Page 28

 www.devonk.nl

De Vonk • woensdag 11 september 2013 • 29

Twee optredens in één week! Muziekvereniging ‘Excelsior’ heeft een nieuwe dirigent Het wordt een drukke week voor de muzikanten van Muziekvereniging ‘Excelsior’ die tijdens het Havenfestival tweemaal zullen optreden. Ze doen dat onder leiding van hun nieuwe dirigent Dominique Capello.

U Alblasserdam Op de openingsavond op 16 september maakt het A orkest deel uit van het Muziekspektakel in Cultureel Centrum Landvast en op zaterdag 21 september wordt van 14.00 tot 16.00 uur opgetreden op de Haven. Het is een warme avond in augustus. In de zaal van de Elthetokerk aan de Blokweerweg zijn de muzikanten bijeen voor de eerste repetitie van het nieuwe seizoen.

Dirigent Dominique heeft voor de zomervakantie de dirigeerstok overgenomen van Dick Hesselink die het orkest maar liefst twaalf jaar onder zijn hoede heeft gehad. Na de repetitie neemt hij alle tijd om iets over zichzelf te vertellen. “Als tienjarige ben ik naar het Conservatorium Rotterdam gegaan voor trombonelessen. Daarnaast moest er heel veel theorie worden geleerd. Als klein jongetje werd ik opgevangen door studenten van 18, 19 jaar. Ik mocht ook mee naar concerten. Het leven was één

groot feest. Achteraf realiseer ik me dat ik heel veel op pad was en heel weinig thuis.” “Op mijn negentiende ben ik gestopt met de trombone en heb ik gekozen voor de studie HaFaBra directie, die ik in 2010 met succes heb afgerond. De afkorting staat voor Harmonie, Fanfare, Brassband. Al tijdens mijn opleiding heb ik de nodige ervaring opgedaan als dirigent van verschillende orkesten. Momenteel ben ik ook nog dirigent van een fanfareorkest in Hellevoetsluis.”

Advertentie “Een aantal maanden geleden heb ik gereageerd op een advertentie van ‘Excelsior’ waarin een dirigent werd gevraagd. Eerst heeft er een gesprek plaatsgevonden met het bestuur en een delegatie van het A orkest. Na een proefdirectie werd duidelijk dat beide partijen graag met elkaar verder wilden. Voor de vakantie heb ik al met de orkestleden kennisgemaakt. Verder is het natuurlijk even wennen, zowel voor de muzikanten als voor mij. Omdat ons eerste officiële optreden al in september gaat

plaatsvinden hebben we voor het Havenfestival een keuze uit het bestaande repertoire gemaakt. Op de openingavond spelen we onder andere Skyfall en een klassieker als Non je ne regrette rien van Edith Piaf.”

Vereniging Muziekvereniging ‘Excelsior’ is opgericht op 24 oktober 1894. Ze is begonnen als Fanfare met een achttal leden. Na honderd jaar werd besloten om als Harmonie verder te gaan. Dit besluit zorgde voor een nieuwe

aanwas van (jeugd)leden. De vereniging heeft een eigen professionele muziekopleiding. De lessen worden gegeven door beroepsmuzikanten en studenten aan het conservatorium. ‘Excelsior’ telt momenteel vier orkesten: Opstaporkest, Jeugd-

orkest, A Orkest en Blaaskapel De Meulemakkers.

Informatie Zie ook de website van de vereniging.

0 excelsioralblasserdam.nl

Open dagen

zaterdag 14 & zondag 15 september 10 jaar vaste huuropbrengsten mogelijk.

Uw eigen recreatiewoning in een uniek watersportgebied aan de

Vraag naar de mogelijkheden!

jachthaven

Type: Velthorst De Luxe

Open dagen

Wij nodigen u van harte uit om op zaterdag 14 en zondag 15 september ons park te komen bezoeken. U kunt op deze dagen de recreatiewoningen komen bekijken. U bent beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom!

Meer informatie?

Vraag onze brochure aan op www.europarcsverkoop.nl of kom langs.

Type: Velthorst De Luxe

Vanaf €69.500,- (excl. kavel)

Vanaf: €69.500,- (excl. kavel)

Kavel v.a. €45.000,-

Kavel v.a. €60.000,-

Zorgeloos investeren

Het verhuren van een recreatiewoning kan fiscale voordelen bieden. Bij EuroParcs bent u verzekerd van een hoog rendement. Kom voor meer infomatie langs en laat u vrijblijvend informeren wat de mogelijkheden zijn van investeren in recreatief onroerend goed.

Type: Pavillon incl. vlonderterras

Vanaf: €97.500,- (excl. kavel) Kavel v.a. €45.000,Rijksstraatweg 186 3316 EJ Dordrecht Tel. 078-6183241

www.europarcsverkoop.nl

Bel: 078 6183241

Havenfestival  
Havenfestival  
Advertisement