De Hint | 25 maart 2022

Page 1

De Hint 2 riksja’s voor Oktober

Buurtbatterij

4

DE VEGETARISCHE

pagina SLAGER, GARDEN

GOURMET OF VALESS 2 schalen à 125-300 gram

DE VEGETARISCHE SLAGER, GARDEN GOURMET OF VALESS

1+1

GRATIS

*

27e jaargang 25 maart 2022 | 1319

Eersel | Duizel | Knegsel | Steensel | Vessem | Wintelre

En toen was het stil...

pagina

8

pagina

Padelbanen Eresloch officieel geopend

12

pagina

22

Tentoonstelling ‘Passie’ Pius X-College

2 schalen à 125-300 gram Aanbieding geldig t/m di. 29 maart 2022

* 1+1 gratis: 50% korting op de totaalprijs van 2 producten. Alle combinaties mogelijk.

Bibliotheek Eersel organiseert op vrijdagochtend 1 april de activiteit Boekjes en Babbels

Op zaterdagochtend 9 april verDE VEGETARISCHE zorgt Sandra Hakkens de workSLAGER, GARDEN shop (hoe word een) Super GOURMET OF ik VALESS Schrijver bibliotheek Eersel 2 schalen àin 125-300 gram

Boekjes en Babbels: (Hoe word ik een) + Moppereend Super Schrijver GRATIS

11

Boekjes en Babbels is een gezellig uurtje in de bibliotheek voor (groot) ouders met jonge (klein)kinderen. We gaan voorlezen en samen boekjes bekijken. De bibliotheek medewerkster kan uitleg geven over alles wat Bibliotheek de Kempen te bieden heeft, op het gebied aan voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal is het heel leuk! Deze ochtend lezen we voor uit het boek Moppereend van Joyce Dunbar. Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Daarna is het tijd voor enkele ontspanningsspelletjes met je peuter die passen bij het verhaal zoals eenvoudige yogaoefeningen, een ademspelletje en een massagespelletje. Kom samen spelenderwijs tot ontspanning en in verbinding met elkaar in dit momentje quality-time. Deze ontspanningsspelletjes worden gegeven door Christel Lubse, kinderen ontspanningscoach in Veldhoven. Deze ochtend is een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen, onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook kun je samen met je kindje boekjes uitzoeken voor thuis. Jij en/of je kindje nog geen lid? Dat regel je meteen deze ochtend. Tickets De activiteit is op vrijdagochtend 1 april van 9.45-11.00 uur in bibliotheek Eersel. Reserveer je ticket(s) via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl.

*

In verhalen kan alles: een professor die eenDE krachtig schetenpoeder uitvindt, VEGETARISCHE eenSLAGER, speciale GARDEN boomhut die steeds hoOF muis VALESS gerGOURMET wordt, of een die vele avon2 schalen à 125-300 gram turen beleeft. In verhalen gebeuren de gekste, grappigste en spannendste dingen. Dat maakt lezen zo leuk!

1+1

ZelfGRATIS verhalen *bedenken en schrijven is minstens net zo leuk. Wedden dat jij dat ook kunt? Zit jij in groep 6, 7 of 8? Schuif gezellig aan bij de workshop (hoe word ik een) Super Schrijver en schrijf mee. Tijdens deze workshop praten we eerst over boeken en verhalen. Dan gaan we snel aan de slag. We maken eerst korte, leuke opdrachten om je op weg te helpen. Daarna begin je aan je verhaal. Als je dat leuk vindt, mag je Geldig t/m di 29 maart je verhaal voorlezen aan2022 de anderen. Aan het einde van de workshop heb jij jouw eigen verhaal geschreven, of in ieder geval een stukje daarvan. Als aandenken krijg je een Super Schrijver certificaat.

KIES & MIX FRUIT

Mandarijnen net 1 kilo, Kanzi appels zak 1 kilo, Pitloze rode of blauwe druiven bak 500 gram, Blauwe bessen bak 125 gram of Zespri kiwi groen schaal 3 stuks

2 VOOR

3

50

Het is inmiddels een traditie dat Het Kempisch Kamerkoor op Goede Vrijdag de Johannes Passion van Bach uitvoert in de St.-Willibrorduskerk van Eersel. Na een gedwongen pauze van twee jaren wordt deze traditie weer voortgezet. Sinds het begin van deze concerten zijn er steeds leerlingen uit de bovenbouw van het Pius X-College uitDEBladel bij betrokken geweest. Een VEGETARISCHE aantal jarenGARDEN geleden ontstond het SLAGER, GOURMET OF VALESS met Beelidee om examenleerlingen 2 schalen à 125-300 gram dende Vorming in het vakkenpakket hun idee van het begrip ‘passie’ te laten uitbeelden.

1+1

* Elk jaar werden de kunstwerken geduGRATIS rende een periode voorafgaande aan Pasen tentoongesteld in de kerk van Eersel. Ook dit jaar is dat het geval.

Voor de docenten was het project een uitgelezen kans om buiten de school

Korfbalvereniging organiseert Vlooienmarkt DA’S LEUK BOODSCHAPPEN DOEN in Steensel Op zondag 3 april organiseert korfbalvereniging FSC weer haar jaarlijkse grote vlooienmarkt in gemeenschapshuis de Höllekes, Korte Kerkstraat 7, in Steensel.

* 1+1 gratis: 50% korting op de totaalprijs van 2 producten. Alle combinaties mogelijk.

Belangrijk voor ouders/verzorgers: Dit is een laagdrempelige, gezellige en creatieve workshop. We stimuleren kinderen hun fantasie te gebruiken en een verhaal te vertellen. Wij letten niet op taal, schrijven of spelling. Alle kinderen uit groep 6, 7 of 8 zijn welkom. Sandra Hakkens Docente van de workshop is Sandra Hakkens, bibliotheekmedewerker in Eersel. Ze volgde de opleiding Biografieën en Familieverhalen bij de Schrijversacademie. Sandra schrijft levensverhalen en historische verhalen en artikelen. Ze verzorgt ook cursussen, workshops en een schrijfcafé.

Aanmelden De workshop is op zaterdagochtend 9 april van 10.00-12.00 uur. Er is plaats voor 8 deelnemers. Aanmelden voor deze workshop kan via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl.

Voor het aanleveren van teksten en advertenties:

REDACTIE@GIELEN.NL

Alle beschikbare ruimtes van het gemeenschapshuis zullen weer tot de nok gevuld zijn met allerlei mooie spullen, die netjes gesorteerd zijn. Er zijn aparte ruimtes met speelgoed en boeken en vooral de audiohoek is altijd zeer in trek. Vanaf het podium in de grote zaal worden mooie of aparte artikelen per opbod verkocht; dus sla je slag. Behalve in de Höllekes worden ook op het bijbehorende plein zeer bruikbare spullen te koop aangeboden. De markt duurt van 10.30 tot 14.30 uur. De toegang is gratis!

te kunnen laten zien wat ze met de leerlingen Beeldende vorming doen. Het is een interessante opdracht te onderzoeken hoe met een oud thema als het passieverhaal, de verbinding gemaakt kan worden met de leefwereld van een leerling van nu. De afgelopen jaren heeft de school een eigen invulling gegeven aan het DE VEGETARISCHE begrip passie. Het ene jaar is aan leerSLAGER, GARDEN GOURMET OF VALESS lingen gevraagd uiting te geven aan 2 schalen à 125-300 gram hun eigen passie. Daaruit ontstonden hele persoonlijke, kleurrijke en diverse beelden. Een andere keer is er juist voor geko* zen het lijden van een naaste persoon GRATIS te verbeelden, of het tonen van naastenliefde of het belangeloos opkomen voor de ander. Door een oud bijbels verhaal te linken aan maatschappelijke en/of politieke kwesties, die spelen in de wereld van

1+1

zie pagina 16 t/m 21

Docenten zien de leerlingen altijd vol overtuiging en met veel enthousiasme werken aan hun ‘Passie-stuk’. Om dit werk vervolgens te laten zien aan het publiek en er trots op te zijn, is een zeer waardevolle leerervaring. De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 1 april om 14.00 uur in de St.-Willibrorduskerk en wordt verricht door wethouder Eric Beex en afdelingsleider Marjolijn Cuppers. De uitvoering van de Johannes Passion is op Goede Vrijdag 15 april om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en kaarten www.kempischkamerkoor.nl of www. passioneleprojecten.nl.

Garage sale Zaterdag 9 april van 10.00 tot 13.00 uur is er een garage sale in Eersel

In de straten Willibrorduslaan, Kerkstraat, Dijk, Quackelaer, Postakkers en alle straten die er tussen liggen. Er worden allerlei spullen te koop aangeboden op de opritten en in de garages. De organisatie isWillibrorduslaan in handen van Jumbo, Eersel, 8 de gezamenlijke buurtverenigingen Willibrorduslaan, de Pöst en Den Ouwen Dijk. Tot ziens op 9 april.

2e hands elektrische fietsen Nieuwe E-Bikes / Outlet E-Bikes Reparatie en onderhoud

Markt 17 5531 BA Bladel

www.usedebikes.nl

Arbeidsrecht

VACATURES

in jouw regio

nu, ontstaat verdieping bij de leerling en een grotere betrokkenheid.

GRATIS GESPREK KOOPZONDAG

27 maart en 3 april Open 12.00 - 17.00

De Run 3134, Veldhoven www.sfeervolwonen.com

BLADEL: 0497 - 38 38 68 BERGEIJK: 040 - 207 60 76

www.knegtmansadvocaten.nl


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 2 Voor een persoonlijk afscheid, ook als u elders verzekerd bent.

alarmnummer

WEEKENDDIENSTEN 1-1-2 Dierenkliniek De Kempen, locatie Bergeijk, Mr. Pankenstraat 9, 5571 CP Bergeijk, tel. 0497-571275. Behandeling uitsluitend op afspraak, voor spoedgevallen 24 uur per dag bereikbaar. Kliniek voor Gezelschapsdieren Eersel Openingstijden consult volgens afspraak: Maandag t/m vrijdag: 9.00-19.00 uur; zaterdag: 8.30-17.00 uur. Telefonisch spreekuur: Maandag t/m vrijdag: 8.00-9.00 uur. Spoedgevallen: Buiten openingstijden altijd bereikbaar op tel. 0497-518000. Hint 16b, 5521 AH Eersel, tel. 0497-518000. Fax 0497-518655.

Kerkberichten

Areven 4 Eersel 0497-383193 www.berkenloonen.nl facebook.com/berkenloonen

PROTESTANTSE KERK HOOGELOON-EERSEL Op zondag 27 maart is de dienst om 10.00 uur (zomertijd!) in de kerk in Eersel. Voorganger is onze eigen predikant, ds. M.G. de Vries. Op zondag 3 april gaat ds. J. de Bie uit ‘s Gravenpolder voor. Voor informatie en een link voor de onlinedienst, zie: www.pkn-eersel.nl. Daar vindt u ook de weblogs van ds. M.G. de Vries, voor een bezinningsmoment thuis.

OECUMENISCHE KEMPEN

LITURGIEGROEP

Volledig gericht op uw laatste wens

Lizet van Hove 06-53347288 (24 uur)

DE

De Oecumenische Liturgiegroep De Kempen streeft ernaar om op een eigentijdse manier invulling te geven aan geloofs­ beleving vanuit een christelijk perspectief. We doen dit op een praktische wijze, met ruimte om ervaringen uit te wisselen en inzichten te delen. Het accent ligt op open liturgievieringen die voor iedereen toegankelijk zijn. Je hoeft geen lid te zijn of te worden. Viering zondag 27 maart Komende zondag heeft als thema: Elia in de woestijn. Plaats: Ontmoetingscentrum de Eikenburg, Eikenburg 1, te Eersel Aanvang 10.30 uur – LET OP: Zomertijd! De vastentijd is begonnen. We gaan deze vastentijd het thema ‘woestijn’ in relatie met geloofsbeleving uitwerken in een zestal vieringen tot en met Pasen. Deze zondag zullen we het thema verder uitwerken rond eenzaamheid. Tevens gaan we gedurende deze weken geld inzamelen voor de Thomas Stichting in India. Deze Stichting bouwt onder andere scholen voor kansarme kinderen in het zuiden van India, zodat die toch fatsoenlijk onderwijs kunnen krijgen en zich zo kunnen ontworstelen aan de armoede en uitzichtloosheid van het bestaan in hun omgeving. U bent van harte welkom!

Vastenactie doet mee aan de Goede Doelenweek met als thema: ‘Je land is je leven’ van 4 tot en met 9 april a.s. Vastenactie ondersteunt in 2022 projecten die te maken hebben met landrechten en die gaan over de diepe verbondenheid van inheemse volken met hun land. Vaak wonen ze al generaties lang op de gronden van hun voorouders. Toch worden hun rechten vaak met voeten getreden als het gebied waar ze wonen wordt opgeëist door grote bedrijven of overheden. Dit belangrijke onderwerp heeft niet alleen invloed op mensen, maar ook op natuur en milieu. De wereldvoedselmarkt, de energiebehoefte van zich ontwikkelende economieën en de vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld elektronica eisen veel ruimte op. En die wordt vaak gevonden in nog min of meer ongerepte natuurgebieden. Daarbij wegen de economische belangen van overheden en grote bedrijven meestal zwaarder dan de rechten van de mensen die er wonen. Die worden niet zelden met geweld beroofd van hun huizen en hun land. En daarmee van hun thuis, hun identiteit en hun levensonderhoud. Wat doet Vastenactie concreet? In 2022 zet Vastenactie drie projecten over landrechten in de schijnwerpers, in Guatamala, Libanon en Brazilië. In Guatamala worden drie Mayagemeenschappen gesteund die opkomen voor hun rechten. In de voor

Dorpstraat 25A - 5575 AE Luyksgestel www.uitvaartbegeleiding-kempenland.nl

Huisartsenpost SHoKo: Heeft u met spoed een huisarts nodig in de avond, de nacht of in het weekend? Neem dan contact op met Huisartsenpost SHoKo Veldhoven: 040-2660505 De Run 4600, 5504 DB Veldhoven (MMC-Veldhoven). Let op: de huisartsenpost werkt op afspraak, u dient altijd eerst telefonisch contact op te nemen! Apotheek Eersel/Bergeijk: Apotheek Eersel is geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag en zondag is de apotheek gesloten. Openingstijden Apotheek Bergeijk op werkdagen 08.00-17.30 uur, op zaterdag gesloten. Telefonisch bereikbaar 0497-551111. Voor geneesmiddelen voorgeschreven door de huisartsenpost kunt u buiten onze openingstijden terecht in de dienstapotheek: Centrale Dienstapotheek Eindhoven, Michelangelolaan 2, 5623 EJ Eindhoven, telefoon 040-2436666. ZuidZorg Wijkzorg Er zijn momenten in het leven waarop je extra zorg en ondersteuning nodig hebt. Op zulke momenten kun je met een gerust hart vertrouwen op ZuidZorg. Want ZuidZorg brengt de zorg bij je thuis; of je nu lichte zorg nodig hebt of juist complexe. Wij zijn een organisatie voor thuiszorg (verzorging en verpleging) en zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week. Algemeen: 040-2308400. Website: www.zuidzorg.nl. Locatie Eersel/Vessem/steensel: 040-8806939. E-mail: zorg.eersel@zuidzorg.nl. Inloopspreekuur Eersel/Steensel, Vuursteen 2: dinsdag 15.00-16.00 uur. Inloopspreekuur Vessem, Servatiusstraat 6a: vrijdag 11.00-12.00 uur. Wél!zijn de Kempen Wél! Welzijn de Kempen is een welzijnsorganisatie die met vrijwilligers en professionals doet waar ze sterk in is: mensen ondersteunen die hulp nodig hebben. Eikenburg 2, Eersel We zijn bereikbaar maandag tot en met donderdag van 09.00-16.00 uur en vrijdag van 09.0013.00 uur. E-mail: info@welzijndekempen.nl of www.welzijndekempen.nl. Ook het Steunpunt Mantelzorg is een onderdeel van Wél! Welzijn de Kempen. Huispitaal Organisatie voor kraamzorg en thuiszorg. Thuiszorg; verpleging, verzorging en huishoudelijke verzorging. Voor iedereen met CIZ-indicatie, PGB-budget of particulier. Weegschaalstraat 3, 5632 CW Eindhoven, tel. 040-2911214. www.huispitaal.nl

Regio De Kempen

Verloskundigepraktijk ’In De Kempen’ L. Donkers, A. van der Heyden en Karlijn Daemen. Werkgebied: gemeenten Eersel en Bladel. Praktijkadres: Oude Provincialeweg 77, Hapert, tel. 06-28808757. Tel. spreekuur: ma. t/m vr. van 8.30-9.30 uur. Stichting Vrijwillige Hulpdienst Eersel (S.V.H.E.): Klussen, vervoer, boodschappen en valpreventie voor 55+ en/of chronisch ziek/gehandicapt. Tel. 0497-519969, op werkdagen van 10.00 en 13.00 uur. (Bij geen gehoor wordt u teruggebeld) of mail svhe@kpnmail.nl of bezoek www.svhe.nl.

de gemeenschappen belangrijke rivier worden waterkrachtcentrales gebouwd. Dat heeft tot gevolg dat de toegang tot water beperkt wordt en kostbare landbouwgrond verdwijnt. Dorpen worden geholpen bij het opbouwen van duurzaam water­ management, ze wordt geleerd wat hun rechten zijn en hoe ze die kunnen verdedigen. In Libanon leven honderdduizenden Syrische vluchtelingen, voor een groot deel onder de armoedegrens. Ze hebben geen eigen plek om te wonen in hun nieuwe land. In de kampen is het leven hard en zwaar. Er is onvoldoende eten, slechte huisvesting, geen school voor de kinderen en geen werk voor de volwassenen. Via Vastenactie worden 250 gezinnen in tentenkampen in de Bekaa-vallei gesteund bij het opbouwen van een beter bestaan. In het noordoosten van Brazilië zijn er veel families zonder landrechten. Ze kunnen nauwelijks investeren in goed materiaal en zaaigoed, omdat ze ieder moment verdreven kunnen worden. Deze groepen leven van dag tot dag en verbouwen enkel snelgroeiende gewassen. Via Vastenactie krijgen ze de beschikking over kassen, bassins voor wateropvang, gereedschap, zaaigoed maar ook krijgen ze training en begeleiding. Spreken de projecten van Vastenactie u aan, maak dan uw gift kenbaar tijdens de Goede Doelenweek door in te tekenen op het formulier met een financiële bijdrage. Door uw bijdrage kunnen er weer toekomstkansen mogelijk worden gemaakt voor de inheemse bevolking in ontwikkelingslanden. Uiteraard is het ook mogelijk om uw bijdrage rechtstreeks over te maken op IBAN bankrekeningnummer NL 21 INGB 0000 0058 50 ten name van Vastenactie Den Haag.

Wintelre doet weer mee aan Goede Doelen Week Eersel! Ook Wintelre is een van de dorpen die meedoet aan de jaarlijkse collecteweek, die binnenkort voor de vierde keer van start gaat in de hele gemeente Eersel. Op de foto zien we de plaatselijke coör­ dinatoren Jet Kwinten en Erna Kleijn met de banner van de Goede Doelen Week met op de achtergrond

de R.K. kerk aldaar. Deze banners zullen ook te zien zijn bij de andere dorpen in de gemeente Eersel en iedereen herinneren aan de gezamenlijke collecte van een aantal landelijke doelen, die nu voor het vierde jaar zal plaatsvinden. De Goede Doelen Week zal plaatsvinden vanaf maandag 4 t/m zaterdag 9 april a.s. in de zes dorpen en het buitengebied van de gemeente Eersel. Maar van tevoren, in de week van 28 maart t/m 2 april a.s., krijgen de inwoners van onze gemeente een envelop in de bus met daarin een lijst met de deelnemende goede doelen, een korte omschrijving van hun doelstelling en een ruimte waar een bedrag kan worden ingevuld als donatie. Welke goede doelen doen er mee? Dit zijn de negentien fondsen die dit jaar weer meedoen: Alzheimer Nederland - Amnesty International - Beatrix Spierfonds - Nederlandse Brandwondenstichting - Dia­ betes Fonds - Epilepsiefonds HandicapNL - Hartstichting - Hersen­ stichting - Het Gehandicapte Kind - Nationaal Fonds Kinderhulp - KWF Kankerbestrijding - Longfonds - Maag Lever DarmStichting - Nationaal MS Fonds - Nierstichting - Reuma Nederland - Rode Kruis - Vastenactie. Hoe gaat het in zijn werk? U kunt zelf op het formulier aangeven aan welk fonds of aan welke fondsen u een bedrag wilt doneren. Het totaal van de ingevulde bedragen wordt onderaan de lijst vermeld. Een naam is niet nodig en de gift blijft anoniem. Men kan ook kiezen voor storting per eenmalige machtiging. Indien u kiest voor een totaalbedrag voor alle fondsen, wordt dit bedrag gelijk verdeeld over de deelnemende fondsen. De ingevulde lijst wordt door u, met het totaalbedrag in contanten of het machtigingsformulier, in de bijbehorende envelop gedaan. In de ‘echte’ collecteweek van 4 april t/m 9 april a.s. worden de dichtgeplakte enveloppen door onze collectanten opgehaald in een verzegelde collectebus en naar de plaatselijke coördinator gebracht, die zorgt voor de verdere afhandeling. Stijgende lijn in opbrengst collecte Het blijkt dat de inwoners van onze gemeente steeds meer vertrouwd raken met de jaarlijkse collecteweek, gezien de stijgende lijn van de opbrengst in de voorgaande drie jaren.

Hulpdienst ’Graag Gedaan’ Eersel: Vrijwilligerswerk, tel. 0497-512166. Moeders voor Moeders: Informatie: tel. 0497-517567/0800-0228070. Vereniging Borstvoeding Natuurlijk Tel. 0343-576626. Buro Slachtofferhulp Regio Eindhoven Postbus 324, 5600 AH Eindhoven, tel. 040-2116625 (werkdagen van 10.00-16.00 uur). Kindertelefoon ZO-Brabant: 0800-0432 (gratis) iedere dag van 2 tot 8 uur. De Luisterlijn: 040-2125566. Landelijk nummer 0900-0767. 24 uur per dag bereikbaar. www.deluisterlijn.nl

Steunpunt van de politie de Kempen: Maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur op het politiebureau, Burg. Magneestraat 1, 5571 HB Bergeijk, tel. 0900-8844 (geen spoedgevallen). www.politieeersel.nl Dierenambulance ’Eindhoven’ 24 uur per dag bereikbaar, tel. 040-2523188. Lumens Algemeen Maatschappelijk Werk en de Crisisdienst Dijk 15, 5521 AW Eersel, Tel: 040-219 3300 Mailadres: aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl Crisisdienst (buiten kantooruren): 040-2530350 Centraal Meldpunt zorginstellingen: tel. 040-2549999 * voor hulp bij het huishouden * verpleging of verzorging thuis * uitleen verpleegartikelen * maaltijdvoorziening en alarmering * dagopvang, dagverzorging of dagbehandeling * (tijdelijke) opname in een verzorgingshuis of verpleeghuis ’De Boei’ Eersel en Bergeijk, GGzE-de Boei staat klaar voor mensen vanaf 18 jaar die kwetsbaar zijn en tijdelijk professionele hulp nodig hebben om het leven weer op de rit te krijgen. Inloop in D’n Acterum, Voortseweg 9, 5521 JB Eersel, tel. 0497-515941. Inloop Bergeijk, Dr. Rauppstraat 52, 5571 CH Bergeijk, tel. 0497-845434 https://sites.ggze.nl/groups/59-ggze-de-boei-eersel/welcome https://sites.ggze.nl/groups/70-ggze-de-boei-bergeijk/welcome Spreekuur & Advies: Over de Sociale Zekerheid b.v. ZW, WAO, WW, ABW, WvG. De hulpverlening is gratis, de privacy van de betrokkenen wordt gewaarborgd. De spreekuren zijn voor iedereen toegankelijk. In voorkomende gevallen wordt gericht door verwezen naar andere (hulpverlenings)instanties, als bemiddelaar of begeleider (op uw verzoek). Spreekuuradres: Torendreef 20 (het Kompas) 5531 ET Bladel. Spreekuurtelefoon: 0497-385069. Spreekuurdagen en tijden: Donderdag 09.00-11.30 uur. Telefonisch spreekuur woensdag 09.30-11.00 uur. Bureau Jeugdzorg start met inloopspreekuur op locatie: Gemeente Bladel, Reusel en de Mierden: Maandag 13.30-15.00 uur Willem v. Oranjelaan 5b, Bladel (bij het Algemeen Maatschappelijk Werk) Eersel: Vrijdagmiddag 13.00-14.30 uur. Hint 11 (bij het Algemeen Maatschappelijk Werk) Bergeijk: Woensdag 9.00-10.30 uur. Klaproosstraat 60 (bij gebouw van de Thuiszorg Kempenstreek en AMW). Aanmelding telefonisch kan iedere dag tussen 9.00-12.00 uur in Eindhoven, tel. 040-7999100. Een gesprek op locatie na aanmelding is mogelijk. Coördinatie- en adviespunt huiselijk geweld de Kempen: 24 uur bereikbaar, tel. 0900-1262626. Overzicht Lokale Loketten voor wonen, welzijn en zorg: Eersel: Lokaal Loket gemeentehuis Eersel, Dijk 15, tel. 0497-531369. Bladel: Zorgloket gemeentehuis Bladel, Markt 21, tel. 0497-361636. Reusel-de Mierden: Loket van A tot Z gemeentehuis Reusel, Kerkplein 3, tel. 0497-582100. Ambulancepost Eersel Bezoekadres: Ambulancedienst, Kerver 9a, 5521 DA Eersel, tel. 0497-517322.

Ter vergelijking: in het eerste jaar 2019 was de opbrengst ruim € 63.000,-, in 2020 ruim € 80.000,- en in het afgelopen jaar werd het al € 93.000,-! Deze stijgende lijn doet vermoeden dat de magische grens van € 100.000,in 2022 wel eens kan worden overschreden, zeker als we in aanmerking nemen dat nog veel inwoners in de gemeente Eersel hun steentje zouden kunnen bijdragen. De organisatoren van de GDW zien dit dan ook als hun uitdaging, en met hulp van de collectanten en inwoners van de verschillende dorpen en het

buitengebied van de gemeente Eersel moet dat zeker lukken! Van de resultaten van deze collecte zullen de inwoners te zijner tijd op de hoogte worden gebracht in de plaatselijke bladen, die in de gemeente Eersel uitkomen, en tevens op onze website, www.gdweersel.nl. Ook op de Facebook-pagina van de Stichting GDW zullen de resultaten van de collecte worden vermeld en kunnen andere berichten rondom de Goede Doelen Week gevolgd worden. Reacties op onze Facebook-pagina zijn natuurlijk welkom!


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 3

SLAGERIJ HOPPENBROUWERS maandag 28 mrt. dinsdag 29 mrt.

VERSE WORST

Aanbieding t/m 2 april

500 gram

ONZE LENTEBRODEN kempenkorn

3.60 nu

3.

00

Aanbiedingen t/m 16 april

DE SMAAK VAN DE LENTE Mangopassievlaai, frisse voorjaarsvlaai

19.50 nu

Bergeijkse bolus met kaneel en verse pudding Mangoyoghurtgebakje Lente in je bolletje!

Tel. 0497-573917

Abrikozenteutje, een heerlijke combinatie van kruimels en abrikozen

www.jvdkeukens.nl

17.00 2.60 2.65 2.65

Voor je het weet is het weer Pasen! Pik onze bestellijst op in de winkel of ontdek het assortiment op onze vernieuwde website.

Mooie auto’s met BOVAG garantie www.pietbosmans.nl

Openingsuren: ma. t/m vr. van 9 tot 17 u za. van 9 tot 16 u Broekstraat 15 • Bergeijk Tel. 06-222 09 819

SPEKLAPPEN GEKRUID GEHAKT

3.99

1 kilo

6.25

500 gram

3.95

Aanbiedingen geldig van ma. 28 maart t/m za. 2 april 2022

biefstuk stroganoff 500 gram

gebraden gehakt 100 gram

9. 39 1. 50

Aanbiedingen geldig van do. 31 maart t/m za. 2 april 2022

barbecueworstjes 4 + 1 GRATIS!! kip-kerrysalade 75 100 gram

babi pangang

Deze aanbiedingen vindt u ook terug op onze website. Hof 43c - 5571 CB Bergeijk • Dorpstraat 58 - 5575 AE Luyksgestel Nieuwstraat 22b - 5521 CC Eersel

woensdag 30 mrt.

500 gram

1. 75 5.

Hof 47 - 5571 CB Bergeijk - Tel. 0497-571549

2 locaties worden 1 check onze website voor activiteiten in de openingsmaand

Like ons op Facebook

Broekstraat 15 - Bergeijk - Tel. 06-222 09 819

UIT EIGEN KWEKERIJ

WWW.ESTHETIQUEBERGEIJK.NL

Koopzondag 27 maart open van 12:00 tot 17:00 uur

Violen F1 “grootbloemig” Bosviolen “kleinbloemig” Assortiment voorjaarsbloeiers Assortiment vaste planten

Aardbeienplantjes Potmaat: Ø 9 cm Diverse soorten € 1,79 per stuk

4 voor € 5,-

Zoeferbeemd 2 5575 CE Luyksgestel Tel. (0497) 54 48 50 Openingsijden: Zaterdag 9.00-12.30 uur of op afspraak

PV panelen • PVT panelen • Warmtepomp techniek •

Verkoopplannen of op zoek naar uw droomhuis? Wij staan u graag bij tijdens de verkoop en aankoop van uw woning.

Bel, mail of loop gerust eens binnen. Tot dan! Hennie, Puck en Mischa Kunnen Volg ons ook op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van ons nieuwste woningaanbod in de regio.

Hof 8 Bergeijk - www.henniekunnen.nl - info@henniekunnen.nl - T 0497-575203

acties geldig van 25-03 t/m 31-03-2022

Frisdrankvoordeel trays vanaf 9,00 Hulselseweg 11 5531PE Bladel Tel: 0497 360215 info@tuincentrumgroenen.nl www.tuincentrumgroenen.nl

Wij testen GRATIS uw vijverwater Openingstijden: Ma. t/m Do.: 09:00 - 18:00 uur Vrijdag: 09:00 - 20:00 uur Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur Zondag: 12:00 - 17:00 uur


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 4

Oktober krijgt twee riksja’s geschonken Zaterdag 12 maart heeft Stichting Hee Goade Mee twee riksja’s geschonken aan ouderenzorgorganisatie Oktober. Met deze speciale fietsen kunnen bewoners van Oktober vele gezellige ritjes maken samen met een collega of vrijwilliger. Stichting Hee Goade Mee bestaat helaas niet meer. Ze zochten dus een goede bestemming voor de Riksja’s. Deze werd gevonden in ouderenzorg­ organisatie Oktober. Vier oud-vrijwilligers van de stichting gaan zich nu inzetten als vrijwilliger bij Oktober. Er is straks één riksja voor regio Eersel/ Bergeijk en één riksja voor de regio Bladel. Oktober gaat de fiets gebruiken om gezellige ritjes te maken met bewoners, maar ook mensen buiten de organisatie kunnen gebruikmaken van de fiets.

Oktober neemt het gedachtegoed van de stichting over om zoveel mogelijk mensen geluksmomentjes te bezorgen. De fiets dient dan wel gereserveerd te worden. Samen met enkele vrijwilligers en bewoners die regelmatig gebruik­maken van de Riksja, werd er een feestelijke overdracht van gemaakt. De oprichters werden verwelkomd met een kop koffie of thee en wat lekkers. Hierna heeft manager Rob Slegers een woordje gedaan om de stichting te bedanken voor deze bijzondere schenking. Een stukje fietsen samen met de bewoners op de riksja’s kon natuurlijk niet ontbreken. Het moment werd samen afgesloten onder het genot van een lekkere lunch. Sponsors die het mogelijk hebben gemaakt dat de riksja is aangeschaft toen

Als jullie vorig jaar uit elkaar zijn gegaan, kunnen jullie er nog één keer voor kiezen om samen aangifte te doen. Jullie mogen dus doen alsof jullie het hele jaar fiscaal partners zijn geweest. Dit heeft als voordeel dat jullie de inkomsten en aftrekposten nog gunstig kunnen verdelen. Dat is doorgaans voor beide partijen voordeliger. Jullie kunnen er ook voor kiezen om nu al apart aangifte te doen. Met inkomsten en aftrekposten kan dan niet meer geschoven worden. Als jullie apart aangifte doen, is het wel raadzaam om in overleg de aangifte te doen, om (onaangename) verrassingen in de toekomst te voorkomen. Een paar aandachtspunten bij het doen van de aangifte: • Hypotheekrenteaftrek. Of de hypo-

theekrente van jullie woning nog aftrekbaar is na de scheiding, hangt van verschillende zaken af. Wie betaalt de rente, wie van u woont in de woning en wat is erover afgesproken in het convenant? • Toeslagen. Wellicht heeft u na de scheiding recht op een toeslag. Zo kan het zijn dat u vanwege de nieuwe financiële situatie aanspraak kunt maken op het Kindgebonden Budget, dat u recht heeft op een hogere kinderopvangtoeslag en dat u mogelijk in aanmerking komt voor zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Het is in ieder geval de moeite waard om uit te zoeken waar u recht op heeft. Belangrijk: bij de aangifte kan de verdeling van inkomsten en vermogen invloed hebben op de hoogte van uw toeslagen. Tijdens het scheidingstraject in onze praktijk proberen wij zo goed en volledig mogelijk in beeld te brengen welke toeslagen van toepassing zullen zijn na de scheiding. Immers, voor iedereen die te maken heeft met een scheiding, is het belangrijk te weten

Stichting Hee Goade Mee startte zijn: Rabobank, Oranjefonds, Gemeente Eersel, Ad Kokx Witgoed, Van Herk Fietsen Veldhoven en ’t Dorpsgenot Oerle.

Interesse om als vrijwilliger te komen fietsen bij Oktober? Wij gaan graag in gesprek! Neem contact op via www. zorginoktober.nl/werken-bij-oktober/ vrijwilligerswerk.

hoeveel geld er na de scheiding over is ‘om brood van te kopen’. • Eigenwoningforfait. Het eigenwoningforfait is een percentage van de WOZ-waarde van jullie woning die bij uw belastbaar inkomen wordt opgeteld. In sommige gevallen moet u het eigenwoningforfait (deels) opgeven als ontvangen partneralimentatie. Dit geldt bijvoorbeeld als u in de woning bent blijven wonen terwijl uw ex-partner (nog deels) eigenaar is. • Partneralimentatie. Wanneer er afspraken zijn gemaakt over partner­ alimentatie, heeft dat gevolgen voor de belastingaangifte. Betaalt u partneralimentatie? Dan is die aftrekbaar bij de aangifte. Ontvangt u partner­ alimentatie? Dan moet u die opgeven als inkomen. Gemaakte kosten om partneralimentatie te krijgen, mag u eenmalig aftrekken. Hiervoor moet u wel een factuur kunnen overleggen. Kinderalimentatie is niet aftrekbaar voor de betaler en niet belast bij de ontvanger. Belangrijk: de partner­alimentatie die

u ontvangt, kan gevolgen hebben voor uw recht op toeslagen. Iedere scheiding en iedere situatie is uniek. De materie is complex en de emoties zijn vaak nog vers. Het is dus belangrijk dat u tijdens het scheidingsproces goed en duidelijk wordt geadviseerd over de (fiscale) gevolgen van de scheiding en dat de afspraken helder zijn opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Laat u bij de aangifte over het jaar van scheiding ook altijd bijstaan door een gezamenlijke (belasting)adviseur. Knegtmans Advocaten & Mediators is o.a. gespecialiseerd in personen- en familierecht. In een gratis gesprek of tijdens het gratis spreekuur op donderdag in Bergeijk en in Bladel van 17.00 tot 18.00 uur geven wij u graag meer advies en informatie. U kunt ons bereiken op tel. 0402076076 of 0497-383868. Zie ook: www.knegtmansadvocaten.nl.

Verkiezingsuitslag voor Kernbeleid Voorkeurszetel Tamara Maas Kernbeleid heeft de afgelopen weken flink campagne gevoerd. Wij wilden graag minimaal twee zetels in de gemeenteraad. Dat is helaas niet gelukt. Hoewel we meer stemmen hebben gekregen dan bij de vorige verkiezingen (onze winst was groter dan die van PvdA/Groenlinks) en we niet meer de kleinste partij zijn, is dat uiteraard een teleurstelling. In een democratie telt op de eerste plaats de macht van het getal. De meerderheid beslist. Gelukkig is dat niet het enige waar het om draait. Belangrijk is ook dat je als raadslid de raadsvoorstellen goed leest, begrijpt waar het om gaat en zelf naar aanvullende informatie (o.a. van inwoners) op zoek gaat. Dan kan je op basis van kennis en inzicht besluiten of je met een raadsvoorstel instemt of tegenstemt. Je kunt als individueel raadslid met moties en amendementen komen. Als je met feiten komt en goede argumenten, kunnen die moties aangenomen worden. Zo kan één raadslid toch veel invloed uitoefenen op het beleid en kan Kernbeleid hopelijk toch haar speerpunten verwezenlijken. Daarnaast is het de taak van elk raadslid om het college te controleren. Voert het college correct uit wat er is afgesproken en wat de raad heeft besloten? Beantwoordt het college de vragen van raadsleden op tijd en volledig? Worden inwoners gehoord en rechtmatig behandeld door ambtenaren? Hoewel dit een minder leuke taak is, is het wel heel belangrijk. Dat hebben we in de landelijke politiek wel gezien met de toeslagenaffaire. Ook dit zullen wij gaan doen. Wat daarnaast teleurstellend is aan de verkiezingsuitslag, is dat er slechts 4 vrouwen in de raad zijn gekozen,

minder dan een vierde deel. Van de grootste partij ESA zijn alle 8 gekozen raadsleden man. Dat is toch ongelooflijk ouderwets! Vrouwen hebben vaak (niet altijd) een andere stijl van leiderschap dan mannen. Vrouwen houden meestal meer rekening met andere mensen en met toekomstige gevolgen dan mannen. Daarom is het goed dat Kernbeleid met een vrouw in de raad zit. Kernbeleid mag dan slechts een raadszetel hebben; de club bestaat uit verschillende actieve personen die meedoen, achter de schermen en in de commissies. Wij zullen samen zorgen voor meer Welzijn voor alle inwoners in alle dorpen. We gaan ons best doen voor de mensen die op ons gestemd hebben, en ook voor de mensen die niet op ons gestemd hebben. Heeft u een opmerking, een vraag, of wilt u graag dat we een keertje op bezoek komen, schroom niet om contact op te nemen (tel. Jeanne Adriaans: 0622809683/info@kernbeleid-eersel.nl).

Tot slot willen we nog alle mensen die op ons gestemd hebben heel hartelijk danken.

Cultuurboerderij Freek de Jonge Vrijdagavond 1 april 20.15 uur

Goden, Helden, Slachtoffers en Nabestaanden. Conference, met muziek, over de huidige tijd... Wees welkom! Voldijnseweg 8, Westelbeers. Reserveren via onze website www.cultuurboerderij.nl.

Gedevalueerd Binnen Europa hoor je het woord niet zo veel meer: devalueren. Voordat de EU er was, deden landen, waarvan de economie niet zo goed of helemaal niet draaide, dat regelmatig. Hun producten waren veel te duur voor de export, waardoor die moeilijk werd of zo ongeveer tot stilstand kwam. Dan devalueerde zo’n land gewoon zijn munt en hup: opeens waren die uitvoer-dingen veel goedkoper geworden.

Zo doet u aangifte over het jaar van scheiding Bent u in 2021 gescheiden? Dan zullen u en uw ex-partner voortaan afzonderlijk de belastingaangifte doen. Maar dit jaar hoéft dat nog niet.

Column Albert de Beer

Een derde zetel! PvdA-GroenLinks heeft er een nieuwe, derde zetel bij! Daarmee zijn we de tweede partij in Eersel. Felicitaties ook aan Eersel Samen Anders met hun zetelwinst. We zijn heel trots op de extra zetel. Dat is duidelijk het resultaat van het politieke werk van fractie­ leden Daan van den Broek en Willem de Laat van afgelopen jaren. Een heldere, vaste koers met focus op het sociale, groen-lokale verhaal voor alle dorpen. Oók is dit het resultaat van de campagne die we de afgelopen maanden hebben gevoerd met een groep betrokken partijgenoten. Voorkeurszetel Onze Tamara Maas is met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Ook felicitaties aan haar! Het komt niet vaak voor dat iemand een eigen zetel behaalt. Zij komt daarmee in onze raadsfractie die verder gaat bestaan uit Daan van den Broek en Frank Cools. We zijn heel erg content dat ze aan boord is.

Aan de slag Het vertrouwen dat we van de kiezer hebben gekregen is een duidelijk signaal. Voor ons is het een extra stimulans om ook de komende jaren weer keihard aan de slag te gaan. Daarbij staan voorop: • Zorg voor elkaar, • concrete stappen op het terrein van duurzaamheid, met • oog voor het landelijke, dorpse karakter van onze gemeente De derde zetel betekent ook dat we meer werk kunnen verzetten. Dat geeft ons de mogelijkheid om naast het raadswerk nog meer contact te onderhouden met inwoners en organisaties uit de dorpen. Kijk voor meer informatie over PvdA-GroenLinks op onze website: https://pvda- groenlinks.nl/

Een ander soort devaluatie, maar even goed een vorm van waardevermindering, komt ook in het taalgebruik regelmatig voor. Als dan bijvoorbeeld de taalturbo aangezet wordt, waar politici nogal eens een handje van hebben, of als het erom gaat iets - een misstand, een mening, de minder mooie karaktertrek van de ander - eens goed in de verf te zetten, klinken woorden als: Ik ben “verbijsterd”, terwijl “verbaasd” al lang goed genoeg was geweest. En bovendien, als je verbijsterd bent, kun je geen woord uitbrengen. Ik werk me “een slag in de rondte”, of, nog erger, ik doe “mijn stinkende best”, als je eens goed doorgewerkt hebt. Hoezo “stinkend”? Het zal toch wel niet de bedoeling van spreker dezes zijn, dat je zijn zweetlucht op een meter ruikt? Hij/Zij had daarmee “een mega-succes”, als de zanger, de acteur, de performer, enige landelijke bekendheid ten deel was gevallen. Optimaal = het gunstigste, beste, Ideaal = het best denkbare. Extreem = het uiterste. Allemaal woorden, die hun volle betekenis zijn kwijtgeraakt, afgezakt tot doorsnee woorden, niks bijzonders mee. Gedevalueerd dus. Als men wil weergeven, het kan echt niet beter, zegt men tegenwoordig rustig: “het meest optimale “ of “het ideaalste“ en als de grens werkelijk bereikt is: “het meest extreme”. Dat is, alsof men zegt: het beste best, het rondste rond. Deze taalmishandeling is dus het stomste stom. Je hebt 100 procent gelijk, nou beter kan gewoon niet, zou je zeggen. Had je gedacht! Men moet tegenwoordig 200 procent, nee zelfs 1000 procent gelijk hebben, wil men geloofd worden. Gewoon goed is niet meer goed genoeg. Als er dan bijvoorbeeld iets “prachtig” gevonden wordt, denkt men: oh dat stelt dan niet veel voor, pas als het “superprachtig” of “bizar prachtig” is, kunnen we wel eens gaan kijken. Hoe en waarom we in deze taaloverdrive terecht gekomen zijn, is een interessante vraag. Is het de reclametaal, die zo hard schreeuwt, dat men zich als particulier gedwongen voelt, daar nog eens overheen te gaan? Apen we ongewild de taal van politici na, die altijd weer bezig zijn, om vanaf hun zeepkist de menigte te overschreeuwen, of zo druk bezig zijn hun straatje schoon te vegen, dat het gekras van hun bezem alles overstemt. Het turbogebral heeft de betekenis van die woorden dus gedevalueerd en soms leidt dat onbedoeld tot komisch taalgebruik. Data en media is meervoud. Maar dat wordt hoe langer hoe minder als meervoud gevoeld en dus zegt men dan bijvoorbeeld rustig “de media heeft” in plaats van hebben. Vorige week hoorde ik op de radio iemand spreken over “datas”. Het wachten is op “mediassen” en “datassen”.

‘De visvijvers in Bergeijk met de schaduwen van Frits en mij’ – Kees Bol In het Cultuurhuis Bergeijk is tot en met 29 mei een bijzondere tentoonstelling te zien van schilderijen van Frits Wichard en Kees Bol. Het waren schildersmaten, een bijzondere vriendschap, schrijft de zoon van Kees, Peter Bol: “Kees die meestal weinig belangstelling kon opbrengen voor toegepaste kunst, bewonderde de textiel-ontwerpen van Frits, die hij jarenlang ontwierp voor de Ploeg. De door de weverij afgekeurde ontwerpen, brede stroken textiel kreeg Kees mee naar huis. Om te gebruiken in de achtergronden van zijn schilderijen.

Lappen textiel met gestileerde motieven uit de natuur. Of met prachtig gekleurde banen. Zo kwamen de vrienden ook samen in menig stilleven. De oneindigheid wordt op aarde gevonden in de liefde, soms in de kunst en een enkele maal in een bijzondere vriendschap.” De titel van het schilderij zegt veel over deze tentoonstelling. Tien jaar lang in de jaren 1950 tot 1960 gingen de twee schilders elke vrijdag op pad om in en rond Bergeijk te gaan schilderen. Kees Bol schilderde voor de voeten weg en zodoende kwamen de

twee schaduwen van Frits en Kees in het avondrood van de visvijvers als eerste op het doek te staan. Op de tentoonstelling zie je alleen maar Bergeijkse taferelen of landschappen, de meesten van Frits Wichard: van de Hofkerk, de Ploeg­ fabriek in aanbouw, de witte huizen van de Molenakkers, toen nog aan de rand van korenvelden en weilanden, tot en met het spiritusfabriekje in de Broekstraat. Het Cultuurhuis, Domineestraat 8a in Bergeijk, is open van donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. U bent van harte welkom.


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 5

NUMMER ZESTIEN BESTAAT 10 JAAR... EN DAT GAAN WE VIEREN!!

RAD VAN FORTUIN

10-50%

10%

WOENSDAG 23 T/M ZONDAG 27 MAART 12-17 UUR

KORTING

KORTING IN DE WEBSHOP NUMMERZESTIEN.EU OOTDFASHION.EU

OP DE GEHELE AANKOOP!

*M.U.V. VAN STUDIO ANNELOES, MALELIONS EN B.NOSY

*

NUMMER ZESTIEN | YOUR FASHION STORE | WWW.NUMMERZESTIEN.EU SNIEDERSLAAN | BLADEL | TEL: 0497 360088

Lieve allemaal, Vanaf vandaag ga ik een nieuw pad bewandelen; het pad van mijn hart... Ik ga luisteren naar wat het mij vertelt, iets wat ik voor een lange tijd niet gedaan heb.

Al 25 jaar ben ik goudsmid in Bergeijk, met ontzettend veel liefde en passie creëer ik unieke (herinnerings-) sieraden. Het voelt voor mij als een roeping om mensen iets mee te geven; iets bijzonders, iets waardevols of iets wat steun biedt in tijden van rouw. Helaas heb ik hiervoor veel te weinig tijd, omdat ik me voornamelijk bezighoud met het repareren en herstellen van bestaande sieraden. Daar wil ik vanaf nu graag verandering in brengen, ik ga me volledig overgeven aan mijn grote passie, het creëren van sieraden, en neem afscheid van het uitvoeren van reparatie- en herstelopdrachten. Uiteraard kunt u nog wel bij mij terecht voor reparaties aan sieraden die ikzelf gecreëerd heb. Graag wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen dat me is gegeven bij alle reparatie- en herstelopdrachten die ik tot nu toe heb uitgevoerd. Verder sta ik vanaf nu meer dan ooit voor u klaar om unieke (herinnerings-) sieraden, trouwringen of andere waardevolle sieraden te creëren, waarin ik heel mijn ziel en zaligheid zal leggen♡H Lieve groet, Goudsmid Arjen Lemmens Hof 63, Bergeijk 0497-574770 / 06-12420073

Onze droom voor nierpatiënten is nierziekten genezen. Deel je onze droom? Sms NIER naar 4333 of kijk wat jij kunt doen op nierstichting.nl Met 1 SMS doneert u eenmalig € 2 (exclusief telefoonkosten). Meer informatie: www.nierstichting.nl/sms

Slagerij ansen

Weebosch 63 5571 LW Bergeijk Tel. 0497-541329

aanbiedingen (wo. 30 mrt. t/m za. 2 apr.)

5 halen 4 betalen kilo biefreepjes (verschillende smaken)  21, saucijsjes met spek

75

Alleen woensdag en donderdag

babi pangang Openingstijden: wo. van 11.00 -17.30 uur do. van 9.30 -17.30 uur vrij. van 9.30 -17.30 uur za. van 9.30 -16.00 uur

kilo

10,

50

U kunt ook een bestelling mailen of per telefoon doorgeven (info@slagerijjansen.nl/0497-541329) zodat wij de klanten zo snel mogelijk kunnen helpen.


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 6

Eerselvoorelkaar

Op www.eerselvoorelkaar.nl vind je vraag en aanbod van vrijwilligerswerk, hulp en maatjescontact in Duizel, Eersel, Knegsel, Steensel, Vessem en Wintelre en omgeving. De website is gratis, veilig en eenvoudig in gebruik. Eerselvoorelkaar.nl, een initiatief van gemeente Eersel, wordt beheerd door steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar. Je kunt bij het steunpunt met al je vragen over vrijwilligerswerk en de website terecht. Wekelijks plaatsen we in deze rubriek enkele vragen die op de website staan. Voor het complete overzicht van vraag en aanbod verwijzen we graag naar Eerselvoorelkaar.nl en het steunpunt. De contactgegevens staan onderaan deze rubriek. Help je ook mee bij festival Kempensessie 2022? www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/258375 Stephan van Stichting Jam zoekt enthousiastelingen die willen helpen om het gezellige muziekfestival Kempensessie in Steensel te laten slagen. Kempensessie vindt plaats op 17 april, eerste Paasdag. Er is van alles te doen. Van het opbouwen van de tent tot het afbreken. En uiteraard tijdens het festival een kassadienst of andere gezellige taak. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. En natuurlijk word je beloond met een vrijkaartje en consumptiebonnen. Iets voor jou? Of eerst meer weten? Neem contact op met Stephan. Rechtstreeks, via het steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar of via bovenstaande link. Jackie is op zoek naar iemand die samen met haar moeder Josje wil wandelen www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/261550 In Jackie’s eigen woorden: “Ik heb de liefste moeder van de wereld, 84 jaar en nog heel fit. Ze komt deze week in Vessem wonen op de Bolle Akker, omdat ze dementerende is. Ze wandelt heel graag en is dol op honden. Ze zat tot nu toe op een dagbesteding waar ze een flink stuk met de honden en de cliënten gingen wandelen. Dat valt weg nu ze gaat verhuizen. Voor de structuur zou het fijn zijn als mama op een vaste dag met iemand een stuk kan wandelen. Heeft u tijd om mama af en toe mee te nemen bij het uitlaten van uw hond? Onze dank is groot. Zonnige groet! Willem, Michèle en Jackie.“ Heb jij tijd en zin om op een vaste dag samen met deze liefste moeder te wandelen? Neem dan contact op met Jackie. Dat kan via bovenstaande link op Eerselvoorelkaar of via het steunpunt. Ondersteuning voor Oekraïeners in particuliere opvang in Eersel gezocht www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/261612 Petra heeft namens Olga, die oorspronkelijk uit Oekraïne komt en al jaren met haar gezin in Eersel woont, een vraag voor ondersteuning. Olga vangt op dit moment familie en enkele vrienden op die naar Eersel zijn gevlucht vanuit Oekraïne. Omdat het behoorlijk kostbaar is om hen allen goed te ondersteunen, zou Olga

het heel fijn vinden als dorpsgenoten helpen met donaties in de vorm van voedingsmiddelen (vers en lang houdbaar) zoals brood, beleg, melk, fruit, groenten, pasta, rijst, etc. Ook is kattenvoer welkom. En mocht je nog leuke sneakers of andere damesschoenen over hebben in maat 38 en/of maat 39, dan is dat heel erg welkom. Dit mag worden afgegeven bij Olga, Bergeijksedijk 10a in Eersel. Meestal is ze na 17.00 uur thuis, maar voor de deur leggen mag ook. Bedankt namens Olga, haar familie en vrienden! Volksuniversiteit De Kempen zoekt coördinatoren www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/238691 Draai jij voor iets organiseren je hand niet om, en houd je van teamwork? Dan is de volksuniversiteit (VU) op zoek naar jou voor versterking van hun team coördinatoren. Als coördinator ben je hét aanspreekpunt voor de docenten en deelnemers van een aantal cursussen en workshops. Je zorgt er samen met je collega’s voor dat alles op rolletjes verloopt. Ook werk je mee aan het nieuwe programma van de Volksuniversiteit en maak je van nieuwe ideeën werkelijkheid. Het aantal uren dat je bezig bent voor de VU kun je deels zelf invullen en varieert van een paar uurtjes tot maximaal één dagdeel per week. Omdat de Volksuniversiteit groeit, is het team, dat nu bestaat uit 5 vrijwilligers op zoek naar versterking. Meer weten of reageren op deze leuke en uitdagende vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met Jan Karsmakers van de VU of reageer op deze vacature via bovenstaande link of via het steunpunt. Is autorijden jouw hobby? Word buurtbuschauffeur! www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/152182 Piet van Buurtbusvereniging De Kempen zoekt voor de vereniging nog enkele vrijwillige chauffeurs. Als chauffeur rijd je wekelijks een vaste route en die route duurt ongeveer 4 uur. Om als vrijwillig chauffeur aan de slag te gaan heb je alleen rijbewijs B nodig, en je wordt van te voren gekeurd. Voordat je zelfstandig de route gaat rijden, oefen je de route eerst een paar keer samen met iemand van de vereniging. En als je de route kent, kun je zelfstandig als chauffeur gaan rijden. De vereniging beschikt over 3 bussen. Iedere route start en stopt bij de plek waar de bussen gestald zijn. Eén bus staat in Netersel en 2 bussen iets buiten Duizel. Rijd jij graag door onze mooie Kempen en vind je het fijn om een gezellig praatje te maken? Dan is dit misschien wel wat voor jou. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Piet van de buurtbusvereniging. Dat kan ook via bovenstaande link en via het steunpunt. De Muzenval zoekt versterking voor het onderhoud van het groen www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/231137 Ron is voor Sociaal Cultureel Centrum de Muzenval in Eersel op zoek naar een vrijwilliger die zijn of haar handen graag uit de mouwen steekt om het groen in en om de Muzenval

R.K. Parochie Willibrordus

Kerkdorp Eersel

Zondag 3 april 09.30 uur woord- en communieviering m.m.v. herenkoor. Voorganger: Diaken van Olmen. Intenties: Jan van Sam­ beek namens buurtvereni­ ging ‘De Röst’; Jac en To Liebregts­Cremers (jaarge­ tijde).

Kerkdorp Knegsel

Zondag 3 april 09.30 uur eucharistieviering. Voorganger: Pastor Schevers. Intenties: Nelleke Heeren; ouders Wilgers­v. Grevenbroek en kinderen Kees Frank en Hans.

te verzorgen. Heb je regelmatig wat tijd over, en word jij ook blij van mooi onderhouden groen, zeker op deze centrumlocatie? Neem dan contact op met Ron, rechtstreeks of via bovenstaande link. Hij kan je alles vertellen over deze leuke klus. Contact Voor vragen of persoonlijk advies is het steunpunt iedere maandag, dinsdag en woensdag telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 12.00 uur (tel. 0497531304). Als we telefonisch niet bereikbaar zijn, word je automatisch doorgeschakeld naar het telefonisch informatiepunt van gemeente Eersel. Zij zorgen dat er een terugbelnotitie wordt gemaakt voor de coördinator van het steunpunt. Ook kun je iedere dinsdag en woensdag bij ons binnenlopen tussen 10.00 en 12.00 uur. Je vindt ons steunpunt in de hal van het gemeentehuis in Eersel. Stuur je liever een e-mail? Dat kan ook. Onze e-mailadressen zijn: steunpuntvrijwilligerswerk@eersel.nl en info@eerselvoorelkaar.nl. Tijdens schoolvakanties is het steunpunt gesloten. Op www.eerselvoorelkaar.nl/contact vind je altijd de actuele informatie over onze bereikbaarheid en een contactformulier. Tip: kijk ook www.eerselvoorelkaar. nl/hulpacties-voor-oekraine!

Reiki Open Reiki avonden woensdag 6 en 20 april Er zijn weer verschillende mogelijkheden de komende maand om kennis te maken met Reiki. De open avonden zijn bedoeld om een eerste ervaring op te doen met Reiki en te voelen of het iets voor je is. De avonden zijn afzonderlijk te bezoeken en beginnen om 19.30 uur. Ook als je al bekend bent met Reiki ben je welkom om je beoefening te verdiepen. Reiki 1 Cursus 22 - 24 april Heb je interesse om de bijzondere Reiki kracht van natuurlijke heling in je leven te laten... en zelf Reiki te kunnen toepassen? De volgende Reiki 1 cursus is op vier dagdelen in het weekend van 22 tot 24 april. Tijdens deze cursus leer je de handposities om jezelf en anderen Reiki te geven. Je leert over de geschiedenis van Reiki en wanneer je het kunt gebruiken. Ieder dagdeel is er een initiatie. We gaan veel oefenen in zelfbehandeling en uitwisselen en je begint manieren te ontdekken om Reiki in je dagelijkse leven toe te passen en je voor het geschenk van Reiki te openen. Mochten de dagen niet passen voor je, dan kunnen we altijd kijken naar een andere mogelijkheid. Voor de bijeenkomsten graag aanmelden. Heb je vragen? Neem gerust contact met me op. Tonnie van der Horst Leemskuilen 12 5563CK Westerhoven antoniavanderhorst@gmail.com Tel. 06-51707327 Aangesloten bij The Reiki Alliance www.reikialliance.com

Kevin & Lindsay Zondag 3 april Aquinohuis Bergeijk Entree gratis

Dit seizoen zijn er nog twee luisterconcerten in ‘Club Aquino’. Op 3 april zullen Kevin & Lindsay acte de présence geven en op 1 mei speelt Ruud van den Boogaart de Brabantstalige liedjes van zijn albums ‘Eindelijk’ en ‘Open Hart’. Kevin & Lindsay Kevin Peels en Lindsay Berendsen ontmoetten elkaar op het 50-jarig trouwjubileum van Lindsay’s grootouders en zongen daar voor het eerst samen - terwijl ze elkaar nog niet kenden. Maar het zingen dat klikte meteen. Dat ze beiden een absoluut gehoor hebben komt op zo’n moment goed van pas. Samen bouwden ze een heel cover repertoire op, maar schreven

ook hun eigen nummers. Die hele brede interesse maakt dat je ze op allerlei gelegenheden tegen kunt komen. In een café, op een festival, op een bruiloft en ook in het theater. En nu dus in Club Aquino alwaar ze de pareltjes uit hun repertoire zullen vissen. Kom gerust voor een praatje, een drankje en een muziekje. Je kunt op ieder moment binnenlopen en iedereen is welkom. De entree is gratis. Deze serie concerten wordt georganiseerd door Stichting Luisterconcerten Bergeijk in samenwerking met het Aquinohuis en mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers.

Expositie in Het Kijkvenster met werk van Antoinette Donkers-Dekker Tot eind april te bezichtigen, Kromstraat 55 Veldhoven Hallo, ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Antoinette DonkersDekker. Al meer dan 20 jaar ben ik beeldend kunstenares en kunst­ docent. Sinds 2014 woon en werk ik in Wintelre waar ik ook mijn atelier heb. Mijn werk bestaat uit beelden in brons, keramiek, kunsthars en steen. Ik zou mijn beelden willen samenvatten als beelden van hoop. Donker en licht, aarde en hemel zijn een centraal thema in mijn gehele oeuvre tezamen met de menselijke emotie/mijn emotie. Mijn beelden zijn een beeldend verslag van mijn persoonlijke ontwikkeling. De laatste jaren speelt het licht een steeds grotere rol dan voorheen in mijn werk. Het licht groeit en het donker transformeert. De vormgeving die lange tijd figuratief en expressief was, wordt hierbij abstracter. Er ontstaat balans tussen het donker en het licht, balans tussen aarde en hemel. De beelden die te zien zijn bij het Kijkvenster zijn hier voorbeelden van. Het maken van mijn kunst heeft mij altijd goed gedaan. Het vorm geven aan mijn gedachten en emoties, wat vaak voelde als een noodzaak, bracht en brengt mij vreugde, kracht en zingeving. Uiteindelijk hoop ik dat mijn werk een inspiratiebron mag zijn voor anderen.

Dat de beelden mogen dienen als een baken van rust, vreugde, kracht, troost of hoop. Naast mijn vrije werk, maak ik in opdracht herdenkingskunst, portretten en urnen. Als kunstdocent geeft ik les in keramiek en beeldhouwen aan volwassenen in mijn atelier in Wintelre. Op scholen geef ik regelmatig gastkunstlessen aan kinderen in alle leeftijden. Verder ben ik erg geinteresseerd in de rol die kunst speelt bij de psychische/ mentale gezondheid. Daarom heb ik mij een paar jaar geleden bijgeschoold tot kunstzinnig dynamisch coach en heb ik vorig jaar creatief zorgatelier ‘De Roos’ opgericht. Mensen met een hulpvraag, ouderen en jongeren, kunnen zich hier beeldend en daarmee ook persoonlijk ontwikkelen. Met Atelier De Roos, wil ik bijdragen aan de mentale gezondheid van mensen door middel van tekenen, schilderen, boetseren en beeldhouwen. Antoinette Donkers-Dekker 040-2823461 www.antoinettedonkers-dekker.com

KERKBERICHTEN Zaterdag 2 t/m vrijdag 8 april 2022

Kerkdorp Vessem

Zondag 3 april 11.00 uur eucharistieviering m.m.v. het koor. Voorganger: Pastoor van Lamoen. Intenties: Wim van de Sande en overleden familie­ leden; Jan Ramakers (mnd. ged.); José Peters­Mennen.

Kerkdorp Wintelre

Zaterdag 2 april 19.00 uur eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger: Pastoor van Lamoen. Intenties: Marleen van Loon­Roos (eerste jaar­ getijde); Cato van Ham; Louis van Ham (namens processie naar O.L.Vr. van Scherpenheuvel); overle­

den ouders Harrie en Mina van Gestel. Overleden: Eersel: 15 maart 2022. Sheila van Oostrom­Ashby 90 jaar. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website: www. samenwillibrordus.


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 7

www.delaatslaapexpert.nl

Ko

op 27 zo MA n AR 13 .00 da - 17 g B T .00 LA uu D r

€4.285,

€2.999,-* 140x200 cm Elektrisch

met

GRATIS HOOFDBORD t.w.v.

€200,-

CARESSE 7010 Het gemak van alles onder één dak bij De Laat Slaapexpert

Kom bij ons langs voor jouw compleet ingerichte slaapkamer. Naast de ruime keuze in slaapsystemen van verschillende merken bieden wij een groot assortiment aan in kwaliteitstextiel. De service en deskundigheid van De Laat Slaapexpert reikt tot aan jouw slaapkamer. Bestellingen worden gratis aan huis geleverd en gemonteerd door ons vakkundige bezorgteam.

Diessen, Willibrordusstraat 1 Tel.: 013 504 2823

Bladel, Sniederslaan 41 Tel.: 0497 38 24 33

Geopend: di. t/m vr. 9.30 - 17.30 • za. 9.30 - 16.00

*Voorwaarden in de winkel

EL


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 8

Buurtbatterij Op steeds meer huizen wordt stroom opgewekt. Ongeveer een derde van die stroom wordt door de bewoners direct gebruikt. De rest wordt geleverd aan het net. Door de salderingsregeling is deze vorm van opslag nu nog interessant. Maar de salderingsregeling staat op de nominatie om afgeschaft te worden. Door de veelheid van zonnedaken en de grootschalige opwekking op land staat het elektriciteitsnetwerk zwaar onder druk. In de Kempen is sprake van netcongesties. Grootschalige levering kan al niet meer en grootschalige afname bereikt ook haar grens. Er moet wat gebeuren en opslag is daarbij een toverwoord. Een van de mogelijkheden is een buurtbatterij. Daar zijn in Nederland al voorbeelden van. Een aantal woningen (15 tot 35) worden via een intelligent netwerk gekoppeld aan een buurtaccu. Wanneer een woning meer stroom opwekt dan ze gebruikt, dan wordt eerst gekeken waar die stroom wel gebruikt kan worden. Als er binnen het netwerk geen vraag is, wordt de stroom opgeslagen in een collectieve batterij. Als de vraag naar stroom groter is dan het aanbod, dan levert deze batterij stroom aan de woningen. Elektrische auto’s op de oprit kunnen ook aan het netwerk gekoppeld worden. Deelauto’s kunnen aangesloten worden en hebben altijd een volle accu. Een opslagsysteem op buurtniveau kan interessant zijn voor zowel de bewoners als de netbeheerder. Het netwerk wordt minder belast en de bewoners profiteren optimaal van hun zelf op gewekte stroom. Ze zijn dus minder afhankelijk van energieleveranciers en de prijsvorming op de energiemarkt. Een buurtbatterij vraagt om een collectieve, mogelijk coöperatieve aanpak. Dat past bij KempenEnergie en daarom willen we aan de slag met een buurtbatterij. We zoeken mensen die een werkgroep willen vormen om uit te zoeken hoe dit gerealiseerd kan worden. We zoeken bewoners en buurten die hier interesse in hebben. Dat kunnen nieuwe buurten zijn maar ook bestaande. Meld je aan via info@kempenenergie.nl of loop even binnen bij onze energieloketten.

Lentewandeling voor het goede doel

MEESTER IJSSCHEPPERS GEZOCHT!

Wij zijn Kameraet, een kleinschalig zorginitiatief voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt te Bladel. Medio april opent onze lunchroom/ijssalon 'Goed Toeven' en wij zijn op zoek naar enthousiaste ijsscheppers voor zowel doordeweeks als weekenden, avonden en vakantieperiodes. Ervaring in de zorg is niet nodig. Werkdagen in overleg Werktijden variëren tussen 10.00u en 21.00u Kijk voor meer info op www.kameraet.nl of neem contact op via info@kameraet.nl

Stichting Fluffy Rabbit organiseert op zondag 3 april een mooie wandeling op Landgoed De Panberg te Eersel. De opbrengst van dit evenement is voor het goede doel: de Ronald McDonald Huizen, die een warme plek bieden voor broertjes, zusjes en ouders van een ziek kind. Het is een wandeltocht door het Kempische bos (niet voor rolstoelen en kinderwagens) van anderhalf uur, die wordt afgesloten met een lunch bij Landgoed De Panberg. Carl Grillet zal tijdens de lunch vertellen over dit stuk natuur. Deelnemers verzamelen zich tussen 9.00 en 11.00 uur bij De Panberg, Roten 3 in Eersel. Dit arrangement kost € 35,-; de opbrengst is voor het goede doel. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: info@fluffyrabbit.nl. Aanmelden kan ook op de Facebookpagina: www.facebook.com/fluffyrabbithr.

Voorlezen in Bibliotheek Eersel Op zaterdagochtend 2 april

Lente Zin in een leuk, spannend of grappig lenteverhaal? Kom op zaterdagochtend naar Bibliotheek Eersel. Hier leest Olga voor uit een prachtig lenteboek. Welk boek? Dat is nog even een verrassing. Voorlezen Het voorlezen is bedoeld voor kinderen van drie tot zes jaar. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling maar ook voor de belevingswereld van een kind. Het vergroot de woordenschat en bevordert de concentratie. Bovendien prikkelt het de fantasie, kinderen leren over emoties en krijgen een grotere ervaringswereld. Maar het is vooral ook een leuke activiteit om samen te doen! Tickets Het voorlezen is op zaterdagochtend 2 april van 10.30 tot 11.00 uur in bibliotheek Eersel. Reserveer je gratis ticket(s) via de agenda van www.­bibliotheekdekempen.nl.

Dinsdag 29 maart

Alzheimer Café

Meer informatie: tel. 06-19373374 @cordaadwelzijn.nl

Speeltuin de Bucht weer open We starten die zondag gelijk met een spetterend openingsfeest, van 12.00 tot 18.00 uur. De entree is voor iedereen GRATIS en er zijn volop extraatjes zoals: een DJ, oud-Hollandse spelen, schminkkraam enz. Ook aan de ouders is gedacht, want er is (alléén die dag) alcohol tegen een zacht prijsje verkrijgbaar en er komt ook een frietkar. We verzoeken iedereen om tijdens dit openingsfeest géén eigen versnaperingen mee te brengen. De speeltuin is daarna weer geopend op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de basisschool-vakantie dagelijks. Ook 1e en 2e Paasdag zijn we open. De toegangsprijs is nog steeds maar € 1,50 p.p. (alle leeftijden). Of koop een all-in kaart voor slechts € 5,00 p.p.: dat is voor entree/2x ranja/chips of snoepzak/ijsje. De zwembaden gaan voorlopig nog niet open. We zijn nog volop bezig om de speeltuin weer helemaal TipTop in orde te maken. Er zijn diversen nieuwe speeltoestellen bij gekomen en er kan nu ook bij ons voortaan gePINd worden. We hopen jullie allemaal vanaf 10 april weer te mogen zien.

Inloopspreekuur Welzijn

Valkenswaard/Waalre Wat betekent het om met dementie te leven Op dinsdag 29 maart kunnen mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere geïnteresseerden elkaar weer ontmoeten in het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre. Het thema zal dan zijn ‘Wat betekent het om met dementie te leven’. Wij gaan in gesprek met een echtpaar dat midden in het proces van dementie zit. Wij laten hen vertellen over de wijze waarop zij dagelijks met de situatie en met elkaar omgaan. Er is genoeg ruimte om vragen te beantwoorden van de bezoekers. Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 29 maart. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.. De avond vindt zoals gewoonlijk plaats in café zaal De Dommelstroom, Bergstraat 32 in Dommelen.

Vanaf 10 april

Cordaad Welzijn (voorheen bekend onder de naam Welzijn de Kempen) opent woensdag 6 april een inloopspreekuur in de bibliotheek in Eersel. Bewoners van Eersel met vragen op het gebied van welzijn kunnen hier vrijblijvend binnen lopen. Mogelijk bent u een mantelzorger en kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Heeft u weinig sociale contacten en zou u graag een maatje willen? Of heeft u juist hulp nodig bij uw administratie? Bent u op zoek naar dagbesteding? Wilt u met gelijkstemden praten over een bepaald onderwerp? Of zou u graag als vrijwilliger van betekenis willen zijn voor een ander? Wij gaan graag het gesprek met u aan om te kijken wat bij uw situatie past. Iedere eerste woensdag van de maand zijn wij, van 10.00-11.30 uur, aanwezig in de bibliotheek in Eersel. Voor 2022 zal dit op de volgende dagen zijn: 6 april – 4 mei – 1 juni – 6 juli – 7 september – 5 oktober – 2 november – 7 december.

Bijna jarig? Vraag geen kado maar een donatie. Kijk op kadoneren.nl

Deze 1e keer, woensdag 6 april, zal ook Suzan van de Vorst van Nabestaanden Advies aansluiten. Zij kan met u meedenken over allerlei zaken die te maken hebben met Erven, Nalaten en Schenken. Weet u bijvoorbeeld al hoe u de zorg wenst als u het zelf niet meer kunt beslissen? Is uw (levens-) testament nog wel actueel? Wilt u de zorg voor uw naaste graag geregeld hebben voor als u mogelijk iets overkomt? Suzan denkt graag met u mee en voorziet u, voor zover mogelijk, van advies. Heeft u wel een vraag op het gebied van welzijn maar lukt het u niet naar het inloopspreekuur te komen? Neem gerust contact met ons op zodat we op een ander moment een afspraak kunnen plannen. E-mail: eefjeheesterbeek@welzijndekempen.nl Telefoon: 06-58797156 Of kijk op www.cordaadwelzijn.nl


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 9

99 bedrijven openen hun deuren Op 9 april is het tijd voor alweer de vierde editie van de Open Bedrijven Dag. Tijdens deze dag openen 99 bedrijven hun deuren waarbij iedereen een kijkje achter de schermen kan nemen en deel kan nemen aan super gave activiteiten. Van biertje drinken uit een grote plastic zak tot en met een kijkje in de spelersbus van PSV. Dit wil je niet missen! Al jaren een succes Al sinds 2019 organiseert Werken in de Kempen de Open Bedrijven Dag. Bij de laatste live-editie in 2020 werden de bedrijven bezocht door zo’n 18.000 bezoekers. Gezien de verdubbeling van het aantal deelnemende bedrijven, verwachten we dat er dit jaar nog véél meer mensen op uit zullen trekken. Een gezellige zaterdag Met de gaafste workshops, rondleidingen en de grappigste activiteiten is je vervelen tijdens de Open Bedrijven Dag géén optie. Het evenement is voor jong en oud dus ook jij bent van harte welkom bij allerlei bedrijven in de regio’s Eindhoven, Tilburg en de Kempen.

als je nog een studiekeuze moet maken of om je te oriënteren waar jij na je studie terecht wilt komen. Denk je na over een carrièreswitch? Wees dan zeker van je zaak en kom een kijkje nemen bij verschillende bedrijven binnen jouw favoriete branche. En hoe leuk is het om eens een kijkje te nemen bij het bedrijf waar jouw vriend, vriendin of familielid werkt. Dit is je kans om met eigen ogen te zien wat er zich achter die grote roldeuren op het industrieterrein afspeelt. Je maakt het mee op 9 april van 10.00 tot 16.00 uur!

“Ik ben eerder al bij de Open Bedrijven Dag geweest en vind het leuk om gewoon mee te mogen doen!”- Meis (8 jaar)

Deelnemers Maar liefst 99 bedrijven in de regio’s Tilburg, Eindhoven en de Kempen hebben zich aangemeld voor het event. Het belooft dan ook een feestelijke dag te worden.

Ben erbij De Open Bedrijven Dag is dé plek voor

Wil je weten welke bedrijven er allemaal mee doen en wat er te zien valt? Neem dan een kijkje op: www.openbedrijvendag.nl of haal gratis een Open Bedrijven Dag magazine bij een Jumbo bij jou in de buurt!

Natuurweetje IVN Bergeijk-Eersel

De Liskes in verenigingsblad Natuurmonumenten De natuur dichtbij huis, in eigen tuin en soms in eigen vensterbank: er is zo vaak iets bijzonders te zien. Maar... je moet er oog voor hebben. IVN Ber­ geijk-Eersel helpt de lezers om meer te zien, te horen en te beleven. Deze week natuur dichtbij huis... De Liskes in verenigingsblad Natuurmonumenten (door Anny van Kessel)

Ook de Vogelwerkgroep van IVN Bergeijk-Eersel organiseert daar maandelijks een vogelwandeling. Elke tweede zaterdag van de maand loopt de groep (waarbij iedereen met interesse voor vogels kan aansluiten) door het natuurgebied om diverse vogels te zien en te horen. De Vogelwerkgroep houdt ook tellingen bij, die u kunt inzien op: https://www.ivn.nl/be.

Al ruim 36 jaar zijn mijn man en ik lid van Natuurmonumenten. Vanaf onze trouwdatum in 1985 zijn wij al van diverse verenigingen en stichtingen lid om de natuur in ons land en in onze omgeving te steunen. Van Natuurmonumenten krijgen wij elk kwartaal het landelijke verenigingsblad op de mat met artikelen en mooie foto’s van natuurgebieden in andere provincies. Ik was dan ook blij verrast dat er deze editie een artikel in stond over Ber­ geijk, met als onderwerp de visvijvers, De Liskes en de Pastoorsweijer! Het is altijd al een mooi natuurgebied geweest en wij gaan er regelmatig wandelen en vogels spotten.

Toekomstgericht Regelmatig heb ik al van mensen uit mijn omgeving de vraag gehoord “Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij de Liskes?”. Nou, dat staat in het artikel haarfijn uitgelegd. Natuurmonumenten restaureert (met geld van haar leden) de vijvers, om in de toekomst het leefgebied van de roerdomp, het woudaapje en de kwak zeker te stellen. Maar ook voor de amfibieën en de planten. Het gebied staat bekend om zijn bijzondere libellen, water- en moerasvogels. Zonder ingrijpen zouden De Liskes en De Pastoorsweijer namelijk dichtgroeien en leeglopen.

morgen zijn we er nog dichterbij iedereen verdient een morgen

De vijvers zijn bovendien heel geschikt als waterbuffers in tijden van droogte. Het water zakt hier maar langzaam weg, waardoor het grondwater in de omgeving beter op niveau blijft. Natuurmonumenten maakt de oude vijvers (ze zijn al 75 jaar oud!) weer waterdicht door de kades te herstellen en bomen, struiken en riet weg te halen. Ook repareren zij de stuwen (monniken genaamd) waardoor het waterpeil beter geregeld kan worden. In 2023 hoopt Natuurmonumenten klaar te zijn met deze klus en zijn De Liskes weer klaar voor de toekomst. Nog kaal Nu is het natuurlijk nog kaal in het gebied rond De Liskes, maar nog even geduld alsjeblieft. Als alles klaar is gaat de natuur weer zijn gang en kunnen we weer genieten van al het moois. Toch fijn dat Natuurmonumenten deze klus uitvoert en een artikel in haar verenigingsblad heeft gewijd aan ons mooie Bergeijk. Ennuh... heeft u interesse om eens mee te wandelen met de Vogelwerkgroep?

In het landelijke verenigingsblad van Natuurmonumenten staat dat zonder ingrijpen de Bergeijkse Liskes zouden dichtgroeien en leeglopen. Dan bent u op zaterdagmorgen 9 april om 8.00 uur van harte welkom ter hoogte van Bredasedijk 60 in Bergeijk. Aanmelden hoeft niet, maar kom op tijd. Info Elke twee weken wordt een natuurweetje gepubliceerd. Alle gepubli-

ceerde natuurweetjes lezen? Kijk op onze website https://www.ivn.nl/ afdeling/ivn-bergeijk-eersel/natuurweetjes Of wil je meer weten over de natuur? Wordt dan lid van IVN Ber­ geijk-Eersel. Aanmelden kan via https://www.ivn. nl/be of stuur een mailtje naar secretaris.ivnbe@gmail.com.

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. www.alzheimer-nederland.nl

OPENINGSTIJDEN

diverse eetkamerstoelen

MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

± 100 banken

3000 M SH OWR 2 OOM

± 150 relaxfauteuils

GESLOTEN OP AFSPRAAK OP AFSPRAAK 9:00 - 18:00 9:00 - 20:00 9:00 - 16:00 GESLOTEN

VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK BEL: 0497-641310 MAIL: info@debruijnzitmeubelen.nl

www.debruijnzitmeubelen.nl | Schoolstraat 29, 5541 EE Reusel | 0497-641310 | info@debruijnzitmeubelen.nl


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 10

De Cultuurboerderij Opnieuw veel animo voor de Kleine Beerze koffie-ochtenden

Thema ‘Recreatie in het beekdal’ vraagt om vervolg Wat gebeurt er toch, bij de KleineBeerze koffie-ochtenden? Dinsdag 15 maart vulde het gemoedelijke zaaltje van De Cultuurboerderij in Hoogeloon zich met een betrokken publiek. Daar zorgden een goede kop koffie met een Syrische versnapering en veel herkenning voor het gevoel van welkom te zijn. Een inleiding was nauwelijks nodig, ondanks dat de stilte van de coronaperiode nog maar net achter ons ligt. De gasten wisten waar ze voor kwamen en toonden direct aansluiting bij het thema dat voortkomt uit de eerste koffierondecyclus in 2020. Kennismaken Op verzoek van Ghislaine Baijens ging de ochtend van start met een kennismakingsrondje. Alle gezichten even een naam, dat

was genoeg om het laatste restje ‘verlegenheid’ weg te nemen. Na een korte uitleg over het doel van de bijeenkomsten door Monique en Ria (Leve de Kleine Beerze!), kon Theo Hendriks (projectgroep De Levende Beerze) het spits afbijten met zijn presentatie van de stand van zaken m.b.t. de herinrichting van het beekdal van de Kleine Beerze. Verandering is de constante Was in 2007 de eerste versie van de gebiedsopgave voor het beekdal nog gericht op ecologie, schoon water, leefbaarheid en de relatie met Brainport, inmiddels zijn daar de urgenties ‘klimaat’ en ‘stikstof’ nog eens bijgekomen en we weten allemaal hoe het thema ‘wonen’ staat te dringen. Dat maakt het gebiedsproces des te uitdagender.

Theo wijst op de doorgroei van het ruilverkavelingslandschap uit de jaren 70, dat primair op productie gericht was, naar een meer adaptief beekdal, dat plaats kan bieden aan een bonte waaier van functies. Wat wil je bieden? Jim Steenbakkers van Visit Eersel toonde een model met profielen om mogelijke bezoekers in beeld te brengen. Vanuit die profielen kun je doorredeneren naar welke bezoeker je wil aantrekken, hoe je die bereikt en wat je nodig hebt om deze bezoeker te boeien. Daarmee waren we terug bij de vorige cyclus, waarin we onze schatkist gevuld hebben met karakteristieken van de streek. D at komt nu mooi van pas!

Uitgedaagd door de inleiding van Monique Leesberg en Ria Bernards mengden de gasten zich gretig in de dialoog. Even wegwijs maken Als recreatieondernemer in Hoogeloon vertelde Arjan Verhagen hoe zijn gasten hechten aan een goede geleiding door het gebied. Even op gang helpen met een paar tips! Je wil je gasten wegwijs maken met een programma dat bij hen past. Dan wil je uit kunnen pakken met bijzonderheden die hen raken en het gevoel geven ‘ik ben in de Kempen geweest’ en hopelijk komen ze dan graag nog eens terug. Evenwicht Genoeg input voor een snelle dialoog!

Drie stellingen prikkelden de gasten direct tot reflectie. Er klonken opmerkelijke geluiden en er was veel overeenstemming. Met de opbrengst van de dialoog gaan we verder in een miniworkshop. Iedereen die zich betrokken voelt bij het beekdal van de Kleine Beerze is welkom. Dinsdagochtend 29 maart, 10.00 uur De Biestheuvel, Hoogcasteren 25, Hoogeloon Graag even aanmelden: deelname@ brabantsekempen.eu Meer info: https://www.levendebeerze.nl/verhalen-uit-de-streek/.

Zomerseizoen met muziek in de tuin

De Wekker rinkelt voor muziekliefhebbers Word wakker! Want De Wekker rinkelt. En dat doet hij komend zomerseizoen vijf keer. Elke eerste zondag van de maand, van mei t/m september. Stipt om 15.00 uur. Waarom hij rinkelt? Om muziekliefhebbers eraan te herinneren dat er een mooi concertaanbod is dat ze niet voorbij moeten laten gaan. Vijf zondagmiddagen met prachtige muziek op een aantrekkelijke plek: de tuin van zaal-restaurant De Wekker aan de Wilhelminalaan 97 in Reusel. Alles gratis toegankelijk. Het eerste concert, met Nol Havens, is op 1 mei. Het echtpaar Jos en Evelien Verhagen en zoon Ad, eigenaars van De Wekker, speelden al langer met de gedachte: liveconcerten van kwaliteitsmuzikanten in hun royale, mooi beschutte tuin opzij van de feestzaal. Volgens het drietal is daar in de Kempen behoefte aan, zeker voor veertigplussers. Een paar ‘proefballonnetjes’ – zoals een optreden van de Belgische zangeres Micheline van Hautem – bevestigden dat. De concerten werden drukbezocht en de sfeer was uitstekend. Tijd om door te pakken. Maar ja, toen legde corona alles stil. Wel een ideale tijd om voor de zomer van 2022 een

goed doordacht en kwaliteitsvol muziekprogramma samen te stellen. De drie ‘Wekker-mensen’ riepen daarvoor de hulp in van enkele door de wol geverfde Kempische muzikanten, zoals Sjef Larmit (Reusel), Lowie Seuntjens (Hapert) en Albert van Boekel (Bergeijk). Dat heeft vijf aanlokkelijke muziekmiddagen opgeleverd. De Wekker rinkelt voor… • Nol Havens op 1 mei. Een voorstelling waarin al zijn bekende liedjes voorbij komen, zoals Eén kopje koffie, Suzanne (ik ben stapelgek op jou) en Als ze lacht dan lacht ze echt. Maar ook zijn er nieuwe liedjes en mooie verhalen, soms met een traan maar meestal met een gulle lach. • Het dubbelconcert van The Borderhouse Neighbours (Sjef Larmit en Martien Sanders) en LA-Project (Lowie Seuntjens en Albert van Boekel) op 5 juni. Vier muzikanten uit de streek die de ‘Kempenblues’ een waar gezicht weten te geven: soms verstild, soms uitbundig, soms een cover, soms eigen werk, soms melodieuze rock, soms luisterliedjes. Maar altijd: bezielde muziek die het hart van de luisteraar raakt. • Roel Spanjers op 3 juli. Pianistenstad New Orleans staat centraal in het programma van de Eindhovense

Leergeld jubileert

Symposium Kansrijk Armoedebeleid Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen bestaat 16 jaar en viert op vrijdag 8 april a.s. haar ’15+1’-jubileum met een Symposium in Theater De Muzenval in Eersel. Het thema van het symposium is ‘Kansrijk Armoede­ beleid’ en staat nog open voor iedereen die een functie of maatschappelijke rol vervult in de belangenbehartiging van gezinnen met financiële problemen. Dat kunnen professionele welzijnswerkers zijn, maar ook anderen zoals huisartsen, leraren, sporttrainers of de wijkagent. Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen spant zich sinds 2016 in om kinderen te helpen die niet kunnen meedoen met sport, muziek, zwemles en wat dan ook. Domweg omdat het gezin er geen geld voor heeft. Het aantal kinderen met zo’n financiële achterstand is hoog: meer dan 15% van de gezinnen beschikt niet over voldoende middelen voor aansluiting van haar kinderen op de bezigheden van vriendjes en klas­ genoten. Leergeld biedt die gezinnen de kans om wel mee te doen en grijpt haar 15-jarige, maar een jaar uitgestelde, verjaardag aan als goede mogelijkheid om de aandacht te vestigen op deze problematiek en vooral op de oplossingen.

stand voor kinderen is daarmee complex. ‘Kansrijk Armoedebeleid’ belicht de problematiek zowel op macro- als op microniveau, waarbij het publiek wordt uitgedaagd tot bijdragen aan de discussie. Een viertal inleidingen staat stil bij een praktijkgerichte aanpak; praktische handvatten staan dus centraal. Sprekers zijn onder meer Stelle Hof van het Sociaal en Cultureel Planbureau, Elian Griffioen van het Centraal Planbureau, en Marko van Dalen, wethouder van onder meer armoedebeleid in Bergeijk. Leergeldvoorzitter Angela van Gerwen gaat in op de werkwijze van de stichting. De presentaties worden gevolgd door een paneldiscussie met de inleiders, aangevuld met Eric Beex, wethouder in Eersel en met Domingos Muanza, een ervaringsdeskundige die landelijk de aandacht trok met zijn leergeld­ ondersteuning. De middag, die om 14.00 uur begint en om 18.00 uur eindigt, is dus allerminst een luistersessie van vier uren. Dagvoorzitter Sjoert Bossers, directeur van Theater De Schalm in Veldhoven, zal daar in het bijzonder op toezien. Het symposium wordt afgesloten met een bijzondere boodschap van Leergeldambassadeur en kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Signalen herkennen Met armoede loop je niet te koop. Het herkennen van een financiële achter-

Het symposium is gratis toegankelijk. U kunt zich nog inschrijven via: www. leergeldveldhovendekempen.nl.

muzikant Roel Spanjers. De toetsenist, componist en zanger laat je de exotische klanken en ritmes van het Zuiden van de VS intens herbeleven. • Het dubbelconcert van zangeres Rosa Spruit en de band Highway to the Blues op 7 augustus. Een mooie afwisseling van de haast timide muziek van de uit Luyksgestel afkomstige zangeres en de volle blues van de vijfkoppige band uit Arendonk (B). • Bruno Deneckere en Nils De Caster op 7 augustus. Twee Vlamingen (Gent) van de perfecte muzikale chemie. Gitarist Deneckere brengt met zijn licht raspende stem zijn zelfgeschreven songs tot leven met een vervolmaking van multi-instrumentalist Nils Van Caster: mandoline, viool, gitaar, lapsteel. Praktisch Voor de concertreeks ‘De Wekker rinkelt voor...’ zijn voldoende zit- en staanplaatsen. Wel graag op tijd aanwezig zijn. Bij slecht weer verhuist het concert van de tuin naar de feestzaal. De concertreeks ‘De Wekker rinkelt voor...’ gaat op zondag 1 mei van start met de landelijk bekende zanger-muzikant Nol Havens.

Laat zien en horen wat je kunt

‘Kempen’s Got Talent’ bij Kempenmuseum Het Kempenmuseum houdt zondag 8 mei aanstaande een open podium voor jong en oud met als thema ‘Kempen’s Got Talent. Zing jij de sterren van de hemel of kun jij goed rappen? Ga jij helemaal los op je drumstel of beheers jij unieke dansmoves? Of ben jij misschien ergens anders knettergoed in... Wij denken dat er in de Kempen nog veel talent rondloopt. Daarom willen wij jullie een podium bieden. Neem contact met ons op via evenementen@kempenmuseum.nl. Bij voldoende aanmeldingen gaan we er een super gezellige middag van maken met jong, oud, opkomend en verborgen talent. Dus meld je nu aan! Kempenmuseum De Acht Zaligheden is gelegen aan de Kapelweg 2 in Eersel.

Heeft u of ieManD uit uw oMgeVing BranDwonDen? De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 11

Noodkreet KBO Knegsel

’Als er niemand bij komt, stopt het maal!’ deel aan activiteiten als samen eten, spel en beweging, de huiskamer, en diverse sporten. De KBO telt 133 leden, waarvan het merendeel 75-plus is. En daar wringt de schoen. Want deze ouderen, vaak jaren actief geweest in het dorp in het verenigingsleven, het gilde, de kerk of anderszins kunnen niet meer het werk doen dat nodig is om de boel draaiende te houden. Er zijn wel genoeg vrijwilligers (ongeveer 40) die veel werk verzetten, maar vooral bestuurlijk en voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën zijn nieuwe mensen nodig. Het Bestuur van de KBO in Knegsel trekt aan de noodrem, want als ze geen nieuwe mensen vinden voor bestuur en activiteiten zijn ze gedwongen te stoppen. In een gesprek met Corrie van der Heijden, Toon Linschoten en Tineke van Bloemen wordt duidelijk hoe hoog de nood is. Steunpunt en KBO In Knegsel zijn de Stichting Steunpunt en de KBO beiden actief voor ouderen in het dorp. De grote groep oudste ouderen neemt veelvuldig

Ouderen, senioren en je jong voelen De KBO heeft misschien voor sommigen een oubollig imago, waar vooral mensen van 60-70 niet bij willen horen. Terwijl het geen saaie oude-mensenclub is. Integendeel, het is gezellig, actief, betrokken en midden in het leven. Vrijwilligerswerk, en dan vooral het bestuur, kampt overal met tekorten. Enerzijds omdat mensen langer (moeten) werken, anderzijds omdat er veel aanbod is. De groep 60-70 is heel actief, werkt, reist, sport, schildert, is oppas, werkt

Wat is dementie? spiekbriefjes gebruiken terwijl dat eerst niet nodig was. • Problemen met dagelijkse handelingen Gewone dingen gaan steeds moeilijker. Bijvoorbeeld geldzaken regelen. Problemen hebben met plannen of iets in de juiste volgorde uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld koffie zetten of koken. Vergeetachtigheid en gedragsveranderingen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Onderstaande kenmerken kunnen wijzen op dementie. De geheugentest van alzheimer-nederland.nl geeft inzicht in de ernst van de vergeetachtigheid. Neem bij onzekerheid contact op met uw huisarts. • Vergeetachtigheid Nieuwe informatie of belangrijke data en gebeurtenissen vergeten. Steeds dezelfde vraag stellen en

• Vergissingen met tijd en plaats Minder besef van tijd en de weg kwijtraken, niet meer weten hoe je ergens gekomen bent. • Taalproblemen Midden in een gesprek stoppen met praten en niet meer weten hoe je verder moet. Herhalen van wat gezegd is, namen en eenvoudige woorden vergeten. Minder vloeiend praten. • Kwijtraken van spullen Spullen op vreemde plekken leggen.

Door lezen de wereld ontdekken Wat kun je doen wanneer leren lezen niet vanzelf gaat? Vrijwel ieder kind dat naar groep drie gaat, heeft dat speciale gevoel dat het nu echt gaat gebeuren: ik ga leren lezen! Een spannende periode, waarbij ze in korte tijd alle letters leren om daarna woorden en zinnen te lezen. De ene letter is gemakkelijker dan de andere én sommige woorden lezen sneller dan andere. Dat is helemaal niet erg.

Op school zijn de kinderen hard aan het werk om de letters te leren. Thuis gaat dit natuurlijk ook gewoon door. Ouders hebben een grote rol in het stimuleren van lezen. Dit kan op veel verschillende manieren van voorlezen tot samen lezen of gewoon een rustige plek bieden waar je kind zelf kan genieten van een boek. Daarnaast kun je bij de biblio-

elders al vrijwillig, omdat er zoveel mogelijk is en wil zich niet binden. Dat laatste is ook niet nodig, want voor losse werkzaamheden, kortdurende of eenmalige activiteiten zijn helpende handen ook welkom. Maar de basis moet er wel zijn. Een kerngroep, in dit geval het bestuur, is een voorwaarde om alles goed te organiseren. Veel tijd? Saai? Helemaal niet! Alle drie de Knegselnaren zijn ervan overtuigd dat dit werk leuk en zinnig is en in de basis niet veel tijd kost. Vergaderingen zijn er maar 4 keer per jaar, met de regio (de Kring Eersel) zelfs maar twee keer per jaar voor een persoon uit het bestuur. De bestuursfuncties zijn voorzitter, secretaris en penningmeester. Vooral een secretaris is urgent en die hoeft wekelijks maar een uurtje extra tijd vrijmaken voor de post etc. De voorzitter is het gezicht naar buiten en de penningmeester let op het geld. De tijdsinvestering is te overzien. Wel zijn ze alle drie daarnaast ook vrijwilliger bij activiteiten.

KBO-Brabant). En je krijgt waar voor je geld: elke week wandelen, fietsen, koersballen, biljarten, kaarten of huiskamer bezoeken, juridische hulp, maandblad (ONS), korting bij ziektekosten/ winkels/ energiecontract en activiteiten als yoga. Voor de maaltijd Samen Eten, vervoers- en klussendienst, uitstapjes, feestmiddag en jaarlijkse bustocht is een kleine eigen bijdrage verschuldigd. Andere activiteiten zoals omgaan met PC en opfriscursus verkeer vinden incidenteel plaats. Dat is het huidige aanbod. Als jongere mensen actief mee gaan doen zijn er ook weer nieuwe mogelijkheden. Dat kun je dan zelf inbrengen! Dus: wil je dat Knegsel een levendig dorp blijft voor jong én oud: meld je aan Inlichtingen bij: Corrie van der Heijden, Steenselseweg 10, tel. 0681647344 of e-mail: leocorrievanderheijden@gmail.com.

• Situaties slecht inschatten Moeite hebben met het maken van keuzes. Aanbiedingen slecht beoordelen, grote sommen geld uitgeven, teveel boodschappen kopen of spullen die niet nodig zijn. • Terugtrekken uit sociale activiteiten Minder deelname aan sociale activiteiten, zoals hobby’s, sport en gesprekken. Minder ondernemen dan voorheen en uren voor de televisie zitten. Veel langer slapen dan gewoonlijk. • Veranderingen in gedrag en karakter Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van verwardheid, achterdocht, depressie of angst. Zonder duidelijke aanleiding kan de stemming omslaan. • Onrust Steeds iets zoeken, willen opruimen of iets anders willen doen. Slaapproblemen door dit constante gevoel van onrust en de behoefte om te lopen.

• Problemen met het zien De hersenen krijgen moeite om te verwerken wat iemand ziet. De persoon kan bijvoorbeeld afstanden minder goed inschatten. Filmpje over de symptomen Vergeetachtigheid en gedragsveranderingen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. In een filmpje worden de symptomen en signalen van dementie afgebeeld. Link naar YouTube filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ZcekW_p6WtM De geheugentest Vergeetachtigheid en gedragsveranderingen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Bent u onzeker over geheugenproblemen van uzelf of van een ander? De geheugentest van Alzheimer Nederland geeft inzicht in de ernst van vergeetachtigheid: https://www.alzheimer-nederland. nl/geheugentest.

1 april: Inloopochtend AIC De Kempen Eersel (Autisme Info Centrum) (09.30-11.30 uur) Locatie: D’n Achterum, Voortseweg 9, Eersel Info: aic-dekempen@nva-nb.nl Iedere 1e vrijdag v.d. maand 5 april: Filmavond over dementie en mantelzorg Aanvang 19.15 uur Locatie: Dorpshuis De Smis, Smitseind 33a, Duizel Aanmelden: uiterlijk 31 maart Tel.nr. 06-58797156 of e-mail: eefjeheesterbeek@ welzijndekempen.nl

Stichting De Kempen Specials KIDS (7 t/m 12 jr) TEENS (13 t/m 19 jr) De leukste club voor kinderen en jongeren met ASS en een normale begaafdheid. Voor een overzicht van de activiteiten zie: www.dekempenspecials.nl

VRIJWILLIGERSWERK Voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk, individuele hulp en maatjes in en om gemeente Eersel www.eerselvoorelkaar.nl Meer info of persoonlijk advies Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar: 0497-531304 info@eerselvoorelkaar.nl

Meer informatie https://www.alzheimer-nederland.nl

theek terecht voor tips, voor leuke en passende boeken op elk leesniveau. Dit zorgt ervoor dat je kind zelf het leukste boek kan kiezen én onbewust zijn of haar eigen leesplezier stimuleert.

zen door het speciale lettertype. Of juist de Bolleboos boeken: leuke verhalen voor jonge kinderen op een net iets moeilijker niveau voor een uitdaging. Medewerkers geven je graag tips en advies.

De Bibliotheek vindt dit erg belangrijk en daarom geeft ze elk kind tot 18 jaar een gratis bibliotheekabonnement. Nog geen lid, kom langs en we zoeken samen de leukste boeken uit.

Leesmediaconsulent Regelmatig komt een leesmediaconsulent van de Bibliotheek in de klassen met verschillende activiteiten. Zo werken we aan het leesplezier voor alle kinderen. En werken we aan ons doel: geen enkel kind laaggeletterd van school!

Het Makkelijk Lezen Plein En voor kinderen die wat moeite hebben met lezen hebben we een speciale VIP-kast, Het Makkelijk Lezen Plein. Tussen de andere boeken vind je diverse series voor wanneer lezen wat lastiger is. Bijvoorbeeld de Zoeklicht Dyslexie boeken: gewoon gave boeken, maar net iets gemakkelijker te le-

Activiteiten Agenda 2022

’t Kletscafe (13.00-15.00 uur) Een ontmoetingsplek voor alle inwoners van het dorp Locatie: Zitruimte Fit Factory, Dreef 31, Eersel Tel.: 0497-515152 Info: tKletscafé@Molenakkers.nl Elke maandagmiddag

Waar voor je geld! Lidmaatschap van de KBO is maar € 25,- per jaar (waarvan € 13,- voor Bijvoorbeeld een portemonnee in de koelkast of een boek in de oven.

E-mail uw activiteiten, vergaderingen e.d. om deze onder de aandacht te brengen naar: redactiewelzijnwijzer@gmail.com

Dokter Leesplezier Ook worden er in de Bibliotheek Eersel regelmatig jeugdactiviteiten georganiseerd rondom leesplezier. Zo is er bijvoorbeeld het spreekuur van Dokter Leesplezier. Kinderen en ouders kunnen hier terecht voor persoonlijk leesadvies, vragen en

tips op het gebied van (voor)lezen en hulp bij het kiezen van het juiste (digitale) boek. Ze staan ook klaar met raad voor het maken van werkstukken en spreekbeurten. Liever een persoonlijke afspraak? Dat kan, stuur een mail naar eersel@bibliotheekdekempen.nl Voorgelezen worden, luisteren naar verhalen en audioboeken en (educatieve) spelletjes spelen op de computer zijn alle goede manieren om te leren en te blijven lezen. Het kan een fijn moment samen, ontspanning in de dag én leerrijk zijn. Nog meer tips voor thuis? Kijk op onze website www. bibliotheekdekempen.nl en ga onder het kopje actueel naar tips voor thuis.


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 12

En toen was het stil...

Bregje en Lena mogen eindelijk weer toneel spelen!

Eindelijk première van Stilte de Musical

Bregje Valk uit Duizel is 16 jaar oud en toch al vier jaar lid van Theater ’t Ros. Lena Keeris (15) uit Knegsel, is zelfs nog ietsje langer bij de club. Door de lockdown-perikelen staan ze nog maar voor de tweede keer aan de vooravond van een groot toneelstuk. De Golf zou gespeeld worden in 2020 in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding, maar dat ging helaas niet door. Beide jonge meiden spelen nu een rol in Moordboek, de komische thriller van Norman Robbins, die in april drie keer te zien is in Knegsel. Zowel Lena als Bregje hebben van jongs af aan een passie voor toneel. Lena heeft het met de paplepel ingekregen van haar familie: “Ik ging toen ik heel jong was al mee naar de repetities van ons pap. Toen ik 11 was ben ik zelf op toneel gegaan. Ik weet nog dat ik eigenlijk 12 moest zijn, maar het mocht.” Voor Bregje was het al niet anders: “Ons mam moest altijd bellen, ja, ze is eigenlijk nog wel te jong, maar ze wil het zo graag.” Bregje ging op haar achtste al naar de Musicalschool Me On Stage in Bergeijk. Ze heeft ook nog even op CKE in Eindhoven gezeten. Bij Theater ’t Ros is ze terecht gekomen omdat ze “toen nog een fan was van Carry Slee”. Bregje deed destijds auditie voor een rol in Spijt. Ze kreeg een rol en is gebleven. Lena speelt in Moordboek de rol van haar voorkeur. “Monica is de jongste

In het begin van 2021 werd het eerste zaadje geplant. Vier theaterliefhebbers uit de Kempen zaten bij elkaar om een idee te bespreken om een musical te gaan spelen. Na een paar weken hadden zij een enthousiaste spelersgroep bij elkaar, een script liggen en gingen ze met repetities aan de slag. Toen nog in kleine groepjes, vanwege de coronamaatregelen. Het stuk groeide steeds verder uit tot een prachtige voorstelling, maar het duurde – wederom door de coronamaatregelen – even voordat deze opgevoerd kon worden. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: Stilte de Musical ging in première. Een van de spelers, Brenda Dirks uit Luyksgestel, vertelt hier enthousiast over: “Wat ontzettend fijn dat dit eindelijk weer kan. Je merkt dat we er met z’n allen aan toe zijn. Niet alleen de spelers, die eigenlijk in november al in de startblokken stonden om dit op te voeren, maar ook voor het publiek.” De theaterzaal van de Muzenval in Eersel was dit weekend bijna 2 keer uitverkocht. “Ik heb wel begrepen dat het voor het publiek wel even onwennig was, om weer schouder aan schouder in een zaal te gaan zitten. Maar eigenlijk na een paar minuten voelt dat gelukkig weer als de normaalste zaak ter wereld,” volgens Brenda. Dat is bij spelers niet anders: “Toneelgroepen worden vaak richting de voorstellingen heel close, omdat je met z’n allen zo hard werkt richting een eindproduct waarvan je allemaal wilt dat het gaat slagen. Iedereen had nog heel eventjes gereserveerdheid, maar het duurde niet lang of er werd achter de schermen weer volop geknuffeld en emoties gedeeld. Dat was toch na 2 jaar wel heel bijzonder om mee te maken.” En emoties waren er zeker, niet alleen achter de schermen, maar vooral ook

in de zaal. Stilte de Musical vertelt dan ook een heftig verhaal. Een bezoeker zegt hierover: “Ik heb wel af en toe een traantje moeten wegpinken. Het verhaal is zo sterk en ook heel herkenbaar. En de prachtige muziek helpt dan ook wel om 100.000 emoties tegelijkertijd te voelen”. Brenda: “We hebben zelfs gehoord van familieleden die na het zien van de voorstelling goede gesprekken hebben gevoerd met elkaar en dat het hun dichter bij elkaar heeft gebracht. Een groter compliment kun je toch bijna niet krijgen?” En dan valt na 2 avonden alweer het doek. “Dat is wel altijd even een beladen moment. Dat alles waar je zo lang, zo hard voor gewerkt hebt in zo’n korte tijd weer voorbij is,” vertelt Brenda. “Gelukkig kunnen we met deze groep aanstaande dinsdag al weer verder. We merkten afgelopen jaar dat we hier mee door wilden gaan en hebben eind 2021 een vereniging opgericht: CUE! Theater.” En er zijn dus alweer volop plannen. Brenda: “We zijn al bezig met de eerste plannen voor een musicalproductie voor volgend jaar. En de komende maanden willen we aan de slag met een concert met allemaal musicalnummers. Daar zoeken we nog zangers en zangeressen voor, dus als je dit leuk lijkt, meld je dan zeker aan!” Er wordt geen tijd genomen om even uit te rusten na het afgelopen weekend. “Het is gewoon fijn dat het allemaal weer kan. Daar moeten we dan toch ook gebruik van maken en volop van genieten,” lacht Brenda. Ben je gek op musicalmuziek? En kun je een beetje zingen? Lijkt het je leuk om mee te doen met Musicals in Concert van CUE! Theater? Meld je dan nu aan voor een kennismakingsrepetitie op 5 april. Meer informatie hierover vind je op: www.cue-theater.nl.

Zondag 3 april

van het gezin, ze vindt zichzelf hartstikke knap en wil er graag sexy uit zien,” lacht ze. “Iemand die deze rol al eens gespeeld had, zei dat ik voor deze rol moest gaan, dat is gelukt!” Bregje heeft een andere rol dan ze eerst hoopte. Ze wilde eigenlijk graag Emily spelen, “omdat ze een keertje een beetje minder tekst wilde.” Maar regisseur Marieke Bakermans vond dat niet goed. “Nu heb ik best veel tekst, ik speel Anne, de interne verpleegster.” Een opvallende overeenkomst van de twee, ze willen na de middelbare heel graag naar de Toneelschool. Bregje haar eerste keuze is Maastricht, an-

ders het liefste naar Antwerpen. Lena denkt ook aan Maastricht, maar twijfelt toch ook over Amsterdam omdat daar de Kleinkunst Academie ook is gevestigd. Lena speelt gitaar en schrijft zelf liedjes, vandaar. Wellicht blijven ze elkaar vaak tegenkomen. Moordboek is een leuke maar toch ook spannende thriller. De sfeer is wellicht nog het best te vergelijken met The Adams Family. Het stuk is niet geschikt voor hele jonge kinderen. Uitvoeringen zijn te zien in Knegsel, in de ’t Ros-theaterzaal van MFA De Leenhoef aan de Steenselseweg 8a op 2, 8 en 10 april! Kaartverkoop: WWW.Theatertros.nl.

Fraaie ‘kringlopers’ van Jos Smeets bij Galerie Biessen Van 3 april t/m 1 mei exposeert Jos Smeets kringlopers bij Galerie Biessen, Kerkstraat 40b in Bergeijk. Tijdens deze periode is de galerie geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Je kunt de galerie ook bezoeken op afspraak, tel. 06-51024223. Parkeren kan op het terrein naast de galerie. Je bent van harte welkom. Kringlopers, Jos Smeets Jos Smeets is regelmatig te zien in de verschillende kringloopwinkels van de regio Bergeijk, Valkenswaard en Eindhoven. Dan is hij met name op zoek naar vakkundig uit hout gesneden dieren, zoals olifanten, neushoorns, antilopen, enz.... Thuis in zijn atelier gebeurt er iets mee, maar vaak bij het zien ervan in de kringloopwinkel heeft hij al een moment van ‘eureka’! Hij combineert, componeert en assembleert zo’n beest met een andere vorm, soms ook weer uit de kringloopwinkel. Of hij plaatst het zo, dat er van vervreemding sprake is. Enige relativering en humor is bij zijn kringlopers wel op zijn plaats:

kunst met de K van knipoog. Vaak zijn prachtig gesneden stukjes hout in de vorm van een olifant, neushoorn of een paar zebra’s als ’t ware al in het houtblok verborgen. Hij ziet combinaties, die verwondering oproepen. Kortom: hij geeft op een kunstzinnige en smaakvolle wijze zijn kringlopers een nieuw leven.

zoals acryl schilderijen, mixed media en grafisch werk. In zijn beeldtaal streeft hij steeds naar vernieuwing. De onderwerpen zijn divers waarvan een deel gebaseerd op chansons van Brel. Het gebruik van ‘botsende’ kleuren en het optimaal benutten van de vlakverdeling zijn voor hem belangrijk om te komen tot kleurrijke expressies.

Schilderijen, Jan Biessen Jan Biessen maakt 2 dimensionaal werk in uiteenlopende technieken

Galerie Biessen Kerkstraat 40b, Bergeijk galeriebiessen.nl

Afscheidsconcert Trix van accordeon­ Grootse Synchroonzwemshow bij PSV in Eindhoven vereniging De Lustige Klanken uit Bergeijk Graag nodigen wij u uit om ons afscheidsconcert van Trix te bezoeken op zondag 3 april a.s. in gemeenschapshuis Terlo aan de Terlostraat in Bergeijk. De vier orkesten van De Lustige Klanken brengen opnieuw mooie nummers ten gehore. De jeugdorkesten zullen de wat meer modernere en speelsere nummers spelen, maar ook het A- en B-orkest spelen prettig in het gehoor liggende muziek. Het B, C en D-orkest van De Lustige Klanken staan onder leiding van Pieter van den Broek en het A-orkest wordt geleid door Trix Reintjens. Op 3 april nemen we afscheid van Trix als dirigent van ons A-orkest. Vandaar dat dit concert

in teken zal staan van haar afscheid. Op dit concert wordt het nummer ‘Los Barbas’ ten gehore gebracht wat ze in de coronatijd speciaal voor de vereniging heeft gearrangeerd, waarbij ieder spelend lid een andere partij heeft. Door dit samen te spelen komt hier een zeer mooi muziekstuk uit. Verder speelt het A-orkest het 5-delig stuk ‘Fata Morgana’ bekend van de Efteling. Met dit programma belooft het Lustige Klanken concert weer geweldig te worden! De aanvang van het concert is om 13.30 uur, de toegang is slechts € 3,- U bent van harte welkom dit concert bij te komen wonen.

Steun ons in de strijd tegen littekens!

www.brandwondenstichting.nl

Op zondag 27 maart a.s. zal in het Pieter van den Hoogenband Zwem­ stadion de jaarlijkse synchroonzwemshow plaatsvinden van PSV Synchroteam Eindhoven. Van 10.00 tot 12.00 uur bent u van harte welkom in het springbad om te kijken naar deze show vol elegante figuren en spectaculaire zwemstunts. Na een tweetal jaren rustig aan doen, individuele trainingen op het land en in het water, zijn de dames en meiden van PSV STE weer volop bezig om een mooie show voor te bereiden. Artistic Swimming, zoals het ook vaak genoemd wordt, wordt door veel van de dames van jongs af aan al uitgeoefend. Ze trainen gemiddeld 2-5 dagen per week en dat kan je ook zien. Een aantal teams, duetten en individuele dames zetten nationaal en ook internationaal mooie prestaties neer. Ook de startende meiden zullen als team een mooie en schattige kür laten zien. De dames en meiden komen vanuit de hele regio Eindhoven en soms ook van verder, om zowel op sportief en recreatief gebied samen te kunnen shinen. Vanuit Eersel en Riethoven zwemmen er ook meiden mee die aangesloten zijn bij PSV STE. In de leeftijdscatego-

rie van 12-15 jaar (Age2) zwemt Kyra Antonis uit Riethoven gezamenlijk met haar team een groepsnummer. Met haar team maakt ze kans om tijdens het komende NK ook een mooie plek bovenaan te bemachtigen. In de regio Zuid zijn ze komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid kampioen. In de aanloopklasse zal Floor Lavrijsen uit Eersel haar eerste show meezwemmen met een samen ingestudeerd groepsnummer. Uiteraard blijft het leuk om naar deze show te komen kijken, maar er is altijd

plaats voor nieuwe meiden die deze prachtige sport willen beoefenen. Wanneer je geïnteresseerd bent om eens te ervaren hoe leuk synchroonzwemmen is, kun je tijdens of na de show altijd aan één van de trainers vragen wanneer je eens mee kunt zwemmen. Je naam en adres achterlaten kan dan natuurlijk ook, zodat later contact met je wordt opgenomen om een afspraak te maken voor een proefles. Ben je bang dat het te moeilijk of te zwaar is voor je? Zowel sportief als recreatief kun je deelnemen aan synchroonzwemmen.


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 13

WIJ ZIJN VAN GOOSKENS HOUT

Wat je bij ons kunt leren:

ALGEMEEN GESCHAAFD HOOGEL

PLANKEN

OONS

HAPPY HOU

DE HEF TRUC

T CORE

9 april open bedrijven dag doe je vmbo of praktijkSCHool? volg de tour en laat je verraSSen CHeCk ook onze vaCatureS!

Fdj

www.gooskens.nl


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 14

Gemeenteberichten Wil je op de hoogte blijven van wat er in jouw omgeving gebeurt? Op deze pagina(‘s) tref je de wekelijkse gemeenteberichten aan. Meer informatie vind je op www.eersel.nl of schrijf je in voor onze nieuwsbrief via www.eersel.nl/nieuws-en-publicaties. Gemeente Eersel is ook te vinden op social media: Facebook (/gemeenteeersel), Twitter (@gemeersel), LinkedIn en Instagram (@gemeente_eersel). Verder kun je via www.eersel.nl/meld-en-herstellijn een melding doorgeven.

De gemeente INITIATI E VE N UI T K RAC H T I GE KERNE N KR I J G E N V OR M !

De gemeente GEME E N T E N E E R S E L I S T R O T S ! S A M E N M E T 5 0 0 M E N S E N I S D E B U U RT ZWE R FA F VA LVR I J G E M A A KT ! In heel Nederland kwamen afgelopen zaterdag duizenden mensen, jong en oud, vrijwillig in actie voor een schonere buurt tijdens de ’Landelijke Opschoondag’. Ook in de gemeente Eersel kwamen zo’n 500 (waaronder 300 kinderen) fanatieke inwoners in actie. In totaal zijn er 100 afvalzakken vol met zwerfafval opgeruimd. De gemeente Eersel is dan ook voor een groot gedeelte zwerfafvalvrij dankzij alle hulp en het harde werk van deze mensen! Op donderdag gingen kinderen van basisschool Sint Lucy uit Steensel gewapend met knijper en vuilniszak op pad. Groep 3 en 4 maakte heel het plein bij de Höllekes afval vrij en groep 5 en 6 ging samen met wethouder Erik Beex de wijk in. Op vrijdagmorgen waren wethouder Steven Kraaijeveld en Eric Beex al vroeg aanwezig op de basisschool Wereld Wijs om te assisteren bij de in totaal 240 kinderen. Samen hebben zij die dag rondom de school, de wijk en zuiderpark afvalvrij gemaakt. Op zaterdag waren er diverse buurtverenigingen actief zoals de Pöst, Molenakkers, Eindhovenseweg, Heilige Hoek, Boksvoort, Schaak en de oude Toren. Ook Trimclub Duizel en bewoners van de Bolle Akker uit Vessem zijn de straat op gegaan om zwerfafval te ruimen. Alle vrijwilligers werden volledig gefaciliteerd door de gemeente. Bedankt voor jullie hulp! Dankzij de hulp van veel mensen zijn de buurten, wijken, pleinen, parken, hofjes, ga zo maar door, weer helemaal netjes opgeruimd en vrij van zwerfafval gemaakt. Via deze weg wil de gemeente Eersel iedereen die geholpen heeft bedanken! Vaker zwerfafval opruimen? Wil je een eigen opschoonactie aanmelden of wil je zelfstandig zwerfafval opruimen? Dat kan allemaal. Meld je dan aan als Zwerfafval Pakker. Stuur een mailtje naar teamschoon@debries.eu met als onderwerp ’ZAPper worden’.

In oktober 2021 hebben 18 initiatiefnemers (3 uit iedere kern van onze gemeente) een bijdrage ontvangen om hun leefbaarheids-idee te verwezenlijken. Langzaamaan krijgen de plannen steeds meer vorm: er worden stichtingen opgericht, samenwerkingen aangegaan, vrijwilligers gezocht, datums vastgelegd en vergunningen aangevraagd. Regelmatig zullen we een idee uitlichten en in de schijnwerpers zetten. Vandaag is dat ’Veilig (door) Duizel’. Een oproep op de gemeentelijke Facebook-pagina voor het project ’Krachtige Kernen’ triggerde een aantal

gemeente

Eersel

Bezoekadres: Dijk 15, 5521 AW Eersel Postadres: Postbus 12, 5520 AA Eersel Telefoonnummer: (0497) 531300 06-12444645 (Alleen WhatsApp) gemeente@eersel.nl www.eersel.nl GemeenteEersel gemeersel gemeente_eersel

enthousiaste Duizelnaren. Zij hadden maar liefst 3 ideeën ingezonden om Duizel nog leuker en aangenamer te maken. De jury omarmde met name de actie ’Veilig (door) Duizel’ vanwege de niet belerende, maar de ludieke en duidelijke manier waarop aandacht gevraagd wordt voor thema’s als het milieu en de verkeersveiligheid. De gedachte is dat door een aanpassing in het gedrag van de inwoners en bezoekers van Duizel je je veiliger door het dorp Duizel kunt bewegen. Door het plaatsen van posters met een pakkende slogan op diverse locaties wil men aanmoedigen tot gewenst gedrag. Aandacht voor elkaar, het verkeer en het milieu, dat is de boodschap. Op maandag 21 maart zijn de eerste borden geplaatst en in de komende maanden zullen er nog meer borden volgen; dus blijf ’opletten’ als je door Duizel rijdt! Zoals aangegeven hadden de initiatiefnemers meer ideeën die de leefbaarheid en sociale samenhang in Duizel ten goede komen. Om deze ten uitvoer te brengen is de stichting Aangenaam Duizel opgericht! (zie: https://www.facebook.com/ aangenaamduizel)

Werkzaamheden PU B LIEK SOPENST ELLIN G D IEPVELD EN WEG

Na ongeveer twee jaar bouwen is de Diepveldenweg Eersel – Bergeijk – N397 klaar. Een weg die de bereikbaarheid en leefbaarheid enorm gaat verbeteren. Een moment waar veel inwoners naar hebben uitgekeken. Dat willen we dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 9 april tussen 10.30 uur en 14.30 uur stellen we de weg voor één keer open voor inwoners, voordat deze in gebruik wordt genomen door het verkeer. Je hebt dan de mogelijkheid om alvast een kijkje te nemen door over de weg te wan-

delen, fietsen, skeeleren, steppen… Noem maar op! Kom een kijkje nemen! Meer informatie over de publieksopenstelling volgt, maar houd deze dag alvast vrij in je agenda als je geïnteresseerd bent. Het project is een Nulplus maatregel uit het Gebiedsakkoord Grenscorridor N69 en tot stand gekomen in samenwerking tussen de gemeente Bergeijk , de gemeente Eersel en de provincie Noord-Brabant.


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 15

Verkiezingen U IT SLA G E N G E M EE NT E R AADS V ERK I E Z I N G E N

16 maart was het zover, de gemeenteraadsverkiezingen met daarop volgend de verkiezingsavond waarop de voorlopige einduitslag en zetelverdeling door burgemeester Wim Wouters werden gepresenteerd. De definitieve uitslagen van de gemeen-

Verkeer teraadsverkiezingen zijn vastgesteld op maandag 21 maart. De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Eersel bedraagt dit jaar 52%. Het waren spannende dagen voor de gemeente, en drukke dagen voor alle vrijwilligers. We willen alle vrijwilligers van de stembureaus dan ook bedanken voor hun inzet tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

SNELH EIDSC ONTRO LES

De politie heeft een aantal snelheidscontroles gehouden:

Openbare bekendmaking VERKEER

Het volgende verkeersbesluit ligt ter inzage: Verkeersbesluit Intrekken Verkeersbesluit Laadpaal ten behoeve van elektrisch rijden nabij Genderdreef 53, Steensel Het besluit ligt vanaf 25 maart 2022 zes weken ter inzage. Voor meer informatie over het besluit kunt u terecht in het elektronisch gemeenteblad www.officielebekendmakingen.nl

Op N397 in Eersel: 21 februari 125 bekeuringen 23 februari 115 bekeuringen 24 februari 115 bekeuringen 2 maart 113 bekeuringen Op Het Groen in Knegsel: 4 maart 9 bekeuringen

De gemeente J OIN U S H ELPT EN MA A KT J ONGER EN SOC IAA L STERKER!

Burgemeester Wim Wouters deelt de uitslagen per stembureau in het gemeentetehuis.

Openbare bekendmaking Bouwzaken

RECHTSGELDIGE BEKENDMAKING VERGUNNINGEN, MELDINGEN EN ONTHEFFINGEN VIA INTERNET

De gemeente Eersel maakt alle officiële bekendmakingen en kennisgevingen van vergunningen, meldingen en ontheffingen digitaal bekend in het elektronisch gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl. Onderstaande verkorte berichten over omgevingsvergunningen en ruimtelijke plannen bieden wij voorlopig als service. De digitale versie is rechtsgeldig. Via de website van officiële bekendmakingen kun je je gratis aanmelden voor automatische meldingen voor berichten uit jouw buurt. Verleende omgevingsvergunningen: Eersel • Boekweit 33G gar en 33H gar in Eersel, bouwen van twee garages • Lage Heide 20 in Eersel, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

Join Us komt voort uit #Kempenbranie; welbevinden van jongeren is een van de speerpunten om ervoor te zorgen dat jongeren gezond en kansrijk kunnen opgroeien. Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch blijkt uit de gezondheidsmonitor van de GGD Brabant-Zuidoost dat 4% van de 12 tot en met 18 jarigen in de Kempen zich (zeer) ernstig eenzaam voelt en 10% van de 19 tot en met 24 jarigen. Zij vinden het lastig contact te maken en vriendschappen op te bouwen. Daarom starten we, samen met gemeenten Bergeijk, Bladel en Eersel, het programma Join Us, wat deze jongeren sociaal sterker maakt!

De gemeente COMM UN I C ATI E O NDE R Z OE K GE M E E NT E EER SEL

Met een vragenlijst hebben we onderzocht wat het gebruik en de waardering is van onze huidige communicatiemiddelen. Daarnaast hebben we onderzocht aan welke informatie de meeste behoefte is en via welke communicatiemiddelen we hierop het beste kunnen inspelen. In november en december 2021 hebben 2500 inwoners per post een vragenlijst ontvangen. Deze is door 665 inwoners ingevuld. Daarnaast is het inwonerspanel ingezet en hebben we een link naar de vragenlijst verspreid via al onze communicatiekanalen. Dit heeft nog eens 372 ingevulde vragenlijsten opgeleverd. In totaal hebben dus 1037 inwoners de vragenlijst ingevuld: een mooi resultaat! Resultaten in een notendop Ruim acht op de tien (85%) inwoners vindt het (zeer) belangrijk om op de hoogte te zijn van het gemeentenieuws. Acht op de tien (81%) inwoners mist vanuit de gemeente geen informatie. We blijven dus vooral doorgaan met de huidige inhoud van de communicatie.

Verder is een belangrijke conclusie dat alle communicatiemiddelen gewaardeerd worden. Daarom kiezen we ervoor een breed scala aan communicatiemiddelen in te blijven zetten. Dus zowel de gemeenteberichten in weekblad de Hint (inclusief één keer per drie weken de Welzijn wijzer) als social media, digitale nieuwsbrief en de website. En zowel de papieren gemeentegids als de digitale variant. Natuurlijk hebben we tips en aanbevelingen gekregen, waardoor we onze communicatie beter kunnen maken. Daar gaan we mee aan de slag. Meer lezen? je vindt de resultaten van het onderzoek op: www.panelinwoners.nl/eersel. We bedanken iedereen die aan dit onderzoek heeft meegewerkt!

Duizel • Berkvenseweg 2 in Duizel, afwijken van het bestemmingsplan voor het vervangen van een communicatiemast • Knegselsedijk 13 in Duizel, plaatsen van een tijdelijke woonunit Vessem • Leeuwerik 18 in Vessem, verbouwen van een woning Wintelre • Oirschotsedijk 9 in Wintelre, kappen van twee bomen

Openbare bekendmaking Ruimtelijke plannen

De volgende plannen liggen ter inzage: Socialer en zelfverzekerder Vanaf april starten vier groepen in de Kempen: twee voor jongeren tussen 12 en 18 jaar en twee voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten zij elkaar. Ze kiezen en organiseren zelf allerlei activiteiten, zoals gamen, films kijken, spelletjes doen of een uitje. Er zijn ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. De bijeenkomsten zijn in Bladel en in Bergeijk. Jongeren mogen zelf kiezen waar ze aansluiten. Kom erbij. Join Us! Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via www.join-us.nu. Daar vind je ook meer informatie en ervaringsverhalen. Op www.join-us.nu/join-us-kempen lees je de informatie over de groepen in de Kempen.

Eersel • Ontwerpbestemmingsplan ’Kom Eersel, tweede herziening Markt-Hint’. Het plan maakt het mogelijk om een deel van de tuinen te gebruiken voor de functie van het hoofdgebouw. (tot 7 april 2022) Je vindt alle informatie over het plan, het gebied en de procedure op www.eersel.nl/ruimtelijke-plannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kun je ook zien hoe lang het plan ter inzage ligt. Heb je geen internet? Het plan kun je ook inzien op het gemeentehuis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met team Ruimte via telefoonnummer (0497) 531 300 of per e-mail: ruimte@eersel.nl. Eersel, 25 maart 2022


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 16

VACATURES 20 december 2017

4

5

VACATURES

in jouw regio 20 december 2017

Elke laatste week van de maand kunt u tegen extra aantrekkelijk tarief uw personeelsadvertentie plaatsen in de weekbladen De Hint - Eyckelbergh - PC55. Voor tarieven en extra informatie neem vrijblijvend contact met ons op via: Piet Hakkens T 06 415 688 37 / Hennie van Schaijk T 0497 551 777.

Wij zijn op zoek naar jou!

WIJ ZOEKEN NIEUWE COLLEGA’S

Interesse in een welkomsbonus van € 150,00 netto? Voor Regio de Kempen zijn we op zoek naar gemotiveerde

Interieurverzorg(st)ers m/v

SERVICE & MAINTENANCE ENGINEERS ASSISTANT ACCOUNTANT MEER INFO? WWW.ENERGYST.NL

Ben je doordeweeks op zoek naar flexibele uren of wil je juist vaste uren? Zoek je een bijbaan of een vaste baan? Heb je misschien een rijbewijs B? Dan heeft Schoonmaakbedrijf Roefs een mooie schoonmaakbaan beschikbaar. Vul op www.schoonmaakbedrijfroefs.nl/vacatures je gegevens in en wij nemen snel contact met je op. Mailen kan ook: tamara@schoonmaakbedrijfroefs.nl

RENTALISOLUTIONSIFOR POWER GENERATIONI& TEMPERATUREICONTROL Mastbos 23 - Bladel T. 0497-388458

WIL JIJ MOOIE PROJECTEN MAKEN? KOM BIJ ONS WERKEN ALS TIMMERMAN OF UITVOERDER! Bel of stuur een app naar 06-57558217


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

VACATURES

pagina 17

uit de hele Kempen ✔ Eigen tempo

20 december 2017

4

5

20 december 2017

Interieur adviseur (32-40 uur) Stuur je CV en motivatiebrief naar: vacature@dehoutwinkelbladel.nl óf kijk op onze website www.dehoutwinkelbladel.nl/vacature

✔Bij jou in de buurt ✔ Vanaf 13 jaar

Extra geld verdienen? Word bezorger bij Spotta! Ben jij 13 jaar of ouder? Wil je extra geld verdienen? En vind je het fijn om je eigen tempo te bepalen? Word dan bezorger bij Spotta! Je bezorgt dan wekelijks weekblad PC55 en folders. Alles wordt bij jou thuis afgeleverd. Je hoeft er niet voor thuis te blijven. Je bepaalt je eigen tijd en tempo. Je mag namelijk zelf bepalen of je op vrijdag en/of zaterdag bezorgt. Zo heb je nog voldoende tijd over voor sport, huiswerk en andere hobby’s. Meer weten? Kijk op foldersbezorgen.com

Spotta is dé shoppinghulp die consumenten helpt bij het makkelijk verkrijgen van voordeel en inspiratie. Dit doen we met ons folderpakket, Folderkiezer, Spotta.nl en weekbladen. Altijd bij de hand en up-to-date. Voor ons landelijke bezorgnetwerk met meer dan 23.000 bezorgers zijn we altijd op zoek naar superhelden die ons daarbij helpen.

Lemmens BV is gespecialiseerd in het totaal ontzorgen van onze klanten in de zorgsector. Lemmens Interieurs levert interieur-maatwerk uit eigen moderne productie, tot in de punten verzorgt. Lemmens Zorg afbouw pakt een totaalproject aan A tot Z incl. ontwerp, tekenwerk, slopen, afbouw, installaties en inrichtingen, en we werken enkel met de beste op dit gebied.

ALLROUND INTERIEURBOUWER

COÖRDINEREND AFBOUW TIMMERMAN

Jij bent: - Zelfstandig en kwaliteitsgericht - Meerdere jaren ervaring - Bereid om te reizen binnen Nederland

Jij bent: - Zelfstandig, nauwkeurig en kwaliteitsgericht - Bereid om te reizen - In het bezit van rijbewijs B-E - Meerdere jaren ervaring

Wij bieden: - Een fulltime contract met goed salaris - Dynamisch team - Aangename en moderne werkomgeving - Prima secundaire arbeidsvoorwaarden

Wij bieden: - Een fulltime contract met goed salaris - Dynamisch team - Prima secundaire arbeidsvoorwaarden

Automonteur (APK) (APK) Automonteur Interesse? Bel ons of neem contact op via de mail! Interesse? Bel ons of neem contact op via de mail! T 06 53 35 23 92 - E info@pvandeven.nl T 06 53 35 23 92 - E info@pvandeven.nl

Interessant of ben je nieuwsgierig? Neem contact met ons op: info@lemmensinterieurs.nl of bel 0497-540384 (vraag naar Rick Lemmens)

WWW.PVANDEVEN.NL WWW.PVANDEVEN.NL


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 18 20 december 2017

4

5

VACATURES

20 december 2017

Trition is een toonaangevend bedrijf en specialist in het opsporen, beperken en voorkomen van water-, vocht- en klimaatproblematiek. Hiervoor zijn er vier operationele afdelingen met ieder hun eigen specialisme; Lekdetectie, Droogtechniek, Bouwkundig onderzoek en Klimaatbeheersing. Voor ondersteuning van de afdeling lekdetectie zijn wij per direct op zoek naar een kandidaat voor de functie:

GEZOCHT: constructiebankwerkers

Lekkage inspecteur / loodgieter Fulltime Elke dag vertrek je vanuit huis naar klanten om lekkages op te sporen. Hiervoor heb je beschikking over een bus ingericht met de modernste meetapparatuur. Als je in de middag thuis komt van de afspraken ga je de rapporten maken en verzenden naar de opdrachtgevers. Taken Opsporen van lekkages met moderne meetapparatuur. Bevindingen omzetten in een rapportage voor de opdrachtgever. Verzenden van de rapportages naar de opdrachtgever. Wie zoeken wij? Belangrijk is dat jij inzicht hebt in installatietechniek en het leuk vindt om te werken met geavanceerde meetapparatuur. Kwaliteit staat voor jouw hoog in het vaandel en je kunt je ontwikkelen als specialist! Je communiceert makkelijk met de klanten en kunt zelfstandig werken. Je beheerst de Nederlandse taal. Wat bieden wij? Leuke uitdagende baan met toekomstperspectief. Een goed, passend salaris afhankelijk van ervaring. Veel vrijheid. Klinkt deze baan jou als muziek in de oren? Solliciteer dan snel! Stuur een e-mail naar c.monsieurs@trition.nl of bel 06-51635171

Wij zijn een middelgroot familiebedrijf dat al meer dan 25 jaar staalconstructie produceert voor woningbouw, industriepanden & stallenbouw. Wij hebben een werkweek van 40 uur en op vrijdagmiddag ben je vrij. Wij bieden een arbeidsovereenkomst conform CAO kleinmetaal.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR:

✔ Constructiebankwerkers / Lassers ✔ BBL-leerling constructiebankwerkers / Lassers ✔ ZZP-ers werkzaam als constructiewerker / Lassers Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Bel of app met Sam van Woerkum: 0497 513 568 / 06 511 270 91 V.W.M Staalbouw B.V. • Sigarenmaker 13 • 5521 DJ Eersel • T: 0497-513568 • www.vwmstaalbouw.nl

Wij zoeken teamspelers die ons nóg succesvoller maken. Vacatures voor ieder opleidingsniveau van VMBO tot WO op werkenbijwilvo.nl Vanwege onze drive, continue groei en klantvragen zijn er daadwerkelijk altijd vacatures die ingevuld mogen óf eigenlijk moeten worden. Ons uitgangspunt; we willen samen succesvol zijn!

Technisch Inkoper 38 uur | HBO / WO niveau

Productieplanner 38 uur | HBO niveau

Service Planner ASML 38 uur | HBO niveau

Montagemedewerker 38 uur | MBO niveau

Lasser / Constructiebankwerker 38 uur | MBO niveau

CNC Pons-/Laser Operator 38 uur | MB0 niveau

CNC Zetter / Kantbank Operator 38 uur | MBO niveau

Logistiek Medewerker 38 uur | MB0 niveau

part of Meer over GFM én openstaande vacatures op the-best-part.nl

Bekijk alle vacatures op werkenbijwilvo.nl

Gratis sporten bij

WILVO | Melkweg 1 | 5571 SM Bergeijk | +31 (0)497 78 33 33 | info@wilvo.nl | www.wilvo.nl


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

VACATURES

pagina 19

uit de hele Kempen

20 december 2017

4

5

20 december 2017

Vind je het leuk om met je handen te werken en veel vrijheid te hebben?

Jan van de Ven elektrotechniek is een gerenommeerd bedrijf met een jong dynamisch team waarin je alle disciplines van de Elektrische installatietechniek tegen komt. Vanwege aanhoudende groei van mooie grote projecten zijn wij nog op zoek naar:

Elektro monteurs Wat vragen we van je? • Je hebt minimaal een MBO-niveau 2 door ervaring en/of opleiding • Je bent betrokken bij de techniek, de klant en het bedrijf • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift • Je bent in het bezit van Rijbewijs B (Pre) • Je bent in het bezit van een VCA-certificaat of bereid om deze te behalen Wat verwachten we van je? • Je doet je best om (samen) mooie projecten te maken en klanten tevreden te stellen • Je werkt samen met andere (leerling)monteurs en projectleider(s) • Je hebt een enthousiaste en flexibele instelling

Ben jij de spin in het web die wij zoeken? DNA verloochent zich niet. Van oorsprong

is

Kemi

een

echt

familiebedrijf en dat voel je. De

Wat bieden wij? • Een plezierige laagdrempelige werkomgeving • Een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid • Een mobiele telefoon en in overleg een auto van de zaak • Een marktconform salaris, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden • Opleidingen en trainingen mogelijk • De mogelijkheid om door te groeien

sfeer is informeel en de teamspi-

Wij zijn op zoek naar:

Planner

rit hoog. We staan klaar voor onze klanten én voor elkaar. Samen bouwen we aan beter. We zijn trots op de toegevoegde waarde die we met onze plaatwerkproducten

Ook zijn wij nog op zoek naar Leerling Elektro monteurs

leveren. Iedere nieuwe innovatie

Voor meer informatie over deze baan kijk op de website: www.venelektro.nl

zetten. Daarom krijg je alle ruimte

stemt tevreden, maar maakt ook hongerig. In onze branche is er immers altijd een nieuwe stap te om zelfstandig te werken, verbe-

Lijkt een van bovenstaande banen en (werk)omgeving iets die goed bij je past, reageer dan direct! Dit kan per mail naar Info@Venelektro.nl, ter attentie van Gijs Raaijmakers. Stuur dan wel alvast je C.V. mee.

TIG-lasser

Kantzetter

teringen aan te dragen en jezelf te ontwikkelen. Dat is goed voor jou en daardoor ook goed voor ons. Zo doen we dat bij Kemi: samen.

Natuurlijk mag het ook per brief, deze kun je richten aan: Jan van de Ven Elektrotechniek BV T.a.v. Gijs Raaijmakers Industrieweg 12 | 5531 AD Bladel

Interesse? Kijk op: www.kemi.nl • Mail naar: info@kemi.nl • Bel naar: 040-2042255

Hoe drink jij je koffie?

Maak een afspraak!

Wij zoeken collega’s: • Productie manager Drukkerij • Drukker • Pitstop - Assistent drukker • Medewerker Technische dienst • Operator / Steller Wie zijn wij? iPB Printing BV is een Kempisch familiebedrijf dat zich in ruim 80 jaar tijd heeft doorontwikkeld van lokale zuivelhandel tot internationale verpakkingsdrukkerij. Vanuit Reusel bedienen we met 65 enthousiaste medewerkers onze klanten met flexibele verpakkingen voor bijvoorbeeld koffie en in-mould labels (waarvan je er ongetwijfeld thuis in de kast hebt staan). We werken voor de grootste merken, van Bavaria tot Coca-Cola en van Albert Heijn tot Haribo, vooral in Europa maar ook steeds verder weg. Kom jij ons helpen?

Wij bieden o.a. • Werken bij (één van de) leukste bedrijven van de Kempen. • Fijne collega’s. • Uitdaging en persoonlijke groei. • Natuurlijk een goed salaris. • Lekkere koffie.

Voor meer informatie check onze vacatures op www.iPBprinting.com/vacatures of neem contact op met Jurgen Swinkels (tel. 0497-621212 of jswinkels@iPBprinting.com).


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 20 20 december 2017

4

5

VACATURES

20 december 2017

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN? Wij zijn per direct op zoek naar: • UITVOERDER • TIMMERLIEDEN • CHAUFFEUR / medewerker onderhoud materieel en gereedschappen, in bezit van TCVT-certificaat Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie, of bereid dit te gaan halen. Bel of stuur een app naar 06-53755401, of stuur een email naar hb@bouwbedrijfburgmans.nl Voor meer informatie en een overzicht van onze projecten, bezoek onze website www.bouwbedrijfburgmans.nl

WWW.BOUWBEDRIJFBURGMANS.NL

wij zijn op zoek naar een... ORDERVERWERKER / VERKOPER LOGISTIEK MEDEWERKER ASSISTENT MONTAGE RECEPTIONISTE / BALIEVERKOPER

Das vertrouwd

Bezit je de onderstaande kwaliteiten: • MBO werk- en denkniveau • In bezit van rijbewijs B

Ruim vijftig jaar geleden stond grondlegger Ad

• Goede motivatie en een positieve instelling

Das aan de wieg van onze huidige fabriek en keukencentrum. De kracht van hout, daar is het allemaal mee begonnen. Vanuit daar groeide

Voor de functies van orderverwerker/verkoper is technisch inzicht noodzakelijk en de functie van logistiek medewerker/assistent

DAS Keukens uit tot een gerenommeerd en bijzonder klantvriendelijke keukenspeciaalzaak.

montage is een fysiek zware functie. Wij bieden je goede arbeidsvoorwaarden en een afwisselende en uitdagende functie en zo nodig wordt je intern opgeleid. Alle uren kunnen in overleg voor zowel parttime als fulltime.

KEUKENS OP MAAT Groenstraat 5-A1 | 5513 NB Wintelre | T. 040 - 20 52 884

WWW.DASKEUKENS.NL

Interesse? Je kunt je sollicitatiebrief met een cv naar erik.das@ daskeukens.nl, daarna zal er door ons een kennismakingsgesprek worden ingepland.


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

VACATURES

pagina 21

uit de hele Kempen

20 december 2017

CARROSSERIEBOUWER Heb jij twee rechterhanden waarmee jij ideeën werkelijkheid maakt? Is geen probleem jou te gek? Draaien jouw creatieve raderen dan op volle toeren en weet jij al hoe je dit op gaat lossen? Dat komt dan goed uit. Bij Expandable zijn we namelijk op zoek naar een carrosseriebouwer om ons team te versterken.

WE ARE

HIRING! JOIN US!

ALUMINIUM KOZIJNMONTEUR Kent jouw technisch inzicht geen weerga? Krijg je energie van uitdagingen die een beroep doen op jouw oplossingsgerichtheid? En ben jij er klaar mee om door weer en wind je werk te doen, terwijl je jouw talenten liever in een productieomgeving laat zien? Dan hebben wij een plekje voor iemand met jouw vaardigheden!

09 APRIL ‘22

van 10:00 t/m 16:00

GOOIEN WE DE BEDRIJFSDEUREN OPEN! KOM JE OOK EVEN LANGS?

4

5

20 december 2017


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 22

Sport

Padelbanen Eresloch officieel geopend

vv EFC Uitslagen: Zondag 20 maart Brabantia 1 – EFC 1 EFC 2 – Rijen 2 EFC 3 – Reusel Sport 3 Reusel Sport 4 – EFC 4 Gestel 2 – EFC 6 Casteren 4 – EFC 8 Bladella 11 – EFC 9 EFC 10 – Knegselse B. 3 EFC 11 – HMVV 3 De Raven 4 – EFC 12 EFC VR 1 – Knegselse B. VR 1 Programma: Zondag 27 maart EFC 1 – Best Vooruit 1 EFC 2 – RKSV Heeze 2 Nuenen 3 – EFC 4 EFC 5 – Rood Wit V 3 EFC 6 – SBC 4 Best Vooruit 7 – EFC 7 HMVV 4 – EFC 8 Knegselse B. 4 – EFC 9 EFC 10 – Vessem 3 EFC 11 – Hilvaria 9 EFC 12 – DBS 6 EFC VR 1 – Beerse B. VR 2

2-3 2-2 1-2 0-0 3-0 3-2 1-0 3-0 1-10 4-4 0-3

14.30 u. 12.00 u. 12.00 u. 12.00 u. 12.00 u. 10.00 u. 11.00 u. 09.45 u. 10.00 u. 10.00 u. 10.00 u. 12.00 u.

Op zaterdagmiddag 19 maart heeft wethouder Leon Kox onder een heerlijk voorjaarszonnetje de twee nieuwe padelbanen van TPV Eresloch officieel geopend. Er was een mooie opkomst van allerlei leden en niet-leden, die deze opening niet wilden missen. En terecht, want aansluitend aan het doorknippen van het lint door de wethouder, samen met ons jongste lid Jochem en met de heer Boeb Heynes die al lid is sinds de oprichting (52 jaar geleden!), was er een spectaculaire padeldemonstratie! Twee spelers van het nationaal team, Robin en Moos, gaven samen met de beste padellers van Eresloch een wervelende show. Er klonk regelmatig applaus als er een schijnbaar onmogelijk haalbare bal tóch nog teruggespeeld werd, soms zelfs van buiten de kooi! Na de demonstratie werden de junioren- en seniorenkampioensteams van de competitie van afgelopen jaar gehuldigd. Een en ander werd afgesloten met een gezellige naborrel in en om het clubhuis.

HC Eersel H1 boekt knappe uitzege op Peel en Maas

Jupiter’75 Degelijke overwinning brengt Jupiter’75 steviger in de top 3 Op zaterdag 19 maart stond de uitwedstrijd op het programma tegen de heren van De Sprint uit Deurne. Het was voor het eerst deze competitie dat deze teams elkaar troffen, en met diverse goede resultaten leek de thuisploeg een lastige opponent. In de openingsfase van de wedstrijd leek het ook een gelijkwaardige wedstrijd te worden. Jupiter kwam moeilijk door de statische 6-0 verdediging en met af en toe slordig balverlies kon de sprint prima de gasten bijbenen. Na 10 minuten kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong (4-3), maar hierna was het Jupiter dat de lakens uitdeelde. Niels van Zon was belangrijk in de snelle omschakeling en ook hoekspelers Ben Schippers en Rob Castelijns wisten het net vaak te vinden. Defensief stond het ook erg stabiel, en daardoor ging Jupiter rusten met een 7-11 voorsprong. In de eerste 10 minuten na rust sputterde De Sprint nog wat tegen, maar daarna speelde Jupiter een gewonnen wedstrijd. Daan Liebregts voerde de score met knappe doelpunten op, en omdat de verdediging onder aanvoering van Roy Verstappen en Rob Heijnen bijna niks prijs gaf werd er een ruime marge geboekt. Spannend is het niet meer geweest, en na 60 minuten handbal stond er een eindstand van 17-25 op het scorebord. Bij het schrijven van dit verslag zijn de uitslagen van concurrenten H.v. Bergeijk en Achilles Veldhoven nog niet bekend. Op dit moment staat Jupiter gedeeld eerste, met een wedstrijd meer gespeeld dan Achilles en 2 meer dan Bergeijk. Hoe dan ook is Jupiter bezig aan een uitstekend seizoen, waar het steeds meer afstand neemt van de subtop. Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma, en dat is wederom tegen De Sprint. Een wedstrijd die eerder in het seizoen is uitgesteld en zaterdag wordt ingehaald.

HC Eersel Heren 1 heeft zich na het echec van afgelopen weekend herpakt met een knappe 1-2 uitzege op Peel en Maas Heren 1. De ploeg van Michiel Rut-

ten trad aan met een licht gewijzigde formatie vanwege de nog altijd volle ziekenboeg. In het eerste kwart had HC Eersel het meeste balbezit en dreiging naar voren. Het was dan ook niet verrassend dat de geelhemden de leiding namen. Een steekpass vanuit het middenveld werd niet goed weggewerkt door de keeper. Erik van der Meer was messcherp en liet dit kansje niet onbenut. Met een bekeken backhand bracht hij Eersel op voorsprong 0-1. In het tweede kwart kwam Peel en Maas beter in de wedstrijd. Gesterkt door het thuispubliek, gaf de thuisploeg meer druk op de achterhoede van Eersel. Met wat bekeken hoge ballen was het oppassen geblazen voor de verdediging van Eersel. Enkele harde schoten gingen rakelings naast en ook de vele strafcorners die Peel en Maas mocht nemen, bleven onbenut. Keeper Niek Geboers

liet wederom zijn meerwaarde zien en hield zijn ploeg op de been. Na de thee kwam Eersel weer beter in de wedstrijd. Het was een van die mooie aanvallen over de flanken die Thom Pompen in stelling bracht om te scoren. Tot een schot kwam hij niet, omdat hij werd gevloerd door de keeper: strafbal. Joeri hield zijn hoofd koel: 0-2 voor Eersel. Vlak voor de laatste rustpauze deed Peel en Maas iets terug. De rebound die volgde uit een strafcorner bracht Peel en Maas terug in de wedstrijd: 1-2. Het laatste kwart werden beide ploegen nog gevaarlijk, maar tot echte grote kansen kwam het niet meer. Eersel speelde volwassen en hield zich rustig staande tegenover een getergd Peel en Maas. HC Eersel kan drie punten bijschrijven en staat nu op de tweede plaats in de competitie, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op play-offs voor promotie.

Na twee jaar is er weer een Beerze ATB tocht in Vessem op zondag 3 april!

ATB Vessem en de korfbalvereniging organiseren de Beerze ATB tocht Na twee jaar van afgelasting zijn we blij dat dit jaar de Beerze ATB tocht wel door kan gaan. De tocht was uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daar omheen. Ruim 960 mountainbikers wisten de laatste keer (2019) de weg naar Vessem te vinden om deel te nemen aan onze mountainbike tocht. Met plezier zijn we gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe tocht. In de corona­ periode hebben steeds meer mannen en vrouwen ontdekt hoe fijn het is om actief erop uit te gaan in de mooie natuur in o.a. onze regio. We hopen dan ook dit jaar weer op veel enthousiaste deelnemers. Bij onze toertocht staat veiligheid hoog in het vaandel. Zo staan er bij ieder gevaarlijk oversteekpunt twee vlaggers om het verkeer te waarschuwen en de fietsers veilig te laten oversteken. Ook controleren we vooraf de routes veelvuldig op bijvoorbeeld hinderlijke obstakels of andere gevaarlijke situaties. Bij de finish wordt iedere deelnemer boven de 18 jaar getrakteerd op een heerlijk Beerze biertje in de binnentuin bij de Gouden Leeuw. De Beerze Brouwerij verzorgt deze traktatie al weer voor het 11e jaar! Dit gratis Beerze biertje begint inmiddels een traditie te worden en is een herkenningspunt voor onze tocht (“oh ja, dat

Beginnen met sporten, beginnen met hardlopen Ben je snel moe? Is twee trappen oplopen al een hele klus? Kun je de kinderen op de fiets (bijna) niet meer bijhouden? Wordt het tijd om iets aan je conditie te doen. DES bied je de mogelijkheid. Op dinsdag 5 april start een nieuwe groep voor mensen met weinig of geen sport- of loopervaring. Voor jong en oud, man of vrouw, dik of dun. Want iedereen kan (leren) hardlopen. Er wordt met een rustig opbouwend schema gewerkt. Na 4 maanden kun je ongeveer een half uur aan een stuk lopen. Er wordt getraind met ervaren en enthousiaste trainers. Elke training wordt vooraf gegaan door een warming up die het lichaam klaar maakt voor de inspanningen van de kern. Ook worden oefeningen gedaan om de looptechniek te verbeteren. Als afsluiting de cooling down, zodat de volgende dag de kans op spierpijn wordt beperkt. De trainingen starten telkens op het atletiekterrein aan de Postelseweg 74 in Eersel. We hebben er een eigen accommodatie met kleed- en douchgelegenheid. Heb je nog vragen? Wil je je aanmelden? Stuur een mail naar startersgroep@avdes.nl. We wensen je heel veel sportplezier toe.

Korfbalvereniging Rietvogels/Euro Girls

is die tocht mee dè pilske...”). Een paar jaar geleden zijn we ook begonnen met de kids-tour. We hopen ook jaar weer een flinke delegatie stoere mountainbikers van de basisscholen uit Vessem en Wintelre (groep 5 t/m 8) te zien aan de start van de Beerze Brave Kids Tour! Deelname is gratis. Dus heb je zin om op 3 april sportief bezig te zijn, te genieten van de prachtige natuur, geheel ongedwongen en op jouw eigen tempo aan de ATB tocht deel te nemen dan zien we je graag tussen 8.30 en 10.00 uur aan de start in de binnentuin van de Gou-

den Leeuw. Halverwege is er tijd om even op adem te komen bij de post waar je de inwendige mens kunt versterken met soep, koek en sportdrank. Je kunt routes rijden van 25, 40 en 55 kilometer. De kosten van deelname bedragen slechts € 5,00. Deelnemers onder 16 jaar fietsen gratis mee. Voor deelnemers onder de 18 jaar staat er bij de finish in plaats van een Beerze biertje een frisdrank naar keuze klaar. Groeten en tot zien op 3 april a.s. ATB Vessem & Korfbalvereniging Vessem

BOUWTEKENINGEN KOPIËREN? printshop@gielen.nl

Uitslagen Woensdag 16 maart Melmac MW1-Rietv./Euro Girls MW2 2-8 Rietv./Euro Girls MW1-ODC MW1 11-3 Zaterdag 19 maart Rietv./Euro Girls F1-DSC F1 8-5 pen 0-4 Euro Girls/Rietv. E2-DSV E2 2-0 pen 3-1 Rietv./Euro Girls E1-DSV E1 6-4 pen 1-6 Rietv./Euro Girls B1-Springfield B1 afg. Rietv./Euro Girls A2-Stormv. (L) A1 6-10 Rietvogels/Euro Girls A1-Rosolo A2 3-8 Zondag 20 maart Rietv./Euro Girls 3-Kraanvogels 2 9-6 Rietvogels/Euro Girls 2-Oxalis 2 5-15 Rietvogels/Euro Girls 1-Arcades 1 12-6 Programma Woensdag 23 maart Rietvogels MW2-DDW MW1 19.45 u. Rietv. MW1-Vessem/Winty MW2 20.55 u. Zaterdag 26 maart Rietv./Euro Girls F1-KVC F1 12.45 u. Euro Girls/Rietv. E2-Vessem/Winty E2 11.40 u. Rietv./Euro Girls E1-Rosolo E2 11.40 u. Rietv./Euro Girls B1-DSV B1 16.25 u. Rietv./Euro Girls A2 - KVC A3 13.50 u. Rietv./Euro G. A1-Klimop (A) A1 15.10 u. Zondag 27 maart Rietvogels/Euro Girls 3-Flash 4 10.10 u. Be Quick 4-Rietv./Euro Girls 2 12.10 u. Heumen 1-Rietv./Euro Girls 1 13.45 u.


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

KLEINTJES HEESTERS AUTOMATISERING vof Computers, randapparatuur en ondersteuning bij al uw pc-problemen, tel. 0497-555977, Stökskesweg 14, Bergeijk. Makita tools, las-propaangassen. Dagelijks geopend van 9.0017.30 uur. Woensdag gesloten of afspraak. Tel. 0497-541203 of 0653253673. E-mail: Jos@boxho.nl.

Parkinsoncafé 31 maart Kim Rijkelijkhuizen, Parkinsonverpleegkundige MMC over nieuwe ontwikkelingen Tien jaar geleden namen drie vrouwen, waarvan hun partners leden aan de ziekte van Parkinson, samen met Valkenhof, het initiatief om een Parkinsoncafé in Valkenswaard te starten. Loes Beelen, Wilma Dollenkamp en Annemiek Dirksen sloegen de handen ineen. Als mantelzorgers kenden zij als geen ander de behoefte aan het contact met medelotgenoten: de Parkinsonpatiënt én zijn of haar mantelzorger. Naast contact moest het café ook informatie bieden over die nare hersenziekte en informeren over de behandelmethodes en therapieën. Het aantal bezoekers steeg gestaag, een ruimte werd gevonden bij Valkenhof in het auditorium Kempen-

pagina 23 Jansen Auto’s voor een goede gebruikte auto, tevens uw adres voor onderhoud, APK, auto- en ruitschade, banden, velgen en ook aanhangerverhuur. Auto’s gevraagd voor loop of sloop. Stökskesweg 11b, Bergeijk. Tel. 06-55862033. www. jansen-autos.nl. Wij halen ijzer en metalen tegen kilo­ prijs bij u op, ook witgoed, tv’s enz. Tel. 06-84265558. ARNO’S BANDENSERVICE Het adres voor banden, velgen, remmen, uitlaten, accu’s, schokbrekers. Eijkereind 72, Bergeijk, 06-25301246.

Een goede gezichts- en/of voet­ behandeling... Laat de lente dan maar komen! Welkom en tot ziens bij Marianne vd Ceelen, de Haspel 5, Bergeijk. Tel. 0497-573614. hof, Antwerpsebaan 3 Valkenswaard. Talloze sprekers toonden zich in de afgelopen tien jaar bereid om een presentatie te verzorgen. Ideeën voor onderwerpen en sprekers worden door de bezoekers van het café en door een programmaraad aangedragen. Ook de landelijke Parkinsonvereniging zorgt voor support. Het gemiddelde bezoekersaantal ligt inmiddels boven de veertig. Behalve uit Valkenswaard komen er ook belangstellenden uit de omliggende gemeenten. Vanaf begin van dit jaar is het Parkinsoncafé op de laatste donderdag van de maand open van 14.00 tot 15.30 uur. De inloop start om 13.30 uur. Donderdag 31 maart vieren we het 10-jarig jubileum feestelijk tijdens het Parkinsoncafé. Aanmelden door een e-mail te sturen naar pc.valkenswaard@gmail.com onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

AanhangerKopen.nl Bergeijk, de goedkoopste aanbieder van aanhangwagens. Alle soorten en maten. Bezoek onze website www. AanhangerKopen.nl of bel 0497555554. Computerproblemen, spyware, virussen (v.a. € 25,- p/u) (gedipl/erv) 06-46266711. www.deproostadministratie.nl Voor het verzorgen van admini­ straties en belastingaangiftes van ZZP en MKB. Detachering is natuurlijk mogelijk. Bel voor een afspraak (ook ’s avonds) 0497555670 of bezoek onze website.

75+ RIJBEWIJSKEURING te Bergeijk (‘t Loo). Katinka Verburg (arts). Tel. 0633878506 Schilderwerk buiten en/of binnen nodig? Bel voor gratis vrijblijvende offerte: Schildersbedrijf P. Kuijken 575083. Opslagruimte te huur in Luyksgestel. www.garageboxboseind.nl. Gezocht: hulp in de huishouding voor een ouder echtpaar in Bergeijk. Circa 5-6 uur per week. Tijden in overleg. joepie81@live.nl. Tijdelijke opslag meubels e.d. nodig. www.toonders.nl/tijdelijkeopslag.

Voor het aanleveren van teksten en advertenties:

REDACTIE@GIELEN.NL

Brigitte Burgmans-Lievens exposeert in Den Eijkholt Vanaf april zijn in Den Eijkholt schilderijen van Brigitte Burgmans-Lievens te zien. Brigitte is geboren en getogen in Bergeijk en vanaf haar 23e jaar kreeg zij interesse in schilderen. Ze begon op eigen houtje te experimenteren, kocht een boek over schilderen en schildertechnieken en ging aan de slag. Zij probeerde van alles uit en ontwikkelde zo haar eigen stijl, zij is een echte autodidact. Brigitte schildert het liefst realistisch, met name mensen met een bepaalde uitdrukking of emotie. Maar ook vindt zij het een uitdaging om totaal iets anders op het doek te zetten of een heel andere techniek te gebruiken. Graag legt zij een boodschap in haar werk, stof tot nadenken.

Op woensdag schildert zij samen met anderen bij schildersvereniging de Rietpen, waar ze lekker bezig is met haar eigen werk maar zo nodig met andere kunstenaars van gedachten kan wisselen. Zij hoopt nog heel lang te kunnen schilderen want ze heeft nog zoveel ideeën dat ze 100 jaar hoopt te worden! Brigitte nodigt iedereen van harte uit om haar werk te komen bezichtigen van april tot en met juni 2022 tijdens de openingsuren van Den Eijkholt. Stichting Gemeenschapscentrum Den Eijkholt, Kapellerweg 3, 5575 BG Luyksgestel; tel 0497-541327; info@deneijkholt.nl; www.deneijkholt.nl.

Het is een wonder dat leeuw Govani mensen nog vertrouwt De nagels van Govani zijn uitgetrokken en zijn tanden uitgeslagen. Alles om deze machtige leeuw te veranderen in een doodsbang hoopje ellende. Gelukkig is hij nu veilig bij Stichting AAP. Lees Govani’s schrijnende verhaal op

WWW.AAP.NL/GOVANI

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. www.alzheimer-nederland.nl

N I E R U T A C A V W U JO ? N E D A L B K E E W E Z N O venb ussen Bereik 35.000 brie in de Kempen!

COLOFON DE HINT

Aanleveren kopij Redactionele kopij en advertenties moeten uiterlijk ‘s maandags om 12.00 uur in ons bezit zijn. Voor kerkberichten en vaste rubrieken gelden andere voorwaarden. Hiervoor zijn speciale afspraken met betrokken kopijleveranciers gemaakt. De redactie behoudt zich ten alle tijden het recht voor om teksten in te korten of niet te plaatsen. Een tekst waarvan de samensteller niet met naam en adres/telefoonnummer bij ons bekend is, wordt in ieder geval niet gepubliceerd. U kunt uw teksten en foto's als volgt aanleveren: • Mailen naar redactie@gielen.nl • Tekst als Word-document of in het e-mail bericht zelf. • Foto’s los bijvoegen in JPG bestand van hoge resolutie min. 200 dpi op ware grootte. Handgeschreven teksten worden niet meer door ons verwerkt. Administratiekosten Opdrachten waarvan het factuurbedrag lager dan  11,50 bedraagt (ook een kleintje!) worden belast met  3,50 administratie­ kosten. Foto's en teksten Foto’s en teksten waarop auteursrechten e.o. copyrights berusten, worden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende, niet geplaatst. Bijgeleverde materialen worden door ons 4 weken bewaard. Deze items dienen te worden voorzien van een afzender middels een opschrift of voorzien van een retourenvelop mét frankering. Verspreiding Ons weekblad is gedateerd op vrijdag. Verspreiding vindt plaats op vrijdag/ zaterdag met een kleine uitloop naar de zondag. Bezorgklachten Ons weekblad wordt verspreid door Spotta. Klachten kunt u doorgeven per email: weekbladen@spotta.nl Herhaalde klachten kunt u doorgeven aan de heer Van Schaijk, telefoon 0497551777 of per mail: hennie.van.schaijk@gielen.nl Advertenties e.o. teksten die door omstandig­heden niet of foutief geplaatst geven geen recht op schadevergoeding. Redactie-adres Gielen Druk Print Webmedia BV, Bucht 6, 5571 CW Bergeijk, Postbus 63, 5570 AB Bergeijk Tel. 0497-551777 Fax 0497-551776 E-mail adressen Contactpersoon weekbladen hennie.van.schaijk@gielen.nl Digitaal redactie-adres redactie@gielen.nl De Hint digitaal bekijken: zie: www.gielen.nl

VOOR DE ZWERFDIEREN IN gRIEkENlaND IS HET alTIJD CRISIS

Elke laatste week van de maand kunt u tegen een extra aantrekkelijk tarief uw personeelsadvertentie plaatsen in de weekbladen De Hint - Eyckelbergh - PC55. Speciale kortingen tot wel 50%!

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op: Eyckelbergh & De Hint (Gielen druk print webmedia) Piet Hakkens T 06 415 688 37 / Hennie van Schaijk T 0497 551 777 PC55 Jos Beerens T 06 145 338 79 / Rob Luijten T 0497 844 588

www.wereldasielen.nl


De Hint no. 1319 - 25 maart 2022

pagina 24

NIEUWE EXTRA GOEDKOPE AANBIEDINGEN BIJ JUMBO X-TRA EERSEL

GATO GATONEGRO NEGRO

Land Landvan vanoorsprong: oorsprong:Chili Chili Alle GATO NEGRO Allesoorten soorten 2 2flessen flessen à750 750ml ml Chili Land van àoorsprong: Alle soorten a9,98 a9,98 2 flessen à 750 ml

22VOOR VOOR 2 VOOR

7 7

50 50 50 a9,98

JUMBO JUMBOGOUDSE GOUDSE KAAS KAASSTUKKEN STUKKEN JUMBO GOUDSE 2 àà430-545 2verpakkingen verpakkingen 430-545gram gram KAAS STUKKEN

DR. DR.OETKER OETKER BIG BIGAMERICANS AMERICANS DR. OETKER 2 dozen 2 dozenàà385-460 385-460gram gram BIG AMERICANS

22VOOR VOOR 2 VOOR

22VOOR VOOR 2 VOOR

a7,54 - a9,38

a10,14 - a14,44

a7,54 à- a9,38 2 dozen 385-460 gram

a10,14 - a14,44 à 430-545 gram 2 verpakkingen

a7,54 - a9,38

a10,14 - a14,44

5,5,-

7,7,-

Geen Geen18, 18,geen geenalcohol alcohol Geen 18, geen alcohol

LIPTON LIPTONICE ICETEA TEA

KIES KIES&&MIX MIXFRUIT FRUIT

LIPTON ICE TEA a4,52 - a5,52

KIES & MIX FRUIT

22flessen flessenàà1,5 1,5liter liter a4,52 - a5,52

22VOOR VOOR 2 VOOR

2 flessen à 1,5 liter

3 3

50 50 50

a4,52 - a5,52

Mandarijnen Mandarijnennet net11kilo, kilo,Kanzi Kanziappels appelszak zak11kilo, kilo, Pitloze Pitlozerode rodeofofblauwe blauwedruiven druivenbak bak500 500gram, gram, Blauwe bak 125 gram ofof Blauwebessen bessen bak 125 gram Mandarijnen net 1 kilo, Kanzi appels zak 1 kilo, Zespri kiwi groen schaal 33stuks Zespri kiwi groen schaal stuks Pitloze rode of blauwe druiven bak 500 gram, Blauwe bessen bak 125 gram of Zespri kiwi groen schaal 3 stuks

22 VOOR VOOR 2 VOOR

3 3

50 50

Wilt u al onze aanbiedingen zien? Kijk dan op WWW.JUMBO.COM HEINEKEN HEINEKENOF OFBRAND BRANDPILS PILS OF OFBIRRA BIRRAMORETTI MORETTI HEINEKEN OF PILS 2 flesjes 2verpakkingen verpakkingenmet met66BRAND flesjesofofblikjes blikjes OF BIRRA MORETTI M.u.v. Heineken Silver Heinekenmet Silver ofCoolcan’s Coolcan’s 2M.u.v. verpakkingen 6 of flesjes of blikjes

2 2

e e HALVE HALVE PRIJS e PRIJS HALVE

M.u.v. Heineken Silver of Coolcan’s **

SHOARMA SHOARMA

ZALMFILET ZALMFILET MET METHUID HUID ZALMFILET Schaal Schaal400 400gram gram MET HUID

Alle Allesoorten soorten Schaal SHOARMA Schaal175-900 175-900gram gram

GRATIS GRATIS PITABROODJES PITABROODJES GRATIS PITABROODJES

6 6

Alle soorten Schaal 175-900 gram

49 49 49

a7,99 a7,99gram Schaal 400 a7,99

PRIJS*

ASC-C-00007 ASC-C-00007

ASC-C-00007

Geen Geen18, 18,geen geenalcohol alcohol Geen 18, geen alcohol Da’s leuk boodschappen doen

JUMBO ALTIJD DE GOEDKOOPSTE VAN EERSEL DA’S LEUK BOODSCHAPPEN DOEN Openingstijden:

ma. t/m za.

8.00-21.00 uur

zondag

9.00-20.00 uur

Aanbiedingen geldig t/m dinsdag 29 maart 2022. * 2e halve prijs: 25% korting op de totale prijs van 2 producten. Alle combinaties mogelijk.