Page 1

Portfolio

Immersive Space

Wessel Barten / C1D / 522518


3 Spaces Draw a Stickman Runescape Op www.drawastickman.com kan je het spel ‘Draw a Stickman’spelen. In dit spelletje moet je voordat je het avontuur begint zelf een poppetje tekenen, ook wel een ‘Stickman’ genoemd. Door de loop van het spel moet je zelf voorwerpen tekenen zodat je verder kan in het spel. Het spel is een immersive space omdat je zelf telkens actie moet ondernemen om verder te komen, hierdoor raak je vanzelf in het spel getrokken. De vormgeving is enorm simpel gehouden wat de kracht is van het spel, want je kan met je computermuis ook niet geweldig tekenen. Het is een simpel spel maar toch enorm leuk vanwege de interacties.

Beyond Two Souls

Beyond Two Souls is een spel waar je zelf het verhaal kan bepalen, je krijgt regelmatig keuzemogelijkheden en die keuzes die je daar maakt bepalen het verhaal. Dit maakt het immersive. Ook zijn er veel verschillende interactie’s als Jodie en als Ayden, je kan dingen laten bewegen en dingen kapot maken.

Runescape is waarschijnlijk een van de populairste gratis online spellen ooit, dit spel is door miljoenen mensen al gespeeld. Runescape is een fantasy wereld waar je zelf een karakter in kan besturen. Doordat je allerlei verschillende interactiemogelijkheden en skills hebt wordt je helemaal in het spel getrokken. Je kan zelf bepalen of je karakter een warrior, mager of ranger wordt, of juist een combinatie daartussen. Door sommige skills naar een hoog level te trainen krijg je meer mogelijkheden, waaronder mogelijkheden om veel geld te verdienen. Daardoor vind ik dit een immersive space.


Objecten in een ruimte


Ideevorming Mijn oude huis in opmeer is de eerste ruimte die ik me nog kan herinneren. Mijn kamer had 1 oranje muur, laminaat op de vloer en ik sliep in hetzelfde bed als waar ik nu nog steeds in slaap. Op die kamer sliep ik samen met mijn broertje hij sliep in een hoogslaper en toen kwam ik met het idee om mijn voeteneinde onder het bed van m’n broertje te schuiven zodat we meer ruimte hadden. Ook stond er een grote kist met lego en een oude computer waar ik soms spelletjes op speelde. Onze kamer was heel hoog (zolderkamer) met een grote visserslamp aan het plafond.

5 zelfbedachte ruimtevragen.

De grootste ruimte die ik me kan herinneren is Deli XL, mijn oude werk. Dit pand is zo groot dat het 2 adressen heeft en dat het 4 minuten lopen is van je werkplek naar de kantine. De kleinste ruimte die ik me kan herinneren is het toilet in het huis van Terence z’n broer. Dat toilet is zo klein dat je vrijwel geen ruimte hebt om je kont te keren.

2. Wat is de onprettigste ruimte die je je kan herinneren? Toen ik kort geleden samen met Rutger naar club Mundo ging in Veenendaal bevond ik mij in een heel onprettige situatie. Ik ging met Rutger mee naar een club waar hij moest draaien (DJ) en dan zou ik de bob spelen. Ik wist dat er geen vrienden van mij in Mundo zouden zijn, maar er zouden wel een aantal van zijn vrienden zijn. Echter mocht ik die vrienden gelijk al niet en zij mij ook niet, maar ik kende verder niemand daar en Rutger was aan het draaien, dus ging ik er maar bij zitten. Ik heb me nog nooit zo onprettig gevoeld.

Ik voel me in sommige ruimtes prettig omdat ik dan mezelf kan zijn. Ik vind het daarom ook het leukst om of alleen te zijn of met mn beste vrienden/vriendinnen, want daar hoef ik me voor niemand in te houden. In sommige ruimtes voel ik me onprettig omdat ik me daar moet in houden of omdat het daar benauwend of stinkend is. Ik ben nog nooit in de ruimte, afrika of amerika geweest, maar toch kan ik me er hele goede voorstellingen bij maken. Dat komt waarschijnlijk vanwege een standaard beeld dat we hebben over die gebieden. Dit beeld is ontstaan door school maar vooral televisie en internet. Ik herinner me nog heel goed te ruimte van een enge film. Dat was afgelopen zomer bij terence thuis in zijn woonkamer samen met Caya. We gingen met z’n drietjes de film ‘Grave Encouters’ kijken. Op een gegeven moment kwam er een schrikmoment en toen schrok Terence zo hard dat hij tegen de salontafel aan trapte, Caya begon te gillen en de tranen stonden in haar ogen en ik zat er als enigste naast te lachen. De laatste keer dat ik een feel-good-movie keek was in december 2013, dit is de enige feelgood-movie die ik me nog kan herinneren. Ik keek samen met Karlijn, destijds mijn vriendin, op haar kamer in friesland de film ‘The Vow’. We hadden de kamer helemaal donker gemaakt en we zaten tegen elkaar op de bank de film te kijken. Ook had Karlijn wat kaarsjes aangestoken om het extra gezellig te maken.

1. Wat is de engste ruimte die je je kan herinneren? De engste ruimte die ik me kan herinneren was bij mij thuis op mn kamer, toen we ’s nachts rond 2 uur met z’n vieren Slenderman gingen spelen, een horror spel op de computer. Wat de ruimte eng maakte was de spanning van het spel, dat het buiten donker was en dat we het geluid redelijk hard hadden staan.


Portfolio Wessel Barten C1D  
Portfolio Wessel Barten C1D  
Advertisement