Page 24

 www.devonk.nl

De Vonk • woensdag 11 september 2013 • 25

Tweeëntwintig ervaren musici ! Seniorenorkest ‘De Wipmolen’ is vierentwintig jaar jong Op zaterdag 21 september is ook in Winkelcentrum Makado van alles te doen. Van 10.00 tot 12.00 uur verzorgt Seniorenorkest ‘De Wipmolen’ een optreden. Een goede reden om eens een bezoekje te brengen aan voorzitter Arie Ooms en secretaris Joop Erkelens.

U Alblasserdam Het Seniorenorkest is opgericht op 26 april 1989 en repeteerde, totdat het gebouw werd gesloopt, in Cultureel Centrum ‘De Wipmolen’, waaraan ook de naam is ontleend. “De inmiddels overleden directeur Dick Laheij heeft ons altijd met veel enthousiasme gesteund”, vertellen de heren. “Gelukkig draagt zijn zoon Hans ons orkest ook een warm hart toe. De overstap naar Cultureel Centrum Landvast is ons mede daardoor prima bevallen. We kunnen er gebruik maken van alle gewenste faciliteiten.”

Rivaliteit Het orkest is opgericht door een aantal oudere muzikanten van Chr. Muziekvereniging ‘Soli Deo Gloria’ en Muziekvereniging ‘Excelsior’. Dat was best bijzonder, want ook in die tijd bestond er een gezonde rivaliteit tussen beide verenigingen. “De meeste van onze leden spelen ook nog in een ander orkest en dat komt de kwaliteit van onze optredens zeker ten goede”, vertelt Arie.

“We hebben over de bezetting van de verschillende instrumenten niet te klagen. Het is alleen jammer dat we door omstandigheden maar één actieve bassist hebben. Een goede basmuzikant kunnen we goed gebruiken. Hij dient wel in het bezit te zijn van een eigen instrument en de beschikking hebben over eigen vervoer. Onze financiële middelen zijn beperkt en we hebben geen instrumentenfonds.

Optredens In het Seniorenorkest spelen 3 dames en 19 heren in de leeftijd van 60 tot en met 85 jaar. Dirigent is Dick van Kooten uit Krimpen aan de Lek. Zijn voorgangers Piet van Bezooijen, Jan Schilt en Bob Jansen zijn alle drie al overleden. “Vroeger hadden we ook leden van een jaar of vijfenvijftig. Tegenwoordig moeten de meeste mensen langer werken en dat kunnen wij goed merken”, vertelt Joop, die verder meldt dat het orkest over een gebrek aan optredens niet te klagen heeft. “We treden zeer regelmatig op en dan met name in instellingen, die helaas allemaal te ma-

ken hebben met teruglopende budgetten. Het record van 39 optredens uit het jaar 2000 zullen we dan ook niet snel kunnen evenaren.”

“We hebben een gevarieerd repertoire met lichtklassieke en geestelijke muziek, maar draaien onze hand ook niet om voor een Nederlands lied

of een compleet Oostenrijks programma”, melden de heren tot besluit. “Hoogtepunten uit de afgelopen jaren? We vinden eigenlijk alles wel leuk. Als we

toch iets moeten noemen: de tewaterlatingen bij IHC in Kinderdijk, daar hebben we erg van genoten, ook al was het wel eens koud in de hal.”

Klaproosstraat 20 3353 CM Papendrecht Klaproosstraat 20 Tel. / Fax 078 642 91 61 3353 CM Papendrecht www.nefeli.nl Tel./Fax 078 - 642 91 61

www.nefeli.nl

U kunt bij ons pinnen alleen bij afhalen.

Ook voor feesten en partijen Mooi weer? aanWijhuis of op uw bedrijf. kunnen u een compleet

Voor meer informatie kunt u ons bellen. barbecuepakket aanbieden U kunt bij(ook ons pinnen alleen bij afhalen. voor groepen)

*Wij bezorgen alleen in Papendrecht. * Wij bezorgen alleen in Papendrecht. Informeer naar de voorwaarden. Informeer naar de voorwaarden.

Havenfestival  
Advertisement