Page 1

DEN NYE MÅDE AT OPNÅ ET STÆRKT MUSKELKORSET PANASONIC JOBA CORE TRAINER


JOBA CORE TRAINER


EFFEKTIV TRÆNING FOR AT FORBEDRE LIVSKVALITETEN Panasonic JOBA Core Trainer simulerer bevægelserne i ridebehandling og træner muskelgrupper, der ignoreres eller forsømmes ved brug af traditionelt udstyr. JOBA er træningsudstyr til rehabilitering, fysioterapi og blid fitness.

++ 42 % AF ALLE TYSKERE ER OVERVÆGTIGE JOBA er ideel til fedtforbrænding Træning med JOBA forøger mængden af kalorier, der forbrændes ved en relativ lav hjertefrekvens – og mægden af kropsfedt reduceres effektivt.

++ 3 UD AF 10 VOKSNE LIDER AF ONDT I RYGGEN JOBA er god for kropsholdningen Udstyrets vippen frem og tilbage gør, at kroppen lærer at holde balancen. Mave, ryg og rygrad styrkes, og kropsholdningen forbedres.

++ 87 % AF ALLE VOKSNE DYRKER FOR LIDT MOTION JOBA opbygger muskler JOBA styrker musklerne i maven, lårene og muskelkorsettet, der er svære at træne. Den fremmer også leddenes fleksibilitet.

Kilde: Tysk regeringsmæssig sundhedsrapport „Gesundheit in Deutschland“ [Sundhed i Tyskland], 2006


++ HISTORIEN BAG JOBA JOBA er japansk og betyder "ridning". Vi udviklede dette usædvanlige udstyr for at gengive en hests gangbevægelser. Med JOBA Core Trainer kan du gøre en række øvelser for at styrke kroppen ved at efterligne bevægelserne fra ridning. Den første prototype blev præsenteret i Japan i slutningen af 90'erne efter mere end 5 års udvikling. Denne originale JOBA-"hesterobot" efterlignede allerede en hests gangbevægelser baseret på 3D-billeder og gengav præcist bevægelser og ydre udseende. Størrelsen og prisen gjorde den dog uegnet til privat brug. Efter forbedringer og reducering af størrelsen blev den første seriemodel til hjemmebrug fremvist i Japan i 2000. Efter utallige undersøgelser af nye måder at bruge den på og artikler om dens forbløffende træningseffektivitet steg efterspørgslen hurtigt i Asien og USA. I dag bruges JOBA med succes i utallige rehabiliteringsinstitutioner, moderne fittness-centre og i private hjem. I 2007 kom JOBA Core Trainer langt om længe til Europa.

JOBA-prototypen

++ RIDEBEHANDLING Når du rider, overføres hestens bevægelser til dine led og muskler: frem, tilbage, til venstre, til højre, op og ned. Du reagerer på denne "gavnlige rytme" (ganghastighed: 90-120 impulser pr. minut) og prøver at holde din krop i balance. Dette træner overkroppens holdning, forbedrer kropsbalancen og fremmer muskeltoningen. JOBA simulerer en hests naturlige gangbevægelse ved at bruge den nyeste 3D-teknologi - med beviste helbredende og motionsmæssige fordele.


++ OPFINDELSEN: PANASONIC JOBA CORE TRAINER Med 8-talsbevægelser bringer JOBA dig hele tiden ud af balance - til venstre, højre, tilbage og fremad, så kroppen tvinges til at justere sin holdning for at genvinde balancen. Disse kompenserende bevægelser, der hele tiden tvinger musklerne til at arbejde og slappe af, styrker mave-, ryg- og lårmusklerne. Presset på bækkenet og rygraden reduceres.

JOBAs 8-talsbevægelse gør, at kroppen konstant skifter mellem 3 positioner, og dermed trænes forskellige muskelgrupper: Position 1: Sædet vipper mod højre Hofte-, ryg- og lårmusklerne på kroppens venstre side styrkes.

Position 2: Sædet er i midterposition Musklerne i begge lår styrkes.

Position 3: Sædet vipper mod venstre Hofte-, ryg- og lårmusklerne på kroppens højre side styrkes.

++ 3 PROGRAMINDSTILLINGER OG 9 HASTIGHEDSNIVEAUER FOR TRÆNING SKRÆDDERSYET TIL DEN ENKELTE Taljeprogram: JOBA-sædet bevæger sig mellem en vandret position, et fuldt vip fremad og et fuldt vip tilbage. I taljeprogrammet er JOBA hovedsageligt vippet fremad.

Hofteprogram: JOBA-sædet bevæger sig mellem en vandret position, et fuldt vip fremad og et fuldt vip tilbage. I hofteprogrammet er JOBA hovedsageligt vippet tilbage.

Workout-program: I workout-programmet bevæges sædet vandret fra side til side, hvilket giver ben og hofter en grundlæggende træning.

Det hjælper med at styrke mavemuskler og lårmuskler

Det hjælper med at styrke musklerne i lænden og hofterne

Det hjælper med at træne alle muskelkorsettets muskler

Du kan manuelt styre JOBAs funktioner for at skræddersy dit træningsforløb til dine egne behov. Du kan justere hastigheden både i de forudindstillede programmer og i den manuelle betjening. Sædets hældning kan kun justeres med manuel indstilling.


++ BRUGERVENLIGT BETJENINGSPANEL Programknapper Du starter de 3 forudindstillede programmer „Workout“, „Waist“ (talje) og „Hips“ (hofter) ved at trykke på en knap.

Manuel indstilling Tryk på knappen „Manual Control“ for at starte JOBA med laveste hastighed uden hældning. Nu kan du indstille hældningsvinklen og hastigheden.

Indstilling af sædevinkel Tryk på knappen „Forward“ for at vippe sædet fremad. Tryk på knappen „Back“ for at vippe sædet bagud.

Justering af hastigheden Tryk på „+“-knappen for at øge hastigheden. Tryk på „-“-knappen for at sænke hastigheden. Den aktuelle hastighed vises med en blinkende LED.

Tænd-/sluk-knap

Sædevinkel-LED'erne indikerer sædets position og blinker, når sædets maksimale hældning er nået.

Visning af resterende tid Et programs resterende tid vises med 5 LED'er. Når du starter, slukkes en LED ca. hvert 3. minut. Når der kun er 1 minut tilbage, blinker LED'en dobbelt så hurtigt. JOBA slukkes automatisk efter 15 minutter.

Hurtige instruktioner: 1. Tryk på Tænd-/sluk-knappen. 2. Vælg en forudindstillet indstilling eller manuel indstilling. 3. Udstyret slukkes automatisk efter 15 minutter. Håndtag Særligt brugbart for begyndere og de, der har problemer med balancen.

Justerbare stigbøjler 4 forskellige højder kan tilpasses brugeren.

++ BEMÆRKNINGER TIL TRÆNING MED PANASONIC JOBA Forsigtig: JOBA er ikke et stykke legetøj - følg disse sikkerhedsoplysninger: + Hvis du har problemer med helbredet eller er i tvivl om din fysiske form, kontakt din læge eller fysioterapeut, før du bruger JOBA. + Gravide bør kontakte deres læge, før de påbegynder et træningsprogram på JOBA. + JOBA er beregnet til brug af voksne. JOBA bør derfor aldrig benyttes af børn uden direkte opsyn af en voksen.


++ HELBREDSFORDELE VED TRÆNING PÅ JOBA + Reduceret risiko for at pådrage sig skader i lænden + Forbedret holdning + Forøget styrke og fleksibilitet + Forbedret balance + Forbedret funktionsdygtighed ved udførelse af daglige aktiviteter

Muskelaktivering når JOBA bruges*

21 %

Lige bugmuskel

59 %

Skrå bugmuskel

23 %

Lang abduktor

31 %

Stor sædemuskel

9% 18 %

Lige lårmuskel

39 %

+ Stigning i muskelforbrændingens forbrug af glykose + Mindre pres på led + Træning udføres ved lav hjertefrekvens + Passiv træning

Lægmuskel

32 %

++ FORDELE VED TRÆNING PÅ JOBA

Tohovedet lårmuskel

6% 28 % 58 %

Indre bred lårmuskel

Forreste skinnebensmuskel Flyndermuskel Sædemuskel

37 %

Rygmuskel

* Topmyoelektrisk værdi - forhold vs. maksimal muskelstyrke. Testdeltagere: 3 kvinder, i alderen 39-42 målt ved hastighedsniveau 7. Teststed: Matsushita Electric Works, Ltd. Japan, 2001.

++ BRUGSOMRÅDER 1. Forbedring af balance og koordinering Den innovative modvægtsteknologi bevæger dig konstant ud af dit balancecenter og tvinger dig til at bruge dine lår-, ryg-, mave- og andre indre muskler for at genvinde balancen. Efter flere ugers træning med JOBA er disse muskelgrupper, der er svære at træne, vedvarende styrket. Dette kan forbedre og lindre ryg- og hofteproblemer. * Undersøgelse udført af Matsushita Electric Works, Japan, 2001

2. Forbedret holdning Kroppens muskelkorset – lænd, mave og bækken – består af 2 muskelgrupper – den ydre gruppe gør det muligt at bevæge torsoen, og det dybere, indre lag beskytter rygraden under bevægelse. Hvis du er i dårlig form, er du mere udsat for skader og smerter i lænden. Ved at træne med JOBA genaktiveres det indre lag af muskler systematisk for at gendanne musklernes funktion og forhindre skader. Træning af muskelkorsettet forbedrer holdningen*1 og øger fleksibiliteten i hofteleddene*2. *1 Klinisk testet på Kochi University, Japan, 1999 *2 Undersøgelse udført af Matsushita Electric Works, Japan, 2006

3. Forbedring af figuren og udseendet Når du træner på JOBA, opbygger du muskelmasse, og dermed bruger kroppen mere energi. Selv når du er i hvile, bruger de nye muskler mere energi, hvilket resulterer i kontinuerlig reducering af kropsfedt. Kombineret med træning af muskelkorsettet kan du dermed tone talje og hofter.

Passiv træning med JOBA styrker kroppen på en low impact-måde. Fordi øvelserne gør det muligt at holde en lav hjertefrekvens og har et lavt pres på leddene, kan de udføres af personer med problemer med helbredet.


MUSKELKORSETTETS BETYDNING ++ EN SIMPEL TEST Vinkel på ben, når lænden løftes væk fra gulvet 67°—Dekonditioneret muskelkorset—behov for væsentlig træning 45°—Rimeligt muskelkorset—Behov for at blive styrket 23°—Godt muskelkorset—Vil have gavn af at blive yderligere styrket 0°—Fremragende muskelkorset—Kun brug for vedligeholdelse

++ TEST AF MUSKELKORSETTETS STYRKE For at begynde din træning af muskelkorsettet, lad os da foretage en simpel test for at bedømme din nuværende styrke i muskelkorsettet. 1. Læg dig på ryggen på et fast underlag med bøjede knæ og fødderne fladt på gulvet. 2. Hold dine ben samlet, og løft dem, så de er i en lodret linje over gulvet (90º vinkel). Hvis du ikke kan gøre dette, skal dit muskelkorset styrkes. 3. Sørg for, at lænden bliver i gulvet, og begynd langsomt at sænke det ene ben mod gulvet, mens det andet forbliver løftet. 4. I takt med, at du sænker dine ben, prøv da at holde lænden trykket fladt ned mod gulvet. 5. Hvis din ryg på noget tidspunkt løfter sig op fra gulvet, læg da mærke til dit bens slutposition, når ryggen først løftes fra gulvet. 6. Udfør denne test med det andet ben, og gentag derefter med begge ben samtidig. 7. Sammenlign dine bens position med figuren ovenfor for at bedømme styrken i muskelkorsettet og mægden af muskelkorset-konditionering, du har brug for. Advarsel: Selvom JOBA kan bruges af mange mennesker med rygproblemer til at opbygge styrke i muskelkorsettet, er denne test af muskelkorsettets styrke ikke altid egnet til mennesker med ondt i ryggen eller bestemte typer rygproblemer. Kontakt din læge eller kiropraktor, hvis du lider af eller oplever kroniske eller akutte rygsmerter.


++ DE CENTRALE MUSKELGRUPPERS STRUKTUR OG ANVENDELSE Kroppens muskelkorset (ofte kaldet torsoen) strækker sig fra hofterne (bækkenet) til brystkassen. Muskelkorsettet består af forskelligt væv, knogler, muskler, ledbånd og sener. Muskelkorsettet spiller en væsentlig rolle i næsten enhver bevægelse, som menneskekroppen foretager sig. Muskelkorsettets muskler er særligt vigtige for at stabilisere rygsøjlen og sikre, at rygraden og både hænder og fødder bevæger sig på effektiv og produktiv vis. Muskelstrukturen i muskelkorsettet er sammensat af et ydre og et indre lag: + Det ydre (overfladiske) lags primære rolle er at bevæge torsoen. + Det indre (dybe) lag af muskler skal primært stabilisere rygraden.

Skrå bugmuskel

Multifidus lumborum

Lige bugmuskel

Quadratus lumborum

Ydre muskellag

Indre muskellag

Forholdet mellem indre og ydre lag: Uden støtte af det indre muskellag kan det ydre muskellag ikke holde rygraden i balance. De støttende muskellag styrkes systematisk gennem regelmæssig træning på JOBA. Rygsøjle i ubalance Indre muskellag

Rygsøjle i balance

Ydre muskellag

Indre muskellag

Ydre muskellag

Fysiske fordele ved et stærkt muskelkorset: En almindelig bivirkning, når muskelkorsettets muskler er svage, er ondt i ryggen. Hvis du har svage muskler, dårlig holdning og/eller er overvægtig, vil du mærke belastningen i ryggen. Når du styrker muskelkorsettets muskler gennem træning på JOBA, styrker du også sæde-, lår- og lægmusklerne.*

63 % 33 %

20 % Mave

For- lår

Baglår

27 %

Ryg

* Testdeltagere: 9 personer i alderen 60-71 med normalt helbred (3 mænd, 6 kvinder). Betingelser: 15 minutter/dag, 3 gange/uge i halvanden måned. Maksimalmuskelstyrke blev målt før og efter. Teststed: Kochi Medical School, Japan, 2001.


VIDENSKABELIGT BEVIST. PANASONIC JOBAS VIRKNINGER: ++ STIGNING I MUSKELFORBRÆNDINGENS FORBRUG AF GLYKOSE Daglig træning på JOBA kan forøge muskelforbrændingens forbrug af glykose med op til 45 % på blot 3 måneder - selv når kroppen er i hvile.*

Efter 30 minutters træning på JOBA (2 x 15 minutter) er muskelforbrændingens forbrug af glykose det samme som efter 1 times gang.* JOBA 15 min 15 min 60 min

Gang Jogging

Krop i hvile efter 3 måneders træning på JOBA

25 min

*Undersøgelse på Nagoya University, Japan, 2003

45 %

5,2

Krop i hvile før træning på JOBA

stigning

7,4 0

2

4

6

Forbrug af glykose

10 GIR (mg/kg/min)

8

(Insulinmodstand)

Blot 15 minutters træning på JOBA, 3 gange om ugen i 3 måneder forøger hvileforbrændingen med 17 % - fra i gennemsnit 1.030 kcal til 1.200 kcal pr. dag.* Før træning på JOBA Efter 3 måneders træning på JOBA

1.030 kcal/dag

*Undersøgelse på Nagoya University, Japan, 2003

170 kcal

1.200 kcal/dag

*Undersøgelse af Matsushita Electric Works Ltd., på Aichi Gakuin University, Japan, 2003

++ FORBEDRING AF HOLDNING I 6 af 29 tilfælde kunne lænden strækkes længere forover end før. Testpersoner med en skæv nedre rygrad opnåede en rygrad, der var tættere på den ideelle linje efter træning med JOBA.

++ STIGNING I HOFTELEDDETS BEVÆGELSESRADIUS Med blot 15 minutters træning på JOBA opnåede testpersonerne meget bedre bevægelse i hofteleddet.

Bøjning af hoften

Efter træning

Efter brug

90 80

Før brug Efter brug

15

10

5 (grad)

Eksempel

Stræk af hoften Hofteleddets bevægelsesradius

Hofteleddets bevægelsesradius

Før træning

Før brug

Før træning

Efter træning

Undersøgelse på Kochi Medical School, Japan 1999 / deltagere: 29 personer (15 mænd, 14 kvinder) i alderen 60-71 / helbred: normalt / træningsbetingelser: 15 minutter pr. dag, 3 dage pr. uge i omkring 1 ½ måned. / Rygraden blev målt før og efter testen.

70 0

(grad)

Højre

Venstre

0

Højre

Venstre

Undersøgelse af Matsushita Electric Works Ltd., Japan 2006 / deltagere: 12 personer i alderen 19-38 / helbred: normalt / Hoftens bevægelsesradius blev målt før og efter 15 minutters træning.


JOBA SAT PÅ PRØVE* ++ JOBA – SPORT DER ER SJOV! Jeg kan let træne min mave, numse og lår foran fjernsynet. Jeg syntes, at bevægelserne var meget blide og var overrasket over, hvor meget min holdning blev forbedret på blot 12 uger. Jeg havde ikke brug for udstyrets håndtag, da jeg ret let kunne holde mig oprejst ved at presse mine lår sammen. Selv min udholdenhed er blevet forbedret, og jeg føler mig generelt meget bedre tilpas. Carolin Gerdes-Röben (25 år)

++ TAB DIG, MENS DU SER FJERNSYN I mit tilfælde tonede træningen på JOBA mine mave-, ryg- og brystmuskler relativt hurtigt. Da jeg ikke er en stor fan af sport, passede det mig fint, at jeg kunne se fjernsyn, mens jeg trænede. Ud over at mine smerter i ryggen er væsentligt reducerede, er min balance også blevet bedre. Jeg tabte også næsten 10 kg! Diana Toyer (41 år)

++ JEG HAR DET GODT! I løbet af mit 12-ugers JOBA-træningsprogram tabte jeg næsten 8 kg. Det bedste for mig var den samtidige træning af overkrop og ben. „Hips“-programmet er også godt, da jeg virkelig følte, at mine hofter og mave blev arbejdet rigtig godt igennem. Alt i alt kan jeg sige, at jeg har opnået en væsentlig forbedring af på det nærmeste alle de kritiske steder. Min holdning er bedre, og jeg føler mig generelt bedre tilpas. Cora Weiger (29 år)

++ MINE RYGSMERTER ER FORSVUNDET! Efter 3 måneders træning med JOBA, er mine smerter i ryggen forsvundet. De simple JOBAprogrammer var sjove, særligt til gruppetræning. Jeg har tabt mest vægt rundt om taljen og er stolt af at have "redet" mere end 10 kg af. Patricia Rola Thala (38 år)

* Undersøgelse af Panasonic Deutschland, en division i Panasonic Marketing Europe GmbH, 2007 / deltagere: 5 kvinder i alderen 25-41, helbred: normalt / træningsbetingelser: 30-60 minutter pr. dag, 3 gange om ugen i 3 måneder.


PANASONIC JOBA CORE TRAINER

++ SPECIFIKATIONER JOBA CORE TRAINER Strømforsyning: ................ AC 230 V / 50 Hz Strømforbrug: ................... 120W Vægt:................................... Ca. 37 kg Brugerhøjde: ..................... 150-185 cm Maksimal brugervægt: .... 100 kg

Mål (HxBxD): ..................... 75 x 42 x 87 cm Forudindstillede programmer: 3 typer (grundlæggende træning, talje, hofter) Hastighedsjustering: ....... Manuel, 9 trin

Panasonic Deutschland en division i Panasonic Marketing Europe GmbH Winsbergring 15 · 22525 Hamburg, Tyskland Telefon +49 (0) 40 6- 85 49 2594 Rødovre · Fax +49 (0) 40 - 85 49 2562 Fjeldhammervej · DK-2610 joba@eu.panasonic.com Tel.: +45 3874 5450 · Fax: +45 3874 5460 www.joba.panasonic.de GSM: +45 2033 5650

Wellness Nordic

Infohotline +49 (0) 180 - 51 51 800 E-mail: info@wellnessnordic.com (EUR 0,14/min. via Deutsche Telekoms netværk, status quo 06/2007) www.wellnessnordic.com

Panasonic JOBA brochurer på Danmark  
Panasonic JOBA brochurer på Danmark  

Læs mere om JOBA og hvordan den kan medvirke til at du får den rigtige træning

Advertisement