Page 4

StadsNIEUWS

woensdag 16 mei 2018

StadsNieuws is een uitgave van de gemeente Zwijndrecht | WWW.ZWIJNDRECHT.NL

Obstacle Run Hooge Nesse/ Veerplaat Op vrijdag 25 mei 2018 organiseren de Toppie Er zijn drie Runs: sportcoaches in het kader van ‘Groen Doet Goed’ 1. 16.00 uur Kids Run een stoere obstacle run voor kinderen vanaf 6 2. 17.00 uur Ouder/kind Run (samen met max. jaar uit de gehele regio. 1 ouder) 3. 18.00 uur Team Run. Het team bestaat uit zes Op het parcours van 3 km in natuur- & recrepersonen. Tijdens de run neemt het team atie gebied Hooge Nesse/Veerplaat moeten de een voorwerp mee naar de finish, dit kinderen allerlei uitdagende obstakels overwinvoorwerp mag de grond niet raken. Een nen om de finish te bereiken. Laat uw kinderen oefening van teambuilding! gerust een vriendje of vriendinnetje meenemen, want samen is het toch net iets leuker! Inschrijven? Dat kan via www.toppiecoach.nl. Meer informatie over de run vindt u op Facebook.com/hoogenesse. Deelname is gratis!

Nieuws van de gemeenteraad Dit is een informatierubriek van en onder verantwoordelijkheid van de gemeenteraad.

Praat met de raad Energietransitie, hoe gaan we dat doen.

Fred Loos Fractievoorzitter ABZ

Zoals u in de kranten heeft kunnen lezen willen we in de toekomst geen aardgas meer gebruiken voor het verwarmen van onze woningen (van Gas Los). Een hele uitdaging die ons te wachten staat. Maar net zoals wij ooit de kolen hebben afgeschaft voor onze verwarming, ontstaan hier nu ook mogelijkheden. In de komende vier jaar wil de raad met een wijk, buurt of straat als voorbeeldproject aan de slag voor geheel Zwijndrecht. Met die wijk, buurt of straat willen we

gaan onderzoeken hoe we woningen energieneutraal krijgen en in ieder geval los van het gas. Wij gaan die uitdaging aan en zullen u regelmatig informeren over de voortgang.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail f.loos@zwijndrecht.nl www.facebook.com/ abzwijndrecht/

Hoe wilt u betrokken worden bij belangrijke besluiten in uw gemeente?

Gerard Slotema Fractievoorzitter PvdA

Het Raadsprogramma 2018 - 2022 is net vastgesteld in de gemeenteraad. Een van de onderwerpen is het ‘Versterken relatie burger/ politiek‘. Dit naar aanleiding van de lage opkomst (47%) bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het versterken van de relatie begint bij de gemeente en gemeenteraad zelf. In het raadsprogramma staat daarom ‘De inwoners van Zwijndrecht moeten weten dat de gemeente

naar hen luistert, dat hun mening er toe doet en dat dit actief wordt gestimuleerd en gewaardeerd’. Hoe wordt u betrokken bij de belangrijke besluiten over de gemeente Zwijndrecht? Heeft u ideeën? Laat het ons weten. Reageer op de Facebook gemeente Zwijndrecht of stuur een mailtje naar g.slotema@zwijndrecht.nl

Spinselmot actief Diverse bewoners vroegen de gemeente wat die aparte spinsels in de bomen toch zijn in het Molenvlietpark in HOA en in Walburg op de Swanendrift. Deze bijzondere spinsels worden veroorzaakt door Spinselmotten. Deze motten zijn niet schadelijk maar geven de boom wel een heel bijzonder uiterlijk. Spinselmotten zijn een familie van vlinders. De larven van de motten hebben de neiging om gemeenschappelijke webben te spinnen.

Werk aan de Weg

weekenden omgeleid via omleidingsroutes. Deze routes zijn met borden aangegeven.

Viaduct Munnikensteeg afgesloten Bloemenbuurt Sinds april werkt ProRail aan het viaduct in In de Bloemenbuurt vinden tot en met 1 dede Munnikensteeg. Zij herstellen het beton en cember diverse halve wegafsluitingen plaats verstevigen de kolommenwordt en dederandelemenDe Sandelingenknoop komende weken aangepakt omwerkzaamheden de doorstroming te gas, verbeteren. in verband met aan waten van het viaduct. Voor deze werkzaamheter en elektra. Meestal is de weg niet langer den wordt in het weekend van 19 t/m 21 mei dan een paar uur afgesloten. Het verkeer kan van 18:00 tot 23:59 uur het viaduct overdacht passeren, maar moet soms even op elkaar en ook ’s nachts afgesloten. Het verkeer zal wachten. d.m.v. gele borden worden omgeleid. De werkzaamheden geven mogelijk geluidsoverSportlaan (Heerjansdam) last. Er wordt onder andere met een boor- en In verband met rioolvervanging wordt de slijpmachine gewerkt. ProRail en de aannemer Sportlaan afgesloten vanaf de Groene Zoom proberen zoveel mogelijk rekening te houden t/m de kruising Dercksenstraat. Deze afsluimet de omgeving. ting duurt naar verwachting van 30 april t/m 18 mei 2018. Het verkeer wordt omgeleid via Meer informatie via ProRail: www.prorail.nl/ de Johannes Postlaan, De Manning en Ds. J.A. contact Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Visserstraat. A16 vanuit Dordrecht richting Rotterdam Van vrijdag 1 juni 21.00 uur tot zondag 3 juni 18.00 uur vinden er werkzaamheden plaats tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en Ridderkerk-Noord. De A16 blijf daarbij gedeeltelijk open; voor verkeer vanuit Dordrecht/Breda richting Rotterdam zijn er minder rijstroken beschikbaar. De verbindingsweg van de A15 vanuit Gorinchem naar de A16 richting Rotterdam is afgesloten. De hoofdrijbaan van de A16 is afgesloten tot net voorbij het knooppunt Ridderkerk-Noord. De parallelbaan blijft open. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 8 juni 22.00 uur tot zondag 10 juni 18.00 uur. Sandelingenknoop A16 Vanaf zondagavond 13 mei zijn in de avonden en de weekend werkzaamheden aan het Sandelingenknoop A16. De werkzaamheden beginnen ‘s avonds om 19.00 uur en stoppen om 05.00 uur ‘s morgens. In het weekend van vrijdag 25 mei van 22.00 tot maandag 28 mei 05:00 uur is de oprit naar de A16 richting Rotterdam afgesloten voor verkeer. De afrit naar Hendrik-Ido-Ambacht vanuit de richting Breda is dit weekend gewoon open. Het daaropvolgende weekend van vrijdag 1 juni 22.00 uur tot maandag 4 juni 05.00 uur zijn zowel de opals de afrit vanaf de A16 Hendrik-Ido-Ambacht volledig afgesloten. Het verkeer wordt beide

Nijverheidsstraat (Heerjansdam) In verband met wegwerkzaamheden wordt de Nijverheidsstraat tussen Kromme Nering en Ds. Visserstraat afgesloten. Deze afsluiting duurt naar verwachting van 14 mei t/m 1 juni 2018. Het verkeer wordt omgeleid via de Kromme Nering, De Manning en Ds. J.A. Visserstraat.

Evenementen Verkerkloop Op 16 mei 2018 wordt de 41e Verkerkloop georganiseerd. Het parcours loopt door de wijken Nederhoven en Heer Oudelands Ambacht heen. Het verkeer moet soms omrijden om de buurten binnen te rijden en weer te verlaten via een aantal toegangspunten. Meer informatie vindt u op: https://www.verkerkloop.nl/ parcours/ Avondvierdaagse Van 29 tot en met 30 mei wordt een deel van het parkeerterrein in de Parklaan afgesloten in verband met de avondvierdaagse. Op 31 mei en 1 juni wordt een deel van het Popradplein (winkelcentrum Walburg) afgesloten in verband met de avondvierdaagse. Laurensvliet Op 2 juni 2018 wordt de Laurensvliet tussen de Burgemeester Janssenlaan en de Prinses Irenestraat van 6 tot 19 uur in verband met een evenement.

Geen afvalinzameling op Tweede Pinksterdag Maandag 21 mei 2018 (Tweede Pinksterdag) wordt er geen afval opgehaald. Kijk in de HVCapp of in de online kalender op www.hvcgroep.nl om te zien wanneer we langskomen om uw afval op te halen.

Weekblad De Brug - week 20 2018 (editie Zwijndrecht)  
Weekblad De Brug - week 20 2018 (editie Zwijndrecht)  
Advertisement