Page 1

STADSKRANT

weert

in beweging www.beweegnet.nl ZoRG WElZIJn

onDERWIJs

bedrijven

oVERHEID

sPoRT

Stadskrant Weert in beweging | winter 2016 | 4e jaargang

SPORTGALA Kiwanis weert in beweging

Waar Kunst, Cultuur en Sport elkaar ontmoeten!

26 januari 2017

WINTERS WEERT

1

GEZOND LEVEN

5

SPORTGALA WEERT

8

RICK’S BIG BAND

9

feestelijk winters weert! Naast twee feestelijke Winkelweekenden vol straattheater staan een Midnight Shopping, het jaarlijks terugkerende Marktrecht voor elke Weertenaar en een nieuw Winterbal op het programma. Het Huis van Nicolaas viert het vijftienjarige jubileum en ook dit jaar kunnen liefhebbers zich weer uitleven op de overdekte ijsbaan in het Franciscus Huis. De winteractiviteiten barsten los en wordt de historische binnenstad van Weert een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen. De prachtig gedecoreerde etalages van de vele mode- en lifestylezaken nodigen uit tot eindeloos shoppen. Huis van Nicolaas 15 jaar Tijdens hun verblijf in Nederland logeren Sint Nicolaas en zijn Pieten in Weert. Het Jacob van Horne-museum aan de Markt wordt gedurende deze periode ingericht als het Huis van Nicolaas. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. Een bezoek is dit jaar extra feestelijk, want met een speciaal jubileumprogramma wordt gevierd dat het Huis van Nicolaas al 15 jaar bestaat! Het Huis van Nicolaas is iedere dinsdag t/m zondag van 15 november t/m 4 december geopend.

ziek en straattheater verspreid over de hele binnenstad. Het eerste Winkelweekend vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 december. Het tweede op zaterdag 17 en zondag 18 december, waarbij op de zaterdagavond een feestelijke Midnight Shopping wordt georganiseerd.

ping op zaterdag 17 december zijn de winkels in het centrum van Weert geopend tot 23.00 uur. Gedurende de avond genieten bezoekers van sfeervol entertainment en speciale aanbiedingen. Tijdens of na het shoppen is het heerlijk vertoeven bij de lokale horeca.

Overdekte ijsbaan In samenwerking met vele vrijwilligers tovert Franciscus Huis Weert de voormalige kerk aan de Biest om tot een sfeervolle overdekte ijsbaan. Van 11 december t/m 8 januari heerlijk schaatsen op echt ijs. Smullen van lekkere winterse hapjes en drankjes op het terras. Kijken naar de schaatsers vanaf het verhoogde terras. Kortom: ouderwetse gezelligheid in een passende traditionele sfeervolle ambiance.

Extra kerstkoopavond Net voor Kerst haal je je leukste cadeautje in Weert! De winkels zijn vrijdag 23 december extra lang geopend tijdens deze speciale koopavond. Ook tijdens de extra koopavond pakken winkels uit met extra acties.

Midnight Shopping Je mooiste kerstcadeautje vind je in Weert! Tijdens de Midnight Shop-

Marktrecht voor elke Weertenaar Beleef de derde editie van Marktrecht voor elke Weertenaar, de gezelligste vrijmarkt in de open lucht! Het slotevenement van jubileumjaar 2014, het jaar waarin Weert 600 jaar stadsrechten vierde, wordt wegens succes wederom herhaald! Vanwe-

ge Kerst dit jaar niet op de laatste zondag van het jaar, maar op donderdag 29 december. Tijdens deze feestelijke dag is de Weerter binnenstad het podium waar alle Weertenaren hun koopwaar verkopen of hun talenten showen. Aanmelden voor een kraam kan op www.wintersweert.nl. Winterbal Voor het eerst geniet Weert van een sprookjesachtig Winterbal. Tijdens de koopavond van 29 december transformeert de Markt tot het decor van een prachtige winterse avond. Op de sfeervol aangelichte dansvloer worden liefhebbers van harte uitgenodigd een winters dansje te wagen. De avond wordt opgeluisterd met live muziek. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.wintersweert.nl.

weert

in beweging

Winkelweekenden vol straattheater Tijdens de Winkelweekenden is het pas feestelijk shoppen! Als speciaal cadeautje geniet je tijdens het doen van je kerstinkopen van veel live mu-

Leefstijlclub www.colada.nl

www.landvanantje.eu

www.lifestylevitae.nl

JOGG GEMEENTE

15

De ijsbaan is op 11 december 2016 vanaf 15.30 uur voor het eerst geopend voor het publiek. Daarna is de ijsbaan aan de Biest vrijwel dagelijks geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur tot en met zondag 8 januari 2017. Kijk voor de precieze openingstijden en de openstelling (blokken) van de ijsbaan op www.franciscushuisweert.nl/ ijsbaan. Het Franciscus Huis is feestelijk aangekleed in kerstsfeer. Op het podium is een zitgedeelte ingericht waar je genieten van het schaatsplezier en een hapje en drankje kunt nuttigen. Er worden onder andere warme chocomelk, erwtensoep en wafels geserveerd. Toegangsprijzen Schaatsen kost net als vorig jaar maar € 3,00 per blok van 1 uur en 1 kwartier. Schaatsen huren kost euro 2,00 per blok. Officiële opening De feestelijke opening speciaal voor genodigden vindt plaats op zondag 11 december van 13.00 uur tot 15.30 uur. Tijdens de opening kan men genieten van een schaatsshow van Kids on Ice, presentatie kunstwerken van de Stadsagenda, dansdemo Geertje Puts en een spetterend optreden van de Fresh All Stars! Tot slot is er gelegenheid voor de genodigden om zelf even te schaatsen. Daarna opent de baan voor publiek.

uitjes & evenementen www.metonsinweert.nl

www.jansenhermansoptiek.nl

WEERT MEDIA

power to create media


Leefstijlclub

voor een GEZONDERE FAMILIE!

Kinderen sporten

GRATIS in 2017!

“De jeugd heeft de toekomst”, een spreekwoord van betekenis voor Life Style Vitae Leefstijlclub. Daarom biedt Life Style Vitae Leefstijlclub voor de jeugd een uitgebreid sport- en beweegprogramma en kan de jeugd gratis mee sporten met de ouders in de winter van 2016 en de start van 2017!

JUDO • vanaf 6 jaar

JUNIOR BOOTCAMP • vanaf 6 jaar

SCHOLIEREN FITNESS • van 13-19 JAAR

CARDIO FITNESS • vanaf 15 jaar

?

! kPNI

klinische Psycho-Neuro-Immunologie De kPNI is een jonge wetenschap, die ook wel evolutionaire geneeskunde wordt genoemd. Een kPNI-therapeut bekijkt uw klacht niet als een foto maar als een film. Er wordt gekeken naar een totaalbeeld, klachten uit het verleden, ontwikkeling als kind, leefstijl (voeding, vochthuishouding en beweging) worden in de analyse meegenomen. Waar nodig kan aanvullend (o.a. bloed, speeksel)onderzoek worden ingezet. kPNI is vooral interessant bij o.a. chronische aandoeningen, aanhoudende problemen energiehuishouding,

STREETDANCE • vanaf 7 jaar

INDIVIDUELE FITNESS • vanaf 15 jaar

Wordt een van de ouders lid bij Life Style Vitae leefstijlclub voor 31 december, dan sporten kinderen

klachten die onvoldoende resultaat bij andere therapievormen hebben gehad. kPNI richt zich op: • herstel van het beweeg- en eetpatroon • verbeteren vochthuishouding • reductie van stress • verbeteren energiehuishouding • vebeteren herstelcapaciteit van het lichaam • herstel van het bioritme • het gebruik van supplementen • herstel of versterken van lichaamsbarrières (bv darm, huid, longen)

kPNI wordt uitgevoerd door gespecialiseerd therapeut Olaf van der Zanden, ruim 22 jaar werkzaam binnen de zorg. Olaf begeleidt patiënten uit heel Nederland. Laat u ook informeren over de mogelijkheden!

t/m 15 jaar, wonend op het zelfde adres, 3 maanden gratis. Worden beide ouders lid, dan ontvangt een van de twee 50% partnerkorting en sporten de kinderen t/m 15 jaar, geheel 2017 gratis.

mail voor een introductie en rondleiding naar info@lifestylevitae.nl of bel 0495-459100

www.topfysiotherapieweert.nl

WWW.LIFESTYLEVITAE.NL

www.topzorgweert.nl

Bernhardlaan 8 • 6006 ZP Weert • T. 0495 - 532328 • info@topfysiotherapieweert.nl

TOTAAL IN BEELD

BLAAS UW OUDE FILMS NIEUW LEVEN IN! LAAT ZE DIGITALISEREN UW FILMS VERLATEN

MARKT 2 | WEERT | 0495 - 533 813 INFO@FOTOWEERT.NL | WWW.FOTOWEERT.NL

Colofon Uitgever: Cindy Denessen-Bastiaans Mobile: 06 - 207 49 885

Realisatie Weert Media Groep • Bastiaans Media Support Tungelerdorpstraat 43 • 6005 RH Weert T +31(0)495 746 011 E weertmedia@live.nl • I www.weertmedia.nl Verspreiding Huis aan huis Weert e.o. Verschijning voorjaar en winter

© copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag, zonder schriftelijke toestemming van de uitgever worden verveelvoudigd en/ of openbaargemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook. De uitgever stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele kleurafwijkingen en/ of inhoudelijke onjuistheden, die ondanks een zo correct mogelijke bewerking van de verstrekte gegevens en/of in de tekst van de uitgave toch mochten voorkomen.

WWW.ZWEMBADWEERT.NL

Vormgeving & Acquisitie Weert Media Groep Redactie Weert Media en samenwerkende partners. Druk Senefelder Misset GRATIS verspreiding • Ook rechtstreeks te bestellen bij de uitgever via: www.weertmedia.nl

Suggesties, tips, redactionele informatie en/of foto’s zijn altijd welkom. U kunt zich altijd aanmelden als redactielid, bel of mail ons gerust weertmedia@live.nl Weert Media Groep & Bastiaans Media Support

4e jaargang, 6e editie, Winter 2016

OpmaakWA2017_126tm157.indd 155

20-9-2016 10:20:29

TOTAAL IN BEELD

ONZE WINKEL NIET!


weert

WEERT IN BEWEGING

in beweging

3

WEERT OP GEZOND GEWICHT Weert, 1e Blue Zone van Nederland. Speerpunt: Weert op Gezond Gewicht ‐ Een samenleving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. ‐ Een omgeving die stimuleert om gezond te bewegen en gezond te eten. ‐ Een gezondere generatie. ‐ Een trendbreuk bewerkstelligen in de ontwikkeling van overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen in Nederland, hetgeen betekent dat de stijgende lijn van obesitas bij volwassenen en overgewicht en obesitas bij kinderen wordt omgezet in een dalende lijn en dat de zich stabiliserende lijn van overgewicht bij volwassenen ook wordt omgezet in een dalende lijn.

Dit zijn de doelstellingen van Platform Weert in Beweging in 2017, een samenwerkingsverband tussen lokale overheid, bedrijfsleven, zorg- en welzijn, onderwijs en sportsector. De doelstelling sluit aan op de doelstellingen van het Convenant Gezond Gewicht. Die doelstellingen behalen lukt geen enkele organisatie of instantie alleen, dat vergt maatschappelijke aandacht van alle partijen. Overheid en lokale overheden zullen preventie en begeleiding van overgewicht en obesitas moeten agenderen, scholen, bedrijven en verenigingen zullen deelgenoot moeten worden in bewustwording van en kennis delen over de gezondheidsrisico’s van overgewicht en obesitas onder de achterban. De zorg- en welzijn sector zal naast aandacht voor zorg, medicalisatie en curatieve ingrepen meer aandacht moeten krijgen voor preventie van overgewicht en obesitas. Kortom, alle maatschappelijke partijen zullen hiertoe, ieder vanuit hun eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid en mogelijkheden,

“Focus op bewegen, voeding en kennisbevordering!” moeten samenwerken en zullen er gezamenlijk aan bij moeten dragen. Omdat uit GGD onderzoek van 2013 blijkt dat meer dan 70% van de Weerter bevolking niet voldoet aan de richtlijnen van goede voeding en gezond bewegen, is gekozen om het aandachtsveld fysiek eerst uit te werken en te implementeren in 2016 en 2017. Platform Weert in Beweging om-

armt het Blue Zone model maar heeft als 1e fase (2016/2017) de twee gevalideerde richtlijnen, een op gebied van bewegen en de tweede op gebied van voeding, vertaald in het model Nieuwe Gezondheid en in positieve aandachtspunten, de 15 leefstijl thema’s. 2017 staat dus in het teken van beweging en voeding. Het streven is om vanaf mei 2017 de thema’s binnen het Blue Zone en

Positieve Gezondheid model op een zelfde manier uit te werken als de Nieuwe Gezondheid thema’s. Aan de strijd tegen overgewicht en obesitas kan vanuit alle hoeken bijgedragen worden. Weert op Gezond Gewicht zal aan consumenten en bedrijven een bewustwording en activeringsprogramma aanbieden. Voor de zorg- en welzijn sector wil Weert op Gezond Gewicht eveneens een bewustwordingsprogramma, maar tevens een activeringsen begeleidingsprogramma aanbieden.

Huis van Nicolaas 15 jaar Het Huis van Nicolaas in Weert is al jaren een begrip. In 2016 wordt gevierd dat Sinterklaas en de Pieten voor de vijftiende keer in Weert logeren tijdens hun verblijf in Nederland. Ter gelegenheid van dit jubileum worden extra feestelijke activiteiten georganiseerd en ontvangen bezoekers een speciale jubileummunt. Het is elke keer weer een feest om het Huis van Nicolaas te bezoeken. Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en zien zo met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pietjes leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over de daken. Dit jaar staat er zelfs een kijkje in de Snoepfabriek van Sinterklaas op de planning. Hier wordt vanwege het vijftienjarig jubileum een speciale chocolade munt gemaakt met het logo van het Huis van Nicolaas. Ook buiten voor het Huis wordt extra aandacht besteedt aan het jubileum. Er is een feestelijk programma gemaakt, met onder andere Pietenpunkband SINT-182, shows van echte Acrobaatpieten en op enkele dagen de komst van Amerigo, het paard van Sinterklaas. Het is dus nooit vervelend om in de wachtrij voor het

Huis van Nicolaas te staan! Het Huis van Nicolaas is ieder jaar gevestigd in het Jacob van Horne museum aan de Markt in Weert en geopend van 15 november t/m 4 december, op dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur. De ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld. Op maandag is het Huis gesloten. Tijdens de feestelijke sponsor ochtend op zondag 20 november jl., kreeg Sinterklaas net zoals de sponsoren van het Huis van Nicolaas een mooie nieuwe Stadsagenda Weert 2017! Meer informatie over het jubileumprogramma en de mogelijkheid tot aanmelden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl.

Op de hoogte blijven? Wil je op de hoogte gehouden worden over “Weert, 1e Blue Zone stad van Nederland”, ga naar www.beweegnet.nl/weert en schrijf in als vriend of ambassadeur. Je ontvangt dan elke maand de nieuwsbrief.

www.beweegnet.nl


rd enoo Denn l uit 1935 rt a datee estaat al n e b aar! 80 j

Gun jezelf deze Leefstijl UPDATE en geef hem waar nodig en mogelijk ook door aan anderen. Mail voor meer informatie naar: info@nieuwe-gezondheid.nl • Bruiloften en partijen • (Bedrijfs)feesten • Vergaderingen • Catering • Keuze uit meer dan 70 biersoorten • Bierproeverijen

Iêzere Menke

Dit Weerter vienna is een verfrissend bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het is gebrouwen met de receptuur van Rob Driessens van Dennenoord. Het lekkerst zeer koel geserveerd! Cafe-Zaal Dennenoord Voorhoeveweg 2, 6006 SV Weert Tel. 0495 - 532 884 www.dennenoordweert.nl

Hoe kan ik leefstijl als ‘medicijn’ inzetten? Wat moet ik doen om mijn resultaat te bereiken? Welke kennis heb ik nodig om de juiste keuzes te blijven maken? Waar zit er in mijn beweeg- en voedingspatroon ruimte voor verbetering? Twee een op een afspraken (eerste over beweging, tweede over voeding) met een erkende Leefstijl coach en je bent helemaal UP-TO-DATE!

MassagepraktijkHolistic

Voor meer informatie: Miranda van Putten Tel: 06-47765623 Maaseikerweg 131 • 6005 AC Weert • @: info@massageholistic.nl www.massageholistic.nl TOT ZIENS BIJ MASSAGEPRAKTIJK HOLISTIC!

Drink 8 glazen water per dag voor de juiste balans

Bewegen en voeding zijn misschien wel het meest ultieme ‘medicijn’ wat we ons zelf kunnen geven. We kunnen er meer dan 40 chronische aandoeningen mee voorkomen, op een duurzame manier op een gezond gewicht komen, beter slapen, meer energie krijgen en gewoonweg lekkerder in ons vel zitten. In de afgelopen 30 tot 50 jaar is er veel te weinig aandacht geweest voor welke vormen van bewegen belangrijk zijn en heeft de voedingsmiddelen industrie ons een verknipt beeld gegeven over wat nu eigenlijk gezonde voeding is.

De World Health Organization en de Gezondheidsraad hebben echter in de afgelopen 10 jaar gewerkt aan een beweeg’recept’ en een voedingsrichtlijn die ons weer terug inzicht geven hoe deze leefstijl facetten onze gezondheid en vitaliteit een significante positieve impuls kunnen geven. In het Leefstijl UPDATE programma doorloop je in 2 persoonlijke leefstijl coach sessies een persoonlijke beweeg- en voedingsanalyse en ontvang je een, op jouw doelstelling afgestemd beweegplan en voedingsadvies.

NATUURVOEDINGsWINKEL UT MUUËLETENTJE Een bewuste manier van boodschappen doen! Dat kan in Ut Muuëletentje. Wij streven naar een winkel met eerlijke voeding zonder toevoegingen van geur-, kleur- en smaakstoffen. Producten van biologische of biologische-dynamische oorsprong. Onbespoten groenten en fruit, fair trade en een fijne, rustige en gezellige sfeer om in alle rust boodschappen te kunnen doen. Wij en ons team staan ook klaar voor al uw vragen op gebied van voeding, kruiden en supplementen. We proberen u daar zo goed mogelijk mee te helpen met alle kennis die wij in huis hebben. De kennis van natuurvoedingsadviseurs, kruidengeneeskunde, drogisterij en ook vanuit de kennis en ervaringen als winkelier van een natuurvoedingswinkel. Graag geven wij advies over voedsel allergieën en/of intoleranties. Denk aan gluten, lactose, koemelk, soja, tarwe en suikers. Zo kunt u op een natuurlijke manier lichamelijke klachten aanpakken. Bij ons kunt ook terecht voor informatie over ontzuren en het reinigen van je lichaam. Of stel je wilt jouw leven over een andere boeg gooien qua voeding, maar je weet niet hoe of waar te beginnen. Natuurlijk helpen wij u dan graag of lopen we met u een rondje door de winkel voor informatie. Tot ziens bij Ut Muuëletentje………!

VOOR DE ZAAK

Wilhelminasingel 145 • 6001 GS Weert • Tel. 0495 524 497 info@muueletentje.nl • www.muueletentje.nl

biologisch

specialist

Nog meer waterpret in Weert! ALTIJD VERS GETAPT SPRANKELEND WATER

+31 475 550244 • Gekoeld – gefilterd • Tafelwater • met/zonder bruis • Op de waterleiding • Gezond en besparend • 100% beschikbaarheid • Duurzaam

de kraan voor koel, bruisend water

Powered by Sprankle & WML


balans

weert

gezond en vitaal

in beweging

5

gezond leven neem kleine stapjes

Het leefpatroon van de meeste mensen is te jachtig. De moderne mens wordt geconfronteerd met tegenstrijdigheden, onverschillig omgaan met voeding of juist heel bewuste keuzes maken. De risico’s van een onverstandige leefstijl manifesteren zich steeds meer. Gezond eten en leven zijn een heel bewuste keuze, die gelukkig steeds meer mensen maken. Een logische keuze, want je doet het alleen voor jezelf. Ben je wel gezond als je niet ziek bent? Investeren in je vitaliteit betekent gezonder ouder worden en dat levert meer levensvreugde op nu en in de toekomst. Je kan hier niet jong genoeg mee beginnen. Eten en drinken Wij ademen allemaal dezelfde lucht in. Worden gevoed door dezelfde aanbieders, beschenen door dezelfde zon, maan en sterren. Wij moeten keuzes maken uit een enorm aanbod met heel veel verleiding om ons heen. Disipline en doorzettingsvermogen zijn nodig om veranderingen in te voeren en vol te houden.

“Eet natuurlijke voeding. Onbewerkt en puur. Leg de lat niet te hoog”. Aangeleerde gewoontes kun je niet in een paar weken afleren. Ons advies: Neem kleine stapjes, maak keuzes. Om een verandering te voelen duurt ongeveer drie weken. Als je iedere drie weken een paar verbeterpunten in je eetpatroon inbrengt , ben je na een half jaar een eind op weg. Een gezondere leefstijl handhaven is voor de rest van je leven. Je doet het voor de belangrijkste persoon; Jijzelf!

voel. Winnen geeft een fijner gevoel dan falen. Ik geef hier een aantal verbeterpunten, maak er een keuze uit en geef

“Om een verandering te voelen duurt ongeveer drie weken” Kijk goed naar wat je zwakke momenten zijn en vermijd deze. Stel jezelf doelen. Trakteer jezelf als je doel behaald is. Niet met snoeperijen, maar met b.v. een sauna bezoek, bioscoopje, concert of massage. En als het een keer fout gaat, gooi het bijltje er niet bij neer maar ga gewoon door zonder schuldge-

voor jezelf er een volgorde aan: Eet veel groenten en fruit - drink minstens 1,5 liter puur water - schrap het gebruik van suiker, doe dat heel streng - eet heel weinig vlees, zeker geen rood vlees - matig met vis -eet geen witmeel producten -- mijdt zoveel mogelijk alle gefrituurde producten - gebruik geen light- producten - eet zoveel mogelijk alles vers,

Drink 8 glazen water per dag voor dat is vitale voeding en geeft ener- snelle maaltijden mee kunt maken. de juiste gie - mijdt kant en klare balans producten, Denk aan peulvruchten, havervlokdat is dode voeding, lang houdbaar en zonder vitale stoffen.

Tot slot wil ik adviseren: Eet vooral gevarieerd. Kijk wat er in het seizoen thuis hoort; dus geen sla, komkommer en aardbeien in de winter. Vers is altijd het beste en het lekkerste. Zorg voor kleur op je bord, dat stimuleert het enthousiasme voor jouw bewuste manier van voeden. Gebruik niet te grote borden, dat nodigt uit om flinke porties op te scheppen. Eet niet teveel maar wel genoeg. Leg een voorraadje voedzame en lekkere ingredienten aan, waar je

ken, quinoa, couscous, boekweitmeel, olijfolie, noten, kokosmelk. Zorg ervoor altijd een paar soorten verse groenten en fruit in huis te hebben. Als de maaltijd een moment van rust, gezelligheid en samenhorigheid kan zijn, zal het eten je goed bekomen. Jacq Cuypers Werkgroep voeding van platform Weert in beweging VOOR

www.beweegnet.nl

ALTIJD VERS GETAPT SPRAN Sprankle BV Markt 6 • 6088 BP Roggel Tel 0475 550244

stop met slepen van frisdrank

ALTIJD VERS GETAPT SPRANKELEND WATER

En stap over op DrinQ water! Water is het beste en goedkoopste ‘medicijn’ om gezond te blijven. Je lichaam heeft ongeveer twee liter zuiver water per dag nodig. Het beste water komt uit je eigen kraan. Om op een stijlvolle en praktische manier van dat kraanwater te genieten, ontwikkelde Sprankle

speciale l’eautomaten en multifunctionele keukenkranen. Daarmee tap je elk moment naar wens gefilterd en gekoeld sprankelend of plat water van de waterleiding. Dat is niet alleen heel economisch, het is ook heel duurzaam want je

verspilt geen onnodige verpakkingsmaterialen en hoeft niet met flessen te slepen. Bovendien bespaar je tientallen euro’s per maand op je boodschappen. Leef gezond en stop met slepen van frisdrank uit de supermarkt en stap

de kraan voor koel, bruisend water

Powered by Sprankle & WML

over op DrinQ-water. Kijk voor meer informatie en mogelijkheden op www.drinq.info (thuis) en www.sprankle.info (zaak)

de kraan voor koel, brui www.sprankle.info

Powered by Sprank

Het Leefstijl Kompas

Voor ouders, voorlichters, adviseurs, begeleiders en behandelaars Veel mensen in westerse landen zoals Nederland zijn helaas dermate geïndoctrineerd (o.a. door commercie en de voedingsmiddelen industrie), dat ze wel willen werken aan een gezond gewicht of gezondere leefstijl, en ook starten, maar snel in oude gewoonten terugvallen. Voor deze mensen kan een adviseur ur of begeleider de stok achter de deur zijn om door te zetten. Anderen hebben echt een stukje coaching nodig om door de belemmeringen van het verleden heen te breken en weer andere zullen een behandeltraject in moeten. In samenwerking met Nieuwe Gezondheid is een korte cursus van 2 dagen ontwikkeld over de nieuwe Europese beweegrichtlijn en de nieuwe voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad. Laat je inspireren en leer in deze korte cursus ‘het leefstijl- en preventie ‘recept’’ waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat we door toepassing het risico op chronische aandoeningen met 50 tot 75% kunnen verminderen. Stel je eigen Leefstijl kompas op. Het ultieme leefstijl medicijn dus! Informeer naar de cursus via info@beweegnet.nl

Programma Stadstriathlon Weert 2017

+31 475

• Gekoeld – • Tafelwate • met/zond • Op de wa • Gezond e • 100% bes • Duurzaam

9 t/m 11 Juni 2017

Vrijdag 9 juni: IronKids, run-bike-run wedstrijd voor scholieren Vrijdagavond: Bedrijvencompetitie Zaterdag 10 juni: Divisies & Recreanten Zondag 11 juni: KIWAMI Jeugd en junioren wedstrijd | Selectie wedstrijden agegroups voor Grand Final in Rotterdam | ETU European Cup Met de programmering van dit Stadstriathlon 2017 weekend kan de organisatie een verdubbeling van het aantal deelnemers realiseren. De inschrijving voor de recreatieve wedstrijden opent medio december.

www.stadstriathlonweert.nl


Aandacht voor haar FOLLEA®

KnipArt haarwerken is altijd bereikbaar!

Wijnhandel Léon Colaris

Importeur van kwaliteitswijnen

Hannelore Fiers, Nederweert M 06 57583970, E info@knipart.nl www.knipart.nl Stadskrant Weert in Beweging 1311 1

Staatsie Vivere

8-9-2014 11:19:29

Afhaalprijs

€ 3450

Centrum voor lichaam en geest

Een uniek centrum voor complementaire zorg in het Limburgse Kelpen-Oler waar je direct bij binnenkomst een “thuis” gevoel krijgt en juist vanuit dit gevoel direct aansluiting hebt bij therapeuten en weet je dat je op de juiste plek bent! Massages, bodywraps, coaching, homeopathie, alternatieve geneeskunde, hypnotherapie en een breed scala aan (kook)workshops, lezingen en demonstraties. Kijk op onze site voor data!

Maak nu voordelig kennis met onze huiswijnen! Tegen inlevering van deze advertentie ontvangt u een pakket huiswijnen van Beauvignac (3 wit, 1 rosé en 2 rood) voor slechts € 34,50 (normaal € 49,50).

Kelperweg 23 6037 RL Kelpen-Oler Tel. 06- 5266 8699 www.staatsievivere.com

Franklinstraat 1 I 6003 DK Weert I T 0495 53 24 62 I info@colaris.nl Maandag t/m vrijdag geopend van 8.15 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer aanbiedingen op onze website www.colaris.nl

hoge fun factorI Kom ook in de Winter heerlijk zwemmen bij Zwembad De IJzeren Man. De 72 meter interactieve glijbaan met stroomversnelling is erg populair, maar ook het golfslagbad en onze te gekke obstakel runs! Tussendoor of na alle waterpret kun je bij de Beachclub terecht voor een lekker versnapering of gewoon om even na te genieten. Hier worden zowel binnen als buiten op het loungeterras naast de gebruikelijke hapjes en drankjes diverse broodjes, salades, frites en snacks geserveerd. Kijk voor actuele informatie, leuke activiteiten en arrangementen op de site: www.zwembadweert.nl

Geurtsvenweg 1 | 6006 SN Weert | www.zwembadweert.nl | info@zwembadweert.nl | 0495 - 537 170


weert

WEERT IN BEWEGING

in beweging

7 13

een elegant haarwerk

Een elegant haarwerk maakt het verschil! “Het is écht een onbeschrijflijk gevoel als je haren uitvallen door chemokuren. Ik weet nog precies wat het met mij deed. In één keer al mijn vrouwelijkheid weg. Gelukkig heeft Hannelore Fiers van KNIPART Haarwerken mij uitstekend geholpen met een passend haarwerk. Een elegant model. De chemobehandelingen blijven zwaar en het kale koppie ook, maar dankzij Hannelore voel ik me weer vrouw!” Haaruitval door Alopecia, chemokuren of medicijnen is een heftige ervaring. Hannelore Fiers van KNIPART Haarwerken beseft dat en met een gedegen kappersvakkennis van ruim 35 jaar én ANKO certificering, richt ze zich dan ook op het welzijn en uiterlijk van de vrouw. Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is in Nederland een taboeonderwerp. Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen hierdoor te maken krijgen met psychische problemen. Veel mensen raken in een isolement. Zij durven niet over hun probleem te praten, terwijl er tegenwoordig oplossingen zijn voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn. “In mijn salon neem ik alle tijd om een dame vakkundig te adviseren en een keuze te laten maken uit

de uitgebreide collectie haarwerken en deelhaarwerken. Zodra ze mijn salon verlaat met een passend haarwerk of deelhaarwerk, begeleid ik haar nog één jaar lang. Hiermee bied ik een onderscheidend totaalpakket voor alle budgetten (dus ook voor de wat kleinere portemonnee…). En alles inclusief verzorging en het eventueel kleiner maken van een haarwerk. Daarnaast mag ze me

geeft vertrouwen. Hannelore weet hoe belangrijk het voor een vrouw is om anoniem naar de salon te komen en dat haar persoonlijke aandacht helpt: “Een vrouw die haar haren verliest door chemokuren of medicijnen, Alopecia of andere problemen, wil niets liever dat ik het haarprobleem snel oplos & met behoud van eigen identiteit, zonder dat het zichtbaar is! Het is mooi

“Dankzij Hannelore voel ik me weer vrouw” altijd bellen! Mijn motto is niet voor niets, ‘Aandacht voor haar…’; onderstreept Hannelore krachtig! Privacy Haarverlies is vooral bij vrouwen een groot taboe. Kaalheid of kale plekken geeft een vrouw een gevoel van gene, die haar ervan weerhoudt om hulp te zoeken. Vaak is men niet bekend met de mogelijkheden op het gebied van haarwerken. Niet alleen door het ongekende, maar ook verlegenheid & schroom spelen een rol. Mede om die redenen is het mogelijk om de salon van KNIPART Haarwerken in alle privacy te bezoeken, dat maakt een afspraak aanzienlijk laagdrempelig &

om te zien, dat een vrouw zich dan weer op-en-top vrouw voelt.” ‘Uitstapje’ Het onderhoud van de (deel)haarwerken verzorg ik ook. Overigens wil ik benadrukken dat mijn aanpak een specialistische aanvulling is op de reguliere kapper. De dames die in mijn salon komen, raad ik altijd aan, weer terug te gaan naar hun eigen kapsalon.” KNIPART Haarwerken is dan ook dé plek voor haarwerken bij volledig haarverlies door chemokuren en deelhaarwerken voor gedeeltelijk haarverlies door medicijnen, Alopecia, menopauze en andere

s p o h s k r wo Op mijn “foodkeet” die ik pas in een opwelling heb aangeschaft staat foodhapiness geschilderd. Voor mij betekent dat genieten van lekker eten en alle gezelligheid daaromheen. Mijn recepten die ik ook in mijn kookworkshops gebruik zijn makkelijk, goed en vooral lekker! Hierbij een feestelijk en fris recept voor zalmceviche wat t goed doet als voorgerecht of als lunchgerecht. Je kan het ook in het klein als amuse serveren. Hiernaast zie je de benodigdheden en de bereidingswijze. Leuk voor de feestdagen en smakelijk eten! Elkookt4you, info: ellen@ackermans.nu

haarproblemen, maar ook voor specialistische hoofdhuidproblemen die vragen om verzorging met Mediceuticals. “De dames maken als het ware een ‘uitstapje’ naar mijn salon”, zegt Hannelore spontaan.   KNIPART Haarwerken is ANKO gecertificeerd en altijd bereikbaar. Het is mogelijk om 7 dagen per week, een afspraak te maken! Voor meer informatie ga naar de website, stuur een e-mail of neem telefonisch contact op voor een afspraak. Een warm welkom bij Hannelore.

KNIPART haarwerken Hannelore Fiers Strateris 2 | 6031 PC Nederweert Mobiel 06 57583970 Mail: info@KNIPART.nl tekst: Lemon Lifestyle | Lara Jonkers

www.knipart.nl

t e e k d o o F

Snij de zalm in zo dun mogelijke plakken (in de lengte) met een scherp mes. Rangschik de plakjes netjes op een grote schaal (met opstaande rand). Snij de lente ui in dunne ringetjes,zowel de groene als witte delen. Snijd de peper fijn en verwijder de zaadjes. Strooi dit over de zalm. Rasp de gember over de zalm. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snij de avocado in fijne dunne plakjes. (evt. donkere plekjes snijd je eraf). Verdeel over de zalm. Druppel de honing erover. Rasp de schil van de citroen over de zalm. Sprenkel het sap van de citroen, limoen en halve sinaasappel over de zalm zodat deze goed bedekt is. Druppel nog wat olie erover en naar wens peper en zout uit de molen. Zet dit goed afgedekt met keukenfolie (druk aan op de zalm) voor minimaal 20 minuten in de koelkast om te laten marineren. Wanneer de ceviche aan de randen een beetje lichter verkleurd is het goed.

Zalmceviche met avocado (4 personen) Benodigdheden: 3 zeer verse zalmhaas zonder vel 3 lente uitjes Stuk verse gember 2 cm 1 rode peper 1 avocado 1 eetl. Honing 1 limoen en 1 Citroen 1/2 sinaasappel 1 eetl. Olijfolie extra vergine Peper en zout uit de molen Keukenfolie


8

sport,

kunst&cultuur

Prachtig vierluik, samen of los te koop. Gemaakt door de kunstgroep van het Toon Hermans Huis

SPORTGALA weert Kiwanis in beweging

ort Waar Kunst, Cultuur en Sp elkaar ontmoeten!

26 januari 2017

Het Sportgala zal plaatsvinden op donderdag 26 januari in het Munttheater. Serviceclub Kiwanis uit Weert heeft zich verbonden aan deze grootse avond waar de Sportman en Sportvrouw van het jaar uitgeroepen gaan worden. Ook is er de Lei de Borgie Bokaal voor het Sportteam van het jaar, de G-sporter van het jaar, talent van het jaar en nieuw, ook een titel voor de Sportcoach van het jaar. De Weerter Sportraad zal o.a. via alle sportverenigingen in Weert de nominaties in ontvangst nemen en uit de drie beste per categorie zal uiteindelijk op het Sportgala de winnaar uitgeroepen worden. Ook zal de Stichting Gaan voor Goud zich profileren. De winnaars krijgen een taak. Op het sportgala worden prachtige kunstwerken van PSW, RICK en het Toon Hermans Huis Weert geveild telkens na de uitroeping van een winnaar. De betreffende winnaar zal de gekochte kunst persoonlijk bij de koper gaan afleveren met uiteraard een bijbeho-

rende foto en persbericht. Een prachtige verbinding weer tussen kunst, cultuur, sport en het bedrijfsleven! De kunstwerken worden gepresenteerd op 11 december a.s. tijdens de opening van de IJsbaan Franciscushuis Weert en zijn daarna te bewonderen tot aan de veiling in verschillende horecazaken in Weert; Brasserie-Hotel Antje van de Statie, de Soos, Golden Tulip Weert, en Hostellerie Munten. De avond wordt cultureel omlijst door RICK, o.a. de Big Band van leider Mia Claessen, bestaande uit enthousiaste jongeren die hun muziek ook als sport zien. Alsook een dansoptreden van het prachtige showballet van Sandra Höpfner-Buchnitzki. Tevens vind er een spetterend optreden plaats van wereldkampioen breakdance jeugd: de Fresh Allstars uit Weert! De opbrengst van de avond gaat naar verschillende goede doelen; Het Toon Hermans Huis Weert,

Stichting OntspanWater en naar een bijzonder project “Kip Jenn”. De winnende sporters zullen ook allemaal een mascotte Kip Jenn overhandigd krijgen, gemaakt door PSW. Het Sportgala Weert in Beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de Weerter Sportraad, de Gemeente Weert, de Kiwanis Weert en sponsoren.

Papiermaché kunstwerken zijn bij PSW gezamelijk gemaakt door Sanne Clement, Francoise van Vroonhoven, Mithe Jennekens, Rian Selder en Kim Stultjens.

Via facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen van het Sportgala Weert in Beweging! Het Sportgala Weert is voor iedereen toegankelijk. Kosten van een ticket zijn 12,50 euro inclusief een pauzedrankje. Kaartverkoop gaat plaatsvinden via www.munttheater.nl De sponsormogelijkheden van pakket Goud of Zilver treft u hiernaast aan. Voor meer informatie neemt u contact op met Cindy Denessen: 06 – 207 49 885

‘We vinden het belangrijk in Weert om onze sportresultaten te waarderen.’

• Toegang voor 8 personen. • Uw eigen statafel in de speciale sponsorruimte met naam van uw bedrijf/instelling • Logo vermelding op de powerpoint in de foyer • Logo vermelding op het programmaboekje • Hele avond all-inclusive drankjes en hapjes All-in prijs voor 350,00

euro excl. btw.

• Toegang voor 4 personen. • Toegang tot de speciale sponsorruimte • Logo vermelding op de powerpoint in de foyer • Logo vermelding op het programmaboekje • Hele avond all-inclusive drankjes en hapjes All-in prijs voor 195,00

Doeken 120 x 100 cm Weert-Hangzhou (China) door Ingrid Wertz

Sociëteit Amicitia 1842 door Michelle van der Linden

winterfashion on ice! Op zondag 18 december van 19.00 tot 20.00 uur is er een supercoole modeshow on Ice. In samenwerking met de Weerter ondernemers Ans Glamz, Tout pour toi en Kapsalon Ans wordt dit een onvergetelijke modeshow onder leiding van Kids on Ice! Kom ook kijken en raak helemaal in de winterse sferen!

Toegangsprijzen Schaatsen kost net als vorig jaar maar € 3,00 per blok van 1 uur en 1 kwartier. Schaatsen huren kost euro 2,00 per blok. Ook is het mogelijk om bedrijfs- of verenigingsarrangementen te boeken. Gezelligheid staat hier voorop en de IJsbaan staat garant voor super ijsvermaak. Cooler kunnen we het niet maken!

Het Franciscus Huis is feestelijk aangekleed in kerstsfeer. Op het podium is een zitgedeelte ingericht waar je genieten van het schaatsplezier en een hapje en drankje kunt nuttigen. Er worden onder andere warme chocomelk, erwtensoep en wafels geserveerd.

Wilt u een aparte activiteit met uw bedrijf / personeel? Maak dan gebruik van de mogelijkheden om de IJsbaan geheel of gedeeltelijk af te huren voor een geslaagd personeelsfeestje of kerstborrel. Voor meer informatie: www.franciscushuisweert.nl/ijsbaan

ZILVER GOUD

Het eerste Sportgala Weert in Beweging wordt gehouden op donderdag avond in het Munttheater in Weert. De Gemeente Weert en de Weerter Sportraad ondersteunen dit initiatief. Voor het eerst zullen de sporters van Weert gehuldigd gaan worden dit Sportgala, waar sport, kunst & cultuur zich verbinden.

euro excl. btw.

Weert, Stad in het groen! door Roel Theulen


weert

sport, kunst&cultuur

in beweging

9

rick´s enthousiaste big band Tijdens Cultureel Lint is tevens onze open dag BeelDenD! Fotografie Basis Tijdens deze cursus -speciaal voor beginnersontwikkelt u uw technische vaardigheden. U werkt met kleine gerichte opdrachten om in korte tijd zoveel mogelijk verschillende ervaringen op te doen. U leert hoe u het beste uit uw eigen camera haalt, door gebruik te maken van een aantal basisfuncties.

Musicalklas Door het grote enthousiasme van de leden en hun nieuwe leider Mia Claessen, groeit het aantal leden de laatste tijd. RICK heeft al sinds vele jaren een BIG BAND bestaande uit jongeren. RICK’s BIG BAND staat garant voor swingende muziek. Naast een combo zijn de traditionele big band instrumenten zoals trompet, trombone en saxofoon onderdeel van onze jeugd big band. Soms is muziek maken een ‘individuele sport’. In onze Big Band is juist alles gecombineerd. ‘Een onwijs leuke groep jonge muzikanten met veel talent, die een uitstekend improvisatievermogen vertoont’ aldus een trotse Mia Claessen die sinds dit najaar leiding geeft aan RICK’s BIG BAND.

Ook Emile Florack (directeur/bestuurder RICK) is erg gecharmeerd van dit muziekgezelschap. ‘Fantastische getalenteerde jongeren die kennis en lef hebben om een imponerende solo neer te zetten’. De deelnemers aan RICK’s BIG BAND hebben een gedegen muziek opleiding bij RICK gevolgd en er wordt wekelijks gerepeteerd onder leiding van een zeer ervaren docent: ‘dat merk je en dat hoor je’ aldus een trotse directeur.

Limburg en Brabant en andere vertegenwoordigers uit politiek en onderwijs RICK bezocht. Ook zij werden getrakteerd op een bijzonder optreden van RICK’s BIG BAND met na afloop een exemplaar van de Stadsagenda Weert in Beweging 2017.

Renée Klaver, een zangeres met een dijk van een stem, dat is fantastisch. Dat geeft RICK’s BIG BAND nog meer uitstraling en maakt het plaatje compleet’.

Tijdens Cultureel Lint Sportgala Weert in Beweging is tevens onze open dagRICK´s BIG BAND zal ook een bijdrage Mia Claessen geeft aan de Big Band leveren aan de muzikale omlijsting nog groter te willen maken. In de af- van het Sportgala Weert in Beweging. BeelDenD! gelopen maand heb ik al drie nieuwe Een geweldige combinatie van cultuur, leden welkom mogen heten. ‘Op vrijdagavond repeteren we van

Fotografie Basis

kunst en sport met elkaar verbinden. We zullen op 26 januari 2017 in het

‘Het is zo leuk, de sfeer is goed en we waarderen Tijdens deze deze cursus cursus -speciaal -speciaal voor voor beginnersbeginnersTijdens ontwikkelt u u uw uw technische technische vaardigheden. vaardigheden. U U werkt werkt ontwikkelt met kleine kleine gerichte gerichte opdrachten opdrachten om om in in korte korte tijd tijd met zoveel mogelijk mogelijk verschillende verschillende ervaringen ervaringen op op te te zoveel doen. doen. U U leert leert hoe hoe u u het het beste beste uit uit uw uw eigen eigen camera camera haalt, door door gebruik gebruik te te maken maken van van een een aantal aantal haalt, basisfuncties. basisfuncties.

oprecht elkaars creatieve uitingen’ Optredens van RICK’s Big Band De Big Band wordt regelmatig benaderd voor optredens op festivals maar ook voor muzikale opluistering van bijeenkomsten. Eind november hebben tijdens een presentatie van RICK aan gedeputeerden van de provincies

Tijdens Cultureel Lint is tevens onze open dag BeelDenD!

20:00 – 21:00 uur bij RICK en als ik mensen uitnodig om een keertje mee te doen, zijn ze er gegarandeerd de Musicalklas volgende week weer. Het is zo leuk, de sfeer is goed enalalwe waarderen op-als Heb jij jij altijd altijd op een een podium willen willen stralen stralen als Heb op podium eencreatieve echte musicalster? musicalster? Pak dan dan nu nu je je kans kans en en echte Pak recht elkaarseen uitingen’. schrijf je je in in voor voor een een van van onze onze Musicalklassen! Musicalklassen! schrijf ‘En dat we nu zelfs mogen rekenen op In deze cursus leer je alles wat nodig is voor In deze cursus leer je alles wat nodig is voor

musical: musical: acteren, acteren, dansen dansen én én zingen. zingen. Tijdens Tijdens de de eindpresentatie krijg krijg je je de de kans kans om om jouw jouw talent talent eindpresentatie aan publiek publiek te te laten laten zien. zien. aan

Munttheater laten zien wat deze band allemaal in huis heeft! Wil je RICK’s BIG BAND een keer live zien of heb je belangstelling om de repetitie bij te wonen of mee te doen? Bel of mail ons, dan laten we

Fotografie Basis

Dansmix

Tijdens deze cursus -speciaal voor beginnersontwikkelt u uw technische vaardigheden. U werkt met kleine gerichte opdrachten om in korte tijd zoveel mogelijk verschillende ervaringen op te doen. U leert hoe u het beste uit uw eigen camera haalt, door gebruik te maken van een aantal basisfuncties.

In deze deze lessen lessen komen komen verschillende verschillende dansstijlen dansstijlen In aan bod, bod, zoals zoals bijvoorbeeld bijvoorbeeld jazz jazz dans, dans, klassieke klassieke aan dans, dansexpressie, dansexpressie, show, show, folklore, folklore, streetdance. streetdance. dans, Ook hier beginnen we nog met een oefening Ook hier beginnen we nog met een oefening of of spel door door de de ruimte. ruimte. De De aandacht aandacht voor voor techtechspel niek groeit groeit en en de de passencombinaties passencombinaties worden worden niek moeilijker naarmate naarmate de de lessen lessen vorderen. vorderen. We We doen doen moeilijker grondoefeningen om om soepeler soepeler te te worden worden en en leren leren grondoefeningen swingende combinaties op leuke muziek! swingende combinaties op leuke muziek!

Musicalklas Heb jij altijd al op een podium willen stralen als een echte musicalster? Pak dan nu je kans en schrijf je in voor een van onze Musicalklassen! In deze cursus leer je alles wat nodig is voor musical: acteren, dansen én zingen. Tijdens de eindpresentatie krijg je de kans om jouw talent aan publiek te laten zien.

Tekenen en schilderen Tijdens deze deze cursus cursus staat staat telkens telkens gedurende gedurende vijf vijf Tijdens lessen een een ander ander inspirerend inspirerend thema thema centraal. centraal. lessen De thema’s vertonen samenhang en hebben steeds De thema’s vertonen samenhang en hebben steeds een andere andere invalshoek. invalshoek. Ze Ze komen komen bijvoorbeeld bijvoorbeeld uit uit de de een waarneming, fantasie fantasie of of gevoel. gevoel. Ze Ze kunnen kunnen gebagebawaarneming, seerd zijn zijn op op een een materiaal, materiaal, kunstenaar, kunstenaar, herinnering herinnering seerd of ervaring. ervaring. Na Na een een korte korte inleiding inleiding gaat gaat u u op op uw uw eigen eigen of manier en niveau aan de slag met de thema’s. manier en niveau aan de slag met de thema’s.

Dansmix In deze lessen komen verschillende dansstijlen

Bekijk het

Heb jij altijd al op een podium willen stralen als Mia Claessen weten dat je van een echte musicalster? Pak dan nu je kans en partij bent: 0495 - 533954 of schrijf je in voor een van onze Musicalklassen! Ininfo@ricknet.nl deze cursus leer je alles wat nodig is voor musical: acteren, dansen én zingen. Tijdens de We zien je krijg graag komen! eindpresentatie je deeen kanskeer om jouw talent aan publiek te laten zien.

de

Dansmix In deze lessen komen verschillende dansstijlen aan bod, zoals bijvoorbeeld jazz dans, klassieke dans, dansexpressie, show, folklore, streetdance. Ook hier beginnen we nog met een oefening of spel door de ruimte. De aandacht voor techniek groeit en de passencombinaties worden moeilijker naarmate de lessen vorderen. We doen grondoefeningen om soepeler te worden en leren swingende combinaties op leuke muziek!

Tekenen en schilderen Tijdens deze cursus staat telkens gedurende vijf lessen een ander inspirerend thema centraal. De thema’s vertonen samenhang en hebben steeds een andere invalshoek. Ze komen bijvoorbeeld uit de waarneming, fantasie of gevoel. Ze kunnen gebaseerd zijn op een materiaal, kunstenaar, herinnering of ervaring. Na een korte inleiding gaat u op uw eigen manier en niveau aan de slag met de thema’s.

www.ricknet.nl

Bekijk het od cursusaanb

ricknet.n

l

laat je inspireren en ontdek jouw creatieve talenten. Beekstraat 27, 6001 GG Weert | Collegeplein 5, 6001 HN Weert info@ricknet.nl T 0495 - 533 954 | 27, Beekstraat 6001 GG| www.ricknet.nl Weert

Collegeplein 5, 6001 HN Weert T 0495 - 533 954 | info@ricknet.nl | www.ricknet.nl


De Maassche Echt

DE NIEUWE BMW 5 SERIE: VERKRIJGBAAR VANAF 11 FEBRUARI

VOLG UW EMOTIE,

Heerlijk genieten in goed gezelschap

Wij bezorgen graag een lach op uw gezicht

VOLG UW VERSTAND,

Brasserie-Hotel Antje van de Statie is een toplocatie met een brasserie waar u kunt genieten van klassieke gerechten met een Franse inslag. Een modern boetiekhotel met elf uiterst comfortabele kamers. Ruime, stijlvolle zalen met alle faciliteiten voor meetings en presentaties. Een sfeervolle private dining room voor intieme diners of zakelijke bijeenkomsten. Een gezellige bar. Een groot zonovergoten terras. En dat alles in een unieke ambiance met een kwinkslag naar het verleden en een knipoog naar het station aan de overkant. Welkom bij Brasserie-Hotel Antje van de Statie.

De nieuwe BMW 5 Serie vormt de belichaming van de innovatieve business-sedan. Met de meest geavanceerde technologieën en elegant design voldoet deze BMW overtuigend aan al uw eisen. Kies voor vakmanschap en oog voor detail. Voor geweldig en zorgeloos autorijden. Kom eens langs bij De Maassche Echt. Wij helpen u graag verder.

KIES VOOR DE PASSIE VAN DE MAASSCHE ECHT

www.antjevandestatie.eu

www.demaassche-echt.nl De Maassche Echt Bellweg 3 • 6101 XA Echt • 0475 - 386 286 • infoecht@demaasschebmw.nl • www.demaassche-echt.nl Het gemiddelde verbruik bedraagt tussen de 4,1 tot 7,4 l/100 km, de gemiddelde CO2 emissie bedraagt tussen de 108 tot 169 g/km.

Stationsplein 1, 60 01 CH Weer t

-

T +31 (0)495 542 640

-

E info@antjevandestatie.eu

Geef talenten de kans die ze verdienen!

Wil je graag iets leuks doen tijdens de kerstvakantie? RICK zit ook in de vakantie niet stil en heeft creatieve workshops op het programma staan. Wat? Kinderen: 2 workshops • Takkenbeest! Aan de slag met natuurlijke materialen. • Theaterworkshop ‘Avonturen in de kou’.

Wil je graag iets leuks doen tijdens de kerstvakantie? RICK zit ook in de vakantie niet stil en heeft creatieve Onze sporters: workshops op het programma staan.

Emmie Weekers | Aito Köster | Maaike Caelers | Vera van Pol Wat? Kinderen: 2 workshops www.gaanvoorgoud.nl

Stay in touch

• Takkenbeest! Aan de slag met natuurlijke materialen. • Theaterworkshop ‘Avonturen in de kou’.

Jong & Oud: Beeldende workshop, amulet van speksteen.

Jong & Oud: Beeldende workshop, amulet van speksteen.

Voor wie?

Voor wie?

Voor de kinderworkshops zijn twee verschillende leeftijdsgroepen: 4 t/m 8 jaar en 8 t/m 12 jaar

Voor de kinderworkshops zijn twee verschillende leeftijdsgroepen: 4 t/m 8 jaar en 8 t/m 12 jaar

Jong & Oud workshop voor iedereen van 12 tot 102 jaar.

Jong & Oud workshop voor iedereen van 12 tot 102 jaar.

Wanneer?

Wanneer?

Donderdag 5 januari van 10.30u tot 14.00u. In de pauze kun je je eigen lunchpakketje opeten.

Donderdag 5 januari van 10.30u tot 14.00u. In de pauze kun je je eigen lunchpakketje opeten.

Waar? RICK, Collegeplein 5, Weert Wat gaat dit kosten? € 8,50 per kind

Schrijf je snel in!

n vóór e v j i r h c s n I er! 31 decemb Kijk op www.ricknet.nl bij ‘Agenda’.

n vóór e v j i r h c s n I Wat gaat dit kosten? ecember! d 1 3 IDEE€ 8,50>perONTWERP > CREATIE kind Waar?

RICK, Collegeplein 5, Weert

VOOR AL UW GRAFISCHE VORMGEVING EN MEDIACONCEPTEN! Schrijf je snel in! Kijk op www.ricknet.nl bij ‘Agenda’. VOLG ONS OP FACEBOOK WEERTMEDIA GROEP


weert

weert in beweging

in beweging

waarom ontspanwater? Waarom in Weert? Een dergelijk bad geheel toegankelijk voor alle mogelijke doelgroepen is er in Weert en direct omgeving niet. Onze droom is om met stichting OntspanWater een bad te creëren voor alle inwoners van Weert en omgeving. Een bad voor particulieren, instellingen en therapeuten.

Foto: Visual Touch

Stichting OntspanWater Het doel van onze stichting is het realiseren en exploiteren van een (therapie) bad met een minimale water temperatuur van 34°C. Geheel toegankelijk voor mindervalide en valide bezoekers. Een bad voor ontspanning, therapie en verlichting. Waarom OntspanWater? Een (therapie) bad is iets wezenlijk anders dan een normaal zwembad. De temperatuur is hoger dan het gemiddelde (zwem) water. Het warme

11

water moet immers warm genoeg zijn om voor ontspanning en verlichting te kunnen zorgen. Het bad dient geheel toegankelijk te zijn voor mindervalide mensen, het zal worden voorzien van een tillift, drijfmiddelen en zal op afspraak te bezoeken zijn. Er zullen geen fonteinen, watervallen of glijbanen worden geïnstalleerd, geen harde muziek of snackbar. Het water zijn werk laten doen in een rustieke omgeving, dat is het streven.

Mensen die opzoek zijn naar therapie bij ziekte, revalidatie, ontspanning, welbevinden, rust en/of verlichting, zijn straks bij ons aan het juiste adres. Wij willen er zijn voor mensen die het in de huidige maatschappij al wat lastiger of extra moeilijk hebben als gevolg van verstandelijke of lichamelijke klachten of beperking.

bijvoorbeeld bewegen en reageren, goed te laten verlopen. In het water, al drijvend of vastgehouden is dit minder nodig. Na een tijdje in het water treed er ontspanning op in het zenuwstelsel en in de spieren. Door de druk van het water kan bloed gemakkelijk stromen. Ademhaling en hartslag vertragen. Drijven kan hetzelfde resultaat hebben als mediteren. Uit onderzoek blijkt dat daardoor stresshormonen in het lichaam afnemen (cortisol + adrenaline). Door in warm water te drijven neemt de afgifte van endorfine (geluk hormoon) toe. Wat willen wij? Een omgeving met rust en ontspanning als uitstraling. Er moet een sfeer

‘Het water zijn werk laten doen in een rustieke omgeving, dat is het streven’ Wat doet warm water eigenlijk? De werking van warm water (minimaal 34°C) heeft een aantal effecten op ons lichaam. Buiten het water is ons zenuwstelsel steeds aan het werk. Onze hersenen, zenuwstelsel en spieren zijn bezig om

hangen van welkom zijn en genieten van het moment. Zijn wie je bent en je even gewichtsloos voelen. Geen last van de zwaartekracht. Alleen, samen of met een groep? Wilt u in stilte genieten of juist met een rustig muziekje op de achtergrond?

Wij zullen het zo aangenaam en sfeervol mogelijk maken met optimale privacy en respect voor elkaars beperkingen voorop. Locatie Op dit moment zijn wij achter de schermen heel hard bezig met een locatie. De stappen die we zetten zien er veel belovend uit en wij hopen nog dit jaar te kunnen communiceren waar wij ons willen nestelen. Vanuit daar kunnen wij verder gaan werken aan het financiële plaatje om onze droom verder kunnen realiseren. Daar hebben we alle hulp, financieel of in natura, bij nodig. We zijn een ANBI stichting dus dat kan belasting voordeel geven. Contact Op onze vernieuwde website, www. ontspanwater.nl, vind u alle informatie over onze stichting en over de initiatiefnemers Suzanne en John van Lierop. Heeft u vragen neem gerust contact via telefoonnummer: 06 – 12 92 81 81 of email: info@ontspanwater.nl

www.ontspanwater.nl

een plek om even te ontspannen Draag stichting OntspanWater een warm bad toe! Waar voor veel kinderen bewegen en ontspannen mogelijk zijn geld dat niet voor ieder kind. OntspanWater wil ook voor kinderen een plek worden waar je kan bewegen en ontspannen op jou eigen manier waardoor bewegen en ontspannen niet zo gemakkelijk gaat kan natuurlijk door verschillende oorzaken komen. Bijvoorbeeld spierziekten, reuma, lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, ADHD enz. OntspanWater wil ook voor jong volwassen een plek zijn waar ze een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Dit door bijvoorbeeld aangepaste werkzaamheden of dagbesteding. Maurice Graef “Als profvoetballer was ik jaarlijks aanwezig op de “Spieren voor Spieren dag” in attractiepark het Land van Ooit. Ik mocht dan aansluiten bij een gezin met een kind met spierziekte. De glimlach en dankbaarheid van het kind, en de rest van het gezin, dat je als profvoetballer samen met hen de dag doorbracht is onbetaalbaar. Zelf vond ik het frustrerend dat veel van mijn teamgenoten deze dag aan zich voorbij lieten gaan. Een

dag waarbij je echt het verschil kon maken. Een dag waarbij alle problemen voor dit gezin even naar de achtergrond werden verdrongen. Een dag dat je als geen ander het besef kreeg hoe blij je mocht zijn om je gezonde spieren te kunnen inzetten voor de zieke spieren van deze kinderen. Het leed van de familie, onbesproken, maar zo duidelijk aanwezig op elke gezichtsuitdrukking. “Hoe lang is mijn kind er nog? Hoe kunnen we de tijd die ons resteert zo liefdevol en zinvol mogelijk invullen?” Met vaak de ongestelde vraag: ”Wie betaalt dat?” Bij terugkomst was ik mentaal gesloopt. Blij dat ik een bijdrage had kunnen leveren maar in de wetenschap dat ik het kind een jaar later wellicht niet terug zou zien. Zo jong en zijn/haar tijd zat er al op. Hoe oneerlijk is dat? Na het voetbal ben ik onder de naam KERNgezond veel maatschappelijke projecten gaan organiseren. Kinderen staan centraal. Bewustwording van gezonde leefstijl. Zuinig zijn op je lichaam. Iets over hebben voor een ander. Bij toeval stuitte ik op Stichting OntspanWater. Ik vernam de aanleiding en waande mij weer even terug in het Land van Ooit. Ik

SPORTGALA weert Kiwanis in beweging

ort Waar Kunst, Cultuur en Sp elkaar ontmoeten!

26 januari 2017

kan iets betekenen voor minder valide mensen. Ik kan iets betekenen voor kinderen met een spierziekte. Maar ik kan het niet alleen. Wij hebben uw hulp nodig! Laten we ze letterlijk en figuurlijk een warm bad geven! Een plek waar ze even kunnen ontspannen. Een plek waar ze even in het Land van Ooit kunnen vertoeven.” Jennifer Konings Jennifer: “Mijn naam is Jennifer, woonachtig in Nederweert en ik ben 25 jaar jong. Ik werk in Weert bij PSW en bij Brownies en Downies. Ik heb ook hobby’s zoals schilderen, muziek luisteren, en rolstoeldansen. Ik heb Vanish white matter disease (VWM). Voor mij zou een therapeutisch bad in Weert heel erg fijn zijn. De warmte van het water zorgt ervoor dat ik minder schokkende bewegingen maak en me beter kan bewegen. Een tillift zou het makkelijker maken om in/uit het water te komen. Dit zou super zijn. Omdat mijn warmte en koude regelaar in mijn lichaam niet werkt is deze temperatuur van het water erg belangrijk. Een rustige omgeving zorgt ervoor dat ik minder stress en daardoor minder klachten heb.

l o.a. e o d Goed roject p k e i Un enn” J p i K “

Maurice Graef, Ambassadeur Stichting OntspanWater

Daarnaast heb ik al jaren een droom. Ik wil graag een boekje uitgeven wat over mijn leven gaat: Kip Jenn.” Droomproject Kip Jenn Dit droomproject van Jennifer, die als sinds haar jeugd een progressieve hersenziekte heeft waardoor haar beperkingen steeds meer toenemen. Middels prachtige schilderijtjes vertelt zij hoe je toch positief in het leven kunt staan. Kip Jenn is een project met als doel een prachtig boekje te kunnen uitgeven voor andere kinderen in Nederland die deze ziekte hebben en hier kracht uit kunnen putten. Sportgala Weert in Beweging Cindy Denessen heeft dit project voorgedragen als goed doel tijdens

het Sportgala Weert in Beweging van 26 januari a.s. We proberen met de veiling van de kunstwerken van PSW een prachtig bedrag hiervoor bij elkaar te krijgen. Dit bedrag zal verdubbeld worden door de Kiwanis Weert en dit bedrag komt ten goede van de Stichting Ontspanwater. Het Sportgala wordt mogelijk gemaakt door de Weerter Sportraad, Gemeente Weert, RICK, Kiwanis Weert en sponsoren. De winnende sporters zullen ook allemaal een mascotte Kip Jenn overhandigd krijgen, gemaakt door PSW. Voor meer informatie over het Sportgala neemt u contact op met Cindy Denessen 06 - 207 49 885. www.ontspanwater.nl


54_VitaminStore.qxp_Fit247 16-03-14 16:31 Pagina 1

UW SPORTFIETS IN VERTROUWDE HANDEN Erkens FietsTechniek voor hoogwaardig sportfiets-onderhoud

Erkens FietsTechniek is gespecialiseerd in ALLE hoogwaardige versnellingssystemen, o.a:

ALLE MERKEN:

• Campa/EPS • Shimano/Di2 • Pinion • Rohloff • Hammerschmidt

• Mountainbikes • Racefietsen • Trekkingfietsen

Kona-Devinci-Simplon-Surly-Salsa-Surly-DEALER

Van frame tot handgespaakte wielset, samen komen wij eruit.

Muntpassage 73 in Weert, tegenover het Kruidvat

in het straatje van Bakker Bart vlakbij de Albert die Heijn. Vitaminstore is dé moderne gezondheidsspecialist, laat zien hoe een gezonde levensstijl voor iedereen haalbaar is.

Loopt u ook eens binnen?

Kwaliteitsproducten Het Gezond enthousiasmerende concept van Vitaminstore leven staat steeds meer inisde belangstelling en onderverdeeld in Health, Sports, Beauty en Food en omVitaminstore zietvoedingssupplementen, de vraag naar een deskundig advies en een ruim vat hoogwaardige uitgekiende sportvoeding, natuurlijke cosmetica en ‘superfoods’, assortiment gezondheidsproducten dan ook sterk toenemen. geleverd door gewaardeerde A-merken en het sterke, Dit zijn Carla Tromp uitgebreide eigen merk. (links), Brigitte Minkenberg (storemanager)

en Petra van Raaij (rechts) van Vitaminstore Weert. Persoonlijk advies Petra is wellicht een gezicht voor Vitaminstore gaat ervan uit bekend dat een gezond lichaam de de mensen uit Weert basis voor een leukZij en heeft gelukkigenkele leven. Zejaren helpt haar en isomgeving. een eigen zaak gehad, klanten graag met het maken van verantwoorde keuzes ‘Het driekleurig viooltje’. en de deskundigegenaamd en vriendelijke medewerkers nemen dan ook graag de tijd om vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven.

De dames hebben alle drie al jaren ervaring en kunnen u als

Gewaardeerd magazine geen ander wegwijs maken in de wereld van de vitamines, Tevens brengt Vitaminstore vier keer per jaar een maganatuurcosmetica en andere gezondheidsproducten. zine uit vol toegankelijk geschreven artikelen die als leidraad kunnen dienen op die boeiende Ze staan altijd voor uw klaar weg om naar u tevitaliteit. voorzien van uitgebreid, Wordt u lid van Vitaminclub, dan ontvangt persoonlijk advies, want een gezond lichaam is de basis u het gratis magazine automatisch elk seizoen in de brievenbus profiteert van en een leuk uen gelukkig leven. van speciale kortingen en premiums alléén voor ClubCardhouders.

Opbouw van complete customfiets, Downhill tot hyperlight race, van vintage tot hypermodern. • Staal • Aluminium • Carbon • Titanium

health

sports

beauty

Vitaminstore Weert • Muntpassage 73 (t.o. Kruidvat) t. 0495 52 52 33 • www.vitaminstore.nl

KERST CORNET

vanaf

€ 5,25

klein of groot

Ook voor bedrijven. Verras uw relaties of medewerkers. Louis Regoutstraat 66 • 6006 LL • Weert Voor meer info

Beekstraat 19, 6001 GG Weert, T. 0495 525 121, weert@rousseau.nl

www.fietstechniek.eu M: +31(0)6 - 461 430 69

adv_a4_05_2016.indd 1

www.rousseau.nl 04-05-16 14:50

www.BOBSADVENTURESTORE.nl

“Denkt u dat u overgevoelig bent voor bepaalde stoffen, heeft u last van stress, van stijve of pijnlijke spieren, regelmatig buik- of hoofdpijn, rug- of nekklachten, voelt u zich futloos of zit u gewoon niet lekker in uw vel? Neem dan eens contact met mij op om te zien wat ik voor u kan betekenen!” Peter Vergroesen

Wandelplezier

begint met de juiste uitrusting

Voor een allergievrij leven!

Voor een allergie vrij leven! Al 10 jaar een begrip in allergie eliminatie! Denkt u dat u Peter overgevoelig of allergisch bent voor bepaalde Vergroesen • Natuurgeneeskundig Therapeut stoffen, heeft u last van stress, van stijve of pijnlijke spieren, Gezondheidscentrum Weert • Maaseikerweg 45 • 6005 AA Weert regelmatig buik- of hoofdpijn, rug- of nekklachten, voelt u zich futloos zit u gewoon niet lekker neem dan eens Tel.of0495 - 760030 of in 06uw- vel, 13572120 • mail: info@totallybalanced.nl contact met mij op om te zien wat ik voor u kan betekenen.

ww w. to ta l l y b a l a n c e d . n l Peter Vergroesen

Natuurgeneeskundig Therapeut

Hoens coaching en counseling

Totally Balanced 130 x 95 mm.indd 1

Gezondheidscentrum Weert Maaseikerweg 45, 6005 AA Weert

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” Tel. 0495-76 00 30 of 06-1357 2120 Mijn naam is Hanneke Hoens. Na een lange loopbaan binnen het bankwee-mail: info@TotallyBalanced.nl zen heb ik gekozen om als zelfstandig coach te gaan werken.

ook ONLINE

Meer info via

WANDELEN REIZEN KAMPEREN Maaspoort 6 Weert / +31 495 547434

Ik heb veel ervaring op het gebied van

www.TotallyBalanced.nl gedragsveranderingen, zowel zakelijk

Hanneke Hoens Personal Coach en Stresscounceler Gezondheidscentrum Weert Maaseikerweg 45 6005 AA Weert Tel. 06 - 146 26 789 www.hoenscoaching.nl

als privé. Denk daarbij aan het omgaan met stressgerelateerde klachten, het behouden van de balans tussen werk en privé, herstel na burnout, alleenstaande ouder-gezin, samengesteld gezin, begeleiding Obesitas (samen met fysiotherapeut en dietiste), verwerking van een scheiding en de begeleiding van mensen met hooggevoeligheid (HSP). Ik maak gebruik van diverse technieken, zoals: vitaliteitsmethodieken (met aandacht voor voeding, beweging, zinvol leven), systemisch werken (familieopstellingen), NLP, Mindfulness, Vernieuwend Werken.

10-11-2016 11:02:53

Vraagt u zich het volgende wel eens af? • Hoe ga ik beter om met alle stress? • Hoe zorg ik beter voor mezelf? • Hoe doe ik eindelijk eens wat ik al lang wil? • Hoe verander ik telkens terug kerende patronen? • Hoe stem ik mijn privé en werk beter op elkaar af? • Hoe loop ik minder vast in mijn gedachten? • Hoe kom ik meer bij mijn gevoel? • Hoe voel ik me vitaal en niet meer zo moe? • Hoe kijk ik aan het eind van dit jaar tevreden terug? Dit is een greep uit de mogelijke vragen waar u als ‘baas’ van uw eigen leven mijn ondersteuning bij kunt krijgen! Ook voor de ondernemer en uw medewerker en uw bedrijf vitaal wilt houden kunt u bij mij terecht.


weert

gezond&vitaal

in beweging

positieve gezondheid

en blue zones Weert op Gezond Gewicht haakt in op een totaal visie van Positieve Gezondheid, welke 6 aandachtsgebieden kent. Arts en onderzoeker Machteld Huber hield de huidige definitie van gezondheid van de World Health Organisation tegen het licht, die luidt; ‘Gezondheid is een toestand van volledig fysiek, geestelijk en sociaal welbevinden en is niet louter het ontbreken van ziekte of gebrek’. De wijze waarop ‘gezondheid’ gedefinieerd is in deze definitie, bepaalt in grote mate de manier waarop we met zorg en onze gezondheid omgaan. Onbedoeld stimuleert deze definitie volgens Machteld medicalisering van de zorg. In 1948 waren het vooral infectieziekten die bestreden moesten worden - terwijl we in de Westerse

wereld nu vooral te kampen hebben met welvaartsziekten. Op dit moment gaat 95% van het zorgbudget naar het bestrijden van ziekte. Het is niet wenselijk dat patiënten en de gezondheidszorg hun focus op ziekte houden, terwijl - ondanks ziekte - een kwalitatief hoogwaardig en zinvol leven mogelijk is. De huidige definitie stimuleert de neiging van mensen in de zorg om voortdurend bezig te zijn met het bestrijden van ziekte en veronachtzaamt de mogelijkheden om een zinvol leven te leiden. De nieuwe definitie is meer gericht op de veerkracht van mensen, wat kan je nog wel en hoe kun je meer verantwoordelijkheid nemen voor je gezondheid? “Gezondheid als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.” — Machteld Huber—

Weert in Beweging haakt in op Positieve Gezondheid door inspiratie lezingen hierover, door de informatie op te nemen in de Leefstijl- en preventie adviseurs cursus en door de thema’s mee te nemen in de maandelijkse nieuwsbrieven en fitfacts van Nieuwe Gezondheid. Blue Zones! De 5 BlueZone gebieden in de wereld waar mensen gemiddeld 7 tot 14 jaar gezonder ouder worden dan wij hier in de westerse wereld vormen al een aantal jaren een inspiratiebron voor Platform Weert in Beweging. National Geographic deed meer dan 10 jaar onderzoek naar de Blue Zones en rijkt een leefstijl- en preventie model aan waar wij in het westen veel van kunnen leveren. De uitdaging is deze inzichten vertalen naar bruikbare praktische hulpmiddelen voor adviseurs en

13

Lichaamsfuncties

Dagelijks functioneren

Mentaal welbevinden

Meedoen

Zingeving

Kwaliteit van leven

“Hoe kun je meer verantwoordelijkheid nemen voor je gezondheid?” professionals en naar inspirerende informatie voor jongeren, volwassenen, mensen met een beperking en ouderen. Dat doen we met o.a. de lezing “Mijn eigen Blue Zone project” en de cursus: Het ultieme ‘Leefstijl medicijn’. Met verschillende initiatieven voor jeugd, volwassenen, werknemers, mensen met een beperking en senioren, reikt Platform Weert in Beweging al vanaf 2012 de Weerter bevolking, bedrijven, instanties en verenigingen, informatie aan

waarmee de gezondheid vanuit de leefstijlkant verbeterd kan worden. In eerste instantie door stimulerings-projecten gezond bewegen, vanaf 2016 wordt dit aangevuld met gezonde voeding. Voor meer informatie, kijk op www. beweegnet.nl/weert.

www.beweegnet.nl

hooikoorst juist voor februari aanpakken H eb jij last van hooikoorts? Voor veel mensen, ongeveer een kwart van de bevolking, is de lente en zomer niet zo’n fijne tijd. Ze hebben dan last van hooikoorts. Iemand met hooikoorts is overgevoelig/allergisch voor bepaalde soorten stuifmeel (pollen genoemd) van grassen, planten of bomen. Zodra je in aanraking komt met de pollen, schakelt je immuunsysteem in om de pollen te verwijderen uit je lichaam. Dit kan bijvoorbeeld door niesen, slijmproductie in de neus of tranende ogen. Dat kan veel klachten geven, zoals: jeukende neus en/ of ogen, loopneus, branderige ogen,

hoesten, veelvuldig niesen etc.

Een allergie voor (huis)dieren of huisstofmijt kan deze klachten overigens ook veroorzaken, maar dan heb je ze waarschijnlijk het hele jaar door. De klachten treden op in de bloeitijd van grassen, planten en bomen. Dat seizoen loopt van februari tot september. Sommige mensen hebben het hele seizoen last van hooikoorts, anderen af en toe een dagje. Wat kun je er aan doen? Je kunt proberen contact met stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden, maar dat is eigenlijk onmogelijk. De medische wereld heeft alleen

middelen tegen de symptomen, dat helpt wel tijdelijk, maar belast ook je lichaam.

NAET Methode Het beste kun je je allergie weg laten halen via de NAET methode. Daar heb ik erg goede ervaringen mee. Dit kan overigens ook met alle andere allergieën, zoals lactose, pinda’s, tarwe, gluten, huisstofmijt, huisdier haren enzovoorts. Voor meer informatie en om allergievrij in 2017 de zomer in te gaan bel mij gerust! Peter Vergroesen, 0495-760030 www.totallybalanced.nl

www.totallybalanced.nl

kerststress? Het is weer bijna zover de feestdagen staan voor de deur. De eerste gedachte is dan vaak gezelligheid, een versierd huis, samen zijn met familie en vrienden, lekker eten en drinken. Maar als je even doorvraagt betekent kerst voor veel mensen stress. Wat moeten we eten, hoe versier ik mijn huis, wie komen er en heb ik daar eigenlijk wel zin in? Deze stress komt vanuit de diepgewortelde verlangen, de behoefte om er bij te horen. En vanuit de

beelden en verhalen waar je mee bent opgevoed. Niemand is graag alleen. De reclame doet haar best je beelden en verwachtingen nog meer te

werkelijkheid is vaak anders, soms beter, maar ook vaak voldoet de realiteit niet aan je verwachtingen. Leven zonder verwachtingen geeft je geen teleurstellingen.

“Ga gewoon een uurtje wandelen tussendoor!” voeden. Ook op sociale Media zie je veel berichtjes over de gezelligheid en samen zijn. Maar is het in het echt wel zo? De

Wil je de feestdagen zonder stress ingaan start dan met het loslaten van je beeld en verwachting bij deze dagen. Dat is natuurlijk makkelijker

gezegd dan gedaan. Het begint met bewust te zijn van je verwachtingen. Daarnaast zijn de vele verplichtingen vaak gehoorde klachten. Het hebben van geen keuze zorgt ook voor een stressvol gevoel. Zorg dat je zelf bepaalde keuzes kan maken die bij jouw behoefte passen. Ik vind het belangrijk naar buiten te gaan en plan dus gewoon een uurtje wandelen tussendoor. Zo kun jij ook een moment plannen waar je zelf de keuze hebt om voor jezelf te zorgen. Omgaan met jouw stress en jouw

KIJK VOOR MEER INFORMATIE op hoenscoaching .nl

verwachtingen is natuurlijk niet alleen gekoppeld aan deze feestdagen. Maar het is een mooie uitdaging om deze keer niet gestrest de feestdagen in te gaan en uit te komen. Hoe ga jij de feestdagen overleven? Veel succes en alvast hele fijne feestdagen. Hanneke Hoens Hoens Coaching en Counseling


OVERDAG BEWEGEN NA HET ONTBIJT, 10 MINUTEN BEWEGEN

PRAKTIJK VOOR NEUROFEEDBACK LIANNE BOUWENS GAAT JE MOBIELTJE? STA DIRECT OP EN BEGIN TE LOPEN

STUUR GEEN MAILTJE MAAR LOOP EVEN NAAR JE COLLEGA TOE

MET DE TREIN? GEBRUIK HET PERRON ALS WANDELBAAN MET DE AUTO? MAAK EEN KORTE WANDELING OP EEN PARKEERPLAATS

GRIJP ELKE KANS OM EVEN TE BEWEGEN

Probeer elke ochtend 20 min te bewegen en elke middag voor 18 uur ook 20 min, evt. in blokjes van 10 min WAAROM? • PREVENTIEF EFFECT OP DE MEESTE CHRONISCHE ZIEKTEN • VERMINDERT DE RISICO’S OP BLESSURES • BETER SLAPEN • BETER OMGAAN MET STRESSVOLLE SITUATIES • STERKERE BOTTEN ... EN NOG VEEL MEER VOORDELEN

DAAG ONS UIT! EN BESPAAR MINIMAAL 5 TOT 10% BEHANDELTRAJECT OP JE HUIDIGE DRUKWERK INKOOP! Indien u zich aanmeldt voor een behandeling wordt u eerst uitgenodigd voor een

EVEN DE JAS AAN VOOR EEN BLOKJE OM SAMEN

LUNCH WANDELING

BMC ALGEMEEN BioMetrisch Centrum, afgekort BMC, is een netwerk van praktijken waar metingen en trainingen van de hersenen worden verricht. Voor diverse klachten en aandoeningen bieden we een behandelvorm aan die neurofeedback wordt genoemd. Onderzoek heeft aangetoond dat deze behandelmethode werkzaam kan zijn bij diverse klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stress en concentratiestoornissen. Ook bij bepaalde ziektebeelden zoals ADHD, autisme, depressie en burn-out kunnen met neurofeedback positieve resultaten worden geboekt.

WAT? • TUSSENDOOR BEWEGEN • MINDER LANGDURIG ZITTEN • IN BLOKKEN VAN MINIMAAL 10, MAAR BIJ VOORKEUR 20 MINUTEN BEWEGEN

intake. Tijdens deze intake worden uw klachten in kaart gebracht en wordt de activiteit van de hersenen gemeten. Op basis van de resultaten van de intake wordt samen met u besloten of verdere behandeling zinvol is. Het verdere behandeltraject bestaat dan uit neurofeedbacksessies en wordt afgesloten met een nameting. NEUROFEEDBACK Tijdens een neurofeedbacksessie wordt de activiteit van de hersenen gemeten. Via speciaal hiervoor ontwikkelde software wordt afwijkende activiteit geregistreerd en bekeken of deze samenhangt met de klachten. Deze activiteit wordt vervolgens op een aparte monitor getoond aan de patiënt in de vorm van een animatie. De patiënt ziet dus de activiteit van zijn eigen hersenen en wordt via de animatie telkens beloond wanneer de activiteit verbetert. De trainingen gaan door totdat de activiteit van de hersenen optimaal is en de klachten zijn afgenomen. DUUR, KOSTEN EN VERGOEDING De intake duurt 60 minuten en kost €60,-. De behandelingen duren elk 30 minuten en kosten €40,-. Het totaal aantal behandelingen dat nodig is om maximale verbetering te krijgen, verschilt per persoon en is onder andere afhankelijk van uw klachten. De trainingen worden in de meeste gevallen nog niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Heeft u vragen over de kosten of de vergoedingen? Neem dan contact op met onze centrale administratie in Gulpen: 043 – 450 06 69 of info@biometrischcentrum.nl Indien u graag meer informatie wilt hebben of een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen via:

06-12470353 VOOR MEER INFORMATIE BEL OFtel:MAIL

beweegnet.nl/weert lifestylevitae.nl

W E B D O T S B V | M O L E N S T R A A T 4 | 5 5 5 mail: 0 A Xweert@biometrischcentrum.nl VA L KE N S WA A R D www.biometrischcentrum.nl WWW.WEBDOTS.NL | T +31(0)85 7600 151 |web: INFO@WEBDOTS.NL BMC WEERT, KRUISSTRAAT 34, 6006 ZL WEERT (FYSIOTHERAPIE VAN DER ZANDEN)

Ergotherapie, advies en ondersteuning

Kunt u uw dagelijkse activiteiten in huis, uw werk of hobby’s niet naar wens uitvoeren? Heeft u advies nodig wat betreft voorzieningen of wilt u hulpmiddelen uitproberen zodat u bijvoorbeeld weer zelfstandig kunt eten of uw steunkousen kunt aantrekken ?

www.ergosolutions.nl

ERGO SOLUTIONS

Heeft uw kind problemen met schrijven, knutselen, spelen of moeite met aandacht en concentratie?

www.goedbezigweert.nu

Wilt u de regie terug over uw leven?

Neem dan contact op met ons voor ergotherapie of individuele begeleiding

06 - 49 74 75 03 Ergotherapie wordt 10 uur per jaar vergoed door de ziektekostenverzekering op verwijzing van uw huisarts of specialist. Individuele begeleiding wordt op indicatie vergoed door uw gemeente in het kader van de Wmo.

Wij komen bij Wij komen u aan huis!bij u aan huis !

Er is altijd wel een vestiging bij u in de buurt. kijk op www.ergosolutions.nl

Er is altijd wel een vestiging bij u in de buurt, kijk op www.ergosolutions.nl


weert

weert in bewegign

in beweging

15

jogg!

jongeren op gezond gewicht: jogg Overgewicht is één van de grootste bedreigingen van onze volksgezondheid. De helft van alle volwassenen leeft op dit moment met overgewicht. Kijkend naar de cijfers van de opgroeiende generatie nu, voorspelt dat niet veel goeds voor de toekomst van Nederland. Kinderen die opgroeien met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. De groei van het aantal jongeren op gezond gewicht is een gedeelde verantwoordelijkheid. Ouders, opvoeders, leraren, sportcoaches en ieder ander in de omgeving van een kind heeft invloed op het eeten beweeggedrag. Daarbij is het zo dat overgewicht meer voorkomt in een omgeving die uitnodigt tot veel eten en weinig bewegen, een zoge-

naamde obesogene samenleving. De overheid, lokale overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties spelen op dit gebied een grote rol. Zij kunnen de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien echt helpen veranderen. Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk is en wat normaal is. Dat geldt ook voor wat een gezonde leefstijl inhoudt. De gemeente Weert erkend dit ook en heeft daarom besloten om zich aan te sluiten bij de landelijke JOGG-aanpak. Dit is een lokale, wijkgerichte, integrale en duurzame aanpak rondom jongeren en hun ouders/verzorgers en omgeving. Het doel wat de gemeente Weert hierbij nastreeft is een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin

een gezonde leefstijl gestimuleerd wordt en dat dit de normaalste zaak van de wereld is. De komende maanden wordt het plan van aanpak voor de gemeente Weert geschreven door de nieuwe JOGG-regisseur Thomas Witjes. Hierbij zal gebruik worden gemaakt

van al bestaande structuren en zal de JOGG-aanpak als paraplu fungeren boven alle acties. Wilt u graag meer weten over JOGG-Weert dan kunt u contact opnemen met Thomas Witjes of een kijkje nemen op de site: www.jongerenopgezondgewicht.nl.

Met vriendelijke groet, Thomas Witjes JOGG-regisseur t.witjes@puntwelzijn.nl 06-25222191

www.balancemassagepraktijk.nl PRAKTIJK VOOR NEUROFEEDBACK LIANNE BOUWENS

ergotherapie voor kinderen en volwassenen ErgoSolutions is een praktijk voor ergotherapie, advies en ondersteuning en bestaat 10 jaar! We behandelen en begeleiden zowel kinderen als volwassenen. De praktijk is gevestigd o.a. in de gemeente Weert en Cranendonck en indien nodig komen we aan huis. Er wordt intensief samen gewerkt met andeten en logopedisten. Ergotherapie Ergotherapie richt zich op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of handicap een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben opgedaan. Denk bij dagelijkse handelingen aan wassen een aankleden, koken, schoonmaken, boodschappen doen, schrijven, computeren, etc. De activiteiten die problemen opleveren worden zo praktisch mogelijk aangepakt. Specialisaties Binnen ErgoSolutions zijn o.a. de volgende specialisaties op het gebied van ergotherapie: • Parkinson ErgoSolutions is aangesloten bij ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten

Internationaal

succes Fresh Allstars

• MS ErgoSolutions is aangesloten bij MS Zorg Nederland, een samenwerking voor mensen met MS om de meest optimale zorg denkbaar vorm te geven en toegankelijk te maken. Neem eens een kijkje op : www.mszorg-nederland.nl. • Oncologie Veel cliënten met kanker hebben problemen met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ze ervaren onder andere pijn, vermoeidheid, verminderde mobiliteit en cognitieve problemen. Ergotherapie kan voor deze cliënten en voor hun naasten veel betekenen, in elke fase van het ziekteproces. • Reuma Leren omgaan met verminderde energie en leren hoe de dagelijkse activiteiten zoals het huishouden of werk met zo min mogelijk beperkingen uitgevoerd kunnen worden. •

EDOMAH (Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan Huis) EDOMAH is een behandelprogramma, waarbij de oudere met dementie, de mantelzorger en de therapeut een samenwerking aan gaan met als doel de oudere met dementie zolang mogelijk in staat te stellen betekenisvolle activiteiten naar

tevredenheid ui te voeren. Regie, plezier en voldoening van de oudere met dementie bij zijn activiteiten staan voorop. • Valpreventie Er zijn veel mensen die regelmatig vallen of een verhoogd risico hebben op vallen. We brengen het valrisico in kaart en adviseren in het optimaliseren van het veilig handelen en inrichten van de woning. Daarnaast optimaliseren we op basis van het valrisico de zorg- en leefomgeving. • CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance) Dit is een benadering voor mensen met problemen bij de uitvoering van dagelijkse activiteiten. De co-op wordt geadviseerd voor volwassenen na CVA en voor kinderen met een stoornis in de ontwikkeling van de coördinatie van bewegingen (Developmental Coordinatioin Disorder, DCD). Het kind of de volwassene leert zelf oplossingen (strategieën) te bedenken voor uit te voeren activiteiten die hij of zij zelf graag wil leren of wil verbeteren.

niet het geval dan is er sprake van een sensorisch informatieverwerkingsprobleem. Binnen de therapie wordt er o.a. spelmateriaal gebruikt dat de verwerking van zintuiglijke informatie stimuleert. Er wordt gekeken op welke gebieden problemen bestaan en welke zintuiginformatie juist gestimuleerd of beperkt moet worden.

BMC ALGEMEEN BioMetrisch Centrum, afgekort BMC, is een netwerk van praktijken waar metingen en trainingen van de hersenen worden verricht. Voor diverse klachten en aandoeningen bieden we een behandelvorm aan die neurofeedback wordt genoemd. Onderzoek heeft aangetoond dat deze behandelmethode werkzaam kan zijn bij diverse klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stress en concentratiestoornissen. Ook bij bepaalde ziektebeelden zoals ADHD, autisme, depressie en burn-out kunnen met neurofeedback positieve resultaten worden geboekt. BEHANDELTRAJECT Indien u zich aanmeldt voor een behandeling wordt u eerst uitgenodigd voor een intake. Tijdens deze intake worden uw klachten in kaart gebracht en wordt de activiteit van de hersenen gemeten. Op basis van de resultaten van de intake wordt samen met u besloten of verdere behandeling zinvol is. Het verdere behandeltraject bestaat dan uit neurofeedbacksessies en wordt afgesloten met een nameting. NEUROFEEDBACK Tijdens een neurofeedbacksessie wordt de activiteit van de hersenen gemeten. Via speciaal hiervoor ontwikkelde software wordt afwijkende activiteit geregistreerd en bekeken of deze samenhangt met de klachten. Deze activiteit wordt vervolgens op een aparte monitor getoond aan de patiënt in de vorm van een animatie. De patiënt ziet dus de activiteit van zijn eigen hersenen en wordt via de animatie telkens beloond wanneer de activiteit verbetert. De trainingen gaan door totdat de activiteit van de hersenen optimaal is en de klachten zijn afgenomen.

Contact Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Hanneke Kiggen op telefoonnummer 06-49 74 75 03 of neem een kijkje op onze website www.ergosolutions.nl.

DUUR, KOSTEN EN VERGOEDING De intake duurt 60 minuten en kost €60,-. De behandelingen duren elk 30 minuten en kosten €40,-. Het totaal aantal behandelingen dat nodig is om maximale verbetering te krijgen, verschilt per persoon en is onder andere afhankelijk van uw klachten. De trainingen worden in de meeste gevallen nog niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Heeft u vragen over de kosten of de vergoedingen? Neem dan contact op met onze centrale administratie in Gulpen: 043 – 450 06 69 of info@biometrischcentrum.nl Indien u graag meer informatie wilt hebben of een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen via: tel: 06-12470353 mail: weert@biometrischcentrum.nl web: www.biometrischcentrum.nl

BMC WEERT, KRUISSTRAAT 34, 6006 ZL WEERT (FYSIOTHERAPIE VAN DER ZANDEN)

• Praktische schrijftraining voor kinderen Doel van de schrijftraining is verbetering van de schrijfmotoriek en handschrift, specifiek voor kinderen met problemen in het schrijven.

• Sensorische informatieverwerking Alle zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien of evenwicht) werken de hele dag samen om ervoor te zorgen dat we goed reageren op onze omgeving. Ze informeren ons over de wereld om ons heen. Ze moeten als een geheel functioneren, maar is dit

Tijdens het Sportgala Weert in Beweging op 26 januari in het Munttheater vind er een spetterend optreden plaats van wereldkampioen breakdance jeugd: de Fresh Allstars uit Weert! De Fresh Allstars hebben onlangs in Essen, Duitsland deze wereldtitel gehaald. Al snel hierna vlogen Lorenzo Caboni en coach Raymon Truijen naar Los Angeles in Amerika, voor een van de bekendste breakdance-battles van de wereld, genaamd: ‘Freestyle Session’. In de finale namen de jongens het op tegen de thuisploeg en daarmee ook de favoriet. De jongens uit Amerika waren erg sterk en de battle eindigde in een tie-break (gelijkspel). Na een tie-break moesten allebei de duo’s nog een keer dansen en besloot de jury met een 3-2 beslissing dat de jongens uit Amerika de battle wonnen. Na de wedstrijd in Los Angeles bleef Raymon Truijen nog even in Amerika, onder andere voor het bezoeken van een toernooi in Phoenix, Arizona. Samen met 2 dansers uit Belgie en Engeland deed hij mee aan een 3on3 battle. Na 3 knock-out battles tegen lokale teams uit Arizona mochten ze het in de finale opnemen tegen een team uit Las Vegas. De 3 juryleden besloten unaniem dat Raymon samen met zijn team de titel mee terug mochten nemen naar Europa.

ERGO SOLUTIONS

Ergotherapie, advies en ondersteuning

Kunt u uw dagelijkse activiteiten in huis, uw werk of hobby’s niet naar wens uitvoeren? Heeft u advies nodig wat betreft voorzieningen of wilt u hulpmiddelen uitproberen zodat u bijvoorbeeld weer zelfstandig kunt eten of uw steunkousen kunt aantrekken ?

www.ergosolutions.nl

re disciplines, zoals fysiotherapeu-

met als doel de allerbeste zorg te bieden. Voor meer informatie zie www.parkinsonnet.nl.

Vergoeding Ergotherapie wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen heeft recht op maximaal tien uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige zorgverzekeraars vergoeden meer vanuit de aanvullende verzekering.

Heeft uw kind problemen met schrijven, knutselen, spelen of moeite met aandacht en concentratie? Wilt u de regie terug over uw leven?

Neem dan contact op met ons voor

ergotherapie of individuele begeleiding 06 - 49 74 75 03 Ergotherapie wordt 10 uur per jaar vergoed door de ziektekostenverzekering op verwijzing van uw huisarts of specialist. Individuele begeleiding wordt op indicatie vergoed door uw gemeente in het kader van de Wmo.

Wij komen bij Wij komen u aan huis!bij u aan huis !

Er is altijd wel een vestiging bij u in de buurt. kijk op www.ergosolutions.nl

Er is altijd wel een vestiging bij u in de buurt, kijk op www.ergosolutions.nl

www.ergosolutions.nl


U bent of komt ook in beweging? In aanvullende pakketten zitten vaak vergoedingen voor preventieve zaken! Advies over uw zorgverzekering?

zuiderhuis.nl

LifeStyle health & prevention Weert is een gezondheidscentrum dat zich gespecialiseerd heeft in fysiotherapie, fysiofitness en bedrijfsvitaliteit. Diverse disciplines hebben zich hier verenigd, waaronder: • fysiotherapie • sportfysiotherapie • oncologiefysiotherapie

• manuele therapie • golffysiotherapie • oedeemtherapie

Per 2016 ook eerste lijns psychologie door gz psycholoog. Geen wachttijd!

• dry needling • fysiofitness • bedrijfsfitness • sportmassage, bandageren • ondersteuning bij gezondheidsmanagement, ziekteverzuim en re-integratie. • fysiotherapie voor specifieke doelgroepen zoals bij COPD,

ZUIDERHUIS.NL

Multidisciplinaire pijnrevalidatie met revalidatie arts.

diabetes en hart- en vaatziekten

Wij hebben deskundige fysiotherapeuten in dienst. Met een integraal behandelplan bereiken we samen uw doelen. Een individuele, actieve aanpak staat daarbij centraal.

Tel. 0495 - 54 37 10 Houtstraat 12 • 6001 SJ Weert

www.lshp-weert.nl

Financiële zekerheid Zo eenvoudig kan het zijn

ook voor verhuur en onderhoud

bootfitting

www.geastibbe.com


weert

BEDRIJVEN in beweging

in beweging

17

blijven bewegen Henk 51 jaar, productiemedewerker in de metaal: “ik had al langer bestaande rugklachten die regelmatig terugkwamen. Toen vertilde ik me aan een zware tuintegel en kreeg ik acute klachten. De huisarts adviseerde mij om het rustig aan te doen met tillen en zware belasting. Omdat lang staan niet ging, heb ik me op het werk ziek gemeld. Doordat de pijn maar bleef, dacht ik dat er wel iets kapot moest zijn in mijn rug. Mijn partner heeft vanaf toen alle tuinwerktaken overgenomen. Ik ben medicatie gaan gebruiken voor de pijn, heb veel rust gehouden en verschillende artsen en therapeuten bezocht om de oorzaak te vinden. Sommige therapieën hielpen even echter de klachten bleven steeds terugkomen. Ik ben steeds minder gaan doen en de klachten werden erger. Ik voelde me niet meer mezelf, voelde me somber, minder waard en ging me steeds meer isoleren”. Acute of chronische pijn Bijna iedereen krijgt gedurende het leven wel eens te maken met pijnklachten. Hierbij bestaat een verschil tussen acute pijn en chronische pijn. Acute pijn is de pijn die direct na een ongeval zoals bij het zich vertillen of een verzwikte enkel ontstaat. Ook pijn na een operatie wordt acute pijn genoemd.

Als er geen aanwijzingen meer zijn dat er weefselschade bestaat en er is toch nog steeds sprake van pijn na drie maanden, dan spreekt men over chronische pijn. Deze pijn kan iemand in een negatieve spiraal brengen. Negatieve spiraal Zoals in het geval in het voorbeeld van Henk. Hij raakte in een negatieve spiraal doordat hij vanwege zijn rugklachten steeds minder kon doen. Hij is activiteiten en werkzaamheden die hij eerder uitvoerde uit de weg gegaan en liet de tuinwerktaken aan zijn partner en zijn kinderen, 2 jongens, over. Hierdoor is een patroon ontstaan van minder gaan bewegen waardoor de conditie is gaan verminderen en Henk eerder pijn is gaan voelen bij alledaagse bewegingen. Dit patroon heeft bijgedragen bij het in stand houden van de pijn en heeft bij Henk geleid tot zich somber voelen. Daarbij ontstond een steeds grotere afstand tot zijn werk. Naast de rugklachten, waardoor hij zijn werk niet meer kon uitvoeren, verliep de communicatie op het werk niet lekker. Zijn leidinggevende was van mening dat Henk zich aanstelde. Op de werkvloer bestond onzekerheid vanwege een aanstaande reorganisatie. Henk had de angst zijn baan te verliezen waardoor hij is gaan piekeren met als gevolg slecht slapen en nog meer pijn. Ook zijn

“Pijn kan iemand in een negatieve spiraal brengen” hobby als jeugdleider bij het A-team van zijn zoon heeft hij stopgezet en hier voelde hij zich weer schuldig ten opzicht van zijn zoon. Revalideren en reintegreren Na 9 maanden is Henk uiteindelijk, op advies van de bedrijfsarts, in een multidisciplinair traject gekomen waarbij aandacht is geweest voor het fysieke en mentale aspecten. Op fysiek vlak is hij onder begeleiding gaan trainen om zijn lichamelijke belastbaarheid en conditie op te bouwen in combinatie met het aanleren van goede houdingen. Hierdoor heeft hij terug vertrouwen kunnen krijgen in zijn eigen rug. Op mentaal vlak is ondersteuning geweest waarbij goede uitleg is gegeven over het klachtenbeeld. De irreële gedachten van Henk omtrent de pijn konden hierdoor weggenomen worden. Henk heeft geleerd meer helpende, realistische

gedachten te formuleren, is beter in staat stress te herkennen waardoor hij zich beter in vel voelt zitten. Het piekeren heeft kunnen afnemen waardoor het slapen is verbeterd. Verder is er in samenwerking met de bedrijfsarts en de werkgever begeleiding opgestart om Henk weer terug te bregen naar zijn eigen werk. Na het traject van drie maanden heeft Henk zijn leven weer grotendeels kunnen oppakken. Op zijn werk lukt het hem bijna alle werktaken uit te voeren waarbij hij gebruik maakt van de juiste tilhulpmiddelen. Bij de voetbalclub heeft Henk weer een nieuw vrijwilligerstaak opgepakt als wedstrijdsecretaris. Het tuinwerk doet hij nu niet meer op 1 dag, hij verdeelt het over meerdere dagen. Tevens sport hij nu 2 maal per week: 1 maal per week een uurtje stevig wandelen met

zijn partner en 1 maal fitness bij het sportcentrum in zijn wijk om zijn verworven fitheid behouden LifeStyle healthte & prevention Weert is een en zelfs gezondheidscentrum iets uit te breiden. Henk is dat zich gespecialiseerd heeft actiever geworden voert en weer in fysiotherapie,en fysiofitness bedrijfsvitaliteit. bijna alle werkzaamheden weer uit Diverse disciplines hebben zich hier verenigd, waaronder: als voorheen. Hij heeft het gevoel • fysiotherapie • manuele therapie • sportfysiotherapie • golffysiotherapie 2016 ook eerst weer de regie over zijn eigen leven. Per psychologie • oncologiefysiotherapie • oedeemtherapie doo gz psycholoog. Geen w • dry needling • fysiofitness te hebben. • bedrijfsfitness • sportmassage, bandageren • ondersteuning bij gezondheidsmanagement,

Tel. 0495 - 54 37

Houtstraat 12 • 6001 SJ Weert

www.lshp-weert.n

www.lshp-weert.nl

rtl snow magazine bezoekt winkel colada Recent kreeg Colada Schoenen & SPORT2000 aan de Hoogstraat & Hegstraat in Weert bezoek van het programma RTL SnowMagazine. In de geheel verbouwde winkel met een uitbreiding van maar liefst 125m2 stond Stephan hen graag te woord!

SnowMagazine is een tv-programma waarbij men op zoek gaat naar de leukste skigebieden, skibars, routes en afdalingen. Ook komen specialisten aan het woord over de eigenschappen van een ski of snowboard, -schoenen en accessoires.

ZONDAG

22 Januari 2017 16.55 uur SnowMagazine

SnowMagazine bezocht de recent verbouwde en uitgebreide winkel (125 m2 uitbreiding) voor de opname van een item over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wintersport. Hierbij was er met name aandacht voor het op maat maken van skischoenen (Bootfitting) waarbij een 100% fit garantie wordt verstrekt. De winkel is zowel uitgebreid aan de schoenen- als sport afdeling. Waarbij het assortiment gevarieerder en groter is geworden. Zo is er momenteel een grote winter afdeling met jassen, sjaals, mutsen, handschoenen en andere winterbenodigdheden. Colada is specialist op het gebied van wintersport, met ook verhuur en onderhoud in eigen werkplaats. Het item wordt uitgezonden op zondag 22 januari om 16:55 op RTL 4.

Multidisciplinai

Meer informatie over bewegen bij metpijnrevalidatie ziekteverzuim en re-integratie. revalidatie a • fysiotherapie voor specifieke doelgroepen zoals bij COPD, chronische pijnklachten? Neem diabetes en hart- en vaatziekten contact op met lifestyle health & Wij hebben Weert. deskundige fysiotherapeuten dienst. Met een integraal prevention Wij inhelpen u behandelplan be ken we samen uw doelen. Een individuele, actieve aanpak staat daarbij centraal. graag verder.

www.colada.nl


volop waterpretI

Uw persoonlijke gebitsspecialist op het gebied van: Volledige gebitsprothese Gedeeltelijke gebitsprothese Prothese op implantaten (klikgebit) Ook voor reparaties en opvullingen Altijd 75% tot 100% vergoeding vanuit de zorgverzekering ✔ Wij regelen de financiële afhandeling met uw zorgverzekering ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Tel. 0495 592 622 Maarheeze/ Weert Tel. 0475 820 395 Roermond info@vanengelentandprothetiek.nl

www.eengoedgebit.nl

Van Engelen, uw ervaren specialisten in gebitsprotheses. Altijd een stralend resultaat!

Kom ook in de Winter heerlijk zwemmen bij Zwembad De IJzeren Man. Tussen 19:00 en 21:00 uur wordt het zwembad omgetoverd tot een waterdisco. Een DJ zorgt voor vlotte, moderne muziek en de discoverlichting maakt de sfeer compleet. Je kunt zelf ook de playlist beïnvloeden door verzoeknummers aan te vragen. Tevens zijn er mogelijkheden om groetjes te doen, jarigen te feliciteren, etc. De entreeprijs is gelijk aan de normale toegangsprijs van het zwembad. Kijk voor actuele informatie, leuke activiteiten en arrangementen op de site: www.zwembadweert.nl

Sterkselseweg 28, Maarheeze

St. Maartenslaan 41, Weert

Zwartbroekstraat 3, Roermond

DISCO

CARDIOVITA.NL

zwemmen 30 december 2016

Vanaf vandaag kunt u zich beter gaan voelen! Wij willen je helpen vitaler, actiever en sterker te worden en vooral te blijven. We hebben diverse trainingsprogramma’s en werken met een 10-strippenkaart. Proefles is altijd mogelijk.

Elke woensdag sporten voor dames. Ook gezellige wandelingen!

Come & Stay Fit onder persoonlijke begeleiding!

Geurtsvenweg 1 | 6006 SN Weert | www.zwembadweert.nl | info@zwembadweert.nl | 0495 - 537 170

Biest 4 • centrum van Weert tegenover het kasteeltje • 6001 AR Weert • Tel. 06 - 487 47 860 • geertjeputs@cardiovita.nl

Ieder talent toekomst door werk! .

Bent u op zoek naar passend personeel? Wilt u gebruikmaken van een zakelijk interessante doelgroep én uw eigen medewerkers efficiënter inzetten? Dan bent u bij Werk.Kom aan het juiste adres!

Wat kan Werk Kom voor u betekenen?

Een greep uit onze mogelijkheden:

Werk.Kom biedt u een passende, flexibele én betaalbare oplossing voor uw personeelsvraag. U benut hierbij het talent van gemotiveerde medewerkers, van laag tot academisch opgeleid. En u onderscheidt zich -in het verlengde van de Participatiewet- ook nog eens op mvo-gebied.

arbeidsovereenkomst (eventueel met

.

Bij Werk Kom staat ú als werkgever centraal!

loonkostensubsidie/tegemoetkoming)

• • • •

(groeps)detachering

Invulling geven aan garantiebanen

stage- of leerwerkplek personeelsoplossing of project op maat inzet werkgeversconstructie

Loonwaardemeting Gratis Quickscan voor uw bedrijf Dit jaar, tot nu toe, al meer dan 200 succesvolle plaatsingen! Tijd voor taart!

Vacatures invullen Kom

nsten van Werk. De adviseurs werkgeversdie staan voor u klaar!

Meer weten? Onze adviseurs werkgeversdiensten informeren u graag vrijblijvend over de uitgebreide mogelijkheden. Tel.: 0495-584 670, E-mail: info@werkpuntkom.nl

.

Werk Kom, één loket voor alle oplossingen op het gebied van mens & arbeid!

www.werkpuntkom.nl


weert

WEERT IN BEWEGING

in beweging

19

derde editie winterse vrijmarkt Centrummanagement Weert presenteert de derde editie van Marktrecht voor elke Weertenaar, de gezelligste vrijmarkt in de open lucht. Vanaf deze week is aanmelden voor deelname aan de markt mogelijk via de website van Winters Weert. De betekenis vCentrummanagement Weert presenteert de derde editie van Marktrecht voor elke Weertenaar, de gezelligste vrijmarkt in de open lucht. Vanaf deze week is aanmelden voor deelname aan de markt mogelijk via de website van Winters Weert. Het slotevenement van jubileumjaar 2014, het jaar waarin Weert 600 jaar stadsrechten vierde, wordt wegens succes wederom herhaald. Vanwege Kerst dit jaar niet op de laatste zondag van het jaar, maar op donderdag 29 december. Tijdens deze feestelijke dag is de Weerter binnenstad het podium waar alle Weertenaren hun koopwaar verkopen of hun talenten showen. De markt duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Net als de voorgaande edities wordt de vrijmarkt verdeeld over een aantal thema’s. Op de Streekmarkt worden lokale snuisterijen en zelfgemaakte lekkernijen aangeboden.

zijn van een plekje. Reserveren van een kraam kan op www.wintersweert.nl.

De Kids- en Kledingmarkt staat in het teken van speelgoed, sport en kleding. Op de Kunst- & Brocantemarkt vind je de meest verrassende authentieke producten en geniet je van o.a. muziek, boeken en kunst.

Aansluitend Marktrecht voor elke Weertenaar vindt ‘s avonds een Winterbal plaats op de Markt. Het hiervoor aanwezige podium is de gehele middag beschikbaar als ‘open podium.’ Lijkt het je wat om je

Open podium

‘Een feestelijke dag voor jong en oud in een winterse ambiance’ Aanmelden marktkraam De organisatie stelt marktkramen ter beschikking tegen een bijdrage van €7,50 per stuk. Voor goede doelen worden kramen gratis beschikbaar gesteld. Voorwaarde is dat deelnemers in Weert of directe omgeving wonen en van tevoren aanmelden. Centrummanagement heeft 100 kramen gereserveerd, dus snel aanmelden is noodzakelijk om zeker te

kunsten, muziek, goochelarij, dans, dichtkunst etc. te vertonen op een van deze podia? Meld je dan aan via de website. Deelname is gratis en wie weet kun je er met een hoedje nog wat aan verdienen.

www.wintersweert.nl

het toon hermans huis weert al 5 jaar in beweging! Het Toon Hermans Huis Weert e.o. bestaat dit jaar vijf jaar. Het inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten voorziet duidelijk in een behoefte. Dit najaar telde het huis het 10.000e bezoek. Gestart met 16 vrijwilligers telt het Toon Hermans Huis nu al meer dan 60 vrijwilligers. Allen geschoold en onbetaald! Bijzondere activiteiten Om bij dit eerste lustrum stil te staan is in 2016 een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd. De vier thema-avonden in de Concertzaal van het Rick met aansprekende (inter)nationale deskundigen waren bijzonder inspirerend en succesvol. Maar liefst 46 Toons Toppers gingen in maart in training en beklommen op 1 en 2 september de magische Mont Ventoux. Onder hen maar liefst 17 jongeren tussen de 14

en 17 jaar, allen afkomstig van de Weerter middelbare scholen. En alle 46 toppers haalden ook allemaal de top. Een unicum. Opnieuw een bewijs dat bewegen heel goed is voor lichaam èn geest. En dat je zelfs de top van een hoge en steile berg kunt bereiken, ook wanneer je nog onder behandeling bent voor kanker of die behandeling nog maar net hebt afgesloten. Heel bijzonder was de Toon Hermans Huis Theatershow op 8 en 9 oktober in het Munttheater. Een keur van regionale en (inter)nationale zangers en topmusici zorgden voor een show die op een heel bijzondere wijze een kijkje gaf in het Toon Hermans Huis Weert e.o.. Een snelle afwisseling van prachtige liedjes, filmbeelden en foto’s, aaneengepraat door gastheer en entert(r) ainer Richard de Hoop, gaf een drempelverlagend beeld van wat

het Toon Hermans Huis is en waar het voor staat. Een show die menig maal kippenvel bezorgde bij de vele bezoekers. Het Toon Hermans Huis Weert e.o. blijft in beweging Het Toon Hermans Huis heeft ook de komende maanden weer tal van activiteiten op het programma staan. Zo verzorgt de ProstaatKankerStichting regelmatig presentaties en lotgenoten- en themabijeenkomsten. Heel veel mannen, in toenemende mate ook bij een relatief jonge leeftijd vanaf 40 jaar, krijgen te maken met prostaatproblemen en in veel gevallen met prostaatkanker. Prostaatkanker groeit meestal langzaam waardoor hij lang niet altijd ontdekt wordt. Tijdens de bijeenkomsten kunnen meerdere onderwerpen aan de orde komen o.a. het belang van veel

bewegen en het zelf regie blijven voeren. Komend jaar worden ook weer regelmatig nabestaandenbijeenkomsten gehouden. Op 14 december bent u tussen 15.30 en 19.30 uur welkom in het Toon Hermans Huis. Het verlies van een geliefde is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Tijdens het rouwproces komen er vele vragen en gevoelens naar boven. Het helpt om je gevoelens en verdriet te delen en wat ondersteuning te vragen. De praktijk leert dat deze gesprekken het beste verlopen in een kleine groep van maximaal 7 nabestaanden altijd gecombineerd met een bepaalde activiteit. Samen met Christien Gussenhoven koken we in de keuken van het Toon Hermans Huis. Tijdens het koken of daarna tijdens het eten wisselen we dan ervaringen en gevoelens uit. De bijdrage in de kosten bedraagt € 7,-.

Kijk op de website www.toonhermanshuisweert.nl of bel naar 0495-541444 informatie over de nabestaandenbijeenkomsten en de bijeenkomsten van de ProstaatKankerStichting. Aanmelden kan telefonisch of via administratie@ toonhermanshuisweert.nl. Open dag 5 februari 2017 Noteer ook alvast de Open Dag op 5 februari! Carool Platteel knipt dan weer geheel belangeloos mensen die 30 cm van hun haar doneren ten bate van de Stichting Haarwensen. Een stichting die gratis pruiken ter beschikking stelt voor kinderen. Iedereen wordt die dag ook mooi opgemaakt en desgewenst op de foto gezet!

www.toonhermanshuisweert.nl

“open dag 5 februari 2017: carool platteel knipt tbv stichting haarwensen”


20

weert in beweging

sport na school Samen met kinderopvang Humanitas en met diverse andere partners (Punt Welzijn, Let’s Move, Rick, C Techlab, Natuur- en Milieucentrum en organisaties uit de wijk – zoals Zuyderborgh, Wijkraad Keent, Activiteitencentrum Gehandicapten Limburg, Mensana) worden er op drie verschillende plaatsen in Weert Naschoolse Arrangementen aangeboden. In schooljaar 2013-2014 is basisschool Markeent gestart met het inzetten van Naschoolse Arrangementen. In 2015 volgde bs. Aan de Bron “Bron van activiteiten” en in 2016 bs. Odaschool i.s.m. obs de Uitkijktoren “3Hoven“. Let’s Move verzorgt hierbij de invulling van de sport- en beweegactiviteiten. NARRG op Markeent Inmiddels hebben ruim 700 keer kinderen zich ingeschreven voor

gen in de wijk gelegd en wordt er gebruik gemaakt van de talenten uit de wijk. De arrangementen zijn financieel laagdrempelig. Het jaar wordt verdeeld in 5 blokken. In ieder blok worden van half 4 tot ongeveer half 5 diverse activiteiten voor kinderen aangeboden. Deze activiteiten worden verzorgd door medewerkers van school, Kinderopvang Humanitas, Punt Welzijn, Rick en externe deskundigen

basisschool. Gedurende het schooljaar maak je iedere 3 weken kennis met een andere sport. In totaal komen er 10 sporten aan bod. Zo maken we het de kinderen gemakkelijker om een sportkeuze te maken.

Waar, wanneer en hoelaat? Groep 1 en 2: Maandag: Dinsdag: Groep 3 t/m 6: Donderdag:

We onderscheiden 2 verschillende leeftijdsgroepen tijdens de sport na school lessen. De groepen 1-2 is een doelgroep en de groepen 3 tot en met 6 is een doelgroep. Tijdens de lessen van groep 1-2 wordt

Sporthal Boshoven Sporthal Aan de Bron Sporthal Boshoven

Tijd: alle lessen zijn van 15.30 - 16.30 uur. De eerste les is gratis.

“we maken het de kinderen gemakkelijker om een sportkeuze te maken” een sportactiviteit, een creatieve activiteit, een technische activiteit, een taalactiviteit of een natuuractiviteit. De Naschoolse Arrangementen hebben de afkorting N-Arr-G meegekregen.Het is de afkorting van de letters Naschoolse Arrangementen. (Engels uitgesproken) Doel van de arrangementen Voor alle kinderen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen . Samen met de professionals van Markeent op een creatieve en sportieve manier bezig zijn met verenigingen en vrijwilligers uit de wijk. Zo worden er verbindin-

van buiten. Deze mensen worden geassisteerd door vrijwilligers van verenigingen , stagiaires van opleidingen en vrijwilligers uit de wijk. Ieder blok wordt zo gedifferentieerd mogelijk ingevuld met sportactiviteiten, kunstactiviteiten, dansactiviteiten, techniekactiviteiten en natuurbeleving. Sport na School i.s.m. naschoolse arrangementen De lessen van Sport na school van Let’s Move zijn gedeeltelijk geïntegreerd in deze arrangementen. Dit sportkennismakingsprogramma is gericht op alle kinderen van de

met name kennisgemaakt met de grondvormen van bewegen die aansluiten op de desbetreffende sport. De groepen 3 tot en met 6 gaan tijdens de lessen al meer in op techniek en tactiek van de sport. De lessen worden aangeboden in verschillende wijken van Weert. Aanmelden? Dit kan via de naschoolse arrangementen van bovenstaande scholen, maar ook via Punt Welzijn. Of schrijf je in via www.letsmoveweert.com Voor vragen kunt u contact opnemen met Debbie Wismans: d.wismans@puntwelzijn.nl

www.letsmoveweert.com

urban culture & sports cOMBINATIEFUNCTIONARIS aNGELO mARTINUS Sinds februari 2016 heeft Weert een combifunctionaris Urban Culture & Sports. Vormen van cultuur en sport die vaak in “ongeorganiseerde” vorm plaatsvinden en ontstaan zijn op straat. Voorbeelden hiervan zijn graffiti, breakdance, skateboarden, freerunnen en calesthenics. Al deze vormen zijn te vinden in Weert, en we zijn er stiekem best goed in! Weert heeft met Fresh All Stars een van de beste breakdance crews van Nederland in de stad en het calesthenicspark op

Wat is er te

beleven?

Molenakker behoort tot de grootste van Nederland. Genoeg werk dus voor de combinatiefunctionaris. En de resultaten werden snel zichtbaar. In samenwerking met dansschool Fresh werd in april de Nederlandse Bboy League naar Weert gehaald. Meer dan 100 dansers gingen in het oude stadhuis de strijd met elkaar aan op de dansvloer. De week erna werd tijdens de Dag van de Sport het Raphaëlpad omgetoverd tot urban plein met freerunning, skateboar-

den en breakdance. In de wijk leuken werd het skatepark opnieuw ingedeeld naar de wensen van de skateboarders en werden er mobiele obstakels aangeschaft zodat de skaters ook hun kunsten kunnen leren aan kinderen in de wijken tijdens de Rabo Urban Sports Tour. Tijdens Bospop kreeg de Hushoverbrug een complete make over. Weerter artiest Sapo ging samen met 3 internationale

Het Tourist Information Center

Land van Antje: Benaming voor de grensoverschrijdende regio die bestaat uit de Nederlandse gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas, Cranendonck, Maasgouw en de Belgische gemeenten Hamont-Achel,

Neerpelt, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Een intensieve samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, diensten en instellingen met

artiesten aan het werk om de brug van een creatieve laag verf te voorzien. En weert kreeg haar eigen calesthenics competitie, Bar Battles. Street Art Hushoverbrug: https:// www.youtube.com/watch?v=4tboqu7t6Rw Nederlandse Bboy League: https://www.youtube.com/watch?v=yOCkwZJpy0o Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelo Martinus: a.martinus@puntwelzijn.nl

unieke onderscheidende kenmerken en activiteiten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren in de groenste regio van de wereld. Kijk op www.landvanantje.eu of loop binnen aan het Stationsplein 2 win Weert. Tel. 0495 - 58 00 80


weert

WEERT IN BEWEGING

in beweging

21

rabo urban sport tour in de kerstvakantie Op de sportvereniging is het winterstop, buiten is het koud en nat, maar toch wil je even lekker bewegen. Dat kan! In de kerstvakantie organiseert Let’s Move de Rabo Urban Sport Tour Wintereditie! Op woensdag 28 december en woensdag 4 januari staat de Rabo Urban Sport Tour binnen en zijn kinderen uit het basisonderwijs welkom om van 13.00 uur tot 16.00 uur te komen sporten en bewegen. Wij toveren de sporthal om tot een vrolijk winter speelpaleis met leuke spellen en activiteiten. Zo kun je racen over de stormbaan, voetballen en hockeyen in de soccerdomes, zijn

er o.a. clinics van verschillende verenigingen en wordt er leuke muziek gedraaid. Kortom het beloofd een leuke sportieve middag te worden!

super middag van te maken!

Wil jij graag komen? Dat mag! Je hoeft je niet aan te melden en mag komen en gaan wanneer je wilt. Tot slot is de activiteit helemaal gratis en is er voldoende begeleiding aanwezig om er een

Tijd: 13.00 uur – 16.00 uur

Tijd: 13.00 uur – 16.00 uur

Adres: Maaslandlaan 3, Weert

Adres: Vrakkerveld 2, Weert

Sporthal: Aan de bron

Sporthal: Boshoven

Noteer dus snel in je agenda:

Woensdag 28 december Woensdag 4 januari  

BEWEEGNET.NL

Voor meer informative over Lets Move: www.letsmoveweert.com Of Like ons op Facebook

www.weertinbeweging.nl

De sport die bij je past

Het Weerter sport- en beweegaanbod in kaart op één website! Beweegnet.nl is een ‘zoek en vind website’ voor beweging en sport. Gemakkelijk om het regionaal beweegaanbod te vinden dat bij u past. De website is tevens bedoeld voor de zorgsector om een passend beweegadvies te kunnen geven, daar waar dat van toepassing is. Beweegnet.nl is ontwikkeld vanuit Platform Weert in Beweging en opgezet om doorverwijzers (huisartsen, praktijkondersteuners, ouderen adviseurs, diëtistes, gewichtsconsulenten, fysiotherapeuten, enz) en consumenten een totaal inzicht te bieden van het Weerter beweeg- en sport aanbod. Op Beweegnet.nl kan men een selectie invoeren op man/vrouw, leeftijd, binnen of buiten, recreatief of competitief, in een groep of individueel en of men een of meerdere chronische aandoeningen/beperkingen heeft. Het systeem achter Beweegnet.nl filtert dan de activiteiten en laat alleen het beweeg- en sportaanbod zien wat voor de desbetreffende persoon geschikt is.

beweegmaatjes Als beweegmakelaar verbind ik sport & bewegen met (kwetsbare) burgers die inactief zijn. Dit kan ik niet alleen en daarom zet ik beweegmaatjes in. Een van deze beweegmaatjes wilde zo graag deze mensen helpen en bood daarom aan om ze bij haar bedrijf (CardioVita) te laten sporten. Even voorstellen: Ik ben Geertje Puts en woon samen met Andreas Lucassen en onze Berner Senner hond Doutzen op de Biest nr. 4 in Weert. Ik ben geboren in Geleen en sinds 2010 woonachtig in Weert.

Later heb ik naast een fulltimebaan veel schaatslessen gegeven, vooral aan kinderen en ook aan volwassenen. Samen met een Canadese kunstrijdster heb ik in Laco Glanerbrook een gemotiveerde schaatsclub van meer dan 150 leden opgericht. Aan het einde van elk seizoen gaven we dan een ijsdansshow voor een goed doel, zoals ‘Make a Wish’ of ‘Kika’. Ik kreeg ook de mogelijkheid om de driejarige KNSB schaatscoach diploma te behalen. Toen ik verhuisde naar Weert kon ik het lesgeven niet goed meer com-

BEWEEGMAKELAAR weert

fitnesstudio CardioVita. Esther had 2 vrouwen geïntroduceerd die vanuit stichting MEE doorverwezen waren naar haar en waarmee we samen een intake hebben gedaan en vervolg afspraken gemaakt. Nu een aantal weken verder zie ik dat deze vrouwen zelfs graag sporten en sta vaak versteld van hun enorme motivatie en doorzet. Erg leuk omdat te zien en het geeft je enorme voldoening om een beweegmaatje te mogen zijn. Ze hebben vaak niet de gelegenheid gehad om samen te kunnen

“gezelligheid en ambiance is bij ons erg belangrijk” Van huis uit heb ik altijd veel gesport en vanaf mijn 6e lag mijn grote passie bij kunstrijden. Daar heb ik ontelbare sportieve uurtjes doorgebracht op het ijs en na vele jaren intensief trainen, mocht ik meedoen aan regionale wedstrijden in Nederland onder leiding van mijn Tsjechische trainster.

bineren en ben ik ermee gestopt na 20 jaar. Via Cindy Denessen van Weert in Beweging kwam ik in contact met de beweegmakelaar Esther van den Bor. Zij zocht beweegmaatjes en dat leek me wel een uitdaging ook gezien mijn mogelijkheden in mijn eigen

bewegen maar toch met een klein stukje begeleiding hebben ze al snel resultaat en samen is het vaak nog gezelliger bewegen.. Het is voor mij een enorm leuke uitdaging om jongere ouderen te begeleiden zodat ze zich in korte tijd weer fitter voelen, actiever en sterker worden en vooral: gezonder

Rabo Urban Sport Tour 2017

Sport na school

Als je nog niet weet welke sport je wilt gaan doen, is dit voor jou een unieke kans! Aan het einde van het schooljaar kun je voor jezelf een goede keuze maken. Het is harstikke leuk om te doen, kom samen met een vriendje of vriendinnetje en maak daar ook weer nieuwe vrienden. Bovendien is het supergezond om te bewegen want we zitten al veel te

Sportactiviteit op pleintjes en veldjes in Weert en in de Winter in sporthallen. Geschikt voor jong en oud! Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee en kom vrij spelen! kijk voor data op www.letsmoveweert.com

Sport na School is een programma waarin je een heel schooljaar lang kennis kunt maken met verschillende sporten. In blokken van vier weken maak je kennis met een sport. Het programma is gevarieerd, er komen sporten aan bod zoals atletiek, basketbal, hockey, judo, turnen, tennis, voetbal en volleybal.

blijven. Onze speciale aandacht gaat uit naar de 40 plusser en het is zeker ook voor mensen met gebreken die willen reconditioneren na een moeilijke periode. Bovendien vinden wij gezelligheid en ambiance heel erg belangrijk.

met de hond(en) wandelen we vanaf CardioVita door het Stadspark en langs het kanaal, op vrijdagen of zaterdagen om 10.00 uur. Afhankelijk van het weer kiezen we vaak ook een andere bosrijke omgeving.

Inmiddels zijn we bijna 1,5 jaar bezig en zien we letterlijk hoe bewegen kleine wonderen verricht. Onze klanten hebben nu een betere conditie, grotere lenigheid, betere houding, lagere bloeddruk en meer.

Iedereen is welkom om eens een kijkje komen nemen in onze sportsociëteit en de mogelijkheden te bespreken. U kunt vrijblijvend een SMS of App sturen naar 06-48747860, of mailen naar geertjeputs@cardiovita.nl.

Daarnaast heb ik het groeiende CardioVita wandel clubje voor geïnteresseerden opgericht: samen veel binnen.! Bij inschrijving ontvangt u de spelregels van Sport Na School, deze zijn ook te downloaden of te bekijken op de website van Punt Welzijn en op www.letsmoveweert.com.

www.cardiovita.nl


22

PAARDENSTAD weert in beweging

TALENT: aleSsandra wiezer

PAARDENSTAD

weert

in beweGing

Deze 15-jarige Weertse amazone is in haar sport Eventing met haar paard Cricket Nederlands Kampioen geworden (team Limburg 2016). Eventing bestaat uit 3 onderdelen : dressuur, springen en crossen en op elk van deze onderdelen zal een ruiter de hoogst mogelijke scores moeten behalen om voor de prijzen in aanmerking te komen. Met name het crossen is het meest spectaculaire onderdeel : springen over natuurlijke en vaste hindernissen. In dit onderdeel kan er geen balk af vallen zoals bij het normale springen, dus het komt aan op een flinke dosis lef en behendigheid om niet met paard en al ten val te komen. Uiteraard gebeurd het toch nog wel eens dat een ruiter valt, hier zijn o.a. Airjackets voor ontwikkeld. Een soort van airbag voor

Alessandra rijdt voor het eerste jaar bij de paarden, eerder werd ze bij de pony’s al Limburgs Kampioen. Mede op basis van de behaalde resultaten is ze gescout voor het Rabo talentenplan en daarin ook opgenomen. Opname in het talentenplan betekent dat er extra trainingen gegeven worden door bondscoaches en olympische ruiters. De progressie word nauwgezet gevolgd om vanuit deze poul talenten te her- en erkennen. Die worden vervolgens begeleid naar een topsport niveau. Met de bijbehorende LOOTstatus op haar school geeft haar dat extra ruimte om te trainen en haar

lips van Horne en woont samen met haar ouders en broer in Boshoven. Ze wil doorstuderen om uiteindelijk dierenarts te worden. Bijschrift foto : Alessandra Wiezer met haar paard Cricket

“Mijn amitie is in de wereldtop komen” de ruiters. Op de foto draagt Alessandra een bodyprotector.

talenten verder te ontwikkelen. Alessandra zit in 4 HAVO op de Phi-

info@handelsstal-verheijen.nl

bixie versterkt paardenregio Paardrijden voor kinderen, maar dan puur voor de lol. Dat is de insteek van de Weertse Cindy Denessen en de Sevenumse Solange Hermans. Het resultaat Bixie Nederland en Bixie Benelux. Kleine paarden en kleine kinderen namen op 30 oktober jl. bezit van Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg. Voor maar liefst 285 ruitertjes stond een beker klaar, want bij dit grote Bixie Event is iedereen een winnaar. Het gaat om de gezelligheid en veiligheid. Bedoeld om kinderen op een laagdrempelige manier met de paardensport in aanraking te laten komen. De categorie Bixie bestond al langer, maar het was altijd een ondergeschoven kindje, zegt Denessen die al ruim dertig jaar actief is als uitgever o.a. in de paardenwereld. Cindy Denessen: “Al 22 jaar werk ik aan de Agenda Hippique voor de volwassen doelgroep van paardenliefhebbers en -sportbeoefenaars in Nederland. Ik ben er trots op dat ik vele trouwe klanten heb die al jarenlang hun gezicht, product of dienst verbinden aan de Agenda Hippique. Daarbij behoort ook de inmiddels 22-jarige samenwerking met de KNHS en de FNRS en ik ben tevens erg blij met de groep nieu-

we klanten die zich in deze nieuwe editie laten zien!

Begin 2016 is mijn bedrijf Hippique Media BV. een samenwerking aangegaan met Solange Hermans die via Facebook de Bixie Site Dus zoekt u nog een leuk kado Nederland heeft opgericht die we voor de feestdagen? Dan kunt u inmiddels samen onderhouden. paardenliefhebbers blij maken met Ook is het Nationaal Dream Team de A4 Nationale Agenda Hippique van Bixie ruiters opgericht die of voor de kleine fans onder ons op diverse plaatsen in het land de Bixie Agenda 2017, tevens demonstraties geven en op bezoek vriendenboekje. Je kunt ook lid gaan bij ervaren ruiters, om zo niet worden van de Bixie Fanclub, voor alleen de volwassen doelgroep te 15 euro per jaar, dan krijg je de bereiken, maar juist de groep van de Bixie Agenda 2017t.w.v. 12,50 euro toekomst: de kinderen! Inmiddels gratis erbij! is het Bixie Dream Team het Je krijgt nieuwsmiddelpunt bij veel evenementen. brieven met Bixie Onlangs hebben ze op de Jimmy weetjes, de avonochtend in Maastricht de prijzen turen van het Bixie mee mogen overhandigen. Dream Team, We geven Bixie Nederland een kleurplaatwedstrijd gezicht en daarom heeft de en nog veel meer Agenda Hippique nu ook een ‘klein leuke Bixie dingen! 22 editie © 2017 een uitgave van Hippique Media bv broertje’: De Bixie Agenda 2017. Deze agenda is tevens een Aanmelden kan op: vriendenboekje, bedoeld voor www.bixiefanclub.com de jonge paardenfans met daarin www.bixienederland.nl ook leuke extra’s over paarden en pony’s en kleurwedstrijden.” ste

Springstal Ehrens Nelissenhofweg Weert

De Bixie Agenda 2017 en Bixie 2017 merchandising producten zijn te bestellen via de webshop van Hippique Media BV: www.agendahippique.com.

DATUM: SCHAAL:

07-03-2016

01

2017 NATIONALE

AGENDA

HIPPIQUE Education edition 2014


weert

in beweging

G-weert in beweging

23

boot voor roeiers met een beperking!

Even Voorstellen: Mijn naam is Marielle Raemakers, woonachtig in Weert, 50 lentes jong en werkzaam in het verzekeringswezen. Ongeveer een jaar geleden was ik op zoek naar vrijwilligerswerk en op www.goedbezigweert.nu zag ik de vacature voor de werkgroep Toegankelijkheid van het PGW. Het leek me wel interessant en na een intake ben ik begonnen in deze werkgroep. Samen met een andere vrijwilliger zijn we een toegankelijkheidsscan gaan uitvoeren bij Sushi Izumi en hebben we zelfs de Toegankelijkheidsticker mogen uitreiken. Ook heb ik meegeholpen aan het schoolproject Gips waarbij we de schoolkinderen spelenderwijs laten ervaren hoe het is om een beperking te hebben.

“Geschonken door de Fietsende Ondernemers” Onlangs werd bij Roeivereniging Weert een nieuwe boot in gebruik genomen. De boot is een 1-persoons roeiboot voor roeiers met een beperking. Roeiers zonder been- of rugfunctie kunnen zelfs in deze boot roeien. De boot werd door Esther v/d Loos (Paralympisch roeister, 4e plek Rio

2016) en Esther v/d Bor (Beweegmakelaar Weert) gedoopt en daarna kon geroeid worden. De boot is geschonken door De Fietsende Ondernemers en een aantal andere sponsoren die deel hebben genomen aan een crowdfundingproject waaronder Wul-

lems constructie & plaatwerken, Hostellerie Munten, Paul Jacobs en de Juniorkamer Weert. Esther van den Bor: “Het was een geweldige ervaring! Wat een vrijheid heb je op het water. Geniet van heerlijke tochten op het water of laat je talent naar boven komen en roei jezelf de bekendheid in...

Wat een bijzondere contacten maak je toch tijdens 2 uurtjes wandelen en dat niet alleen… … het is ook nog goed voor mijn conditie!! Met sportieve groet, Marielle Raemakers

ook hij liet zich niet kennen en was de dag goed gestart met de stormbaan op de kazerne. Bijna blind en toch alle hindernissen genomen en aan vele spellen mee kunnen doen, geweldig toch! Na een hele dag vol met sportieve spellen en een heleboel plezier hebben we nog een gezellige avond gehad bij Kinderpretland. Uiteindelijk waren wij als bonusteam 3e geworden en St. Ontspanwater mocht ruim € 600,- meenemen.

Welkom bij de club!

toegankelijke PGW zal zekerpartijen weer na gaan denken

over een aangepast spelelement voor 2017. Op naar de volgende Greep naar de Hoorn dus! Met sportieve groet, Esther van den Bor

Vorig jaar deed ik als 1e roller mee aan de Greep naar de Hoorn in het team van Stichting Ontspanwater.

spellen toegankelijk gemaakt. Een enorm succes dus waar ik namens het PGW ook aan meegewerkt heb.

Een geweldige ervaring, ontzettend leuke spellen maar nog niet erg toegankelijk. De organisatie was erg enthousiast en wilde graag in 2016 een toegankelijkere Greep organiseren zodat iemand met een beperking nog meer spellen mee kon doen.

We hebben namelijk zelf een spel mogen maken, een rolstoel basketbal parcours. Samen met Dyon van Hugten (CF Basketbal) en Ronald van der Eijnden (stagiaire bij het PGW) werd het parcours ontworpen en getest tijdens de G-basketbal training.

“Iedereen kan sporten en bewegen” Dit is zeer goed geslaagd en dit jaar waren er maar liefst 7 van de 12

meer info aangaande

www.rv-weert.nl

greep naar de hoorn toegankelijk

Tijdens de vragenronde vertelden de vrijwilligers over hun eigen beperking en de leerlingen mochten vragen stellen. Ik heb meegeluisterd maar kwam er later pas achter dat ik ook wel een beperking heb namelijk slaapapneu. Ik stop ’s nachts zo’n 17x per uur met ademhalen wat resulteert in elke ochtend moe opstaan omdat ik niet in een diepe slaap val. Overdag ben ik ook moe en dat belemmert me weleens in het dagelijks leven. Vroeger deed ik nog aan sporten zoals zwemmen, turnen en ik heb ruim 15 jaar getennist. Nu sport ik niet meer maar fiets ik dagelijks en sinds kort loop ik mee met de wandeling van Vitae/PGW.

Ik ben er al verslaafd aan, wat heerlijk om je zo vrij te voelen, kom gerust eens langs voor een proefles bij Roeivereniging Weert.

Met 6 personen moest je in de rolstoel met bal op schoot, door een

platform gehandicapten Weert:

Vrijwilligers gezocht

Esther van den Bor esther.pgw@gmail.com

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons bestuur willen komen versterken.

slalom manoeuvreren, dan 3x de bal door een hoepel gooien, terug rollen naar de andere kant, de bal 3x in de hoge basket gooien, weer terug naar de andere kant en weer in de basket gooien en dan op volle vaart terug naar de start waar de volgende deelnemer het parcours moest rollen.

BEWEEGMAKELAAR weert

We hebben zeer leuke reacties ontvangen van de teams, ze hadden niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn. In ons team deed ook Corné Lenders voor het eerst mee. Corné heeft een visuele beperking maar

We zoeken iemand die affiniteit heeft met kwetsbare mensen en die zich graag wilt inzetten op het gebied van Toegankelijkheid, Agenda 22, Secretaris of het Voorzitterschap. Om onze werkgroepen te versterken zijn we altijd blij

www.beweegnet.nl

met nieuwe vrijwilligers. We hebben een werkgroep Sport & Bewegen, Redactie, Website, Bouw & Verkeer, Toegankelijkheid en Agenda 22. Interesse en wil je graag meer weten over het PGW? Mail dan naar: esther.pgw@gmail.com


SPORTGALA weert Kiwanis in beweging

ort Waar Kunst, Cultuur en Sp elkaar ontmoeten!

26 januari 2017

MUNTTHEATER WEERT • SPORTMAN van het jaar SPORTVROUW van het jaar • SPORTCOACH van het jaar SPORTTEAM van jaar: Lei de Borgie bokaal • G-sporter van het jaar SPORTTALENT van het jaar • met dans en muziek van RICK! Programma 19.00 uur : ontvangst foyer 20.15 uur : aanvang sportgala 21.15 uur : pauze 21.35 uur : vervolg sportgala 22.35 uur : afterparty met DJ Met muziek en dans van RICK! Veiling kunstwerken van PSW, RICK en het Toon Hermans Huis Weert. Kleding: Tenue de Ville | Feestelijk!

Tickets

€ 12,50 incl. pauzedrankje

www.munttheater.nl

Veiling Dit jaar prachtige veilingstukken van PSW, het Toon Hermans Huis en RICK! De opbrengst van de veiling gaat naar: Het Toon Hermans Huis in Weert, Stichting OntspanWater en heel speciaal naar “KIP JENN”, een droomproject van Jennifer Konings, die een progressieve hersenziekte heeft waardoor haar beperkingen steeds meer toenemen. Middels prachtige schilderijtjes vertelt zij hoe je toch positief in het leven kunt staan. Kip Jenn is een project met als doel een prachtig boekje te kunnen uitgeven voor andere kinderen in Nederland die deze ziekte ook hebben en hier kracht uit kunnen putten.

Voor informatie en sponsormogelijkheden: Kiwanis: Johan van Grimbergen 0495 - 453 846 Weerter Sportraad: Cindy Denessen 06 - 207 49 885

.a. doel o Goed ct proje k e i n U enn” “Kip J

Spetterend optreden van de FRESH ALLSTARS:

K_92,5x65.qxp_Opmaak 1 29-04-16 12:09 Pagina 1

WERELDKAMPIOEN

Kunstzinnig cadeau?

BREAKDANCE VOOR DE JEUGD

PSW Atelier 88 Graafschap Hornelaan 88 in Weert

WEERT MEDIA GROEP www.psw.nl info@psw.nl | 0495 - 525 027

Onze passie kent geen beperkingen

power to create media

weert

WEERT - HOTEL

in beweging

WWW.WEERTMEDIA.NL

www.weertersportraad.nl

www.ricknet.nl

munttheater.nl

Geef talenten de kans die ze verdienen!

Stadskrant Winters Weert in Beweging 2016  

Stadskrant Winters Weert in Beweging 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you