Page 1

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Noordenveld zet zich in voor alle vrijwilligers en hun organisaties in Noordenveld en geeft informatie en advies, bemiddelt en ondersteunt de vrijwilligers en hun organisaties. Het Steunpunt bestaat uit vrijwilligers die op hun beurt weer actief zijn op diverse terreinen. Zij worden ondersteund door de beroepskracht van WiN (Welzijn in Noordenveld). In dit Nieuwsbulletin een overzicht van de diverse activiteiten. Veel leesplezier!

Vrijwilligersfeest Op 13 oktober 2017 was er een groot vrijwilligersfeest in de Pompstee in Roden. 400 vrijwilligers van 95 organisaties genoten van een schitterende avond. Het feest werd geopend door wethouder Huizinga. Daarna trad de Opera della Casa op, een sprankelende show van opera en cabaret.

Agenda voorjaar 2018 9 en 10 maart NLdoet 15 maart Vinden en binden van vrijwilligers Anne Prins (Senior Verenigingsadviseur SportDrenthe) Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging/organisatie. Meerdere vrijwilligersorganisaties kampen met een tekort aan vrijwilligers. De workshop ‘succesvol werven van vrijwilligers’ is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers. Deze werkwijze heeft in de praktijk vaak geleid tot succesvolle resultaten zoals vergroting van de vrijwilligerspool, invullen bestuursfuncties, etc. 22 maart Social media voor beginners - Lennart Koster (reclamebureau Walli, Zuidlaren) Welke online platformen zijn er, welke doen ertoe, welke websites en apps zijn voor uw organisatie relevant en wat gaat u er nou precies mee doen? De workshop is bedoeld voor mensen die geen tot weinig ervaring hebben met social media en gaat ook in op de thema's privacy en veiligheid op internet. 12 april Expertmeeting voor besturen vrijwilligersorganisaties: het delen van de problemen waar besturen tegenaan lopen en met elkaar gaan verkennen welke oplossingen er zijn. Is de manier waarop de organisaties besturen nog toekomstbestendig? Kunnen bepaalde zaken slimmer georganiseerd worden? Hoe maken we het bestuurswerk aantrekkelijk voor nieuwe mensen?

Nieuwsbulletin

2018


NLdoet 2017 Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks NLdoet in het tweede weekend in maart. In Noordenveld coĂśrdineert het Steunpunt de activiteiten. Met de positieve inzet van veel vrijwilligers, de leerkrachten en leerlingen van de Esborg in Roden en het Nassau College in Norg zijn weer veel klussen geklaard. De klussen van verenigingen, sportclubs, stichtingen en organisaties waren zeer divers van het schoonmaken, opknappen en onderhouden van sportvelden en gebouwen tot het maken van bloemstukjes, cupcakes en het verzorgen van een high tea en lunches. Een overzicht is te vinden op de jaarlijkse fotonieuwsbrief. Deze wordt getoond op de site van WiN onderdeel vrijwilligers.

Delen in Noordenveld Delen in Noordenveld (www.deleninnoordenveld.nl) is een niet-commerciĂŤle website waarop inwoners van Noordenveld een vraag of aanbod kunnen plaatsen. De site is laagdrempelig: iedereen kan de advertenties zonder inloggen bekijken en contact opnemen met de opsteller. Voor het plaatsen van een oproep is een eenmalige registratie noodzakelijk. Alle klussen zijn gratis. Voorbeelden zijn: - ik wil graag samen met iemand naar het theater - ik zoek iemand die af en toe mijn hondje kan uitlaten - ik heb voor korte tijd een zware klopboor nodig - ik zoek iemand die mij wil leren breien. Delen in Noordenveld wordt ondersteund door WiN.


Noordenveldse Uitdaging (NU) 2017 was alweer het derde jaar van de Noordenveldse Uitdaging. Ook in 2017 zijn er weer heel veel matches gemaakt. Tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, maar ook tussen maatschappelijke organisaties onderling. Er waren 121 matches tegen een waarde van ongeveer â‚Ź 111.000,- Voorbeelden zijn: een tv scherm voor K38, bedrijfskleding voor de vrijwilligers van de Treftuin en in het voorjaar een succesvolle workshop Wordpress verzorgd door Retail360. De sporters van de special olympic games zijn geholpen met vervoer en heel veel organisaties hebben advies gekregen van professionals uit de bedrijven die zijn aangesloten bij NU. In november is een netwerkavond georganiseerd door NU en het Steunpunt. Net als vorig jaar een succes waar veel contacten zijn gelegd en matches zijn gemaakt. Ook in 2018 gaat de Noordenveldse Uitdaging door om samen met WiN partijen te matchen, kennis te delen en uitdagingen op te pakken. Dus heeft u vragen of wensen voor uw organisatie mail naar info@noordenveldseuitdaging.nl

Publiciteit De werkgroep PR van het Steunpunt houdt zich actief bezig met de promotie van het vrijwilligerswerk. Regelmatig worden voor de regiokranten persberichten gemaakt over diverse activiteiten. Ook wordt er aandacht gevraagd voor de vacatures van de VVB (Vrijwilligers Vacature Bank). Bij het radioprogramma de Brink van RTV Drenthe hebben interviews plaatsgevonden met vrijwilligers van diverse organisaties. Op de weekmarkt in Roden is in het voor- en najaar reclame gemaakt en zijn er flyers uitgedeeld met daarop een aantal recente vacatures. Dit wordt gewaardeerd en levert ook nieuwe vrijwilligers op. Ook dit jaar zorgt de werkgroep voor het verschijnen van het Nieuwsbulletin en de NLdoet fotonieuwsbrief. Het Steunpunt en het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) hebben nu een gezamenlijke Facebookpagina. Regelmatig wordt er nieuws en vacatures op geplaatst. Ga gerust kijken of volg de pagina. Op Facebook zoeken bij 'Vrijwilligerswerk Noordenveld'.


Afscheid van de voorzitter van het Steunpunt Trijn Riks is na ruim 10 jaar gestopt als voorzitter van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Ze heeft zich jaren enthousiast en vol passie ingezet voor het vrijwilligerswerk in Noordenveld. Ze was in diverse werkgroepen actief en heeft veel verbindingen gelegd. Trijn bedankt! Stella Vriesema is de nieuwe voorzitter en uiteraard wordt haar veel succes gewenst.

SMA Het Steunpunt Vrijwilligers neemt deel in de Sociaal Maatschappelijke Adviesraad- Noordenveld (SMA). Dit is een adviesorgaan voor de gemeente over het sociaal domein, de WMO, Jeugd, Ouderen, Vrijwilligers, Mantelzorgers, de Participatiewet enzovoort. Contactpersonen uit verschillende organisaties praten mee over diverse thema’s.

Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) aan het Inwonersplein in Roden (Schoolstraat 50) ondersteunt via de Vrijwillige Hulpdienst (VH) mensen die wat hulp kunnen gebruiken. Dan gaat het om boodschappen doen, voorlezen, wandelen, even naar de markt, mee naar het ziekenhuis of regelmatig een bezoekje brengen. Het VIP beheert ook een Vrijwilligers Vacature Bank (VVB) waar mensen zich kunnen aanmelden voor vrijwilligerswerk en organisaties hun vrijwilligersvacatures kunnen plaatsen. De vrijwilligers van het VIP kunnen helpen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk of bij het plaatsen van een vacature. Het VIP is elke dag van 8.30 – 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 050 3176506 of kijk op www.welzijninnoordenveld.nl. Medewerkers van het VIP zijn aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag van 14.00 -16.00 uur en op woensdag en vrijdag van 9.30- 12.00 uur.

Colofon: deze nieuwsbrief is samengesteld door de PR-groep van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Voor vragen kunt u bellen met WiN 050 317 65 00 Of stuur een email naar: steunpuntvrijwilligers@welzijninnoordenveld.nl Langskomen kan ook: Inwonersplein, Schoolstraat 50 in Roden (tegenover Albert Heijn)

Nieuwsbulletin 2018  

Nieuws voor vrijwilligers uit Noordenveld

Nieuwsbulletin 2018  

Nieuws voor vrijwilligers uit Noordenveld

Advertisement