger dan met een vreemde, omdat hij je kent’, zegt Bettina lachend. De trimsalon is in februari van start gegaan en Bettina heeft al aardig wat honden door handen zien gaan. ‘Ja, het loopt al heel aardig, mensen zijn blij dat ze hun hond nu ook in

Bettina met haar hond Marley. Foto: Allert van der Hoeven Vinkhuizen kunnen laten trimmen. Ik krijg het meeste kleine honden hier en af en toe middelgrote. Ik wil graag zoveel mogelijk verzorging bieden. Zo kan ik ook de nagels van de hond knippen en voor gevoelige honden heb ik speciale teershampoo. Ook maak ik zelf een vachtborstelspray, met alleen natuurlijke ingrediënten. Voor honden die veel spartelen, hebben we een grooming

hammock, een soort hangmatje, waarin ze comfortabel kunnen hangen. Dat brengt de hond vaak goed tot rust’, zegt Bettina. Trimsalon Comfy-Dog heeft ruimte voor nieuwe klanten. Die krijgen bij het eerste bezoek een goody bag mee naar huis als welkomstgeschenk. Adres: Jadestraat 187, Vinkhuizen. Tel: 06-48688152. E-mail: tinakleve@hotmail.com.

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Reitdiep ter inzage

Reitdiep - Een tankstation, een autowasstraat, een garagebedrijf of een afhaalpunt van een supermarkt of een stomerij. Dat soort bedrijven mag zich volgens het ontwerpbestemmingsplan vestigen op bedrijventerrein Reitdiep, naast het transferium. Er mag ook een gezondheidscentrum komen. Zo’n centrum is welkom in Reitdiep, maar in het winkelcentrum is er geen plek voor. De gemeente heeft het bestem­ mings­plan ter inzage gelegd. Het staat ook op de website: www.­ groningen.nl. Tot en met 11 april kunt u uw zienswijze indienen bij de gemeente.

Peizermade schoon dankzij buurtbewoners De bewoners van Peizermade hebben zaterdag een geslaagde NL doet gehad. Er is heel veel zwerfafval opgeruimd tijdens de vrijwilligersdag. De ‘buit’ bedroeg ruim tien vuilniszakken. Veel enthousiaste buurtbewoners hielpen mee.

Zowel jong als oud droegen hun steentje bij aan een opgeschoonde buurt. Erg gezellig was ook de buurtbijeenkomst nadien, waar ook andere buurtbewoners aanwezig waren. En dat is goed voor de saamhorigheid. Eigen foto

Een ei hoort erbij, ook in Gravenburg! Gravenburg - Het wordt al een traditie. Wijkraad Gravenburg organiseert ook dit jaar weer een gezellig paasfeest op tweede Paasdag, maandag 2 april, van 10:30 tot 11:30 uur. U bent van harte welkom bij Vensterschool Gravenburg voor een kop koffie. Rondom de school liggen eitjes verstopt. Er is een veldje voor de jongste kinderen en een veld voor oudere kinderen. Kinderen uit de buurt van twee tot en met tien jaar oud kunnen meedoen. Oudere broers en zussen, ouders en buren zijn ook allemaal welkom, voor een kopje koffie, thee of ranja. De kosten bedragen een euro per kind, betalen kan bij de koffietafel. Aanmelden kan tot donderdag 29 maart via e-mail: wijkraadgravenburg@gmail.com. Vermeld de naam en leeftijd van de kind(eren). Naast paaseieren zoekt de Wijkraad Gravenburg vrijwilligers! Stuur ook een mailtje als je zin hebt om te helpen met verstoppen of koffie zetten of schenken, of als je leuke ideeën hebt om de feestvreugde te verhogen, bijvoorbeeld leuke paasactiviteiten die bij dit programma aansluiten.

Harpiste Lavinia Meijer in Aduard

Aduard - In de abdijkerk van Aduard brengt de beroemde harpiste Lavinia Meijer vrijdagavond 23 maart het programma ‘The Glass effect’. De Amerikaanse componist Philip Glass is een van de grondleggers van de minimalistische muziek, muziek met subtiele variaties. Zijn muziek is een grote inspiratiebron voor de harpiste Lavinia Meijer. Zijn pianowerken blijken zeer geschikt om te herschrijven voor harp. Nadat zij enige pianowerken van hem had bewerkt nodigde Glass haar uit om bij hem thuis die werken te komen spelen, waarna ze samen het resultaat evalueerden. Entree € 20,- tot 24 jaar € 5,-. De entreeprijs in inclusief koffie of thee en een drankje na afloop. Kaarten kunt u bestellen via de website www.­abdijconcerten.nl of reserveren via telefoonnummer: 06-44334935.

Advertentie

Oefentherapie & Ontspanningstherapie

Al jaren last van je rug?

Nieuwe ledlampen op zebrapaden De zebrapaden op de Diamantlaan/Edelsteenlaan en Diamantlaan/Radiumstraat in Vinkhuizen hebben nu goed werkende ledlampen. De eerder geplaatste proeflampen bleken niet goed te werken. De proef is bedoeld om de oversteekplekken meer te laten opvallen. Pakt de proef goed uit, dan kunnen meer zebrapaden in de stad deze verlichting krijgen. Foto: gemeente Groningen

Tijd om er eens op een andere manier naar te kijken.

• Voor particulieren • Voor bedrijven • Therapie aan huis mogelijk

Robert Terpstra • Reitdiephaven 428/430 • Tel: 06-43064633

www.bewegingsvrijheid.eu

Voel je goed! Het is zo makkelijk

Westerkrant wk 1811 lr  
Westerkrant wk 1811 lr  
Advertisement