Page 4

StadsNIEUWS

woensdag 20 juni 2018

StadsNieuws is een uitgave van de gemeente Zwijndrecht | WWW.ZWIJNDRECHT.NL

Zaklopen en koekhappen op de buitenspeeldag Veel kinderen uit Zwijndrecht en Heerjansdam mestraat, waar het nog drukker was dan vorige hadden een geweldige middag tijdens de Natio- jaar. De hele straat was versierd en kinderen nale Buitenspeeldag op woensdag 13 juni 2018. konden gebruik maken van een springkussen, zaklopen, Fins kegelen en koekhappen. Ook wethouder Jolanda de Witte mocht meedoen met koekhappen, een leuke herinnering Straten die meededen aan vroeger. Een van de vrijwilligers, Leontien De Kerkweg, Geerestein, Venusstraat, Prins Schreuders, vertelde over de organisatie van Hendrikstraat (voor het Badhuis), Surinaalle leuke activiteiten: “Ik krijg van alles gemestraat, winkelcentrum Kort Ambacht, grassponsord, zelfs de aggregaat. Het scheelt erg in veld Londense Plein, Sweelinckplantsoen/ de kosten als je lekker ‘Ken Tokkelen!” Mendelsohnplantsoen en de Appelgaard in Heerjansdam. Als laatste bezocht de wethouder de activitei-

Wethouder Jolanda de Witte bezocht verschillende straten die meededen aan de buitenspeeldag. Als eerste bezocht zij de activiteiten op de Prins Hendrikstraat bij het Badhuis. Hier waren meer dan honderd kinderen die meededen aan verschillende spelletjes. Voor de kinderen waren er poffertjes en een suikerspin. Ook bracht Jolanda een bezoek aan de Surina-

ten op het grasveld bij het Londenseplein waar veel spelende kinderen, ouders en grootouders genoten van alles wat er te beleven viel zoals een echte bootcamp, vissen, estafette en nog veel meer. Carry Breur die samen met anderen deze leuke middag georganiseerd heeft vertelde: “Geweldig zo veel kinderen! Het lijkt wel een Koninginnedag uit de tijd dat ik kind was”. Wethouder Jolanda de Witte doet mee aan koekhappen in de Surinamestraat. Bezoekers vroegen haar die middag ook of dit misschien wel vaker georganiseerd kon worden. Heerjansdam waren activiteiten georganiseerd De gemeente bedankt alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt! Ook op de andere locaties in Zwijndrecht en waar veel kinderen op af zijn gekomen.

Hockeyvelden Derby op de schop De velden van hockeyclub Derby op Bakestein zijn versleten en moeten gerenoveerd worden. Er komen twee nieuwe watervelden, een zand ingestrooid veld en nieuwe ledverlichting. De werkzaamheden worden momenteel uitgevoerd, zodat bij de start van het seizoen de velden klaar voor gebruik zijn. Investering Hockeyclub Derby is blij dat de velden worden opgeknapt. Het ontwerp is in samenspraak met deze vereniging tot stand gekomen. Naast Zwijndrecht, dragen de gemeente Hendrik Ido Ambacht en de

hockeyclub financieel bij aan de kosten. Een flinke investering, maar met de nieuwe velden kan er weer jarenlang goed en veilig gesport worden! Watervelden Om de trainingscapaciteit bij hockeyclub Derby te vergroten is een tweede waterveld noodzakelijk. Dit omdat zowel de seniorenvrouwen- als mannen hun uitwedstrijden ook op watervelden spelen. Een andere techniek van spelen is vereist ten opzichte van een zand ingestrooid kunstgrasveld. De senioren van hockeyclub Derby kunnen zich zo goed blijven ontwikkelen.

AED bij gemeentehuis dag en nacht beschikbaar! Samen maken we Zwijndrecht 6-minuten-proof Vorige week is de AED bij het gemeentehuis buiten geplaatst. De AED is nu 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar. Een belangrijke stap, want reanimeren redt levens! Bij een hartstilstand is directe hulpverlening in de eerste zes minuten cruciaal om de kans op overleven te vergroten.

zich aangemeld, maar we zijn nog altijd op zoek naar meer vrijwilligers én beschikbare AED’s. Voor een goed dekkend netwerk in alle wijken zijn we vooral op zoek naar AED’s die ook buiten kantoortijd beschikbaar zijn. Juist ‘s avonds en ‘s nachts zijn reanimaties het meest nodig.

Iedereen die kan of wil leren reanimeren/defibrilleren is van groot belang voor het redden van levens. Twee jaar geleden heeft de gemeente Zwijndrecht zich aangesloten bij Stan, the CPR network (voorheen Hartveilig Wonen). Vrijwilligers die kunnen reanimeren worden via dit burgerhulpverleningssysteem door de meldkamer (112) opgeroepen om te beginnen met reanimeren totdat de ambulance ter plaatse is. Met als doel meer levens te redden.

Wethouder Jolanda de Witte: “Ik hoop dat meer bedrijven en organisaties ons voorbeeld volgen en hun AED plaatsen op een plek waar hij 24 uur per dag beschikbaar is. Iedereen, jong en oud, kan ineens in nood verkeren en hulp nodig hebben. Dus ben je inwoner en kan je reanimeren? Of heeft jouw organisatie een AED die beschikbaar is? Meld je aan bij het netwerk. Samen maken we Zwijndrecht 6-minuten-proof!”

Oproep: sluit je aan of verplaats de AED Meer informatie? Kijk op Al bijna 400 mensen in Zwijndrecht hebben https://thecprnetwork.com/nl

Hockeyclub Derby is blij dat de velden worden opgeknapt.

Wethouder Jolanda de Witte (Gezondheid) toont de AED die hangt aan de muur van het gemeentehuis aan de kant van Burgemeester de Bruïnelaan.

Weekblad De Brug - week 25 2018 (editie Zwijndrecht)  
Weekblad De Brug - week 25 2018 (editie Zwijndrecht)  
Advertisement