Page 1

OVERVEJER DU AT FÅ HULLER I ØRERNE, NÆSEN ELLER NAVLEN?


SÅ TÆNKER DU MÅSKE OGSÅ OVER NOGLE TING Om det er sikkert. Om det gør ondt. Hvad du skal tænke på, efter du har fået lavet hul. På de følgende sider skal vi forsøge at give dig svar på dine spørgsmål.

Hudvenlige smykker fra Blomdahl med Svarowski krystalperler.


EN TRYG MÅDE AT VÆRE FIN PÅ HVER DAG


Blomdahl har udviklet metoder og smykker til medicinsk piercing siden 1985. Til øre, næse og navle. Vi ved, at du vil anvende smykker til at udtrykke din personlighed og for at pynte dig, uanset om du er 7, 15 eller 45 år. Vores opgave er at sørge for, at du kan gøre dette på en sikker måde, uden risiko for hud og helbred. Derfor vægter vi altid de medicinske aspekter højest.

Blomdahl er medicinsk piercing og smykker, som er bevist skånsomme for din hud og dit helbred.


SÅDAN FUNGERER MEDICINSK PIERCING

Blomdahls medicinske piercingmetoder ser forskellige ud til henholdsvis øre, næse og navle. Men grundprincipperne er de samme, at beskytte dig mod infektioner.


Sterile engangsprodukter. Stedet, hvor du vil have lavet

hul, markeres, og huden rengøres grundigt. Piercingen sker med et sterilt smykke, som sidder i en steril engangskassette. De dele, som kommer i kontakt med dig, kommer direkte ud af den sterile indpakning, uden at blive berørt af andre. Med hospitalsverdenen som forbillede. Vores

medicinske piercing bygger udelukkende på moderne såkaldt aseptisk teknik fra hospitalsverdenen. Det betyder, at alle vores produkter og metoder er udviklet med henblik på at undgå spredning af infektioner i forbindelse med piercing. Infektioner, som vi specielt ønsker at undgå, er dem, som forårsages af bakterier, fx MRSA og blodvirus, fx Hepatit B.

Medicinsk piercing fra Blomdahl er udviklet udelukkende på baggrund af hospitalsverdenens egne principper for at beskytte dig mod infektioner.


ALLERGI NEJ TAK!


Har du ingen kontaktallergier? Skønt. Så kan vi hjælpe

dig med at undgå at få dem i fremtiden. Allergier kan udvikles når som helst gennem hele livet, og en piercing gør dig mere sårbar overfor materialer som nikkel, palladium, guld, kobolt m.v. Det er derfor, Blomdahl er så grundige med kun at anvende de allermest sikre materialer. Gode materialer. Vores piercingsmykker til øre, næse og

navle er udviklet i samråd med hudlæger og passer til alle. Selv dig der allerede er allergisk. Du vælger mellem nøje udvalgt plast og titan af rene medicinske kvaliteter. Yderbelægningen lægger vi kun på de dele af smykket, som ikke kommer i kontakt med din hud.

REN MEDICINSK TITAN – DET SIKRESTE METAL REN MEDICINSK PLAST – 0 % NIKKEL

YDERBELAGT TITAN


TRYGT OG SKÅNSOMT FOR BØRNENE


Gør det ondt? Nej. Ja. Lidt, måske. Alle oplever en

piercing forskelligt. Nogle siger, at det brænder en lille smule. Andre synes knapt nok, det mærkes som et myggestik. Lige efter hullet er lavet, kan det føles en smule varmt og ømt, men det går hurtigt over igen. Hurtigt og sikkert. Med Blomdahl går selve piercingen

meget hurtigt. Meget hurtigere end fx en blodprøve. Vores specialdesignede smykker til medicinsk piercing i øre, næse og navle er spidse og stærke, for at de skånsomt og sikkert skal gå gennem huden. Dobbelthul. Det bedste for børnene. Har du et barn,

som gerne vil have huller i ørerne? Selv når barnet har set frem til den store dag længe, hænder det, at det fortryder efter det første hul. Derfor har Blomdahl udviklet medicinsk dobbelthul. Dette betyder, at begge huller laves på én gang. Det går hurtigere, føles mere trygt og er mere skånsomt for barnet.


SÅDAN GØR DU, MENS HULLET HELER

Et nylavet hul er et lille sår. Derfor skal du behandle det korrekt i løbet af helingsperioden, så der ikke kommer infektion i.


Hold det rent og tørt. Rengør hullet grundigt to gange

om dagen med vand og sæbe eller med vores rengøringsservietter, Piercing Aftercare. Tør efter med rene vatrondeller eller lign. Du skal ikke røre ved smykket eller hullet, mens det heler. Vær også forsigtig med hårspray, tøj og andet, som kan irritere det nylavede hul. Hold hullet luftigt. En forudsætning for at holde hullet rent

og tørt er, at der er tørt og luftigt rundt om hullet. Derfor har Blomdahl specialdesignede piercingsmykker til øre, næse og navle. Fx sidder låsen på smykket til ørepiercing altid længst ude på stiften, så der altid kan komme luft til såret. Du får udleveret udførlige, skriftlige plejeråd, når du får lavet hul.

Piercing Aftercare, hudvenlige rengøringsservietter fra Blomdahl.


HUDVENLIGE SMYKKER

med Swarowski krystaller og cubic zirconia sten


Sådan gør du i løbet af det første år. Efter helingsperioden

kan du tage piercingsmykket ud og sætte andre smykker i. Men det tager op til et helt år, inden hullet er helet helt. Indtil da bør du være ekstra forsigtig. Vær forsigtig når du skifter smykker. Huden som dannes

i hullet er tynd og skrøbelig. Derfor har Blomdahl lidt tykkere stift på alle øre- og næsepiercingsmykker. Hullet bliver derved lidt større og skades derfor ikke så let, når du skifter smykke efterfølgende. Hvis du får lavet hul i navlen med Blomdahl, kan du udskifte smykkedelen allerede efter få uger. Da du ikke tager selve staven ud, risikerer du ikke at skade det nylavede hul. Anvend skånsomme smykker. Risikoen for allergi er størst

i løbet af det første år. Derfor er det ekstra vigtigt at bære hudvenlige smykker. Blomdahl har i samråd med hudlæger udviklet bevist hudvenlige smykker til dig, som allerede har huller i ører, næse eller navle.


Vil du vide mere?

www.blomdahl.com

Art no 309-0302 Rev. 1 (2013:1)

Vi håber, du har fået svar på dine spørgsmål om huller i ører, næse og navle. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere. Ring 58 52 32 78 og spørg efter vores support. Vi gør alt, hvad vi kan, for, at du skal kunne være fin hver dag, uden risiko for hud og helbred.

Piercingboken da