De Hint | 07 januari 2022

Page 1

De Hint CDA Eersel stelt u voor...

4

Afscheidsviering kerk Duizel

SENSEO KOFFIEPADS

pagina Alle soorten

3 zakken à 16-36 stuks a11,55 -KOFFIEPADS a14,19 SENSEO

3 VOOR SENSEO KOFFIEPADS alle soorten 3 zakken à 16-36 stuks

Aanbieding geldig t/m di. 1 februari 2022

Alle soorten 3 zakken à 16-36 stuks

10,10,a11,55 - a14,19

3 VOOR

Jumbo verkozen tot beste supermarkt van Nederland! Twee keer per jaar wordt er aan duizenden mensen in Nederland, door marktonderzoekbureau GFK, gevraagd welke supermarkt ze het allerbeste vinden op verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld klantvriendelijkheid, assortiment en kwaliteit van de spullen. Deze verkiezing is in de zomer (het GFK zomerrapport), en in de winter (het GFK kerstrapport).

immers als het mooist denkbare geschenk.

Jumbo Supermarkten voert dit jaar opnieuw als beste landelijke supermarkt de ranglijst aan in het GFK Kerstrapport. Jumbo CEO Frits van Eerd: “In onze markt wordt flink gestreden om de gunst van de klant, die moet je écht verdienen.” CEO Frits van Eerd, leden van de Jumbo directie en verschillende Jumbo ondernemers kregen dit nieuws afgelopen kerst op het hoofdkantoor in Veghel te horen tijdens een verrassingsbezoek van GFK retail. Het jaarlijkse GFK Kerstrapport geldt in de branche als de belangrijkste graad­ meter voor klantwaardering. Deze uitslag is voor het honderdjarige familiebedrijf extra bijzonder. De waardering door klanten voelt in dit jubileumjaar

Klantwaardering Door de jaren heen is Jumbo in de GFK rapporten in totaal negentien keer uitgeroepen tot beste supermarkt van het land. Voor deze onderzoeken wordt de klantwaardering van de Nederlandse supermarkten gemeten aan de hand van negen indicatoren. Het gewogen gemiddelde van die indicatoren bepaalt de einduitslag. In vergelijking met het vorige GFK Zomerrapport is de klantwaardering voor Jumbo vooral toegenomen op de gebieden voorraad, kwaliteit, breedte assortiment, personeel, winkelgemak en winkeluitstraling. De waardering van klanten voor de versafdelingen van Jumbo is gestegen van plek vier naar de nummer één positie.

Bibliotheek Eersel zoekt enthousiaste en betrokken vrijwilligers voor de cursus Klik & Tik

Vrijwilligers Klik & Tik gezocht Vind je het leuk om mensen te ondersteunen bij hun digitale vragen en ze op weg te helpen met de computer en internet? Gaat je hart sneller kloppen van tablets, smartphones en computers en alles wat daarmee te maken heeft? Zoek jij informatie rondom apps, mail en social media tot op de bodem uit? Dan zijn wij op zoek naar jou. Als vrijwilliger van Klik & Tik ondersteun je de bibliotheekmedewerker bij het beantwoorden van digitale

vragen. Jouw werkzaamheden en enthousiasme zorgen voor een prettige sfeer in de bibliotheek en je geeft de deelnemers zelfvertrouwen om te leren werken met hun digitale apparaten. Klik & Tik is iedere dinsdagmiddag van 13.30-14.30 uur. Meer weten of reageren? Aanmelden, proefdraaien of meer informatie? Neem contact op met Marly Sengers (Programmamaker Bibliotheek Eersel) via eersel@bibliotheekdekempen.nl.

pagina

6

27e jaargang 7 januari 2022 | 1308

Eersel | Duizel | Knegsel | Steensel | Vessem | Wintelre

Kringloop de Kempen opent nieuwe winkel in Eersel pagina

10

Overname Vestia woningen definitief pagina

16

Goede voornemens Laten we kijken naar wat er allemaal wél kan! Net voor de kerst kregen we te horen dat we in lockdown gingen. Weer een enorme tegenvaller voor (horeca) ondernemers, culturele instellingen, niet-essentiële winkels en vele anderen. Veel ondernemers moeten het juist van de feestdagen hebben. Dit maakt het extra vervelend. Ook kregen de basisschoolkinderen een week eerder vakantie. Dat klinkt leuk voor de kinderen, maar leidt misschien wel tot leervertragingen. Toch doen we dit alles niet voor niks. We moeten samen zien te voorkomen dat we in het ziekenhuis belanden. De ziekenhuizen liggen nog steeds vol met coronapatiënten en allerlei reguliere behandelingen en operaties worden uitgesteld. Ook weten we nog niet zo goed wat de snel verspreidende omikronvariant gaat brengen. Daarom zijn de maatregelen nou eenmaal nodig. Natuurlijk weten we dat allemaal wel, maar we mogen ook best even onze zorgen uiten over wat het allemaal met ons doet. Of even mopperen dat alle leuke activiteiten, evenementen, mooie samenkomsten en tradities niet doorgaan. We moeten ons allemaal behoorlijk inhouden en dat doen we! We tonen in onze gemeente namelijk

veel veerkracht en geduld, daar ben ik enorm trots op! Misschien heb je op 1 januari de oproep al gezien. Als gemeente beschikken wij over coronagelden. Deze zetten we onder andere in om verenigingen en clubs een hart onder de riem te steken. Daarnaast willen we dit geld ook inzetten voor activiteiten die nog wél mogelijk zijn binnen de geldende coronamaatregelen. Dus heb jij een goed voornemen met je dorp, club of vereniging?

Dien jouw activiteit vandaag nog in. Zodat we ons kunnen verheugen op iets leuks. Op deze manier brengen we samen wat glans aan in het nieuwe jaar. Ik wens jullie allemaal een gezond en gelukkig 2022 toe! Wim Wouters Burgemeester gemeente Eersel Meer informatie op: www.eersel.nl/ goedevoornemens

De sterren van TerSpegelt En dan bedoelen we niet de kwaliteitssterren die Camping TerSpegelt sinds jaar en dag op het hoogste niveau mag voeren. Die zijn er nog steeds, jazeker, maar we hebben het nu even over de medewerkers van TerSpegelt die op vrijdag 24 december voor tientallen mensen in Eersel, Duizel en Steensel in de weer waren. Ter gelegenheid van het afronden in 2020 van de verbouwing van het Strandpaviljoen wilde de directie van TerSpegelt een gebaar maken naar mensen met een beperking, naar ouderen en alleenstaanden. Een gebaar passend bij de kerstgedachte. En zo kwam TerSpegelt terecht bij De Zonnebloem, bij Nieuwe Levenskracht en bij het Platform voor Mensen met een Beperking. Aanvankelijk was het de bedoeling om op 24 december voor 150 personen een kerstbrunch te organiseren. Belangeloos, zo nodig inclusief de kosten van het vervoer naar het Strandpaviljoen van TerSpegelt. Tot begin december hadden TerSpegelt en de drie besturen de hoop dat dit evenement zou kunnen worden georganiseerd binnen de beperkingen van corona. Gaandeweg werd in december echter duidelijk dat corona roet in het eten zou strooien.

Mooi niet, zo redeneerde TerSpegelt, want als de gasten niet naar ons kunnen komen dan gaat TerSpegelt naar de gasten toe. En zo geschiedde. In de vroege ochtend van 24 december begonnen medewerkers van TerSpegelt met het gereedmaken van meer dan 160 luxe Kerstbrunchboxen om deze vervolgens rond te brengen in Eersel, Duizel en Steensel. Alleenwonenden mochten twee boxen in ontvangst nemen om de inhoud ervan later die dag te gebruiken met een zelf genode gast.

Groot enthousiasme bij de verraste ontvangers van de Kerstbrunchbox. Kerstmis zoals Kerstmis voor iedereen zou moeten kunnen zijn. Namens alle ontvangers willen de besturen van De Zonnebloem, Nieuwe Levenskracht en Platform voor Mensen met een Beperking dank en waardering uitspreken aan het adres van directie en medewerkers van TerSpegelt. Zij kunnen ervan overtuigd zijn dat ze met deze geweldige geste voor onze gasten extra warmte en kleur hebben gegeven aan Kerstmis 2021.

SCHEIDEN 4 Onderhoud & reparaties ALLE merken 4 Occasioncentrum; altijd 50 occasions op voorraad van alle merken 4 Bedrijfswagen specialist Wilhelminalaan 11 • REUSEL • T. 0497-641631 • www.autovangompel.nl

WIJ HELPEN U EN UW KIND! BLADEL: 0497 - 38 38 68 BERGEIJK: 040 - 207 60 76

www.knegtmansadvocaten.nl


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 2 Voor een persoonlijk afscheid, ook als u elders verzekerd bent.

alarmnummer

WEEKENDDIENSTEN 1-1-2 Dierenkliniek De Kempen, locatie Bergeijk, Mr. Pankenstraat 9, 5571 CP Bergeijk, tel. 0497-571275. Behandeling uitsluitend op afspraak, voor spoedgevallen 24 uur per dag bereikbaar. Kliniek voor Gezelschapsdieren Eersel Openingstijden consult volgens afspraak: Maandag t/m vrijdag: 9.00-19.00 uur; zaterdag: 8.30-17.00 uur. Telefonisch spreekuur: Maandag t/m vrijdag: 8.00-9.00 uur. Spoedgevallen: Buiten openingstijden altijd bereikbaar op tel. 0497-518000. Hint 16b, 5521 AH Eersel, tel. 0497-518000. Fax 0497-518655.

Kerkberichten

Areven 4 Eersel 0497-383193 www.berkenloonen.nl facebook.com/berkenloonen

PROTESTANTSE KERK HOOGELOON-EERSEL Op zondag 9 januari is de dienst om 10.00 uur online te volgen. Voorganger is onze eigen predikant, ds. M.G. de Vries. Op zondag 16 januari is er een oecumenische dienst tijdens de ‘week van gebed’ in of vanuit de RK-kerk in Eersel, ds. M.G. de Vries gaat voor. Voor actuele informatie, zie: www.pkneersel.nl. Daar vindt u ook de weblogs van ds. M.G. de Vries, voor een bezinningsmoment thuis.

GEMEENSCHAP DE HOOGE BERKT Hooge Berkt 16 Bergeijk Gemeenschap de Hooge Berkt volgt de adviezen van de overheid en de kerken. Daarom zijn er tot nader bericht geen gezamenlijke vieringen in de Kapel van de Hooge Berkt. Wij zien uit naar de tijd dat we als gemeenschap weer gasten kunnen ontvangen en iedereen hartelijk welkom kunnen heten in onze vieringen.

Volledig gericht op uw laatste wens

Lizet van Hove 06-53347288 (24 uur) Dorpstraat 25A - 5575 AE Luyksgestel www.uitvaartbegeleiding-kempenland.nl

Eefje van Welzijn de Kempen is voor een 86-jarige mevrouw in Knegsel op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger. Deze mevrouw is al 35 jaar weduwe en heeft een zeldzame auto-immuunziekte waardoor zij conditioneel problemen ervaart, en slecht ter been is. Zij is graag creatief bezig maar dit lukt haar niet altijd meer alleen. Heb jij regelmatig wat tijd over, en lijkt het je fijn om deze mevrouw te bezoeken en met haar creatieve activiteiten te doen? Neem dan contact op met Eefje. Dat kan rechtstreeks, via bovenstaande link en via het steunpunt. Visit Eersel zoekt financiële duizendpoot www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/248591 Visit Eersel voorziet toeristen sinds jaar en dag van de beste informatie over wat er in de gemeente Eersel te doen is. Ook is er een leuke winkel waar o.a. streekproducten worden verkocht. Voor deze mooie organisatie is Jim van Visit Eersel op zoek naar een financiële duizendpoot. In die functie help je met het versturen van facturen, het verzorgen van betalingen en het begeleiden van de jaarrekening. Dit doe je samen met een andere vrijwillige collega en voor de jaarrekening schakel je samen met een accountant. Ook geef je advies aan de bestuurder van Visit Eersel over de stand van zaken en budgetten en stel

ZuidZorg Wijkzorg Er zijn momenten in het leven waarop je extra zorg en ondersteuning nodig hebt. Op zulke momenten kun je met een gerust hart vertrouwen op ZuidZorg. Want ZuidZorg brengt de zorg bij je thuis; of je nu lichte zorg nodig hebt of juist complexe. Wij zijn een organisatie voor thuiszorg (verzorging en verpleging) en zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week. Algemeen: 040-2308400. Website: www.zuidzorg.nl. Locatie Eersel/Vessem/steensel: 040-8806939. E-mail: zorg.eersel@zuidzorg.nl. Inloopspreekuur Eersel/Steensel, Vuursteen 2: dinsdag 15.00-16.00 uur. Inloopspreekuur Vessem, Servatiusstraat 6a: vrijdag 11.00-12.00 uur. Wél!zijn de Kempen Wél! Welzijn de Kempen is een welzijnsorganisatie die met vrijwilligers en professionals doet waar ze sterk in is: mensen ondersteunen die hulp nodig hebben. Eikenburg 2, Eersel We zijn bereikbaar maandag tot en met donderdag van 09.00-16.00 uur en vrijdag van 09.0013.00 uur. E-mail: info@welzijndekempen.nl of www.welzijndekempen.nl. Ook het Steunpunt Mantelzorg is een onderdeel van Wél! Welzijn de Kempen.

Verloskundigepraktijk ’In De Kempen’ L. Donkers, A. van der Heyden en Karlijn Daemen. Werkgebied: gemeenten Eersel en Bladel. Praktijkadres: Oude Provincialeweg 77, Hapert, tel. 06-28808757. Tel. spreekuur: ma. t/m vr. van 8.30-9.30 uur. Stichting Vrijwillige Hulpdienst Eersel (S.V.H.E.): Klussen, vervoer, boodschappen en valpreventie voor 55+ en/of chronisch ziek/gehandicapt. Tel. 0497-519969, op werkdagen van 10.00 en 13.00 uur. (Bij geen gehoor wordt u teruggebeld) of mail svhe@kpnmail.nl of bezoek www.svhe.nl. Hulpdienst ’Graag Gedaan’ Eersel: Vrijwilligerswerk, tel. 0497-512166.

Eerselvoorelkaar

Creatief maatje gezocht voor mevrouw in Knegsel www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/249593

Apotheek Eersel/Bergeijk: Apotheek Eersel is geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag en zondag is de apotheek gesloten. Openingstijden Apotheek Bergeijk op werkdagen 08.00-17.30 uur, op zaterdag 9.30-13.00 uur. Telefonisch bereikbaar 0497-551111. Voor geneesmiddelen voorgeschreven door de huisartsenpost kunt u buiten onze openingstijden terecht in de dienstapotheek: Centrale Dienstapotheek Eindhoven, Michelangelolaan 2, 5623 EJ Eindhoven, telefoon 040-2436666.

Huispitaal Organisatie voor kraamzorg en thuiszorg. Thuiszorg; verpleging, verzorging en huishoudelijke verzorging. Voor iedereen met CIZ-indicatie, PGB-budget of particulier. Weegschaalstraat 3, 5632 CW Eindhoven, tel. 040-2911214. www.huispitaal.nl

De actuele stand van zaken en informatie over de Gemeenschap De Hooge Berkt is te vinden op onze website www.hoogeberkt. nl en volg ons op facebook.

Op www.eerselvoorelkaar.nl vind je vraag en aanbod van vrijwilligerswerk, hulp en maatjescontact in Duizel, Eersel, Knegsel, Steensel, Vessem en Wintelre en omgeving. Een account aanmaken en het gebruik van de website is gratis, veilig en eenvoudig. Eerselvoorelkaar.nl, een initiatief van gemeente Eersel, wordt beheerd door steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar. Je kunt bij het steunpunt met al je vragen over vrijwilligerswerk en de website terecht. Voor meer informatie over de bereikbaarheid: zie de contactgegevens onderaan deze rubriek. Wekelijks vind je in deze rubriek enkele vragen die op de website staan. Voor het complete overzicht van vraag en aanbod verwijzen we je graag naar de website en het steunpunt.

Huisartsenpost SHoKo: Heeft u met spoed een huisarts nodig in de avond, de nacht of in het weekend? Neem dan contact op met Huisartsenpost SHoKo Veldhoven: 040-2660505 De Run 4600, 5504 DB Veldhoven (MMC-Veldhoven). Let op: de huisartsenpost werkt op afspraak, u dient altijd eerst telefonisch contact op te nemen!

Moeders voor Moeders: Informatie: tel. 0497-517567/0800-0228070.

je samen de begroting op. Voor deze uitdagende en zinvolle werkzaamheden ontvang je een onkostenvergoeding. Je maakt onderdeel uit van een gezellig team en wordt regelmatig uitgenodigd voor borrels, bijeenkomsten en vergaderingen. Meer weten of reageren? Neem dan contact op met Jim. Dat kan rechtstreeks, via bovenstaande link of via het steunpunt. Wil jij iets betekenen voor mensen in hun laatste levensfase? www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/69608 Welzijn de Kempen zoekt versterking voor de Vrijwillige Terminale Thuiszorg. Wil jij iets betekenen voor mensen die in hun laatste levensfase zijn? Je kunt met jouw hulp mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Soms alleen al door er te zijn, maar ook door bijvoorbeeld te helpen en te zorgen voor een kopje koffie en een gesmeerde boterham en een luisterend oor. Mooi en dankbaar vrijwilligerswerk waarbij je door Wél goed wordt begeleid. Regelmatig komen de vrijwilligers van de groep bij elkaar, en zijn er diverse cursussen waar je aan deel kunt nemen. Je werkt als vrijwilliger vaak wel zelfstandig, maar je kunt altijd afstemmen met andere vrijwilligers of de (vrijwillige) coördinatoren. Meestal vorm je met 1 of 2 mede-vrijwilligers een groepje waarop mantelzorgers kunnen terugvallen. Samen stem je af wanneer welke ondersteuning nodig is. Kun jij zelfstandig werken en ben je flexibel in je tijd? En spreekt het bieden van deze bijzondere ondersteuning je aan? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek met Eefje voor een gesprek met 1 van de coördinatoren van Wél. Dat kan ook rechtstreeks via bovenstaande link en via het steunpunt. (Hulp)trainers en wedstrijdbegeleiders gezocht bij voetbalvereniging EFC www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen/29575 Bij EFC, de Eerselse voetbalvereniging, waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan, draait het net als bij alle sportverenigingen op enthousiaste vrijwilligers. Er is bij EFC van alles te doen, en de club kan zeker nog wat versterking gebruiken. Wat denk je van een team trainen, of begeleiden

tijdens wedstrijden of wedstrijden fluiten? Dit zijn een aantal activiteiten waar je aan kunt denken als je bij EFC vrijwilliger wordt. De tijden zijn afhankelijk van het team dat je begeleidt en de club maakt waar mogelijk graag maatwerk afspraken met je. Ook kan EFC altijd jongeren gebruiken die voor hun maatschappelijke stage een sportieve plek zoeken of kennis willen maken met vrijwilligerswerk bij een gezellige vereniging. Zo kun je bijvoorbeeld als hulptrainer worden geplaatst bij de jongste voetballertjes. Heb je interesse? Neem contact op met Frans, rechtstreeks, via bovenstaande link of via het steunpunt. Hij legt je graag alle mogelijkheden uit. Contact Voor vragen of persoonlijk advies is het steunpunt iedere maandag, dinsdag en woensdag telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 12.00 uur (tel. 0497-531304). De telefoon staat doorgeschakeld naar het telefonisch informatiepunt van gemeente Eersel; vraag daar naar de coördinator van het steunpunt. Je wordt dan doorgeschakeld. Tijdens schoolvakanties is het steunpunt telefonisch niet bereikbaar. Je kunt ons ook per e-mail bereiken: steunpuntvrijwilligerswerk@ eersel.nl of info@eerselvoorelkaar.nl. Op www.eerselvoorelkaar.nl/contact vind je altijd de actuele informatie over onze bereikbaarheid en een contactformulier.

Geslaagd bij Fit Factory Eersel! Bij de persconferentie van zaterdagavond 18 december was het spannend welke maatregelen premier Rutte aan zou kondigen en toen hij zei dat het zwemmen voor een diploma door mocht gaan, waren wij aangenaam verrast! Diezelfde avond hebben we ouders gemaild dat het diplomazwemmen de volgende ochtend door kon gaan zoals gepland. Ook de zwemlessen vallen niet onder de lockdown; een heel andere situatie dan vorig jaar. Bij Fit Factory wordt zeven dagen per

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk Tel. 0343-576626. Buro Slachtofferhulp Regio Eindhoven Postbus 324, 5600 AH Eindhoven, tel. 040-2116625 (werkdagen van 10.00-16.00 uur). Kindertelefoon ZO-Brabant: 0800-0432 (gratis) iedere dag van 2 tot 8 uur. De Luisterlijn: 040-2125566. Landelijk nummer 0900-0767. 24 uur per dag bereikbaar. www.deluisterlijn.nl

Steunpunt van de politie de Kempen: Maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur op het politiebureau, Burg. Magneestraat 1, 5571 HB Bergeijk, tel. 0900-8844 (geen spoedgevallen). www.politieeersel.nl Dierenambulance ’Eindhoven’ 24 uur per dag bereikbaar, tel. 040-2523188. Lumens Algemeen Maatschappelijk Werk en de Crisisdienst Dijk 15, 5521 AW Eersel, Tel: 040-219 3300 Mailadres: aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl Crisisdienst (buiten kantooruren): 040-2530350 Centraal Meldpunt zorginstellingen: tel. 040-2549999 * voor hulp bij het huishouden * verpleging of verzorging thuis * uitleen verpleegartikelen * maaltijdvoorziening en alarmering * dagopvang, dagverzorging of dagbehandeling * (tijdelijke) opname in een verzorgingshuis of verpleeghuis ’De Boei’ Eersel en Bergeijk, GGzE-de Boei staat klaar voor mensen vanaf 18 jaar die kwetsbaar zijn en tijdelijk professionele hulp nodig hebben om het leven weer op de rit te krijgen. Inloop in D’n Acterum, Voortseweg 9, 5521 JB Eersel, tel. 0497-515941. Inloop Bergeijk, Dr. Rauppstraat 52, 5571 CH Bergeijk, tel. 0497-845434 https://sites.ggze.nl/groups/59-ggze-de-boei-eersel/welcome https://sites.ggze.nl/groups/70-ggze-de-boei-bergeijk/welcome Spreekuur & Advies: Over de Sociale Zekerheid b.v. ZW, WAO, WW, ABW, WvG. De hulpverlening is gratis, de privacy van de betrokkenen wordt gewaarborgd. De spreekuren zijn voor iedereen toegankelijk. In voorkomende gevallen wordt gericht door verwezen naar andere (hulpverlenings)instanties, als bemiddelaar of begeleider (op uw verzoek). Spreekuuradres: Torendreef 20 (het Kompas) 5531 ET Bladel. Spreekuurtelefoon: 0497-385069. Spreekuurdagen en tijden: Donderdag 09.00-11.30 uur. Telefonisch spreekuur woensdag 09.30-11.00 uur. Bureau Jeugdzorg start met inloopspreekuur op locatie: Gemeente Bladel, Reusel en de Mierden: Maandag 13.30-15.00 uur Willem v. Oranjelaan 5b, Bladel (bij het Algemeen Maatschappelijk Werk) Eersel: Vrijdagmiddag 13.00-14.30 uur. Hint 11 (bij het Algemeen Maatschappelijk Werk) Bergeijk: Woensdag 9.00-10.30 uur. Klaproosstraat 60 (bij gebouw van de Thuiszorg Kempenstreek en AMW). Aanmelding telefonisch kan iedere dag tussen 9.00-12.00 uur in Eindhoven, tel. 040-7999100. Een gesprek op locatie na aanmelding is mogelijk. Coördinatie- en adviespunt huiselijk geweld de Kempen: 24 uur bereikbaar, tel. 0900-1262626. Overzicht Lokale Loketten voor wonen, welzijn en zorg: Eersel: Lokaal Loket gemeentehuis Eersel, Dijk 15, tel. 0497-531369. Bladel: Zorgloket gemeentehuis Bladel, Markt 21, tel. 0497-361636. Reusel-de Mierden: Loket van A tot Z gemeentehuis Reusel, Kerkplein 3, tel. 0497-582100. Ambulancepost Eersel Bezoekadres: Ambulancedienst, Kerver 9a, 5521 DA Eersel, tel. 0497-517322.

week zwemles gegeven, dus wij zijn erg blij dat dat door mag gaan. Deze diplomaronde zijn 44 kinderen geslaagd voor hun A-diploma, 21 voor B en 20 kinderen voor diploma C. Team Fit Factory feliciteert alle geslaagden van harte met hun behaalde diploma. Tevens wensen wij iedereen bij deze een spetterend 2022!

Kledingreparatie Lidia Hét adres voor reparatie en vermaken van kleding.

Voor het aanleveren van teksten en advertenties:

Ook voor op maat gemaakte dameskleding kunt u bij ons terecht.

REDACTIE@GIELEN.NL

Schutsboom 51 Bergeijk Tel. 0497-571391


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 3

SLAGERIJ HOPPENBROUWERS

trring! Tel 0497 541 294 Aanbieding geldig t/m 15 januari

3,50 nu

2.60

LEKKER JANUARI!

Piet Bosmans.NL Tel. 040-2040733

Auto’s Onderhoud APK

bananensoes bosvruchten crumble teutje

hartenkoeken

3. 2.40 2.50 14.50 3.00 75

suikerbrood

sneeuwvlaai

18,50 nu

per 6 stuks

Deze aanbiedingen vindt u ook terug op onze website. Hof 43c - 5571 CB Bergeijk • Dorpstraat 58 - 5575 AE Luyksgestel Nieuwstraat 22b - 5521 CC Eersel

Piccolo ijs - Bergeijk ter overname aangeboden Na 30 jaar met plezier gewerkt te hebben in het bereiden van ambachtelijk ijs, is daar dan nu de pensioen gerechtigde leeftijd. Lijkt het jou iets om in het ijs vak te treden en een goed lopend bedrijf over te nemen? Maak dan snel een afspraak! Reageer of bel even met:

Gerard Tabak - tel. 06 14 10 60 23 gerardtabak@outlook.com

500 gram

1 kilo

500 gram

VERSE WORST

SPEKLAPPEN GEKRUID GEHAKT

6.25

3.95

gepaneerde schnitzels 500 gram

gegrilde achterham

Aanbieding geldig t/m 29 januari

www.jvdkeukens.nl

woensdag 12 jan.

Aanbiedingen geldig van ma. 10 t/m vr. 15 januari 2022

fit meergranen

Tel. 0497-573917

dinsdag 11 jan.

3.99

BROOD MET KORTING lekker fit het nieuwe jaar in met koolhydraatarm brood

maandag 10 jan.

100 gram

6. 2.25

95

Aanbiedingen geldig van do. 13 t/m za. 15 januari 2022

10. berliner 19 1. gehaktballetjes in saus 95 4. entrecote 500 gram

95

100 gram

500 gram

Hof 47 - 5571 CB Bergeijk - Tel. 0497-571549

(Marktonderzoek)

Vandaag nog

1.000 brieven versturen? Stuur ‘Martha’ een e-mail op

snelbrievenversturen@gmail.com

Vanaf €50 en ik zorg er voor

Inzameling groot succes In Eersel hebben de Protestantse kerk en de R.K. Sint Willibrorduskerk op 11 december jl. een inzameling gehouden voor de voedselbank Bladel/Eersel. De giften op deze dag waren geweldig. 65 dozen vol aan ingezamelde etenswaren. Een geweldig resultaat. De organisatie wil u ontzettend bedanken voor uw gulle giften.

Ons stappenplan voor een succesvolle verkoop van uw woning! Verkoopplannen? Dan wilt u weten waar u aan toe bent. Wij helpen graag!

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. www.alzheimer-nederland.nl

1. Klaar voor de start! We starten met een vrijblijvende kennismaking en kosteloze waardebepaling van uw woning. Onze deur staat altijd open. 2. Aan de bak Wij stellen een uniek plan van aanpak op met de juiste verkoopstrategie voor uw woning en zorgen voor een professionele en treffende presentatie. 3. De markt op De juiste voorbereidingen voor de verkoop van uw woning zijn getroffen. Wij ontzorgen u volledig en houden u op de hoogte van de belangstelling en bezichtigingen. 4. Een match Wij leggen een of meerdere potentiële kopers aan u voor. Wij doen de onderhandeling en dragen zorg voor het beste verkoopresultaat. Zodra er een match is organiseren we het juridische proces tot in de puntjes. 5. Bubbels! Na een geslaagde transactie! Ook benieuwd naar ons aankoop-stappenplan? Laat het ons weten! De koffie staat klaar! 0497-575203 • info@henniekunnen.nl • www.henniekunnen.nl Volg ons ook op Facebook en Instagram


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 4

CDA Eersel stelt u voor... Wil Maas Wil Maas is de nummer 11 op de kieslijst van het CDA Eersel en sinds kort de nieuwe voorzitter van de partij. Wil is 50 jaar en woont al zijn hele leven in Eersel.

Bijna jarig? Vraag geen kado maar een donatie. Kijk op kadoneren.nl

Boekenbeurs Duizel gaat niet door en innemen boeken stopt tijdelijk Hij heeft een eigen bedrijf in de veehouderij, is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd zit Wil graag op de racefiets, het liefst in clubverband, en geniet hierbij van het prachtige, Brabantse platteland. “Ik erger me wel aan de soms slechte, smalle en onveilige fietspaden in onze gemeente.” Dit is dan ook iets waar Wil zich namens het CDA onder andere sterk voor zou willen maken. Daarnaast zet Wil zich in voor het ontwikkelingsperspectief voor de ondernemers in het buitengebied: “Deze moeten een ontwikkelingsperspectief hebben voor economische activiteiten.” Ook vindt Wil de toegankelijkheid van de dorpshuizen voor alle verenigingen belangrijk. “Voor verenigingen die geen eigen clubhuis hebben,” zegt hij. “Alle inwonersgroepen die met elkaar willen overleggen, in de breedste zin van het woord, moeten daar zonder extra kosten terecht kunnen.” Wil staat ervoor zorg te dragen voor een bestuur dat samen met de inwoners keuzes maakt en doorpakt. Frank Huijbers De 24-jarige Frank Huijbers staat de komende verkiezingen voor het eerst op de lijst van het CDA Eersel. Je vindt hem op plek 12. Frank is werkzaam als supply chain manager bij Jumbo supermarkten en komt uit Wintelre.

De huidige maatregelen maken het niet mogelijk om op een verantwoorde manier onze jaarlijkse Boekenbeurs te houden. Zolang de 1,5 meter maatregel geldt, gaat de beurs voorlopig niet door. De vorige beurs was ook al uitgesteld en beperkt van vorm verplaatst naar de zomer. Dit heeft er ondertussen voor gezorgd dat ons depot overvol is geraakt. Daarom zijn we genoodzaakt ook tijdelijk te moeten stoppen met het innemen van boeken. We zullen in de loop van het jaar nader berichten hoe we hiermee verder gaan. Wilt u meer informatie mail dan uw vraag naar: GildeStJanBaptistDuizel@ gmail.com.

Alleenstaandengroep Samen Verder Bergeijk en omstreken Hierbij de mededeling dat op 21 december onze secretaris, Ellie van der Honing is overleden, op 80-jarige leeftijd. Zij was jaren zeer actief in de vereniging en meelevend met de leden, en heeft ons jarenlang geholpen met al het papierwerk van de vereniging. Wij leven mee met de familie om dit verlies te verwerken. Het Bestuur. Hier woont hij nu nog bij zijn ouders, maar hij is samen met zijn vriendin op zoek naar een eigen huisje. Namens het CDA wil Frank zich ook sterk maken voor voldoende woningbouw in de kernen voor jong en oud. “In ieder segment wat wils,” zegt hij. “We moeten hierbij ook verder kijken dan de bestaande bestemmingsplannen en creatief zijn!” Bovendien zet hij zich in voor het behoud van levendige sportparken per dorpskern. Zelf is Frank fanatiek voetballer bij VV Dees en is hier ook bestuurslid. “Een sportpark per dorpskern is essentieel voor de levendigheid. Activiteiten kunnen verder gaan dan de bestaande gebruikers van een sportpark,” aldus Frank. Tot slot is hij voorstander van een progressief klimaatbeleid. Frank is zich ervan bewust dat dit vaak haaks staat op de agrarische sector in Brabant, maar gelooft dat deze hand in hand kunnen gaan: “Boeren horen bij Brabant en zouden onderdeel van de oplossing moeten zijn.”

Stil op weg Wandelen in de natuur in wintertooi met al je zintuigen open, zien wat er te zien is en ervaren wat er te ervaren is in de open ruimte om je heen en in de ruimte van je eigen binnenkant. In de serie ‘Stil op weg’ zijn er in 2022 weer nieuwe activiteiten gepland waarvoor je weer van harte wordt uitgenodigd om mee te doen onder voorbehoud dat de coronamaatregelen dat toestaan.

De dag begint met kennismaking en uitleg, gevolgd door een stilte wandeling en workshop. Na de lunch is er een langere meditatie met handreikingen. De begeleiding is gratis en wordt verzorgd door Lilla Travaille.

Thematische stiltewandeling – Op pelgrimspad met Franciscus Zaterdag 15 januari van 13.0015.30 uur

De startlocatie is de ontvangstruimte van Gemeenschap de Hooge Berkt, Hooge Berkt 16, Bergeijk. Parkeerplaats en ingang aan de achterzijde van de witte boerderij. Aanmelden en vragen bij voorkeur via een mail aan: gastenontvangst@hoogeberkt.nl of telefonisch: 0497-551720.

Met teksten van Franciscus van Assisi als voedsel voor onderweg wordt er ongeveer een uur in een rustig tempo gelopen. Na de wandeling is er een nagesprek. Deelname is gratis en de begeleiding wordt verzorgd door Theo van den Elzen. Stiltedag voor wie verdieping zoekt Zaterdag 22 januari van 9.30-15.00 uur

Gemeenschap de Hooge Berkt is een oecumenische leefgemeenschap waar gastvrijheid, ontmoeting, stilte en bezinning centraal staan. Meer informatie is te vinden op www. hoogeberkt.nl.

Diamanten paar Toon en Gerda van der Vleuten-Donkers

Alzheimer Café De Kempen gaat online! Daar wij geen fysiek Alzheimer Café kunnen organiseren i.v.m. coronamaatregelen hebben wij samen met Kempen TV een online interview, met Evelien Mescher, dat uitgezonden wordt op 13 januari. Evelien Mescher is muziektherapeut en initiatiefneemster van het project Miracles of Music. Met dit project maakt zij zich sterk voor meer muziek in zelf-, mantel- en professionele zorg. Het interview met Evelien is te zien op 13 januari bij Kempen TV. Zij is te gast in het Alzheimer Café om te vertellen over het belang van muziek voor mensen met dementie. Helaas kan het Alzheimer Café in februari ook niet doorgaan. We hopen u in maart weer te kunnen ontvangen in het Alzheimer Café.

Help nierziekten genezen. Sms NIER naar 4333 of geef via nierstichting.nl Met 1 SMS doneert u eenmalig € 2,(exclusief telefoonkosten). Meer informatie: www.nierstichting.nl/sms

2021 was hartverwarmend! Vele mooie acties en donaties voor de Voedselbank Voedselbank Bladel – Reusel-De Mierden – Eersel is ook in 2021 overstelpt met hartverwarmende acties en donaties van individuele mensen (van jong tot oud), van bedrijven (van groot tot klein), van winkels, scholen, restaurants, kerken, organisaties en verenigingen. Dat heeft mogelijk gemaakt dat wij aan onze cliënten het hele jaar door wekelijks een passend voedselpakket hebben kunnen uitdelen en dat we bij gelegenheden, zoals met Sinterklaas en Kerstmis, iets extra’s hebben kunnen toevoegen. Daarmee is weer eens aangetoond dat we in de Kempen mensen, die het om wat voor reden dan ook even wat minder hebben, een warm hart toedragen en hen willen ondersteunen om ‘er weer bovenop te komen’. Wij willen voorkomen dat we iemand vergeten dus geven wij er de voorkeur aan geen namen te noemen. Toch moet het volgende even aangestipt worden: • De leveringen van voedselproducten die we het hele jaar door ontvingen van bakkers, supermarkten, telers en kwekers, volkstuinen, drogisterijen, etc.; • Voedselinzamelingsacties van basisscholen in Eersel, Reusel en Bladel en het Rythovius College Eersel; • De bijzondere samenwerking met de Praktijkschool van het Pius X-College; • De acties van de parochies in Eersel, Reusel en Bladel en de Protestantse Kerk Bladel; • Speciale acties van bewoners: volwassenen én kinderen!!; • Iedereen die deelnam en/of een bijdrage leverde aan de Postcodeloterijactie en de Douwe Egberts bonnenactie in alle kernen van de gemeenten Bladel, Reusel-De Mierden en Eersel; • Alle bedrijven én individuele burgers die in natura schenkingen deden, zoals bijvoorbeeld kerstpakketten; • Alle donateurs (ondernemingen én individuele burgers) die met regel-

maat of incidenteel de voedselbank financiële ondersteuning geven. Namens cliënten en ons team van vrijwilligers en bestuur héél hartelijk dank aan iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage geleverd heeft. U mag er zeker van zijn dat wij ervoor zorgen dat alle producten en donaties de juiste bestemming krijgen. Oproep Mocht u als onderneming, organisatie of individu in 2022 plannen hebben voor een actie voor de voedselbank, dan vragen wij u tijdig vooraf contact op te nemen met ons bestuur om e.e.a. af te stemmen. Dit zou het resultaat van uw actie kunnen bevorderen en eventueel teleurstellingen kunnen voorkomen. Noodzaak Regelmatig hoor je mensen zeggen dat een voorziening als de Voedselbank toch eigenlijk niet nodig zou moeten zijn in een rijk land als het onze. De realiteit wijst nog steeds uit dat 1 op de 13 kinderen met honger naar school gaat. En zo lang als het nodig is proberen wij die nood te ledigen d.m.v. het verstrekken van een wekelijks voedselpakket voor die personen en gezinnen die het nodig hebben. Daarom: bent u of kent u iemand die mogelijk in zulke omstandigheden verkeert, geef haar of hem deze informatie of als het voor u zelf is: zoek contact met de Voedselbank: wellicht kunnen wij helpen. Ook wij moeten beoordelen of iemand in aanmerking komt voor ondersteuning en daarom is er een intakegesprek nodig: meer informatie en aanmelding zie website www.voedselbankdekempenzuid.nl, bel 06-28948614 of stuur een e-mail naar voedselbankbladel@gmail.com. Onze Voedselbank werkt voor inwoners van gemeente Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Oog voor voedsel, hart voor mensen

BOUWTEKENINGEN KOPIËREN? printshop@gielen.nl


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 5

WIJ ZOEKEN ENTHOUSIASTE BRUNSERS VOOR DIVERSE FUNCTIES

INTERIEURBOUWER

ELEKTROTECHNICUS

VITRINE ENGINEER

RECEPTIONISTE

Word jij enthousiast van een van onze openstaande functies met verantwoordelijkheden, uitdagingen en vrijheid in het toepassen van je (technische) vaardigheden? Dan zoekt Bruns jou! Wij laten je graag snel thuisvoelen bij ons familiebedrijf en in de wereld van musea, science centra, bezoekerscentra en brand experiences. De werkvelden waarvoor wij wereldwijd tentoonstellingen ontwikkelen, produceren en realiseren op locatie.

HR-ADVISEUR

Lees de vacatures op onze website en reageeer als jij ons team wil versterken.

Bruns B.V. • Rijksmonument De Ploeg • Riethovensedijk 20 • 5571 CR Bergeijk • T +31 (0)497 57 70 27 • E personeelszaken@bruns.nl • I www.bruns.nl

BERGEIJK: HOEK 10 GEZOCHT: MEDE-BOUWER De koper van kavel 1 heeft een metselbedrijf en wil samen met de koper van kavel 2 deze dubbele woonboerderij in eigen beheer bouwen. Misschien ben jij de juiste kandidaat? Nog 1 bouwkavel te koop voor het bouwen van deze dubbele woonboerderij met grote vrijstaande garage op een perceel van ca. 2080 m2. Koopprijs; € 425.000,- k.k.

Slagerij ansen

Weebosch 63 5571 LW Bergeijk Tel. 0497-541329

Info: Hennie Kunnen Makelaardij

Wij wensen iedereen een bruisend, sprankelend, stralend, zorgeloos en gezond 2022

We zijn gesloten van woensdag 12 januari t/m zaterdag15 januari.


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 6

Duizel

Eersel

Knegsel

Steensel

Kerkstraat 29 - Eersel 0497 - 51 22 35

Afscheidsviering kerk Duizel 9 januari 2022 Beste mensen, De nieuwe aangescherpte maatregelen door corona en de daarmee gepaard gaande lockdown periode heeft zijn effecten op de voorgenomen plechtigheden bij het onttrekken van de goddelijke eredienst van de kerk in Duizel op 09 januari 2022. De werkgroep Duizel had al een ‘aangepast’ programma klaarliggen maar de nieuwe verscherpte maatregelen hebben nu ook weer geleid tot een extra aanpassing. Deze aanpassing ziet er als volgt uit: Op 9 januari 2022 om 10.30 uur zal de afscheidsviering zónder kerkgangers rechtstreeks via Kempen-TV worden uitgezonden. Ook via onze website www.samenwillibrordus.nl/kerk-tv zal de afscheidsviering te volgen zijn. Dit houdt in dat alleen degenen die een directe functie hebben bij deze plechtigheid in de kerk aanwezig zullen zijn. Dit betreft het pastoraal team, koster, lectoren, acolieten, een viertal koorzangers, een zangduo, een beperkt aantal leden van het gilde in verband met te verrichten activiteiten, de heer en mevrouw Van der Leegte, de vice- voorzitter van het kerkbestuur, de heer Koert in zijn hoedanigheid als voorzitter van Stichting Cultureel Erfgoed Duizel, de beide contactpersonen van Duizel en de beide parochiesecretaresses. In de loop van het nieuwe jaar zal worden bekeken of bijvoorbeeld bij gelegenheid van het St. Jansfeest nog een viering kan worden gehouden met na afloop een samenzijn. Wel zal na de sluiting van de kerk – indien de mogelijkheden dit toelaten- een bijeenkomst worden belegd voor alle vrijwilligers vanuit het kerkdorp Duizel. Kerkbestuur en pastoraal team

Contactpersoon voor duizel gezocht Beste parochianen, Gedurende de jaren die achter ons liggen vanaf de fusie in 2014 hebben de dames Tiny Kox en Astrid Venmans zich ingezet als contactpersoon voor het kerkdorp Duizel naar onze ’Samen Willibrordus’-parochie toe. Van te voren waren zij ook al actief in het bestuur en in werkgroepen toen Duizel nog zelfstandig was als parochie. Zij hebben al die jaren gefunctioneerd als een intermediair tussen de grote parochie en het kerkdorp Duizel. Hun werk betrof zowel beheersmatige taken voor het bestuur als pastorale bemiddeling ten behoeve van het pastoraal team. Beide dames hebben aangegeven nu met deze werkzaamheden te willen stoppen en wij zullen hen daarvoor nog op gepaste wijze bedanken. Nu de kerk in Duizel op 9 januari 2022 aan de goddelijke eredienst zal worden onttrokken, is het duidelijk dat de aard van de werkzaamheden van de contactpersoon iets anders ingevuld zal gaan worden. Wel blijft onverminderd vaststaan dat de aanwezigheid van een goede en herkenbare contactpersoon vanuit het eigen kerkdorp onontbeerlijk en van ontzettend groot belang blijft in de toekomst. Het kerkdorp Duizel blijft namelijk deel uitmaken van onze ’Samen Willibrordus’-parochie en zal van daar uit zowel bestuurlijk als pastoraal bediend blijven worden. Er zullen nog diverse parochiële en pastorale activiteiten in Duizel plaatsvinden, verspreid over de vier kwartalen van het jaar. Ook blijft de begraafplaats open. Wij zijn dus op zoek naar een enthousiaste contactpersoon, die de gemeenschap in Duizel goed kent en weet wat er in her dorp leeft. En die graag bemiddelend wil optreden naar de parochie toe. Een soort tussenschakel dus voor de parochiële zaken en pastorale activiteiten en aangelegenheden die er ook in de toekomst nog zullen zijn. In dienst van een goede communicatie. Wie zich geroepen voelt en hierin een uitdaging ziet mag zich bij ons melden. In goed overleg zullen we ons hier met elkaar op voorbereiden. Kijk ook eens rond in uw omgeving naar personen die hier wellicht geschikt voor zouden kunnen zijn. We hopen dat dit tot vruchtbare contacten en samenwerking in de toekomst mag leiden. Belangstellenden of mensen die meer informatie willen kunnen zich melden bij het parochiesecretariaat, telefoonnummer: 0497-512235 of via mail: secretariaat@parochieeersel.nl. Met vriendelijke groeten, Namens de St. Willibrordusparochie Pastoor C. van Lamoen

Vessem

Wintelre

secretariaat@parochieeersel.nl www.samenwillibrordus.nl

Oecumenische viering 2022 Op zondag 16 januari 2022 zal om 10.00 uur in de St. Willibrorduskerk van Eersel een Oecumenische viering plaatsvinden. Dit doen we elk jaar in het kader van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen. Dit jaar is het thema: Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden. Deze viering komt tot stand door samenwerking tussen onze St. Willibrordusparochie, de Protestantse kerk hier ter plaatse, de Oecumenische Liturgiegroep de Kempen en Lunetzorg. Dit jaar brengt de vraag ons samen: welke ster willen wij aan de hemelse koning schenken en aan de hemel bevestigen? Welke lichtpuntjes willen wij met elkaar delen? Met tekst, gebed, Bijbellezing en gezang hopen we er samen weer een mooie viering van de kunnen maken. De viering is ook rechtstreeks te volgen via Kempen-TV en via de website www.samenwillibrordus.nl/kerk-tv. U bent van harte welkom. Wanneer de verscherpte coronamaatregelingen nog van kracht zijn en de daarmee gepaarde kerksluiting zal de Oecumenische viering zónder kerkgangers plaatsvinden en is deze alleen te volgen via Kempen-tv en de eerder genoemde website.

Actie kerkbalans 2022 Zaterdag 15 januari tot zaterdag 29 januari 2022. Voor de kerk van morgen Voor iedereen betekent de kerk iets anders. Voor sommigen is geloven in God misschien helemaal niet hun ding, maar is er wel zoiets als een christelijke cultuur, met normen en waarden. Er zijn mensen die niets met een kerk hebben, maar wel vinden dat de monumentale gebouwen bewaard moeten blijven. Voor iedereen heeft de kerk dus een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in ons dorp. Voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is een plek waar je viert, rouwt, waar je tot rust komt of tot bezinning. Waar je geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaars aan te steken als je daar behoefte aan hebt. De plek waar je kunt ontmoeten. We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven. Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Het is een plek voor vieringen , een kaarsje opsteken en waar we pastoraal omzien naar elkaar. Het is toch ook bijzonder om te merken hoe we samen toch ook Kerk kunnen zijn in deze tijd. Wat is er veel gebeurd de afgelopen jaren. Er kan in een korte tijd veel veranderen. De pandemie heeft op een rigoureuze manier onderstreept dat het leven niet altijd loopt zoals wij hopen en of verwachten. Met grote gevolgen voor onze gezondheid, werk, studie en het dagelijks leven. Het raakt ons allemaal. De kerk kan iets voor ons betekenen, zowel nu als in de toekomst en daarmee een positie bijdrage leveren aan onze samenleving.

Vervolg zie volgende pagina.


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 7

Vervolg: Actie kerkbalans 2022 Ook onze kerkgemeenschap heeft de gevolgen ondervonden van het coronavirus. Zo konden er geen publieke vieringen plaatsvinden of slechts met een zeer beperkt aantal bezoekers. Gelukkig hebben wij de verbinding met onze parochianen kunnen maken via de digitale weg. Via onze website www.samenwillibrordus.nl/kerk-TV zenden wij alle weekendvieringen rechtstreeks uit. Al die momenten zoals die hierboven zijn genoemd zijn echter niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke en bepaalde momenten in ons leven moet echter wel onderhouden worden. Het gaat dan niet alleen over onderhoud, maar ook over zaken als verwarming, verlichting, kosten van de eredienst en van de vele activiteiten, personeelskosten, pastorale en missionaire projecten, te veel om op te noemen. Deze kosten worden gemaakt om de kerkdeuren open te zetten en open te houden om u en vele anderen welkom te kunnen heten. Deze kosten kunnen helaas niet gedekt worden door de opbrengst van collectes en bijdragen aan vieringen . Daar hebben wij vooral ook de opbrengst van de actie Kerkbalans voor nodig.

Eenmalige Machtiging (SEPA) Alleen invullen als u kiest voor automatische incasso. Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan: - R.K. Parochie Sint Willibrordus om een éénmalige incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schrijven - uw bank om eenmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van R.K. Parochie Sint Willibrordus Naam: ............................................................................ Adres: ............................................................................ Postcode ........................................................................ Woonplaats: .................................................................

Wat is de Actie Kerkbalans? Dit jaar houden we ook weer de Actie Kerkbalans ter ondersteuning van onze parochie. De Actie wordt gehouden in de periode van 15 tot 29 januari 2022. Met uw steun en uw bijdrage kunnen we samen een betrokken en vitale kerkgemeenschap zijn en blijven, waarin het pastorale team aanspreekbaar is en haar energie kan aanwenden voor het welzijn van de parochiegemeenschap. We kunnen hierdoor vanuit ons geloof er voor elkaar zijn, een gemeenschap zijn om te vieren, hulp en troost te vinden in de moeilijke momenten in het leven alsook een ‘plek’ creëren om de vreugdevolle gebeurtenissen in ons leven met elkaar te delen. Om hieraan invulling te kunnen blijven geven is uw financiële steun onontbeerlijk!

Land: ..............................................................................

De kerk is niet alleen voor ons maar ook voor de generaties na ons van grote waarde. Om ook in de toekomst van betekenis te zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. Om uitnodigend te zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben. Door vandaag te geven, maken we ook de kerk van morgen mogelijk. Wij bouwen en vertrouwen op uw financiële steun en zijn u daar bijzonder dankbaar voor. Er zijn diverse mogelijkheden om uw bijdrage te voldoen. Wellicht doet u dat reeds automatisch. Ook kunt u uw bijdrage overmaken op het bankrekeningnummer: NL63RABO 0112 8016 76 ten name van Parochie Sint Willibrordus Het is ook mogelijk om onderstaand aanmeldingsformulier voor een eenmalige machtiging ter incasso van uw bijdrage in te vullen. Daarna kunt u het uitknippen en inleveren bij of op te sturen naar het Parochiecentrum, Kerkstraat 29, 5521 JK Eersel. Het aanmeldingsformulier is ook via een link op onze website www.samenwillibrordus.nl te downloaden. Uw bijdrage zal dan éénmalig worden geïncasseerd. Geef voor uw parochie, zij is het meer dan waard! Alle gevers dank voor uw bijdragen en uw steun.

Als u het niet eens bent met de afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.

R.K. Parochie Willibrordus In verband met het coronabeleid vinden er tot nader bericht géén vieringen plaats. Houdt onze website in de gaten voor wijzigingen.

De volgende vieringen vinden via livestream plaats zónder kerkgangers:

Kerkdorp Duizel

Zondag 9 januari 10.30 uur: Eucharistieviering via livestream en

Totaalbedrag: € IBAN: NL

..........................................................

......................................................................

Plaats en datum:

.......................................................

Handtekening: .............................................................

Incassant Naam: R.K. Parochie Sint Willibrordus Adres: Kerkstraat 29 Postcode: 5521 JK Eersel Land: Nederland Reden betaling: Actie Kerkbalans 2022

KERKBERICHTEN Zaterdag 8 t/m vrijdag 21 januari 2022 Kempen T.V. Onttrekken aan de goddelijke eredienst van de kerk. Voorgangers: Pastoor van Lamoen en Diaken van Olmen.

Kerkdorp Eersel

Zondag 16 januari 10.00 uur Oecumenische viering via livestream en Kempen T.V. Voorganger: Diaken van Olmen. Intentie: Rein Hurkens 1e jaargetijde.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website: www. samenwillibrordus.nl.


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 8

In Huize Eresloo in Duizel woont u in een prettige, sfeervolle omgeving en staat de beste zorg voorop, 24 uur per dag.

“Nieuwe bewoners leven helemaal op door de fijne sfeer in ons woonhuis en de persoonlijke aandacht die we hier geven.”

Onze pluspunten op een rij ✓ Ruime, luxe appartementen ✓ Sfeervolle gezamenlijke ruimtes ✓ Fraaie siertuin met terrassen ✓ Logeerkamer voor uw gasten ✓ Eigen kok ✓ Gewaardeerd met een 9.3

Een fijn nieuw thuis

Thuis voor mensen met dementie of een fysieke beperking

Stephanie Appelhof, Vrouw des Huizes

Nog enkele appartementen beschikbaar Neem voor meer informatie contact op met Stephanie: 06 150 736 47 of stephanie.appelhof@compartijn.nl

Huize Eresloo | De Hendrick Robinetlaan 3 | Duizel | www.compartijn.nl

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste zorgcollega’s. Kom je kennismaken? Plan je afspraak op werkenbijcompartijn.nl

Verandering in 2022? Wijzig de voorlopige aanslag In december en januari verstuurt de Belastingdienst ongeveer 4 miljoen voorlopige aanslagen inkomsten­ belasting over 2022. Ook in Noord-Brabant ontvangen veel mensen een voorlopige aanslag. Veel Nederlanders kijken direct of binnen enkele dagen of de gegevens en bedragen op hun voorlopige aanslag kloppen. En ook gedurende het jaar staan 7 op de 10 mensen stil bij de gevolgen van veranderingen op de voorlopige aanslag. Dat blijkt uit een flitspeiling [1] in opdracht van de Belastingdienst. Met de voorlopige aanslag kunnen mensen in het lopende jaar alvast geld terugkrijgen van de Belastingdienst, of juist gespreid belasting betalen. Bij veranderingen is het verstandig de voorlopige aanslag te controleren en zo nodig te wijzigen: bijvoorbeeld als je in 2022 meer of minder inkomen hebt, trouwt of uit elkaar gaat, een nieuwe hypotheek afsluit of je huidige hypotheek oversluit. Controleren en wijzigen kan ook gedurende het

jaar. Hiermee kunnen mensen voorkomen dat zij in 2022 maandelijks te veel belasting betalen of te weinig terugkrijgen. Bovendien staan zij niet voor verrassingen bij de definitieve aanslag over 2022. Goed controleren De voorlopige aanslag is een schatting gebaseerd op de meest recente gegevens waarover de Belastingdienst beschikt: de voorlopige aanslag 2021 of de laatste definitieve aanslag inkomstenbelasting. Voor iedereen die een voorlopige aanslag ontvangt, is het belangrijk om de gegevens en de bedragen op de aanslag goed te controleren. Kloppen de gegevens niet? Bijvoorbeeld door veranderingen in de hoogte van het inkomen of van aftrekposten, zoals hypotheekrente of zorgkosten? Dan is het belangrijk om de voorlopige aanslag te wijzigen via Mijn Belastingdienst op belastingdienst.nl. Wijzigingen gedurende het jaar Driekwart van de Nederlanders staat

stil bij het controleren en wijzigen van de voorlopige aanslag als er iets verandert in de privésituatie, zo laat de flitspeiling zien. Bijvoorbeeld als ze trouwen of gaan scheiden. En 7 op de 10 controleert de voorlopige aanslag als er iets verandert met de hypotheekrente. Denk aan het oversluiten van de hypotheek of het afsluiten van een nieuwe hypotheek. In dergelijke gevallen wijzigt bijna de helft van de Nederlanders de voorlopige aanslag zelf via Mijn Belastingdienst op belastingdienst.nl. 20% vraagt hierbij hulp. Bijvoorbeeld aan vrienden, familie of een boekhouder. “Het niet wijzigen van de voorlopige aanslag kan tot gevolg hebben dat er uiteindelijk een groot verschil zit tussen die voorlopige aanslag en de definitieve aanslag,” zegt Heleen Bisschoff-Moonen, als ketenmanager Inkomensheffingen bij de Belastingdienst verantwoordelijk voor de voorlopige aanslag.

“Dit is natuurlijk vooral vervelend als teveel ontvangen bedragen moeten worden terugbetaald, of als er bij de aangifte van volgend jaar moet worden bijbetaald. Daarom is het erg belangrijk om regelmatig stil te staan bij de voorlopige aanslag, vooral als je hem ontvangt en als er iets verandert in je leven.”

Meer weten? Kijk op belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag. [1] Flitspeiling onder 1.049 Nederlanders die een voorlopige aanslag van de Belastingdienst ontvangen. Het onderzoek werd uitgevoerd door Enigma Research.

Als gecertificeerd voedings- en gewichtsconsulente help ik je graag af te slanken zónder moeite maar mét gezonde, smaakvolle producten.

In samenwerking met Pro10 Pharma, bied ik een evenwichtige en gezonde dieetmethode aan die zorgt voor gewichtsverlies op verantwoorde wijze. Een uitgebalanceerde lijn dieetvoeding boordevol vitaminen en mineralen.

Plan een GRATIS adviesgesprek in Wil je gezond gewicht verliezen? Ben je klaar met jojo-en? Wil je blijvend resultaat?

scan mij

ONTVANG EEN GRATIS GOODIEBAG

info@contourcarebladel.nl www.contourcarebladel.nl


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 9

”Dit maakten we waar in 2021!” In 2021 werkten we aan de doelen uit ons ondernemingsplan en aan onderhouds- en nieuwbouwprojecten. We zorgden dat onze huurders weer fijn én betaalbaar konden blijven wonen.

Een kort overzicht van wat we in 2021 hebben gedaan

Werken aan betaalbaar wonen: een thuis voor iedereen

Een fijn thuis voor kwetsbare klanten in de Kempen

Huurprijs bleef gelijk voor alle huurders

Ons sociale hart in actietijdens de coronacrisis

Het kabinet besloot dat de huren van sociale huurwoningen (met een huur tot € 752,-) dit jaar niet omhoog gingen. Het betaalbaar houden van woningen vinden we erg belangrijk. Daarom besloot WSZ dat dit voor al haar woningen geldt, dus ook de woningen met een huur boven € 752,-.

Samen zorgen voor prettig wonen

www.wsz.nl

De coronacrisis had ons ook in 2021 in zijn greep. In de coronaperiode besteedden we extra aandacht aan onze oudere en kwetsbare huurders. We steunden onze huurders en lieten zien dat we er voor hen zijn door een belletje of door het sturen van een kaartje of bloemetje.

Zorgen voor meer woningen WSZ sloot aan bij Wooniezie

Met gemeenten en de Huurdersraad maakten we ook in 2021 prestatieafspraken. We besteedden aandacht aan het oplossen van overlast en bemiddelden in burenconflicten. Daarbij werkten we nauw samen met gemeenten, buurtcoördinatoren, Politie de Kempen en welzijns- en zorginstanties.

Vanaf 2 maart bieden wij vrijgekomen sociale huurwoningen te huur aan via www.wooniezie.nl. Wooniezie is de website waarop woningcorporaties uit de Metropoolregio Eindhoven (MRE) hun woningen te huur aanbieden.

Overname woningen Vestia in Luyksgestel

Leefbare wijken en buurten: prettig wonen voor iedereen

Samen met huurders zorgen voor leefbare wijken Een woonomgeving van goede kwaliteit is belangrijk voor het prettig wonen in de wijk. Daar droegen wij graag aan bij door mee te denken, onze kennis in te zetten of door een financiële bijdrage te leveren.

Een kleine greep uit de projecten: • Een kletsbenkske voor de bewoners van Den Hofpad in Vessem (samen met de leerlingen van het Pius X-college in Bladel). • Bijdrage voor de buurtboerderij Eersel. • Bijdrage voor het opknappen van een jeu de boule baan. • Bijdrage voor bloemen voor de bloembakken op de binnenplaats van de Mariahof in Bladel. • Bijdrage voor schilderwerk in de Wiekenborg in Eersel. • Bijdrage voor een AED bij de Bertus Aafjeshof in Bladel. • Bijdrage voor een dorpsfeest in Steensel.

Goed voor ons en voor onze huurders: een efficiënte bedrijfsvoering We maken als organisatie een kwaliteitsslag om onze ambities waar te maken. We scherpen werkwijzen aan, richten processen efficiënter in en sturen bewuster op competenties van medewerkers. In 2021 startten we met het opstellen van het Financieel en IT beleid en Datacontrol. We streven naar een bedrijfscultuur waarin samenwerking hoog in het vaandel staat. Niet alleen met externe partijen, maar ook met collega’s.

Bewoners voorop: zorgen voor tevreden klanten WSZ behoort tot de beste corporaties van Nederland Dit bleek uit de Aedes benchmark; een onafhankelijk onderzoek onder woningcorporaties. We presteerden op alle onderdelen goed en doen waar onze huurders om vragen: een thuis bieden voor mensen met een kleinere portemonnee. De uitkomst betekent dat we op de goede weg zijn, maar we zijn er nog niet. We vinden dat het nóg beter kan en daar richten we ons komend jaar weer op.

Onze huurders zijn in het algemeen tevreden Dat bleek uit ons klanttevredenheidsonderzoek. Met onze online enquête meten wij continu de klanttevredenheid onder onze huurders om deze vervolgens gericht te kunnen verbeteren waar nodig. Zo hebben en houden wij tevreden huurders.

Onze kerntaak is het huisvesten van mensen die daar moeilijk of niet zelf in kunnen voorzien. Wij voelen ons erg verantwoordelijk om woningen te behouden voor sociale huur. Daarom besloten wij om 86 woningen in Luyksgestel van Vestia over te nemen.

In 2021 zijn 30 nieuwe betaalbare huurwoningen opgeleverd We leverden 10 woningen in de wijk Kerkebogten in Eersel, 10 woningen in plan Molen Akkers in Reusel, 5 woningen aan de Sterakkers in Hoogeloon en 5 woningen aan de Boterbocht in Steensel op. Bovendien startten we met de voorbereidingen voor diverse nieuwbouwprojecten. Deze woningen worden in 2022 en de jaren daarna opgeleverd.

Planmatig onderhoud zorgt voor prettig wonen Wij blijven investeren in het onderhoud van onze woningen. De volgende onderhoudswerkzaamheden voerden onder andere wij uit: • Vervangen badkamers, keukens en toiletten bij 320 woningen. • Buitenschilderwerk bij 560 woningen. • Vervangen van 588 cv’s door hoogrendementsketels.

Duurzamer wonen én leven Vorig jaar startten we met succes met het leggen van zonnepanelen op onze woningen. Voor 2021 was het doel om 200 woningen te voorzien van zonnepanelen. Dit doel hebben we gehaald, bij 200 woningen plaatsten we zonnepanelen. De komende jaren voorzien we jaarlijks minimaal 200 woningen van zonnepanelen.

Woningstichting de Zaligheden • Dijk 16 5521 AX EERSEL • 0497 517 835 • info@wsz.nl • www.wsz.nl


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 10

Webinar ‘Hoe help ik mijn kind als startende lezer?’ Goed leren lezen is een basisvaardigheid die je je hele leven nodig hebt en gebruikt, óók in deze digitale wereld, zéker in deze digitale wereld. Hoe help je als ouder je kind op een ontspannen manier naar een goede leesvaardigheid? Daar gaan we op in tijdens deze interactieve lezing, verzorgd door onze leesmediaconsulent. De leesmediaconsulenten van Bibliotheek de Kempen zijn specialisten op het gebied van jeugdliteratuur en educatie. Zij werken dagelijks met kinderen op de basisscholen in onze regio aan leesplezier, leesbevordering en digitale geletterdheid. We gaan het hebben over de invloed van lezen op je brein en je ontwikkeling. We gaan in op de link tussen leesplezier en leesvaardigheid en hoe sterk deze elkaar beïnvloeden. We bespreken hoe je je kind kan ondersteunen in de zoektocht in de bibliotheek. Daarnaast hebben we leuke, praktische tips voor thuis. Reserveren Het webinar is gratis online te volgen via Zoom op dinsdagavond 25 januari om 20.00 uur en speciaal voor ouders van kinderen in groep 3 en 4. Reserveren kan via de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl.

Je kind en/of dierbare verslaafd ? Onze keuken wordt het hart van uw huis! Das Keukens | Groenstraat 5-A1 5513 NB Wintelre | T. 040 - 205 2884

Wij zijn een zelfhulpgroep voor naasten van verslaafden. Het doel van deze zelfhulpgroep is het leren omgaan met een verslaafde in jouw naaste omgeving. Wij creëren een veilige plek om je verhaal te delen met ervaringsdeskundigen in een omgeving waar niet geoordeeld of veroordeeld wordt. Een plek waar je tips en handvatten krijgt en niet te vergeten wat je rol is of kan zijn in deze rollercoaster van verdriet, onmacht, boosheid, onbegrip etc. Let op: vanaf 2022 elke 2e dinsdag van de maand vanaf 19.30 uur. Locatie: het Aquinohuis, Dr. Rauppstraat 52 te Bergeijk. Graag aanmelden via: moedigemoedersdekempen@hotmail.com of neem contact op met Sandra via tel. 06-13400967.

Stichting Huurdersraad de Kempen, Woningstichting de Zaligheden en de Kempengemeenten maken prestatie­afspraken Onlangs ondertekenden Mariet Kerbusch (voorzitter van Stichting Huurdersraad de Kempen), Chris Theuws (directeur-bestuurder van Woningstichting de Zaligheden) en de wethouders Marko van Dalen (gemeente Bergeijk), Fons D’Haens (gemeente Bladel), Steven Kraaijeveld (gemeente Eersel) en Peter van de Noort (gemeente Reusel-De Mierden) de prestatieafspraken voor 2022. Door samen te werken worden doelen gerealiseerd die afzonderlijk minder makkelijk haalbaar zijn. Partijen leggen in prestatieafspraken vast wat hun bijdrage is aan de volkshuisvesting Alle partijen streven ernaar dat er in de 4 Kempengemeenten voldoende goede en betaalbare sociale huurwoningen zijn. Samen met de gemeenten en de Huurdersraad werkt Wo-

ningstichting de Zaligheden (WSZ) aan het verduurzamen, de betaalbaarheid en de beschikbaarheid van woningen. Ook investeren partijen in de leefbaarheid van wijken. Energiezuinige woningen De sociale woningvoorraad in alle gemeenten moet minimaal energielabel B hebben. Daarnaast worden verdere stappen gezet in de verduurzaming. Zo kijken de partijen naar mogelijkheden om (delen van) wijken gasloos te maken. Ook worden proeven gedaan met nieuwe manieren om woningen op een betaalbare, comfortabele en duurzame manier te verwarmen. Bijvoorbeeld met infraroodpanelen. Samen werken aan voldoende sociale huurwoningen Gezamenlijk worden strategieën be-

dacht om de druk op de sociale huurwoningmarkt te verlichten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om projecten om huurders door te laten stromen vanuit de sociale huur naar de koopsector. Ook komen er tijdelijke woonconcepten. Bijvoorbeeld in Reusel worden er tiny houses geplaatst. Maar ook in andere kernen wordt bekeken of met tijdelijke woningen de druk op de woningmarkt kan worden verlicht. In Luyksgestel neemt de woningvoorraad van WSZ toe door de overname van de Vestia-woningen. Daarnaast worden er volgend jaar in heel de Kempen sociale huurwoningen opgeleverd en worden er nieuwbouwplannen gemaakt voor de jaren daarna. Opvangen van de vergrijzing Het aantal ouderen neemt toe. Samen zoeken de partijen naar mogelijkheden om mensen zo lang mogelijk zelf-

standig te laten wonen. Enerzijds door senioren te stimuleren van gezinswoningen te verhuizen naar nultreden woningen. Anderzijds door woningen aan te passen. Herstructurering Er worden daarvoor plannen opgesteld om verouderde seniorenwoningen te renoveren zodat ze aan de eisen van vandaag-de-dag voldoen. Niet alleen wat toegankelijkheid betreft, maar ook ten aanzien van duurzaamheid. De komende jaren gaat het daarbij om een kleine 300 woningen. Leefbare wijken Samen zorgen de partijen ervoor dat huurders van WSZ prettig kunnen wonen in een fijne, veilige en schone leefomgeving. Bijvoorbeeld in de aanpak van overlast wordt intensief samengewerkt. Maar ook op het gebied

van bestrijding van eenzaamheid is samenwerking cruciaal. Een onderwerp dat al aandacht had, maar door de corona-epidemie alleen maar belangrijker is geworden.

Kringloop de Kempen opent nieuwe winkel in Eersel Stichting Kringloop de Kempen zal maandag 17 januari een nieuwe kringloopwinkel openen aan de Lindestraat 49 te Eersel (het voormalige Aldi-pand). Wethouder Beex van duurzaamheid en milieu zal om 10.00 uur de officiële opening verrichten. “Er is duidelijk behoefte aan een kringlooporganisatie in Eersel,” aldus bedrijfsleider Ton Dietvorst. “We zien in onze huidige vestigingen steeds meer klanten en aanbod van spullen uit Eersel.” Uitbreiding met een vierde vestiging in de Kempengemeenten past precies in de ambitie van Kringloop de Kempen, die al vestigingen heeft in Veldhoven, Bergeijk en Waalre. Omdat deze kringlooporganisatie met name draait op de inzet van vele vrijwilligers, is zij voor de nieuwe vestiging nog op zoek naar enthousiaste

mensen die het kringloopbedrijf een warm hart toedragen. Bij interesse kan men contact opnemen via tel. 040-2544334 of even binnenlopen in het nieuwe pand. Missie Het is de missie van Stichting Kringloop de Kempen om werkzaamheden te verrichten die bijdragen aan het welzijn van mens en milieu. Als stichting heeft ze geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan een goed doel. Zo krijgen nog meer mensen een steuntje in de rug en een plek in de samenleving. Kringloop de Kempen is in 2000 gestart met een vestiging in Veldhoven. In 2015 is er een winkel in Bergeijk en in 2017 een winkel in Waalre aan

toegevoegd. Begin 2022 wordt er een winkel in Eersel geopend. Er zijn wekelijks zo’n 180 mensen in de weer om het circulair ambachtscentrum en de 3 huidige kringloopwinkels te laten draaien. Deze groep bestaat uit: vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (o.a. via Ergon, Severinus en gemeenten) onder leiding van een aantal betaalde krachten. Jaarlijks wordt er ca. 900.000 kg spullen ingezameld, wat ongeveer gelijk staat een vermindering van 900 ton aan CO2-uitstoot. Van al die ingezamelde spullen krijgt 90% een verantwoorde herbestemming.

Het lege, voormalige Aldi-pand in Eersel waar Kringloop de Kempen haar vierde winkel opent. Fotocredit: Ton Dietvorst.

Voor het aanleveren van teksten en advertenties: REDACTIE@GIELEN.NL


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 11

NIEUWE KRINGLOOPWINKEL IN EERSEL!

BBL-LEERLING GEZOCHT (4 DAGEN PER WEEK)

Locatie: Bergeijk, omgeving: postcode 5571

Enkele collega’s van Kringloop de Kempen uit Eersel Foto: paulissimo.nl.

Opening Eersel krijgt met ingang van 17 januari weer een echte kringloopwinkel. Stichting Kringloop de Kempen, met vestigingen in Veldhoven, Bergeijk en Waalre, opent er namelijk een nieuwe vestiging aan de Lindestraat 49 (voormalig Aldi-pand). Gezien de corona-maatregelen is het nog wel spannend of we op de 17de écht de deuren kunnen openen. Je bent in ieder geval van harte welkom zodra de seinen op groen staan. Tot die tijd kun je in onze vestiging in Veldhoven wel terecht voor het inleveren van goede tweedehands spullen. Vrijwilligers heel welkom Als kringlooporganisatie zonder winstoogmerk draaien we met name op de inzet van vele vrijwilligers. We zijn heel blij met onze ruim 130 vrijwilligers want ze helpen met allerlei werkzaamheden voor en achter de schermen. Voor de vestiging in Eersel zijn we nog op zoek naar enthousiaste mensen die één of meerdere dagdelen per week in een gezellige sfeer willen werken aan onze doelstellingen voor mens en milieu. Ook staat er nog een vacature open voor een assistent filiaalleider. Ben jij of ken jij iemand die het kringloopbedrijf een warm hart toedraagt? Neem dan contact op via 040 254 43 34 of loop even binnen! Kijk voor actuele informatie over openingstijden, adressen en het laatste nieuws op www.kringloopdekempen.nl.

Brans Metaalbewerking is op zoek naar een gemotiveerde BBL-leerling die kennis in de praktijk op wil doen. Dit betekent bij ons dat je het gehele proces doorloopt; van een plan van aanpak maken tot het afstellen en programmeren van machines. Je gaat simpelweg niet alleen maar op knoppen drukken, maar bent betrokken bij het hele proces. Wat wij zoeken: ✔ Iemand met motivatie en een proactieve houding. ✔ Iemand die feeling heeft voor technisch werk. ✔ Iemand die leergierig van aard is. Wat wij bieden: ✔ een uitdagende leeromgeving. ✔ begeleiding van een ervaren medewerker (Piet Roijmans). ✔ een schone werkomgeving. ✔ 4 dagen aan het werk ✔ 1 dag naar school ✔ 5 dagen per week salaris, en... wij betalen je opleiding! Lijkt het jou leuk om 4 dagen per week te leren binnen ons gemoedelijke familiebedrijf? Neem dan direct contact met ons op! Contactpersoon: Piet Roijmans (0497783094) Industrieweg 24 • NL-5571 LJ • Bergeijk +31 (0)497 573 106 • info@bransmetaalbewerking.nl WWW.BRANSMETAALBEWERKING.NL

Trition is een toonaangevend bedrijf en specialist in het opsporen, beperken en voorkomen van water-, vocht- en klimaatproblematiek. Hiervoor zijn er vier operationele afdelingen met ieder hun eigen specialisme; Lekdetectie, Droogtechniek, Bouwkundig onderzoek en Klimaatbeheersing. Voor ondersteuning van de afdeling lekdetectie zijn wij per direct op zoek naar een kandidaat voor de functie:

Lekkage inspecteur / loodgieter Fulltime Elke dag vertrek je vanuit huis naar klanten om lekkages op te sporen. Hiervoor heb je beschikking over een bus ingericht met de modernste meetapparatuur. Als je in de middag thuis komt van de afspraken ga je de rapporten maken en verzenden naar de opdrachtgevers.

Oktober zoekt vr�willigers!

Taken Opsporen van lekkages met moderne meetapparatuur. Bevindingen omzetten in een rapportage voor de opdrachtgever. Verzenden van de rapportages naar de opdrachtgever. Wie zoeken wij? Belangrijk is dat jij inzicht hebt in installatietechniek en het leuk vindt om te werken met geavanceerde meetapparatuur. Kwaliteit staat voor jouw hoog in het vaandel en je kunt je ontwikkelen als specialist! Je communiceert makkelijk met de klanten en kunt zelfstandig werken. Je beheerst de Nederlandse taal.

Werken als vr�williger b� Oktober is voor alle leeft�den!

Wat bieden wij? Leuke uitdagende baan met toekomstperspectief. Een goed, passend salaris afhankelijk van ervaring. Veel vrijheid.

B� Oktober werken veel professionele zorgverleners, maar gelukkig kunnen w� ook rekenen op de hulp van vr�willigers.

Klinkt deze baan jou als muziek in de oren? Solliciteer dan snel! Stuur een e-mail naar c.monsieurs@trition.nl of bel 06-51635171

Dat het vr�willigerswerk in de ouderenzorg heel divers is en ook heel verschillende mensen aantrekt bew�zen z�. Van jong tot oud, iedereen zet zich in voor onze bewoners!

Heeft u een paar uurtjes per week over en interesse in het vr�willigerswerk? Neem contact op met Marloes of Annet, onze coördinatoren vr�willigers. Tel, 088-245 7795 of coordinatorenvr�willigers@zorginoktober.nl

zorginoktober.nl


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 12

Weer lekker achter uw kleinkinderen aan rennen? MBST is dé behandeling tegen artrose

Meld u aan voor de MBSTinformatie sessies via onze website mbst.nl

Hoe kan MBST helpen

bij artrose?

Artrose is de meest voorkomende gewrichtsaandoening bij volwassenen over de hele wereld. De non-invasieve MBST-Behandeling stimuleert de natuurlijke regeneratieve herstelprocessen van het lichaam en is daarmee gericht op het behoud van het gewricht en het natuurlijke herstel van het kraakbeen.

Wat is

Hoe werkt

de MBSTBehandeling?

Waarvoor is

de MBSTBehandeling?

de MBSTBehandeling?

MBST is dé pijnloze behandeling met

MBST zorgt door het aanwakkeren van

De MBST-Behandeling is geschikt

genezende werking op specieke

de natuurlijke herstelprocessen van het

voor mensen die vanwege de pijnlijke

voortschrijdende degeneratieve aan-

lichaam voor de gerichte aanmaak van

gevolgen van artrose drastisch in hun

doeningen zoals artrose (gewrichts-

spier- & botcellen en de revitalisatie

lichaamsmobiliteit beperkt worden.

slijtage, kraakbeendegeneratie). MBST

van kraakbeencellen. De persoon met

Uiteraard beïnvloedt die beperking

verbetert de kraakbeenlaag en draagt

artroseklachten neemt plaats in of op de

de kwaliteit van leven enorm. MBST

daarmee bij aan een aanzienlijke én

behandelbank om de gerichte MBST-

kan bijdragen aan het herwinnen van

merkbare verbetering van de kwaliteit

Behandeling te ondergaan.

die mobiliteit en daarmee aan het

van leven.

Naast behandelingen tegen artrose is MBST ook een

verbeteren van de kwaliteit van leven.

Wilt u meer informatie over de MBST-Behandeling?

goede behandeling tegen osteoporose, klachten aan de tussenwervelschijven en (sportgerelateerde) blessures zoals spierscheuringen.

MBST BV Fabrieksweg 6, 5531 PP Bladel

Bel ons via

0497-229054

Stuur ons een e-mail

info@mbst.nl

Of kijk op

mbst.nl


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 13

Gemeenteberichten Wil je op de hoogte blijven van wat er in jouw omgeving gebeurt? Op deze pagina(‘s) tref je de wekelijkse gemeenteberichten aan. Meer informatie vind je op www.eersel.nl of schrijf je in voor onze nieuwsbrief via www.eersel.nl/nieuws-en-publicaties. Gemeente Eersel is ook te vinden op social media: Facebook (/gemeenteeersel), Twitter (@gemeersel), LinkedIn en Instagram (@gemeente_eersel). Verder kun je via www.eersel.nl/meld-en-herstellijn een melding doorgeven.

Raadsvergadering BESLUI TE N LI J S T RAAD S VE R G A D E RI NG 21 EN 2 3 D E C E M B E R 2021

De besluiten die genomen zijn in de vergadering van de raad vind je op onze website www.eersel.nl/besluitenraad.

3 januari 2022

12 november 2021

Coronaregels in het primair en voortgezet onderwijs vanaf januari Basisregels voor10iedereen

Vanaf 10 januari 2022 zijn basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs open. Volgens het OMT is dat verantwoord.

De basisregels helpen om besmetting van jezelf en anderen met het coronavirus te voorkomen. Ook als je gevaccineerd bent. Als we onze handen wassen, afstand houden, zorgen voor voldoende Primair onderwijs Voortgezet onderwijs frisse lucht, en ons laten testen en thuisblijven bij klachten, worden minder mensen besmet. Alle leerlingen kunnen volledig naar school.

Alle leerlingen kunnen volledig naar school.

Medewerkers houden (waar het kan) 1,5 meter afstand van elkaar. Leerlingen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar en medewerkers.

Medewerkers houden (waar het kan) 1,5 meter afstand van elkaar. Leerlingen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar en medewerkers.

Alle medewerkers en leerlingen van groep 6, 7 en 8, krijgen het advies om zichzelf 2 keer per week te testen met een zelftest.

Alle medewerkers en leerlingen, krijgen het advies om zichzelf 2 keer per week te testen met een zelftest.

Wassen

.

Was vaak en goed je handen.

Afstand

Leerlingen en medewerkers met klachten blijven thuis en laten zich testen bij de GGD of doen een zelftest.

Leerlingen en medewerkers met klachten blijven thuis en laten zich testen bij de GGD of doen een zelftest. .

COMMI S S I E AVO ND 11 J ANU ARI 2022 O M 2 0 .0 0 U U R

Waar mogelijk komen leerlingen zoveel mogelijk zelf naar school.

Verschillende klassen blijven zoveel mogelijk gescheiden.

(ter voorbereiding op de raadsvergadering van 25 januari 2022)

Verschillende klassen blijven zoveel mogelijk gescheiden.

Commissieavond

De vergadering vindt online plaats en is live te volgen via www.eersel.nl/internetuitzendingen, of op een later moment te bekijken. Onderwerpen: • Bestemmingsplan Buitengebied, herziening Breemakkerweg 5 te Knegsel • Raadsvoorstel AED’s in het buitengebied van de gemeente Eersel • Werkprogramma 2022 en Ambitiedocument Metropoolregio Eindhoven • Controleprotocol en normenkader accountant Inspreken Wil je inspreken op een van de agendapunten neem dan contact op met de griffie per email via griffie@eersel.nl of telefonisch via (0497) 531 300. De voorlopige agenda met bijbehorende stukken en de voorwaarden om gebruik te maken van het spreekrecht vind je op onze website www.eersel.nl/vergaderkalender. Wil je de agenda met bijbehorende stukken op papier inzien? Maak hiervoor een afspraak maken bij de griffie op bovengenoemde contactgegevens. gemeente

Eersel

Hoest en nies in je elleboog.

Scholen spreiden pauzes en brengen looproutes aan.

Draag een mondkapje waar dat verplicht is.

Medewerkers die niet op school hoeven te zijn, werken vanuit huis. Vergaderingen zijn online. Ouders of verzorgers komen niet in de school, tenzij dit echt niet anders kan. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 en medewerkers dragen een mondkapje als zij zich door de school bewegen, in de klas mag het mondkapje af.

Medewerkers die niet op school hoeven te zijn, werken vanuit huis. Vergaderingen zijn online. Ouders of verzorgers komen niet in de school, tenzij dit echt niet anders kan.

Geef elkaar de ruimte.

Leerlingen en medewerkers dragen een mondkapje als zij zich door de school bewegen. In de klas mag het mondkapje af.

Zorg voor voldoende frisse lucht.

Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen.

Laat een huis of gebouw goed doorluchten.

BELANGRIJKE DATA VOOR KANDIDAATSTELLING GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

06-12444645 (Alleen WhatsApp) gemeente@eersel.nl www.eersel.nl GemeenteEersel

gemeente_eersel

Schud geen handen.

Testen

Bezoekadres: Dijk 15, 5521 AW Eersel Postadres: Postbus 12, 5520 AA Eersel Telefoonnummer: (0497) 531300

gemeersel

Scholen spreiden pauzes en brengen looproutes aan.

Luchten

Zet ramen of ventilatieroosters open.

De gemeente

Houd 1,5 meter afstand.

Op maandag 31 januari 2022 vindt de kandidaatstelling plaats voor de leden van de raad van de gemeente Eersel. Op die dag leveren politieke partijen bij het centraal stembureau van de gemeente hun kandidatenlijst in.

Meer informatie: rijksoverheid.nl/corona-onderwijs Ontvang geen bezoek. of bel 0800-1351

Blijf thuis tot je de testuitslag weet.

De gemeente

Het inleveren van de kandidatenlijsten kan tussen 09.00 en 17.00 uur bij team verkiezingen, Dijk 15 in Eersel.

HEB JIJ EEN ID EE VO O R JO UW D O RP?

Voorinlevering van de kandidatenlijsten Om er zeker van te zijn dat bovengenoemde stukken voor de kandidatenlijst helemaal in orde zijn kunnen politieke partijen vanaf 10 januari 2022 contact opnemen met team verkiezingen voor het maken van een afspraak voor een voorinlevering. Je kunt ons mailen op verkiezingen@eersel.nl.

De gemeenteraad heeft besloten ook de rijksoverheid.nl/basisregels komende jaren geld beschikbaar te stellen of bel 0800-1351 voor initiatieven die de leefbaarheid en sociale betrokkenheid in onze dorpen, of de hele gemeente, ten goede komen. Initiatieven die vanuit de inwoners komen en waarbij praktische of financiële hulp welkom is.

Meer informatie Wil je meer informatie over de kandidaatstelling en de in te leveren stukken? Neem dan contact via bovengenoemd e-mail adres.

Dorpen Maken Het Verschil gaat door! Meer informatie:

Dorpen Maken Het Verschil Eersel bestaat uit 6 actieve, fijne dorpen. Ieder dorp heeft daarbij zijn eigen kracht en uitstraling. Ieder dorp en inwoner maakt het verschil. Iets waar we trots op zijn en graag zo willen houden. Vervolg zie volgende pagina.


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 14

De gemeente

Ondernemers

Loop je al een tijdje met een idee rond voor jouw dorp? Of ben je al zo’n initiatiefnemer? Het is goed denkbaar dat met een beetje hulp jouw initiatief te realiseren is en het nóg fijner is om te wonen, werken en recreëren. Kijk voor meer informatie op: www.eersel. nl/dorpen. Of neem met vragen contact op met Arian Wouters, onze medewerker Dorpsparticipatie, via telefoonnummer (0497) 531 300 of a.wouters@eersel.nl.

De gemeente REINIG I N G E N I N S P E CT I E RIOL E R I N G VE S S EM

Van 17 januari tot en met 25 februari reinigt en inspecteert de firma Coppelmans Ontstopping en Reiniging (COR) de riolering in Vessem. Ze informeren de inwoners van de straten waaraan gewerkt wordt voorafgaand aan de werkzaamheden. De werkzaamheden • De riolering wordt gereinigd met water onder hoge druk. Hierdoor is het mogelijk is dat je binnenriolering leeggezogen wordt of een ogenblik onder druk komt te staan. Een leeggezogen binnenriolering veroorzaakt een rioollucht in huis. Dit kun je verhelpen door alle wasbakken en afvoerputjes vol te laten lopen met water. • Door de druk op de binnenriolering is het mogelijk dat er water omhoog komt of dat het toilet en de gootsteen borrelen. Sluit het deksel van het toilet met een handdoek onder de bril en eventueel een emmer water hier bovenop. Hiermee voorkom je dat er water op de vloer komt. • Bij de werkzaamheden zijn één of twee vrachtwagens en een inspectiewagen nodig. Dit kan enige verkeershinder opleveren. Wij vragen hiervoor je begrip. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met mevrouw Grob (r.grob@eersel.nl) of de heer Hofhuis van de gemeente Eersel via telefoonnummer (0497) 531300.

Verkeer T IJDELI J KE B YPA SS PROVI N C I A LE W E G N397

ONDER NEMER SPEILING 2 0 2 2

KE R S T B O M E N

Ondernemers zijn van groot belang voor de gemeente Eersel. Ons motto ’Kempisch wonen in een wereldregio’ danken wij namelijk onder andere aan de economische bedrijvigheid in de gemeente. Als gemeente hebben we een dienstverlenende taak. We stellen ons continu de vraag hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Ben jij ondernemer? Dan horen wij graag hoe tevreden jij bent over onze dienstverlening en wat nog beter kan.

Net zoals de voorgaande jaren zamelen we ook in 2022 kerstbomen in. Vanaf 3 januari tot en met vrijdag 14 januari 2022 kun je jouw kerstboom gratis inleveren op de volgende locaties:

Enquête ondernemerspeiling Binnenkort ontvang jij als ondernemer van ons een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête. Dit onderzoek doen we in samenwerking met onderzoeksbureau PON. De resultaten van deze peiling geven inzicht in hoe we verbeteringen kunnen doorvoeren in de dienstverlening en het beleid. Zo proberen wij bij te dragen op een prettig ondernemersklimaat in onze gemeente. We hopen op veel deelnemers.

De gemeente GOE D E V OOR NEMENS; L AT E N WE K IJ K EN NAAR WAT E R ALLEMAAL WÉL K AN!

Werkzaamheden en omleiding De Provincialeweg N397 wordt voor het doorgaande verkeer afgesloten tussen de rotonde aan Schadewijkstraat/Schadewijk (Eersel) en de rotonde Eikestraat Enderakkers (Bergeijk) tussen 21.00 uur en 5.00 uur. We leiden het verkeer tijdens de afsluiting om via Schadewijk (Eersel) en Eikestraat (Bergeijk). Het is mogelijk dat de afsluiting vanwege de weersomstandigheden een of meerder nachten wordt verplaatst.

Eersel: Parkeerplaats achter zwembad. Eersel: Hoek Gaobertstraat Mgr de Haastraat. Eersel: Hoek Voortseweg/Pankenstraat. Duizel: Dorpsplein Smitseind. Steensel: Dorpsplein Frans van Nunenstraat. Knegsel: Dorpsplein ’t Groen. Wintelre: Dorpsplein Akkerweg. Vessem: Evenementen terrein nabij de Merel.

30 km zone Aantal bekeuringen: 2 Weg: Riethovenseweg Steensel Soort controle: Snelheidscontrole in 30 km zone Aantal bekeuringen: 8 Weg: Stokkelen Eersel Soort controle: Snelheidscontrole Aantal bekeuringen: 4 Weg: Het Groen Knegsel Soort controle: Twee keer een snelheidscontrole Aantal bekeuringen: 8 Weg: A67 Soort controle: Inhaalverbod voor vrachtauto’s Aantal bekeuringen: 4

Openbare bekendmaking Bouwzaken

RECHTSGELDIGE BEKENDMAKING VERGUNNINGEN, MELDINGEN EN ONTHEFFINGEN VIA INTERNET

Heb jij een goed voornemen voor je dorp, club of vereniging? Als gemeente hebben wij de be-schikking over coronagelden. Deze zetten we onder andere in om verenigingen en clubs een hart onder de riem te steken. Daarnaast willen we dit geld ook inzetten voor activiteiten die nog wél mogelijk zijn binnen de huidige coronamaatregelen. We hebben er allemaal last van: alle leuke activiteiten, evenementen, mooie samenkomsten en tradities gaan vanwege corona niet door. Het blijft de komende tijd spannend wat nu uiteindelijk door kan gaan en wat niet. Met z’n alle moeten we ons behoorlijk inhouden en dat doen we! We tonen in Eersel name-lijk veel veerkracht en geduld, daar zijn we enorm trots op! Heb jij een goed voornemen met je dorp, club of vereniging? Dien jouw activiteit uiterlijk 21 januari in, zodat we ons kunnen verheugen op iets leuks. Zo brengen we samen wat glans aan in het nieuwe jaar.

In de nacht van maandag 10 januari op dinsdag 11 januari 2022 sluiten we tijdelijk een bypass aan op de Provincialeweg N397 ter hoogte van de aansluiting Boevenheuvel - Heuvelweg. Deze bypass is nodig om het verkeer om te leiden langs de bestaande Provincialeweg N397, zodat we een nieuwe rotonde kunnen aanleggen.

• • • • • • • •

Onze spelregels… • Het initiatief is afkomstig vanuit een club of vereniging • Inwoners kunnen meedoen • Het initiatief is coronaproof • De activiteit wordt in het 1e kwartaal van 2022 georganiseerd Meer informatie en de oproep van de burgemeester op: eersel.nl/goedevoornemens

Openbare bekendmaking VERKEERSCONTROLES IN WEEK 50

Weg: Schadewijkstraat Eersel Soort controle: Snelheidscontrole 50 passanten Aantal bekeuringen: geen Weg: Johannes de Kortstraat Eersel Soort controle: Snelheidscontrole in

De gemeente Eersel maakt alle officiële bekendmakingen en kennisgevingen van vergunningen, meldingen en ontheffingen digitaal bekend in het elektronisch gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl. Onderstaande verkorte berichten over omgevingsvergunningen en ruimtelijke plannen bieden wij voorlopig als service. De digitale versie is rechtsgeldig. Via de website van officiële bekendmakingen kun je je gratis aanmelden voor automatische meldingen voor berichten uit jouw buurt. Verleende omgevingsvergunningen: Duizel - Het Bugtje 4 in Duizel, afwijken van het bestemmingsplan voor het tijdelijk bewonen van een unit Datum besluit: 08-12-2021 Eersel - Lindehof N 13 in Eersel, wijzigen van de kozijnen Datum besluit: 08-12-2021 - Padakker 16 in Eersel, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning Datum besluit: 08-12-2021 - Roten 11 in Eersel, bouwen van een woning ter vervanging van Roten 9 Datum besluit: 09-12-2021 - Spijkert 6 in Eersel, bouwen van een woning en bijgebouw en het tijdelijk bewonen van een bestaand bijgebouw Datum besluit: 09-12-2021 - Boksheide 8 in Eersel, afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van een garage Datum besluit: 20-12-2021 - Markt 3 in Eersel, intern verbouwen van een restaurant Datum besluit: 23-12-2021 - Stelt 34 in Eersel, uitbreiden en verbouwen van een woning en het wijzigen van de gevels Datum besluit: 22-12-2021 - Van der Zandenstraat 29 in Eersel, wijzigen van de voorgevel van een woning Datum besluit: 23-12-2021

Wintelre - Oirschotsedijk 9066 in Wintelre, bouwen van een recreatiewoning Datum besluit: 08-12-2021 Vessem - Heikesestraat 10A in Vessem, vergroten van het terras en wijzigen van nevenactiviteiten Datum besluit: 28-12-2021 Wintelre - Oirschotsedijk 9 en 9A in Wintelre, verbouwen van de bestaande kantine/winkel naar twee recreatie-appartementen Datum besluit: 28-12-2021

Openbare bekendmaking Ruimtelijke plannen

De volgende plannen liggen ter inzage: Eersel - Ontwerpbestemmingsplan Rosheuvel 7, Eersel, inclusief omgevingsvergunning bouwen. Het bestemmingsplan maakt in plaatst van een grondopslagbedrijf 28 woningen mogelijk. (tot 23 december 2021) - Vastgesteld bestemmingsplan Eersel, herziening Postelseweg 60. Het plan voorziet in de bouw van vier woningen, waarvan 3 door middel van ruimte-voor-ruimte en één ter vervanging van de bestaande woning. Ook de ontheffing hogere grenswaarde ligt ter inzage. (tot 17 februari 2022) - Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, herziening Hazenstraat 11(a) en ong. Eersel. Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van een nieuwe woning en een boerderijsplitsing mogelijk. (tot 17 februari 2022). Vessem - Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied, herziening Meerven 6-6a te Vessem. Het bestemmingsplan voorziet in het wegbestemmen van het agrarische bedrijf en voorziet in twee wijzigingsbevoegdheden voor woningen. (tot 27 januari 2022) De volgende visies zijn vastgesteld - Visie Buitengebied 2.0, deze visie is een uitwerking van de Omgevingsvisie 1.0, waarin de lijnen worden uitgezet voor het buitengebied. Ook zijn de volgende visies ingetrokken: de visie Buitengebied 1.0, de structuurvisie 2011 en de StructuurvisiePlus. - Omgevingsvisie 2.0, dit bevat de hoofdlijnen van het beleid voor de fysieke leefomgeving. Buitengebied - Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2017, tweede herziening. Het plan maakt een aantal ontwikkelingen mogelijk en verbetert het bestemmingsplan Buitengebied 2017, zoals vastgesteld op 3 juli 2018 en op 29 januari 2019 (de eerste herziening). (tot 17 februari 2022). Eersel, 7 januari 2022


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 15

Begroting 2022 In dit overzicht zie je wat de inkomsten en uitgaven van de gemeente Eersel zijn. Ook hebben we in beeld gebracht wat 2022 voor je portemonnee betekent. De volledige begroting kun je lezen op www.eersel.nl/begroting­2022

Het college van burgemeester en wethouders

De gemeente Eersel is een financieel gezonde gemeente

Uitgaven

Inkomsten €31

miljoen

Inkomsten vanuit het Rijk

€8,9

+

€20,5 miljoen

€51,5

Maatschappelijke dienstverlening en gezondheid .. € 11.600.000 Vrijwilligers / Voorzieningen jeugd en jongeren / ouderen, chronisch zieken en gehandicapten / Sociaal cultureel werk / Volksgezondheid

miljoen

Onderwijs en educatie ............................................ € 1.400.000 Wettelijke onderwijstaken / Lokaal onderwijs / Volwasseneneducatie

Totale inkomsten

Ruimtelijke ordening en volkshuisvesting ........... € 10.800.000 Bouwen en wonen / Woonomgeving en leefmilieu / Planologie

Lokale heffingen 2022

miljoen

miljoen

Sociale voorzieningen ............................................. € 7.100.000 Werk / Inkomen / Allochtonen

=

Andere inkomstenbronnen zoals lokale heffingen, bouwgrond­ exploitaties, reserves en overige

€51,1

Milieu ........................................................................ € 4.300.000 Voorkomen vervuiling / Milieuzorg

Onroerende zaakbelasting (OZB)........................ € 4.100.000

Veiligheid .................................................................. € 1.700.000 Sociale veiligheid / Brandveiligheid, hulpverlening, rampenbestrijding

Afvalstoffenheffing ............................................. € 1.200.000 Rioolrechten ........................................................ € 2.200.000

Verkeer en vervoer .................................................. € 3.500.000 Bereikbaarheid / Verkeersveiligheid

Toeristenbelasting .................................................. € 500.000

Cultuur, sport en recreatie ...................................... € 1.800.000 Sport en recreatie / Kunst en cultuur

Leges omgevingsvergunningen ............................. € 700.000 Overige leges .......................................................... € 200.000

Economische structuur ............................................... € 600.000 Bevorderen economie, bedrijvigheid / Privaatrechtelijke eigendommen / Toerisme en recreatie Bestuur en organisatie (overhead)......................... € 8.200.000

Wat betekent het voor je portemonnee in 2022? Onroerende zaakbelastingen

2021

2022

Uitgangspunt is een WOZ­waarde van een gemiddelde woning (in 2021 € 348.000 en in 2022 € 401.940)

€287,31 2021

€291,62 2022

Uitgangspunt is een meerpersoonshuishouden (waterverbruik tussen de 100 m3 en 350 m3)

€148,43

€310

€146,36

€310

1, 5 %

Een stijging van

Een stijging van

0,0%

Afvalstoffenheffing

Rioolheffing

2021

2022

Een stijging van

1,41%

Uitgangspunt is het gemiddeld aantal ledigingen per huishouden (in 2021 en 2022 4.7 ledigingen restafval en 6.8 ledigingen GFT)

Speerpunten 2022 Leefbaarheid van de kernen

Bouwen, bouwen, bouwen...

Iedereen doet mee

Voorzieningen zorgen voor leven. Met VisitEersel werken we aan een nieuwe fietsroute. We activeren inwoners te komen met initiatieven. We maken het gebruik van gemeentelijke accommodaties voor verenigingen zo aantrekkelijk mogelijk. Andere speer­ punten zijn het Kempenmuseum en het zwembad.

Bouwen gaat natuurlijk nooit snel genoeg, dat realiseren we ons. Er moet beweging komen in de woningmarkt, daarom werken we continu aan een gevarieerd aanbod aan woningen in ieder dorp in onze gemeente. We willen in de komende vijf jaar gemiddeld 110 woningen per jaar opleveren.

In Eersel staan we voor je klaar als dat (tijdelijk) niet lukt vanwege sociale­, geestelijke­ of lichamelijke beperkingen. We staan voor goede zorg, maar zetten ook in op preventie. Met een sterk vrijwilligers­ netwerk, jeugdcoach, goede begeleiding bij inburgering of bijvoorbeeld digitale vaardigheidstraining.


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 16

Kringloop de Kempen schenkt 10.000 euro aan Goede Doelen De opbrengst van de ‘goede doelen veiling’ van eind oktober, was na aftrek van kosten € 8100,-. Uit haar eigen goede doelen-budget vulde Kringloop de Kempen dit bedrag aan tot € 10.000,-. Dit totaalbedrag werd verdeeld onder een selectie van lokale goede doelen uit Veldhoven, Bergeijk en Waalre, het werkgebied van Kringloop de Kempen. Bieders konden op de veiling hun favoriete doel aankruisen. Op basis van de aangegeven voorkeuren werd het bedrag van € 10.000,- verdeeld. In Bergeijk kregen de volgende goede doelen een bedrag overhandigd: • •

Voedselbank Bergeijk Vluchtelingenwerk Bergeijk

Nieuwe veilingspullen welkom “De veiling heeft een mooi bedrag opgeleverd voor het goede doel. Dit is mogelijk gemaakt door de gunners, die ons bijzondere spullen ter beschikking stellen, de kopers, die de spullen een tweede leven gunnen, en de vele

vrijwilligers achter de schermen”, aldus bedrijfsleider Ton Dietvorst. Hij laat doorschemeren dat nieuwe veiling-waardige spullen al heel welkom zijn. De veiling van volgend jaar zal waarschijnlijk al in het voorjaar worden georganiseerd, waardoor er minder tijd is om 125 bijzondere items te verzamelen. Geen winstoogmerk Stichting Kringloop de Kempen schenkt al vele jaren aan lokale goede doelen. En ‘lokaal’ betekent in de gemeenten van de vestigingsplaatsen: Veldhoven, Bergeijk en Waalre. “Als stichting hebben wij geen winst­ oogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan een goed doel,” legt Dietvorst uit. “Zo kunnen we nog meer mensen een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze meedoen.” Missie Kringloop de Kempen Het is de missie van Stichting Kringloop de Kempen om werkzaamheden te verrichten die bijdragen aan het

welzijn van mens en milieu. Kringloop de Kempen is in 2000 gestart met een vestiging in Veldhoven. In 2015 is er een winkel in Bergeijk en in 2017 een winkel in Waalre aan toegevoegd. Medio januari 2022 wordt een vierde kringloopwinkel in Eersel geopend. (zie persbericht van 16 december 2021) Er zijn wekelijks zo’n 180 mensen in de weer om het circulair ambachtscentrum, dat alle ambachtslieden samen vormen, en de 3 kringloopwinkels te laten draaien. Deze groep bestaat uit: vrijwilligers, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (o.a. via Ergon, Severinus en gemeenten) onder leiding van een aantal betaalde krachten. Jaarlijks wordt er ca. 900.000 kg spullen ingezameld, wat ongeveer gelijk staat een vermindering van 900 ton aan CO2-uitstoot. Van al die ingezamelde spullen krijgt 90% een verantwoorde herbestemming. In verband met de lockdown zijn al onze vestigingen gesloten tot 14 januari 2022. De afgiftestations voor

Ber Timmermans van Voedselbank Bergeijk (links) en Wendy Smolders (rechts) van Vluchtelingenwerk Ber­geijk ontvangen de cheque uit handen van filiaalleider Josephine Muller. Fotocredit: Ton Dietvorst. kleine spullen in Bergeijk en Waalre zijn tot 10 januari gesloten. Maar het afgiftestation in Veldhoven is beperkt open. (maandag t/m donderdag van

9.00-16.30 uur) Ook blijft de ophaaldienst actief en worden de kledingcontainers in de gemeente Bergeijk en Waalre gewoon geleegd.

Overname Vestia woningen Bergeijk definitief

Woningbelang en Woningstichting de Zaligheden verwelkomen huurders per 1 januari 2022 Eindelijk duidelijkheid voor de huurders van Vestia in Bergeijk. Na een intensief verkooptraject is de overname van de 445 woningen per 1 januari 2022 definitief. Woningbelang is vanaf die datum eigenaar van de 359 woningen in Bergeijk, Woningstichting de Zaligheden (WSZ) van de 86 woningen in Luyksgestel. Voor de huurders betekent dit perspectief voor de toekomst. Hun nieuwe verhuurders gaan, mede door de financiële bijdragen van gemeente Bergeijk en provincie Noord-Brabant, aan de slag met onderhoud en verduurzamen van de woningen. Directeur-bestuurders Maarten Meulepas van Woningbelang en Chris Theuws van WSZ vinden het fijn om de huurders welkom te kunnen heten. Hun organisaties zijn al maanden bezig met de voorbereidingen. Maarten Meulepas: “Vanaf 1 januari kunnen de huurders in Bergeijk bij ons terecht met reparatieverzoeken en overige vragen. We hebben een team klaar staan dat alle nieuwe huurders in Bergeijk wil bezoeken. Zodat we kennis kunnen maken én hun woningen kunnen bekijken. We hebben enige tijd nodig om een goed beeld te krijgen wat er allemaal moet gebeuren aan de woningen. Daarna maken we een plan van aanpak en kunnen we de huurders laten weten wat we gaan doen en in welke volgorde. Ik weet dat er ook vragen leven bij de huurders wat er met hun huurprijs gaat gebeuren. Daar kan ik geen eenduidig antwoord op geven, omdat de situatie voor de ene huurder anders is dan voor de andere. Ons team dat de kennismakingsgesprekken gaat voeren, kan alle vragen van huurders beantwoorden. Ik beloof in ieder geval dat wij de kwaliteit van de woningen in lijn gaan brengen met de huurprijzen. En als we excessieve huren tegenkomen, bekijken we per adres hoe we maatwerk kunnen leveren.” Chris Theuws vult aan: “Ook wij staan in de startblokken om de huurders in Luyksgestel welkom te heten in het

nieuwe jaar. Dat doen wij ook met kennismakingsgesprekken bij onze huurders. Begin 2022 nemen wij telefonisch contact op met alle huurders in Luyksgestel. Tijdens het gesprek krijgen zij de mogelijkheid tot het stellen van allerlei vragen. Het belang van de huurders heeft voor ons altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom vinden wij het extra fijn dat de overname voor het einde van dit jaar rond is. En dat hebben wij niet alleen gedaan. Trots ben ik op de samenwerking met Woningbelang, Vestia, gemeente Bergeijk, provincie Noord-Brabant en de woningcorporaties in de Metropool Regio Eindhoven. Een mooie afsluiting van dit jaar.” Ook Vestia is tevreden met de verkoop van haar woningbezit in Bergeijk. Arjan Schakenbos, voorzitter van de raad van bestuur van Vestia, over de verkoop: “Wij zien in Woningbelang en WSZ betrokken woningcorporaties met veel ervaring in de regio de Kempen, Valkenswaard en Bergeijk, die zich inzetten voor hun huurders en vastgoed. Dankzij de verkoop komt er perspectief voor de volkshuisvestelijke opgave in Bergeijk, neemt onze leningenportefeuille af en kunnen we ons nog meer richten op onze kerngemeenten Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.” Overname Bergeijk onderdeel van de oplossing Vestia verkeert sinds 2012 in financiële problemen. De laatste jaren is landelijk gewerkt aan een pakket van structurele oplossingen. De verkoop van de 445 woningen in Bergeijk is daar onderdeel van. De overname van de woningen was complex. De door het ministerie van Binnenlandse Zaken aangesteld bestuurlijk regisseur Hamit Karakus: “Vestia, gemeente Bergeijk, de provincie Noord-Brabant en corporaties Woningbelang en WSZ hebben zich tot het uiterste ingespannen om tot een overeenkomst te komen. Dat vergt bestuurlijk lef en een warm hart voor de volkshuisvesting.

De huurders hebben lange tijd in onzekerheid gezeten, maar dankzij wilskracht en een constructieve houding van alle betrokkenen is er het afgelopen jaar tempo gekomen in het proces tot overname. Het resultaat is dat huurders weer perspectief hebben richting de toekomst. En daar doen we het uiteindelijk voor.” Overname was complexe opgave Op 12 mei 2020 tekenden minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en alle betrokkenen een bestuurlijk akkoord voor de overname van het Vestia bezit in zes gemeenten, onder andere Bergeijk. Daarmee gaven alle betrokken partijen aan de overname van het Vestia bezit voor het behoud van voldoende sociale huurwoningen in Bergeijk als een gedeelde verantwoordelijkheid te zien. Ruim anderhalf jaar was er nodig om het complexe volkshuisvestelijke probleem samen op te lossen. Er bestond een groot verschil tussen de verkoopprijs tegen marktwaarde van de Vestia woningen en het bedrag dat Woningbelang en WSZ konden betalen zonder dat hun investeringscapaciteit onder druk zou komen te staan. Daarop besloten gemeente Bergeijk en provincie Noord-Brabant de corporaties financieel te steunen. Dit resulteerde uiteindelijk in een lening van de provincie van 45 miljoen. Gemeente Bergeijk draagt bij met in totaal 1,5 miljoen. Het geld kan worden besteed aan onderhoud, verduurzaming en de bouw van 200 nieuwe sociale huurwoningen in de gemeente Bergeijk. Goede samenwerking absoluut noodzakelijk Provinciale Staten stemden op 3 december in met de bijdrage van de provincie. Gedeputeerde Erik Ronnes: “Dit is een goed voorbeeld van hoe de provincie langszij kan komen bij gemeenten en van hulp kan zijn. Het is ook duidelijk een dossier waarbij samenwerking een absolute noodzaak

is gebleken om tot de oplossing te komen. En die is er. De provincie heeft met een lening meerdere doelen kunnen bereiken: rendement halen uit de Essentgelden en een belangrijke bijdrage leveren aan een maatschappelijke opgave. Het onderschrijft bovendien het streven van de provincie om in Brabant een grote variëteit aan woningaanbod te hebben en het is een investering in duurzaamheid.” De gemeenteraad van Bergeijk ging op 30 september al akkoord met de

financiële hulp die Bergeijk wilde leveren. Wethouder Marko van Dalen: “De overname van de Vestia-woningen door Woningbelang en WSZ is een belangrijke stap in een complex dossier. Voor de huurders betekent deze overname dat zij weer vooruit kunnen kijken. Er zijn goede afspraken gemaakt over het verduurzamen van de woningen en de realisatie van nieuwe woningen. Wij hebben vertrouwen in de samenwerking en de toekomstplannen van Woningbelang en WSZ. Op naar 2022!”

Voor het aanleveren van teksten en advertenties:

REDACTIE@GIELEN.NL

Draag bij aan de oplossing voor Parkinson.

Steun het wetenschappelijk onderzoek. Op dit moment telt Nederland ruim 55.000 Parkinsonpatiënten. Dit aantal verdubbelt zich de komende 10 jaar, is de sombere prognose. Tegelijk zien we een alarmerende stijging onder dertigers en veertigers. Stichting ParkinsonFonds financiert al 20 jaar medisch-wetenschappelijk onderzoek. Dit is de enige weg naar een geneesmiddel voor deze ingrijpende ziekte.

www.parkinsonfonds.nl • NL10 ABNA 0504 201 530


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 17


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 18

Certificaat behaald bij PHV ‘Mijn hond Cultuurhuis Wie heeft er werk van Frits Wichard sr.? als vriend’ uit Riethoven (1907 – 1976)

Vanaf 1937 verzorgde Wichard vooral tot de jaren zestig een groot deel van de ontwerpen, die door De Ploeg werden geproduceerd. Hij bleef in dienst van De Ploeg tot aan zijn pensioen in 1972. Naast het ontwerpen van textiel heeft hij zich dan ook gedurende zijn gehele leven beziggehouden met het maken van tekeningen, schilderijen en aquarellen. Als onderwerp voor zijn werk koos hij voornamelijk landschappen, speciaal in en om Bergeijk; daarnaast schilderde hij ook stillevens en portretten, steeds geïnspireerd door het samenwerken met zijn schildermaat Kees Bol. Met hem ging Frits Wichard van 1952 tot omstreeks 1960 elke week op pad om buiten te schilderen. In het Cultuurhuis Bergeijk willen we na ‘Engelen bestaan, echt wel! een tentoonstelling inrichten met werk van Frits Wichard, maar ook van zijn schildermaat Kees Bol. Hebt u werk van één van deze schilders (wat Frits betreft ook werk van zijn De Ploeg-periode als ontwerper) en wilt u die voor een paar maanden in bruikleen afstaan voor de tentoon-

“Als je kanker hebt overleefd, is het nog niet uit je leven.” Op zaterdag 16 oktober heeft Hein van Dijsseldonk met zijn Mechelse herder reu Roy het certificaat Politiehond 1 behaald. Hein is 2,5 jaar geleden gestart met de gehoorzaamheidstraining bij onze vereniging, samen met zijn Mechelse herder reu genaamd Roy. En omdat Roy een aardig staaltje werklust liet zien, wilde Hein graag eens proberen wat ‘er nog meer in zat’ en heeft zich aangemeld bij onze vereniging. Met zijn langere haren en zwart masker is Roy een prachtige hond, en super vriendelijk. Een van de eerste vereisten was dan ook dat het een gewone huishond zou kunnen blijven. De 13-jarige dochter van Hein is namelijk dikke maatjes met Roy en dat moet zo kunnen blijven.

Initieel startte Hein bij het speuren om diezelfde reden, daarbij hoeft een hond niet te leren bijten en hoeft ook geen stelwerk te verrichten. Maar omdat Roy zo graag werkte en ook behoorlijk wat pit liet zien, is Hein uiteindelijk naast het speurwerk ook het PH1 traject gaan beoefenen. Om zo’n hond op te leiden, heb je een aantal zaken nodig: geduld, doorzettingsvermogen en de hulp van andere verenigingsleden.

De visvijver van Bergeijk (met schaduwen van Frits W. en mij). Als Kees Bol zelf naar dit schilderij kijkt, herinnert hij zich het liefst, dat hij met Frits Wichard zo plezierig schilderde als met geen ander van zijn collega’s. Hij begon altijd ‘van voor zijn voeten uit’ te schilderen, vandaar eerst de schaduwen. stelling ‘Frits en Kees’, dan kunt u een e-mail sturen naar jossmeets1946@ gmail.com met vermelding van formaat en een (telefoon)foto, eventueel

een titel of korte beschrijving. Geef dit bericht door aan diegenen, waarvan je weet dat ze een of meer Wichards hebben.

Kanker doet meer met je dan je denkt kwf.nl/hulpnakanker

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Voor Hein was het de eerste keer dat hij een hond getraind heeft in dit programma, en dan is het helemaal knap dat je meteen een keurig certificaat behaald. Als vereniging zijn wij dan ook ontzetten trots op Hein en Roy en wij feliciteren ze van harte!

Leeuw Govani heeft uw hulp nodig

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: · Lotgenotencontact · Voorlichting · Belangenbehartiging · Juridische zaken

Word donateur

WWW.AAP.NL/GOVANI

Kijk voor meer informatie op

www.brandwondenvereniging.nl


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

KLEINTJES HEESTERS AUTOMATISERING vof Computers, randapparatuur en ondersteuning bij al uw pc-problemen, tel. 0497-555977, Stökskesweg 14, Bergeijk. ARNO’S BANDENSERVICE Het adres voor banden, velgen, remmen, uitlaten, accu’s, schokbrekers. Eijkereind 72, Bergeijk, 0625301246. Opslagruimte te huur in Luyksgestel. www.garageboxboseind.nl.

Voor het aanleveren van teksten en advertenties:

REDACTIE@GIELEN.NL

pagina 19 Jansen Auto’s voor een goede gebruikte auto, tevens uw adres voor onderhoud, APK, auto- en ruitschade, banden, velgen en ook aanhangerverhuur. Auto’s gevraagd voor loop of sloop. Stökskesweg 11b, Bergeijk. Tel. 06-55862033. www. jansen-autos.nl. Tijdelijke opslag meubels e.d. nodig. www.toonders.nl/tijdelijkeopslag. Bouw- of verbouwplannen? Voor al uw sloop- en grondwerken, containers groot of klein, minigraven, levering zand, inname snoeihout en puin! Loonbedrijf W. Houbraken bv, Bergeijk, tel. 0497-541748. Te koop: 4 winterbanden op stalen velg, Bridgestone Blizzak LM 25 205/60 R16 92H, slechts 1 seizoen gebruikt. Vraagprijs € 75,-. Tel. 0497-519727. Horloge batterijen plaatsen en rep. van klokken. E. van Baal, horlogemaker, Riethovensedijk 2, 5571 CR Bergeijk. Bellen voor afspraak 0613181157. Pianoles voor alle leeftijden, ook online mogelijk. Alle stijlen, géén theorie nodig. Gratis proefles altijd mogelijk! Interesse? Bel E. Kroon, Eersel, tel. 0497-517112 of ga naar www.­pianolesdekempen.nl.

AanhangerKopen.nl Bergeijk, de goedkoopste aanbieder van aanhangwagens. Alle soorten en maten. Bezoek onze website www. AanhangerKopen.nl of bel 0497555554. Computerproblemen, spyware, virussen (v.a. € 25,- p/u) (gedipl/erv) 06-46266711. www.deproostadministratie.nl Voor het verzorgen van admini­ straties en belastingaangiftes van ZZP en MKB. Detachering is natuurlijk mogelijk. Bel voor een afspraak (ook ’s avonds) 0497555670 of bezoek onze website. Wij halen ijzer en metalen tegen kilo­ prijs bij u op, ook witgoed, tv’s enz. Tel. 06-84265558. Ron’s Tuinonderhoud - tuin onderhoud - tuin aanleg - snoeien en rooien van bomen - kunst gras Tel. 06-20810096 E-mail: ronhof@kpnmail.nl AAN ALLE SINGLES met een oprechte relatiewens: vrijblijvend gesprek, discreet, hoge slaagkans, kleur- stijl& imago adviezen mogelijk. Bel ons en wij leggen jouw puzzel! Kijk op www.xclusivematch.eu of bel 0651286166 (NL) of 0489-454911 (B).

75 RIJBEWIJSKEURING ‘Tijdelijk in Eersel’ . Katinka Verburg (arts). Tel. 06-33878506. Schilderwerk buiten en/of binnen nodig? Bel voor gratis vrijblijvende offerte: Schildersbedrijf P. Kuijken 575083. +

Vijverartikelen en koivoer nodig? Wij verkopen produkten voor visvijver en koivijver. Ook voor aanleg en onderhoud van vijvers en filters. Jos Caeyers vijvers. Voor meer informatie www.joscaeyers.nl of tel. 06-51857686. Makita tools, las-propaangassen. Dagelijks geopend van 9.0017.30 uur. Woensdag gesloten of afspraak. Tel. 0497-541203 of 0653253673. E-mail: Jos@boxho.nl.

Van der Sanden Antennebouw

Voor al uw antennes, masten en satellietontvangst. Neerrijt 43, Luyksgestel Tel. 0497-516430

BOUWTEKENINGEN KOPIËREN? printshop@gielen.nl

alz...

DE HINT

Aanleveren kopij Redactionele kopij en advertenties moeten uiterlijk ‘s maandags om 12.00 uur in ons bezit zijn. Voor kerkberichten en vaste rubrieken gelden andere voorwaarden. Hiervoor zijn speciale afspraken met betrokken kopijleveranciers gemaakt. De redactie behoudt zich ten alle tijden het recht voor om teksten in te korten of niet te plaatsen. Een tekst waarvan de samensteller niet met naam en adres/telefoonnummer bij ons bekend is, wordt in ieder geval niet gepubliceerd. U kunt uw teksten en foto's als volgt aanleveren: • Mailen naar redactie@gielen.nl • Tekst als Word-document of in het e-mail bericht zelf. • Foto’s los bijvoegen in JPG bestand van hoge resolutie min. 200 dpi op ware grootte. Handgeschreven teksten worden niet meer door ons verwerkt. Administratiekosten Opdrachten waarvan het factuurbedrag lager dan  11,50 bedraagt (ook een kleintje!) worden belast met  3,50 administratie­ kosten. Foto's en teksten Foto’s en teksten waarop auteursrechten e.o. copyrights berusten, worden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende, niet geplaatst. Bijgeleverde materialen worden door ons 4 weken bewaard. Deze items dienen te worden voorzien van een afzender middels een opschrift of voorzien van een retourenvelop mét frankering. Verspreiding Ons weekblad is gedateerd op vrijdag. Verspreiding vindt plaats op vrijdag/ zaterdag met een kleine uitloop naar de zondag.

wat

Bezorgklachten Ons weekblad wordt verspreid door Spotta. Klachten kunt u doorgeven per email: weekbladen@spotta.nl Herhaalde klachten kunt u doorgeven aan de heer Van Schaijk, telefoon 0497551777 of per mail: hennie.van.schaijk@gielen.nl Advertenties e.o. teksten die door omstandig­heden niet of foutief geplaatst geven geen recht op schadevergoeding.

je niet meer weet wat je net gelezen hebt? 1 op de 3 vrouwen krijgt dementie. Geef nu voor meer onderzoek, zodat dementie niet jouw toekomst wordt. stopdementie.nu

COLOFON

Redactie-adres Gielen Druk Print Webmedia BV, Bucht 6, 5571 CW Bergeijk, Postbus 63, 5570 AB Bergeijk Tel. 0497-551777 Fax 0497-551776 E-mail adressen Contactpersoon weekbladen hennie.van.schaijk@gielen.nl Digitaal redactie-adres redactie@gielen.nl

Scan de code en doneer gemakkelijk online!

De Hint digitaal bekijken: zie: www.gielen.nl

MENSTRUATIEPRODUCTEN MOGEN GEEN LUXE ZIJN!

HELP ONS! WWW.ARMOEDEFONDS.NL


De Hint no. 1308 - 7 januari 2022

pagina 20

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

Da’s leuk boodschappen doen

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

GRATIS

JUMBO ALTIJD DE GOEDKOOPSTE VAN EERSEL DA’S LEUK BOODSCHAPPEN DOEN Openingstijden:

ma. t/m za. facebook.com/supermarkteersel Willibrorduslaan 8, Eersel Pick up point

www.jumboextra.nl /Jumbojandariseersel

8.00-20.00 uur

zondag

9.00-20.00 uur

Aanbiedingen geldig t/m dinsdag 1 februari 2022.