Page 1

“Quick Thoughts” eller “hurtige tanker” er ting jeg hurtigt skriver ned. Det er ikke tanker som jeg går længe med, grubler eller ruger over. Det er det som ordet sige: hurtige tanker. Der er den fare at de tanker så er ikker færdigeller gennemtænkte men hurtige tanker/ideer har også sin kvalitet. Ofte fungerer de også som huskesedler til mig selv. Tanker eller ideer, som jeg gerne vil udforske eller efterprøve.


Hvornår er noget egentlig kunst ?
 


Det findes der mange forskellige definitioner på. Det mest brede definition jeg kender til er “at når kunstneren udtrykker det er kunst så er det kunst” Der findes mage genre indenfor fotografi. De fleste har en en forholdvis klar definition undtagen “Fine Art Photography”. (FAP) Er det FAP når jeg siger det er FAP ? Eller er det først FAP når en anden eller andre siger det ?


Jeg hader at vente ! Jeg tænker at jeg måske ikke når det så. Jeg kan ikke bruge tiden til andet. Alt godt er ventetiden værd ? Gentagelser har jeg vænnet mig til. Jeg kan også finde en vis trøst i gentagelsen. Jeg ved hvad der kommer. Jeg ved hvordan jeg skal håndterer det. Jeg ved at det bliver godt. Måske er det via gentagelser men lære meget ? På et tidpunkt kommer det vil ind på rygmarven. Tidsånden er ikke venlig overfor gentagelser og ventetid, Gentagelser specielt er ikke in..


Jeg er sådan set stor tilhænger af tvivlen. Uden den gik det helt galt. Vi skal lade tvivlen komme andre til gode. Ikke tror vi kender den anden motiv for handling. De værste fanatikere af enhver slags er dem hvor der ikke er plads til tvivlen. Men jeg hader også tvivlen. Specielt den tvivl på egen evne og formåen der sidder i mig som en stor sten svejset fast i skoen. Den ville jeg gerne være fri for !


Den er jo ikke fordi al forandring er godt. Med en forandring mister man også det gode i situationen. Forandring er en fast del af menneskelivet. Sådan er det bare. Så må jeg forsøger at få det bedste ud af det. Der er nogle der ikke vil forandring. Måske føler de at de miste noget kontrol, magt eller vished ? “Man ved hvad man har men ikke hvad man får” Det er jo heller ikke sådan at alt skal smides væk der skal bare udvikles på det. KAIZEN.


Men beslutningen skal jo tages. Du kan også vente på at tiden tagen den for dig . Måske håbe på at den også løser det for dig. Men det bliver jo en Lotto kupon og så kan du sige at udkomme var skæbnen eller karma. Jeg må tage ansvaret.Beslutte hvad jeg ønsker og hvad jeg ikke ønsker. Alle valg indebære vel et fravalg. Du kan ikke for det hele, vel ?


Jeg er forlængst holdt op med at søge efter sandheden. Jeg har den ihvertfald ikke ved jeg.. Principielt synes jeg man skal være ærlig. Specielt, måske overfor sig selv, men også overfor andre. Jeg har mødt nogen for hvem “sandheden” var en mantra og de skulle absolut fortælle alle andre sandheden. Nej, det skal man ikke ! Det er ikke sandheden men bare din mening. Som du til tider skal holde for dig selv; også selvom du bliver spurgt. “Ser jeg tyk ud i denne kjole?”


Jeg har det stramt med mennnesker som har mistet den selv-kritiske sans. Nu er påklædning måske ikke det værste sted man kan have miste den… Men hvor kan overvægtige mænd i 50érne, som pludselig har fået Tour de France ambitioner ikke se at de ser lattelige ud ? Og med den fast de skyder betyder vindmodstande så lidt… Eller kvinder i 50érne som forsøger at ser ud som var de tyve og klæder sig som deres døtre. Nej, du er ikke og skal ikke være ung med de unge


Jeg husker min far blev berørt af Vera Lynn´s død for mange år siden. “What the f… ?” tænkte jeg…
 


Nu, med alderen, forstår jeg det godt. Mine helte og forbilleder fra ungdommen bliver ældre, som jeg selv, og nogle er begyndt at falde fra. Det er som det skal være. Det kan og skal man ikke lave om på. Men det som en del af end ungdom dør og det bliver krystal klart for mig at jeg er rykket en del pladsen frem i bussen selv. Jeg har vel nærmest fået et mimre kort…


Skeptikeren burde få en lønforhøjelse !
 


Flok der ikke tør sige noget, rygklappere og jasigeren er dødbringende for enhver virksomhed eller gruppe. Alle virksomheden skal være opmærksom på hvilken firma ånd de de ønsker.

“Ros styrker selvtilliden. Ros udvikler”


Jeg har en ide om at politik engang var befolket med politikkere, som havde visioner for samfundet. Nu er det mit indtryk det handler om at undgå “tabersager” ligemeget for rigtigt det måtte være. Det er jo muligt man har “lovet” noget i en valgkamp men hvis tingene har ændret sig 3 år senere og da det er en dårlig ide så skip den dog !

Alle vil ind på midten for at tækkes det store flertal - men det er ikke fra midten tingene rykke. Midten rykker hvis yderpunktene flytter sig….


Vi lever i individet tidsalder og får hele tiden at vide hvor unikke vi er. Det tro jeg ikke vi er….vi ligner hinanden frygtelig meget og det unikke er… unik. Tankerne her i “Quick Thoughts” er hverken unikke, geniale eller særlig indsigtfulde. Det er IKKE her du skal finde visdom.

Men jeg håber du får lidt at tænke på og omend ikke så trækker du måske på smilebåndet.


Det har jeg ogte måtte sanden (jeg er IKKE en helgen). Ofte har jeg forbandet min opdragelse og skolegang på katolske privatskole. Både hjemme og i skolen var god, ærlig og moralsk adfærd et mål. Det havde ærligt talt ofte været nemmere hvis jeg kunne lyve bedre, snyde andre uden skrupler og bare tænke på MIG.

Men jeg sover godt om natten…


Måske er det ikke så nemt at synes det er helt fint at Danmark skal huse flygtninge og indvandre når man selv er hjemløs. Det er vel nemmere at dele ud når man har noget at dele ud af ? “Penge er ikke alt” siger hende med et millionbeløb i banken.

I det hele taget er det nemt at mener noget når man ikke selv har noget i klemme - på den ene eller anden måde.


Sådanne lidt luftige visdomsord finder jeg overalt.

I popsange, på Pinterest, på T-shirts, på postkort etc etc.


Måske har det alid været sådan at politikkere ikke kan / vil konkret svare på noget Men jeg opfatter det som værende blevet værre. Måske fordi det nu handler om ikke at dumme sig eller forde det danske samfund er blevet så fuldstændig overkompliceret at det er svært (umuligt) at tage højde for alt. Statestik ved vi godt kan læses og tolkes på mange måder så ikke fakta findes næsten heller ikke mere. Alle for noget fra det offentlige så er det nogle/ noget der skal have mere er der nogle/noget der skal have mindre


Jeg er tilhænger af naivitet. Hvis ikke vi har naivitet har vi kynisme. Det skal vi bekæmpe. Jeg forstår ikke hvordan man med god samvittighed kan fx lukrerer på andre arbejde eller tage æren for andre ideer og arbejde ?
 


Har jeg gjort ?
 


Måske. Jeg kan ikke huske det og har i givet flad ikke gjort det bevidst


Undskyld er kun et fattigt ord men det bedste jeg kan tilbyde nu.


Om forfatteren:
 


***A HAPPY PHOTPRAPHER OF ALL THINGS*** blogger, fotograferer, blogger på MS Bloggen, den ene halvdel af Nielsen & Wessmann podcasten, medstifter af The Weekly Photo Challenge, intiativtager til og medstifter af Momento, ophavsmand til bogen "Passion", co-pilot på kbh.pictures, fotograf, far, hjælper virksomheder med sociale medier.

www.wessmann.dk www.henrikwessmann.dk www.kbh.pictures

Profile for Henrik Wessmann

Quickthoughts  

“Quick Thoughts” eller “hurtige tanker” er ting jeg hurtigt skriver ned. Det er ikke tanker som jeg går længe med, grubler eller ruger over...

Quickthoughts  

“Quick Thoughts” eller “hurtige tanker” er ting jeg hurtigt skriver ned. Det er ikke tanker som jeg går længe med, grubler eller ruger over...

Profile for wessmannh
Advertisement