Page 31

woensdag 12 november 2014

Sport 31

Weekblad De Brug

Groote Lindt legt medekoploper het vuur aan de schenen! Zwijndrecht - In een boeiend gevecht op een ouderwets zeer druk bevolkt sportpark Bakestein heeft Groote Lindt de punten aan medekoploper SC Feyenoord moeten laten. Het werd uiteindelijk 2-4 in het voordeel van de Rotterdammers. Na een sfeervolle opkomst was het een goede openingsfase van Groote Lindt die de burger moed gaf. Gezien de voorgaande uitslagen en verslagen was het afwachten wat de ware kracht van SC Feyenoord was. De openingsfase ging gelijk op en niets wees op een voorsprong van SC Feyenoord. Deze kwam er echter wel. Met een fantastische trap van ca 50 meter werd na balverlies van Groote Lindt gelijk een poging gewaagd die succesvol was. Gehinderd door de laagstaande zon kon keeper Raymond Klootwijk nog wel de vingers tegen de bal krijgen maar was dit helaas onvoldoende en zo was het na circa 10 minuten reeds 0-1 in het voordeel van de gasten. Ook de 0-2 liet niet heel lang op zich wachten en zo was daar de vrees gerechtvaardigd dat de score verder zou oplopen. Gelukkig bleek de maat vol voor Groote Lindt en wierp het de schroom van zich af. Men beet zich in het duel en kreeg de eerste grote 1-op-1 kans waar de keeper van SC Feyenoord nog als winnaar uit de bus kwam. Het was echter bij het volgende

de Lindtse druk uit voetballen. Een uitgelezen mogelijkheid diende zich aan in de vorm van strafschop! Helaas werd deze gestopt door de goalie van SC Feyenoord. Een domper maar Groote Lindt bleef het proberen. Met twee schoten van afstand was men nog dreigend maar de wedstrijd werd uiteindelijk beslist door SC Feyenoord. Een van richting veranderd schot betekende de 2-4 en de beslissing. Hoewel Groote Lindt het zeker nog probeerde zou er geen verandering meer komen in score. In een eerste helft waar SC Feyenoord beter voor de dag kwam en een tweede helft waar Groote Lindt de druk wist op te voeren is het overall gezien een terechte overwinning voor SC Feyenoord. De algehele opinie was wel dat dreigende moment wel raak. Topscoorder Mi- nieuwd of er nog een wedstrijd van gemaakt men het nog wel had willen zien bij 3-3 en dat is al een groot compliment naar Groote Lindt. chael Slingerland zorgde voor de aansluiting zou kunnen worden. en bracht met een diagonaal schot de 1-2 op Dat antwoord liet niet lang op zich wachten. De nederlaag werd gauw opzij gezet want het bord. Reeds in de 55ste minuut was daar door een Groote Lindt had besloten om de perfecte scoSC Feyenoord liet het er niet bij zitten en eigen doelpunt van SC Feyenoord de 2-3 en re van acht gespeeld en 24 punten in de eerste voerde het tempo verder op. Zonder direct kon het weer alle kanten op. De Lindt drong periode niet geruisloos voorbij te laten gaan. tot doelpunten te komen. Ook de thuisclub verder aan en ging op zoek naar de gelijkma- De spelers dienden op het veld te blijven en probeerde daar waar mogelijk dreigend te ker. Daar waar de tegenstander nogal eens na enkele minuten moesten ze door een haag worden maar een sterker SC Feyenoord gaf aangeeft dat er een bus geparkeerd staat voor van Bengaals vuur niet naar de kleedkamers weinig weg in deze eerste helft. Vlak voor rust de goal kon er nu wel een hele bus keren op maar naar twee heerlijke jacuzzi’s in de tent kregen de gasten nog een corner die bij de de helft van Groote Lindt. Het was De Lindt voor de kantine. Op deze wijze werd het eereerste paal ingeknikt werd. Dit betekende een die zocht naar de gelijkmaker en wellicht ste bedankt en was de nederlaag gauw verge1-3 ruststand. In een uitpuilende kantine werd meer. SC Feyenoord maakte een moeilijke ten. In een gezellige drukke derde helft bleef er vervolgens nagesproken en was men be- fase door en kon zich maar moeizaam onder het nog lang onrustig!

sv Conventus begint met een Zaalseizoen Albatros overwinning van start Zwijndrecht - De korfballers van sv Conventus zijn de zaalcompetitie optimaal begonnen door op eigen veld een overwinning te pakken. Conventus gaf tegenstander Badhoevedorp in de tweede helft kortstondig de waan dat er iets in Zwijndrecht te halen viel, maar won uiteindelijk met een ruim verschil. Vooraf was duidelijk Badhoevedorp een tegenstander was waar perse van gewonnen moest worden. Conventus begon scherp aan de wedstrijd en pakte direct in de openingsminuten een 3 - 1 voorsprong. Door de aanvallen slim uit te spelen wist het team de voorsprong vervolgens steeds verder uit te breiden tot een riante 9 - 4 stand in de rust. Het beginsignaal van de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd volledig. Conventus speelde plots erg onrustig en rommelig, terwijl het team ook een gele kaart moest incasseren. Dit gaf de tegenstander de kans om terug te keren in de strijd om de overwinning en met een 11 - 10 stand leek het alle kanten op te kunnen gaan.

Maar na een periode vooral tegen zichzelf te hebben gespeeld wisten de Zwijndrechtse korfballers zichzelf precies op tijd te hervinden en gingen er in de eindfase weer vol voor. Gedurende de slotminuten wist Conventus de voorsprong nog uit te breiden tot 16 – 10, waarmee het toch nog een ruime overwinning zou worden. Scores Conventus Jeroen van de Pol 4x, Niels de Kok 4x, Walter Slingerland 3x, Priscilla Zijlmans 3x, Thomas Streefkerk 1x, Rowy Kiel 1x, Ellen Verschoor 1x.

Zwijndrecht - Het eerste team van de korfbalvereniging Albatros is goed aan het zaalseizoen 2014-2015 begonnen. In de eigen Develsteinhal werd WION met 13-8 verslagen. De wedstrijd in de 1e klasse kende een vermakelijke eerste helft waarbij Albatros verdedigend behoorlijk aan de bak moest.

zich in de tweede helft niet meer verrassen: 1217. Het 4e en 6e kwamen er niet aan te pas en verloren met respectievelijk 19-9 en 16-11. Albatros A1 dat in de zaal weer in de Overgangsklasse speelt moest het al na 10 minuten zonder Michiel den Toom stellen. Toch deed de ploeg niet veel onder tegen het sterke Oranje Wit, maar werden er uiteindelijk teveel fouten gemaakt en te weinig gescoord: 11-14. A2 liet zich afbluffen door Movado A1 en zag een ruime voorsprong verloren gaan: 8-9. A2 scoorde in de tweede helft niet meer en liet zelfs strafworpen onbenut.

Na een kwartier was de Rotterdamse furie getemd en kon de thuisploeg met name dankzij de dames weglopen naar een 10-5 ruststand. In de tweede helft was er voor de toeschouwers jammer genoeg weinig te genieten. Bij Albatros zakten het scorend vermogen en het tempo behoorlijk in en WION was niet meer bij machte om een vuist te maken. Bij 13-8 klonk het laatste Wel winst voor A3 en A4 die keurig hun uitwedfluitsignaal en was de eerste overwinning een strijd wonnen bij Voltreffers 1 en PKC A5. Grote overwinningen voor de jeugdteams D1 (4-14 feit. tegen Vriendenschaar D2), D2 (19-2 tegen HKC Ook Albatros 2 heeft weer eens het zoet van de D2), E1 (4-15 bij Nieuwerkerk E2), E2 (14-7 tegen overwinning mogen proeven. Hard werkend HKC E3) en E4 dat met 16-11 won van ADO E1. werd een 19-14 overwinning geboekt op het Leidse Sporting Trigon 2. De laatste overwinning werd op 6 september genoteerd toen Tempo 2 op het veld verslagen werd. Albatros 3, 4 en 6 moesten op bezoek bij Vlaardingen waar alleen het 3e wist te winnen. Na een snelle achterstand was het 3e van Ronald den Ottelander bij rust al op voorsprong gekomen en liet het