Welkom Kind(je) Mei 2020 - speciale editie

Page 1

Welkom Kind(je)

MEI 2020 UITGAVE 15

Verhalen van ouders en gastouders

Hoe houden jullie contact met elkaar in deze bijzondere tijden?


Wij hebben aan onze gastouders en ouders de volgende vraag gesteld: Hoe houden jullie contact met elkaar in deze bijzondere tijden? Als reactie hebben wij veel leuke inzendingen binnen gekregen.

Klik op foto's met een YouTube button om een filmpje te bekijken.


Thuis-Crèche Diesjes Daycare Diesje mist haar opvangkinderen en dus besluit ze om hen te verassen. Wat er vervolgens gebeurt is erg leuk om te zien. đ&#x;˜Š


Thuis-Crèche Esther Koenes (Kinderopvang Hygge) Ik heb vorige week tasjes langs alle gastkindjes gebracht. De tasjes kunnen ze zelf versieren met de viltstiften die in het tasje zitten. In het tasje heb ik ook een kleurboek gedaan en stickertjes. Veel van de kindjes heb ik toen gezien en gezwaaid achter glas. đ&#x;˜Š


Onze dochter komt normaal gesproken bij Esther in de opvang. Helaas kan Kiki niet bij Esther Koenes terecht op dit moment. Door middel van WhatsApp hebben we af en toe contact. Esther woont in de buurt dus fietsen we samen zo nu en dan door de straat om even te zwaaien. Als Esther thuis is maken we op afstand even een praatje. Oh wat mist Kiki de kindjes waar ze normaal op maandag mee speelt toch. We noemen regelmatig de namen van de kindjes en Kiki weet ze prima op te noemen.

Hopelijk gaat het straks allemaal wat beter en kan Kiki weer lekker gaan spelen op maandag. Esther heeft gezellig tijdelijk een hond in huis hiermee gaat ze wandelen, laatst kwam ze zelfs langs met een cadeautje voor Kiki. Een teken lijtje. Nou dat was feest hier in huis er werd druk getekend en gewist. We hebben een foto doorgestuurd van de artistieke activiteiten. Zo proberen we toch een beetje in contact te blijven. Groetjes Kiki, Ilse en Dennis.


Thuis-Crèche Juanita de Regter Gisteren heb ik de kindjes verrast met een bezoekje aan huis om een paasmandje te brengen. Dat was wel raar, na weken niet bij Juanita te zijn geweest staat ze ineens voor mijn deur. đ&#x;˜ Maar hun gezichtjes waren onbetaalbaar, zo fijn om elkaar weer even te zien en fijn om de ouders te spreken. Kreeg zelfs een foto van een kindje die op dat moment lag te slapen zo leuk.Thuis-Crèche Bianca Janssen Ik heb contact met mijn opvangkinderen via de Whatsapp. Ik ontvang leuke kaartjes en tekeningen via de post. Zelf stuur ik ook kaartjes naar mijn opvangkinderen om zo in contact te blijven.


Graag zouden wij onze gastouder Bianca Janssen zo in het zonnetje zetten in deze tijden: In deze Corona-hectiek zijn we nog blijer met onze gastouder Bianca. Voor ons allebei geldt dat het werk gewoon doorgaat. En omdat er sprake is van een vitaal beroep, mag onze dochter Renee 'gewoon' naar Bianca toe. Er worden last-minute nogal eens wat wijzigingen gedaan in de opvanguren, maar dat is allemaal geen probleem voor Bianca.

Superfijn dat ze zo flexibel is, zodat deze situatie voor onze dochter gewoon als normaal is. Liefs, CornĂŠ, Esther en Renee


Fatima, ontzettend bedankt! Onze gastouder Fatima Barkane blijft heel betrokken. In week 1 had ze een kadootje voor Levi, namelijk een kleurboek met stiften. Een groot succes (zie foto)! Vorige week kwam ze weer langs en had ze een chocola paashaas en eitjes, zowel voor Levi als voor haar oudere zus Lana meegenomen. Het gaat ons totaal niet om de kadootjes of de chocola, maar de tijd en aandacht die zij aan de kindjes besteedt in deze tijd waarderen wij enorm.

Via deze weg: Fatima, ontzettend bedankt! Groetjes, Jeffrey, Anne, Lana en LeviThuis-Crèche Lisette Rosa Ik probeer ook in contact te blijven met de ouders en mijn opvangkinderen. Ik heb al mijn ouders benaderd met een bericht. "Beste ouders, Het is bijna twee weken dat we vanwege het coronavirus moesten sluiten. Ik mis alle kinderen en natuurlijk jullie ouders ontzettend veel, alleen een paar van jullie zie ik nog. Ik wens jullie allemaal veel gezondheid toe. Blijf afstand houden en blijf vooral goed voor jezelf en de kinderen zorgen. đ&#x;˜˜"


Thuis-Crèche Victoria de Kok Ook ik blijf in contact met mijn opvangkinderen. Voor de kinderen maak ik een video waarop ik een verhaal voorlees. Het filmpje stuur ik door naar de ouders zodat de kinderen het kunnen bekijken.


Thuis-Crèche Gastouderopvang De Bengels Wij hebben spulletjes gehaald zodat we voor alle Bengels een pakketje konden maken om ze zo te laten weten dat we ze niet vergeten zijn. We missen onze Bengels enorm want het is erg raar om niet met ze te kunnen spelen als je jezelf (gelukkig) niet ziek voelt. We besteden onze tijd nuttig aan het grondig poetsen van al het speelgoed, het monteren van de Bengelsmovie (hopelijk kan die tegen die tijd wel doorgaan) en natuurlijk fungeren we ook nog even als schooljuffrouw en proberen we iedere dag even contact te hebben met de Bengels en hun ouders. Wij wensen iedereen veel sterkte toe en hou je taai.


Lieve Bengels, wij hebben onder het genot van een borrelplank jullie leuke bengelsmovie gekeken en we vonden het een feestje. Heel leuk om te zien hoe alle kinderen met elkaar spelen en hoe gezellig het is. Niks is te gek, slagroom op de grond, een zwembad in de woonkamer.. Juist dit soort dingen maakt voor ons duidelijk dat we Doris op geen betere plek 's ochtends

kunnen afgeven (en gelukkig 's middags weer ophalen ;) Leuk ook om te zien hoe Doris helemaal zichzelf is bij jullie. Wij zien in gedrag geen verschil, gewoon een blije dreumes die af en toe een beetje baldadig kan zijn. Bedankt voor de leuke film en hopelijk mag Doris snel weer bij jullie komen spelen.

♥


Gastouder Bianca van Thuis-Crèche De Bengels is recent jarig geweest.

"Ik ben zo ontzettend verrast door de ouders en de Bengels met dit mooie filmpje. Ik voelde me ondanks deze rare periode waarin we sommige van onze Bengels zo lang moeten missen toch echt jarig. Dankjewel lieve Bengels en papa's en mama's."


Dit filmpje hebben wij gemaakt voor de kindjes zodat ze ons toch kunnen zien en mee kunnen doen vanuit thuis. "Ciara heeft heel veel plezier beleefd aan dit dansje wat twee oud collega's van ons online hebben gezet.

Het dansje is bedoeld dat de kindjes die niet naar de opvang kunnen zo toch hun juffies kunnen zien en op deze manier ook gezellig samen mee kunnen dansen. Ciara wilde dit dansje graag samen met ons voor De Bengels doen."


Thuis-Crèche Saskia JansenVos Ik heb, via de ouders, contact met mijn gastkindjes door appjes te sturen. Zo blijven we op de hoogte hoe het gaat. Via de appjes stuur ik ook foto's van de moestuinplantjes die aan het groeien zijn. Ik heb knutselpakketjes bij mijn kinderen gebracht zodat degene die er niet zijn toch een beetje mee kunnen doen met het thema. Ik bleef natuurlijk op afstand maar heb tijdens het rondbrengen toch 'mijn' kindjes even gezien en volgens mij vonden ze dat leuk. Ook heb ik ze een kleurplaat opgestuurd die ze bv naar opa en oma konden opsturen. Van 1 gastkindje kreeg ik een schattig filmpje. Het filmpje kun je hier links bekijken.Thuis-Crèche Rosette Maduro Ik heb cadeautjes (paaseitjes en een beker) gebracht bij de kinderen thuis, toen heb ik ook gelijk een foto gemaakt. Ouders vonden dit prachtig. De foto's heb ik thuis bewerkt op een speelse manier en opgestuurd naar ouders via de app. Wat ik verder doe om in contact te blijven met de kinderen is via de app praten en liedjes zingen.Thuis-Crèche Laura van de Put (Gastouderopvang Reeshofkids) Ik heb mijn opvangkinderen blij gemaakt met een leuke verassing.Regelmatig contact Wij hebben nog regelmatig contact met onze gastouder Myriam Jansen. We appen elkaar over Bink en we hebben een filmpje gestuurd naar Myriam dat hij is begonnen met lopen. Afgelopen maandag ben ik met Bink nog even langs gegaan, zodat ze elkaar konden zien. Groetjes, Ton, Nanna & BinkThuis-Crèche Kim van de Louw (Kim’s Daycare) Ik gebruik mijn Facebook pagina heel veel. Daar zet ik geregeld een kleurplaat op om uit te printen of ik zet er een knutselwerkje op met fotovoorbeeld om uit te printen en instructie. Ik heb filmpjes gestuurd naar de Poolse kindjes. Hierop is bijvoorbeeld te zien dat mijn dochters een kleurenspel spelen. Dit is voor de Nederlandse taal. Zo heb ik meerdere filmpjes naar hun gestuurd. Hier was de moeder heel blij mee, omdat ze bang is dat de Nederlandse taal bij de kindjes nu achteruit gaat.


Ik heb ook gewone gezellige filmpjes gestuurd van mij en mijn gezin zodat ze het vaker kunnen terug kijken. Bij weer andere gastkindjes ben ik langs geweest. Zo zoeken we telkens iets anders leuks om te doen en kijk ik ook echt naar de kindjes zelf wat ze nodig zouden hebben. Volgende week staat op de planning video bellen met alle kindjes. Enkele kindjes mogen gewoon komen. Dus die krijgen mijn volle aandacht, we vervelen ons totaal niet hier. Groetjes Kim


Thuis-Crèche Ewelina Popowicz Op het moment zijn 2 van de 5 kinderen bij mij maar ik heb wel contact met alle kinderen. Wij houden contact via Messenger en WhatsApp. Op deze manier kan ik zien wat ze aan het doen zijn. Van ouders krijg ik ook leuke foto's doorgestuurd. đ&#x;˜ŠWij willen iedereen bedanken voor alle leuke inzendingen. Het is ontzettend leuk om te zien hoe we allemaal contact met elkaar houden tijdens deze bijzondere tijden. Blijf gezond!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.