Page 1

nieuws Team Kathelijn de Bruijne en Joris Van Den Eynde Kathelijn de Bruijne (34) en Joris Van Den Eynde (32) varen dit jaar voor het eerst voor Wepro. Kathelijn zeilt al wedstrijden september 2011 sinds haar zevende. Van bemanning op de Hobie 16 promoveerde ze later tot stuurvrouw, maar het werd pas echt leuk op ntensivering samenwerking de Formule 18 catamaran. Joris is van Belgische afkomst, heeft vroeger veel op jachten gezeild en is Wepro Telecom Services en sinds 5 jaar helemaal verknocht aan de Formule 18 catamaran. Reggefiber ttH Kathelijn vormt samen met Joris een nieuw duo in het Formule 18 veld. Met Wepro Telecom Services werkt Elke en Mark als geduchte tegenstanders zal er hard gezeild moeten worsinds februari 2010 in-house den door Kathelijn en Joris. aan engineeringsopdrachten voor Reggefiber ttH. Beide partijen waren zo tevreden over de resultaten dat besloten is om Wepro sponsort al een aantal jaren enkele catamarans. Hierbij stellen de de samenwerking te intensiveteams, die met deze catamarans wedstrijden varen, zich aan jullie voor. ren. Reggefiber gunt nu haar landelijke werkzaamheden aan nende en tactische van wedstrijdzeiWepro Telecom Services. Dit len is helemaal haar ding. project zal tot circa 2013 Mark heeft altijd een passie gehad duren en de verwachting is dat voor water en wind. Hij is begonnen hiervoor een projectteam van met windsurfen maar is later ook ongeveer 6 medewerkers nodig gaan catamaranzeilen. Het is vooral is. de ervaring om in een groot wedVoor de uitvoer van deze werkstrijdveld (+/- 50 boten) te varen zaamheden is extra kantoormet Olympisch niveau dat catamaruimte gehuurd op de bestaanranzeilen in Nederland zo speciaal de Wepro locatie te maakt. Elke en Mark waren 4e Amersfoort; hier is een kantoor mixed team op het WK in 2009, en ingericht waar de technici met Team Elke Delnooz en Mark daarmee was Elke de snelste stuurcompleet nieuwe systemen Gering vrouw ter wereld! gaan werken. De verwachting is Elke Delnooz (30) en Mark Gering dat dit team van technici eind (28) varen nu voor het 3e jaar voor Agenda 2011 september 2011 op volle sterk- Wepro. Elke begon met zeilen op Hieronder de wedstrijden welke dit te zal opereren. Door deze haar 5e. Later heeft zij zeilles gegejaar nog plaatsvinden: werkzaamheden worden de ven waar zij langzaam met wed• 2, 9, 16 en 23 Oktober ambities die Wepro heeft om strijdzeilen in aanraking kwam. De Najaarsbokaal, Muiderzand meer projectverantwoordelijksuper snelle en spectaculaire cata• 15-16 Oktober heid te krijgen werkelijkheid. maran gecombineerd met het spanF18 Klasse evenement, Muiderzand

I

Zeilteams Wepro

Mesin Techniek heeft bezoek gehad van de Secretaris Generaal van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, dhr. Chris Buijink. Met regelmaat bezoekt dhr. Buijink, samen met zijn staf, ondernemers in Nederland om te praten over de uitdagingen en kansen waar het bedrijfsleven mee te maken heeft. Ditmaal was de regio Oost-Nederland aan de beurt. In samenwerking met de Koninklijke Metaalunie, grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf, waren Mesin Techniek en Klein Mechaniek (spuitgiet-specialist, gevestigd in hetzelfde pand als Mesin) uitgekozen voor dit werkbezoek. Naast een uitvoerige presentatie en rondleiding door de bedrijven is er ruimschoots gesproken over de uitdagingen waar het MKB mee wordt geconfronteerd en de rol die de overheid kan nemen om het MKB te ondersteunen.

Hoog bezoek bij Mesin V.l.n.r.: M. Ruiter (DGB), F.H. Zweers en A.W.A. Hulspas (Ministerie EL&I), M. van Straalen en H.J. Keijer (Metaalunie), C.P. Buijink (Secretaris Generaal EL&I), O. Klein (Klein Mechaniek), B. van Went (Mesin Techniek)


Medewerker in the picture Henk Kamerman, het levende bewijs dat je, als je flexibel bent en wilt investeren, je ook met 60+ nog prima terecht kunt op de arbeidsmarkt. Henk woont in Dedemsvaart en we ontmoeten hem bij opdrachtgever Feenstra in Zwolle. �In 1966 haalde ik mijn diploma voor automonteur. De eerste jaren werkte ik voornamelijk als monteur voor landbouwwerktuigen. In de avonduren en via het leerlingstelsel behaalde ik diverse aanvullende diploma's. In 1975 werd het tijd voor iets anders. Ik ging als onderhoudsmonteur werken in een pluimveeslachterij en daarna in de meubelindustrie. Bij de meubelfabriek moest ik bijvoorbeeld het gereedschap slijpen, dat is precisiewerk, je moet er feeling voor hebben. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met CNC-gestuurde machines (computergestuurde houtbewerkingmachines en frezen). Na 13 jaar trok het oude vak weer en kwam ik terecht in het onderhoud en de reparatie van heftrucks, vaak op locatie bij klanten. Vanaf de komst van de eerste homecomputers zoals de Commodore en de Atari, ging mijn interesse verder dan het doen van spelletjes. Ik leerde programmeren en maakte databases. Toen ik in maart 1998 om gezondheidsredenen moest stoppen als monteur, had ik beslist geen zin om aan de kant te gaan zitten. Op een introductieavond over Autocad heb ik me meteen gemeld voor een omscholingscursus. Mijn interesse in computers kwam me natuurlijk heel goed van pas. In mei 1998 begon ik aan de cursus, een dagopleiding die een half jaar duurde. Van 1999 tot 2005 heb ik via een detacheringbureau bij een aantal installatiebedrijven gewerkt als tekenaar. Men vond mij in die tijd moeilijk te plaatsen. De combinatie van leeftijd (50+) met een arbeidshandicap maakte de bedrijven wantrouwend. Toch kreeg ik

steeds meer zelfvertrouwen en liep het eigenlijk heel lekker. Uiteindelijk kreeg ik in 2005 een vaste baan bij een installatiebedrijf. Helaas kwam daar vanwege de recessie een eind aan en zat ik op mijn 60e weer bij het UWV. Op het moment dat ik bij het UWV zat was Menno Kragt van Wepro op zoek naar iemand met mijn kennis en capaciteiten. Wepro had, met behulp van Robert Franke, echt passend werk voor mij. Inmiddels werk ik met veel plezier op een project bij Feenstra/ De Rooy. Feenstra is een totaalinstallateur voor utiliteit en woningbouw. Ik houd me hier bezig met het tekenen van totale installaties. Mijn werkcoach bij het UWV vond het in 2005 voldoende als ik 20 uur ging werken. Nu werk ik 36 uur en heb ook nog energie over voor mijn gezin en mijn hobby's. Volgend jaar zijn mijn vrouw en ik 40 jaar getrouwd. We hebben drie kinderen en drie kleinkinderen. Mijn vrouw werkt met verstandelijk gehandicapten in het begeleid wonen, dat is onregelmatig werk. Ik klus graag. In de vrije tijd gaan we er vaak op uit met de caravan, dan gaan de fietsen mee. Ook wandelen we graag. Bij Wepro werken veel jonge mensen, ze zijn heel kritisch, maar je hebt het gevoel dat ze echt achter je staan. Bij de opdrachtgever vertegenwoordig je Wepro, daar ben ik me altijd van bewust. Ik pas me daarom altijd goed aan aan de nieuwe werkplek. In de loop van de tijd ben ik me blijven bijscholen. Ook moet je om de zoveel tijd een opfriscurus volgen omdat de techniek niet stilstaat. Ik ben nooit bang geweest om iets nieuws te leren en daarom heb ik altijd weer werk gevonden, ook als de omstandigheden niet zo gunstig waren.� Als deze nieuwsbrief uitkomt werkt Henk niet meer in Zwolle maar in Enschede voor dezelfde opdrachtgever.

TJES Wist je dat.... ......Wepro haar oude computers beschikbaar heeft gesteld aan een school in Ecuador? Dit is de school van de stichting van onze medewerker Bert Gaakink (zie vorige nieuwsbrief). ......Wepro de papieren urenstaten wil gaan inruilen voor digitale urenstaten? Zie bijgevoegde brief voor meer informatie. ......Wepro per 1 september een kantoor rijker is en wel aan de Cypresbaan 15 te Capelle aan den IJssel? ......De spaarloonregeling per 1 januari 2012 gaat verdwijnen? Het is vanaf het nieuwe jaar niet meer mogelijk om belastingvriendelijk te sparen. Het opgebouwde vermogen wordt conform de huidige systematiek jaarlijks gedeeltelijk vrijgegeven. Levensloopsparen blijft nog wel mogelijk. ......De vakantiedagenregeling per 1 januari 2012 gaat veranderen? De verjaringstermijn van de wettelijke vakantiedagen en de opbouw van de vakantiedagen bij ziekte wordt aangepast. Meer informatie hierover volgt.

Jubilarissen In het afgelopen kwartaal hebben we enkele jubilarissen binnen Wepro gehad. We willen de volgende medewerkers feliciteren met hun 5-jarig dienstverband:

Aafke de Wijk Robert Franke Tjeerd van der Schee Nico Elburg Bert van de Brink

Dit is een uitgave van Wepro Group BV Redactie Susan Claassen, Aafke de Wijk Redactieadres: Agro Business Park 60 6708 PW Wageningen Tel: 0317-479600 Fax: 0317-479601 E-mail: sclaassen@wepro.nl

Wepro Nieuwsbrief 09-2011  
Wepro Nieuwsbrief 09-2011  

Wepro Nieuwsbrief 09-2011

Advertisement