Page 1

ALMERE CITY FC

Seizoen 2011/12 ● Nummer 1

PRESENTATIEGIDS PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 1

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

26-9-2011 14:21:46


Totaalleverancier voor EHBO en BHV materialen Almeva is sinds 1983 een betrouwbare leverancier van Eerste Hulp en medische materialen. Dit is zowel voor de professionele hulpdiensten, sportclubs als de bedrijfshulpverlening (BHV). Kwaliteit, service en deskundig advies Wij leveren meer dan alleen kwaliteitsproducten maar zorgen ook voor service en technische ondersteuning. De individuele wensen van de klant staan voor ons centraal. Onze medewerkers denken met de klant mee en geven vanuit die betrokkenheid en hun expertise deskundige raad. Maatwerk EHBO-koffers Voor bedrijven hebben wij speciale door het Oranje Kruis goedgekeurde EHBO-koffers ontwikkeld. De inhoud ervan is afgestemd op specifieke risico’s van een bedrijfstak. Een koffer voor een bouwplaats heeft daarom een andere inhoud dan die voor een kantoor. Sta stil bij hartstilstand Almeva ondersteunt van harte de ‘6-minuten’ campagne van de Nederlandse Hartstichting. Elke week worden in Nederland 300 mensen getroffen door een hartstilstand. De overlevingskansen zijn nog geen 10%. Dat is schrikwekkend laag. Dit percentage kan veel hoger worden als men maar weet hoe te moeten handelen, namelijk: 112 bellen, beginnen met reanimeren (mond-op-mond beademing en hartmassage) en met behulp van een AED het hart stroomstoten toedienen. Dan stijgt het overlevingspercentage tot 70%. Wij leveren de compactste, de goedkoopste maar ook de betrouwbaarste AED op de markt: de Saver One AED. Na een korte cursus, die wij kunnen verzorgen, kan iedereen een AED bedienen. De AED is een apparaat dat in geen bedrijf, school, sportclub en winkelcentrum mag ontbreken. Contact Heeft u vragen of wilt u informatie; onze medewerkers Martin, Ruben en Karin staan voor u klaar: 036 - 533 52 60. Op internet zijn wij uiteraard ook te vinden: www.almeva.nl.

Almeva BV * Kabelstraat 10 * 1322 AD ALMERE Tel: 036 533 52 60 * E-mail: info@almeva.nl

0068614.pdf Almere City FC1 Presentatiegids 2011.indd 2

23-9-2011 14:21:50 14:43:10 26-9-2011


VOORWOORD

NIEUWE START

Amper negen maanden geleden, in november 2010, kreeg Almere City FC een tweede kans in het nog jonge bestaan van de club. Net als veel voetbalclubs had de club het niet makkelijk, maar gelukkig hebben wij het tij kunnen keren. In een aantal maanden is er veel bereikt. Dat kunt u met eigen ogen aanschouwen. Maar we zijn er nog lang niet. Na de overname door Kroonenberg Groep in november 2010 is er keihard gewerkt aan de opbouw van een gezonde betaaldvoetbalorganisatie, die Almere sportief op de kaart moet zetten.

Colofon Businessclub Almere City: Postbus 1066 1300 BB Almere Supportersvereniging Almere City: Postbus 1066, 1300 BB Almere Uitgever:

www.zpress.nl Alex Klein Postbus 1015 3300 BA Dordrecht Tel.: 078-639 70 70 Fax: 078-639 70 71 Bladmanagement Robert Bisschops Acquisitie: Michael van Bijnen Tom Snoek FinanciĂŤle administratie: Z-Press sport & media bv Postbus 1015 3300 BA Dordrecht Tel.: 078-639 70 70 Fax: 078-639 70 71 Eindredactie: Jordy Haak Redactie: Lenno van Dekken Wesley Verboom Fotografie: Sportphotography & Life Moments, Fred Rotgans www.fredrotgans.nl Opmaak en Lithografie:

Ondanks de lange onzekerheid over in welk competitie wij dit seizoen zouden acteren zijn we doorgegaan op de ingeslagen weg. Toen het verlossende bericht uit Zeist kwam over onze toekomst konden wij dan ook snel tot actie over gaan. We moesten alleen opschalen naar Jupiler League. Op kantoor, de zogenoemde backoffice, zijn er veel veranderingen doorgevoerd. Almere City FC is een bedrijf en zo hoort het naar mijn mening ook bestuurd te worden. Daarnaast is er veel gedaan aan de nieuwe uitstraling van Almere City FC. Een nieuw logo, een marketingplan en een compleet ander uiterlijk, waarbij tot mijn grote tevredenheid grote namen zich aan ons verbonden hebben zoals bijvoorbeeld Ruitenheer, Adidas/ Sportpaleis, Oger, Van der Valk en Mercedes-Benz. Daar zijn we trots op, maar ook op ieder ander bedrijf dat ons steunt. Als een supporter nu ons sportpark betreedt, komt de voetbaluitstraling je tegemoet. Zo hoort het ook! Ik hoop dan ook dat velen de weg naar onze wedstrijden zullen vinden. Natuurlijk draait het allemaal om wat er op het veld gebeurd. De technische staf heeft zorgvuldig een spelersgroep bijelkaar gezocht die ons aan het eind van het seizoen in het linkerrijtje kan laten belanden. Deze presentatiegids verschijnt op het moment dat we al een aantal wedstrijden achter de rug hebben en alles wijst er op dat het binnen de lijnen goed staat. Hopelijk blijft dat zo en kunnen we ons doel, meedoen in de nacompetitie, bereiken.

Almere City FC. Samen gaan wij voor elke kans! Raymond Groenteman Algemeen directeur Almere City FC

Vormgeving: Erik Mol Druk Muller Visual

PRESENTATIEGIDS

14:43:10

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 3

ALMERE CIT Y FC

SEIZOEN 2011/12

3

27-9-2011 14:14:02


Foto: Fred rotGANS

DICK DE BOER: ,,IK GELOOF IN DEZE GROEP”

4

PResenTATieGiDs

Almere Cit y FC

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 4

seizoen 2011/12

26-9-2011 14:22:07


INTERVIEW

Met een jong en ambitieus team is Almere City begonnen aan een nieuw seizoen in de Jupiler League. En dat is niet onopgemerkt gebleven. De Almeerders verbazen vriend en vijand met aantrekkelijk voetbal en daarmee gepaard gaande overwinningen. Trainer Dick de Boer blikt terug op de roerige zomer en het begin van het seizoen. Daarnaast kijkt hij vooruit. ,,Het zou fantastisch zijn om in het linkerrijtje te eindigen.” Het was een onzekere zomer voor Almere City FC. De club eindigde vorig seizoen op de laatste plaats in de Jupiler League en dus dreigde degradatie naar de Topklasse. Door het faillissement van RBC Roosendaal bleven de Almeerders toch actief in het betaald voetbal. ,,Het was al vrij snel duidelijk dat het bij RBC niet goed ging”, vertelt Dick de Boer. ,,De ontwikkelingen in Roosendaal heb ik uiteraard op de voet gevolgd. Ik ben er niet blind vanuit gegaan dat wij daardoor in de Jupiler League zouden blijven, maar ik had wel zo’n voorgevoel.” De onzekerheid die ontstond, heeft volgens de trainer weinig invloed gehad op de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,Wij wilden in principe voor beide opties, Topklasse en Jupiler League, dezelfde selectie proberen samen te stellen. Je kunt je alleen afvragen of de jongens die wij benaderden, ook in de Topklasse hadden willen spelen. Al zouden we dan natuurlijk voor het kampioenschap gaan.” Dat Almere City behouden is gebleven in het betaald voetbal, is niet onopgemerkt gebleven. De club onderging een imagoverandering en in de eerste zes wedstrijden werden al twaalf punten behaald. ,,Ik ben dan ook dik tevreden”, lacht De Boer. ,,We hebben nu al vier keer gewonnen. Dat is voor die jongens een enorme stimulans en voor ons een signaal dat we op de goede weg zijn.”

Daar gaan we nu op trainen, dat is mijn vak. Ik wil die jongens erop wijzen wat ze niet goed doen. En voornamelijk ook wat ze wel goed doen. Ik probeer er bovenop te zitten. Dat is de beste manier om het duidelijk te maken.” ,,Ik heb een jonge selectie tot mijn beschikking en die jongens moeten nog groeien”, vervolgt de oefenmeester. ,,Tachtig procent van de spelers is bovendien nieuw. Dan is het niet zo makkelijk om meteen op elkaar ingespeeld te zijn. Dat heeft tijd nodig.” De Boer stroomde dit jaar vlak voor het einde van het seizoen in bij Almere City, met als doel de club te behoeden van degradatie. Toch is de trainer blij dat hij deze voetbaljaargang de hele voorbereiding heeft meemaakt. ,,Het is heel fijn om in de voorbereiding te werken met spelers waar je in gelooft en die je kent. Dat is beter dan plotseling voor een vreemde groep staan. Maar ik ben vorig jaar de uitdaging aangegaan omdat ik perspectief zag. Voor mijn cv hoefde ik het niet meer te doen op mijn leeftijd.” De nieuwe situatie bij de club, na de imagoverandering van deze zomer, bevalt De Boer uitstekend. ,,De mensen bij de club doen alles wat ze hebben beloofd. Dat werkt prettig en heeft absoluut een positieve invloed op de prestaties. Financieel hebben we nu een soort dekking, waardoor randzaken tot het verleden behoren. We kunnen ons volledig op het voetbal richten. Bovendien ben ik uitermate trots op onze accommodatie.” De samenwerking met de rest van de technische staf verloopt ook vlekkeloos. ,,Dat klikt gewoon”, zegt De Boer met een lach op zijn gezicht. ,,We zitten op één golflengte en hebben dezelfde voetbalvisie. Natuurlijk wordt er veel gediscussieerd,want je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn. Maar daar komen we altijd goed uit. Dat is een meerwaarde.”

,,Mensen bij de club doen alles wat ze hebben

beloofd. Dat werkt prettig.”

De aanwezigheid van assistent-trainer Edwin van Ankeren doet de coach goed. ,,Het is fijn dat hij de club door en door kent. Ik hoef nu niet alles eerst zelf te ervaren, hij weet alle ins en outs. Daardoor is het makkelijker om een inhaalslag te maken. Een proces wat anders maanden duurt, kan nu veel sneller gaan.” Het vertrouwen in een goede afloop van het seizoen is groot. De Boer: ,,We moeten alleen messcherp blijven. Zijn we dat niet, dan hebben we een middelmatige ploeg. Maar als we onze afspraken nakomen, staat er een sterk collectief. Dan zijn we heel moeilijk te verslaan.”

Foto: Fred ROTGANS

De flitsstart kwam voor De Boer niet als een complete verrassing. ,,Ik had er stiekem op gerekend dat we goed aan het seizoen zouden beginnen. We zijn een club met ambitie en dan moeten tegenstanders als Veendam en AGOVV gewoon verslagen worden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het streven was er. Als je het dan waar maakt, is dat geweldig.” Binnen de club wordt inmiddels al hardop gesproken over een periodetitel, maar De Boer wil nog niet te hard van stapel lopen. ,,Wij willen meedoen om de periodetitel, maar gaan er nog niet vanuit dat we er ook een winnen. Daar heb je ook wat geluk bij nodig. Het winnen van een periode is niet een doel op zich. Die druk is er in ieder geval niet. Het gaat erom dat wij kanshebber zijn en als we uiteindelijk in het linker rijtje eindigen zou dat natuurlijk ook fantastisch zijn. Dan speel je waarschijnlijk nacompetitie.” Om de ambities van de club waar te maken, zal er nog wel het nodige verbeterd moeten worden. ,,Vooral in verdedigend opzicht”, licht De Boer toe. ,,Duidelijke voorbeelden zijn de wedstrijden tegen MVV en Telstar. De eerste helft van beide duels was identiek. We worden twee keer overlopen en komen met 3-0 achter te staan. Dat mag gewoon niet meer gebeuren. De cijfers liegen er niet om. Doelman Erwin Friebel is in vorm en toch krijgen we behoorlijk wat goals tegen. De verdediging is daarom nog een puntje van zorg.

PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 5

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

5

26-9-2011 14:22:11


STREVEN NAAR TOPSPORTKLIMAAT Jeroen Jaring (46) maakte naam bij Ajax. In ‘de gouden’ jaren negentig trok hij de merchandising van de Amsterdamse club uit de illegaliteit. Inmiddels runt Jaring een succesvolle onderneming. De laatste twee jaar werkte hij ook als senior-accountmanager bij Ajax. Sinds 1 juli zwaait Jaring de commerciële scepter in Almere. Je bent nu twee maanden in dienst bij Almere City, bevalt het? ,,Het verschil met Ajax is natuurlijk groot, maar in de basis zijn de werkzaamheden hetzelfde. Ik vind het leuk om in een kleine organisatie te werken, omdat de lijnen erg kort zijn. Mijn 14-jarige dochter Dusty moest meer wennen dan ik. Ze was Ajax met Luis Suárez gewend, maar ook hier heeft ze met Gino Felixdaal een favoriete speler.” Het is wel een opmerkelijke stap. ,,Ik ben al een jaar weg bij Ajax. Een paar maanden geleden ben ik benaderd. Ik miste de voetballerij. Een goed gesprek met eigenaar Lesley Bamberger en directeur Raymond Groenteman was voldoende. Zij zitten als ervaren ondernemers heel dicht op de markt. Dat is in het hedendaagse voetbal wel eens anders. De club is erg ambitieus, dat spreekt me ontzettend aan.” Wat miste je precies? ,,De druk, het toeleven naar een wedstrijd en het werken in een voetbalorganisatie. Ik loop al zo’n 25 jaar mee in de voetballerij en kom nu ook op een leeftijd dat ik wat kan toevoegen aan een relatief jonge organisatie. Ik kom hier zeker niet om mensen wat te leren, maar als het om details gaat, kan ik misschien net even die meerwaarde brengen.” Je hebt bij Ajax gevoetbald in de A en B junioren en bent met de B2 kampioen geworden. Wat voor speler was je? Met een glimlach: ,,Ik was een sluwe spits. In de jeugd was ik zelfs topscorer. Volgens mij zat ik tegen de veertig doelpunten aan. Uiteindelijk moest ik afhaken, omdat ik fysiek te kort kwam.” En toen ben je aan je maatschappelijke carrière begonnen? ,,Ja, ik ben begonnen bij Inter Football sportmarketing en daarna ben ik naar Umbro gegaan. Toen Umbro het kledingcontract met Ajax tekende (begin jaren ’90, WV), ben ik daar als broekie neergezet. We kregen namelijk ook de rechten van de Ajax merchandising.” Werd je in het diepe gegooid? ,,Eigenlijk wel. Ik werkte bij Umbro onder de nestor in sport retail: Wil Langenberg. Hij zei: ‘In Amerika is merchandising een lucratieve

6

PResenTATieGiDs

Almere Cit y FC

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 6

industrie’. Daar moet je naar kijken, want de inkomsten voor Ajax zijn nihil’.” Hoe ging dat in het begin? ,,De vrijdag voor de wedstrijd heb ik een A4’tje uitgedeeld aan de ambulante handel voor stadion De Meer. Niet iedereen was blij. Je neemt mensen toch hun handel af. Er was dan ook veel weerstand.” Ook agressie? ,,Het was meer van ´die leren we even een lesje´, maar ik had de steun van Ajax. Als je niet meewerkte stonden daar harde sancties op. We schroomden niet om voorraden in beslag te nemen. We waren lid van de stichting ‘namaak bestrijding’, die deden de controles. De merchandising groeide binnen twee jaar uit naar 4 miljoen gulden (1,8 miljoen euro, redactie). Dat heb ik vier jaar in dienst van Umbro en vier jaar in dienst van Ajax gedaan. Daarna heb ik gewerkt bij een Ierse firma in textieltransfers. Om vervolgens een eigen bedrijf (Euphron) in sportmerchandising en promowear op te zetten.” Je was ook betrokken bij het commercialiseren van de portretrechten van de spelers van Oranje tijdens het EK en WK. Hoe ging dat? ,,Het principe was hetzelfde als bij Ajax. Iedereen moest zich officieel melden en in dit geval kon je bij de KNVB de portretrechten afkopen. Ik deed de contracten, contact met de spelersraad, commercials, printmedia en de goedkeuring van de producten. Als je spelersproducten produceert, moet er wel een goede gelijkenis zijn. Frank en Ronald de Boer gaven altijd de nodige hilariteit.” Je bedrijf heb je nog. Kun je dat wel scheiden? ,,Ik werk drieënhalve dag voor City. Als je ervoor zorgt dat het niet met elkaar conflicteert, kun je dat er uitstekend naast doen.” Je zei bij je aanstelling dat de commerciële potentie van Flevoland enorm is, leg dat eens uit. ,,Er zijn genoeg bedrijven in de regio waarmee het goed gaat. Daar richten wij ons op. In commercieel opzicht ben ik positief verrast. Ik had gezien het verleden verwacht dat de zaken er slechter voor zouden staan. De loyaliteit van de huidige sponsoren is enorm. Allemaal hebben ze het beste met de club voor.” Je wilt ook grotere sponsoren aantrekken, aan wie moeten we dan denken? ,,We hebben natuurlijk de hoofdsponsor Ruitenheer BV, de Kroonenberg Groep, Oger en Adidas. We zijn nu in de afrondende fase met Stern-Mercedes. Zulke sponsoren heb je hard nodig om

seizoen 2011/12

26-9-2011 14:22:12


INTERVIEW

Adidas, Oger en Mercedes. Een eentweetje met samenwerkingspartner Ajax? ,,Het zijn allemaal contacten die wij als organisatie kennen uit ons verleden. De tijd dat sponsoren op basis van emotie investeerden is voorbij. Je verhaal en het perspectief moeten goed zijn. Iedereen begrijpt wat hier gaande is. Onze boodschap is: ‘Spring nu op de rijdende trein, want straks moet je er bij zijn’. De club heeft een imagoverandering ondergaan. Zo wordt er gebruik gemaakt van een nieuw logo, is het stadion verbouwd en heeft het eerste elftal er veel nieuwe spelers bij gekregen. Het vertrouwen in onze trainer Dick de Boer is groot. Hij krijgt, ondanks de geweldige start, alle ruimte om aan dit team te bouwen.”

Foto: MAARTEN GLASMEIJER - STUDIO ROTGANS

voldoende fundament te geven aan een beleidsplan van drie à vier jaar.”

Geef je je bedrijf op als Almere City een fulltime baan wordt? Na een korte stilte: ,,Daar heb ik nog niet over nagedacht. Ik wil graag langer bij de club blijven. Als het zover komt, dan ga ik daar goed over nadenken.” Tekst: Wesley Verboom

Jeroen Jaring met zijn dochter omhangen met de nieuwe sjaal van Almere City FC.

Jeroen Jaring zij aan zij met Raymond Groenteman tijdens het bussinesclubdiner.

Foto: Fred ROTGANS

Je hebt een eenjarig contract getekend. Wat wil je bereiken? ,,Ik wil dat de bestaande sponsorgroep tevreden is, dat is de basis. We gaan meer het accent leggen op de betrokkenheid van sponsoren. Dit geldt ook voor de achterban. We willen meer toeschouwers trekken en dus moeten we zichtbaarder in de regio worden. Wij zijn de enige BVO van Flevoland. Daar moeten we trots op zijn. Het is een proces wat tijd gaat kosten, maar zonder overtuiging geen succes. Een sfeerteam moet het aantrekkelijker gaan maken voor gezinnen om naar het stadion te komen. In onze visie dienen de eerste elftal spelers en medewerkers van de club ook een belangrijke sociale functie in de maatschappij te vervullen. Almere City is meer dan voetbal. Zowel op het veld als in de organisatie streven wij naar een topsportklimaat. We willen als BVO een regiofunctie gaan bekleden en dat pulleffect kun je alleen realiseren als alle randvoorwaarden kloppen. De eerste stappen zijn genomen en het enthousiasme neemt op alle fronten toe.”

PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 7

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

7

26-9-2011 14:22:24


REVELATIE MIKHAIL ROSHEUVEL:

,,IK KAN VEEL LEREN VAN JONGENS ALS ROBBEN EN RIBÉRY” Hij speelde in de jeugd van AZ en Ajax, maar tekende daarna een contract bij Almere City. Na twee wisselvallige jaren lijkt Mikhail Rosheuvel (21) nu echt door te breken. Onder de vleugels van trainer Dick de Boer groeit de watervlugge aanvaller uit tot één van de revelaties van het nieuwe seizoen. Zelfverzekerd reageert hij op negen prikkelende stellingen. ,,In potentie ben ik de beste rechtsbuiten van de Jupiler League.” 1. Na drie jaar Almere City ben ik nu pas echt doorgebroken ,,Dat klopt. Het eerste jaar moest ik hier wennen. Ik kwam uit de jeugd van AZ, heb daar gespeeld tot aan de A1. Daar ben je altijd de betere ploeg. Hier heb ik vervolgens leren knokken. Dat is een eigenschap die je nodig hebt in de Jupiler League. De eerste twee maanden had ik daar moeite mee. Bij AZ voetbalde je altijd met de gedachte: ‘wij gaan gehakt van de tegenstander maken’. Hier is dat niet zo. Ik heb die omschakeling moeten maken en dat heeft wel wat tijd gekost. Maar nu heb ik een basisplaats en ik ga ervan uit dat ik die ook ga behouden. Dat heb ik overigens zelf in de hand, door goed te presteren.” 2. Ik ben de beste rechtsbuiten van de Jupiler League ,,In potentie wel, dat durf ik best te zeggen. Als ik kijk naar de andere buitenspelers in de eerste divisie, dan kan ik er niet zo snel één opnoemen waarvan ik weet dat hij echt beter is dan ik. Mijn grootste kwaliteit is dat ik uit het niets een wedstrijd kan beslissen. Ik ben snel

ben en kan een individuele actie kan maken. Al is mijn voorzet wel voor verbetering vatbaar. Van de vermeende interesse van SC Heerenveen heb ik niets meegekregen, maar het streelt natuurlijk wel om in verband te worden gebracht met zo’n club. Ik heb vroeger nog met Luciano Narsingh gevoetbald, dus het zou best leuk zijn om nog eens samen te spelen. Maar nogmaals, ik richt me volledig op Almere City. Ik heb het hier immers prima naar mijn zin.” 3. Zonder Edwin van Ankeren had ik hier niet gestaan ,,Dat weet ik niet, maar Edwin is wel heel belangrijk voor me geweest. Hij heeft veel met mij gesproken, vooral in de periode dat ik net bij deze club kwam. Van Ankeren trainde Jong Omniworld en heeft me altijd goed gecoacht. Daarnaast kon ik bij hem terecht om adviezen te krijgen over de punten die voor verbetering vatbaar zijn. Ik ben Edwin dankbaar, want hij heeft een belangrijk aandeel in de speler die ik nu ben.” 4. Als klein jochie had ik een poster van Patrick Kluivert boven mijn bed hangen ,,Ik heb die poster zelfs nog steeds. Kluivert was echt mijn idool. Ik vind hem nog altijd de beste spits die Nederland ooit heeft gehad. We zijn twee totaal verschillende spelers, maar vroeger als klein jongentje wilde je Ajax zijn op straat. En dan was hij mijn favoriete speler. Nu kijk ik wel naar andere voetballers, waar ik als buitenspeler iets van kan leren. Eljero Elia en Theo Walcott zijn mooie voorbeelden. Voornamelijk vanwege hun snelheid. Maar natuurlijk ook Franck Ribéry en Arjen Robben. Dat zijn op dit moment de beste buitenspelers ter wereld.”

Foto: Fred rotGANS

5. Ik durf te dromen van FC Barcelona ,,Dromen mag altijd, maar of deze droom uit zal komen betwijfel ik. Het streven is natuurlijk wel om zo dicht mogelijk bij het niveau van die spelers in de buurt te komen. Toch lijkt het me verstandig om vooral realistisch te blijven en naar de nabije toekomst te kijken. Ik heb niks te klagen hier en ik ben benieuwd hoe ik me dit seizoen bij Almere City zal ontwikkelen. Wat er daarna gebeurt zien we dan wel weer.”

8

PResenTATieGiDs

Almere Cit y FC

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 8

6. In Mokum ben ik rijk en gelukkig tegelijk ,,Ik ben geboren in Amsterdam, woon in Zaandam en voetbal in Almere. Als ik moet kiezen neig ik toch naar onze hoofdstad. Er zijn natuurlijk ook veel verbanden. In Almere wonen veel Amsterdammers en City werkt samen met Ajax… Ondanks dat ik een groot deel van mijn leven in Zaandam doorbreng, blijft Amsterdam een fijne stad. Almere is nog een stad in wording. Alles is hier nieuw. Zo moet het voetbal nog meer gaan leven bij de achterban, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Dit gebied heeft er zeker potentie voor.”

seizoen 2011/12

26-9-2011 14:22:31


INTERVIEW 7. In mijn vrije tijd ben ik het liefst aan het relaxen ,,Dat klopt. Ik ben graag gezellig bij mijn vriendin thuis. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om ontspannen televisie te kijken of te gaan shoppen. In mijn vrije tijd ga ik niet zo veel met mijn medespelers om. Met Dion Malone, Cendrino Misidjan en Gino Felixdaal drink ik nog wel eens een drankje en Serdar Ozturk zie ik soms in Zaandam, maar daar blijft het meestal bij.”

Foto: Fred ROTGANS

9. Almere City pakt dit seizoen een periodetitel ,,Als iedereen wekelijks zijn niveau haalt, dan is een periodetitel mogelijk. Zeker dit seizoen. Het streven is er in ieder geval en we gaan ons uiterste best daarvoor doen. In de eerste weken van het seizoen hebben we een prima serie neergezet. Het is jammer dat we van Telstar verloren, want we deden echt mee om die eerste plaats. Maar over de manier waarop het nu gaat mogen we niet klagen. Dat moeten we zien vast te houden. Als we aan het eind van het seizoen bij de beste acht staan zou dat natuurlijk ook een fantastische prestatie zijn.”

Foto: Fred ROTGANS

8. Almere City is door de metamorfose een veel professionelere club geworden ,,Zeer zeker. De Kroonenberg Groep heeft deze club overgenomen en alles in positieve zin veranderd. Het veld, de stadionstoeltjes, de kleding… Het geheel heeft een betere uitstraling gekregen. Het gaat vaak om kleine details, maar die kunnen de club toch verder omhoog helpen. Je merkt ook aan de tegenstanders dat ze nu anders tegen Almere City aankijken. Vooral over de tenues van Adidas hoor ik veel positieve geluiden. Niet dat onze oude shirts zo slecht waren, maar er staat nu wel echt wat.”

PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 9

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

9

26-9-2011 14:22:53


Hoeveel energie zit er nog in uw afval?

W tt is het voordeel voor u Duurzaam ondernemen. Aandeel in een schone toekomst. Een stabiele, relatief lage, verwerkingsprijs van uw bedrijfsafval. Groen imago. Service. Totaalpakket voor al uw afval. Eén aanspreekpunt, korte lijnen. Internet management informatiesysteem.

Uw afval de energie van morgen

Laat Van der Heiden Milieu uw afval eens doorlichten Bel of mail voor een afspraak met één van onze adviseurs

Wij maken er w

Zeewolde 036-5218200 verkoop@vanderheidenmilieu.nl

tt van www.vanderheidenmilieu.nl 036-5 21 82 00

Ens 0527-680777 ens@vanderheidenmilieu.nl

Controllers Instituut Almanak 2008.pdf

10-09-2008

09:15:16

0068937.pdf 1

23-9-2011 16:04:05 DEBITEURENBEHEER INCASSO GERECHTSDEURWAARDERS

Hanemaayer | De Boer | & Partners

Zeg nooit tegen een deurwaarder : Pak een stoel !

Meer rendement?

Vestiging Lelystad Pascallaan 68 D Postbus 2324 8203 AH Lelystad Telefoon 088 2772740 Fax 088 2772750

www.deurwaarder.com

relations@deurwaarder.com

Vestiging Bussum Huizer weg 11 Postbus 375 1400 AJ Bussum Telefoon 088 2772760 Fax 088 2772770

26-9-2011 10:34:15 0069159.pdf 1 Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 10

23-9-2011 14:42:15 26-9-2011 14:22:56


PoRTReTTen

Dick de Boer

Edwin van Ankeren Trainer

Assistent-trainer

Geboortedatum: 28/12/1948

Geboortedatum: 13/08/1968

Nationaliteit: Nederland

Nationaliteit: Nederland

Clubs als speler: FC Volendam Clubs als trainer: Almere City FC, FC Saint Éloi Lupopo, SV Spakenburg, Vittesse (assistent), AFC’34, Zimbabwe (assistent), SC Cambuur, FC Volendam en Always Forward.

Clubs als speler: FC Omniworld, Tollnes BK, Odd Grenland, AS Viterbese Calvio, En Avant Guingamp, Germinal Ekeren, Eendracht Aalst, PSV, RWD Molenbeek, KSK Beveren en PEC Zwolle. Clubs als trainer: Geen

Sjouke Tel

Khalid Benlahsen

Conditie-en hersteltrainer

Keeperstrainer

Kim Lammers

Hans van Diggelen

Fysiotherapeut

Teammanager

Arno Mollema

Danny Zaal

Materiaalman

Materiaalman

PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 11

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

11

26-9-2011 14:23:41


Kostas Peristeridis

Erwin Friebel Keeper

Keeper

Verdediger

Lengte: 189 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 27/03/1983

Lengte: 195 cm Nationaliteit: Griekenland Geboortedatum: 05/07/1991

Lengte: 171 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 25/07/1987

Clubs: Almere City FC en RBC Roosendaal

Clubs: Almere City FC, FC Volendam

Clubs: Almere City FC, NEC en Haarlem

Cees Toet

Dennis Hollart

Dion Malone

Verdediger

Verdediger

Aanvaller

Lengte: 183 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 26/09/1987

Lengte: 179 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 13/11/1983

Lengte: 185 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 13/02/1989

Clubs: Almere City FC, RBC Roosendaal en Sparta Rotterdam

Clubs: Almere City FC, Go Ahead Eagels en FC Omniworld

Clubs: Almere City FC

Cendrino Misidjan Verdediger

PResenTATieGiDs

Almere Cit y FC

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 12

Gino Felixdaal Verdediger

Lengte: 181 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 29/08/1988

Lengte: 186 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 05/01/1990

Clubs: Almere City FC, FC Oss en Telstar

Clubs: Almere City FC en Vitesse

Leroy Resodihardjo

12

Mitchell Burgzorg

Jerson Ribeiro

Middenvelder

Middenvelder

Lengte: 184 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 14/03/1987

Lengte: 170 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 09/03/1988

Clubs: Almere City FC en ADO Den Haag

Clubs: Almere City FC, Fortuna Sittard, Excelsior en FC Dordrecht

seizoen 2011/12

26-9-2011 14:24:29


PoRTReTTen

Jonathan Robertson

Paul de Lange

Mitchell Kappenberg

Middenvelder

Middenvelder

Middenvelder

Lengte: 182 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 29/05/1991

Lengte: 181 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 04/02/1981

Lengte: 176 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 05/05/1986

Clubs: Almere City FC

Clubs: Almere City FC, FC Volendam, Veria, RBC Roosendaal, SC Heerenveen en Telstar

Clubs: Almere City FC, HHC Harderberg en AZ

Thijs Sluijter

Allon Worms

Vojtecht Schulmeister

Aanvaller

Aanvaller

Aanvaller

Lengte: 174 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 10/02/1980

Lengte: ?? cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 17/07/1991

Lengte: 182 cm Nationaliteit: Tsjechië Geboortedatum: 09/09/1983

Clubs: Almere City FC, FC Volendam, Nea Salamina Famagusta, AS Trencín, Litex Lovech, Heracles Almelo en SC Heereveen

Rihairo Meulens

Clubs: Almere City FC en (jong) NAC

Serdar Öztürk

Aanvaller

Aanvaller

Lengte: 185 cm Nationaliteit: Curaçao Geboortedatum: 03/06/1988

Lengte: 191 cm Nationaliteit: Turkije Geboortedatum: 10/06/1988

Clubs: Almere City FC, Roda JC, FC Dordecht, AGOVV en Vittesse

Clubs: Almere City FC, SC Veendam en FC Groningen

Mikhail Rosheuvel

Fabian Serrarens

Aanvaller

Aanvaller

Lengte: 176 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 10/08/1990

Lengte: 185 cm Nationaliteit: Nederland Geboortedatum: 09/02/1991

Clubs: Almere City FC

Clubs: Almere City FC en (jong) NAC

PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 13

Clubs: Almere City FC, FC Nitra, FC Hlucin, Heracles Almelo, Sigma Olomouc en Chmel Blsany

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

13

26-9-2011 14:25:02


SELECTIE ALMERE CI

Achterste rij v.l.n.r. Danny Zaal (Materiaalman), Dion Malone, Serdar Ozturk, Fabian Serrarens, Cees Toet, Gino Felixdaal, Paul

Middelste rij v.l.n.r. Jerson Ribeiro, Mitchell Kappenberg, Sjouke Tel (Looptrainer), Edwin van Ankeren (Assistent Trainer), Dick de en Cendrino Misidjan

Voorste rij v.l.n.r. Allon Worms, Thijs Sluijter, Mikhail Rosheuvel, Michiel Belhadj, Erwin Friebel, Kostas Peristeridis, Jonathan R

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 14

26-9-2011 14:25:18


E CITY FC 2011/2012

Felixdaal, Paul de Lange en Kim Lammers (Fysiotherapeut)

Trainer), Dick de Boer (Hoofd Trainer), Hans van Diggelen (Teammanager), Khalid Benlahsen (Keeperstrainer), Dennis Hollart

idis, Jonathan Robertson, Leroy Resodihardjo en Mitchell Burgzorg

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 15

26-9-2011 14:25:37


0062819.pdf 1

Wilhelm & Partners

21-9-2011 0069297.pdf 11:33:59 1

23-9-2011 16:37:38

Administratiekantoor

Radioweg 2a 1324 KW Almere Tel.:

036-536 37 77

Fax:

036-536 31 59

Montuur inclusief glazen vanaf €49,-

E-mail: info@wilhelm-partners.nl

• Advisering, begeleiding

en Multifokaal vanaf €149,-

• Verwerken van uw bedrijfsadministratie • Opstellen jaarverslag en jaarrekening • Aangiftebiljetten inkomstenbelasting

- Tassen

• Aangiftebiljetten omzet- en loonbelasting • Verzorgen van loonadministraties

- Sjaals

• Verzorgen van bezwaarschriften • Advies en aangiften voor particulieren

- Horloges

Linda Muller 06-148 969 73

- Luxe Sieraden

Uw administratie in balans bij “Wilhelm & Partners”

0068761.pdf 1 Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 16

23-9-2011 0069392.pdf 13:34:37 1

Markt 102 • 1354 AZ Almere-Haven • Tel.: (036) 538 60 02 Internet: rijffkompleetoptiek.nl

22-9-2011 13:27:19 26-9-2011 14:25:39


sPeeLsCHeMA

Datum

Thuisploeg

Uitploeg

Competitie

vr 5/8

MVV Maastricht

Almere City FC

Jupiler League

vr 12/8

Almere City FC

SC Veendam

Jupiler League

vr 19/8

FC Oss

Almere City FC

Jupiler League

zo 28/8

Almere City FC

AGOVV Apeldoorn

Jupiler League

vr 9/9

Telstar

Almere City FC

Jupiler League

vr 16/9

Almere City FC

Helmond Sport

Jupiler League

ma 26/9

Sparta Rotterdam

Almere City FC

Jupiler League

vr 30/9

Almere City FC

FC Dordrecht

Jupiler League

vr 14/10

Almere City FC

FC Zwolle

Jupiler League

za 22/10

FC Emmen

Almere City FC

Jupiler League

vr 28/10

Fortuna Sittard

Almere City FC

Jupiler League

vr 4/11

Almere City FC

FC Den Bosch

Jupiler League

vr 18/11

Willem II

Almere City FC

Jupiler League

ma 28/11

SC Cambuur

Almere City FC

Jupiler League

vr 2/12

Almere City FC

FC Volendam

Jupiler League

vr 9/12

Go Ahead Eagles

Almere City FC

Jupiler League

ma 19/12

Almere City FC

FC Eindhoven

Jupiler League

vr 13/1

AGOVV Apeldoorn

Almere City FC

Jupiler League

vr 20/1

FC Zwolle

Almere City FC

Jupiler League

vr 27/1

Almere City FC

FC Emmen

Jupiler League

vr 3/2

Helmond Sport

Almere City FC

Jupiler League

vr 10/2

Almere City FC

SC Cambuur

Jupiler League

vr 17/2

Almere City FC

Fortuna Sittard

Jupiler League

vr 24/2

FC Dordrecht

Almere City FC

Jupiler League

vr 2/3

Almere City FC

Telstar

Jupiler League

vr 9/3

Almere City FC

MVV Maastricht

Jupiler League

vr 16/3

SC Veendam

Almere City FC

Jupiler League

vr 23/3

Almere City FC

FC Oss

Jupiler League

vr 30/3

FC Volendam

Almere City FC

Jupiler League

vr 6/4

Almere City FC

Go Ahead Eagles

Jupiler League

ma 9/4

FC Eindhoven

Almere City FC

Jupiler League

vr 13/4

Almere City FC

Sparta Rotterdam

Jupiler League

vr 20/4

FC Den Bosch

Almere City FC

Jupiler League

vr 27/4

Almere City FC

Willem II

Jupiler League

PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 17

Almere Cit y FC

Uitslag

seizoen 2011/12

17

26-9-2011 14:25:41


Niet betalen is een mentaliteit...

...incasso gelukkig ook Wie geleverd heeft, moet worden betaald. Flanderijn helpt u met het innen van uw factuur. Met waar nodig een strenge aanpak. Omdat we vinden dat u recht hebt op uw geld. Zo eenvoudig is het. www.flanderijn.nl

Flanderijn en Bronsvoort. Het is uw geld Incasso gerechtsdeurwaarders betalingsbeheer 0069557.pdf 1

22-9-2011 9:37:18 Foto’s: Feenstra Fotografie, Almere

Echnaton Zwolleweg 1, 1324 el Almere t f e i

036 533 12 20 036 533 16 97 info@echnaton.nl www.echnaton.nl

Nieuw: boveNbouw havo! vwo, havo, mavo, vmbo breedtesport en topsport modern beroepsonderwijs

highschool voetbal, teNNis, DaNce eN basketball vier uur training onder schooltijd 0069790.pdf 1

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 18

22-9-2011 9:34:37

26-9-2011 14:25:46


JeUGDoPLeiDinG

KOSTER: ,,NIVEAU JEUGDOPLEIDING OVER HELE LINIE ENORM GESTEGEN” Hedwiges Maduro (Valencia), Danny Holla (FC Groningen) en Jeremain Lens (PSV) speelden allemaal in de jeugdopleiding van Almere City. Als het aan hoofd jeugdopleiding René Koster ligt, blijft het daar niet bij. ,,Ons doel is om spelers klaar te stomen voor City of Ajax 1.” Met de jeugdopleiding van Ajax heeft City sinds vorig jaar een innige samenwerking. ,, Je merkt dat onze uitstraling door de samenwerking enorm is verbetert. Spelers die hier komen, weten dat Ajax ze in de gaten houdt. De scouting is een belangrijk onderdeel van de samenwerking. Voorheen hadden wij geen scouts in dienst, maar door de samenwerking hebben we er in een klap vijftig. Spelers die in Amsterdam te licht zijn bevonden, kunnen zich bij ons doorontwikkelen. We worden tegenwoordig vaak gebeld door jeugdspelers van eredivisieclubs, die zich via onze club in de kijker willen spelen van Ajax.” Koster benadrukt dat het partnership erg positief is. ,,Wij zijn overtuigd van de visie van Ajax. We geloven in het trainen van het individu, door individuele, linie en specifieke training. Als je in kleine groepjes traint, kun je ook beter trainen. Nog een pluspunt is dat trainers de mogelijkheid krijgen om bij Ajax in de keuken te kijken. Brian Tevreden is overgekomen vanuit het samenwerkingsverband. Hij traint de C2.” Jeugdspelers Damian van Bruggen en Damil Dankerlui stapten over naar De Toekomst. ,,Dat is onderdeel van het samenwerkingsver-

band”, vervolgt Koster. ,,Daar mogen wij trots op zijn. Vooral als je kijkt naar Damian. Hij speelt als eerstejaars in de B1. Damil doet het ook goed. Hij speelt in de B2. Dat die jongens kunnen meedraaien, betekent dat we goed bezig zijn.” Minimale middelen ,,We werken met een klein budget (180.000 euro, WV). Als je kijkt naar de kwaliteit van de jeugdopleiding, dan doen wij het geweldig. De topclubs pompen er vier à vijf miljoen euro in. Behalve de A1 spelen al onze jeugdteams op het hoogste of één na hoogste niveau. Over de gehele linie is het niveau van de jeugdopleiding enorm gestegen. Toen ik hier vijf jaar geleden begon, moesten spelers hun eigen kledingpakket betalen. Nu is dat gratis. We proberen met beperkte middelen ideale voorwaarden te creëren. Er loopt hier enorm veel talent rond. Van de A tot de E-jeugd komen er zes lichtingen aan die zich kunnen meten met de betere van Nederland. Dat geeft hoop voor de toekomst. ” De komende jaren hoopt Koster de jeugdopleiding verder te professionaliseren. Zelf is hij naast hoofd jeugdopleidingen ook trainer van de B1 en de D2. ,,Dat is geen ideale situatie, maar we zijn op de goede weg. De randvoorwaarden worden steeds beter. Zo hebben wij sinds kort een studiebegeleider in dienst en een samenwerking met ProActief. ProActief zorgt ervoor dat de medische begeleiding van onze talenten optimaal is. Er is ook een studielokaal gecreëerd. We proberen om de samenwerking met scholen te optimaliseren. Dan kunnen we ook meer trainen. Het zou mooi zijn als we een videoanalyse-systeem krijgen. Het leerproces gaat een stuk sneller als je bepaalde momenten kan terughalen. Het professionaliseren van de jeugdopleiding kan mij niet snel genoeg gaan. Ik ben zelf begonnen met een cursus van de KNVB voor hoofd jeugdopleidingen. Dat is enorm leerzaam. Ik leer ook veel van collega’s. Onder wie Jelle Goes, hoofd jeugdopleiding PSV, volgt de cursus.”

Foto: LeNNo VAN deKKeN

Koster hoopt dat spelers uit de eigen A1 en degenen die het bij Ajax net niet redden, doorstromen naar het eerste van Almere City. ,,Dat is een mooi en realistisch streven”, besluit hij.

Rene Koster poseert met zijn D2 voor de elftalfoto in het stadion van Almere City FC. PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 19

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

19

26-9-2011 14:26:03


Univé Midden A.Vondelingstraat 1 1314 NA Almere-stad Tel. 036-5383232 almere@unive.nl

0069196.pdf 1

21-9-2011 11:02:18

Wij zijn een Gasservice installatiebedrijf met hoofdactiviteiten en specialisme in: • Onderhoud en service • Centrale verwarming • Vloerverwarming • Designradiatoren • Zonne-energie • Hete luchtverwarming • Ventilatie • Gastechnische installaties • Airconditioning

Gasservice Flevoland BV Alkmaargracht 23 1324 PK Almere 036-548 98 38 info@gasserviceflevoland.nl www.gasserviceflevoland.nl

0069071.pdf 1 Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 20

20-9-2011 9:45:42

0069363.pdf 1

26-9-2011 14:26:05

20-9-2011 9:49:03


MeTAMoRFose Almere City heeft afgelopen zomer een heuse imagoverandering ondergaan. Nadat de club eerder al is overgestapt op een nieuw logo en een nieuwe slogan , is nu ook het complex grondig verbouwd. Dat past helemaal in het plaatje van het ‘nieuwe Almere City’: professioneel, ambitieus en strijdvaardig. De foto’s op deze pagina illustreren de metamorfose van de club. Algemeen directeur Raymond Groenteman legt uit wat er allemaal is gebeurd.

IN EEN NIEUW JASJE ...

,,Er is inderdaad hard gewerkt deze zomer”, vertelt Groenteman, terwijl hij het stadion inloopt. Ten eerste hebben we een nieuwe kunstgrasmat, waar een beregeningsinstallatie bij zit. We kunnen nu dus op elk gewenst moment het veld sproeien.” Wijzend naar de tribune begint hij ook over de verbouwing van het stadion zelf. ,,De tribunestoeltjes zijn vervangen door rode exemplaren en we hebben geen staanplaatsen meer. De stoelen op de businesstribune zijn bekleed met leer en later dit jaar zal het gebouw verder worden uitgebreid met speciale business-seats.” Daarnaast is ook de boarding langs het veld vervangen en zullen de hoeken van het stadion na de winterstop met doeken dichtgemaakt worden. ,,Dat is om het suizen van de wind tegen te gaan en om de bezoekers meer het gevoel te geven dat ze echt in een voetbalstadion zijn”, vervolgt Groenteman, die ook heel tevreden is over de nieuwe inrichting van het spelershome, de kantoorpanden en de businessclub. ,,Het meubilair is allemaal vervangen en dat zorgt voor een heel andere uitstraling. Zo hebben we nu een wand waar foto’s hangen van alle talenten uit de jeugdopleiding. En op een andere muur hangen weer de foto’s van de sponsoren.” Ook de selectie werkt in een veel prettigere omgeving. De kleedkamer is van alle gemakken voorzien en ziet er prachtig uit. Het logo van de club pronkt groot op de vloer. ,,Door de metamorfose hoef je je niet meer met randzaken bezig te houden. We kunnen ons echt volledig op het voetbal concentreren”, is ook doelman Erwin Friebel enthousiast. Groenteman is een tevreden man. ,,We doen alles heel gecontroleerd en investeren alleen in kwaliteit. Ook met het samenstellen van de selectie hebben we adequaat gehandeld. Toch denk ik dat als je de budgetten van alle clubs uit de Jupiler League naast elkaar legt, wij nog altijd één van de laagste spelersbegrotingen hebben. De eerste stap is nu gezet, de tweede stap is om ook op het veld te blijven presteren.” Foto’s: Lenno Dekkers

PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 21

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

21

26-9-2011 14:26:57


Laat uzelf overtuigen van onze meerwaarde in een gesprek op ĂŠĂŠn van onze vestigingen of bezoek ons online via www.practicum.nl.

W W W. P R A C T I C U M . N L

Drukkerij Practicum

Drukkerij Atlas

Digiprint Soest

Digiprint Hilversum

Torenstraat 22a

Koningsweg 22

Koninginnelaan 6

Oosterengweg 40

3764 CM Soest

3762 EC Soest

3762 DE Soest

1221 JV Hilversum

T 035 601 21 00

T 035 601 47 51

T 035 602 70 17

T 035 685 01 42

F 035 601 67 49

F 035 602 52 40

F 035 602 30 12

F 035 683 67 76

drukkerij@practicum.nl

info@drukkerijatlas.nl

digiprint@practicum.nl

digiprint@practicum.nl

0070144.pdf 1

23-9-2011 11:44:38

Adv_Rotary_Pract_138x98.indd 1

16-05-11 14:01

Ook adverteren in het blad van uw favoriete club? Bel 078-6397070

0024034.pdf 1

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 22

26-9-2011 10:34:15

5-5-2009 15:11:38

26-9-2011 14:27:05


sPonsoR

MERCEDES-BENZ GEEFT ALMERE CITY FC EERSTE ‘STER’ Almere City FC heeft het volgende A-merk aan zich kunnen binden. Onlangs tekende Mercedes-Benz / Stern Auto een vierjarige overeenkomst met de jongste club uit het betaalde voetbal. Arnoud Zuijdendorp is Directeur Sales bij Stern Auto en was nauw betrokken bij de totstandkoming van de sponsorovereenkomst met Almere City FC: ,,Wij geloven in het groeipotentieel van de polder en we zoeken dan ook bewust naar lokale partijen. Onze naamsbekendheid in Flevoland moet groeien. Het bereiken van het zakenleven en de inwoners van Almere is voor ons van groot belang.” Iedereen die betrokken is bij Almere City FC nodigen wij uit voor een kennismaking op onze vestiging aan de Huchtstraat in Almere. In de voetbalwereld is Stern Auto, dat ontstaan is uit Stergam, Pordon, Spijker en Van Kooy geen onbekende. ,,Met Ajax doen we al drie jaar zaken en hebben daar een kleine honderd auto’s rondrijden.”

Stern Auto heeft vestigingen in Amstelveen, Utrecht, Ede, Nijkerk, Hilversum, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Veenendaal, Zeist en Nieuwegein en verkoopt niet alleen nieuwe en gebruikte personen- en bestelauto’s, maar is ook actief in onderhoud, reparatie, schade, lease, verhuur en trucks (Stern Trucks). Bovendien importeert Stern jaarlijks honderden jong gebruikte officiële fabrieksauto’s. Stern Auto speelt in op de toenemende vraag naar one-stop-shopping en ontzorging. De samenwerking met Almere City FC zal stapje voor stapje uitgebouwd worden. ,,Via led-boarding en publieksacties zullen we laten zien dat we een trotse partner van Almere City FC zijn. Ook zullen onze auto’s in het ‘straatbeeld’ van de club verschijnen. Via onze eigen events zoals bijvoorbeeld Stern Auto Golf en Stern Auto Exclusief zullen we voor Almere zichtbaar zijn. Ik hoop op een net zo mooie samenwerking als met de landskampioen. Als Almere City FC het daarnaast binnen de lijnen ook nog eens goed blijft doen, komt die tweede ‘ster’ er ook nog wel eens”, besluit Zuijdendorp met een knipoog.

Foto: LeNNo VAN deKKeN

Stern Auto is dé Mercedes-Benz dealer van midden Nederland voor personen- en bedrijfwagens, beschikt over 11 vestigingen, waarvan een in Almere en is onderdeel van Stern Groep. Laatstgenoemde is een beursgenoteerd bedrijf en met meer dan 100 vestigingen promi-

nent aanwezig in de autodichte regio’s van het land in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Jaarlijks realiseert het Nederlandse bedrijf een jaaromzet van een miljard euro.

De medewerkers van Stern Auto voor de vestiging aan de Huchtstraat in Almere. PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 23

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

23

26-9-2011 14:27:18


Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 24

26-9-2011 14:27:21


UiTGeLiCHT

SPONSOR UITGELICHT: CELLPACK BENELUX B.V. Bij het binnentreden van het kantoor van Cellpack BV wijst niets erop dat hier grote voetballiefhebbers rondlopen. Het enige wat doet denken aan volkssport nummer één, zijn twee glimmende bekers in de houten kast van directeur Edward van der Weij (62). De bekers zijn zichtbaar doordat de kantoordeuren van de directeur wagenwijd openstaan. Maar dat niets is wat het lijkt, blijkt ook nu weer. ,,De deuren staan altijd open”, vertelt Van der Weij, wiens bedrijf verbindingssystemen voor elektriciteitskabels levert. ,,De muren hadden er wat mij betreft niet tussen hoeven zitten. We streven met z’n allen één doel na, maar als er besluiten worden genomen hak ik wel de knoop door. Ik ben een echt voetbaldier. Ik heb tot mijn veertigste gevoetbald bij ASV Arsenal, Meteoor, SDW en SV Almere.” Om er lachend aan toe te voegen. ,,Bij SDW speelde ik toen ze nog op een hoog niveau actief waren. Alle mensen die hier werken hebben gevoetbald. Twee hebben zelfs bij Omniworld gespeeld. Eén beker heb ik met een golfclinic van City gewonnen en de andere is door een zaalvoetbalteam gewonnen, waarvan wij sponsor zijn.” Cellpack BV is al vijf jaar sponsor van Almere City. Vorig jaar verlengde het bedrijf uit Almere, dat een dochtermaatschappij is van het Zwitserse Cellpack AG, het contract met drie jaar. Cellpack heeft vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Polen en Maleisië. ,,Wij opereren zelfstandig en leveren verbindingssystemen voor elektriciteitskabels in de Benelux. De verbindingen gaan vijftig jaar mee”, vervolgt Van der Weij. ,,Je zult dan denken: dat houdt een keer op. Maar wij raken niet uitgeleverd. In Nederland wordt veel gegraven. Daardoor gaat er vaak iets stuk.

Liefst 98% van de energiekabels in ons land verdwijnt in de grond.” Doordat Cellpack alleen levert aan bedrijven uit de energiemarkt is het een opmerkelijke keuze om City te sponsoren. ,,Wij vinden het belangrijk om de stad Almere op de kaart te zetten. Als bedrijf hebben wij er niet veel aan, want onze klanten zitten door de hele Benelux. Wij zullen hierdoor waarschijnlijk geen euro meer omzet creëren. Maar het initiatief heeft onze sympathie. Natuurlijk vind ik het ook leuk om voetbal te kijken. Helemaal nu. City voetbalt leuk en heeft al de nodige punten gepakt. De businessclub is goed georganiseerd. Het verblijf voor, na en tijdens de wedstrijd, de lunches, de seizoensopening en de kennismaking van de selectie. Ze doen er voldoende omheen. Dat maakt het leuk om sponsor te zijn.” Het sportieve hoogtepunt voor Van der Weij is de bekerwedstrijd tegen NAC Breda. Matthew Amoah scoorde diep in blessuretijd de 0-1. ,,Dat was balen. City was beter dan NAC. Het is voor mij de wedstrijd waar ik de leukste herinneringen aan heb. Extra mooi was dat er collega’s uit Zwitserland waren overgekomen. Zij genoten ook volop. Daar doe je het voor. Ik neem meestal medewerkers mee naar de thuiswedstrijden en soms een relatie.” Naast City sponsort Cellpack ook een zaalvoetbalteam en levert het bijdragen aan onder meer Jantje Beton en het Astma fonds. Dit jaar steunde het bedrijf ook een triatleet. ,,Van Almere City en het zaalvoetbalteam heb ik een foto opgestuurd naar het moederbedrijf. Ik ben daar trots op. Het moederbedrijf heeft ook veel affiniteit met sport. De directeur is sponsor van een handbalclub, die uitkomt op het hoogste niveau in Zwitserland.” Meer informatie over Cellpack: www.cellpack.nl.

Edward van der Weij is een groot voetballiefhebber en staat al jaren achter Almere City FC. PRESENTATIEGIDS

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 25

Almere Cit y FC

seizoen 2011/12

25

26-9-2011 14:27:33


Hoofdsponsor

Kroonsponsoren

Partners van Almere City FC Adjectiv Finance

Gebr. Kraan Bandenservice B.V.

Oger

ArchimedICT

Glashandel DEVRI Amsterdam BV

Provincie Flevoland

Almeerse Scholen Groep

Golfbaan Amsterdam

Puur!FCT C

Almere City Marketing

Gooimeer

RobertoGrandes BV

Almere Vandaag

Harwig Installatiegroep

Ruiterdakkapellen

Almere Veertje Rondvaarten

Heldoorn Eggels Notarissen

Ruitenheer BV

Almeva

Ikwilpubliciteit

Securitas

ASK Advocatuur

Inbev

Soge Filtration B.V./ Filtrauto B.V.

Axxion Marketing

ING Bank

Sponsor Bingo Loterij

Bizzie Kids

Instore Retail Solutions

Sportpaleis sinds 1926

Blokzijl Installatietechniek

Interdrape Raamdecoratie

Stadshart Almere/ OVSA

Breedveld & Schröder

It’s Gonna Happen

TotalKlima

BS Nederland BV

JVS Koeltechniek

Trendline Kapper

BTC Teleconsult

Kids First Kinderopvang BV

Urbain Trade

CAS Software

Kroonenberg B.V.

van der Heiden Milieu

CED (Jupiler league)

KSS & Noord

Van der Valk Hotels Almere

Cellpack

Lantania

Van Wijnen Holding B.V.

Coca Cola

Logistic Services B.V.

Verduin Lichtreklame B.V.

CSC Ceelen

MAC 3 Park

Vrijehuizenmarkt Flevomeer BV

De Haan Advocaten & Notarissen

Mitsubishi Caterpillar

W&H Sports

M

Y

CM

MY

DocuPlan Sharp Businesspoint

Forklift Europe B.V.

CY

CMY

Wilhelm & Partners

ELF Voetbal

Muller Visual

Z-Press Sport & Media

Euphony

MvL Beheer BV

1:1 Producties

Fred Rotgans Sportphotography

My Eyes

1-2 Focus

& Live moments 26

PRESENTATIEGIDS

K

Omroep Flevoland ALMERE CIT Y FC

Almere City FC Presentatiegids 2011.indd 26

SEIZOEN 2011/12

27-9-2011 15:13:15

006880


Fabrikant van Binnenzonwering & Buitenzonwering Lamellen / Rolgordijnen / Vouwgordijnen / Plisse gordijnen / Jaloezieën Paneelgordijnen / Knikarmschermen / Rolluiken / Screens / Uitvalschermen / Parasols / Terrasoverkappingen / Horren / Gordijnen / Vitrage

De grootste keuze in Almere!

• Levering aan bedrijf en particulier. • 20% tot 50% korting op alle binnenzonwering. • Luxe knikarmschermen met gratis motor. Gratis standaard montage.

Openingstijden: Ma t/m Vr 09.00 - 16.30 uur • Zaterdag 11.00 - 15.00 uur Industrieterrein Randstad 22-29 • Almere-Stad, tel. 5333510

www.interdrape.nl 0068803.pdf Almere City FC1Presentatiegids 2011.indd 27

23-9-2011 14:27:40 14:41:02 26-9-2011


Mensen maken het moment. De omgeving schept de randvoorwaarde.

Kroonenberg Groep streeft naar het

Onze kernactiviteiten vastgoed-

leveren van toegevoegde waarde aan de

beleggingen en projectontwikkeling zijn

kwaliteit van winkelen, werken en

flexibel en doelgericht inzetbaar, dankzij

wonen. We stemmen functionaliteit en

onze compacte organisatie en onze

architectuur af op de lokale situatie.

expertise. Besluitvaardigheid, fi nanciĂŤle

Waarbij we werken en winkelen

daadkracht en creativiteit kenmerken

combineren met representativiteit,

het handelen van Kroonenberg Groep.

bereikbaarheid en een goed voorzieningen-

Onze strategie is om door aankoop

niveau. Economische aspecten worden

van individueel vastgoed, overname

ingebed in de bestaande infrastructuur

van bestaande portefeuilles, of het nemen

en mede afgestemd op de wensen van

van grondposities, onze groei zeker te

de gebruikers.

stellen.

REAL ESTATE INVESTMENT & DEVELOPMENT

Postbus 7538 1118 ZG Schiphol Tel. 020 5 788 788 Fax 020 6 750 430 info@kroonenberg.nl www.kroonenberg.nl

0068540.pdf 1 Presentatiegids 2011.indd 28 Almere City FC

20-9-2011 9:41:59 26-9-2011 14:27:44

Presentatiegids Almere City FC 2011  

Almere City FC

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you