Page 9

INNER

9

Woensdag 31 mei 2017

CIRCLE

RUN

Kira en Quinn van der Steen vinden sporten ontzettend leuk Bij broer en zus Van der Steen zit het sporten in het bloed. Zowel de 10-jarige Kira als de 8-jarige Quinn sporten iedere week vele uren. Kira zit in groep 6B van obs De Bron bij de juffen Astrid en Edith. In zwembad De Hoge Devel voelt zij zich als een vis in het water. Maar liefst drie keer per week traint zij bij zwemvereniging De Devel voor wedstrijdzwemmen.

De fanatieke Van der Steentjes zijn echte sportliefhebbers Foto: Ruud van der Wel

Haar broertje Quinn oefent iedere week als middenvelder bij ASWH F2. De leerling van groep 5B, bij de juffen Laura en Mariëtte, zou later het liefst profvoetballer worden en hoopt ooit gescout te worden door Feyenoord. “Ik wil later sowieso iets in de sport gaan doen, want veel sporten is gewoon superleuk”, aldus Quinn. Het sporten hebben de twee van geen vreemde. Hun vader Ruben is zelf een fanatiek zaalvoetballer en heeft onder meer de marathon van Rotterdam gelopen. Vorig jaar heeft de jongste Van der Steen ook meegedaan aan de KidsRun. “Ik hoef niet te twijfelen om dit jaar weer mee te doen”, besluit Quinn.

“Mijn favoriete slag is de schoolslag”, vertelt een enthousiaste Kira. “Op school vind ik taal en handvaardigheid het leukst”. Ook gymnastiek staat hoog op het lijstje van Kira. “Dan kan je lekker klimmen en klauteren”, gaat de goedlachse Kira verder. Behalve het zwemmen doet Kira ook graag “Vorig jaar hebben we trouwen best veel mee met andere sportevenementen. “De sponsors gevonden die ons wilden sponsoafgelopen twee jaar heb ik ook meegedaan ren voor het goede doel”, zegt Kira tot slot. aan de KidsRun. Ik vind het gewoon leuk om mee te doen. Lekker sportief bezig zijn.”

De twee zussen Verwijs doen mee aan de Wisse KidsRun Foto: Ruud van der Wel

Tess en Mila Verwijs zijn gek op sporten De twee zussen Tess en Mila Verwijs zijn gek op sport. Niet zo vreemd dus dat zij beiden dit jaar weer meedoen aan de Wisse KidsRun. Voor de net 11 jaar geworden Mila is het de tweede keer dat zij meedoet.

training van Sander en Gert Jan, terwijl Tess haar kunsten in het team F1 laat zien, dat door Sabrina wordt getraind. Behalve korfballen zit Tess ook op streetdance. “Heerlijk dansen op lekkere stoere muziek.” Soms is het de oudste van de twee meiden die wel eens twijfelt over een overstap naar een andere sport. “Ik vind atletiek enorm leuk. Je hebt dan veel verschillende onderdelen. Maar ik heb bij DVS’69 veel vriendinnen, dus ik blijf toch maar lekker korfballen”, vertelt Mila die in groep 7C van De Bron bij de juffen Linda en Laura zit. Dat het lopen bij Mila wel een beetje in het bloed zit, blijkt ook wel uit het feit dat zij met haar vader De Verkerk in Zwijndrecht is gaan lopen. “En nu natuurlijk hier in Ambacht de KidsRun.”

“Twee jaar geleden heb ik ook meegedaan. Ik liep toen best goed, maar in de laatste bocht werd ik in de hekken geduwd. Het meisje die dat deed eindigde toen op de derde plaats. Ik was zo boos dat ik vorig jaar niet heb meegedaan. Maar dit jaar doe ik gewoon weer mee hoor”, zegt Mila lachend. Haar 8-jarige zus Tess doet voor de derde keer mee. “Ik heb één keer met de PuppyRun meegedaan en vorig jaar met de KidsRun”, aldus de altijd lachende Tess die in groep 4C van obs De Bron bij de juffen Ri- De beide dametjes lopen niet alleen, maar zoeken vooraf ook nog enkele sponsors. chelle en Marianne zit. “Papa en mama en opa en oma sponsoren De twee Verwijsjes zitten beiden op korfbal altijd wel en misschien zoeken we er nog en doen dat niet onverdienstelijk bij het wel een paar”, besluiten de twee blonde Ambachtse DVS’69. Mila zit in D1 en krijgt zussen Verwijs.

KidsRun 2016

en s van Meert Foto’s: Cee ie FotoExpress

Profile for Uitgeverij De Brug

Inner Circle Run krant 2017 - Uitgeverij De Brug  

Inner Circle Run krant 2017 - Uitgeverij De Brug  

Advertisement