Page 1

WEERT MEDIA GROEP www.weertinbeweging.nl

power to create media

weert

in beweging

www.weertmedia.nl Samen Positief Gezond!

2018

LifeStyle Magazine leefstijl • gezondheid • bewegen • zorg • cultuur

Weerterland & Cranendonck | Gratis voor jou! | www.weertmedia.nl | 9e jaargang


BMW X2 BMW X2

VOLG VOLG UW UW EMOTIE, EMOTIE,

BMW maakt rijden geweldig BMW maakt rijden geweldig

Stap binnen en beleef de wereld van Stap binnen enBMW beleef de wereld van BMW

VOLG VOLG UW UW VERSTAND, VERSTAND, Een Sports Activity Coupe is een BMW met een uniek karakter. Zijn onderscheidende design combineert de robuustheid een BMW met de atletische potentie vanZijn eenonderscheidende coupé. De nieuwe BMWcombineert X2 maakt alde vanaf Een Sportsvan Activity CoupeX-model is een BMW met een uniek karakter. design rode eerste blik zijn sportieve ambities duidelijk. Gecombineerd met een hoogwaardig interieur en vele innovatieve buustheid van een BMW X-model met de atletische potentie van een coupé. De nieuwe BMW X2 maakt al vanaf technologieën is hijsportieve de extraverte hoofdrolspeler van een nieuwemet tijd.een Benthoogwaardig u er klaar voor? de eerste blik zijn ambities duidelijk. Gecombineerd interieur en vele innovatieve technologieën is hij de extraverte hoofdrolspeler van een nieuwe tijd. Bent u er klaar voor?

KIES VOOR DE PASSIE VAN KIES VOOR DE PASSIE DE MAASSCHE ECHT VAN DE MAASSCHE ECHT www.demaassche-echt.nl www.demaassche-echt.nl

De Maassche Echt Bellweg 3 • 6101 XA Echt • 0475 - 386 286 • infoecht@demaasschebmw.nl • www.demaassche-echt.nl Het gemiddelde verbruik bedraagt tussen de 4,6 en 4,8 l/100 km, de CO2 emissie bedraagt tussen de 121 en 126 g/km.

De Maassche Echt Bellweg 3 • 6101 XA Echt • 0475 - 386 286 • infoecht@demaasschebmw.nl • www.demaassche-echt.nl Het gemiddelde verbruik bedraagt tussen de 4,6 en 4,8 l/100 km, de CO2 emissie bedraagt tussen de 121 en 126 g/km.


WEERT MEDIA GROEP

LifeStyle Magazine Weert in Beweging power 2018 UITGEVER Cindy Denessen -Bastiaans

www.weertinbeweging.nl

to create media

REALISATIE Weert Media Groep & Bastiaans Media Support Tungelerdorpstraat 43 • 6005 RH Weert T +31(0)495 746 011 • 06 - 207 49 885 E weertmedia@live.nl I www.weertmedia.nl SPECIAL Nieuwe Gezondheid

VERSPREIDING 15.000 exemplaren via sport- en beweegaanbieders, wachtkamers van huisartsen, fysiotherapeuten en overige zorgaanbieders, huisartspraktijkondersteuners, gezondheidscentra, sportclubs en sportzaken, SJG, bibliocenter, RICK, Munttheater, horecagelegenheden, deelnemers in dit magazine etc. VERSCHIJNING juni 2018 VORMGEVING & ACQUISITIE Weert Media Groep Druk Veldhuis Media GRATIS verspreiding • Oplage 15.000 ex. Ook rechtstreeks te bestellen bij de uitgever via: www.weertmedia.nl of weertmedia@live.nl 9e jaargang, juni 2018 © copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag, zonder schriftelijke toestemming van de uitgever worden verveelvoudigd en/of openbaargemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook. De uitgever stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele kleurafwijkingen en/of inhoudelijke onjuistheden, die ondanks een zo correct mogelijke bewerking van de verstrekte gegevens en/of in de tekst van de uitgave toch mochten voorkomen. Suggesties, tips, redactionele informatie en/of foto’s zijn altijd welkom. U kunt zich altijd aanmelden als redactielid, bel of mail ons gerust weertmedia@live.nl Weert Media Groep & Bastiaans Media Support

weert

in beweging

www.weertmedia.nl Samen Positief Gezond!

Tot een jaar of 25 a 30 geleden was gezond leven helemaal niet zo’n thema. In de tijd dat roken nog heel normaal was, er niet werd nagedacht over de voetprint van vlees en het nadeel van suiker nog geheel niet bekend was ontwikkelde zich langzaam maar zeker een inactiviteit, diabetes en overgewicht epidemie. Tussen 1965 en 20018 is overgewicht gegroeid van 15% naar 50% van de bevolking. In de afgelopen 30 jaar is er enorm veel onderzoek gedaan naar wat gezond leven nu eigenlijk, wetenschappelijk gezien, inhoudt. Het ‘gezond leven recept’ is inmiddels ook wel bekend en voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken en zich er bewust van is, daarvoor zijn er voldoende mogelijkheden om zelf meer regie te nemen. Platform Weert in beweging, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Weert, Punt Welzijn, Let’s Move, GGD, Stichting Toegankelijkheid Weert, Weert Media Groep en een aantal vrijwilligers vanuit het bedrijfsleven en vanuit de zorg, hebben zich als doel gesteld, om van Weert de eerste Blue Zone stad te maken van Nederland en de eerste Positieve Gezondheid stad. Dat betekent dat deze partijen zich inzetten van Weert een gezondere stad te maken, de bewoner van Weert te prikkelen gezondere keuzes te maken en samen te bouwen aan een gezondere leefomgeving, voor hun zelf en voor de volgende generatie. Een mooi resultaat van de samenwerking is het gezamenlijk vormgeven en uitvoeren van het sport- en beweegbeleid 2014 en de realisatie van www. weertinbeweging.nl. Er zijn projecten opgestart om jongeren die inactief zijn, te begeleiden naar een actievere leefstijl. Er zijn projecten ontwikkeld voor ouderen zoals Bewegen op maat en bedrijven worden gestimuleerd om ook hun omgeving gezonder in te richten. Het meest recente project is ‘De preventieve kracht van de zorg’, waarin het platform de zorgsector ondersteunt en motiveert om meer preventief te handelen. Zorgpartijen die deelnemen krijgen gratis leefstijl bewustwordingsmaterialen aangereikt en maken kennis met Positieve Gezondheid. In november staat er een symposium op de planning en in 2019 ondersteunt het platform in de totstandkoming van het nieuwe Gezondheidsbeleid voor Weert. De basis is natuurlijk dat gezondheid primair onder de regie van elk individu valt. Iedereen die deze visie deelt wordt uitgenodigd om zich als vriend aan te sluiten, dan wordt je op de hoogte gehouden en ontvang je regelmatig bewustwordingsmaterialen. De stuurgroep- en werkgroepleden van het Platform Weert in beweging wensen u een actieve, gezonde en gezellige zomer!

Voor uitgebreide informatie check de website:

WWW.WEERTINBEWEGING.NL

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

41


LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018 Hét magazine met het aanbod van Sport&Bewegen, Zorg&Welzijn, Leefstijl, Body & Beauty, Voeding, Gezond&Vitaal en nog veel meer.

Inhoud Weert in Beweging | Samen positief Gezond 1

27

Nieuwe Gezondheid: Gezonde mensen, gezond bedrijf

5

Nieuwe Gezondheid menukaart

6 9

Wat is burn-out

11

Massage in bedrijf

13

Een chronische ziekte... wat nu?

15

Gesprekstechnieken

17

Mindfulness op het werk

19

Leefstijl switch programma

21

Professionele partners stellen zich voor

22

TC Clinics Weert, aan de slag met uw lijf 27 Sporten of leefstijl?

29

De zomer begint bij de IJzeren Man

31

41

Wandelen begint bij de wandelspecialist 33 Weerter avondvierdaagse

35

Blijf ook financieel gezond

37

Maak kennis met micro tech van tempur 39 Wauw wat zie je er goed uit

40

Dance for Health in Weert

43

Kies het onderwijs dat bij jou past!

45

Dans Sensatie

47

Rabo Urban Sport Tour

48

Jongeren op gezond gewicht | JOGG

49

Voor ieder een passende oplossing

51

Sport & Cultuurgala Weert in Beweging 53 Ergotherapie 55 Iedereen verdient werk!

56

Leefstijl kan een gezondh met ons lijf en wat we erin helaas is het omgekeerde

Sterker nog, het omgekeerde is realiteit voor van de bevolking. 87,5% van de bevolking beh beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolkin plantaardige en te veel ongezonde voeding alledaagse stress die veel mensen onderga heb je de ideale oorzaak voor een toename v diabetes en chronische aandoeningen. En laat het geval zijn deze laatste 50 jaar.

Werkplekergonomie 7 Verslaving op het werk

LEEFSTIJ

37

Nieuwe Gezondheid

Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren de volwassen bevolking in 2016. Er komen diabeten bij in Nederland. We zien steeds uitvallen door overspannenheid, burn-out e Toch lonkt er licht aan de horizon, het gezon is namelijk bekend. De Gezondheidsraad 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 20 richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen ee voor gezonder leven en beperking van ziekt en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou maar helaas komen we uit een tijdperk waa wisten en andere dingen hebben geleerd. Ho hetleefstijlupdate leven en dus.

Werk is een belangrijk onderdeel van leefstijl een medebepalend aspect van duurzame inzetbaarheid. Dit geeft meteen de complexiteit weer van de vraag, wie is verantwoordelijk voor duurzame inzetbaarheid?

5

Werkplekergonomie

De belangrijkste vraag tijdens een werkplekonderzoek of presentatie vind ik: ‘Hoe kan je (meer) beweging integreren tijdens je werkzaamheden?’ Vooral mensen met een zittend beroep ervaren lichamelijke ongemakken. Lees verder op pagina 7 over 10 manieren van bewegen tijdens (zittend) werk.

7


N VAN HET WOORD 2

plekonderzoek of presentatie vind ren tijdens je werkzaamheden?’ ervaren ongemakken. JL ALS lichamelijke MEDICIJN

5

heidsbevorderend ‘medicijn’ zijn. Wat we doen n stoppen, kan positieve energie geven, maar e ook waar.

r meer dan 75% haalt de nieuwe ng eet te weinig g. Tel je daar de aan bij op, dan van overgewicht, t dat nu ook juist

45

Leefstijl als medicijn promoten binnen bedrijven

Leefstijlclub zet zich al jaren in om Leefstijl als medicijn te promoten, de wetenschappelijk gevalideerde richtlijnen bekend te maken en werknemers te inspireren om bewuste, gezonde keuzes te maken. Bewustwording is stap 1. Mensen denken vaak te weten hoe het zit, maar gaan daarbij veelal uit van commerciële bronnen, die niets anders willen dan producten verkopen.

21 7

33 27

n klant zegt:

n 60 tot 52% van Leefstijlclub reikt bedrijven bewustwordingsmaterialen elk jaar 70.000 aan zoals inspiratieposters en -flyers, die ingezet worden TCC CLINIC Weert s meer mensen in o.a. kantines. Deze brengen gezonde discussies op gang TCTverspreiden is de moderne van en/of depressie. en dragen bij aan het van de variant informatie uitde de wisselband leven ‘recept’ beweeg- en voedingsrichtlijnen. verder gaan jaren de den-therapie,Een diestap al duizenden wordt publiceerde in leefstijl- en preventielezingen, workshops en cursussen, actief De therapie zorgt voor 017 de beweeg- leven programma’stoegepast. (met activity trackers) of persoonlijke leef- herhaaldeen ideaal recept stijlcoach trajectenlijke op gebied van afvallen, sterkere rug, vasodilatatie (vaatverwijding) en vasote, overgewicht diabetes en andereconstrictie leefstijlaspecten. (vaatsamentrekking) en activeert u je dan zeggen, de bedrijven’ werking brochure van de vaten arin we dit niet Vraag de ‘Leefstijl alsdaarmee medicijn voor op via: en de oog tijd voor een info@leefstijlclub.nldoorbloeding van het weefsel. Lees meer op

ke is bij ons geweest voor een werkplekonderzoek en zal op rte termijn ook onze ergocoaches gaan trainen. Wij hebben samenwerking met Yoke ervaren als zeer professioneel en ettig. Yoke is concreet, duidelijk en weet waar ze het over eft. Ze luistert goed naar de vraag van de klant en kan met ar deskundigheid op de juiste manier werkgevers adviseren. rtom, een goede sparringspartner enrevolutionare aanrader!” pagina 27 over deze techniek! John van Heel en Nieuwe Gezondheid netwerk partners Nieuwe Gezondheid, bedrijven in beweging

or meer informatie en de werkplekinstellingen

45

ww.yergo.nl ke@yergo.nl

LVO WEERT maakt onderdeel uit van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs en verbindt de Philips van Horne, Het Kwadrant, Het College Weert én het BRAVO! College Cranendonck. Deze vier scholen werken intensief samen om het brede onderwijsaanbod en de kwaliteit van het onderwijs in de toekomst te garanderen.

De uitgever Met erg veel plezier heb ik weer aan de editie 2018 gewerkt van het LifeStyle Magazine Weert in Beweging. Dit jaar staat het magazine in het teken van Nieuwe Gezondheid! We belichten hier een bedrijf wat aan het leefstijlprogramma van Nieuwe Gezondheid meedoet. 2,5 jaar geleden koos NedZink voor het Leefstijl programma van Nieuwe Gezondheid, welke startte met een lezing Bewegen is Medicijn, voor de medewerkers, als kennismaking. Het effect van die ene lezing onder de eerste groep medewerkers was al zeer opmerkelijk, daarom volgden er 4 lezingen voor alle medewerkers van NedZink. De aanleiding van de deelname van NedZink aan het programma was een project op gebied van Duurzame Inzetbaarheid, 5 jaar geleden. Dit project had NedZink succesvol doorlopen en in de projectgroep evaluatie werd geconcludeerd dat dat geen eenmalige actie mocht blijven. Lezing Bewegen is Medicijn, wake up call! Na een half jaar samenwerken op gebied van bewustwording, met Nieuwe Gezondheid leefstijl nieuwsbrieven over bewegen, beter slapen, stress management en vitale voeding, bleek dat er behoefte ontstond aan gezondere voeding in de kantine en bleken al wat mensen in de pauze te gaan wandelen. De lezing Bewegen is Medicijn blijk een wake-up call voor velen. Daarom werd deze vervolgt met de lezing ‘Eet je Vitaal, en ook de reactie hierop was significant. “Erwin Smeets van NedZink verklaart: “De informatie vanuit Nieuwe Gezondheid, de campagnes met de nieuwsbrieven en posters, de lezing Bewegen is Medicijn en Eet je Vitaal, werd op Jip en Janneke niveau gebracht, zonder belerend te worden en daardoor ook unaniem als positief ervaren. Gewoon mensen kennis aanreiken over wat goed en slecht is, zonder waarde oordeel, blijkt te inspireren, want steeds meer werknemers gingen wandelen, meer sporten en gezonder eten. De informatie en aanpak vanuit Nieuwe Gezondheid is geen hocus-pocus verhaal. Rechtdoorzee en tegen normale tarieven. Er is niks zo belangrijk als gezondheid en bewegen, voeding en stress hantering zijn nu eenmaal de meest belangrijke factoren, en daar richt dit programma zich specifiek op. Neem suiker, wat we allemaal teveel eten, een ‘sluipmoordenaar’. Mensen weten niet wat dat doet met je lijf,…. nu wel. Kortom, een aanrader voor elk bedrijf die de verantwoordelijkheid voor gezonde leefstijl bij de mensen wil laten, maar wel wil bijdragen aan bewustwording”. Meer informatie hierover vind u volop in deze uitgave. Mocht u vragen of suggesties, dan sta ik u altijd graag te woord. Kom vooral in beweging en voel je gezond en fit en ik wens u bovendien een hele fijne zomertijd toe! Met sportieve groet, Cindy Denessen-Bastiaans

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

43


Onze sporters: Vera van Pol | Aito Kรถster | Karlijn van Lierop Jip van Assendelft | Maaike Caelers


2

LEEFSTIJL ALSGEZOND MEDICIJN GEZONDE MENSEN, BEDRIJF LEEFSTIJL

Werk is een belangrijk onderdeel van het leven en‘medicijn’ leefstijl eenzijn. medebepalend aspect Leefstijl kan een gezondheidsbevorderend Wat we doen van inzetbaarheid. geeft meteen de complexiteit weer van de vraag, wie Leefstijl kan een gezondheids metduurzame ons lijf en wat we erinDit stoppen, kan positieve energie geven, maar ishelaas verantwoordelijk voor duurzame is het omgekeerde ook inzetbaarheid? waar. met ons lijf en wat we erin sto 87,5% van de bevolking behaalt de nieuwe beweegrichtSterker nog, het omgekeerde is realiteit voor meer dan 75% lijn niet en 75% van de bevolking eet te weinig plantaardivan de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt de nieuwe ge en te veel ongezonde voeding. beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet te weinig Een groot gedeelte van werkend Nederland zit teveel en plantaardige en te veel ongezonde voeding. Tel je daar de te lang op het werkdie enveel de stress die ondergaan werk met zich alledaagse stress mensen bij mee op, dan kan brengen kan als accelerator fungeren in de ontwikkeheb je de ideale oorzaak voor een toename van overgewicht, ling van ziekten. diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu ook juist het geval zijn deze laatste 50 jaar.

Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot 52% van Toch zijn er veel voorbeelden te benoemen, waarbij de volwassen bevolking in 2016. Er komen elk jaar 70.000 diabeten positieve bij in Nederland. zienen steeds meeraan mensen bedrijven impulsenWe geven bijdragen de uitvallen door depressie. gezondheid vanoverspannenheid, de medewerkers.burn-out Dat gaat en/of vaak voorbij Tochdelonkt er lichtverplichtingen aan de horizon, het gezond aan wettelijke waaronder deleven ARBO‘recept’ zais namelijk bekend. De Gezondheidsraad publiceerde ken en RINE. Is de werkplek gezond ingericht, is de relatiein 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 en communicatie met de leiding positief, wordtde er beweegruimrichtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een ideaal recept te gegeven voor ‘het actieve werken’, biedt de kantine voor gezonder leven en beperking van ziekte, overgewicht gezonde voeding, worden er activiteiten op gebied van en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je dan zeggen, teamwork en gezondheid georganiseerd? Dit zijn slechts maar helaas komen we uit een tijdperk waarin we dit niet enkele voorbeelden van aandachtpunten die geïnitieerd wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd voor een kunnen wordendus. door de werkgever. leefstijlupdate

helaas is het omgekeerde ook

Natuurlijk is de werknemer primair zelf verantwoordelijk Leefstijl als medicijn promoten binnen bedrijven voor diens gezondheid, echter wetenschap leert ons dat Leefstijlclub zet zich al jaren in om Leefstijl als medicijn te de omgeving een enorme invloed heeft op het gedrag. Sterker nog, het omgekeerde is realiteit voor meer promoten, de wetenschappelijk gevalideerde richtlijnen Als die omgeving dan iets van elketedag is, dan om biedt dat bekend te maken enbevolking. werknemers inspireren bewuste, van de 87,5% van de bevolking behaalt d interessante kansen om een preventieve bijdrage levegezonde keuzes te maken. Bewustwording stapde 1.te Mensen beweegrichtlijn niet en 75%isvan bevolking eet ren aan de kwaliteit van leven van de medewerkers. denken vaak te weten hoe het zit, maar gaan daarbij veelal plantaardige en te veel ongezonde voeding. Tel je Vaak is het voor bedrijven, die initiatief willen nemen om uit van commerciële bronnen, willen dan alledaagse stress die dieniets veelanders mensen ondergaan bi producten verkopen. heb je de ideale oorzaak voor een toename van ove diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu het geval zijn deze laatste 50 jaar.

Leefstijlclub reikt bedrijven bewustwordingsmaterialen

medewerkers positief te stimuleren opdie gebied van worden aan zoals inspiratieposters en -flyers, ingezet in o.a. kantines. Deze brengen gezonde discussies op gang gezondheid en leefstijl, lastig om de juiste samenweren dragen te bijvinden. aan hetDaarom verspreiden vanNieuwe de informatie uit de kingspartij brengt Gezondheid beweegenOvergewicht voedingsrichtlijnen. stap de 60 tot is gestegen van verder 15% ingaan de jaren deze professionals bij elkaar voor Een werkgevers. leefstijl- en preventielezingen, workshopsin en2016. cursussen, actief elk ja de volwassen bevolking Er komen levenverder programma’s activity trackers) persoonlijke diabeten bij in Nederland. We zien steeds Lees in deze(met publicatie meer overofde partners enleef- meer stijlcoach trajecten op gebied van afvallen, sterkere rug, uitvallen door overspannenheid, burn-out en/of d kijk op www.nieuwe-gezondheid.nl/bedrijven/specialisten diabetes en andere leefstijlaspecten. Toch lonkt er licht aan de horizon, het gezond leve is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public Vraag de ‘Leefstijl als medicijn voor bedrijven’ brochure op via: 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de Nieuwe Gezondheid, bedrijven in beweging! info@leefstijlclub.nl richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea voor gezonder leven en beperking John van Heel en Nieuwe Gezondheid netwerk partnersvan ziekte, ove en diabetes. Gewoon allemaal Nieuwe Gezondheid, bedrijven in beweging toepassen zou je da maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 45 LifeStyle Magazine


NIEUWE GEZONDHEID MENUKAART Hier vindt u een overzicht van alle diensten die Nieuwe Gezondheid aanbiedt in samenwerking met haar partners.

Hulp en preventie

Begeleiding bij chronische ziekte

Hulp bij verslaving

Werkplek ergonomie

Burnout preventie

Stoelmassage

Gesprekstechnieken voor leidinggevenden

Duurzame inzetbaarheid

Re-integratie

Leefstijl coaching

Leefstijlinspiratie workshops en -cursussen

Actief leven programma (met activity trackers)


4

WERKPLEKERGONOMIE

LEEFSTIJL

IN DE BREEDSTE ZIN VAN HET WOORD

De belangrijkste vraag tijdens een werkplekonderzoek of presentatie vind Leefstijl kan een gezondheids ik: ‘Hoe kan je (meer) beweging integreren tijdens je werkzaamheden?’ met ons lijf en wat we erin sto Vooral mensen met een zittend beroep ervaren lichamelijke ongemakken.

helaas is het omgekeerde ook

Deze 10 manieren van bewegen tijdens het (zittend) werk heb ik gehoord na het stellen van deze vraag:

Sterker nog, het omgekeerde is realiteit voor meer » Als ik de bus naar het werk net mis, loop ik alvast een paar van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d haltes. » Mijn auto zet ik iets verder weg op een parkeerplaats, dit beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet scheelt geld en ik heb een heerlijke wandeling voor en na plantaardige en te veel ongezonde voeding. Tel je mijn werk. alledaagse stress die veel mensen ondergaan bi » Als ik even over iets moet nadenken, sta ik op en maak heb je de ideale oorzaak voor een toename van ove ik een rondje door het gebouw. Als ik terugkom op mijn diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu werkplek kan ik weer fris verder werken met nieuwe ideeën. het geval zijn deze laatste 50 jaar. » Als er een collega binnenkomt om iets te vragen sta ik ook op. Op die manier staan we op gelijke hoogte te praten en heb ik weer even een ‘sta-moment’. » Ik mail veel minder met collega’s waar ik ook even naartoe kan lopen om te overleggen of iets aan te vragen. Alleen besluiten of afspraken mail ik ter bevestiging. Dit scheelt ook een heleboel mails per dag! » Ik drink veel en haal elke keer 1 glas water. Voor mijn Een klant zegt: collega’s haal ik niks. Die moeten zelf maar lopen. “Yoke is bij ons geweest voor een werkplekonderzoek en zal op » Met de trap ben ik sneller dan met de lift. Als je het gewend korte termijn ook onze ergocoaches gaan trainen. Wij hebben bent, is het juist vervelend om op de lift te moeten wachten. de samenwerking met Yoke ervaren als zeer professioneel en » Collega’s spreek ik tijdens de lunchwandeling. Dit scheelt prettig. Yoke is concreet, duidelijk en weet waar ze het over een hoop tijd overdag! heeft. Ze luistert goed naar de vraag van de klant en kan met » Even een kwartiertje lopen tussen de middag helpt om me haar deskundigheid op de juiste manier werkgevers adviseren. fitter te voelen na een werkdag. Kortom, een goede sparringspartner en aanrader!” » Vaak zit ik ’s avonds nog even aan de laptop iets af te maken. Een avondwandeling is een heerlijke ontspanning voor een Voor meer informatie en de werkplekinstellingen goede nachtrust. www.yergo.nl yoke@yergo.nl Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot Het adviseren en coachen op gedrag en houding zorgt voor de volwassen bevolking in 2016. Er komen elk ja een goede begeleiding zonder extra kosten voor aangepast meubilair of extra middelen. Dit is in veel gevallen niet nodig. diabeten bij in Nederland. We zien steeds meer En mocht het wel nodig zijn dan zijn er prijstechnisch goede uitvallen door overspannenheid, burn-out en/of d middelen. Toch lonkt er licht aan de horizon, het gezond leve

is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 47 LifeStyle Magazine


Drink 8 glazen water per dag voor de juiste balans

VOOR DE ZAAK

ALTIJD VERS GETAPT SPRANKELEND WATER

+31 475 550244 • Gekoeld – gefilterd • Tafelwater • met/zonder bruis • Op de waterleiding • Gezond en besparend • 100% beschikbaarheid • Duurzaam

Powered by Sprankle & WML


5

VERSLAVING OP HET WERK

LEEFSTIJL

MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS

Er hangt een stigma omheen, het is moeilijk te herkennen, het wordt Leefstijl kan De een gezondheids weggewuifd (het is zo erg niet) of het wordt gewoonweg ontkend. met ons lijf en wat we erin sto schade is echter niet minder groot of het nu gaat om middelengebruik helaas is het omgekeerde ook (alcohol, drugs, medicijnen) of verslavingsgedrag (gamen, porno kijken, eten, relaties). Het directe gebruik vindt meestal niet op de werkplek plaats of alleen in bedekte termen (bedrijfsborrel/personeelsuitje). Velen functioneren ogenschijnlijk in de dagelijkse werkzaamheden normaal. Bij een verslaving gaat het om obsessief gedrag waarvan de impact 24 uur per dag doorijlt. Een verslavingspatroon begint bij fantaseren/ zucht/ irrationele gedachten en gaat over in gelegenheid scheppen, de roes en vervolgens het schuldgevoel. Dat proces heeft onlosmakelijk consequenties voor de concentratie en productie op het werk. En dan heb ik het nog niet over liegen en bedriegen. Het veroorzaakt een grote mate van stress.

Sterker nog, het omgekeerde is realiteit voor meer van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet plantaardige en te veel ongezonde voeding. Tel je alledaagse stress die veel mensen ondergaan bi heb je de ideale oorzaak voor een toename van ove diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu het geval zijn deze laatste 50 jaar.

Uit onderzoek blijkt dat 10 procent van de beroepsbevolking een verslavingsprobleem heeft. De helft hiervan is echt verslaafd, wat leidt tot direct (ziekmelding, te laat komen) of indirect verzuim (productieverlies, ongelukken, bederven werksfeer). Alle reden dus om hier serieuze aandacht aan te geven door het bieden van directe hulp maar ook in de preventieve sfeer.

Voor meer informatie

Steenbrink Counselling www.counsellingbijverslaving.nl vincent@counsellingbijverslaving.nl

Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot de volwassen bevolking in 2016. Er komen elk ja diabeten bij in Nederland. We zien steeds meer uitvallen door overspannenheid, burn-out en/of d Toch lonkt er licht aan de horizon, het gezond leve is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 49 LifeStyle Magazine


“Denkt u dat u overgevoelig bent voor bepaalde stoffen, heeft u last van stress, van stijve of pijnlijke spieren, regelmatig buik- of hoofdpijn, rug- of nekklachten, voelt u zich futloos of zit u gewoon niet lekker in uw vel? Neem dan eens contact met mij op om te zien wat ik voor u kan betekenen!” Peter Vergroesen

Voor een allergievrij leven!

Voor een allergie vrij leven! Al 10 jaar een begrip in allergie eliminatie! Denkt u dat u Peter overgevoelig of allergisch bent voor bepaalde Vergroesen • Natuurgeneeskundig Therapeut stoffen, heeft u last van stress, van stijve of pijnlijke spieren, Gezondheidscentrum Weert • Maaseikerweg 45 • 6005 AA Weert regelmatig buik- of hoofdpijn, rug- of nekklachten, voelt u zich futloos zit u gewoon niet lekker neem dan eens Tel.of0495 - 760030 of in 06uw- vel, 13572120 • mail: info@totallybalanced.nl contact met mij op om te zien wat ik voor u kan betekenen.

-

Is goed voor je conditie Is goed voor je lenigheid Is goed voor je kracht Is goed voor je weerbaarheid Is goed voor je zelfbeheersing Is goed voor je zelfvertrouwen

Dus kom ook trainen bij Vitae Taekwon-Do!

www.totall ybalanced.nl

Peter Vergroesen Natuurgeneeskundig Therapeut

Hoens coaching en counseling

Totally Balanced 130 x 95 mm.indd 1

10-11-2016 11:02:53

Gezondheidscentrum Weert Maaseikerweg 45, 6005 AA Weert

“Als Tel. je doet wat je altijd krijg je wat je altijd kreeg” 0495-76 00deed, 30 of 06-1357 2120

Mijn naam is Hanneke Hoens. Na een e-mail: info@TotallyBalanced.nl lange loopbaan binnen het bankwezen heb ik gekozen om als zelfstandig coach te gaan werken.

Meer info via

Ik heb veel ervaring op het gebied van www.TotallyBalanced.nl

Hanneke Hoens Personal Coach en Stresscounceler Gezondheidscentrum Weert Maaseikerweg 45 6005 AA Weert Tel. 06 - 146 26 789 www.hoenscoaching.nl

gedragsveranderingen, zowel zakelijk als privé. Denk daarbij aan het omgaan met stressgerelateerde klachten, het behouden van de balans tussen werk en privé, herstel na burnout, alleenstaande ouder-gezin, samengesteld gezin, begeleiding Obesitas (samen met fysiotherapeut en dietiste), verwerking van een scheiding en de begeleiding van mensen met hooggevoeligheid (HSP). Ik maak gebruik van diverse technieken, zoals: vitaliteitsmethodieken (met aandacht voor voeding, beweging, zinvol leven), systemisch werken (familieopstellingen), NLP, Mindfulness, Vernieuwend Werken.

Vraagt u zich het volgende wel eens af? • Hoe ga ik beter om met alle stress? • Hoe zorg ik beter voor mezelf? • Hoe doe ik eindelijk eens wat ik al lang wil? • Hoe verander ik telkens terug kerende patronen? • Hoe stem ik mijn privé en werk beter op elkaar af? • Hoe loop ik minder vast in mijn gedachten? • Hoe kom ik meer bij mijn gevoel? • Hoe voel ik me vitaal en niet meer zo moe? • Hoe kijk ik aan het eind van dit jaar tevreden terug? Dit is een greep uit de mogelijke vragen waar u als ‘baas’ van uw eigen leven mijn ondersteuning bij kunt krijgen! Ook voor de ondernemer en uw medewerker en uw bedrijf vitaal wilt houden kunt u bij mij terecht.

Een begrip in Weert en omgeving! Voor jongens en meisjes van 8 tot 80 jaar Meer info via info@VitaeTKD.nl of 06-1357 2120 Sahyun Peter Vergroesen, VII Dan

www.VitaeTKD.nl

Geef talenten de kans die ze verdienen!

Onze sporters: Vera van Pol | Aito Köster | Karlijn van Lierop | Jip van Assendelft | Maaike Caelers

www.gaanvoorgoud.nl

Leef je passie!

‘Je kunt de golven niet stoppen maar je kunt wel leren surfen’ - John Kabat-Zinn -

MINDFULNESS TRAININGEN

VOOR WIE

Een uitnodiging om meer rust en ruimte in je leven te ervaren en beter om te leren gaan met stress, pijn of ander ongemak.

Voor open groepen, doelgroepen, individueel, duo’s en organisaties. Kijk op sveavita.nl voor meer info.

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk Trainer is aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN)

SveaVita | Cwartier, Unit 326 | Beekstraat 54 | 6001 GJ Weert 06 510 889 44 | info@sveavita.nl | sveavita.nl

RICK staat midden in de samenleving en verbindt mensen door middel van kunst en cultuur.

www.ricknet.nl

ZANG

THEATER/TAAL

RICK is dé organisatie voor kunst- en cultuureducatie die je ondersteunt bij het ontdekken en ontwikkelen van jouw creatieve talenten. Door goed kunstonderwijs, het organiseren van culturele activiteiten en door samenwerkingen met verenigingen, harmonieën, fanfares, bedrijven, onderwijs- en welzijnsinstellingen.

MUZIEK/ROCKPLEIN

Mindfulness Studio Weert

Met een veelzijdig team aan professionals biedt RICK een ruim aanbod cursussen, workshops en activiteiten aan. Op verschillende niveaus kun je bij RICK invulling geven aan jouw passie voor beeldende kunst, dans, fotografie, muziek, theater/taal en zang. Daarnaast organiseert RICK concerten, voorstellingen en exposities in bijna alle kunstdisciplines. Bij Bonnefanten Kunstuitleen RICK kun je voor een gunstige prijs kunst huren.

DANS

Mind- & Lifestyle

FOTOGRAFIE

SveaVita

BEELDENDE KUNST

Stay in touch


6

WAT IS BURN-OUT?

LEEFSTIJL

Burn-out. Er zijn heel veel artikelen, boeken en wetenschappelijke rapporten geschreven over dit fenomeen, maar er heerst nog steeds een gigantisch taboe op deze ziekte.

Leefstijl kan een gezondheids met ons lijf en wat we erin sto helaas is het omgekeerde ook

Sterker nog, het omgekeerde is realiteit voor meer van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet Ja ik zeg ziekte, al wordt burn-out in de DSM 5 (het handboek In mijn praktijk spreek ik cliënten, die tegen een muur van Tel je plantaardige en te veel ongezonde voeding. dat door psychologen en psychiaters wordt gebruikt voor di- onbegrip en alledaagse onkunde aanlopen. ik maar een gebroken stress “Had die veel mensen ondergaan bi vaakje dede wens, immers dat is duidelijk zichtbaar.van ove agnosticeren) niet genoemd. Niet zelden wordt dan maar het been” is ook heb ideale oorzaak voor een toename label “depressie” of “angststoornis” gebruikt om de behande- Men krijgt vaak opmerkingen zoals “Oké je was moe, maar diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu ling in te kunnen zetten. Eigenlijk beginnen we dan al meteen na 3 weken uitrusten moet het toch wel weer gaan….”. Ik leer het geval zijn deze laatste 50 jaar. op de verkeerde voet. Uiteindelijk is de term “Aanpassingsstoornis” uitgevonden, maar deze dekt nog steeds niet de lading. En dat terwijl er al een geijkte en wetenschappelijk onderbouwde methode voor diagnostiek bestaat: de Maslach Inventory.

cliënten te accepteren dat werkgevers, maar ook familie en vrienden maar moeizaam kunnen omgaan met de verschijnselen. Afhankelijk van de fasen en het “stresstype” duurt een behandelingstraject gemiddeld tussen de 8 weken en 1 jaar inclusief reïntegratie. Onbegrip ondermijnt vaak het broze zelfvertrouwen, dat nodig is voor herstel.

Het niet onderkennen van burn-out, meteen al in de diagnostiek, is dan ook een van de redenen waarom zowel werkgevers Voorkomen is beter dan genezen als werknemers nog steeds niet weten hoe hiermee om te Burn-out uit zich in 3 dingen: 1. Emotionele uitputting (het gevoel dat je helemaal bent gaan, laat staan hoe uitval door burn-out te voorkomen. Mensen die slachtoffer worden van een burn-out, zijn over het opgebrand) algemeen zeer geëngageerde, betrokken werknemers, die 2. Een cynische, onverschillige houding tegenover je werk opgebrand zijn. Er wordt gesproken over mensen die letterlijk en je collega’s “omvallen”. Burn-out is een symptoom van de groeiende 3. Verminderde persoonlijke bekwaamheid disbalans in onze huidige maatschappij, maar vooral de disbalans tussen de eisen van de maatschappij en onze eigen Een belangrijke tip in deze Nieuwsbrief voor werkgevers behoeften. Het gaat vaak om “de druppel” die de emmer doet is: Houd de vinger aan de pols over het welbevinden van overlopen, en dan opeens bijv. niet meer kunnen lopen. Shut medewerkers in taakinhoud en plezier in werk. Door vooral Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot down, je lichaam zegt dan: Als jij het niet doet, doe ik het wel. in de beginfase meer inspraak in de eigen taken of verantde volwassen bevolking in 2016. Er komen elk ja (Boek “Omgaan met burnout” van Carien Karsten). woordelijkheden te geven kan erger worden voorkomen. diabeten in Nederland. We Immers, zien steeds Maar bovenal, signaleerbij en maak bespreekbaar! het meer uitvallen door overspannenheid, burn-out De cijfers liegen er niet om hebben van bevlogen medewerkers komt uiteindelijk ook de en/of d Toch lonkt er licht aan de horizon, het gezond leve Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 14 organisatie ten goede. is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public procent van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten. Zo’n 5 procent van de beroepsbevolking komt als gevolg Meer informatie overdeburn-out 2015 nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de daarvan langdurig thuis te zitten. Een fikse burn-out leidt Helena Beersrichtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea gemiddeld tot 242 dagen verzuim. De jaarlijkse verzuim- Registercounsellor en Burn-outcoach voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove kosten gerelateerd aan een burn-out worden begroot op www.2b-alive.nl en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da € 1,8 miljard. Bron: CBS, TNO en Arboned. Alle reden om dit maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w probleem als werkgever zeer serieus te nemen.

wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 11 LifeStyle Magazine 4


Mijn kind isgaat zo driftig. Mijn puber laat slapen. Hoe combineer ik zo mijn werk, kinderen en vrije eenmee goedeom? manier? Hoe stel grenzen? Hoe gatijd ik op daar

MassagepraktijkHolistic

Voor meer informatie: Miranda van Putten Tel: 06-47765623 Per 1 juli gevestigd in de Nirvana Studio in Weert. @: info@massageholistic.nl • www.massageholistic.nl

Opvoeden Opvoedendoe doejejeniet nietalleen! alleen! Opvoeden en opgroeien is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Daar kun je soms best hulp bij gebruiken. Het is heel normaal om vragen over opvoeden of opgroeien te hebben.

Bowling

We zijn er voor alle vragen, hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook.

Zwembad www.cjgml.nl 088 43 88 300

EETCAFÉ TRATTORIA

Serre - Restaurant

KAMPEREN, DINEREN EN RECREËREN IN LIMBURG! MIDDENPEELWEG 5 | 5975 MZ SEVENUM | 077 467 77 77 | WWW.SCHATBERG.NL CJG-ML_format_nr1_215x285.indd 1

15-12-15 12:30

Spoor 2

Quickscan

Detacheren

Subsidie

Participatie

MVO

Social Return Jobcarving

2

Maak werk van uw personeelsvraag

Stichting Toegankelijk Weert LOGO STW NAAST ELKAAR.indd 1

Wie zijn wij

13-10-2017 8:20:29

Heeft u een personeelsvraag? Werk.Kom bemiddelt mensen met én zonder afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Onze doelgroep is veel diverser dan mensen in eerste instantie denken. Dit betekent dat we in veel gevallen dé kandidaat voor uw behoefte hebben. En het mooiste is: met uw en onze steun groeien onze kandidaten uit tot de beste versie van zichzelf!

Werken met Werk.Kom biedt u een aantal extra voordelen:

Stichting Toegankelijk Weert zet zich in om ervoor te zorgen dat Weert een toegankelijk stad is voor iedereen. De stichting is politiek onafhankelijk en geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan de gemeente. De stichting inventariseert knelpunten en maakt zich sterk om daarvoor oplossingen te vinden, bijvoorbeeld door overleg met de gemeente over toegankelijkheid van openbare gebouwen en voorzieningen.

Samen met de gemeenschap gaat Toegankelijk Weervoor volwaardigheid en gelijkwaardigheid voor alle burgers.

Om dit alles mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van vrijwilligers en alleen met hun hulp kunnen wij ertoe bijdragen dat alle burgers deel kunnen nemen aan de Weerter samenleving.

Telefoon: Esther van der Bor 06- 20376890 E-mail: info@toegankelijk-weert.nl

Vrijwilliger worden?

Om al dit goede werk te kunnen doen hebben we vele handen nodig. Heeft u affiniteit met deze doelstellingen? Meld je dan aan en wordt vrijwilliger bij ons!

• • • • • •

Begeleiding op maat Inzet van een werkgeversconstructie of detachering Eventuele inzet van financiële instrumenten Onderzoek naar de specifieke kwaliteiten van de kandidaat Sterke afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt Mogelijkheid tot proefplaatsing, stage of leerwerkplek

Daarom: Werk.Kom!

Stichting Toegankelijk Weert

Twitter: @Werk_Kom Volg ons ook op LinkedIn!

De accountmanagers van Werk.Kom staan voor u klaar!

www.toegankelijk-weert.nl a

Risseweg 8, 6004 RM Weert

e

info@werkpuntkom.nl

t

06 42 31 40 96 / 06 43 84 42 87

i

www.werkpuntkom.nl


7

MASSAGE IN BEDRIJF

LEEFSTIJL

Het grote voordeel van een regelmatige massage op de werkplek is dat de motivatie, productiviteit en gezondheid van de medewerkers toeneemt. Na een behandeling voelt iedere medewerker zich ontspannen, verfrist Leefstijl kan een gezondheids met een sterk verminderde kans op (werkgerelateerde) klachten. Er zijn meer voordelen die we voor u op een rij hebben gezet:

De voordelen voor werknemers

» » » » » » »

met ons lijf en wat we erin sto helaas is het omgekeerde ook

Sterker nog, het omgekeerde is realiteit voor meer

Gezondheidsvoordeel door ontspannende en tegelijk stimulerende massages van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d Een duidelijk betere hantering van de werkdruk beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet Advies over werkhouding en optimaal gebruik van de werkplek plantaardige en te veel ongezonde voeding. Tel je Meer bewust van lichaam en werkhouding, wat klachten voorkomt alledaagse stress die veel mensen ondergaan bi Stressreductie en een verbeterde concentratie heb je de ideale oorzaak voor een toename van ove Meer energie binnen een betere werksfeer diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu Preventie en behandeling van werkgerelateerde klachten

het geval zijn deze laatste 50 jaar.

De voordelen voor werkgevers

» » » » » » »

Een motor voor goede en gezonde bedrijfsprestaties Kostenbesparing en aantoonbaar minder werkgerelateerde klachten Medewerkers die goed in hun vel zitten Enthousiasme op de werkvloer Lage kosten met een hoog ROI (Return On Investment) Een erkende ARBO maatregel en daardoor fiscaal aantrekkelijk Een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde

Uitgebreid aanbod

Massagepraktijk Holistic biedt verschillende massages aan op de werkplek, zoals: » Stoelmassage » Massage rug/schouder/nek » Massage workshops

Voor meer informatie

Massagepraktijk Holistic Maaseikerweg 131 Weert www.massageholistic.nl

Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot de volwassen bevolking in 2016. Er komen elk ja diabeten bij in Nederland. We zien steeds meer uitvallen door overspannenheid, burn-out en/of d Toch lonkt er licht aan de horizon, het gezond leve is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 13 LifeStyle Magazine 4


Er zijn steeds meer jongeren met psychische klachten. Misschien gaat het niet over stijging van psychische aandoeningen maar is het een signaal van de jongeren dat bijv. het schoolsysteem te veel aanpassingsvermogen vraagt. Of dat ze niet weten hoe ze verder moeten in onze maatschappij en wordt er erg veel verwacht naar hun beleving. De huidige ‘Millennium Generatie’ heeft moeite met de stap naar de maatschappij te maken blijkt uit onderzoek. Gewoon mogen zijn wie je bent en kunnen doen wat bij je past en vanuit die kracht je weg zoeken in de maatschappij. Hoe doe je dat? Geef deze jongeren de ruimte, en het vertrouwen dat zij niet ziek zijn of falen. Dan lukt het ze vast om hun weg in deze wereld te vinden en deze verder te op bouwen. Ben jij tussen de 16 en de 25 (of ouder) en dreig je vast te lopen dan help ik je graag om te onderzoeken in welke richting jij in beweging wil komen. Voor een vijblijven gesprek met jou, je ouders of samen, neem dan gerust contact met mij op! Mijn naam is Hanneke Hoens van Hoens Coaching en Counseling is gevestigd in Weert, maar kan ook op locatie werken. Gezondheids Centrum Weert • Maaseikerweg 45 • 6005 AA Weert • Tel.: 06-14 62 67 89 • E-mail: info@HoensCoaching.nl

Retraite ‘Bewust-Zijn’ in Joia, Zuid-Frankrijk.

Wie ben jij als je los komt van je werk, je gezin, je relatie, je familie? CARDIOVITA.NL

Ben jij je bewust van wie je bent, gewoon zoals je bent, voorbij al die

Vanaf vandaag kunt u zich beter rollen, gewoontes en verplichtingen waar je soms onbewust in vast zit. gaan voelen!

Hoe mooi is het om daar eens bewust bij stil te staan! Een week in een mooie omgeving om los te komen van de dagelijkse Wij willen je helpen vitaler, hectiek enteecht even actiever en sterker worden entijd te hebben voor jezelf. vooral te blijven.

Deze manier van kijken heb je wellicht in de opleiding Vernieuwend Coachen ook al ontdekt. Dan trainingsis deze retraite hier zeker een verdieping op. Maar ook als je hier nog geen We hebben diverse kennis mee hebt gemaakt programma’s en werken met begeleid ik je naar een bewustere kijk op je bewust zijn. Bewust zijn gaat niet alleen om jezelf maar ook hoe je tegen je omgeving aan kijkt. een 10-strippenkaart. Misschien kun jij je transformeren tot een bewuste ouder of een bewuste partner.

Proefles is altijd mogelijk. Wat ga je ont-moeten: Ook Cardiovita wandelingen!

- Jezelf, in contact met dat wat er al is. - Leren wat je patronen en gewoontes zijn en hoe het is om ze niet te doen. - Hoe je los kunt komen van de omstandigheden. - Hoe jij bent in relatie met je omgeving; als partner, opvoeder, medewerker, vriend vriendin. Locatie in het centrum van Weert •ofTel. 06 - 487 47 860 • geertjeputs@cardiovita.nl - de verhalen en ervaringen van anderen om samen te leren en

Come & Stay Fit onder persoonlijke begeleiding!


8

EEN CHRONISCHE ZIEKTE… ..WAT NU?

LEEFSTIJL

Wanneer mensen horen dat ze een chronische ziekte hebben, gebeurt er heel veel met ze. Hun toekomstplannen vallen in duigen, en het leven staat op zijn kop. Het werkt gaat al een tijd niet meer goed,Leefstijl en de omgeving kan een gezondheids merkt dat er iets scheelt. met ons lijf en wat we erin sto Vaak ontkennen mensen met een chronische ziekte dat ze gebukt gaan onder hun last. Dit maakt het moeilijk om dit bespreekbaar te maken en lastig voor hen om hun grenzen aan te geven. Als werkgever kun je in actie komen om knelpunten weg te nemen, door bijv. het werk aan te passen of het werktempo of de inhoud van het werk te veranderen. En door acceptatie, inzicht en het bespreekbaar maken van hun ziekte kunnen werknemers ook zelf stappen zetten naar re-integratie of verbetering van hun werkomgeving. MLV coaching en Counselling biedt mogelijkheden om beter

helaas is het omgekeerde ook

Wat is Coaching en Counselling

Dit is een professionele, laagdrempelige, oplossingsgerichte manier van hulpverlening, om weer grip te krijgen op je Sterker nog, het is realiteit situatie. Ieder behandeltraject zietomgekeerde er anders uit, elk mens en voor meer van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d situatie zijn immers uniek.

beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet Ik begeleid mensen die er evenen niet uitkomen. plantaardige tealleen veel ongezonde voeding. Tel je alledaagse stress die veel mensen ondergaan bi Voor meer informatie heb je de ideale oorzaak voor een toename van ove Marion Lanslots-Vollegraaf diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu T 06 - 462 34 221 het geval zijn deze laatste 50 jaar. info@MLV-coaching-counselling.nl www.MLV-coaching-counselling.nl

om te gaan met een chronische ziekte en zorgt dat men meer grip krijgt op het leven met een chronische aandoening. Door counselling zal de werknemer: » De ziekte eerder accepteren » Inzicht en besef van de veranderingen door de ziekte krijgen » Beter leren om te gaan met de pijn, vermoeidheid en het verdelen van de energie » Bespreekbaar maken van de ziekte » Doelen stellen en vooruit denken » De regie over zijn leven weer terugkrijgen Voor de mantelzorgers zoals partners, familie en vrienden, verandert er ook veel. Ook zij kunnen gebukt gaan onder de zorg en last van hun zorgvragers. Samen werken we naar meer inzicht en acceptatie van de veranderde situatie. Hoe je hier beter mee om kunt gaan of dit kunt inpassen in je leven en werk en duidelijk grenzen kan aangeven.

Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot de volwassen bevolking in 2016. Er komen elk ja diabeten bij in Nederland. We zien steeds meer uitvallen door overspannenheid, burn-out en/of d Toch lonkt er licht aan de horizon, het gezond leve is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 15 LifeStyle Magazine 4


?

! kPNI

klinische Psycho-Neuro-Immunologie De kPNI is een jonge wetenschap, die ook wel evolutionaire geneeskunde wordt genoemd. Een kPNI-therapeut bekijkt uw klacht niet als een foto maar als een film. Er wordt gekeken naar een totaalbeeld, klachten uit het verleden, ontwikkeling als kind, leefstijl (voeding, vochthuishouding en beweging) worden in de analyse meegenomen. Waar nodig kan aanvullend (o.a. bloed, speeksel)onderzoek worden ingezet. kPNI is vooral interessant bij o.a. chronische aandoeningen, aanhoudende problemen energiehuishouding,

klachten die onvoldoende resultaat bij andere therapievormen hebben gehad. kPNI richt zich op: • herstel van het beweeg- en eetpatroon • verbeteren vochthuishouding • reductie van stress • verbeteren energiehuishouding • vebeteren herstelcapaciteit van het lichaam • herstel van het bioritme • het gebruik van supplementen • herstel of versterken van lichaamsbarrières (bv darm, huid, longen)

kPNI wordt uitgevoerd door gespecialiseerd therapeut Olaf van der Zanden, is 25 jaar werkzaam binnen de zorg. Olaf begeleidt patiënten uit heel Nederland. Laat u ook informeren over de mogelijkheden!


9

GESPREKSTECHNIEKEN VOOR LEIDINGGEVENDEN LEEFSTIJL

Als je medewerkers begeleidt bij hun carriére en intrinsieke movitivatie dan is iedere werknemer weer anders. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten, Leefstijl kan een gezondheids maar iedere vraag, ieder mens is uniek. De sleutel tot succes

Er is niet 1 aanpak die je voor iedere werknemer uit de kast kan halen omdat dit simpelweg niet werkt. Ieder mens vraagt om een unieke bejegening. De één heeft behoefte aan regelmatige sturing, de ander wil vooral informatie of tijdelijke begeleiding. De sleutel tot succes is maximale aandacht voor het contact tussen leidinggevende en medewerker!

met ons lijf en wat we erin sto helaas is het omgekeerde ook

Zonder wollig taalgebruik te hoeven inzetten is het mogelijk om met de juiste kennis over je eigen invloed in het contact, aangevuld met vraagtechnieken, een werkelijk succesvoor te meer Sterker nog, het omgekeerde is realiteit ervaren. van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d

beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet ‘Het lijkt simpel, is het ook’ plantaardige enentedat veel ongezonde voeding. Tel je alledaagse stress die veel mensen ondergaan bi Uit ervaring weten we dat leidinggevenden vaak enthousiheb je de ideale oorzaak voor een toename van ove aste mensen zijn die veel kennis bezitten over hun vak en diabetes chronische aandoeningen. laat dat nu het bedrijf en zien ween ook dat zij maximaal hun best En doen het geval zijn deze laatste 50 jaar. om medewerkers te laten groeien binnen de organisatie. En

wanneer die ‘klik’ er dan toevallig is, zie je dat de medewerker ook inderdaad een stapje verder komt dankzij jouw kennis en gedrevenheid. Geweldig, want daar doe je je het immers voor. En het wordt nog leuker als je ook invloed hebt op die ‘toevallige klik’, toch?

Workshop of training

Leer over kansen en valkuilen in het contact met medewerkers. Je brengt in contact met anderen op de eerste plaats jezelf mee en dat is zoveel meer dan je denkt. I-Move biedt een training die opgedeeld is in vier workshops. Het programma is er voor iedereen die meer wil weten over het hoe en waarom van diverse gespreksmethoden en welke bijdrage deze kunnen leveren in het aanwakkeren en beïnvloeden van de intrinsieke motivatie van werknemers.

De juiste benadering is dus vooral afhankelijk van de behoefte van de werknemer. Maar hoe kan het dat jij en je collega bij dezelfde werknemer dezelfde benadering hanteren en je Voor meer informatie collega wel succes heeft en jij niet? Je collega heeft misschien Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot Victor Boldewijn toevallig meer een klik met deze medewerker zou je kunnen de volwassen bevolking in 2016. Er komen elk ja www.i-move.nl denken. En dat klopt helemaal. Alleen die klik is niet zo diabeten bij in Nederland. We zien steeds meer victor@i-move.nl toevallig als we vaak wel geneigd zijn te denken. De ‘klik’ die uitvallen door overspannenheid, burn-out en/of d 06-131-918-28 de klant ervaart is een goede band met zijn/haar leidinggeToch lonkt er licht aan de horizon, het gezond leve vende. In de psychologische praktijk wordt al decennialang onderzoek gedaan naar dat contact. Bij I-Move hebben we die kennis vertaalt naar concrete en praktische handvatten.

is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 17 LifeStyle Magazine 4


SNEAKERS BAD & BEACH SNEAKERS


11

MINDFULNESS OP HET WERK

LEEFSTIJL

Iedereen wil graag bevlogen en met plezier werken. Iedereen wil een team dat ook onder hoge druk effectief samenwerkt. Kwaliteit leveren aan tevreden klanten is het doel. En dat lukt alleen met gezonde bevlogen Leefstijlenkan een gezondheids medewerkers. Mindfulness is daartoe een onmisbare met ‘wayons of work.’ lijf en wat we erin sto Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn met een open en oordeelvrije opmerkzaamheid. Die bewuste aandacht en opmerkzaamheid helpt je om niet aan stress ten onder te gaan en vriendelijk te blijven naar jezelf. Het maakt je bewust van patronen die je energie doen weglekken of je prestaties drukken. Medewerkers die mindfulness in hun werk verstevigen, leren bewuste keuzes maken die tot betere uitkomsten leiden: voor hun eigen gezondheid, voor hun collega’s en voor de klant. MBCT combineert het vergroten van de opmerkzaamheid met de kracht van de beïnvloeding van je gedachten.

helaas is het omgekeerde ook

Sterker nog, het omgekeerde is realiteit voor meer van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet plantaardige en te veel ongezonde voeding. Tel je alledaagse stress die veel mensen ondergaan bi heb je de ideale oorzaak voor een toename van ove diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu het geval zijn deze laatste 50 jaar.

MBCT is een bewezen effectieve manier om beter met stress en milder met jezelf om te gaan. Het versterkt je veerkracht, zelfvertrouwen en optimisme.

Trainingen Mindful Werken training In 8 bijeenkomsten, gedurende 8 weken word je getraind in het toepassen van mindfulness in je werk. Je leert je aandacht sturen, omgaan met stress, loslaten van automatische niet helpende patronen, je energiebalans bewaren en effectiever communiceren op het werk. Introductieworkshop Mindfulness op het werk Voor medewerkers en management. Samen maak je kennis met de effecten van mindfulness. In een dag leer je de basisprincipes van mindfulness, stresshantering, en mindful communiceren. Met handige tools en kleine oefeningen die direct toepasbaar zijn.

Voor meer informatie

Linda Vriend Master Advanced Nursing Practice, Master of Science www.werkaanjezaak.nl info@werkaanjezaak.nl T 06 - 131 91 828

Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot de volwassen bevolking in 2016. Er komen elk ja diabeten bij in Nederland. We zien steeds meer uitvallen door overspannenheid, burn-out en/of d Toch lonkt er licht aan de horizon, het gezond leve is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 19 LifeStyle Magazine 4


Leefstijl Switch Programma Oud gedrag is vaak lastig aan te passen, zeker als het al jaren is ingesleten. Onze ‘oude’ reptielen en zoogdieren hersenen zorgen ervoor dat we de oude routine vasthouden of snel terugvallen. Onderzoek wijst echter uit dat, met de adequate kennis, de juiste prikkel en goede ondersteuning, duurzaam resultaat te bereiken is. Niet alleen in gezondheid, maar ook in energie en leefkwaliteit. Het gaat echter niet vanzelf...

Ga ook voor duurzame inzetbaarheid van uw werknemers door het Leefstijl Switch Programma! Voor meer informatie mail naar info@nieuwe-gezondheid.nl Als werkgever wil je waar mogelijk, een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven en gezondheid van je medewerkers. Nieuwe Gezondheid reikt in het Leefstijl Switch programma en bewustwordingsmaterialen aan om medewerkers te inspireren gezonde leefstijl actiefs te nemen. Niet dwingend, maar op eigen kracht en initiatief.

• • • •

Bewustwordingsprogramma voeding en beweging Persoonlijke start analyse en persoonlijk advies Mogelijkheid tot gebruik maken van ESF subsidie Voor ieder bedrijf een programma op maat

www.nieuwegezondheid.nl


10

10

LEEFSTIJL SWITCH LEEFSTIJL SWITCH LEEFSTIJL SWITCH POSITIEVE GEZONDHEID leefstijl switch programma POSITIEVE GEZONDHEID POSITIEVE GEZONDHEID

LEEFSTIJL

Positieve Gezondheid is een nieuwe kijk op gezondheid, ontwikkeld Positieve Gezondheid is een nieuwe ieve Gezondheid is een nieuwe kijk op gezondheid, ontwikkeld in opdracht van VWS doorkijk artsop engezondheid, onderzoekerontwikkeld Machteld Huber. opdracht van VWS door arts onderzoeker Machteld dracht vaninVWS doorDe arts onderzoeker Machteld Huber. zesen dimensies vanen Positieve Gezondheid zijn:Huber. Devan zes Positieve dimensies van Positieve Gezondheid zijn: zingeving, kwaliteit van leven, es dimensies Gezondheid zijn: Lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, Leefstijl een gezondheids Lichaamsfuncties, mentaalzingeving, welbevinden, zingeving, kwaliteitkan van leven, amsfuncties, mentaal welbevinden, kwaliteit vanenleven, sociaal-maatschappelijk participeren dagelijks functioneren. met ons lijf en wat we erin sto sociaal-maatschappelijk en dagelijks functioneren. al-maatschappelijk participeren enparticiperen dagelijks functioneren.

Kansen Positieve gezondheid voor bedrijven Positieve gezondheid plaatst onze gezondheid in een breed Kansen Positieve gezondheid voor bedrijven ve gezondheid voor bedrijven

helaas is het omgekeerde ook

perspectief, een mens is meer dan breed alleen de onderdelen Positieve gezondheid plaatst onze gezondheid in een ndheid plaatst onze gezondheid in want een breed Lichaamsfuncties het alle elementen uit hetLichaamsfuncties model te Sterker nog, perspectief, een mens is meerDoor dan alleen de onderdelen ant een mens is meer want danvan alleen delichaam. onderdelen het omgekeerde is realiteit voor meer Lichaamsfuncties belichten en bespreekbaar te maken, kun jeteer ook aandacht van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d van het lichaam. Door alle elementen uit het model am. Door alle elementen uit het model te 10 aan je geven en de focuskun leggen belichten en bespreekbaar te maken, je er op ookgezondheidsbevordering aandacht espreekbaar te maken, kun er ook aandacht beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet 10 enfocus iemands mogelijkheden, in plaats van alleen kijken naar plantaardige 10 geven de leggen op gezondheidsbevordering de focusaan leggen op en gezondheidsbevordering 8 en te veel ongezonde voeding. Tel je 6 ziekte en wat er plaats niet meer Dekijken uitwerking en iemands mogelijkheden, in van kan. alleen naar van Positieve alledaagse mogelijkheden, in plaats van alleen kijken naar 8 stress die 8veel mensen ondergaan bi 6 vindt vooral door devan medewerkers Dagelijks Men ziekte enDe watuitwerking ergezondheid niet meer De uitwerking Positieve zelf plaats. De6 er niet meer kan. vankan. Positieve 4 heb je de ideale oorzaak voor een toename van welbe ove functioneren Mentaal 4 werkgever kan er wel stimulerende gezondheid vindt vooralzelf door de medewerkers zelf plaats. De en bewustworDagelijks 4 Mentaal ndt vooral door de medewerkers plaats. Deeen sterke Dagelijks 2 diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu functioneren welbevinden functioneren welbevinden dingsrol insterke hebben. werkgever kan er wel een stimulerende en bewustworn er wel een sterke stimulerende en bewustwor2 2 0 het geval zijn deze laatste 50 jaar. bben. dingsrol in hebben. 0 0

Leefstijl Switch – Positieve Gezondheid voor bedrijven Leefstijl Switch –programma Positieve Gezondheid h – Positieve Gezondheid uitdaging voor elk bedrijf, maar ook voor elk individu, programma voorDe bedrijven or bedrijven

is een kiezen die resultaat biedt, liefst duurzaam uitdaging elkaanpak bedrijf, maar ook voor elk individu, voor elkDe bedrijf, maar voor ook voor elk individu, resultaat. naar onderzoek op gebied van gedragsaanpakbiedt, kiezen dieKijkend resultaat biedt, liefst duurzaam k kiezen is dieeen resultaat liefst duurzaam Meedoen Zing de op volgende 3van stappen cruciaal zijn voor Kijkend naar onderzoek gebied gedragsend naarresultaat. onderzoek opverandering gebied van zijn gedragsMeedoen Zingeving Meedoen Zingeving duurzaam resultaat: verandering zijn decruciaal volgende stappen cruciaal zijn voor ijn de volgende 3 stappen zijn3voor 1. Bewustwording ultaat: duurzaam resultaat: 2. Uitnodiging, de prikkel 1. Bewustwording ding Kwaliteit van leven van gezond gedrag 2. Uitnodiging,3.deConditioneren prikkel g, de prikkel Kwaliteit van leven Kwaliteit van leven 3. Conditioneren ren van gezond gedrag van gezond gedrag Positieve gezondhei Het Leefstijl Switch - Positieve Gezondheid programma (van 6 Positieve gezondheid model Positieve gezondheid model of 12-programma maanden) maakt bewust Het Leefstijl Switch Positieve Gezondheid programma (van 6van de leefstijlewitch - Positieve Gezondheid (van 6 werknemers » Actieprikkels die ondersteunen om de actie lementen die ziekteverhogend werken, nodigt ze uit om een 12 maanden) maakt werknemers bewust van de leefstijlen) maakt of werknemers bewust van de leefstijlete blijven nemenom de actie » Actieprikkels die ondersteunen » Actieprikkels die ondersteunen om de actie Leefstijl te kiezennodigt en ondersteunt ze om het nieuw lementen die ziekteverhogend werken, ze uit om een ziekteverhogend werken, nodigt Switch ze uit om een » Een link naar professionals, mocht blijken dat men te blijven nemen te blijven nemen gedrag te conditioneren. Hierdoor Leefstijl Switchgekozen te kiezen en ze om het nieuw wordt het een h te kiezen en ondersteunt ze om hetondersteunt nieuw additionele nodig heeft » Een link naarblijken professionals, mocht blijken dat men » Een link naar professionals, mocht dat menhulp duurzaam onderdeel van de leefstijl kan men er een leven gekozen gedrag te conditioneren. Hierdoor wordten het een ag te conditioneren. Hierdoor wordt het een » Indien een gezamenlijke beweegchallen hulp nodiggewenst, heeft additionele hulp nodigadditionele heeft Overgewicht is gestegen van 15% in de jaren 60 tot vruchten vanenplukken. duurzaam onderdeel van deeen leefstijl kan menWerknemers er een levenworden als het derdeel van de leefstijl enlang kan de men er leven met trackersbeweegchallenge Indien gewenst, eenactivity gezamenlijke » Indien gewenst, een»gezamenlijke beweegchallenge de volwassen bevolking in 2016. Er komen elk ja ware opgeleid hun lang de vruchten van plukken.tot Werknemers worden als het ten van plukken. Werknemers worden als het eigen leefstijlcoach. trackers met activity trackers met activity diabeten bij in Nederland. We zien steeds meer tot hun eigen leefstijlcoach. tot hun ware eigenopgeleid leefstijlcoach. Het bedrijf bepaalt zowel de duur burn-out en frequentie vand uitvallen door overspannenheid, en/of Elementen van het programma zijn: stijlcampagnes, als de te bespreken leefstijlthema’s. Het bedrijf bepaalt zowel de duur en frequentie van de leefHet bedrijf bepaalt zowel de duur en frequentie deaan leef-de horizon, het gezond leve Toch lonkt ervan licht gezondheid – Bewegen is medicijn lezing Elementen van»hetPositieve programma zijn: n het programma zijn: stijlcampagnes, als de te bespreken leefstijlthema’s. stijlcampagnes, als de te bespreken leefstijlthema’s. is namelijk bekend. De Gezondheidsraad public 1 tot 3 leefstijlcampagnes voorlezing op de werkvloer » –Positieve –lezing Bewegen is medicijn ezondheid Bewegengezondheid is»medicijn Meer informatie » werkvloer Een Positieve Gezondheid en Leefstijl Switch intake » 1 totvoor 3 leefstijlcampagnes voor op de werkvloer tijlcampagnes op de 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de John van Heel Meer informatie Meer informatie voor elke medewerker » Eenen Positieve en Leefstijl Switch intake ve Gezondheid LeefstijlGezondheid Switch intake richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea info@leefstijlclub.nl John van Heel John van Heel » Een persoonlijk leefstijlinspiratie en DOE portaal medewerker voor elke medewerker voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove T 06 - 536 23 485 info@leefstijlclub.nl info@leefstijlclub.nl voor de medewerkers » Een persoonlijk leefstijlinspiratie en DOE portaal nlijk leefstijlinspiratie en DOE portaal en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da T 06 - 536 23 485 T 06 - 536 23 485 dewerkers voor de medewerkers maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w

wisten en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 21 LifeStyle Magazine 4


Professionele partners stellen zich voor

13

NIEUWE GEZONDHEID

BEDRIJVEN IN BEWEGING Professionele partners stellen zich voor

NIEUWE GEZONDHEID

Vaak is het voor bedrijven, die initiatief willen nemen om medewerkers positiefBEDRIJVEN te stimuleren opIN gebied van gezondheid en leefstijl, lastig om de BEWEGING juiste samenwerkingspartij te vinden. Daarom brengt Nieuwe Gezondheid deze professionals bij elkaar voor werkgevers. In deze Nieuwe Gezondheid nieuwsbrief voor bedrijven stellen wij deze partners aan u voor. Elke partner brengt een eigen expertise, zodat u niet verder hoeft te shoppen. Heeft u zelf specifieke vragen, mail die gerust naar info@nieuwe-gezondheid.nl 17 17

ofessionele partners stellen zich voor

Professionele partners stellen zich voor IEUWE GEZONDHEID DRIJVEN IN BEWEGING Massagepraktijk NIEUWE GEZONDHEID Holistic BEDRIJVEN IN BEWEGING

MLV Coaching & Counselling

Massagepraktijk Holistic is een praktijk aan huis voor zowel Een chronische ziekte combineren met werk lijkt soms een ontspanningsmassage als therapeutische massage en onmogelijke opgave. Elke dag geconfronteerd worden met verzorgt massage-workshops op locatie voor minimaal 4 tot beperkingen zoals pijn, vermoeidheid en ongemakken. maximaal 8 personen. Ons lichaam is erg goed in staat zichzelf Ook mantelzorgers die een chronisch zieke persoon onderte herstellen, maar je moet het wel op weg helpen. Een duwtje steunen merken dat er veel energie en tijd in de begeleiding Minder klachten de juiste (zit)houding op Rondom verslaving hangt altijd een groot stigma, ook op in delichamelijke rug, soms letterlijk, is door het begin. Massage is: Uit je hoofd gaat zitten, wat vaak tennog koste gaat van de productiviteit en de werkplek, minder verzuim voor de werkgever en een fittere heteffectiviteit werk. Dat van is jammer, want als je er niets aan doet wordt en weer leren voelen. het werk. werknemer, rding gezonder leven dat is het resultaat van de begeleiding door Yergo. het altijd erger. Met alle negatieve gevolgen voor werknemer enDoor werkgever. IS BETER DAN GENEZEN ! hier beter mee om te leren gaan, zijn werknemers nder te leven hebben wijVOORKOMEN prikkels nodig, stwording gezonder levenheeft ruim 10 jaar ervaring met werkpleust te worden vanYoke wat we kunnen doen, van Lent vaak in staat om geheel of gedeeltelijk terug te keren in het dat doen. Elk individu draagt natuurlijk eel gezonder leven hebben wijleefstijl prikkels nodig, elijkheid voorte zijn of haar eigen Counselling biedt psychosociale hulp over als jehun al kergonomie en heeft ondertussen honderden mensen Steenbrink informatie arbeidsproces en krijgen ze de regie weer terug ns bewust te worden kun vanVoor wat wemeer kunnen doen, chter als werkgever je positieve dat doen. Elk individu naar draagt natuurlijk geholpen om de werkplek goed in te richten en lichamelijke vaker tevergeefs probeerde te stoppen met problematisch nrom en we eventueel ondersteunen een www.massageholistic.nl eigen leven. ntwoordelijkheid voor zijn of haar eigen Dit is immers zowel in het voordeel van leefstijl heid, als ongemakken werkgever kun je positieve te voorkomen of te verminderen. Zij ziet hoe de middelengebruik (alcohol, drugs) of obsessief gedrag (seks/ van de echter organisatie. Miranda van Putten andragen en eventueel ondersteunen naar een leefstijl. Dit is immers zowel in het voordeel van ons zittende relaties, eten, gamen). Bewustwording, herkennen T van 06 –cultuur 477 65 623 steeds weer lichamelijke ongemakken porno, Marion Lanslots van MLV Coaching & Counselling helpt en uitgebreide menukaart activiteirker van de organisatie. ding,als stimulering en begeleiding op het geeft en is gepassioneerd spreker, trainer en coach over dit van patronen en het geven van voorlichting zijn belangrijke op professionele wijze de ziekte te accepteren en biedt even voor bedrijven en werknemers. De befstijl biedt een uitgebreide menukaart van activiteiinspiratieworkshops en -cursussen onderwerp. Verder ondersteunt zij organisaties op het gebied onderdelen omom tehier helpen een veranderingsproces opgeeft gangze handvatten beter mee om te gaan. Daarbij wustwording, stimulering en begeleiding rzorgd), elke 2 maanden onze leefstijl- en op het zonder leven voor bedrijven en werknemers. De f en poster, een Actief leven programma van duurzame inzetbaarheid en overige vragen op het gebied te brengen om mentaal fit te worden/blijven. ondersteuning voor mantelzorgers. inspiratieworkshops en -cursussen s,e zijn een leefstijl persoonlijk leefstijl inspiratieplatntern elkebeweegdashboard, 2 maanden onze leefstijl- en rkers verzorgd), inclusief een van gezonde werkplek inrichting. Ze biedt hulp door middel van counselling waardoor het euwsbrief en poster, een Actief leven programma l DOE-box, online leefstijlcursussen, een yo trackers, persoonlijk inspiratieplatworkouteen programma enleefstijl een leefstijl Vincent Steenbrink als zelfstandig counsellor in de inzicht in de ziekte,brengt, communicatie en structuur rondom een medewerkers oor individueleinclusief coachingeen op beweegdashboard, het gebied , Leefstijl DOE-box, online leefstijlcursussen, een Meer info en tips complementaire zorg, gedegen samen ervachronische ziekte beter verlooptvakkennis en ervoor zorgt datmet er minder betes, stress hantering, gezonde voeding, webvideo workout programma en een leefstijl amma, voor individuele coaching op het gebied uitval zal zijn. www.facebook.com/YergoTips ringsdeskundigheid. Hij kan zich gemakkelijk in jouw situatie llen, diabetes, stress hantering, gezonde voeding, verplaatsen. www.yergo.nl Kortom: chronische ziekte en mantelzorg combineren met tips jlclub.nl werk is informatie goed mogelijk, met de juiste begeleiding, MLV CC Direct contact met Yoke Voor meer eel jlclub.nl helpt hierbij. yoke@yergo.nl www.counsellingbijverslaving.nl 3 485 T 06 – 215 52 825 vincent@counsellingbijverslaving.nl Voor– meer informatie T 043 204 30 15 www.MLV-coaching-counselling.nl Marion Lanslots info@MLV-coaching-counselling.nl T 06 – 462 34 221

Yergo

Steenbrink Counselling


e voortologie vooral in de eiding g voor kstechten en jn niet

willen enHR hologian we echnieeidinggende ehalen n, maar ag een et een

WerkaanjeZaak NIEUWE GEZONDHEID

Gesprekstechnieken voor leidinggevenden

BEDRIJVEN IN BEWEGING

11

Linda Vriend is ruim 14 jaar werkzaam bij een instelling in de Geestelijke Gezondheidszorg en werkt daarnaast als trainer/ Victor Boldewijn volgde de opleidingen Social Work, de voort- coach en methodiekontwikkelaar bij Werk aan je Zaak. Als gezette opleiding GGZ en MD, de Pre-master Psychologie verpleegkundig specialist en regiebehandelaar traint, coacht en de Master SW. In de loop der jaren heeft hij zich vooral en behandelt zij mensen met lichte tot forse psychische gespecialiseerd in gesprekstechnieken. Victor heeft in de problemen. GGZ gewerkt als behandelaar en alsbijdocent bij de opleiding Linda Vriend is ruim 14 jaar werkzaam een instelling in de Toegepaste Psychologie. Sinds 2010daarnaast werkt hij als volledig voor Ze is gespecialiseerd in klachten op het gebied van stemming Geestelijke Gezondheidszorg en werkt trainer/ zichzelf en traint hij teams en organisaties bijjegesprekstechen emoties, stress en persoonlijkheidsvalkuilen. Linda heeft coach en methodiekontwikkelaar bij Werk aan Zaak. Als nieken. Daarnaast begeleidt hij organisaties traint, bij conflicten verpleegkundig specialist en regiebehandelaar coacht en na de opleiding tot Master Advanced Nursing Practice (MANP) zijn niet en de Master of Science (MSc) Health Care onder andere de en cultuurveranderingen. behandelt zij mensen De metgeboden lichte totprogramma’s forse psychische abstract of wollig, maar praktisch en concreet. opleiding tot Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) problemen. gedaan en de opleiding tot trainer Emotie Regulatie. houdt zichinbezig metop hethet opleiden leidingZe isI-Move gespecialiseerd klachten gebied van stemming gevendenstress die deenintrinsieke motivatie van werknemers willen Ze geeft inmiddels 5 jaar MBCT-training aan mensen met en emoties, persoonlijkheidsvalkuilen. Linda heeft aanwakkeren. Dat doet Victor door leidinggevenden enHR willen stress ennemen stemmingom gerelateerde klachten en Mindful Werken na de opleiding tot Master Advanced Nursing Practice (MANP) Vaak is het voor bedrijven, die initiatief medewerkers medewerkers te trainen in een aantal effectieve psychologiaan mensen die gedurende de dag hun energie effectief en de Master of Science (MSc) Health Care onder andere de positief te stimuleren op gebied van gezondheid en leefstijl, lastig omtoe dedoet. sche gesprekstechnieken. Tijdens het programma staan we willen inzetten inLeefstijl datgene watkan er werkelijk opleiding tot Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) een gezondheids stil juiste bijeneen essentiële voorwaarden om gedaan de aantal opleiding tot trainer Emotie Regulatie. samenwerkingspartij tevraagtechnievinden. Daarom brengt Nieuwe Gezondheid ken ook werkelijk effectief in te kunnen zetten. Als leiding- Meer info en tips met ons lijf en wat we erin sto Linda Vriend is ruim 14 jaar werkzaam bij een instelling in de deze professionals bij elkaar voormet werkgevers. gevende kan je ontzettend veel doen om demensen dieperliggende www.werkaanjezaak.nl Ze geeft inmiddels 5 jaar MBCT-training aan helaas is het omgekeerde ook Geestelijke motivatie van werknemers aanklachten te wakkeren. Mensen behalen Linda VriendGezondheidszorg en werkt daarnaast als trainer/ stress en stemming gerelateerde en Mindful Werken Victor Boldewijn volgde de opleidingen Social Work, de voortcoach en methodiekontwikkelaar bij Werk aan je Zaak. Als doelendie niet doordat anderen belangrijk maar info@werkaanjezaak.nl aanhun mensen gedurende de dagdit hun energievinden, effectief gezette opleiding GGZ en MD, de Pre-master Psychologie verpleegkundig specialist en regiebehandelaar traint, coacht In deze Nieuwe Gezondheid nieuwsbrief stellen aan u voor. doordat ze het zelf echtwat willen. I-Movevoor levert daar graag eenwij Tdeze 06 - partners 131 91 828 willen inzetten in datgene er werkelijk toebedrijven doet. en de Master SW. In de loop der jaren heeft hij zich vooral en behandelt zij mensen met lichte tot forse psychische Elkebijdrage partner brengt eenteeigen expertise, zodat u niet verder hoeft te shoppen. Sterker nog, het omgekeerde is realiteit voor meer aan door vertellen over en te oefenen met een gespecialiseerd in gesprekstechnieken. Victor heeft in de problemen. Heeft u zelf specifieke vragen, mail die gerust naar info@nieuwe-gezondheid.nl van de bevolking. 87,5% van de bevolking behaalt d aantal zeer gesprekstechnieken. Meer info en tipseffectieve GGZ gewerkt als behandelaar en als docent bij de opleiding beweegrichtlijn niet en 75% van de bevolking eet www.werkaanjezaak.nl Toegepaste Psychologie. Sinds 2010 werkt hij volledig voor Ze is gespecialiseerd in klachten op het gebied van stemming Meer info en tips Linda Vriend plantaardige en te veel ongezonde voeding. Tel je zichzelf en traint hij teams en organisaties bij gesprekstech- en emoties, stress en persoonlijkheidsvalkuilen. Linda heeft www.I-Move.nl info@werkaanjezaak.nl alledaagse stress die veel mensen ondergaan bi nieken. Daarnaast begeleidt hij organisaties bij conflicten en na de opleiding tot Master Advanced Nursing Practice (MANP) T 06Victor - 131 Boldewijn 91 828 heb of je Science de ideale oorzaak voor toename cultuurveranderingen. De geboden programma’s zijn niet en de Master (MSc) Health Careeen onder anderevan de ove info@i-move.nl diabetes en chronische aandoeningen. En laat dat nu wollig, opleiding tot Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) Tabstract 06 - 131of91 828 maar praktisch en concreet. het geval zijn deze laatste 50 jaar. gedaan en de opleiding tot trainer Emotie Regulatie. I-Move houdt zich bezig met het opleiden van leidinggevenden die de intrinsieke motivatie van werknemers willen Ze geeft inmiddels 5 jaar MBCT-training aan mensen met aanwakkeren. Dat doet Victor door leidinggevenden enHR stress en stemming gerelateerde klachten en Mindful Werken medewerkers te trainen in een aantal effectieve psychologi- aan mensen die gedurende de dag hun energie effectief sche gesprekstechnieken. Tijdens het programma staan we willen inzetten in datgene wat er werkelijk toe doet. stil bij een aantal essentiële voorwaarden om vraagtechnieken ook werkelijk effectief in te kunnen zetten. Als leiding- Meer info en tips gevende kan je ontzettend veel doen om de dieperliggende www.werkaanjezaak.nl Minder lichamelijke klachten door juiste (zit)houding op Rondom motivatie van werknemers aan tedewakkeren. Mensen behalen Lindaverslaving Vriend hangt nog altijd een groot stigma, ook op de werkplek, minder verzuim voor de werkgever en een fittere het werk. Dat is jammer, want als je er niets aan doet wordt hun doelen niet doordat anderen dit belangrijk vinden, maar info@werkaanjezaak.nl werknemer, dat is het resultaat van de begeleiding door Yergo. het altijd erger. doordat ze het zelf echt willen. I-Move levert daar graag een T 06 - 131 91Met 828alle negatieve gevolgen voor werknemer en werkgever. bijdrage aan door te vertellen over en te oefenen met een Yoke van Lent heeft ruim 10 jaar ervaring met werkpleaantal zeer effectieve gesprekstechnieken. kergonomie en heeft ondertussen honderden mensen Steenbrink Counselling biedt psychosociale hulp als je al geholpen om de werkplek goed in te richten en lichamelijke vaker tevergeefs probeerde te stoppen met problematisch Meer info en tips ongemakken te voorkomen of te verminderen. Zij ziet hoe de middelengebruik (alcohol, drugs) of obsessief gedrag (seks/ www.I-Move.nl zittende cultuur ons steeds weer lichamelijke ongemakken porno, relaties, eten, gamen). Bewustwording, herkennen Victor Boldewijn geeft en is gepassioneerd spreker, trainer en coach over dit van patronenOvergewicht en het geven is van voorlichting gestegen van zijn 15%belangrijke in de jaren 60 tot info@i-move.nl onderwerp. Verder ondersteunt zij organisaties op het gebied onderdelen om te helpen een veranderingsproces opkomen gang elk ja de volwassen bevolking in 2016. Er T 06 - 131 91 828 van duurzame inzetbaarheid en overige vragen op het gebied te brengen om mentaal fit te worden/blijven. diabeten bij in Nederland. We zien steeds meer van gezonde werkplek inrichting. uitvallen door overspannenheid, burn-out en/of d Vincent Steenbrink brengt, als zelfstandig counsellor in de Tochzorg, lonktgedegen er licht vakkennis aan de horizon, het ervagezond leve Meer info en tips complementaire samen met is namelijk bekend. De Gezondheidsraad www.facebook.com/YergoTips ringsdeskundigheid. Hij kan zich gemakkelijk in jouw situatie public verplaatsen. 2015 de nieuwe voedingsrichtlijn en in 2017 de www.yergo.nl

WerkaanjeZaak

Professionele partners stellen zich voor

NIEUWE GEZONDHEID

BEDRIJVEN IN BEWEGING

Gesprekstechnieken voor leidinggevenden

LEEFSTIJL

WerkaanjeZaak

Yergo

Steenbrink Counselling

Direct contact met Yoke

Voor meer informatie voor gezonder leven en beperking van ziekte, ove

yoke@yergo.nl T 06 – 215 52 825

richtlijn. Samen vormen deze richtlijnen een idea

www.counsellingbijverslaving.nl en diabetes. Gewoon allemaal toepassen zou je da vincent@counsellingbijverslaving.nl maar helaas komen we uit een tijdperk waarin w T 043 – 204 30 15 en andere dingen hebben geleerd. Hoog tijd wisten

leefstijlupdate dus. Weert in Beweging 2018 LifeStyle Magazine

4 23


12

Professionele partners stellen zich voor

NIEUWE GEZONDHEID

BEDRIJVEN IN BEWEGING

2B-Alive

LifeStyle health & prevention

2B-Alive Coaching en Counselling wordt o.a. ingezet voor het voorkomen en behandelen van burn-out.

Sinds 1995 begeleidt het team van LifeStyle health & prevention Weert medewerkers met fysieke en of mentale klachten terug naar (eigen) werk. Ze zijn gespecialiseerd in re-integratie trajecten voor zorg- en productiemedewerkers en begeleiden medewerkers liefst op de werkplek zelf.

Helena Beers is jarenlang werkzaam geweest als Medewerker HR en Casemanager. Zij werd tot tweemaal toe getroffen door burn-out en heeft aan den lijve ondervonden hoe zowel werkgevers als werknemers vaak “zoekende” zijn naar de juiste behandeling, of hoe hiermee om te gaan. In 2013 heeft Helena 2B-Alive opgericht. Zij begeleidt mensen met burn-out en geeft daarnaast voor organisaties/arbodiensten/ geïnteresseerden trainingen over hoe om te gaan mét, en het voorkomen ván burn-out.

Preventief bieden zij fysieke belastingsonderzoeken aan, de zogenaamde PMO (preventief medisch onderzoek) bijv. als onderdeel van een RIE. In het kader van duurzame inzetbaarheid worden deze onderzoeken vaak gevolgd door vitaliteitscoach gesprekken, taakspecifieke scholingen en/of het opleiden tot ergocoaches.

“Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 14 “Werken aan gezondheid loont en is een win-win. De procent van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten.” gezondheid en inzetbaarheid van de medewerker nemen duurzaam toe. “

Meer informatie vindt u op haar website

www.2b-alive.nl

Contactgegevens

Helena Beers Registercounsellor en RBCZ Therapeut T 06 – 281 51 224 info@2b-alive

Voor vragen of meer informatie

Neem geheel vrijblijvend contact op Paul Broens Fysiotherapeut,Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid T 0495 – 543 710 M 06 – 504 36 572 pbroens@lshp-weert.nl óf info@lshp-weert.nl www.lshp-weert.nl


14

Professionele partners stellen zich voor

NIEUWE GEZONDHEID

BEDRIJVEN IN BEWEGING

Gesprekstechnieken voor leidinggevenden

Bewustwording gezonder leven

Om structureel gezonder te leven hebben wij prikkels nodig, zowel om ons bewust te worden van wat we kunnen doen, Victor Boldewijn volgde de opleidingen Social Work, de voort- als ook waarom we dat doen. Elk individu draagt natuurlijk gezette opleiding GGZ en MD, de Pre-master Psychologie zelf de verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen leefstijl en de Master SW. In de loop der jaren heeft hij zich vooral en gezondheid, echter als werkgever kun je positieve gespecialiseerd in gesprekstechnieken. Victor heeft in de impulsen aandragen en eventueel ondersteunen naar een GGZ gewerkt als behandelaar en als docent bij de opleiding gezondere leefstijl. Dit is immers zowel in het voordeel van Toegepaste Psychologie. Sinds 2010 werkt hij volledig voor de medewerker als van de organisatie. zichzelf en traint hij teams en organisaties bij gesprekstechnieken. Daarnaast begeleidt hij organisaties bij conflicten en Leefstijlclub biedt een uitgebreide menukaart van activiteicultuurveranderingen. De geboden programma’s zijn niet ten voor bewustwording, stimulering en begeleiding op het abstract of wollig, maar praktisch en concreet. vlak van gezonder leven voor bedrijven en werknemers. De belangrijkste zijn leefstijl inspiratieworkshops en -cursussen (eventueel intern verzorgd), elke 2 maanden onze leefstijl- en I-Move houdt zich bezig met het opleiden van leidinggevenden die de intrinsieke motivatie van werknemers willen inspiratienieuwsbrief en poster, een Actief leven programma aanwakkeren. Dat doet Victor door leidinggevenden enHR met activity trackers, een persoonlijk leefstijl inspiratieplatmedewerkers te trainen in een aantal effectieve psychologi- form voor medewerkers inclusief een beweegdashboard, sche gesprekstechnieken. Tijdens het programma staan we leefstijlscan, Leefstijl DOE-box, online leefstijlcursussen, een stil bij een aantal essentiële voorwaarden om vraagtechnie- compleet webvideo workout programma en een leefstijl ken ook werkelijk effectief in te kunnen zetten. Als leiding- coachprogramma, voor individuele coaching op het gebied gevende kan je ontzettend veel doen om de dieperliggende van bv. afvallen, diabetes, stress hantering, gezonde voeding, motivatie van werknemers aan te wakkeren. Mensen behalen en meer. hun doelen niet doordat anderen dit belangrijk vinden, maar doordat ze het zelf echt willen. I-Move levert daar graag een Meer info en tips bijdrage aan door te vertellen over en te oefenen met een www.leefstijlclub.nl aantal zeer effectieve gesprekstechnieken. John van Heel info@leefstijlclub.nl Meer info en tips T 06 – 536 23 485 www.I-Move.nl Victor Boldewijn info@i-move.nl T 06 - 131 91 828

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 25


AKTIE:

Proefbehandeling van €119,-

nu voor € 79,zie de achterpagina voor deze aanbieding!


WEERT MEDIA GROEP

tc clinics weert power to aan de slagcreate met inweert beweging media uw lijf! www.weertinbeweging.nl

www.weertmedia.nl Samen Positief Gezond!

Centimeters verliezen was nog nooit zo gemakkelijk! U ligt 55 minuten comfortabel in onze stoel terwijl onze medisch gecertificeerde TC CRYO uw gekozen zone behandelt. Door 15 minuten te koelen naar 6°C en vervolgens kort weer op te warmen naar 41°C (en dit meerdere keren te herhalen) wordt het verbrandingsproces van vetcellen in gang gezet. Witte vetcellen worden hierbij door een lichaamseigen hormoon actief gemaakt en nemen de kenmerken aan van bruine vetcellen. Deze laatste hebben als kenmerk dat ze kunnen verbranden en zullen dit dan ook tijdens de behandeling maar ook in de periode daarna doen! We kennen drie aandachtsgebieden in het traject en u kunt zelf bepalen op welke wijze en hoeveel aandacht er aan elk van die gebieden geschonken wordt. Tijdens een uitgebreide intake met uw TC-Clinic coach wordt met u de te volgen weg naar fitter zijn besproken. Wij willen veel van u weten. Natuurlijk nemen we u letterlijk de maat door middel van verschillende weeg- en meetmethodes. We willen van u weten of u contra-indicaties heeft, wat uw eet- en bewegingspatroon is en wat u zelf als realistische te behalen doelen ziet in relatie tot het door

de verhoudingen of portie groottes al voldoende voor een zichtbaar en voelbaar resultaat! Verder bieden we u nog de mogelijkheid om met supplementen uw voeding aan te vullen of uw stofwisseling te verbeteren. Dit kan ervoor zorgen dat uw honger afneemt, uw gewichtsverlies wat sneller verloopt of uw energie toeneemt. Bewegingsadvies Beweging is belangrijk. Uw TC CLINICS specialist kijkt samen met u wat er verbeterd kan worden, maar dan ook op uw maat!

“Een makkelijke en veilige manier om centimeters te verliezen!” gewenste gewichtsverlies en het wegwerken van de ongewenste figuurverstorende vetlaagjes. In overleg met uw coach wordt dan besproken wat voor u de manier is om tijdens een traject van 4 tot 8 weken de door u gestelde doelen te behalen. U kunt dit traject zo vaak volgen als nodig en/of wenselijk is. Voedingsadvies Onze TC CLINICS specialisten kijken samen met u naar uw huidige voedingspatroon en proberen dit te verbeteren. We vragen dus NIET van u om dingen te gaan eten die u niet lekker vindt of alles te laten staan wat u wél lekker vindt. Vaak zijn wijzigingen in

Wat vindt u leuk? Zijn er lichamelijke beperkingen waar rekening mee gehouden moet worden? Ook daar kunnen we vaak bij helpen, want de wisselbaden therapie van de TC CRYO zorgt voor een betere

TC Clinic specialisten Sanne en Melanie, Cindy Denessen

doorbloeding en kan zo voor pijnvermindering zorgen en een energietoename. Zo gebruiken we het apparaat ook om de klachten van Lymfoedeem en lipodeem te bestrijden! Vestiging TC Clinics Weert Sinds April van dit jaar is TC Clinics gevestigd in het bekende pand naast het Gemeentehuis, Stadshuispassage 2. Hier behandelen TC Clinics specialisten Melanie en Christel met veel enthousiasme de klanten. Omdat het concept van TC Clinics naadloos aansluit bij Weert in Beweging zijn zij dan ook direct partner geworden. Door de interactie met de partners van Weert in Beweging hopen ze net dat extra beetje nog toe te kunnen voegen om plaatselijke ongewenste vetophopingen op een makkelijke en veilige manier te laten verdwijnen. Voor meer informatie: www.tcclinics.nl of bel gewoon met het filiaal Weert 085 - 024 0401.

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 27


Specialist in groepslessen op muziek

Zumba Body Pump Strong by Zumba Body Combat

met live en gecertificeerde instructeurs

Freestyle step Callistenics Callistenics/step basis Freestyle low impact Bootcamp FitWalk Pilates Body Shape Nirvana Fitness Spinning Core Power

Speciaal voor de lezers van de Weert in Beweging krant, neem deze advertentie mee en ontvang de eerste 6 weken gratis!

Buikspier training Yoga Judo / Jiu Jitsu Taekwon-do Life Style Vitae Leefstijlclub Houtstraat 10 | 6001 SJ Weert | T. 0495 - 459100 www.lifestylevitae.nl

6 weken gratis!


SPORTEN OF LEEFSTIJL? FITNESS OF RESULTAAT? Keuzes maken voor een duurzame gezondere leefstijl! Fitter worden, afvallen, gezonder leven, iedereen wil tegenwoordig wel werken aan het lijf en aan de leefstijl. Zeker nu wetenschappelijk al ruimschoots is aangetoond dat leefstijl toch echt als een preventie medicijn ingezet kan worden. Bij de behandeling van veel chronische aandoeningen, waaronder overgewicht en diabetes, maar ook bijvoorbeeld in de revalidatie na hart- en vaat ziekten en verschillende vormen van kanker staan bewegen en voeding tegenwoordig centraal. De grote uitdaging voor ieder individu is de juiste keuzes maken en daarna volhouden. Hoe kan iemand zeker zijn van de juiste keuzes maken in deze tijd van informatie overload?

Als het nieuwe jaar weer begonnen is en de doelstellingen voor het jaar weer bepaald zijn, gaan veel mensen op zoek naar een manier om die wensen te realiseren. Meer bewegen, afvallen, fitter worden vormen samen de top 3 van nieuwjaar doelstellingen. Wat zou het dan mooi zijn om dan meteen informatie aangereikt te krijgen waarvan we zeker zijn dat, als we die actie zouden nemen, we 100% gegarandeerd resultaat zouden bereiken. Met dat idee in het achterhoofd is Life Style Vitae leefstijlclub in Weert Nieuwe Gezondheid steunpunt geworden. Nieuwe Gezondheid reikt een wetenschappelijk gevalideerde beweeg- en preventie ‘recept’ en aanpak voor een gezonde leefstijl aan. Niet alleen voor een betere gezondheid, ook bijvoorbeeld om duurzaam af te vallen. Ten tweede is onderzoek gedaan naar de wetenschappelijk onderbouwde voedingsrichtlijnen en die

zijn gevonden bij de Gezondheidsraad in de Richtlijnen Goede Voeding. Beide richtlijnen zijn gebaseerd op meta studie, dus geen enkelvoudige kleine onderzoeken, maar alle onderzoeken samengevat in een advies. Nieuwe Gezondheid heeft van deze richtlijnen vertaald naar 15 leefstijl thema’s en die uitgewerkt in factsheets, een video en een tip program-

club, dan wordt er niet alleen naar een sport programma gekeken, dan wordt er naar het totale beweegpatroon gekeken in de leefstijl. Er wordt niet alleen focus gelegd op een goed fitness programma, maar er wordt gekeken hoe het best duurzaam resultaat te behalen. Life Style Vitae leefstijlclub heeft 5 coaches op laten leiden tot Nieuwe Gezondheid coach.

“In Weert is Life Style Vitae leefstijlclub een Nieuwe Gezondheid steunpunt” ma. Vervolgens is Nieuwe Gezondheid nu een landelijk netwerk van Nieuwe Gezondheid ambassadeurs en steunpunten aan het vormen om de informatie ook bekend te maken bij een ieder die gezonder wil leven en de juiste keuzes wil maken.

Deze leefstijl coaches ondersteunen in de vorm van leefstijl lezingen, cursussen en persoonlijke begeleiding en coaching, met een focus, duurzaam resultaat op gebied van de persoonlijke doelstelling en om de gezondheid te bevorderen.

In Weert is Life Style Vitae leefstijlclub een Nieuwe Gezondheid steunpunt. Als je start bij Life Style Vitae leefstijl-

Nieuwe deelnemers bij Life Style Vitae leefstijlclub kiezen vanaf juni 2018 minimaal 1 persoonlijke leefstijl SWITCH, waarin men dan op alle fronten ondersteund wordt en de juiste informatie over aangereikt krijgt. Leefstijl is ‘Medicijn’ en bij een Nieuwe Gezondheid steunpunt als Life Style Vitae leefstijlclub weet je zeker dat je resultaten bereikt die duurzaam zijn en waar je een leven lang de voordelen van plukt. Kijk gerust eens op: www.nieuwegezondheid.nl en op www.lifestylevitae.nl en informeer naar het Leefstijl Switch programma. LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 29


Heerlijk genieten, voor iedereen in en om het water!

KORTINGSBON WATERSKIĂ‹N

5 euro ! voor volwassenen 2,50 euro ! op het kindertarief. Korting is geldig voor 1 persoon en niet inwisselbaar voor contant geld, accessoires & consumpties. Niet inwisselbaar in combinaties met andere acties. Borg bij waterskiĂŤn: 6,80 euro. Geldig t/m 1 augustus 2017

Geurtsvenweg 1 6006 SN Weert tel. +31 (0)495 - 537170 info@zwembadweert.nl www.zwembadweert.nl


 25 min. Maaseik (B)  30 min.

Eindhoven  25 min.

DE ZOMER BEGINT BIJ DE IJZEREN MAN Vanuit de richting Maaseik (B) en Hamont (B) Volg de borden “Weert”, daarna de borden met zwembad “De IJzeren Man”.

Nederweert Afslag 38 Afslag 39

Vanuit de richting Eindhoven, Maastricht en Roermond Via de A2, afslag 38 of 39. Daarna de borden “Weert” volgen en Het golfslagbad is dagelijks heerlijk genieten in het warme water en de Heerlijk waterskiën, wakeboarden of kneeboarden op de waterskibaan van golven. je mee voeren door de krachtige stroomversnelling. meer dan 800 meter. GeschiktMan”. voor jong en oud, beginners of gevorderden. vervolgens borden zwembad IJzeren Het zomerseizoen staat voor deLaatdeur endezoals altijd staat De“De IJzeren Man in Weert dan Weert

Hamont (B)  15 min.

Maastricht

Roermond  25 min.

Glijden door de super snelle, 72-meter, interactieve glijbaan of lekker bubbelen in het bubbelbad. In het 25-meter bad kun je heerlijk baantjes zwemmen of op diverse dagen genieten van de stormbaan of een loopmat.

Voor wie durft is er voldoende extra uitdaging door de aanwezige obstacles. nedap raan tezegmo tein gon Kom en ervaar het zelf! De IJzeren Man, een unieke combinatie van tfirhcslettiM NID tp 91 zwemmen, recreëren, natuur en watersport.

garant voor geweldig veel waterpret. De uitnodigende locatie beschikt over meerdere Openbaar vervoer De IJzeren Man is vanaf NS-station Weert per buslijn. binnen- en buitenbaden, is omgeven door prachtige natuur enbereikbaar in de grote waterplas achter het zwembad ligt een uitdagende waterskibaan en beachclub. Gratis Kortom, een moderne accommodatie, voorparkeren jong en oud, metruime een hoge fun factor! Gratis Wifi en gratis op onze parkeerplaats. Maaseik (B)  30 min.

Vanuit de richting Maaseik (B) en Hamont (B) Volg de borden “Weert”, daarna de borden met zwembad “De IJzeren Man”.

Vanuit de richting Eindhoven, Maastricht en Roermond Via de A2, afslag 38 of 39. Daarna de borden “Weert” volgen en vervolgens de borden zwembad “De IJzeren Man”.

Openbaar vervoer De IJzeren Man is vanaf NS-station Weert bereikbaar per buslijn. Nederweert

Nederweert

38

Glijden door de super snelle, 72-meter, interactieve gli bubbelen in het bubbelbad. In het 25-meter bad kun je zwemmen of op diverse dagen genieten van de stormba

De kleintjes kunnen lekker spetteren in de diverse peuterbaden

nedap raan tezegmo tein gon

met glijbanen en sproeiers. Activiteiten voor jong en oud o.a. baby- en Daarnaast is onze accomodatie toegankelijk minder validen. tfirhcslettiM NID tpvoor 91 peuterzwemmen, ouder- en kindzwemmen, zwemlessen en aquasporten.

Gratis Gratis Wifi en gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats.

Daarnaast is onze accomodatie toegankelijk voor minder validen. Voor actuele informatie, openingstijden, tarieven, activiteiten, arrangementen en buslijnen zie: www.zwembadweert.nl

Buiten kun je je hart ophalen en je uitleven in verschillende baden, op de familieglijbaan en in de springkuil. Nog meer actie is te vinden op het

en voetbalbalveld of kun je gaan tafeltennissen. Voorvolleybalactuele informatie, openingstijden, tarieven, activiteiten, Voor de kleintjes zijn er diverse speeltoestellen aanwezig en een grote arrangementen enenbuslijnen zie: www.zwembadweert.nl zandbak om lekker in te kunnen spelen zandkastelen te bouwen.

Maastricht Maastricht

De kleintjes kunnen lekker spetteren in de diverse peu met glijbanen en sproeiers. Activiteiten voor jong en ou peuterzwemmen, ouder- en kindzwemmen, zwemlesse

Buiten kun je je hart ophalen en je uitleven in verschille familieglijbaan en in de springkuil. Nog meer actie is te volleybalen voetbalbalveld kun je gaan tafeltenniss “Waterskibaan deofIJzeren Man

is the place to be!”

Voor de kleintjes zijn er diverse speeltoestellen aanwe zandbak om lekker in te kunnen spelen en zandkastele

n de diverse Het golfslagbad peuterbaden is dagelijks heerlijk genieten Heerlijk waterskiën, wakeboarden of kneeneo.a. dababyp raboarden aennoptdeewaterskibaan zegm ein gon in het warme water en de van o meertdan n voorgolven. jong en oud Laat je mee voeren door de krachti- 800 meter. Geschikt voor jong en oud, beginge stroomversnelling. Glijden door de super tners firofhgevorderden. cslettiM NID tp 91 mmen,snelle, zwemlessen en aquasporten. 72-meter, interactieve glijbaan of lek- Voor wie durft is er voldoende extra uitdaRoermond

Roermond  25 min.  25 min.

aaseik (B) eik  30(B) min.

Hetgolfslagbad golfslagbad is is dagelijks dagelijks heerlijk het warme water en de Het heerlijkgenieten genieteninin het warme water en de golven. Laat je mee voeren door de krachtige stroomversnelling. golven. Laat je mee voeren door de krachtige stroomversnelling.

Heerlijk waterskiën, wakeboarden of kneeboarden op de waterskibaan van Heerlijk waterskiën, wakeboarden of kneeboarden op de waterskibaan van Voor, tijdens, of na alle waterpret, een wandeling of fietstocht door het meer dan 800 meter. Geschikt voor jong en oud, beginners of gevorderden.

Glijden door de super snelle, 72-meter, interactieve glijbaan of lekker Glijden door de super snelle, 72-meter, interactieve glijbaan of lekker bubbelen in het bubbelbad. In het 25-meter bad kun je heerlijk baantjes bubbelen In genieten het 25-meter kun je heerlijk baantjes zwemmeninofhet op bubbelbad. diverse dagen van debad stormbaan of een loopmat.

Voor wie durft is er voldoende extra uitdaging door de aanwezige obstacles. nedap raaofn teen heerlijke lunch. Bovendien bieden wij diverse arrangementen zoals Voor wie durft is er voldoende extra uitdaging door de aanwezige obstacles. neezdeagpmroaatenintegzoengmo tein gon Kom en ervaar het zelf! De IJzeren Man, een unieke combinatie van tficombikaarten, rhcslettiM NID tp 91partykaarten en arrangementen voor kinderfeestjes. Kom enrecreëren, ervaar het zelf! en Dewatersport. IJzeren Man, een unieke combinatie van tfirhcslettiM NID tp 91 zwemmen, natuur

zwemmen of op diverse dagen genieten van de stormbaan of een loopmat.

meer dan 800 meter. Geschikt voor jong en oud, beginners of gevorderden.

IJzeren Man gebied, kunt u bij de Beachclub terecht voor een hapje, drankje

zwemmen, recreëren, natuur en watersport.

min.

mont (B) rden(B) met ont

n met

Geurtsvenweg 1 6006 SN Weert tel. +31 (0)495 - 537170 info@zwembadweert.nl www.zwembadweert.nl

Het is dé ontmoetingsplaats om even lekker bij te komen; zowel binnen, buiten en op het terras bij de waterskibaan kunt u ontspannen, genieten van de mensen, activiteiten en de prachtige omgeving.

en Roermond Weert” volgen en Roermond eren volgen Man”. en eert”

n Man”.

ikbaar per buslijn.

aar per buslijn. parkeerplaats.

tezegmoIn teinhet gon 25-meker bubbelen in het bubbelbad. ging door de aanwezige obstacles. Kom en ter bad kun je heerlijk baantjes zwemmen ervaar het zelf! Activiteiten voor iedereen; of op diverse dagen genieten van de storm- introductiecursussen, kinderfeest, vrijgebaan of een loopmat. De kleintjes kunnen zellenfeesten, teambuilding, bedrijfsuitjes, Geurtsvenweg 1 6006 SN Weert tel. +31 (0)495 - 537170 lekker spetteren in de diverse peuterbaden diverse arrangementen; o.a. klimmen en info@zwembadweert.nl www.zwembadweert.nl met glijbanen en sproeiers. Activiteiten voor waterskiën of waterskiën en schieten. Kom jong en oud o.a. baby- en peuterzwemmen, en ervaar het zelf. ouder- en kind zwemmen, zwemlessen, zee- Voor, tijdens, of na alle waterpret, een meerminzwemmen, discozwemmen, kin- wandeling of fietstocht door het IJzederfeestjes; haaienfeest/zeemeerminfeest/ ren Man gebied, kunt u bij de Beachclub waterskifeest en diverse aquasporten. terecht voor een hapje, drankje of een Buiten kun je je hart ophalen en je uitleven in heerlijke lunch. Bovendien bieden wij diverschillende baden, op de familieglijbaan en verse arrangementen voor kinderfeestjes. in de springkuil. Nog meer actie is te vinden Het is dé ontmoetingsplaats om even lekop het volleybal- en voetbalbalveld of kun je ker bij te komen; zowel binnen, buiten en gaan tafeltennissen. op het terras bij de waterskibaan kunt u Voor de kleintjes zijn er diverse speeltoestel- ontspannen, genieten van de ligbedden, len aanwezig en een grote zandbak om lek- van de mensen, activiteiten en de prachtiker in te kunnen spelen en zandkastelen te ge omgeving. Tot snel! bouwen.

De kleintjes kunnen lekker spetteren in de diverse peuterbaden nedap raan met glijbanen en sproeiers. Activiteiten voor jong en oud o.a. baby- en

De kleintjes kunnen lekker in de zwemlessen diverse peuterbaden peuterzwemmen, ouderenspetteren kindzwemmen, neneaquasporten. daptfrirahacnslteettzieMgN mID o tepi9n1gon met glijbanen en sproeiers. Activiteiten voor jong en oud o.a. baby- en tfde irhcslettiM NID tp 91 peuterzwemmen, ouderen kindzwemmen, zwemlessen baden, en aquasporten. Buiten kun je je hart ophalen en je uitleven in verschillende op

even in verschillende baden, op de g meer actie is te vinden op het gaan tafeltennissen.

rkeerplaats. or minder validen.

minder validen. ven, activiteiten, mbadweert.nl

, activiteiten, adweert.nl

)495 - 537170 dweert.nl

5 - 537170 eert.nl

familieglijbaan en in de springkuil. Nog meer actie is te vinden op het

Buiten kun en je je hart ophalenofen jejeuitleven in verschillende baden, op de volleybalvoetbalbalveld kun gaan tafeltennissen. familieglijbaan en in de springkuil. Nog meer actie is te vinden op het Voor de kleintjes zijn er diverse speeltoestellen aanwezig en een grote volleybalen voetbalbalveld of kun je gaan tafeltennissen. zandbak om lekker in te kunnen spelen en zandkastelen te bouwen.

Voor de kleintjes zijn er diverse speeltoestellen aanwezig en een grote zandbak om lekker in te kunnen spelen en zandkastelen te bouwen.

Voor, tijdens, of na alle waterpret, een wandeling of fietstocht door het IJzeren Man gebied, kunt u bij de Beachclub terecht voor een hapje, drankje of een heerlijke lunch. Bovendien bieden wij diverse arrangementen zoals Voor, tijdens, of na alleen waterpret, een wandeling of fietstocht door het combikaarten, partykaarten arrangementen voor kinderfeestjes.

IJzeren Man gebied, kunt u bij de Beachclub terecht voor een hapje, drankje of een heerlijke Bovendien bieden diverse zoals Het islunch. dé ontmoetingsplaats om wij even lekker arrangementen bij te komen; combikaarten, partykaarten enbuiten arrangementen voorbijkinderfeestjes. zowel binnen, en op het terras de waterskibaan kunt u ontspannen, genieten van de mensen,

Het is dé ontmoetingsplaats om even lekker bij te komen; activiteiten en de prachtige omgeving. zowel binnen, buiten en op het terras bij de waterskibaan kunt u ontspannen, genieten van de mensen, activiteiten en de prachtige omgeving.

oestellen aanwezig en een grote n en zandkastelen te bouwen.

Voor, tijdens, of na alle waterpret, e IJzeren Man gebied, kunt u bij de Be of een heerlijke lunch. Bovendien b combikaarten, partykaarten en arra

Het is dé ontmoetin zowel binnen baan kunt u activiteiten e LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 31


Ga goed uitgerust op pad!

Steeds meer mensen zoeken de natuur op om te wandelen of sluiten zich aan bij een wandelclub. Ook trainen voor een uitdaging als de Kennedymars of de 4-daagse van Nijmegen neemt in populariteit toe. Wandelschoenen Of je nu recreatief of sportief gaat wandelen, voor iedereen is het belangrijk dat je met de juiste uitrusting op pad gaat. Alles begint natuurlijk met een paar goede wandelschoenen. Wanneer je wandelschoenen wilt gaan kopen is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar je overal gaat lopen. Is dat alleen op asfalt of ga je ook graag een “dagje in Zuid-Limburg of Ardennen” lopen. Of misschien wordt het een wandelvakantie in de Alpen. De terreinsoort is bepalend voor de categorie schoen (laag =A, halfhoog = A/B of hoog = B of B/C) die je dan het beste kunt nemen. De juiste pasvorm is het volgende aandachtspunt. Let er bij de aanschaf op dat de schoenen groot genoeg zijn (+/- 1 cm extra teenruimte) en vergelijk meerdere modellen qua breedte. Welk type schoen je ook neemt: de pasvorm moet in de winkel al direct perfect

Wandelen begint bij de wandelspecialist bob’s adventure store zijn. Denk dus niet: “in de breedte loop ik ze nog wel uit”. Zorg naast een goede wandelschoen, ook voor goede vochtregulerende wandelsokken (in de juiste dikte). Dit is de “voering” van je schoen die voor extra comfort zorgt. Kleding Ook de kleding die je aan hebt met wandelen is belangrijk. Deze dient comfortabel te zitten en je te beschermen tegen de diverse weersinvloeden zoals zon, kou en regen. Een goede wandelbroek is sneldrogend, heeft de juiste dikte en moet niet te strak zitten. De buitenste laag (jas) is bij voorkeur wind- en waterdicht maar toch goed ademend (niet klam of benauwd). De 1e laag (thermische onderkleding van wol of synthetisch materiaal) dient goed vochtregulerend te zijn en bepaald mede de warmte. Maar juist de 2e of tussenlaag heeft een belangrijke isolerende (en vochtregulerende) functie. Deze laag kan een fleece-trui of -vest zijn maar ook een “puff” (thermo-jasje). Wanneer je kleding in de juiste lagen en materialen is opgebouwd, is het wel belangrijk om na het “warmlopen” (dus vóórdat je het te warm krijgt) een laagje uit te trekken (stop het in je rugzak) en bij een pauze dit meteen weer aan te trekken (om afkoeling te voorkomen). Wanneer je naar warme gebieden op reis gaat is luchtige en UV-werende kleding aan te raden.

Deze zijn ook voor de warme zomerdagen in eigen land natuurlijk ook prettig om te dragen. Rugzak Wandel bij voorkeur ook altijd met een dagtour-rugzak met een ventilerende draagsysteem, waarbij het gewicht goed op de heupen gedragen wordt. Dan zal de rugzak niet zwaar of onprettig aanvoelen. Koop een rugzak zeker niet te klein want tijdens (dag)wandelingen zullen voldoende drinkwater, eten/fruit, EHBO-setje, fotocamera, regenjas/-hoed, regenbroek en thermosfles vaak standaard meegenomen worden. De fanatieke wandelaars zijn vaak nog uitgerust met een drinksysteem (bijv. Camelbak), reddingsdeken en wandelstokken (trekkingpoles) voor in heuvel- of bergachtig terrein. Compleet assortiment Bovenstaande maakt duidelijk dat wie plezierig wil wandelen, goed uitgerust op pad dient te gaan. Startpunt is dan bijvoorbeeld dé wandelspecialist in de regio: Bob’s Adventure Store op de Maaspoort 6 in Weert. Daar kun je terecht voor een persoonlijk advies op maat of kijk voor de uitgebreide collectie wandelkleding en –schoenen ook eens op www.bobsadventurestore.nl. Of kom naar onze winkel voor een deskundig en persoonlijk advies!

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 33


LAST VAN HUIDPROBLEMATIEK ZOALS ECZEEM OF PSORIASIS?

ImuPro kan u helpen!

De ImuPro is al ruim 15 jaar wereldwijd een beproefde voedselintolerantie test. Kijk voor meer informatie op www.prohealth.nl

Foto Gerben Wiersma


weerter avondvierdaagse De opzet van de avond4daagse is op een aantal onderdelen aangepast ten opzichte van voorgaande jaren. Zo wordt de avond4daagse georganiseerd vanuit een de stichting SamenDoen Weert en zullen start en finisch locaties in de binnenstad zijn. Wellicht hebben jullie al het een en ander voorbij zien komen... Voor het eerst zal dit jaar de avondvierdaagse niet vanuit de verschillende wijken in weert georganiseerd worden, maar volledig vanuit de stad! Weert in beweging vind het een geweldig initiatief van stichting samendoen welke achter de organisatie van dit evenement met staat. Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 september is het zover! De Weerter Avondvierdaagse is een evenement voor elke weerternaar: van jong tot oud, van klein tot groot. Er zijn afstanden van 3,5,10 en bij voldoende inschrijvingen 15 km. Routes die lopen langs de mooiste plekjes van weert en omstreken. Routes die voor iedereen begaanbaar zijn. Afstanden voor ieder wat wils. Een activiteit voor iedereen: Van een gezellige basisschool klas, tot een teamactiviteit van je bedrijf, je sportteam, meelopen als maatje voor een ander, gezellig met vrienden en vriendinnen, als sportieve uitdaging, of gewoon omdat...... Het is mogelijk je in te schrijven voor de vierdaagse! Kijk op www.avondvierdaagse-weert.nl en

schrijf je in! Ook als je je in wilt zetten als vrijwilliger kun je hier voor info en aanmelding terecht! Bedrijven in beweging Duurzame inzetbaarheid is een term die vele bedrijven inmiddels wel kunnen dromen. We weten allemaal dat wij zelf als persoon en als medewerker goed voor onszelf dienen te zorgen om vitaal en gezond te blijven. Ook werkgevers dienen goed voor hun medewerkers te zorgen. Maar wat houd dat nu precies in. Welke rol heeft de werkgever en welke rol heeft de medewerker hierin? Binnen Weert in Beweging streven we er naar dat de Weerter bevolking, middels laagdrempelige leefstijl acties, zo gezond mogelijk wordt! Uiteindelijk gaan we onze leefstijl pas veranderen als we er zelf achter staan en we er zelf iets mee willen doen!

gemak waarmee de stap naar gezond bewegen te maken is! Als bedrijf is dit een mogelijkheid om kansen voor de medewerkers te bieden ter ondersteuning: als teambattle, vergoeden van inschrijfgeld, de ruimte bieden om op tijd aanwezig te kunnen zijn om op tijd te starten, sponsoring van km’s voor een goed doel, collega’s de mogelijkheid bieden om maatje te kunnen zijn voor mensen voor wie wandelen niet vanzelfsprekend is en nog veel meer! De stimulans om gezond bewegen te combineren met gezelligheid, MVO en positieve gezondheid!

Daarom willen we voor jullie de Weerter Avondvierdaagse in de picture zetten. Van woensdag t/m zaterdag loop je elke dag 3,5,10 of 15 km per avond.

Meer informatie over de avondvierdaagse op www.avondvierdaagse-weert.nl

Met dit evenement maak je kennis met de laagdrempeligheid van wandelen en het

Zien we uw bedrijf ook tijdens de Weerter avond vierdaagse?

11 t/m 14 September 2018! LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 35


Wanneer uw financiĂŤle situatie verandert, bewegen wij met u mee.

zuiderhuis.nl

FinanciĂŤle zekerheid Zo eenvoudig kan het zijn


zuiderhuis blijf financieel ook gezond Bewegen is goed voor iedereen. Of je het nu doet om fit te blijven, om je conditie weer op peil te brengen of om een beperking maximaal uit te dagen, bewegen is gezond. Bij Zuiderhuis onderstrepen we het belang van goede gezondheid en ondersteunen we Weert in Beweging. . Maar minstens net zo belangrijk als lichamelijk fit blijven is het zorgen voor een gezonde financiële toekomst. Een autoreparatie, een nieuwe wasmachine of uw 25-jarige bruiloftsfeest. We begrijpen dat je voor dit soort bestedingen een financiële reserve moet hebben. Maar zet u bijvoorbeeld ook geld opzij voor toekomstige zorg- of scholingskosten? Steeds vaker wordt van u verwacht dat u zelf gaat bijdragen aan kosten voor zorg, een betere positie op de arbeidsmarkt of het opvangen van een inkomensachteruitgang. Maar lang niet iedereen zet daar geld voor opzij. Ongeveer een derde van de huishoudens heeft daar überhaupt de financiële ruimte niet voor. Maar ook degenen die wél meer vermogen kunnen opbouwen, doen dat vaak niet. Dat bleek onlangs uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

den afbetaald, dat eerder stoppen met werken kostbaarder wordt als de pensioenleeftijd stijgt, dat veranderingen op de arbeidsmarkt om bijscholing vragen en dat een grotere zorgbehoefte leidt tot hogere persoonlijke uitgaven. Gezonde buffer Uit het Nibud-onderzoekt blijkt dat de helft van de Nederlanders zich zorgen maakt over hun financiële toekomst.

Hoe is dat bij u? Weet u welke extra kosten u in de toekomst werkelijk kunt verwachten? En wat u kunt doen om uw vermogen te laten groeien en inkomsten te beschermen? Bent u in de mogelijkheid om een reserve voor de toekomst op te bouwen en wilt u weten wat in uw situatie een gezonde financiële buffer is? Neem dan contact op met één van onze kantoren. Wij maken samen met u graag een plan voor een gezonde financiële toekomst.

“Zorg ook voor een gezonde financiële toekomst” Toch ondernemen zij geen concrete stappen om meer zekerheid te creëren.

Kijk voor onze www.zuiderhuis.nl

vestigingen

op:

Wat heeft u nodig? Er wordt wel degelijk gespaard in Nederland, maar dan vooral om de studie van de kinderen te betalen, de hypotheek af te lossen of het pensioen aan te vullen. Toekomstige kosten voor zorg en voor opleidingen om zelf hogerop te komen, vinden we vaak niet onze verantwoordelijkheid. Slechts 48% van de ondervraagden vindt zichzelf het meest verantwoordelijk voor zijn financiële toekomst. De rest rekent op de overheid, het pensioenfonds en de werkgever. Maar het is helemaal niet zeker dat deze partijen allerlei extra kosten gaan financieren. Onbewust van toekomstige kosten Daar komt bij dat er een kloof is tussen wat mensen verwáchten in de toekomst nodig te hebben en wat ze wérkelijk nodig hebben. Ze realiseren zich niet dat de aflossingsvrije hypotheek wel moet worLifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 37


N IE UW !

Met trots presenteren wij Design Depot; een collectie van internationaal topniveau. Exclusief, hoge kwaliteit en eigentijds design. Nieuwgierig? We laten deze collectie graag aan je zien.

Met trots presenteren wij Design Depot; een collectie van internationaal topniveau. Exclusief, hoge kwaliteit en eigentijds design. Nieuwgierig? We laten deze collectie graag aan je zien.

hciz u tad dne tleov soolth

.dleedrev laamitpo kurd ed tdrow maahcil .neleow ne neiaard rednim ne

25 %

korting op het geHoogveldstraat 16 - Weert Complete Micro-Tech™ boxspring hele Tempur T. 0495 - 53 48 19 Micro-TechTM Complete assortiment www.buco-wooncentrum.nl vanaf € 2.996,-t/m 24 juni a.s. boxspring

vanaf € 2248,-

Maak kennis met Micro-Tech™

Hoogveldstraat 16 - Weert T. 0495 - 53 48 19 www.buco-wooncentrum.nl Micro-Tech™ is de nieuwe, trendy boxspring-combinatie van TEMPUR®.

In vijf stappen stel je je eigen boxspring samen voorzien van een matras met een unieke combinatie van pocketvering en TEMPUR®-materiaal. En dat allemaal voorzien van een ? ®RUPMET si jong en fris Scandinavisch design.

gileovegruutarepmet nee si ®RUP si ASAN ed rood tad mi treegaer miuhcs teH .dlekki ® Ervaar het zelf en kom proefliggen bij uw TEMPUR ed rawinkel: an hciz tmrov ne etmra roodraaw ,maahcil wu nav neruo BUCO WOONCENTRUM .tleov soolthciweg laameleh h

Hoogveldstraat 16 | Weert | T. 0495 - 53 48 19 www.buco-wooncentrum.nl

tfjilb n gidellov ne nen


maak kennis met micro tech van tempur Buco Wooncentrum heeft haar slaapsystemen mogen uitbreiden met de nieuwste generatie boxsprings van Tempur : Micro-Tech Bij dit slaapsysteem stel je in 5 stappen je eigen unieke boxspring samen. Keuze uit vlakke of elektrisch verstelbare boxen, 3 matrassen firm, medium of soft.

De moderne en elegante kussenhoes voelt zacht aan, vormt een perfecte aanvulling op je matras en kan worden verwijderd voor het wassen.

5 soorten hoofborden, 13 (combinatie) kleuren en meerdere poten. De compleet nieuwe Micro-Tech™ boxspring is ontworpen door de beste Deense ontwerpers & ingenieurs, om je de kwaliteit te bieden die je van TEMPUR® verwacht.

Buco Wooncentrum is trots om deze mooi Scandinavische boxsprings te mogen toevoegen aan haar bestaande collectie.

De Micro-Tech™ Hybrid matrascollectie bevat de perfecte combinatie tussen duurzame pocketveren en geavanceerd TEMPUR® materiaal om je een geweldige nachtrust te bieden.

Verder is de hele Tempur collectie vernieuwd. Een nieuw Design met een zachte, op maat gemaakte, frisse cover, zien TEMPUR® matrassen er net zo goed uit als dat ze voelen. Elk matras is nu zelfs voorzien van de nieuwste technologie; cooltouch!

“Gezond slapen is ook gezond kunnen bewegen” Ons nieuwste hoofdkussen combineert het zachte gevoel wat je wenst, met comfortabele ondersteuning in iedere slaaphouding. Het TEMPUR® Extra Soft Materiaal past zich aan je hoofd, nek en schouders aan voor een perfecte nachtrust.

De hoes blijft koel en bevordert de afvoer van overmatig vocht. QuickRefresh Cover; de rekbare hoes ritst perfect op en af, waardoor het wassen van de hoes gemakkelijk is. De hoes kan omge-

wisseld worden waardoor de aankoop van een nieuw matras niet nodig is. Op de matrassen van Tempur geldt een garantie van 10 jaar volledig. Gedurende de garantieperiode zal de matras minstens 95% van de originele hoogte behouden, zonder kuilen of bobbels. Niks minder dan uitstekende prestaties voor de komende jaren. De oorsprong van Tempur TEMPUR® materiaal is in 1970 ontwikkeld door de NASA om de astronauten te ondersteunen tijdens de lancering. Het unieke materiaal verdeelt de druk en het gewicht gelijkmatig, waardoor je je helemaal gewichtloos voelt. Vandaag de dag is het TEMPUR® materiaal nog steeds de basis voor alle Tempur matrassen en hoofdkussens en zijn daardoor nog steeds de enige matrassen die erkend worden door de NASA en gecertificeerd zijn door de Space Foundation. Loop gerust eens binnen bij Buco Wooncentrum, voor een vrijblijvend advies en de koffie staat klaar!

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018 2017

4 39 25


WAUW WAT ZIE JE ER GOED UIT! “De laatste tijd krijg ik heel veel complimenten over hoe goed mijn haar zit. Dat is wel een periode anders geweest… Mijn hoofdhuid jeukte ontzettend. Had rode vlekken en m’n haar viel hier en daar zelfs uit, met kale plekken tot gevolg. Zo kon het niet langer. Een vriendin adviseerde om contact op te nemen met Hannelore Fiers van KNIPART Haarwerken in Nederweert en … wat een verademing! Deze vakvrouw gaf mij supergoed advies. Dankzij een gedegen analyse van mijn hoofdhuid, heb ik nu producten die de rode vlekken kalmeren én de haargroei stimuleren. Totdat mijn eigen haar weer hersteld is, draag ik een prachtig deelhaarwerk. Ook daar heeft Hannelore mij uitstekend mee geholpen. Het is een trendy model. Helemaal van deze tijd en staat geweldig. Geen wonder dat iedereen tegen met zegt: Wauw… Wat zie jij er goed uit!” Haaruitval door Alopecia, chemokuren of medicijnen is een heftige ervaring. Hannelore Fiers van KNIPART Haarwerken beseft dat en met een gedegen kappersvakkennis van ruim 35 jaar én ANKO certificering, richt ze zich dan ook op het welzijn en uiterlijk van de vrouw. Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is in Nederland een taboeonderwerp. Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen hierdoor te maken krijgen met psychische problemen. Veel mensen raken in een isolement. Zij durven niet over hun probleem te praten, terwijl er tegenwoordig oplossingen zijn

een passend haarwerk of deelhaarwerk, begeleid ik haar nog één jaar lang. Hiermee bied ik een onderscheidend totaalpakket voor alle budgetten (dus ook voor de wat kleinere portemonnee…). En alles inclusief verzorging en het eventueel kleiner maken van een haarwerk. Daarnaast mag ze me altijd bellen! Mijn motto is niet voor niets ‘Aandacht voor haar…’, onderstreept Hannelore krachtig! Privacy Haarverlies is vooral bij vrouwen een groot taboe. Kaalheid of kale plekken geeft een vrouw een gevoel van gene, die haar ervan weerhoudt om hulp te zoeken. Vaak is men

“Voel me vrij en heb écht mijn vrouwelijkheid terug” voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn. “In mijn salon neem ik alle tijd om een dame vakkundig te adviseren en een keuze te laten maken uit de uitgebreide collectie haarwerken en deelhaarwerken. Zodra ze mijn salon verlaat met

niet bekend met de mogelijkheden op het gebied van haarwerken. Niet alleen door het ongekende, maar ook verlegenheid en schroom spelen een rol. Mede om die redenen is het mogelijk om de salon van KNIPART Haarwerken in alle privacy te be-

KNIPART haarwerken – gevestigd in Nederweert – is een salon, gespecialiseerd in haarwerken, onder de bezielende leiding van Hannelore Fiers. Haar passie en drive is letterlijk: ‘aandacht voor haar…’ En die aandacht is niet alleen gericht op haarverzorging en haarwerken, maar ook op het persoonlijke welzijn en het uiterlijk van de vrouw zelf! KNIPART haarwerken – met de nadruk op ‘Art’ – staat voor de ‘kunst van het begrijpen’. Haaruitval door chemokuren bij kanker, medicijnen of andere haaraandoeningen is immers een heftige ervaring. KNIPART beseft dat en met een gedegen kappersvakkennis van ruim 35 jaar, verstaat ze de ‘kunst om een vrouw weer vrouw te laten zijn’!

zoeken, dat maakt een afspraak aanzienlijk laagdrempelig en geeft vertrouwen. Hannelore weet hoe belangrijk het voor een vrouw is om anoniem naar de salon te komen en dat haar persoonlijke aandacht helpt: “Een vrouw die haar haren verliest door chemokuren of medicijnen, Alopecia of andere problemen, wil niets liever dat ik het haarprobleem snel oplos & met behoud van eigen identiteit, zonder dat het zichtbaar is! Het is mooi om te zien, dat een vrouw zich dan weer op-en-top vrouw voelt.” ‘Uitstapje’ Het onderhoud van de haarwerken en deelhaarwerken verzorg ik ook. Overigens wil ik benadrukken dat mijn aanpak een specialistische aanvulling is op de reguliere kapper. De dames die in mijn salon komen, raad ik altijd aan, weer terug te gaan naar hun eigen kapsalon.” KNIPART Haarwerken is dan ook dé plek voor haarwerken bij volledig haarverlies door chemokuren en deelhaarwerken voor gedeeltelijk haarverlies door medicijnen, Alopecia, menopauze en andere haarproblemen, maar ook voor specialistische hoofdhuidproblemen die

Gecertificeerd

KNIPART is gecertificeerd ANKO haarwerkspecialist en garandeert daarmee deskundig advies, hoge kwaliteit en goede service tegen een eerlijke prijs.

Zorgverzekeraars

KNIPART declareert rechtstreeks aan zorgverzekeraars, die veelal geheel of gedeeltelijk haarwerken vergoeden.

Vergoeding

De basisvergoeding van de zorgverzekeraar is, bij een medische indicatie per 1 januari 2018 is € 431,00


vragen om verzorging met Mediceuticals. “De dames maken als het ware een ‘uitstapje’ naar mijn salon”, zegt Hannelore spontaan.   KNIPART Haarwerken is ANKO gecertificeerd en altijd bereikbaar. Het is mogelijk om 7 dagen per week, een afspraak te maken! Voor meer informatie ga naar de website, stuur een e-mail of neem telefonisch contact op voor een afspraak. Een warm welkom bij Hannelore. Tekst: Lemon Lifestyle | Lara Jonkers Foto Hannelore Irene van Wel

www.knipart.nl

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 41


ZO 16 OKTOBE

BRITISH POP INVASION

R

DE BESTE BR ITSE POPMUZIEK UIT DE SIXTIES!

ROCKPLEIN

KEYBOARD

Het keyboard is een prachtig melodisch instrument dat bij alle muziekstijlen toegepast kan worden. Het is het meest populaire instrument onder de elektronische toetsinstrumenten.

Beginnen jouw stembanden ook te kriebeR

ZA 22 OKTOBE

OTSRIDERS

RO

’S BOB MARLEY T: REGGAE NIGH JAMMIN’ ONE LOVE &

len? Wil je wel eens leren meezingen zonder je te hoeven schamen? Dan ben je bij Rick in de regio Weert aan het juiste adres! WO 26 OKTOBER

DRUMS

MODERN JAZZ

INDECENT Ben je AL nog een beginneling of toch al een PRO POS MATT gevorderde drummer? Bij RICK in de regio EO VAN DER

Vind je het leuk om te dansen? Kom dan naar de Rick cursus in Weert of Maarheeze.

GRIJN, CHRIS TATES, Weert kun je alle mogelijke muziekstijlen ROOS VAN ERKEL

Naast de organische manier van bewegen

leren spelen: van pop, metal, rock, jazz,

van de moderne dans, wordt ook de groovy

funk, latin, enzovoort.

funk van de jazzdans gebruikt. R

DO 13 OKTOBE

KLASSIEK BALLET

Klassiek ballet is misschien wel de meest sierlijke dansstijl die je maar kan bedenken.

JÖRGEN RAYMANN ZO KAN HET

OOK

JEUGDATELIER KLEI EN TEXTIEL

Ben jij nieuwsgierig wat je allemaal met klei kunt maken, maskers, dieren, beelden

Het maakt niet uit of je nu 7 jaar bent, 20,

uit28 je fantasie? Maar je kunt ook keramisch VR & ZA 29 OKT.

30 of 50; íedereen kan bij ons vanaf 7 jaar

werken, mooie pot of schaal maken. TO NEELGeen ROEP WEERT

beginnen met klassiek ballet.

KOM NAAR RICK VOOR HET LEUKSTE CURSUSAANBOD!

EEN LEKKER STELLETJE...

N Z E S IT E K IJ K O P O E R IN F O VO O R M E L MEER INFO, BEL 0495 513575 VOOR KAARTEN K N E T.NEN W W W.R IC L OP WWW.MUNTTHEATER.NL B EKIJK O FOF 954 0495 - 533

VOLG ONS!

Ut Muuëletentje de grootste Natuurvoedingswinkel in de Regio! Taco en Wendy Zwart en hun team heten u van harte welkom in hun gloednieuwe natuurvoedingswinkel aan de Beekstraat in Weert. Naast alle vertrouwde producten hebben we ook een plek om elkaar te ontmoeten! We hebben een knusse en gezellige koffie- en theebar! Hier kun je heerlijk met elkaar bijkletsen of even uitpuffen na het doen van je boodschappen! We verwelkomen je graag op onze nieuwe locatie! TEAM UT MUUELETENTJE!

Beekstraat 68 | 6001 GJ Weert | 0495 - 524 497 | www.muueletentje.nl


dance for health in weert Dance for Health: bewegen op muziek is effectief en zorgt voor een betere kwaliteit van leven. Volg het bij Rick in Weert! Wil jij je lichamelijk en mentaal lekkerder voelen? Maar denk je dat dit niet (meer) kan omdat je een bewegingsbeperking hebt, bijvoorbeeld als gevolg van Parkinson, reuma, MS, een hartkwaal of iets anders? Vergeet het maar! Het unieke dansconcept Dance for Health zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Je zult verbaasd zijn wat je wél kan en boven alles hoe ontzettend leuk het is om weer te bewegen en te dansen, samen met anderen. En hoeveel fitter en energieker je hiervan wordt! Jij hebt nu de kans om mee te doen, want als enige in Limburg biedt RICK de cursus Dance for Health in Weert aan.

professioneel danshuis werd ik elke dag omringd door professionele dansers. Ik vroeg balletmeester Andrew Greenwood om mij dansles te geven. Dat begon stijf en onwennig, maar het gaf me al snel een gevoel van vrijheid. Bewegen kon ook gewoon weer leuk zijn. Al snel ontdekte ik dat dansen mij helpt om mijn motoriek te verbeteren en opnieuw vertrouwen te krijgen in mijn lichaam.”

Parkinson, reuma en MS kunnen het gevoel van contact met je lichaam verstoren. De meest eenvoudige dagelijkse bewegingen zoals lopen, schrijven, iets vastpakken - die iedereen als vanzelfsprekend ervaart - worden steeds moeilijker. En dat heeft grote invloed op je dagelijks leven.

Een nieuw dansconcept was geboren En zo werd in 2012 het idee voor Dance for Health geboren. Marc Vlemmix en Andrew Greenwood ontwikkelden samen een nieuwe dansmethode, gebaseerd op het model van de Mark Morris Dance Group en de Brooklyn Parkinson Group uit New York, waarbij mensen met Parkinson zich door dans beter en vrijer gaan bewegen.

Marc Vlemmix (voormalig artistiek leider van danshuis Station Zuid en inititor van Dance for Health) ‘mocht’ dit al op 37-jarige leeftijd aan den lijve ervaren toen bij hem Parkinson werd gediagnostiseerd. Een tijd lang probeerde hij het te negeren, maar de symptomen werden van kwaad tot erger: “Er moest wat gebeuren. Het antwoord bleek vlak voor mijn neus te liggen: dansen! Als directeur van een

Inmiddels is het Dance for Health-concept doorontwikkeld voor mensen met reuma en MS. Maar ook iedereen die herstellende is van een operatie, die een hartkwaal heeft of om een andere reden last heeft van een bewegingsbeperking, is gebaat bij deze unieke dansmethode. Sterker nog, ook als je niets hebt, is het een heer-

lijke ontspannende manier van bewegen, waarna je je de hele dag blij en energiek voelt. Wat kun je verwachten? Dance for Health combineert kennis en specifieke ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet en fysiotherapie. Met dans, muziek en verbeeldingskracht wordt gewerkt aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding. In de fysieke training wordt ook je creativiteit geprikkeld, zodat je je eigen kracht en mogelijkheden kunt (her)ontdekken, waardoor je je energieker, fitter en beter gaat voelen. Ben niet bang, want je staat er niet alleen voor! Samen in een groepje van 6 tot maximaal 10 mensen neemt onze gediplomeerde Dance for Health-docente en bewegingsspecialiste Sandra Höpfner-Buchnitzki je figuurlijk en letterlijk bij de hand. Haar liefdevolle en professionele begeleiding zorgt ervoor dat iedereen zich op z’n gemak voelt en vrij om te bewegen binnen zijn of haar mogelijkheden. De eerste les is altijd een gratis proefles. En natuurlijk mag je je partner of mantelzorger meenemen. Sportkleding is overigens niet noodzakelijk, draag gewoon gemakkelijke kleding waarin jij je lekker voelt en waarin je vrij kunt bewegen. Heb je vragen, dan aarzel niet en bel ons! 0495 - 53 39 54. Dance for Health draagt bij aan het behoud van zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van mensen met een bewegingsbeperking.

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 43


l o o h c s e t d Ontmouew komst e o t van jo ADRAN HET KW

T

PHILIPS VAN HORNE WWW.PHILIPSVANHORNE.NL

HET COLLEG E WWW.CO

LLEGE.NL

BRAV

O! CO LLEGE CRAN ENDO NCK WW W.BRA VO

L RANT.N ETKWAD WWW.H

COLLE

GE.NL

de beste supplementen speciaal voor jou... Kom voor persoonlijk advies naar onze winkel Vitaminstore Weert • Muntpassage 73 (t.o. Kruidvat) t. 0495 52 52 33 • vitaminstore.nl

BEELDEND

BEELDEND DANS

DANS FOTOGRAFIE

FOTOGRAFIE

MUZIEK/ROCKPLEIN

MUZIEK/ROCKPLEIN THEATER/TAAL

THEATER/TAAL

ZANG

ZANG

www.ricknet.nl

www.ricknet.nl


kies het onderwijs dat bij jou past! LVO Weert maakt onderdeel uit van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs en verbindt de Philips van Horne, Het Kwadrant, Het College Weert én het BRAVO! College Cranendonck. Deze vier scholen werken intensief samen om het brede onderwijsaanbod en de kwaliteit van het onderwijs in de toekomst te garanderen. Levensecht leren Leren doe je niet alleen uit een boek, maar vooral door dingen zelf te ervaren. Je leert zoveel mogelijk in de echte wereld. De scholen van LVO Weert hebben dit op allerlei manieren in hun onderwijs ingebouwd. Door excursies, gastdocenten, projectonderwijs, masterclasses en bedrijfsbezoeken. Zo werken havisten en atheneumleerlingen binnen het Technasium in groepen aan uitdagende bèta-opdrachten, mavo-leerlingen maken binnen het vak Technologie op een praktische manier kennis met de techniek in de sectoren Techniek, Zorg & Welzijn, Economie en Groen, terwijl vmbo-leerlingen een groot aantal praktijklessen en bedrijfsstages hebben. Door jarenlange samenwerking met bedrijven in de regio Weert zijn er veel mogelijkheden om ervaringen op te doen. Een goed voorbeeld van deze samenwerking is de zesjarige gecombineerde VMBO/MBO techniekopleiding op Het Kwadrant die in nauwe samenwerking met Gilde Opleidingen (MBO) en het regionale bedrijfsleven wordt aangeboden. Rust, regelmaat en ruimte De scholen van LVO Weert hebben een uniek lesrooster met elke dag dezelfde begin- en eindtijd. Zo is er rust en structuur op school. Bovendien zijn er op deze manier nauwelijks tussenuren in het rooster. En dat is wel zo prettig! Na afloop van de reguliere lessen is er tijd voor extra’s. Hierbij kun je denken aan extra ondersteuning in de vorm van steunlessen taal en rekenen of deelname aan een huiswerkklas.

Maar je kunt ook meedoen met plusprogramma’s zoals onze sportklassen of Musicline/VoCo, de vooropleiding voor het conservatorium. Talent Iedere leerling heeft talent. De uitdaging is het talent in jezelf te ontdekken. Samen met jou ontdekken we waar je talenten liggen. Mentoren en vakdocenten begeleiden je op weg naar zelfstandigheid. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen en daar ook trots op te zijn! Zo is er binnen het vmbo en de mavo veel aandacht voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Maatwerk is erg belangrijk. Meer- en hoogbegaafde leerlingen worden gestimuleerd met uitdagende lesprogramma’s op maat. Het College Weert is zelfs gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool. Ook als je geïnteresseerd bent in sport, kunst of techniek hebben we voor jou een stimulerend en inspirerend plusprogramma. En droom je wel eens van een sportcarrière? De scholen van LVO Weert zijn Topsport Talentscholen die topsporters begeleiden in het combineren van hun studie met topsport. Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, heeft LVO Weert een uitstekende zorgstructuur. Koers Onderwijs Ben jij iemand die graag de ruimte krijgt om de dingen te doen die je graag wilt doen? Iemand die graag wil ontdekken waar je echt goed in bent? Die graag zelf bepaalt op welke manier je over een onderwerp wilt leren? Dan is Koers iets voor jou! LVO Weert biedt deze vorm van onderwijs voor de onderbouw mavo, havo en atheneum, waarbij je zelf richting geeft aan en eigenaar bent van je eigen leerproces. Kernwoorden zijn: keuze, ruimte, structuur en coaching. Binnen Koers werk je met vakdocenten samen aan een brede ontwikkeling, uitgaande van jouw eigen interesses en kwaliteiten. Dit alles gebeurt in een omgeving die inspirerend werkt en veel minder regulerend.

Aanmelden Aanmelden op de LVO-scholen kan op maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019. Leerlingen die in het schooljaar 20192020 starten met vmbo-basis, vmbo-kader of het Praktijkonderwijs kunnen zich aanmelden op Het Kwadrant. Aanmelden voor mavo en havo kan op de Philips van Horne, aanmelden voor atheneum en gymnasium op Het College Weert. Aanmelden op het BRAVO! College Cranendonck kan voor de vierjarige mavo, de eerste twee leerjaren van vmbo-basis, vmbo-kader en atheneum en de eerste drie leerjaren van havo. Voorlichtingsactiviteiten 2018-2019 • Open Huis: Maandag 8 oktober t/m donderdag 11 oktober 2018 • Voorlichtingsavonden en proef- lessen: Maandag 10 december t/m donderdag 13 december 2018 • Meeloopmiddagen: 30 januari en 6 februari 2019 • Aanmelddagen: 11 en 12 maart 2019

www.lvo-weert.nl

De scholen van LVO Weert werken intensief samen met basisscholen en het vervolgonderwijs. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs aansluit bij wat de leerlingen gewend zijn vanuit het basisonderwijs en voorbereid op het onderwijs dat nog komen gaat.

Op de Weerter Scholen kun je examen doen in bijzondere vakken, zoals Bewegen, Sport & Maatschappij, muziek, maatschappijwetenschappen of Onderzoeken & Ontwerpen. Of wat dacht je van Spaans?

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 45


BAD & BEACH


dans SENSATIE! De scholen van LVO Weert voeren officieel de status van ‘Topsport Talentschool’. Topsporters worden gemotiveerd en gestimuleerd door ze aangepast onderwijs te bieden, waardoor ze hun studie en topsport kunnen combineren. Om in aanmerking te komen voor de Topsport-faciliteiten dien je in het bezit te zijn van een talentenstatus, toegekend door de sportbond. Ben je in het bezit van een topsportpas toegekend door Topsport Limburg? Ook dan word je zoveel mogelijk begeleid. Voor de begeleiding van deze talenten werkt LVO Weert samen met Topsport Limburg; één van de twaalf regionale Olympische Steunpunten. Welke faciliteiten een leerling krijgt, hangt af van wat hij of zij als sporter nodig heeft; maatwerk daar gaat het om. De 14-jarige Britt Jacobs uit Nederweert is één van deze Topsport Talent leerlingen. Zij zit in het tweede leerjaar op Het College Weert. Britt won het afgelopen jaar zilver tijdens het WK UDO streetdance in Glasgow met haar wedstrijdteam van dansschool Fresh Label Studio’s en stond in datzelfde jaar nog op de planken bij het tv-programma Circus Gerschtanowitz. Britt danst op internationaal niveau en krijgt daarom vanuit school de begeleiding die zij nodig heeft om aan de trainingen en wedstrijden deel te nemen. In gesprek met Britt komen we er achter wat de combinatie van studie en topsport inhoudt. Britt: “Voor een danser is

het helaas niet mogelijk om een officiële talentenstatus te bemachtigen. Met mijn RS-status (Regionale Topsportstatus verleend door Topsport Limburg. Red. ) krijg ik op school gelukkig toch zoveel mogelijk dezelfde begeleiding als een officiële LOOT-leerling.”

name aan het EK en WK UDO dit jaar. Op zondag 22 april nam het team TFJ bovendien deel aan het NK UDO Streetdance in Druten. Hier wisten de dames in de categorie U18 advanced een mooie derde plek behalen. Wederom geweldige prestaties!

Glasgow Britt reisde in augustus 2017 met dansschool Fresh label Studio’s naar Glasgow voor het WK UDO streetdance! Britt: “In augustus heb ik meegedaan aan de wereldkampioenschappen van UDO streetdance. Met ons team TFJ (The Fuse Junior) van dansschool Fresh label Studio’s in Heythuysen zijn we afgereisd naar Glasgow, Schotland. Tijdens de nationale wedstrijden het afgelopen seizoen en het Europees kampioenschap, hadden we ons weten te kwalificeren voor dit WK. Eenmaal daar lukte het om ons te plaatsen voor de finales op zondag. Wat waren we blij om in de finale te mogen staan op een wereldkampioenschap! We konden ons geluk niet op toen we tijdens de finale ook nog een tweede plek wisten te behalen. We zijn allemaal zo trots op dit resultaat en op elkaar en zeker ook op onze trainer en choreograaf Stephan Schmieder die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.”

Time to Dance Ondertussen heeft Britt niet stil gezeten en heeft ze met het team TFJ meegedaan aan het RTL-programma ‘Time to Dance’. Ook LOOT-leerling van Het College Lorenzo Caboni uit leerjaar 1 was in dit dansprogramma te zien. Dan Karaty is de grote bedenker van Time to Dance en nam dan ook plaats in de jury van de show. Britt: “De kandidaten van Time to Dance kregen volledige artistieke vrijheid: alle stijlen kregen een kans. De deelname aan het programma was absoluut één van de hoogtepunten van dit seizoen. Ik hoop dat 2018 weer net zoveel kansen, successen en hoogtepunten biedt.”

Weer zilver Na een kort avontuur op televisie bij het programma Circus Gerschtanowitz was er in februari dit jaar een nieuw hoogtepunt. In januari wist Britt met haar wedstrijdteam TFJ (The Fuse Junior) van dansschool Fresh label Studio’s, bij het BK UDO Streetdance zilver te behalen in de categorie, U18 advanced. Hierdoor heeft het team zich direct geplaatst voor deel-

www.lvo-weert.nl

De toekenning van de LOOT-status is gekoppeld aan de talentendatabase van NOC*NSF. Deze NOC*NSF database wordt gevuld door de sportbonden; zij leveren de namen van hun talenten aan bij NOC*NSF. Als je van jouw sportbond de status van [B] Belofte, [NT] Nationaal Talent of [IT] Intrnationaal Talent hebt gekregen, dan kom je in aanmerking voor de LOOT-faciliteiten. Deze LOOT-faciliteiten zijn uiteraard alleen verkrijgbaar op een Topsport Talentschool. Op alle scholen in LVO Weert kun je met een LOOT-status gebruik maken van de faciliteiten die de Topsport Talentscholen bieden.

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 47


Ook in 2018 organiseert Let’s Move de Rabo Urban Sport Tour.

We zijn weer terug te vinden op de grasveldjes bij jou in de buurt! Wij hopen dat jullie ook dit jaar samen met ons komen sporten en bewegen. Of je nu houdt van voetballen in één van de soccerdomes, hockeyen, volleyballen of racen over de opblaasbare stormbaan, alle kinderen uit het basisonderwijs zijn welkom! Wil jij ook langskomen? Kijk dan wanneer we bij jou in de wijk zijn:


jongeren op gezond gewicht: jogg Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de acht Nederlandse kinderen heeft overgewicht. “In Weert ligt dit percentage gelukkig nog niet zo hoog maar ook hier zien we een stijging van het aantal kinderen met overgewicht. Om deze stijging te doorbreken is het belangrijk dat we er samen voor zorgen dat onze kinderen in een gezonde leefomgeving kunnen opgroeien”. Aan het woord is Thomas Witjes (30), Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) regisseur van de gemeente Weert. Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk en normaal is. En dat geldt ook voor wat een gezonde leefstijl inhoudt. Kinderen en ouders komen dagelijks in de verleiding om een ongezonde keuze

dens en na het sporten ook aandacht is voor een gezonde keuze. “Worden er in de rust van een wedstrijd bijvoorbeeld alleen bekertjes ranja uitgedeeld of hebben de kinderen ook de keuze voor

“Oproep aan alle ouders van Weert! Denk met ons mee om een gezonde omgeving te creëren voor uw kind!” te maken en dit kunnen wij de kinderen en de ouders niet eens kwalijk nemen. Als we kijken welke keuzes deze omgeving hen biedt dan hebben ze vaak niet eens de keus om een gezonde keuze te maken. Met JOGG-Weert willen wij hier verandering in brengen, de gezonde keuze moet weer de normale keuze worden. Sporten is gezond, gezellig en zorgt ervoor dat kinderen en jongeren lekker in hun vel zitten. Als JOGG-Weert stimuleren wij daarom ook dat kinderen en jongeren voldoende bewegen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er voor, tij-

een bekertje water?”, vraagt Thomas zich af, “staan de flesjes AA na het sporten in de kantine prominent in het zicht van de kinderen of worden deze juist uit het zicht gezet? Het zijn kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken in de keuzes die kinderen en ouders maken”. Hierbij staat centraal dat wij niets willen verbieden maar wel dat er ook een gezonde keuze wordt geboden. Jongeren Op Gezond Gewicht heeft het afgelopen jaar al een aantal mooie resultaten behaald om de omgeving waarin onze kinderen opgroeien weer

gezonder te maken. Er wordt nauw samengewerkt met basisscholen, kinderdagverblijven en evenementen zoals de Rabobank Stadstriathlon Weert, Dag van Sport & Bewegen, de Avond4daagse en het Weerter Scholen Toernooi. JOGG-Weert wil graag een informatiebijeenkomst organiseren waarin samen gekeken wordt naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld een gezond(er) aanbod te creëren in de kantine zonder dat dit ten koste gaat van de omzet. Ben je ouder, lid van een vereniging, vrijwilliger, bestuurder of uitbater van een (sport)kantine en nieuwsgiering wat de mogelijkheden zijn voor een gezonde sportomgeving voor kinderen en jongeren? Dan willen wij graag samen met jullie de mogelijkheden verkennen. Wil jij jou evenement/organisatie gezonder maken neem dan contact op met Thomas Witjes.

t.witjes@puntwelzijn.nl

rabo urban sport tour De Rabo Urban Sport Tour komt vanaf april tot en met september iedere week in de wijk om zoveel mogelijk kinderen op een leuke en vrijblijvende manier te laten sporten en bewegen. Hiervoor heeft Let’s Move een aantal leuke sport- en spelmaterialen, bijvoorbeeld: twee opblaasbare soccerdomes om in te voetballen, handballen, hockeyen of trefballen! Maar ook een 14 meter lange stormbaan met 5 hindernissen, waarin kinderen met elkaar de strijd aan kunnen gaan. Daarnaast zijn er nog allerlei andere leuke materialen, zodat kinderen van alle leeftijden mee kunnen doen.

Tijdens de Rabo Urban Sport Tour zijn de kinderen vrij om zelf te kiezen wat ze gaan doen en hoelang ze iets blijven doen. Ook is de activiteit helemaal gratis en is inschrijven niet nodig. Tijdens de Rabo Urban Sport Tour zullen er voldoende professionals en sportstagiaires aanwezig zijn om alle activiteiten te begeleiden. Kom gewoon een keertje langs en doe mee! Kijk op de website, facebook of op de flyer wanneer we bij jou in de wijk komen. www.letsmoveweert.

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 49


ACTIE ZONNEBRIL!

van een merk zonnebril, n op sterkte!

nformatie naar de voorwaarden.

Bij aankoop van een merk zonnebril, gratis glazen op sterkte! Vraag voor meer informatie naar de voorwaarden.

JANSEN & HERMANS OPTIEK Hoogstraat 26 6001 EV Weert

Tel. (0495) 53 36 18 www.jansenhermansoptiek.nl


voor een ieder een passende oplossing! Jansen & Hermans optiek is al 57 jaar een trendsetter in de Nederlandse optiekwereld. Het is een zelfstandig bedrijf, gevestigd in de Hoogstraat. Zij zijn in de regio uniek op het gebied van geavanceerde oogmetingen en de mooiste brillen. Naast normale standaardmetingen zijn zij er op ingericht om naar de gezondheid van het totale oog te kijken, inclusief het netvlies en het hoornvlies.

technieken. Ook op het gebied van lenzen, modieuze brillen en zonnebrillen zijn zij trendsetters. Jaarlijks worden buitenlandse beurzen in Parijs en Milaan bezocht. Merken die ze voeren zijn o.a. Alain Mikli, Tom Ford, Silhouette, Face á Face, Ray-Ban, Persol, Mykita, Philippe Starck, Ørgreen, JF-Rey, Chloé, Diesel, Liu Jo en vele andere.

Zij beschikken over de nieuwste apparatuur waarmee Jansen & Hermans optiek de kans op bepaalde oogafwijkingen snel kan traceren: denk hierbij aan maculadegeneratie (veroudering van het netvlies) en glaucoom (te hoge oogdruk). Doordat het netvlies in meer lagen gescand kan worden, komen afwijkingen eerder boven water en kan er snel een verwijzing naar de huisof oogarts gegeven worden of een advies om om bepaalde voedingssupplementen te gebruiken die het oog gezond houden. De Weerter specialist onderscheidt zich niet enkel door geavanceerde oogmeet-

Stan Hermans: “We hebben een eigen merk wat we in onze winkel voeren: ‘By Stan’. En een complete eigen zonnebrillenlijn: ‘By Stan in de zon’, die in een fabriek in Duitsland nog met de hand gemaakt worden. We kijken puur naar design en degelijkheid en daar hoef je bij de alom bekende Duitse ‘Gründlichkeit’ niet aan te twijfelen. Omdat in de huidige maatschappij steeds meer gevergd wordt van de ogen worden de brillenglazen door alle nieuwe technieken steeds geavanceerder. Door het toenemende gebruik van mobiele telefoons en Ipads heeft Carl Zeiss een aanpassing

“She is born to move en geboren om haar passie over te dragen”

‘By Stan’ gedaan in bijna alle brillenglazen om nog scherper en relaxter te kunnen kijken. In onze zaak beschikken we daarvoor over de best denkbare apparatuur om deze glazen te meten en/of te corrigeren, tot op de honderdste van een millimeter. Dat past binnen de individuele zorg die we willen bieden. Ons doel is voor iedereen de beste persoonlijke kijkoplossing bieden.” Kwaliteit als waarborg

* Informeer bij ons naar de mogelijkheden

“Een oogmeting cadeau. en meer...”

Om de kwaliteit van het oogmeetwerk extra kracht bij te zetten, heeft men bewust gekozen voor Carl Zeiss, die i.scription®-glazen heeft ontwikkeld. I.scription® staat voor een specifieke slijpmethode van het glas, waardoor het zicht, ongeacht de sterkte, scherper wordt. Ideaal voor mensen die een minder nachtzicht hebben of moeilijk afstand kunnen inschatten. Ook zorgt i.scription® voor meer contrast en intensere kleuren. Als 57-jarig familiebedrijf gaat Jansen & Hermans optiek voor de ‘lange-termijn-relatie’ met de klant. Gewoon het best mogelijke advies, onafhankelijk van prijs. Stan: “Wij hebben voor elke beurs een passende oplossing. Iedereen moet met een tevreden gevoel de deur uitgaan. Door juist dat beetje extra te doen!”. In dit verband is er een mooi voorbeeld van die belangrijke klantgerichtheid: ze regelen ook de zorgverzekering vergoedingen van de zorgverzekeraars! Kom eens kijken bij ons en laat u verrassen!

JANSEN & HERMANS OPTIEK Hoogstraat 26 • Weert Tel. 0495 - 533618 www.jansenhermansoptiek.nl

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 51


SPORT & CULTUUR GALA WEERT

Kiwanis

weert

in beweging

ort Waar Kunst, Cultuur en Sp elkaar ontmoeten!

SPORT MET CULTUUR GALA 2018 | 19 januari 2019 Munttheater Weert | www.munttheater.nl


SPORT & CULTUURGALA

WEERT IN BEWEGING Waar Kunst, Cultuur en Sport elkaar ontmoeten! Voor de tweede keer werden in januari 2018 de sporters van Weert gehuldigd op het Kiwanis Sportgala Weert in Beweging, waar sport, kunst & cultuur zich samen lieten zien. Het was een drukbezochte avond met veel aandacht voor de sporters. De culturele omlijsting werd verzorgd door RICK. De Big Band RICK onder leiding van Mia Claessens heeft de hele avond muzikaal omlijst. Een prachtig optreden van het Showballet RICK onder leiding van Sandra Höpfner-Buchnitzki en uiteraard gaven de Fresh Allstars een spetterende show. Al met al een zeer geslaagde avond. Cindy Denessen: “Vijf jaar geleden al droomde ik om onze sporters ook in podium te kunnen bieden in Weert. Ik heb enkele jaren sporters gehuldigd tijdens de presentatie van de Stadsagenda Weert, maar nu is dit echt de kroon op mijn werk.

Door de samenwerking met de Weerter Sportraad, Gemeente Weert, RICK en de Kiwanis is dit gala mogelijk gemaakt in ons mooie Munttheater in Weert. Met heel veel plezier kijk ik terug op deze fantastische avond.”

Het Sportgala Weert in Beweging werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, de Kiwanis Weert, Weert Media Groep en sponsoren. Voor info Cindy Denessen: 06 - 207 49 885.

De winnaars van 2017 zijn: Sportvrouw van het jaar: Maaike Caelers (triathlon). Sportcoach van het jaar: Olaf van der Zanden Sporttalent van het jaar: Philippe Houtackers (paardrijden springen) G-Sporter van het jaar: Jos Keersmaekers (handbike) Sportteam van het jaar: - Lei de Borgie Bokaal: Hockey Dames 1 Ere Award: Wim van Vorstenbos (judo en jiu jitsu)

“Tickets voor het Sport & Cultuurgala zaterdag 19 januari 2019 zijn al te koop via munttheater.nl!”

WEERT WAARDEERT! Weert is een echte sportstad. Zo is 83% van de jeugd lid van een of meer van de 80 sportverenigingen of -instellingen. In indoorsporten is Weert een belangrijke nationale speler. Dat veel mensen sporten, is mede te danken aan de prachtige sportaccommodaties voor jong en oud en voor valide en mindervalide sporters. De faciliteiten en infrastructuur in Weert zijn er op gericht dat iedereen van jongs af aan wordt aangemoedigd om te sporten en te bewegen. Waardering voor bijzondere sportprestaties! De gemeente Weert en het Platform Weert in Beweging willen sporters die een bijzondere prestatie leveren in het zonnetje zetten. Dit vindt plaats tijdens het Sportgala Weert in Beweging. Bij de huldigingen is het belangrijk dat niemand wordt vergeten.

Daarom vragen we sporters en verenigingen om prestaties zelf te melden. Iedere Weertenaar, jong of oud, die een bijzondere sportprestatie levert kan zich aanmelden. Uiteraard mogen ook ouders, een trainer of de vereniging dit voor de sporter doen. Binnen de sport is vaak zelf een goed inzicht in wat een bijzondere prestatie is. Er zijn daarom geen strikte regels opgesteld. Als richtlijn kan voor individuele sporters worden uitgegaan van een podiumplaats op een Limburgs of Nationaal Kampioenschap of een hoger niveau. Bij teamsporten een kampioenschap in een landelijke competitie of promotie naar een landelijk competitieniveau. Vul het aanmeldformulier op de website www.weert.nl/sport in. Na aanmelding ontvangt de sporter persoonlijk bericht.

aanmelden op www.weert.nl/sport LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 53


BEWEEG OM IN BEWEGING TE BLIJVEN! Wij helpen u om actief te werken aan uw gezondheid om weer de activiteiten te doen waar u van geniet.

Fysiotherapie

Fysiofitness

Ergotherapie

Arbeidsfysiotherapie en - reĂŻntegratie

Sportmassage

Revalidatie

Bedrijfsvitaliteit

Wij bieden een integrale aanpak aan waarbij uw functionele doelen centraal staan.

Contact ons voor meer informatie, een afspraak of een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Multidisciplinaire pijnrevalidatie GZ-Psychologie via GGZ Centiv Bedrijfsfysiotherapie op locatie

Tel. 0495 - 54 37 10 | Houtstraat 12 | 6001 SJ Weert | www.lshp-weert.nl


ergotherapie wij stellen voor Desiree van renswouw

Nog lang niet iedereen weet wat ergotherapie precies inhoudt en dat terwijl ergotherapie voor positieve resultaten kan zorgen! Desiree: “Binnen de ergotherapie houden we ons bezig met het afstemmen van de belasting op de beperkte belastbaarheid van de cliënt.” Wat doet een ergotherapeut nu precies? Jezelf zo lang mogelijk redden in het dagelijks leven met boodschappen doen, koken, sporten of naar het buurthuis gaan voor allerlei activiteiten. Lukken deze activiteiten bij iedereen zo vanzelfsprekend? Vaak wordt er dan een fysiotherapeut ingeschakeld maar deze heeft lang niet altijd de mogelijkheid om mee te kijken in de thuissituatie en de omgeving van de cliënt. Dat heeft een ergotherapeut wel, waardoor

behandelingen geregeld in en rondom het huis van de cliënt plaatsvinden. Desiree van Renswouw is werkzaam als ergotherapeut binnen LifeStyle health & prevention Weert. Zij komt graag meekijken in uw thuissituatie om, waar nodig, de taak of de omgeving aan te passen.

te nemen in het zorgaanbod. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Iedere volwassene heeft jaarlijks recht op 10 uur ergotherapie. Om vrijblijvend kennis te maken geeft Desiree u graag de gelegenheid om eens naar de praktijk te komen en wat meer informatie in te winnen.

“Beweeg om in beweging te blijven!” Wanneer u een alledaagse taak niet of niet goed kunt uitvoeren zal Desiree samen met u een behandelplan opstellen. U bent hierin diegene die aangeeft wat belangrijk voor u is en wat u graag wilt gaan oefenen.

Hiervoor mag vooraf een afspraak gemaakt worden via het volgende telefoonnummer: 0495-543710 of via info@lshp-weert.nl. Gewoon een vraag? Natuurlijk mag deze ook per mail of telefoon gesteld worden!

Samenwerken is de toekomst. Daarom heeft LifeStyle health & prevention Weert ervoor gekozen om ook ergotherapie mee

LifeStyle health & prevention: “Beweeg(t) om in beweging te blijven!”

LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018

4 55


BMW X2 BMW X2

iedereen verdient werk! Hét MVO-platform van Midden-Limburg heet alle ondernemers welkom die de kracht van maatschappelijk

VOLG VOLG UW UW EMOTIE, EMOTIE,

verantwoord ondernemen (willen) benutten en zich willen onderscheiden in de regio. Samen creëren we nieuwe

BMW maakt rijden geweldig BMW maakt rijden geweldig

kansen voor bijzondere talenten én uw eigen onderneming! Konnekt’os is een businessnetwerk, geïnitieerd door participatiebedrijven Westrom en Risse Groep, voor ondernemers en werkgevers in de arbeidsmarktregio Midden-Limburg. Het is een ontmoetingspunt voor organisaties die de kracht van MVO inzetten voor sociaal-economische groei. Partners van Konnekt’os bieden kansen aan talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze ontmoeten elkaar tijdens diverse evenementen waar ze kennis en inspiratie opdoen op het gebied van MVO, stellen hun netwerk open én creëren waarde met en voor elkaar. Wat bieden we de partners van Konnekt’os? Partners van Konnekt’os hebben toegang

Samen sterk Door de Participatiewet en de toenemende aandacht voor MVO groeien de kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Konnekt’os versterkt deze ontwikkeling door mensen persoonlijk met elkaar in contact te brengen en o.a. kennis over actuele wet- en regelgeving te verschaffen. Partners van Konnekt’os krijgen praktische handvatten om zich te onTijdens deze workshops komen de Kon- derscheiden op MVO-gebied en werk te Stap met binnen maken van MVO. Bovendien hebben onze nekt’os-partners persoonlijk elkaaren in beleef de wereld van partners directe toegang tot gesubsidicontact. Naast deze verschillende ontmoeStap binnen enBMW beleef eerde arbeidskrachten en kennis over de tingsvormen bieden we exposure in onze de wereld van BMW communicatie-uitingen. Verder reiken we begeleiding. Ook krijgen ze, desgewenst, een MVO-award uit, brengen we samen- diverse diensten aangeboden door Risse werkingen tot stand binnen ons netwerk Groep en Westrom, zoals een Quickscan, en is er wederzijdse intentie bij inkoop en advies op maat, loonwaardemetingen en inzicht in beschikbare loonkostensubsidie. aanbestedingen. tot alle events en workshops. Dit betekent dat onze partners welkom zijn tijdens drie grote inspiratiebijeenkomsten rond duurzaam ondernemen met toonaangevende sprekers, waaronder één exclusief diner in stijl. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan Special Interest Workshops waarin ze kennis en ervaring opdoen bij medepartners op locatie.

VOLG VOLG UW UW VERSTAND, VERSTAND, Founders

“Voor alle ondernemers in de arbeidsmarktregio Midden-Limburg met MVO-ambities”

Founders

(per 1 maart 2017)

www.konnektos.nl

Omgeving

mburg

HÉT

MVO-PLATFORM

VAN

(per 1 maart 2017)

MIDDEN-LIMBURG

HEET

ALLE ONDERNEMERS WELKOM DIE DE KRACHT

HÉT

VAN

ALLE

MAATSCHAPPELIJK

VERANTWOORD

M

ONDERNEMEN (WILLEN) BENUTTEN EN ZICH

VAN

WILLEN

ONDER

ONDERSCHEIDEN

IN

DE

REGIO.

SAMEN CREËREN WE NIEUWE KANSEN

WILLEN

VOOR

SAMEN

BIJZONDERE

TALENTEN

ÉN

UW

EIGEN ONDERNEMING!

VOOR EIGEN

Werk verbindt!Kent ú

Een Sports Activity Coupe is een BMW met een uniek karakter. Zijn onderscheidende design combineert de robuustheid een BMW met de atletische potentie vanZijn eenonderscheidende coupé. De nieuwe BMWcombineert X2 maakt alde vanaf Een Sportsvan Activity CoupeX-model is een BMW met een uniek karakter. design ro- W de eerste blik zijn sportieve ambities duidelijk. Gecombineerd met een hoogwaardig interieur en vele innovatieve buustheid van een BMW X-model met de atletischeIedereen potentie van een coupé. De nieuwe BMW X2 maakt al vanaf de verdient werk! Pa technologieën is hij de extraverte hoofdrolspeler van een nieuwe tijd. Bent u er klaar voor? de eerste blik zijn sportieve ambities duidelijk. Gecombineerd met eenKonnekt’os hoogwaardig en geïnitieerd vele innovatieve en is een interieur businessnetwerk, door zijn participatiebedrijven Westrom en Risse Groep, voor ondernemers Konnek technologieën is hij de extraverte hoofdrolspeler van een nieuwe tijd. Bent u er klaar voor? du en werkgevers in de arbeidsmarktregio Midden-Limburg.

Wordt u ook partner?

KIES VOOR DE PASSIE VAN KIES VOOR DE PASSIE DE MAASSCHE ECHT VAN DE MAASSCHE ECHT

Konnekt’os al?!

Het is een ontmoetingspunt voor organisaties die de kracht van

investering van € 950 per jaar bent u al partner van ons

MVO inzetten voor sociaal-economische groei. Partners van

MVO-platform. Het partnerschap staat open voor alle

Konnekt’os bieden kansen aan talenten met een afstand tot de

Het iszee MVOke in

ondernemers in de arbeidsmarktregio Midden-Limburg met

arbeidsmarkt. Ze ontmoeten elkaar tijdens diverse evenementen

Tij Konnek

waar ze kennis en inspiratie opdoen op het gebied van MVO,

pe arbeids

stellen hun netwerk open én creëren waarde met en voor elkaar.

waarsch ze

Neem, voor aanmelding of meer informatie, contact met

stellen on

ons op!

Konnekt’os, iedereen verdient werk!

DELEN.”

B.V.

MV Konnekt’os is geïnitieerd door:

www.demaassche-echt.nl www.demaassche-echt.nl

N MET

Risseweg 8, 6004 RM Weert Postbus 82, 6000 AB Weert T 0495 58 46 36 / 0495 58 46 89 E info@konnektos.nl I www.konnektos.nl

De Maassche Echt Bellweg 3 • 6101 XA Echt • 0475 - 386 286 • infoecht@demaasschebmw.nl • www.demaassche-echt.nl Het gemiddelde verbruik bedraagt tussen de 4,6 en 4,8 l/100 km, de CO2 emissie bedraagt tussen de 121 en 126 g/km.

56

particip wa en we

Konnekt’os telt ruim 100 founders en partners. Met een

MVO-ambities.

M WAAR

Ke Ko

De Echt Bellweg 3 • 6101 LifeStyle Magazine Weert in Beweging 2018 XA Echt • 0475 - 386 286 • infoecht@demaasschebmw.nl • www.demaassche-echt.nl 4 Maassche Het gemiddelde verbruik bedraagt tussen de 4,6 en 4,8 l/100 km, de CO2 emissie bedraagt tussen de 121 en 126 g/km.

bin

Konnek ink


Profile for Weert Media

LIFESTYLE MAGAZINE WEERT 2018 | Nieuwe Gezondheid  

LIFESTYLE MAGAZINE WEERT 2018 | Nieuwe Gezondheid  

Advertisement