Page 4

StadsNIEUWS

woensdag 4 oktober 2017

StadsNieuws is een uitgave van de gemeente Zwijndrecht | WWW.ZWIJNDRECHT.NL

PAKAAN! Initiatief: Ren Samen Yamen Jaber (29), Mouawya Bekhashi (24) en Mohammed Al Masri (32) uit SyriĂŤ wonen nu in Zwijndrecht. Ze wilden graag kennismaken met en zichzelf presenteren aan Zwijndrecht. Sport verbroedert en daarom namen deze jongens het initiatief voor een hardloopevent. Ze dienden een initiatief in bij PAKAAN! Zwijndrecht wat resulteerde in een prachtige zaterdag (30 september). Wethouder Jolanda de Witte (Sport) gaf aan trots te zijn dat de nieuwkomers in Zwijndrecht het heft in handen hebben genomen om dit mooie sportevenement te organiseren. Samen met Yamen Jaber gaf zij het startsein voor een 2,5 km of 5 km run door Zwijndrecht. De start was bij het Spektakel op het Norderstedtplein. Zij bedankte ook mevrouw Ameling en haar dochter die van dit event een sponsorloop maakten en het sponsorgeld doneerden aan Vluchtelingenwerk.

De wethouder benadrukte in haar toespraak dat Zwijndrecht de afgelopen jaren op een gastvrije wijze veel nieuwe inwoners heeft mogen verwelkomen. De inspanningen van de gemeente zijn erop gericht om hen zo snel mogelijk thuis te laten voelen in Zwijndrecht. De basis (zoals huisvesting, school, ect.) is op orde, maar nieuwkomers hebben ook behoefte aan het opbouwen van een sociale kring en het opbouwen van vriendschappen. Om dat te laten ontstaan, zijn ontmoetingen nodig tussen nieuwkomers en de nu al gevestigde inwoners. Juist sport biedt daar kansen voor. Daarom werd er contact gezocht met de Vivera sportcoaches. Culturele markt Nadat alle hardlopers gefinisht waren, vond binnen in het Spektakel de prijsuitreiking plaats.

Wethouder Jolanda de Witte (Sport) samen met Yamen Jaber (29), Mohammed Al Masri (32) en Mouawya Bekhashi (24), die Ren Samen hebben georganiseerd.

ten leggen en verbinding zoeken met elkaar. Het tweede gedeelte van de middag stond vol- Er waren leuke optredens vanuit verschillende op in het teken van elkaar ontmoeten, contac- culturen. Roderick Harmsen, van RLTSports, verzorgde een geweldige breakdance act en waren er zangers die in het Arabisch en Nederlands een gezamenlijke rap opvoerden.

ting gaf aan deze dag. Kinderen werden geschminkt en konden kleuren. Ook waren er heerlijke hapjes bereid door een Syrische en een Nederlandse kok. Kortom, er was voor ieder wat wils.

Burgemeester Dominic Schrijer was aanwezig en onderstreepte enthousiast dat inwoners met deze initiatieven Zwijndrecht nog mooier maken. Het initiatief werd ondersteund door PAKAAN! van de gemeente Zwijndrecht, Nehemia, Vivera sportcoaches, Vluchtelingenwerk Mevrouw Yvonne Nederend schilderde tijdens Nederland, Stichting Verkeersregelaar, Rode dit middagdeel een mooi kunstwerk, wat ui- Kruis, Spektakel Abd Ahaseeb Alshaar bespeelde de Syrische aoud (muziekinstrument) en was er een optreden van Stichting Kofia, die een traditionele dans opvoerden.

100 fittesten op Vivera Leefstijlmarkt

Energieloket organiseert groepsaankoop zonnepanelen

Op zaterdag 30 september 2017 organiseerden de Vivera Sportcoaches voor de tweede keer de Vivera leefstijlmarkt in het Spektakel. Wethouder Jolanda de Witte (Gezondheid) opende de Leefstijlmarkt en sprak haar waardering uit voor de vrijwilligers die deze dag mede mogelijk maakten. Ook was de wethouder trots om te kunnen melden dat er bijna 100 fittesten afgenomen zouden worden, een verdubbeling van het aantal van vorig jaar.

De zon levert op een gemiddeld dak in Zwijndrecht voor meer dan â‚Ź 450,- aan zonne-energie op. Met zonnepanelen kunt u deze energie zelf opwekken. U bespaart daarmee flink op uw energierekening. En u levert een bijdrage aan een schoner milieu.

Verschillende sportaanbieders, welzijnsorganisaties en voedingsdeskundigen waren op de markt aanwezig. Plezier, gezelligheid en goed advies stonden deze dag centraal op de markt, zowel voor de kraamhouders als de bezoekers. Ellen Breedveld van Fitfor45 zorgde voor een swingende beweegworkshop, waardoor iedereen fit aan de dag begon.

Loopbaanbus: praktische tips over werk Nieuw dit jaar was de Loopbaanbus van 50plus company, die geparkeerd stond voor het Spektakel. In deze bus was een loopbaanadviseur aanwezig, gespecialiseerd in het adviseren van 50-plussers over hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid. Na een rustige start had de adviseur het de rest van de dag druk in de bus. Mensen moesten soms zelfs even wachten, wat laat zien dat de behoefte aan advies groot was. Mocht u naar aanleiding van de Vivera markt met vragen zitten over gezondheid, werk of andere zaken, neem dan contact op met de Vivera sportcoaches via viverasportcoach@ hattricksport.nl of bel 078-6450039.

In samenwerking met het Regionaal Energieloket organiseert de gemeente Zwijndrecht een groepsaankoop van zonnepanelen voor huiseigenaren. In Zwijndrecht zijn veel daken geschikt voor zonnepanelen. Het vergroten van de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie past in de ambitie van de gemeente om in 2050 energieneutraal te zijn. Hoe werkt het? Het Regionaal Energieloket zoekt voor u een betrouwbare installateur in uw omgeving, doet een gratis woningopname en biedt u een scherpe prijs, maatwerk en hoge kwaliteit. Meld u aan voor de groepsaankoop en profiteer van een korting van 10%. U kunt zich vrijblijvend inschrijven via go.regionaalenergieloket.nl/drechtsteden-zon

Fittesten Om een goed beeld te krijgen van de eigen fysieke gesteldheid was het voor inwoners van 60 jaar of ouder en woonachtig in Zwijndrecht mogelijk deel te nemen aan een fittest. Deze fittest geeft inzicht in conditie, kracht en flexibiliteit. Na het deelnemen kregen deelnemers een uitdraai van de eigen resultaten; een persoonlijk beweegadvies. De fittest werd door onze lokale Vivera partner Fysio de Lus verzorgd.

Bezoekers op de leefstijlmarkt

Informatieavond gemeentehuis Wilt u meer informatie over de groepsaankoop zonnepanelen? Kom dan naar

de informatieavond van het Regionaal Energieloket op woensdag 11 oktober in het gemeentehuis van Zwijndrecht. De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Zonnepanelen op uw dak! Doe mee en profiteer van hoge korting

10%

KORTING

www.RegionaalEnergieloket.nl

Weekblad De Brug - week 40 2017 (editie Zwijndrecht)  
Weekblad De Brug - week 40 2017 (editie Zwijndrecht)  
Advertisement