Page 4

StadsNIEUWS

StadsNieuws is een uitgave van de gemeente Zwijndrecht | WWW.ZWIJNDRECHT.NL

woensdag 14 maart 2018

Vrijwilligers werken aan beleeftuin Tijdens NL-DOET zijn initiatiefnemers Jade en Bianca gestart met de Beleeftuin bij de Lichtkring. Zij willen alle vrijwilligers bedanken die zich vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart hier ook voor hebben ingezet. Dit is wat zij hierover zeggen: “Zoveel hulp van omwonenden, familieleden, medewerkers, gemeente, echt geweldig!” Vrijdag heeft een groep alle beplanting verwijderd, op een andere plek herplant en het hek verwijderd. Zaterdag ging weer een andere groep ‘Aanpakkers’ aan de slag om alle tegels te verwijderen. Er werd goed voor de vrijwilligers gezorgd, want de Lichtkring zorgde een heerlijke lunch. Op dit moment kunnen ouderen van de Lichtkring met de diagnose dementie niet zelfstandig naar buiten, omdat de tuin heel klein is. Met de aanleg van de grotere groene beleeftuin is dit wel mogelijk.

Tijdens NL doet hebben vrijwilligers hebben gewerkt aan de aanleg van een beleeftuin bij de Lichtkring.

Helpt u mee de boef vangen? Altijd al een boef willen vangen? Vrijdag 16 maart 2018 kan het! Dan organiseren de wijkagenten van Zwijndrecht, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht en de Buurtwhatsapp Zwijndrecht, het project/spel ‘Boef in de Wijk’. Wilt u meedoen? Kom dan 16 maart om 19.00 uur naar het Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57b in Zwijndrecht. U krijgt dan onder het genot van een kopje koffie/thee uitleg over het spel. Rond 19.30 uur gaat het spel van start. Het spel speelt zich af in de wijk Kort Ambacht. In de wijk loopt een ‘boef’ die gevonden moet worden. Aanwijzingen krijgen de deelnemers via social media. U maakt een grotere kans de boef te vangen als u Twitter en Facebook volgt of lid wordt van Buurtwhatsapp. U kunt lid worden van Buurtwhatsapp door een mail te sturen naar bwa. kortambacht@gmail. com onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Als u een boef vangt kunt u een leuke prijs verwachten.

De lente op kinderboerderij de Kiboe-hoeve De lente op de Kiboe-hoeve is begonnen! Afgelopen week zijn de eerste dwerggeiten- en schapenlammetjes geboren. En de komende weken verwachten we nog veel meer jonge dieren. Komt u bij de jonge dieren kijken? U vindt de kinderboerderij aan de Parklaan 7 in Zwijndrecht. Kijk voor het laatste nieuws op de Facebookpagina van de Kiboe-hoeve. Doet u ook mee met de Verhage Paasspeurtocht op tweede paasdag? En maak kans op een Verhage friettafel! De speurtocht is van 12.00 uur tot 14.00 uur op de kinderboerderij. Deelname is gratis.

Werk aan de Weg Oude Stationsweg Van 30 maart 23.00 uur tot en met dinsdag 3 april 07.00 uur (paasweekeinde) wordt de Oude Stationsweg afgesloten vanwege werkzaamheden aan het spoor. Het verkeer naar de verenigingen wordt ter plaatse omgeleid. Heer Oudelands Ambacht Sinds september vinden werkzaamheden plaats in het gedeelte van de wijk tussen de Beethovenlaan, Klarinetsingel en Molenvliet. In totaal duren de werkzaamheden tot eind maart 2018. Meerdervoort Diverse straten worden herbestraat en afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamhe-

den worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot circa 1 mei 2018. Langeweg parallelweg De parallelweg van de Langeweg – vanaf de Bootjessteeg tot aan de fietsoversteek in de Warmoeziersstraat – wordt omgevormd tot fietsstraat. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de bereikbaarheid te waarborgen. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De asfaltwerkzaamheden zijn gereed, maar de werkzaamheden aan de groenstroken moeten nog worden uitgevoerd. Dit gebeurt in het eerste kwartaal 2018. De aanleg van de fietsstraat in de parallelle Langeweg is naar verwachting in februari gereed. Het gedeeltelijk herstraten van de parallelle Bootjessteeg is naar verwachting medio maart klaar.

Weekblad De Brug - week 11 2018 (editie Zwijndrecht)  
Weekblad De Brug - week 11 2018 (editie Zwijndrecht)  
Advertisement