Inner Circle Run krant 2018 - Uitgeverij De Brug

Page 1

Woensdag 6 juni 2018 Boezemvrienden Timo en Luke lopen voor vierde keer mee

9

Een mooi en veilig evenement!

19

Ga jij de uitdaging aan bij de Bolidt Inner Circle Run?

19

Editie

2018 donderdag 21 juni

INNER

CIRCLE Inner Circle verbindt

RUN

Een initiatief van

www.innercirclerun.nl

Oplage 35.350 exemplaren

Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Rijsoord, Heerjansdam, Oostendam

6e jaargang


s l a e d r e m m u S y l r a E ting! Boxsprings 30% kor

van €84, nu voor

ze zijn er weer!

95

€59,

95

Zomerdekbed Bodin 140x200, 50% bamboe, 50% tencel

van €1407,-

nu vanaf

€985,Boxspring Stockh

olm

5%

korting op bodem

10%g

kortin s op matra

dem bij aanschaf van bo

Morgana de Heer Hendrik-Ido-Ambacht Veersedijk 89 078-6813447 www.morgana.nl/hiambacht

15%g

koroptin

hoofdkussen dem + matras bij aanschaf van bo

Goed en gezond slapen

20%g

kortin

op dekbed

dem, bij aanschaf van bo matras en kussen


INNER

3

Woensdag 6 juni 2018

CIRCLE

RUN

Mag ik me voorstellen? Martijn de Vries Vol enthousiasme las ik de oproep op Social media. De zoektocht naar een Voorzitter van de Bolidt Innercirle Run. GEZOCHT: “Een maatschappelijk betrokken netwerker met een sportief karakter”….een echte match dacht ik. Binnen mijn vakgebied ben ik 5 dagen per week actief met het maken van matches, want in het recruitment vak breng ik vraag en aanbod bij elkaar. Maar naast de dagelijkse leiding in het bedrijf, draag ik graag mijn steentje bij op maatschappelijk vlak en ben ik altijd actief om mijn netwerk te vergroten. Wie ik ben? Een 40- jarige Ridderkerkse ondernemer en 10 jaar actief in deze regio. Het leggen van contacten gaat me makkelijk af en met een brede glimlach, vol passie en veel enthousiasme ga ik te werk en ben ik gewend de handen uit de mouwen te steken. Ik ben verbonden aan verschillende netwerkorganisaties en binnen één van deze organisaties heb ik een jaar de rol van voorzitter

Colofon De Inner Circle Run krant is een uitgave van Uitgeverij

Nijverheidsweg 32 3341 LJ H.I.Ambacht Tel. 078 - 681 27 33 www.weekbladdebrug.nl Redactie:

Voorpaginafoto: Cees van Meerten, FotoExpressie Vormgeving:

06-24978881 info@innercirclerun.nl www.innercirclerun.nl

mogen vervullen. Actief deelnemen en or- dit is belangrijk ook voor het bedrijf, want ganiseren binnen het netwerk vind ik leuk uiteraard willen we groeien. en daar haal ik energie uit. Wat kan ik voor Stichting Run-DezvousNL betekenen ? Mijn missie? WORK-LIFE-BALANCE! Wat bedoel ik hier- Op dit moment heb ik tijd en energie over mee? Ik word gelukkig van een medewerker voor de rol van Voorzitter. Ik wil graag voor met dezelfde brede glimlach als ik. Ik geloof Stichting Run-DezvousNL mijn netwerk inen stimuleer een optimale balans tussen zetten en verder uitdiepen. Ik ben sportief werk en prive. Hoe? Door goed te luisteren en actief met hardlopen, obstacle runs, fitnaar de wensen van de mensen. Sporten, ness, fietsen, snowboarden, watersporten gezond eten, flexibele werktijden, per- etc. Eigenlijk te veel interesses en ben daarsoonlijke ontwikkeling & opleiding en tijd om nooit ergens echt goed in geworden ;-). plannen voor het gezin, familie of vrienden Ik stimuleer sport en gezonde voeding op zijn wensen van bijna iedereen. Ik vind het het werk en geef graag voorlichting ook op belangrijk dat ook de “vaders” binnen ons scholen, om kinderen bewust te maken van bedrijf, weten wie de juffrouw van hun zoon een gezond eetpatroon en goede beweging. of dochter is. Wat zijn mijn plannen ? Maar niet ieder bedrijf deelt deze mening. Ik heb mij laten vertellen dat deze stichting Maar ik overtuig graag, dat medewerkers op staat als en huis en na wat leeswerk in de hun plek zitten, als je ze kan bieden waar ze stukken is dat ook bevestigd. Er is een groécht behoefte aan hebben. Want als je doet te groep vrijwilligers vol passie bezig om er wat je leuk vindt, word je beter. En als het jaar op jaar weer succes van te maken. Ieder beter gaat met je werk, vind je het leuker. En jaar weer beter dan het voorgaande. Mijn

missie ? De sfeer behouden, de vrijwilligers enthousiasmeren en blijven motiveren om er het beste van te maken. Uiteraard met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen, Hospice De Cirkel en Jeugdspeelpark H-I-Ambacht. We gaan door met de weg die is ingeslagen en het zal niet meevallen om de inspanningen van mijn voorganger te evenaren. Aan mijn motivatie zal het niet liggen en we gaan hard op zoek naar bedrijven die ons willen helpen de stichting een warm hart toe te dragen. Gaat u ons ook helpen?

Martijn de Vries Voorzitter Bolidt Inner Circle Run

Samen maken we de cirkel rond De Bolidt Inner Circle Run en hospice De Cirkel zijn met elkaar verbonden. Dit jaar bestaan ze allebei zeven jaar. Opende het hospice aan de Vrouwgelenweg in Hendrik-Ido-Ambacht in januari 2011 zijn deuren voor de eerste bewoners, de Bolidt Inner Circle Run volgde in juni van datzelfde jaar met de eerste editie van deze mooie loop. Ambacht, de Bolidt Inner Circle Run en het hospice horen bij elkaar. “En daar zijn we trots op en heel erg blij mee,” benadrukt bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel. Een hospice is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. Hospice De Cirkel is gevestigd in een op maat ontworpen vrijstaande woning met vier bewonerskamers, een huiskamer, twee logeerkamers, een kantoor en vergaderruimtes. Het is gesitueerd in de landelijke omgeving van de Volgerlanden. “De Cirkel staat voor ‘the circle of life’ en voor geborgenheid. Zo’n 80 vrijwilligers en twee coördinatoren bieden de bewoners een veilige en huiselijke omgeving en ondersteunen en begeleiden ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd en achtergrond,” vertelt Ad. Onmisbare steun Sinds de oprichting heeft De Cirkel kunnen rekenen op de brede en onmisbare steun in de lokale samenleving. Veel bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, serviceclubs en de gemeenten hebben de afgelopen jaren fondsen bijeengebracht. “Ondanks deze inkomsten, een bijdrage van de overheid en de inzet van vrijwilligers blijft De Cirkel grotendeels

afhankelijk van donaties. Om geld bijeen te brengen dat nodig is om De Cirkel in stand te houden is de Stichting Vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard opgericht. Deze Vrienden werven actief fondsen zodat De Cirkel de bewoners, hun familie en vrienden de intensieve zorg en begeleiding kan blijven bieden. Van de bewoners wordt een eigen bijdrage in de kosten gevraagd. Vaak wordt deze door de ziektekostenverzekering vergoed. Wat in elk geval voorop staat, is dat financiën nooit een belemmering mogen vormen voor een verblijf in De Cirkel.” Ad benadrukt: “Wij zijn dolblij met de donatie die we krijgen van de Bolidt Inner Circle Run. Het is fantastisch dat zoveel mensen elk jaar lopen voor het goede doel en dat anderen als vrijwilligers helpen de loop in goede banen te leiden. Ook is het mooi om te zien hoeveel bedrijven en organisaties deze loop steunen. Bolidt als hoofdsponsor en daarnaast tal van andere bedrijven, organisaties en lokale middenstand dragen een steentje bij. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de Bolidt Inner Circle Run elk jaar een loopfeest van formaat is.” De bestuursvoorzitter legt uit dat het geld wordt besteed aan enerzijds de exploitatie en de continuïteitsreserve van het hospice en anderzijds aan een aantal praktische zaken. “Net zoals in elk huishouden, slijten onze gebruiksgoederen en daarnaast zijn er altijd ideeën om het comfort van de bewoners in ons huis nog beter te maken. Afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld geïnvesteerd in verlichting, speciale matrassen, staop-stoelen en een nieuwe wasmachine en droger. Al deze vernieuwingen hebben we kunnen doorvoeren dankzij giften van bedrijven, stichtingen en organisaties. Het geld krijgt dus een mooie en nuttige bestemming en de organisatoren, sponsoren, lopers en andere betrokkenen bij de Bolidt Inner Circle Run leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan een mooie laatste levensfase van onze bewoners.”

Bedankt “Het bestuur van hospice De Cirkel wil via deze weg iedereen die bijdraagt aan de Bolidt Inner Circle Run hartelijk bedanken! Natuurlijk helpen we daar waar mogelijk zelf ook mee. Zo bemant een aantal van onze vrijwilligers de waterpost die voor het hospice staat en doen bestuursleden Annelies de Back en Armand Tournois en coördinator Ester Pos mee met de loop. Anderen staan langs het parcours om aan te moedigen. Wij zijn supporter van alle lopers voor het goede doel en kijken uit naar 21 juni! We wensen iedereen heel veel succes met de voorbereidingen. Met elkaar maken we de cirkel rond. Die verbinding is en blijft hartverwarmend.”

Het bestuur, de coördinatoren en de vrijwilligers van hospice De Cirkel bedanken iedereen die betrokken is bij de Bolidt Inner Circle Run. Veel succes op 21 juni a.s.! Op de foto v.l.n.r. Ester Pos (coördinator), Marie Baan (vrijwilliger), Ad van Driel (bestuursvoorzitter) en Rianne Vat (vrijwilliger).


Wij zijn nr.1 in gepersonaliseerd DRUKWERK!

JUMBO

van Daalhuizen wenst alle lopers veel succes met de Inner Circle Run! Voor de echte puzzelaars! Lever onze speciale ‘Bolidt Inner Circle-puzzel’, die ook in deze krant staat, vóór donderdag 21 juni in bij Jumbo van Daalhuizen en maak kans op één van de drie gratis boodschappenpakketten.

Met gepersonaliseerd drukwerk kun je jezelf onderscheiden en ben je de rest voor! Interesse in onze producten? Informeer naar de mogelijkheden.

Bel 078 - 681 27 33 Een gevarieerde collectie

TEGELS & SANITAIR

Vindt u het lastig uw badkamer tot in detail te ontwerpen? Met keuze uit alle opties in hedendaagse trends voor sanitair én tegels? Maak een afspraak en dan doen wij het samen, van ontwerp tot oplevering.

Bekijk onze vernieuwde website en volg ons ook op Facebook

WO O N W E N S E N op het gebied van tegels en sanitair WERKELIJKHEID WORDEN

2 Slim Fit pakken

€ 450,op geselecteerde pakken*

Waar al uw

*geldig op de merken Studio Milano, Common Sense en 7Square t.w.v. 299,95

Maxwellstraat 5 | 3316 GP Dordrecht | Tel: 078 – 6512324 | www.vandijktegel.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur | zaterdag van 9.00 - 13.00 uur

www.smitmode.nl


INNER

5

Woensdag 6 juni 2018

CIRCLE

RUN

Co-creatie, innovatie en beleving staan centraal in het Innovation Center van Bolidt Al sinds de oprichting in 1964 bedenkt Bolidt nieuwe toepassingen voor kunststof. De Bolidt kunststoffen worden ontwikkeld en geproduceerd in Hendrik-Ido-Ambacht en van daaruit gaan de applicateurs de hele wereld over om de kunststoftoepassingen aan te brengen. Wat in 1964 begon als een 2-mans bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met 250 mensen in vaste dienst. Allemaal hebben zij de drive om te innoveren. Altijd bezig met nieuwe ideeën, plannen en innovaties. Kijken waar het beter kan. Hoe traditionele materialen kunnen worden vervangen door duurzame alternatieven. plek waar kennis wordt gedeeld en waar de samenwerking nadrukkelijk wordt opgezocht om innovaties voort te brengen of om commerciele activiteiten internationaal gezamenlijk uit te rollen. Bolidt zet in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan. Aan de overkant van het Innovation Center staat de nieuwe productiefaciliteit voor composite decking voor o.a. de superyacht industry en high-end residential en hotels & resorts. Met de bestaande gebouwen en de nieuwbouw heeft Bolidt een eigen campus gecreëerd. De vloeienBolidt Campus Langs de oever van de Noord in Hendrik-Ido-Am- de vormen van de nieuwbouw passen naadloos bacht verrijst de nieuwe Bolidt Campus. Het bij de stedenbouwkundige en verkeerskundige ontstaan van de Bolidt Campus begon met de situatie behoefte aan uitbreiding van opslagfaciliteiten. Daarnaast bestond ook al een tijd de wens om Innovatie klanten in het innovatieproces te betrekken en “Sinds de oprichting van Bolidt, zijn wij telkens de veelzijdigheid van het bedrijf te laten ervaren. bezig met vernieuwing,” zegt Rientz Willem Bol, Zo kwamen uiteindelijk een heleboel wensen CEO bij familiebedrijf Bolidt “If you don’t think samen en werd het niet alleen een nieuw logis- about the future, you cannot have one. Deze tiek centrum, maar ook een gastvrij Innovation gedachte was 53 jaar geleden één van de beCenter met living lab. In het Innovation Center langrijkste motivaties om Bolidt op te richten, kijken bezoekers mee over de schouders van namelijk de dag van morgen invullen met innoBolidt-medewerkers die over de hele wereld de vatieve toepassingen in kunststof die voorheen meest waanzinnige projecten realiseren – van niet bestonden. Nog altijd leeft deze gedachte vloeren van vermaarde musea tot deklagen voort. Bij Bolidt werken wij elke dag, met 250 voor cruiseschepen of slijtlagen op bruggen. Tot toegewijde medewerkers, aan het invullen van op moleculair niveau ervaart de bezoeker waar de toekomst met kunststof als hoofdingrediënt. Bolidt voor staat en ziet hij bijvoorbeeld hoe de In het Experience & Innovation Center richten antimicrobiële vloeren van Bolidt bacteriën in wij ons straks nadrukkelijker op open source ziekenhuizen kunnen doden. In een open labo- innovatie en samenwerking. Alleen door samen ratorium zien bezoekers de oneindige mogelijk- te dromen, te denken, te werken en te laten erheden die zij vervolgens zelf kunnen testen en varen wat er allemaal mogelijk is met kunststof, komen we tot innovatie die de wereld kan verervaren. Bolidt creëert samen met overheid, onderwijs overen. Dat is wat we hier willen bereiken, saen ondernemers met het Innovation Center een men met alle partners.” Deze expertise brengt Bolidt over de hele wereld. In het oog springende projecten zijn onder meer de designvloer in het Olympisch Zwembad van Beijing en vloeren van grootste fietsenstalling ter wereld onder Hoog Catharijne. Maar ook dichter bij huis: het brugdek van de Erasmusbrug en de vloeren van het vernieuwde Erasmuc MC. Het is slechts een greep uit de vele honderden projecten die Bolidt in de loop der jaren heeft uitgevoerd.

United Infra Partners United Infra Partners staat voor meer dan 50 jaar aan kennis in tunnels, VTTI, en TTI ofwel technische tunnel installatie’s, vanaf de tender fase tot aan de oplevering en daarna de instandhoud fase. Vanaf ontwerp, uitvoering en inbedrijfname neemt UIP de volledige regie van uw project in handen en realiseert zo voor u een turnkey oplevering. UIP levert alle diensten op het gebied van infra, utiliteit, en techniek of

het nu gaat om een simpele MTM lus slijpen inclusief testen, of een totaal tunnel ventilatie systeem tenzamen met de energie verdelers en besturingen volgens de LTS ( landelijke tunnel standaard ). Voor meer informatie over UIP of onze diensten en producten kunt u het beste contact opnemen of een afspraak maken met een van onze zeer ervaren consultants. WWW.UIP.NL

In het Innovation Center van Bolidt worden bezoekers ondergedompeld in kunststof.

Het vitaliteitsplein is een showcase voor de relaties van Bolidt, maar er kunnen sportieve evenement georganiseerd worden. Vitaliteitsplein Een belangrijk onderdeel van het Innovation Center is het vitaliteitsplein op het dakterras. Naast dat het een showcase zal zijn voor de relaties van Bolidt, kunnen er op het vitaliteitsplein sportieve evenement georganiseerd worden, zoals yoga, basketbal- en freerunnertrainingen. Want vitaliteit en bewegen zit in het DNA van Bolidt. Naast de fysieke gezondheid van de medewerkers, draagt persoonlijke ontwikkeling

ook bij aan vitaliteit. De mentale vitaliteit zorgt ervoor dat optimale creativiteit omgezet wordt in innovativiteit. Het Innovation Center wordt in het voorjaar van 2019 geopend.


VP_BRUG_2-2017-HR.pdf VP_BRUG_2-2017-HR.pdf 4 18-10-2017 16:57:35

VP_BRUG_2-2017-HR.pdf 4 18-10-2017 16:57:35

CC

MM

C

YY

M

CM CM

Y

CM

MY MY MY

CY CY CY

CMY CMY

KK

CMY

K

lle Wji wensen a Inner Circle Runners veel succes!

Internorm is leverancier van roestvaststalen producten. Naast een uitgebreid standaard programma is Internorm zeer sterk in het Internorm is roestvaststalen Internorm is leverancier leverancier van van roestvaststalen bieden van custom-made oplossingen. Internorm isNaast leverancier van roestvaststalen producten. een uitgebreid standaard producten. Naast een uitgebreid standaard producten. een uitgebreid standaard programmaNaast is Internorm zeer sterk in het

programma is Internorm zeer sterk in het programma is Internorm zeer sterk in het Keuken I van Sanitair I Laboratorium I bieden custom-made bieden van custom-made oplossingen. oplossingen. bieden custom-made oplossingen. Horeca I van Industrie

Keuken Laboratorium II Keuken II Sanitair Sanitair II Laboratorium Keuken I Sanitair I Laboratorium I Horeca Horeca II Industrie Industrie internorm roestvaststaal B.v. Horeca I Industrie Van Hennaertweg 2952 CA Alblasserdam internorm15 roestvaststaal B.v. internorm roestvaststaal B.v. internorm roestvaststaal B.v. Van6918783 Hennaertweg 15 2952 CA Alblasserdam tel.: 078 info@internorm.nl Van Hennaertwege-mail: 15 2952 CA Alblasserdam Van 2952 CA Alblasserdam tel.: Hennaertweg 078 6918783 15e-mail: info@internorm.nl tel.: 078 6918783 e-mail: info@internorm.nl tel.: 078 6918783 e-mail: info@internorm.nl

www.internorm.nl www.internorm.nl www.internorm.nl www.internorm.nl

Scheiden, en nu? Neem contact op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden met elkaar door te nemen.

IPE U Q e E t all s s n we emer ln dee n de aa Run e l c r r Ci eel e n n I lv hee ces! suc

Gezellig & handig in jouw winkelcentrum! de Schoof - H.I.Ambacht

68 252 11

Walburg 1e etage Zwijndrecht

61 277 85

info@beersadvocatenkantoor.nl www.beersadvocatenkantoor.nl 078 - 6 823 626

Diverse appartementen te huur appartementen te huur.

SOL De Watervlinder wenst alle deelnemers van de Inner Circle Run een fijne loop toe! Voor meer informatie: https://dewatervlinder.solambacht.nl/


7

Woensdag 6 juni 2018

2e editie van de Wisse Kidsrun Na het succes van vorig jaar heeft Wisse Makelaardij & Hypotheken zich ook dit jaar weer als hoofdsponsor verbonden aan de Kidsrun tijdens de Bolidt Inner Circle Run. Lokale betrokkenheid staat bij Wisse Makelaardij bovenaan. Vandaar ook de support aan de Kidsrun waarbij naast een sportief evenement voor alle basisschoolleerlingen lokale doelen zoals het Hospice de Cirkel en het Jeugdspeelpark worden ondersteund. De Run zal zoals gebruikelijk georganiseerd worden op de 3e donderdag in juni. Wisse Makelaardij is één van grootste en innovatiefste woningmakelaars en haar werkgebied bestrijkt naast H.I. Ambacht de gehele Zwijndrechtse waard en Ridderkerk. Ook in een turbulente en enerverende woningmarkt “blijven we bij Wisse met beide benen op de grond” aldus Ewout van Bronswijk, makelaar-taxateur en hypotheekadviseur bij het kantoor. Persoonlijke benaderingen van verkoper en koper, een actieve aanpak en gebruik maken van alle mogelijke verkoopkanalen zijn hierbij vaste kernwaar-

den voor Wisse Makelaardij. “De waardering voor deze aanpak blijkt uit de hoge tevredenheidsscore van een 9,5! die opdrachtgevers ons geven op Funda”. Bij Wisse vindt u alle expertise onder één dak. Wisse is één van de weinig makelaarskantoren uit de regio met een zelfstandige en onafhankelijke hypotheekafdeling. Gedegen advies, duidelijke uitleg en de beste oplossing passend bij de wensen en situatie van de klant staan ook hier centraal. Volgens hypotheekadviseur Ruben van den Bosch is het vooral “de rust” en het “ontzorgen” die door klanten gewaardeerd worden in de toch vaak hectische periode rondom de aankoop van een nieuwe woning en het regelen van de financiële zaken. Tegenwoordig worden vanuit allerlei doelen aanvragen gedaan voor ondersteuning en sponsoring van diverse activiteiten. Het verbinden van onze naam als sponsor van de Kidsrun van de inmiddels bekende Inner Circle Run was volgens Sam Wisse dan ook een “logische keuze”. Het betreft een goed opgezet lokaal en sportief evenement met grote regionale bekendheid.

Deze tekening is van:

“Dat de opbrengst ten goede komt aan lokale doelen zoals het Hospice de Cirkel en het Jeugdspeelpark juichen wij bij Wisse van harte toe”. Naast de betrokkenheid bij de samenleving wordt ook het teamverband binnen Wisse Makelaardij versterkt. Inmiddels is er binnen het kantoor een eigen loopteam gevormd zodat er

niet alleen als partner opgetreden wordt voor de Wisse Kidsrun maar ook De Bolidt Inner Circle Run met een bedrijfsteam daadwerkelijk beleefd wordt. Met plezier en enthousiasme kijken we uit naar 21 juni a.s. wanneer de tweede Wisse Kidsrun gaat plaatsvinden.

PLUS PLUS(Naam) Volgerlanden

Leeftijd:

Adres: Postcode:

Foto: Cees van Meerten, FotoExpressie

Straat XX | XXXX XX Plaats XXX XXX XX | | T: 0786840860 | Sophiapromenade 14 | |3344 PM| T: | Hendrik IdoXX Ambacht

Woonplaats:

Tel.:

juni bijbij PLUS Volgerlanden. Je kunt kunt jouw jouw kleurplaat kleurplaatinleveren inleverent/m t/mdonderdag xxxdag XX14maand PLUS (Naam) bij de servicebalie. Je kunt jouw kleurplaat inleveren is 7 juli. De prijsuitreiking prijsuitreiking is op opzaterdag woensdagmiddag XX maand 20xxt/m donderdag 21 juni bij PLUS Volgerlanden. De prijsuitreiking is op zaterdag 7 juli.


HEBBES

ELEKTRONICA

OPENINGSTIJDEN: Zaterdag 13 april van woensdag en donderdag 10.00 - 17.00 uur vrijdagtot 10.0014.00 - 17.00 uuruur 10.00 zaterdag 10.00 - 14.00 uur

ONDERHOUD R E PA R AT I E

INkOOP EN vERkOOP. Louwersplein 3, 3343 RC Hendrik-Ido-Ambacht info@apotheek-crezee.nl

www.apotheek-crezee.nl

WWW.E-R-V.nl

Bonne Fleur H.I. Ambacht Louwersplein 43, 3343 RC Hendrik-Ido-Ambacht Bonne Fleur Zwijndrecht Kort Ambachtlaan 95 A, 3333EH Zwijndrecht

Alles onder één dak!

HB Autoservice Nijverheidsweg 75 3341 LJ H.I.Ambacht 078 - 68 22 509

● Alle merken

verkoop van meubels, Brederodehof 66, tuinmeubels enz. in de 3341 VC Hendrik-Ido-Ambacht komloods ook eensaan kijken de in onze opslagloods aan de Veersedijk 267 Nijverheidsweg elke zaterdag van 10 - 14 62c uur. ( Tel: tegen over de 078 879 5965 magazijnen van Plus)

● Reparatie ● Onderhoud ● APK keuringen ● Airco service ● Uitlijnen ● Banden service ● Storingsdiagnose

Tel. 078 - 7 440 440 www.XtraParts.nu

WWW.HBAUTOSERVICE.NL

If you want to grow

Daltonstraat 7 3316 GD Dordrecht

Tel. 078-681 21 68 www.thestrongaccu.nl

Florensis is een innovatief tweedegeneratie familiebedrijf sinds 1941, gespecialiseerd in veredeling van nieuwe plantengenetica en productie en verkoop van jonge planten en bloemzaden aan professionele kwekers. Ons assortiment bestaat uit eenjarigen, potplanten, primula’s, violen, vaste planten en snijbloemen. Florensis is gevestigd met hoofdkantoor en primaire productielocatie van ca 11 ha. in Hendrik-Ido-Ambacht. Florensis Cut Flowers in Rijsenhout is de grootste jonge planten leverancier van snijbloemen uit zaad in Europa. Florensis opereert internationaal met onze verkoopkantoren in België, Duitsland/Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Italië en agenten in diverse andere landen. Drie eigen buitenlandse locaties in Kenia, Ethiopië en Portugal verzorgen de productie van onbewortelde stekken.

KOM OOK ZWEMMEN IN HET GROOTSTE ÉN GEZELLIGSTE ZWEMBAD VAN DE REGIO! Ons buitenbad is geopend op: Maandag t/m vrijdag Zaterdag en zondag

07.00 - 20.30 uur 10.00 - 17.00 uur

Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook: facebook.com/louwert

www.florensis.com

Hoge Kade 70 | 3341 BE Hendrik-Ido-Ambacht | T 078-6812260 E delouwert@optisport.nl | I www.optisport.nl/louwert


9

Woensdag 6 juni 2018

Boezemvrienden Timo en Luke lopen voor vierde keer mee Al sinds het moment dat zij hun eerste pasjes konden zetten zijn Luke van den Berg en Timo van Koeveringe vrienden. De beide knapen wonen bij elkaar in de buurt en spelen al van jongs af aan met elkaar. Eigenlijk kan je wel zeggen dat de twee leerlingen van SOL Krommeweg (voormalig obs De Bron) onafscheidelijk zijn.

die vrolijk vertelt: “Ik ga voor de vierde keer meelopen. Ik vind sporten gewoon heel leuk. Ik voetbal bij ASWH in het JO12-1 team. De Wisse KidsRun is natuurlijk heel leuk om te doen. En niet alleen om het lopen. Het goede doel is ook belangrijk. Dat is het Jeugdspeelpark, maar ook De Hospice. En ik vind het gewoon belangrijk dat de mensen in De Hospice een “mooi afscheid” kunnen krijgen. Nu krijgt De Hospice Zowel thuis, buiten en op school. Het sporten extra geld en kunnen er mooie dingen voor de zit bij beide knapen in de genen. Beiden heb- mensen gedaan worden.” Ook klasgenootje ben een zus die ook fanatiek aan sport doen en Luke van den Berg sluit zich aan bij de woorook de ouders sporten veel. Het is Timo, 11 jaar, den van zijn maatje. “Bij juf Lianne in de klas is

Foto en tekst: Ruud van der Wel

gymnastiek mijn lievelingsvak. Elke week train en voetbal ik bij ASWH. Nee, bij ht voetbal zit ik niet bij Timo in hetzelfde team. Ik speel in JO12-2. Maar behalve voetbal vind ik eigenlijk alle sporten leuk. Dat komt ook door mijn zus denk ik. Zij is ook altijd fanatiek met sporten.” Bij de Wisse KidsRun gaan beide vrienden natuurlijk wel voor de snelste tijd. “We lopen eerste bij elkaar in de buurt. We voeren het tempo lekker op en kijken op het eind van de loop wel wie er nog een eindsprint uit kan gooien. We denken dat we wel bij de eerste tien a vijftien over de finish komen”, besluiten de twee.

Sem en Tessa van SOL Villa Ambacht zijn twee fanatieke sporters Voor de klasgenootjes Tessa de Groot en Sem van den Brink van SOL Villa Ambacht (voorheen obs De Dukdalf) staat sporten hoog in het vaandel. Hoewel Sem op dit moment geen lid is van een sportvereniging, sport hij wel veel. “Ik voetbal altijd buiten en hardlopen kan ik ook heel goed. Bij de Wisse KidsRun heb ik één keer bijna een beker behaald. Ik struikelde vlak voor de finish en werd daardoor vierde. Ik hoop dat ik dit jaar wel een plekje op het podium kan bemachtigen”, vertelt

De boezemvrienden Luke van den Berg en Timo van Koeveringe zijn onafscheidelijk Foto en tekst: Ruud van der Wel

Sem die wel heel actief is bij Jong Jubal waar hij trompettist is. Ook van Tessa kan gezegd worden dat zij heel wat uurtjes sportief doorbrengt. Samen met Sem zit Tessa in groep 7 en krijgen zij les van de juffen Nadieh en Irene. Tessa heeft in het verleden heel veel gezwommen. Zij trainde en zwom wedstrijden bij zwemclub De Hoge Devel. “Ik heb in totaal zeven diploma’s, dus ik kan wel zwemmen ja. Het trainen in de vroege ochtend werd op een

gegeven moment minder leuk. Toen ben ik gestopt met zwemmen. Nu dans ik en speel ik tennis bij Hiaten. Ik krijg daar training van Paul en ook speel ik competitie. Hardlopen doe je bij tennis natuurlijk ook”, aldus Tessa. Over de KidsRun is Tessa duidelijk. “Ik loop gewoon lekker met mijn vriendinnen en ik vind het heel mooi dat we voor twee goede doelen lopen. Dat is het Jeugdspeelpark, waar ook gehandicapte mensen gaan werken en natuurlijk De Hospice.”

Tessa de Groot en Sem van den Brink uit groep 7 van SOL Villa Ambacht

Interview over de Inner Circle Run met Michelle, Jaap en Charlotte van SOL Villa Ambacht! 1

Waarom vind je het leuk om elk jaar mee te doen? Heb je een doel voor jezelf?

5

Vind je het moeilijk, is het zwaar?

6

Michelle:Ik doe niet elk jaar mee. Ik doe nu wel mee omdat ik rennen heel leuk vind. Mijn doel is om te winnen, dat lijkt me erg gaaf! Jaap: Het is gewoon heel erg leuk! Mijn doel is om de snelste te worden, ik ben al veel aan het oefenen. Charlotte: Omdat ik het leuk vind.

2

3

Michelle:Ik vind het een beetje moeilijk. Jaap: Ik vind het een klein beetje moeilijk en zwaar, maar ik kan het aan. Charlotte: Het is een beetje moeilijk, maar ik kan goed rennen.

Train je er veel voor? Zo ja, hoe doe je dat dan?

Jaap: Ik train er heel veel voor. Ik vraag aan Luka en Wille: ‘Zullen we gaan rennen?’ Alleen om de race te winnen. Charlotte: Ja, ik ren heel veel rondjes door de buurt.

4

Het is een wedstrijd, maar weet je ook waar het nog meer voor is? Jaap: Voor een heel belangrijk goed doel. Charlotte: Voor het goede doel en ook voor het plezier!

Wie komen er allemaal kijken? Neem je veel supporters mee?

Michelle:Ik neem mijn moeder mee, zij vindt het heel leuk om mij te zien rennen! Jaap: Mijn opa en oma, mama en papa en Lena. Charlotte: Mama en mijn twee zussen

Heb je nog vrienden of familie die meelopen en kan je het andere mensen ook aanraden om mee te doen? Michelle:Mijn broer doet ook mee! Ik raad het andere mensen zeker aan, het is super leuk! Jaap: Ik heb vrienden die mee doen, Luka en Jelle. Ik raad mensen soms aan, want het kan soms best lastig zijn. Charlotte: Ja, voor sommige, want het is best zwaar.

7

Jullie vinden het heel leuk en belangrijk om mee te doen. Hoe zorgen jullie ervoor dat er nog veel meer mensen meedoen? Michelle:Ik ga het proberen te vragen. Jaap: Door het gewoon te vragen. Charlotte: Vragen of ze mee willen doen.

8

Vind je iets niet leuk aan het rennen of kan er iets verbeterd worden?

Michelle:Tot nu toe vind ik alles prima. Jaap: Dat het meer bochten heeft, dat vind ik leuk. Charlotte: Nee, alles is goed.

9

Zijn we nog iets vergeten of wil iemand nog iets zeggen?

Jaap: Ik wil graag winnen, maar ook andere kinderen moeten meedoen. Hopelijk zijn zij dan een uitdaging voor mij. Michelle:Doe allemaal mee met de Inner Circle Run!!


Voor al uw: Binnenzonwering • Buitenzonwering • Terrasoverkappingen • Horren • Hordeuren • Garagedeuren • Overheaddeuren

FOTOGRAFIE OP HET SCHERPST VAN DE SNEDE

Voor kwaliteitszonwering, vakmanschap en klantvriendelijkheid neemt u contact op met:

Windorol West Blauwbloemstraat 5 2988 XA Ridderkerk

T: 078 - 68 134 25 M: 06 - 33 61 66 61 info@windorol-west.nl

www.fotoexpressie.nl 078-6824715 - 06 24 200 103

www.windorol-west.nl

Café/Slijterij “De Landbouw” firma Van Der Stelt

café-biljart-zaalverhuur Sfeervolle lokatie voor al uw feesten & partijen.

Dorpsstraat 62, 3342 BD H.I.Ambacht telefoon 078-6812003, fax 078-6821179 info@cafedelandbouw.nl, www.cafedelandbouw.nl

Uw pand is het visitekaartje van uw organisatie. Het is dan ook belangrijk dat uw pand er van binnen en van buiten verzorgd uitziet. Met Schoonmaakbedrijf Zoeteman heeft u hier geen omkijken naar.

Een heldere zaak!

In onze werkwijze staan zorg, aandacht en heldere communicatie centraal en kiezen wij zorgvuldig een enthousiaste en betrouwbare medewerk(st)er uit die past bij uw bedrijf.

U kunt bij ons terecht voor een volledig facilitair dienstenaanbod. Helder, efficiënt en gemakkelijk! Heeft u interesse? Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Schoonmaakbedrijf Zoeteman BV Grotenoord 9 3341 LT Hendrik-Ido-Ambacht tel. 078-6814063 info@zoetemanschoonmaak.nl

www.zoetemanschoonmaak.nl

Zien we jullie snel Ook in 2018/2019 uw specialist een van onze Ook in 2016/2017 uw op specialist rwerking administratie • Loonadministratie • • Loonadministratie • •Verwerking k in 2016/2017 uw specialist Ook inadministratie 2016/2017 uw specialist activiteiten? • Jaarrekeningen • Belastingaangiften • Ook in 2016/2017 uw specialist

•Verwerking administratie • Loonadministratie • • Jaarrekeningen • Belastingaangiften •

• Fiscale advisering • Bedrijfseconomisch advies •

• Jaarrekeningen• • Belastingaangiften • ministratie • Loonadministratie

administratie •advies Loonadministratie • •Verwerking Ook in 2016/2017 uwOok specialist in 2016/2017 scale advisering • Bedrijfseconomisch • uw specialist

Fiscale advisering • Bedrijfseconomisch • • Verwerking ningen • Belastingaangiften •specialist Jaarrekeningen • Belastingaangiften • advies • ng administratie • Loonadministratie • • Loonadministratie administratie Ook in •2016/2017 uw

ring advies advisering • Bedrijfseconomisch advies • • Fiscale rrekeningen • Belastingaangiften •• • Belastingaangiften • Jaarrekeningen rking• Bedrijfseconomisch administratie • Loonadministratie •

dvisering • Bedrijfseconomisch Ook in 2016/2017 uw advies specialist advisering • Bedrijfseconomisch advies • • Fiscale aarrekeningen • Belastingaangiften • • •Verwerking administratie • Loonadministratie •

e advisering• Jaarrekeningen • Bedrijfseconomisch advies • • Belastingaangiften • • Fiscale advisering • Bedrijfseconomisch advies •


eze bon is 1 punt waard en is eenmalig te doneren aan een club naar keuze.

iervoor is een scanzuil geplaatst in de winkel waar je via het touchscreen de punt

11

Woensdag 6 juni 2018 irect kunt doneren aan de club van jouw keuze. INNER

CIRCLE

RUN

Meester Dennis en juf Iris zijn verknocht aan sporten

T-beaune’s umbo van Daalhuizen stelt voor deze actie een bedrag van € 4000 beschikbaar. an het eind van de actie wordt dit bedrag naar verhouding verdeeld over alleHuiskamer gedoneerde De prijsuitreiking en de After party van de Bolidt Inner Circle Run zal net als de afgelopen jaren in Hét restaurant van de Volgerlanden plaatsvinden en we willen er samen met u een groot feest van maken op donderdag 21 juni!

waardepunten en uitgekeerd aan de deelnemende clubs. Door: Ruud van der Wel

Al 25 jaar broer en zus, al ruim 15 jaar samen lid van korfbalvereniging DVS’69 en nu ook al weer enkele jaren samen werkzaam op dezelfde school. De twee geven dagelijks les op SOL De Watervlinder (voorheen obs De Waterlelie).

gemakkelijk om de overstap naar korfbal te maken. Vanaf mijn tiende jaar ben ik nu lid van die gezellige club”, vertelt de 25-jarige Dennis. Vanwege een blessure staat het korfbal even op een laag pitje bij Dennis. Dat geldt echter niet voor Iris. Via het schoolkorfbaltoernooi ben ik eigenlijk echt met korfbal in aanraking gekomen. Maar ook omdat mijn vriendin er al speelde. Ik vond het vanaf het eerste moment erg leuk.” Al tien jaar is de 28-jarige Iris aanvoerder van het eerste team van DVS’69. Het fanatisme binnen het veld straalt zij ook over op haar kinderen in de groep. Natuurlijk praten we regelmatig over sporten en ik weet dat er ook dit jaar weer veel kinderen van onze school gaan meelopen”, vertelt Iris. De twee Van Kootens hebben vorig jaar ook fanatiek meegelopen en natuurlijk de kinderen van de school staan aanmoedigen. “Ik hoop dat het dit jaar wederom een mooi spektakel wordt”, besluit Dennis.

U bent de hele dag welkom voor een gezelWil je dat jouw favoriete club een zo groot mogelijke financiële bijdrage ontvangt? lig samenzijn met vrienden, familie of collega’s onder het genot van een lunch, een

oep dan zoveel mogelijk mensen op om hun boodschappen bij Jumbo van Daalhuizen gezellige borrel, een te lekkere snack of een

heerlijk diner vóór, tijdens of na de run…. Wij hopen u graag te mogen ontvangen in onze huiskamer.

oen en te sparen voor jouw club. Ik vond het vanaf het eerste moment erg leuk Zowel Dennis als Iris van Kooten hebben sporten in het bloed zitten. “Ik weet nog wel dat ik een blauwe maandag geprobeerd heb om de voetbalkunsten te leren bij ASWH. Omdat mijn ‘grote’ zus Iris al bij DVS’69 speelde, kwam ik daar al heel vaak. Dus was het eigenlijk heel

T-beaune’s huiskamer Sophiapromenade 9 3344 PL Hendrik-Ido-Ambacht 078 - 692 08 15 www.t-beaune.nl

it bedrag is exclusief door de wet uitgesloten productgroepen (tabak, slijterijartikelen, geneesmiddelen, uigelingenvoeding tot 1 jaar, beltegoedkaarten, vervoersbewijzen, waardebonnen, loten, postzegels, Dennis en Iris van Kooten hebben het sporten in hun bloed zitten oegangskaarten), betaald en uit te keren statiegeld en emballage.

S N E ngstijden: H A N dag t/m Donderdag H N A g R C R dag E F S D R N E A E C M I N E E A H R U T B N E E

R D J N A I D D O S M S

E R G E T N C R E M E O van A 08.00 A R tot I 20.00 P K van D 08.00 K R tot R 21.00 E L van 08.00 tot 20.00 R O E C L A N E O R E B G M C V U R F O O H T E I L L R T T U S E N Z H J N N E E C S E T I V A

I T E B I T T E R H M L

O Y R B M E H H A V I K

AANRECHT ACHTERBALKON BITTER BREIEN CANADA CEDER CLAIM COMFORT EIROND EMBRYO EUREKA FRAME HANDCREME HAVIK HEETHOOFD HETZE INSIDER INTEGREREN LOGISCH MESJE NAJAAR NUANCE SNERT TEPEL THEMA VITESSE VOLUME

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

Voor de echte puzzelaars! Lever de oplossing van deze ‘Bolidt Inner Circle-puzzel’ vóór donderdag 21 juni 2018 in bij Jumbo van Daalhuizen en maak kans op één van de drie GRATIS boodschappenpakketten van Jumbo van Daalhuizen. Jumbo, Hendrik Ido Ambacht, de Schoof 120

Openings Maandag Dinsdag Woensdag Donderda Vrijdag Zaterdag Zondag

De Schoof 120 www.jumbovandaalhuizen.nl

3341 EB Hendrik Ido Ambacht Winkelcentrum De Schoof www.jumbovandaalhuizen.nl

Naam: ............................................................................................... Adres: ............................................................................................... Telefoonnummer: ......................................................................

Jumbo va de Schoof 3341 EB Hendrik-Id Telefoon: 0


‘Ja, ik kies voor betere zorg’ - Thuiszorg - Luxe zorghotels - Huizen met zorg - Wonen met dementie - Aafje ledenpakket - Dagvoorzieningen - De gezelligste Quiz - Revalidatie - Huishoudelijke ondersteuning www.aafje.nl

AUTOSERVICE BEL ONS 078-7070975

ICT Groep

Bij ons kunt u onder andere terecht voor: •●Onderhoud CV-­‐ketel ventilatie; Onderhoud CV-ketel enen ventilatie •●Leidingwerk en sanitair sanitair; Leidingwerk en Dakgoten repareren enevervangen •●Dakgoten repareren n vervangen; ● Reparatie van uw kraan of ostortbak • Reparatie van uw kraan f stortbak; ● Opsporen van lekkages • Opsporen van lekkages. 078 - 68 12 151

088 8 233 233

Wij wensen alle lopers veel succes!

WWW.SETON.NL

Wij Wensen alle renners, teams, vrijWilligers en bedrijven een goede run! WWW.lucrasoft.nl

Wenst alle deelnemers aan de Inner Circle Run veel succes!

www.TenR-autoservice.nl

Noordeinde 206, 3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht Tel. 078 - 6912182 • www.albeka.nl

TenR Autoservice | De Plaats 19, 3342 GL Hendrik-Ido-Ambacht

ADMINISTRATIEKANTOOR BELASTINGADVIESBUREAU VERWERKING ADMINISTRATIE PERIODIEKEN EN JAARRAPPORTAGE SALARISADMINISTRATIE BELASTINGAANGIFTEN VOOR ONDERNEMER & PARTICULIER FISCALE ADVISERING

Kolenbranderstraat 20a 2984 AT Ridderkerk 0180 410522 info@admvanderbijl.com

0104464.pdf 1

6-6-2013 11:09:37


INNER

13

Woensdag 6 juni 2018

CIRCLE

RUN

De Bolidt Inner Circle Run verbindt Ambachters Het mag inmiddels wel een sportieve traditie heten: de jaarlijkse Bolidt Inner Circle Run op de derde donderdag van juni. Al sinds de start in 2012 is Stichting Cascade betrokken bij dit loopevenement voor het goede doel. Ook dit jaar stellen wij de Sophiahal beschikbaar voor alle lopers, vrijwilligers en medewerkers zodat zij gebruik kunnen maken van de faciliteiten van dit unieke en moderne sportcomplex. Hiermee dragen wij graag een steentje bij aan dit mooie initiatief waarvan de opbrengst bestemd is voor Hospice de Cirkel en het Jeugdspeelpark.

particuliere sporters en voor schoolsporten. Verder organiseren wij regelmatig sportevenementen en ook de activiteiten en voorstellingen in Cultureel Centrum Cascade trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Daardoor weten wij als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het organiseren en uitvoeren van

gen. Wat dit evenement zo bijzonder maakt, is dat de deelnemers naast het sportieve element ook oog hebben voor lokale organisaties die hun steun goed kunnen gebruiken. Wij wensen iedereen dan ook veel succes en Natuurlijk is het belangrijk om op een plezieri- sportplezier tijdens dit fantastische evenege en gezonde manier te sporten en te bewe- ment op donderdag 21 juni!

een groots evenement als de Bolidt Inner Circle Run. De vrijwilligers die de organisatie voor hun rekening nemen, verdienen dan ook een groot compliment voor hun inzet!

Joop Bijl Commercieel manager Stichting Cascade

De Ambachtse sporthallen De Sophiahal en De Ridderhal worden doorgaans intensief gebruikt door sportclubs en –verenigingen, door

Het team stelt zich voor: SMOELENBOEK 2018

Suze Libeton - scr PR Support

Jan v.d. Wetering - pm Parcours & Partners

Martijn de Vries - vz Partners

Arie Alderliesten Parcours & Veiligheid

Brigitte van Ast PR & Floormanager

Maurice van Bergen Kidsrun

Elbert Dekker Startcommissaris

Marjan Putter Alg. assist Vrijwilligers

Vacature Ass. Wedstrijdleider

Christa Hamels Vrijwilligers

Evelien Kolling Kidsrun

Renate Leeuwenstein Social media en PR

Jan Leijenhorst Website & Nieuwsbrief

Rene Libeton Parcours en Veiligheid

Martin Matse Wedstrijdleider

Vacature Vrijwilligers

Marco Sluijter Alg. bestuurslid en cardflyering

Angelique v.d. Werff Facebook


Likeons p Facebok Instagrmen Twiter@devolgerande Wij wensen iedereen veel succes!

Like ons op

Facebook

Like ons op Like ons op

Facebook

Instagram en

Twitter @devolgerlanden

Facebook Instagram en

Instagram en

Twitter @devolgerlanden

Kies voor de parti Wij wensen alledie deelnemers het versch veel succes maakt. tijdens de

Wenst alle deelnemers aan de Inner Circle Run veel succes!

Inner Circle Run!

Wij zorgen voor een positieve uitk Benieuwd? Bel ons!

De Schoof 154 3341 EB Hendrik-Ido-Ambacht Tel: 078 - 6817486 Twitter @devolgerlanden www.livera.com

078 681 25 66

Wij zijn de sparringpartner voor ondernemers in de ontwikkeling van hun organisatie.

WINKEL & WERKPLAATS Willem de Zwijgerstraat 1a 3341 EN Hendrik-Ido-Ambacht Tel. 078-6848100

SPORTAFDELING Perengaarde 107-109 3344PR Hendrik Ido Ambacht Tel. 078- 763 1751

WWW.DEFIETSENVANAMBACHT.NL

Accountancy • Bedrijfsadvies • Administratie • Belasting Salarisadministratie • Coaching Olijfgaarde 10, 3344 RP Hendrik-Ido-Ambacht tel. 078-3020600 WWW.TUUUR.NL

Op zoek naar efficiënte cloud oplossingen? Wilt u meer informatie?

wsb-solutions.nl/cloud

Like ons op Facebook Instagram en Twit er @devolgerlanden

WSB, that’s IT! Kade 30 • 3371 EP Hardinxveld-Giessendam • info@wsb-solutions.nl

Neem contact met ons via het telefoonnummer 078 - 684 95 22 of mail naar info@fwadministraties.nl

0184 618 837 • www.wsb-solutions.nl


INNER

15

Woensdag 6 juni 2018

CIRCLE

RUN

Looproute

Bolidt Inner Circle Run 2018

Looproute

Wisse KidsRun 2018

Op onze website www.innercirclerun.nl kunt u meer vinden over het programma van 21 juni 2018

INNER

CIRCLE

RUN

Programma van 21 juni 2018 Het parcours is gesitueerd in het bruisende hart van de Volger- PROGRAMA PUPPYRUN EN KIDSRUN: landen te Hendrik-Ido-Ambacht. Een 5 km parcours waardoor Zorg dat je op tijd bij de start bent! publiek ook centraal de loop zal kunnen volgen. De 10 km loAlles kan alleen lukken als iedereen meewerkt en de aanwijzinpers lopen het 5 km parcours 2x. gen van de Marshalls opvolgt. Starter en scheidsrechter(s) zijn officieel afgevaardigden van de Atletiekunie. Zij worden orgaZorg dat je op tijd bij het startvak bent nisatorisch ondersteund door een jeugdafvaardiging van For17:00 uur Na-inschrijving en afhalen tius uit Dordrecht. De looptijden worden digitaal geregistreerd startnummers. door RaceTimer, met een chip aan je startnummer. De 1200 m 18:10 uur Meisje 4-5 jaar naar startvak loopt het parcours twee keer. Direct na de finish krijgt het kind Zie Programma Kidsrun een medaille omgehangen en een traktatie aangeboden. 19:45 uur Sluiting na-inschrijving 5 en 10km. 19:50 uur Prijsuitreiking Jeugd START Afstand Categorie 20:15 uur Start 5 & 10 km dames en 18:20 600m M4-5 (Meldtijd 5 min voor aanvang) heren Wedstrijd, Recreanten en Bedrijvenrun 18:25 600m J4-5 (Meldtijd 5 min voor aanvang) 20:55 uur Sluitingstijd start 2e ronde 10 km. 18:30 600m M6-7 (Meldtijd 5 min voor aanvang) 21:15 uur Prijsuitreiking 5 en 10 km 18:35 600m J6-7 (Meldtijd 5 min voor aanvang) 21:45 uur Einde wedstrijd, Sluiting parcours

18:40 18:45 18:50 19:00 19:10 19:20 19:35

M8-9 J8-9 M10-11 J10-11 M12-13 J12-13

Na afloop van je Run mag je een ijsje halen bij IJssalon Sophia op vertoon van je startnummer.

Verkeersregelaar gezocht De Stichting Verkeersregelaar Hendrik-Ido-Ambacht verzorgt binnen Hendrik-Ido-Ambacht en de Drechtsteden de verkeersveiligheid op en rondom evenementen. Ook bij de Innercirclerun zijn wij met veel van onze vrijwilligers aanwezig om de verkeersstromen rondom het evenement in goede banen te leiden.

600m 600m 1200m 1200m 1200m 1000m

selende tijden? Reageer dan snel via de website www.verkeersregelaarhia.nl. De vergoeding bestaat uit de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding.

Wil je liever eerst even een dagje meelopen en kijken hoe het gaat? Dat kan natuurlijk ook, neem dan even contact op via de Omdat er steeds meer evenementen komen waar wij als Stich- website. ting gevraagd worden, zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij 18 jaar of ouder, werk je graag in een hecht De Stichting is ook te volgen via twitter @VerkeerHIA en via onze team, ben je fysiek gezond, heb je een goede beheersing van de Facebookpagina ‘Stichting Verkeersregelaar Hendrik-Ido-AmNederlandse taal en vind je het leuk om buiten te werken op wis- bacht’.

(Meldtijd 5 min voor aanvang) (Meldtijd 5 min voor aanvang) (Meldtijd 5 min voor aanvang) (Meldtijd 5 min voor aanvang) (Meldtijd 5 min voor aanvang) (Meldtijd 5 min voor aanvang) Prijsuitreiking Jeugd


INNER

16

Woensdag 6 juni 2018

CIRCLE

RUN

BICR Bedrijvenrun doe je met je Collega’s voor de Fun Een fitte werknemer presteert beter, is minder vaak ziek en is ook beter gemotiveerd met zijn werk bezig. Door het aanbieden van de bedrijvenloop bevorderen wij de teambuilding. Verder biedt het bedrijven en instellingen de mogelijkheid zich op een originele en sportieve wijze te presenteren en te promoten. Wij nodigen bedrijven van harte uit deel te nemen!

Individueel worden de lopers meegeteld in de eindrangschikking van de 5 km. Als er lopers zijn die ook de 10 km willen lopen is dat mogelijk. Dit dient tevoren duidelijk te worden aangegeven zodat deze lopers een tweede startnummer krijgen voor de tijdregistratie. Het is mogelijk om meerdere teams per bedrijf aan te melden. Een team wordt als compleet team ingeschreven. Als er echter niet voldoende lopers zijn voor een compleet team, dit a.u.b. tevoren vermelden, zodat de organisatie een passende oplossing kan zoeken.

De kosten bij inschrijving van een of meerdere teams is als volgt: 1e team: € 200,00 2e team: € 150,00 Alle volgende teams € 100,00 Uw bedrijfslogo wordt getoond op de bedrijvenpagina van onze website, met een link naar uw website.

Inschrijven Inschrijven voor deelname gaat door middel van: • voorinschrijving via het inschrijfformulier, via onze website www.innercirclerun.nl • en op de avond voorafgaand aan de loop in Prijzen Iedere gefinishte loper ontvangt een herinne- de Sophiahal te HIA. Wij nodigen bedrijven van harte uit deel te neringsmedaille en een gezonde versnapering. men! De opbrengst komt ten goede van Hospice de Cirkel voor de Zwijndrechtse waard en het Deelname Teams De Run Bedrijventeams doen mee aan een attractieve Een team omvat 3 tot 5 lopers bestaande uit De kosten bedragen € 200,00 per team van 4 per- Jeugdspeelpark afstand van 5 km. De start en finish is op de sfeer- dames, heren en of gemengd. De eindtijden van sonen (min. 3 max. 5). volle Laan van Welhorst direct grenzend aan de de snelste drie lopers worden opgeteld. De som Na registratie ontvangt u een factuur (zonder Loop met een doel, Inner Circle verbindt! BTW) van de stichting Run-DezvousNL. geldt als eindtijd voor het complete team. Sophiapromenade.

CardioBoxing Ambacht doet mee met de Bolidt Inner Circle Run!! CardioBoxing Ambacht opende in september 2016 haar deuren. Vanaf dag 1 is de opstart van deze sportclub een overweldigend succes! Onder de bevlogen begeleiding van trainster en eigenaresse Jolanda Scholten, wordt hier een aantal uren per week flink wat gezweet, gedurende de trainingen.

dioBoxers deelgenomen aan de Bolidt Inner Circle Run. Zij werden hierbij aangemoedigd door Jolanda. Daar zij zelf niet uit Ambacht komt had ze nog nooit van de Bolidt Inner Circle Run gehoord… Hierdoor ontstond het idee om dit jaar met een grote groep Ambachtse CardioBoxers deel te nemen aan de BICR!

In januari heeft Jolanda een Tijdens de lessen van CardioBoxing worden oproep op haar CardioBoxing diverse elementen van het boksen en andere Ambacht Facebook pagina vechtsporten gecombineerd met fitness, om geplaatst, om te inventarisezo de algehele lichamelijke conditie en toning ren of hier animo voor was. te verbeteren. Er worden diverse technieken De aanmeldingen stroomden uit het boksen aangeleerd en er wordt flink aan binnen en inmiddels staat de de conditie gewerkt! In tegenstelling tot andere teller al op 70 CardioBoxers! vormen van boksen gaat het hier niet om het fysieke contact tussen de CardioBoxers. Centraal tijdens onze trainingen staan Fun, Conditie, Het bijzondere hieraan is dat veel CardioBoxers weinig tot geen ervaring in het hardlopen hebTechniek, Afvallen en Kracht. ben maar deze uitdaging met beide handen Sporten bij CardioBoxing Ambacht is geschikt hebben aangegrepen! voor iedereen, man, vrouw, beginnende of ge- We gaan er voor zorgen dat we allemaal over die finish lijn komen, ons vorderde sporter met of zonder ervaring met motto is dan ook.... Eén boksen of andere vechtsporten. Echt iedereen team, één missie!! En we kan mee doen. Door de combinatie van boksen dienen ook nog eens het en fitness, worden de lessen zo toegankelijk goede doel!! mogelijk gemaakt voor alle sporters, natuurlijk wel met de nodige uitdagingen ! Wij tellen de dagen nu al af Vorig jaar hebben een aantal Ambachtse Car-

Runnersworld Dordrecht Onmisbaar bij het hardlopen zijn natuurlijk de juiste schoenen en een lekker zittende outfit. Hier voor kun je in de regio uiteraard terecht bij Runnersworld Dordrecht. Jurgen en zijn team staan dagelijks voor je klaar. Het team ádemt (hard)lopen en trail running en heeft een schat aan ervaring. Er mag een goed advies verwacht worden voor alles op loopgebied. Maar ook voor de opbouw van je training of loopclinics kun je bij hen terecht. Elke twee weken is er op zaterdag een fysio inloopspreekuur, waarbij ze je helpen met vragen over je pijntjes en blessures. Op donderdagavond kun je terecht bij een sportpodotherapeut, hij kan je verder helpen met sportinlegzooltjes. Loop jij al jaren op de weg en zou je wel eens wat anders willen proberen? Volg dan een van de trailclinics. Jurgen (Holling) en Teun (van der Klis) zijn ervaren trailrunners en vinden het leuk om hier zo veel mogelijk mensen mee kennis te laten maken. Bij trailrunning draait het om vrijheid, heerlijk de natuur in en genieten van de buitenlucht. Elke hardloper loopt wel eens over een andere ondergrond dan asfalt. Een bospaadje, een

grindweg of een grasveld; het zijn de eigenlijke beginselen van trailrunning. Snelheid is minder belangrijk. Deze terreinen dwingen je als loper meer dan ooit op gevoel te lopen. Elke stap die je zet is anders. Het voordeel van lopen op een onregelmatig oppervlak is dat je meer kracht opbouwt in je benen en sterkere enkels krijgt. Doordat je bovendien voortdurend je lichaam in balans moet houden, train je ook nog eens je bovenlichaam. Het zijn de fysieke voordelen van trailrunning. Heerlijk buiten spelen in de natuur, aldus de heren. De eerste volgende clinic staat gepland op zondag 8 juli in de Biesbosch, voor meer informatie kun je terecht op de website van RunnersWorld Dordrecht Het team van Runnersworld Dordrecht wenst alle lopers van de Bolidt Innercircle Run heel veel succes en loopplezier! www.runnersworlddordrecht.nl


INNER

CIRCLE

RUN

Interview Patrick Kwist Tekst: Erwin van Diemen Patrick Kwist weet niet precies hoeveel keer hij heeft deelgenomen aan de Inner Circle Run en hoeveel keer hij als eerste over de finish is gekomen op de 10 kilometer. ‘s Avonds, een uur na het interview krijg ik een mailtje van hem, hij heeft het nagezocht en vanaf 2013 heeft hij vijf keer deelgenomen. Vier maal stond hij op het hoogste podium en eenmaal werd hij tweede. Patrick Kwist is 49 jaar en wint in de regio met grote regelmaat wegwedstrijden. Leeftijd lijkt geen vat op hem te hebben. Dit jaar is het de bedoeling dat hij op donderdag 21 juni voor de zesde keer aan de start staat in Hendrik-Ido-Ambacht. ‘Ik kan me eerste keer nog goed herinneren. Ik won een horloge en dacht, die geef ik aan mijn zoon van 16 jaar. Echter toen ik ontdekte wat die waard was , zo’n 700-800 euro heb ik hem zelf omgedaan.’ Zo’n prijs verraste de bescheiden hardloper, die zegt nooit met prijzen- of startgeld bezig te zijn. Plezier staat voorop. Patrick laat het horloge zien, want hij draagt hem nog steeds. ‘Voor die loop had ik nooit een horloge gedragen. Eigenlijk heeft de Inner Circle Run er dus voor gezorgd dat ik vanaf die tijd altijd een horloge draag,’ zegt hij lachend. Wat zorgt ervoor dat je steeds terugkeert naar de Inner Circle run? ‘Dat komt ten eerste door de gezellige sfeer die er heerst, iedereen uit die omgeving lijkt daar te lopen en dat de loop voor een goed doel wordt georganiseerd spreekt me aan. Een ander leuk aspect is, is het zo hard mogelijk oplopen van een heuvel en dat wie er het snelst tegen op rent een bolletjes trui krijgt. Ik heb die bolletjes trui een keer gewonnen. En de wedstrijd is op een gunstig tijdstip waardoor het vaak lekker weer is,’ somt Patrick de redenen op van het succes van de Inner Circle Run.

Dit jaar stond je aan de start bij de Rotterdam Marathon, die was wat minder succesvol geloof ik? ‘Na 20km ben ik uitgestapt wegens een opspelende achilles. En het was maar goed ook dat ik ben uitgestapt, want een paar dagen later bij de eerste looptraining leek het wel of er een mes werd ingezet.’ Zijn palmares is indrukwekkend. Zo werd hij onder andere in 2015 in Lyon wereldkampioen masters op de halve marathon in de categorie 45-49 jaar. In 2016 in Perth Australië behaalde hij zijn tweede wereldtitel, op de 5 kilometer. Patrick Kwist begon 19 jaar geleden met hardlopen. ‘Ik wilde ooit de marathon lopen. Ik woog toentertijd nog 85 kilo en deed alleen maar duurlopen in hetzelfde tempo, weinig variatie. Mijn eerste marathon liep ik in 3u38. Ik trainde vanaf december en na de finish op de Coolsingel. liep ik maanden niet meer totdat in december ik weer begon met de voorbereiding. Tussen de marathons door speelde ik wel eens een partijtje voetbal, ik had dan totaal geen conditie en mijn tong hing op mijn schoen. Na een aantal jaar wilde ik weleens onder de drie uur lopen. Ik kreeg het advies om af te vallen en te beginnen met intervaltrainingen. Daarnaast werd ik lid van Rotterdam Atletiek.’ Het betaalde zich direct uit met een tijd van 2u53. Wat hem nog een beetje pijn doet, is dat hij als geboren en getogen Rotterdammer zijn beste marathontijd in Amsterdam liep: 2u26.59. ‘Één keer was ik er in Rotterdam dichtbij, maar helaas was ik 14 seconden langzamer.’ In Rotterdam werd hij wel Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie. Hij omschrijft die ervaring als één van zijn mooiste momenten met hardlopen en een prestatie waar hij het meest trots op is. ‘Ik heb altijd wel goed kunnen lopen en het heeft altijd mijn interesse gehad. Zo kroop ik op 16 jarige leeftijd door het hek om een atletiektraining te bekijken. Maar ik bleef toch voetballen. Een andere keer liet in mijn elftal in de steek om naar de marathon te gaan kijken. Op school kreeg ik voor de Coopertest altijd een 10 als cijfer en in

mijn diensttijd verbeterde ik op de 3 kilometer het record van de kazerne in 10 minuten. Zonder looptraining!’herinnert Patrick zich nog goed. Toch heeft geen spijt dat hij niet eerder is gaan hardlopen. Mensen vragen hem wel eens: wat had hij wel niet kunnen bereiken. ‘Ik zie alleen maar voordelen van later gaan hardlopen. Terwijl de lopers die al langer lopen achteruitgaan, boek ik nog vooruitgang. En de slijtage, daar heb ik nog geen last van omdat ik relatief nog kort aan het lopen ben.’ Patrick onderhoudt zijn lichaam goed. Veel corestability en rekoefeningen om een goeie loophouding te krijgen. ‘Dat is anders geweest, mijn bekken stond scheef waardoor ik veel pijn kreeg met lopen, het kon geen kwaad maar fijn was het niet. Ik heb er veel in geïnvesteerd en heb geen last meer.’ Zijn visie is om zo hard te trainen, dat je de volgende dag weer kan hardlopen. Patrick krijgt nog wel eens de vraag of hij niet te veel wedstrijden loopt, zo’n veertig tot vijfenveertig per jaar. ‘Die mensen vergeten dat ik zelden tot het gaatje ga. Ik zie het als een training, waarin ik probeer in een lekker ritme te lopen. Er volgt een anekdote over een keer dat hij wel heel diep is gegaan. Het was bij de Europacup voor clubteams, waar Rotterdam Atletiek zich voor had geplaatst. Patrick werd opgesteld op de vijf kilometer. ‘De wedstrijd was in een stadion in Bern Zwitserland. Het regende en had ik op het ene rechte stuk wind tegen, kwam ik door de bocht op het andere rechte stuk, had ik weer wind tegen! Het was mijn eerste kennismaking met een baanwedstrijd. Ik ging helemaal stuk en werd gedubbeld door twee snelle Kenianen die andere ploegen had ingevlogen. Die vijf kilometer op de baan voelde zwaarder dan de marathon,’ Toch bleef hij sinds die tijd de atletiekbaan regelmatig opzoeken voor wedstrijden. ‘Ik wilde revanche. Er heerst tijdens baanwedstrijden wel een andere sfeer in vergelijking met wegwedstrijden. De baanatleten ogen veel gespannener dan de wegatleten. Ze zijn ook veel meer bezig met op techniek lopen, de wegatleten lijken meer plezier te hebben om naar een wedstrijd te gaan,’ is de observatie van Patrick. Hij ervaart de hardloopwereld als een plezierige en sportieve. Hardlopen neemt op dit moment een belangrijke plaats in. ‘Door het hardlopen ben ik rustiger

en geduldiger gaan reageren. ‘Patrick geeft les in koken, horeca en techniek op een mbo school niveau 1, wat inhoud dat jongeren vaak extra zorg en aandacht nodig hebben en veel vragen van de docenten. ‘Door te hardlopen schiet in minder snel uit mijn slof. Tijdens een zware dag denk ik: vanavond lekker hardlopen. Ik word er een rustiger mens van,’ benadrukt Patrick nogmaals. In zijn huiskamer staan allerlei prachtige houten meubelen. ‘Allemaal zelf gemaakt,’ zegt Patrick. Het is een hobby naast het hardlopen ‘Ik merk ‘s avond wel met trainen dat ik vermoeider ben als ik met meubels maken bezig ben geweest.’ Koken doet hij ook graag, hij heeft een koksopleiding gedaan. ‘Alleen heb ik nooit als kok gewerkt.’ Zes trainingen per week zijn geen probleem voor hem. ‘Ik probeer één rustdag te houden.’ Twee keer per week traint hij op de baan en vier keer maakt hij duurlopen met tempowisselingen. Hij traint alleen op schema op weg naar belangrijke wedstrijden zoals de marathon van Rotterdam en EK’s of WK’s. Eind mei is het Europees kampioenschap halve marathon voor de masters ‘Met EK’s heb ik altijd minder geluk gehad, vaak was ik geblesseerd’. We hopen Patrick Kwist bij de aankomende Inner Circle Run te onthalen als de kersverse Europees Kampioen.

Cees van Meerten, Fotoexpressie

Bolidt Inner Circle Run en het Jeugdspeelpark Hendrik-Ido-Ambacht Sinds twee jaar heeft de Bolidt Inner Circle Run een tweede goede doel omarmt, het Jeugdspeelpark te Hendrik Ido Ambacht. Trees Dammer geeft in ons recent gevoerd gesprek aan, erg blij te zijn met dit initiatief. De afgelopen twee donaties waren meer dan welkom en zijn reeds ingezet voor de nieuwbouw. Twee jaar geleden werd duidelijk dat het Jeugdspeelpark op korte termijn zou gaan verhuizen en alle hulp in geld en handen is welkom gebleken.

Al met al geeft Trees aan dat de aanleg en realisatie op de nieuwe locatie een uitdagende missie is gebleken. Het project is groot en complex en dat vraagt veel geduld en inventiviteit. Tegenslagen hebben zich uiteraard voorgedaan gedurende de werkzaamheden. Het weer zat niet altijd mee, de grond is erg nat en dit gaf tegenslag in het grondwerk. Tekeningen hoe mooi ook, bleken niet altijd even praktisch en vroegen daarom om creatieve oplossingen. Hoofdzaak voor de opening is nu het gras dat nog ingezaaid moet worden en moet groeien. Inmiddels Inmiddels is de “oude” locatie verlaten en op de zijn bijna alle dieren over en staan in de stallen. nieuwe locatie wordt erg hard gewerkt om klaar Het zal ook voor hen fijn zijn als ze weer lekker te zijn voor de opening voor het publiek. Het be- naar buiten kunnen in een groene wei. stuur van het Jeugdspeelpark steekt veel tijd en energie in alles om er voor te zorgen dat met de Wensen zijn er nog te over, zoals een speeltoemiddelen die er zijn steeds goede oplossingen stel bij het avonturen eiland, beplanting, een afworden bedacht om een zo mooi mogelijk park sluitbare zandbak voor de kleintjes, een schuifte maken en het park op 2 juni te kunnen ope- wand in de educatieve ruimte/horeca, een terras aan de zonzijde van het horecagedeelte van het nen. gebouw. Derhalve is ook dit jaar de donatie uit

onze Bolidt Inner Circle Run meer dan welkom. Natuurlijk was dit alles niet mogelijk geweest Graag brengt het bestuur de donatie-webshop zonder de bijdragen van fondsen en sponsoring. onder de aandacht waar talrijke producten Het bestuur is hier uiteraard heel blij mee. aangekocht kunnen worden, kijk maar eens op Wij wensen als Bolidt Inner Circle Run het www.eenfantastischetoekomst.nl Jeugdspeelpark veel succes toe met de werkHiermee sponsort u het Jeugdspeelpark . zaamheden die nog verricht moeten worden Trees benadrukt dat er zo duurzaam mogelijk om de aanstaande opening op 2 juni een feestegebouwd is . Zo wordt er verwarmd middels een lijke gebeurtenis te laten zijn. warmtepomp, gevoed door zonnepanelen en Adres Jeugdspeelpark: worden de daken van de opstallen nog “groen” Rossenburgpad 12 te Hendrik-Ido-Ambacht. gemaakt (sedumdaken).


naop! ‘t hardlopen! Wij...lekker zijn ervoor trots Wij zijn er trots op! Kibbeling

Kibbeling Altijd gemaakt van Altijd gemaakt van kabeljauw

Small

PLUS VOLGERLANDEN wenst alle Inner Circle Run deelnemers veel succes!

Small

Medium

Medium

Large Large XL XL

3,95 3,95 5,005,00 6,95 6,95 9,95 9,95 14,95

Tegen inlevering XXL van deze advert entie

LE KI T O D P S!

Lever de kleurplaat, die op pagina 7 staat, in voor donderdag 21 juni 2018 en maak kans op één van de leuke prijzen bij Plus Volgerlanden! Sophiapromenade 14 3344 PM Hendrik-Ido-Ambacht Tel. 078 - 6840860

kabeljauw

Steehouwer - Hendrik Ido Ambacht_Kibbelingposter_413844.indd 1

ontvangt u GR

ATIS een bakje

wenst alle renners veel succes met de Inner Circle Run! Visgilde Steehouwer W.C. De Schoof 80, 3341 EB Hendrik-Ido-Ambacht www.steehouwer.visgilde.nl

Volg ons op facebook! 28-03-17 10:49

saus.


INNER

19

Woensdag 6 juni 2018

CIRCLE

RUN

SOL Ambacht is hofleverancier van Bolidt Inner Circle Run Tekst en foto: Ruud van der Wel Binnen de gemeentegrenzen van Hendrik-Ido-Ambacht zijn de besturen van SOL Ambacht en Run-DezvousNL altijd op zoek naar verbetering, vernieuwing etc. Van beide organisaties kan je zeggen: ze zijn altijd in beweging. Stichting Run-DezvousNL is het bestuur dat de loopevenementen De Bolidt Inner Circle Run, de Wisse KidsRun en de PuppyRun organiseert. Onder SOL Ambacht vallen SOL Krommeweg, SOL Admiraal, SOL De Watervlinder en SOL Villa Ambacht. Dit zijn de nieuwe namen die ontstaan zijn na het samengaan van de Ambachtse openbare basisscholen en Kinderopvang Ambacht.

de (naaste) toekomst. Schenk gaat verder: “Binnen SOL Ambacht speelt onder meer bewegingsonderwijs in de breedste zin des woord een belangrijke rol. Zo wordt er elk jaar geld gestoken in extra gymnastiekuren en zijn we een grote afnemer van activiteiten van Hi5Ambacht. Daarnaast is er al jaren een meer dan goede band met Bolidt. Een logisch gevolg is dat sportactiviteiten met een goed doel voor ogen binnen de gemeente, georganiseerd door een lokale partner als Bolidt, dan ook omarmd worden.” Dit is ook de mening die gedeeld wordt door Chris Govers, bestuurder Kinderopvang Ambacht binnen

SOL Ambacht. “Het is dan ook goed om te zien dat zo’n prachtig evenement als de Bolidt Inner Circle Run een vast onderdeel aan het worden is in ons jaarprogramma. Veel personeelsleden en héél veel kinderen doen mee. En het is natuurlijk prachtig dat de kinderen hun ouders weer enthousiast maken, waardoor die ook weer meedoen. Je kan echt met recht zeggen dat SOL Ambacht, met vele honderden inschrijvers, hofleverancier is van De Bolidt Inner Circle Run.” Chris en Meindert zullen ook dit jaar weer langs het parcours staan om alle kinderen, personeelsleden en ouders aan te moedigen en hopen op een hoge opbrengst voor het goede doel.

Prachtig om te zien hoeveel kinderen en ouders weer meedoen Binnen SOL Ambacht is iedereen altijd op zoek naar innovaties. Meindert Schenk, bestuurder van openbaar onderwijs bij SOL Ambacht: “Je moet in de maatschappij goed je ogen en oren openzetten. Je moet altijd anticiperen op ontwikkelingen in de omgeving waar kinderen naar school gaan, maar ook waar zij voor- en na schooltijd zijn.” Dus was het ook heel logisch dat De Bron, De Waterlelie en De Dukdalf intensiever moesten gaan samenwerken met Kinderopvang Ambacht. Dit heeft geresulteerd in nieuwe namen en uiteraard ook weer heel veel nieuwe ideeen. Deze nieuwe ideeën zijn voor nu en

Maar….. er zijn natuurlijk altijd atleten die wel voor de winst gaan, gelukkig maar. Want er is natuurlijk niks mis met een beetje competitie. Wil jij ook een keer op het podium staan dit jaar? Dan vind je hieronder de snelste tijden van de afgelopen jaren.

Zo werkt het: zomerslaap Nog een paar nachten slapen, en dan begint hij écht: de zomer. Opstaan met een zonnetje op je slaapkamerraam en ’s avonds zo lang mogelijk buiten zitten. Op je werk tel je de dagen af tot je vakantie, terwijl je thuis alvast de reisgidsen uitpluist. Klinkt goed, maar voel je je ook goed? Of word je ’s ochtends badend in het zweet wakker? Leuk, die lange zomeravonden, maar voor je gevoel heb je geen oog dichtgedaan. Je neemt je voor vanavond iets eerder naar bed te gaan. Neem meteen ook je slaapkamer onder de loep. Want een zomerslaap werkt heel anders dan een winterslaap. Zo maak je je slaapkamer zomerproof: • Duik vanuit je tuinstoel meteen je bed in. Nog even tv-kijken of je mail checken? Niet op je slaapkamer. Hoe meer andere dingen je er doet, hoe lastiger het wordt om in slaap te vallen. • Maak je kamer zo donker mogelijk. Zelfs het kleinste streepje (zon)licht kan je slaapcyclus al verstoren. • Wist je dat de ideale slaaptemperatuur 18 graden is? Om te kunnen slapen, moet je lichaamstemperatuur naar beneden. Dat duurt langer in een warmere kamer. • Is het ’s zomers warmer in jouw slaapkamer? Zorg voor voldoende frisse lucht! En: voorzie je bed van zomers bedtextiel. Deze kussenslopen, dekbedden en lakens ventileren extra goed. Daardoor wordt je ’s ochtends wakker in een fris, droog bed. Slaaptips voor elk seizoen Slapen in de zomer werkt heel anders dan slapen LET OP! in de winter. Zomertijd Wil je elk seizoen tips ontvangen om beter te slapen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 1 uur vooruit 2 24 op 25 maart. Ga naar http://www.morgana.nl/nieuwsbrief.html De klok wordt mede mogelijk en schrijf u in! 3

Bestuurder Meindert Schenk van openbaar onderwijs vindt sport en bewegen enorm belangrijk

Ga jij de uitdaging aan bij de Bolidt Inner Circle Run? Meedoen is belangrijker dan winnen, dat geldt zeker voor de Bolidt Innercirle Run, het is en blijft tenslotte een goede doelenloop. En het is al fantastisch dat er letterlijk en figuurlijk zoveel mensen elke derde donderdag van juni in beweging komen.

Zomerproducten bij Morgana de Heer

Ga jij de uitdaging aan? De 5 km Dames 18.40 minuten Heren 15.29 minuten De 10 km Dames 38.22 minuten Heren 31.37 minuten Zijn deze tijden je toch echt iets te uitdagend, kan je natuurlijk ook voor het parcours record van Col de Sophia gaan deze ligt op 45 seconden.

Bestuurder Chris Govers vindt de Bolidt Inner Circle Run een prachtig evenement voor jong en oud

gemaakt door

Morgana de Heer Veersedijk 89, 3341LL Hendrik-Ido-Ambacht

Een mooi en veilig evenement! De evenementencoördinator denkt met je mee. In Hendrik-Ido-Ambacht zijn gedurende het jaar verschillende grotere en kleinere evenementen. De Inner Circle Run is één van de grotere mooie publieksevenementen die Hendrik-Ido-Ambacht rijk is. Veiligheid rond evenementen staat volop in de aandacht! Helaas zien we in de media zo nu en dan evenementen waarbij het mis gaat. Gelukkig zijn er ook heel veel oplossingen, goede ervaringen en technische mogelijkheden om evenementen veiliger te maken.

De evenementencoördinator van de gemeente kan evenementenorganisatoren ondersteunen in het proces van organisatie, kan meedenken en adviseren op het gebied van veiligheid en ondersteunen in het vergunningsproces. Hiermee kunnen organisatoren, waar wenselijk, een stukje geholpen worden. Bent u als organisator benieuwd of de evenementencoördinator iets voor uw evenement kan betekenen, neem dan gerust contact op via: evenementen@h-i-ambacht.nl Wij wensen de organisatie van de Inner Circle Run een heel mooi en veilig evenement toe!


MrMr R.B. R.B.(Rolf) (Rolf)van vander derHorst Horst

Gezondheidscentrum DE VolgerlandennednalregloV ED Druivengaarde 15 – 17, 3344 PK Hendrik-Ido-Ambacht, Tel. 078 – 625 66 66 Het Gezondheidscentrum De Volgerlanden is gevestigd in de nieuwbouwwijk de Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht. Op dit moment kunt u in ons gezondheidscentrum terecht voor: * * * * * * * * * * *

Huisartsengeneeskunde Apotheek Fysiotherapie Logopedie Medisch pedicure Huid- en oedeemtherapie Algemeen Maatschappelijk Werk Vivenz POH-GGZ (volwassenen en kinderen) én Van Rhoon Psychologen Diëtiek Podologie Verloskundigen spreekuur

Wij wensen alle lopers veel succes!

T 078 - 68- 45 T 078 68 999 45 999 F 078 - 68- 45 Grotenoord F 078 68 990 4523 990 3341 LT23Hendrik-Ido-Ambacht Grotenoord info@ambachtsenotarissen.nl info@ambachtsenotaris.nl T:LT Hendrik-Ido-Ambacht 078 - 68 45 999 3341 www.ambachtsenotarissen.nl www.ambachtsenotaris.nl E: info@ambachtsenotaris.nl T 078W: - 68www.ambachtsenotaris.nl 45 999 F 078 - 68 45 990 info@ambachtsenotarissen.nl www.ambachtsenotarissen.nl

SERVICE BURO VERSCHOOR Reparatie en verkoop van witgoedapparaten Service Buro Verschoor is het adres voor reparatie en verkoop van witgoedapparaten zoals koelkasten, afwasautomaten, wasautomaten en drogers.

Door dit uitgebreide zorgaanbod vanuit het centrum kunnen disciplines nauw met elkaar samenwerken en beter op de patiënt afgestemde zorg en kwaliteit leveren.

Wij wensen alle deelnemers veel succes dit jaar bij de Inner Circle Run! WWW.GC-DEVOLGERLANDEN.NL

Allroundkantoor kantoormet metpersoonlijke persoonlijke Allround aandacht voor alle notariële aandacht voor alle notariëlediensten diensten Mr R.B. (Rolf) van der Horst  • Familie Familiepraktijk praktijk  • Onroerend Onroerend goedpersoonlijke Allround kantoorgoed met  • Vereniging & &stichting aandacht voor alle notariële diensten Vereniging stichting  • Vennootschapspraktijk Vennootschapspraktijk planning Estate   Familie mu r•Estate t npraktijk eplanning csdiehdnozeG  Fiscaal • Fiscaaladvies advies  Onroerend goed  Vereniging & stichting  Vennootschapspraktijk Grotenoord 23 23 Grotenoord  Estate 3341 LTplanning Hendrik-Ido-Ambacht 3341 LT Hendrik-Ido-Ambacht  Fiscaal advies

Daarnaast hebben wij een breed assortiment kleine huishoudelijke apparaten én kunt u terecht voor een zeer uitgebreid assortiment onderdelen en accessoires. Onze specialiteit is het vervangen van inbouwapparaten. SERVICE BURO VERSCHOOR Veersedijk 105 3341 LL, Hendrik-Ido-Ambacht Tel: 078 - 6814674

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM: Maandag t/m vrijdag: 13.30 - 17.30 uur Vrijdagavond: 19.00 - 21.00 uur Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur

Al sinds 1973 een begrip!

WWW.VERSCHOORWITGOED.NL

Bloei cursusjaar 2018 - 2019 gaat van start! Schrijf je in vόόr 10 september 2018 en ontvang 10% KORTING op een workshop of cursus naar keuze! Gebruik op het online inschrijfformulier actiecode: bloei1819 en maak direct gebruik van deze vroegboekactie!

% 0 1 RTING

KO

Bij Bloei kun je terecht voor tal van cursussen en workshops. Er is voor ieder wat wils, van kind tot volwassene, met de thema's: Body & Mind, Culinair, Creatief, Kunst & Cultuur, Talen en Ontwikkeling.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor ons zeer diverse aanbod op www.bloeicursussen.nl


INNER

21

Woensdag 6 juni 2018

CIRCLE

RUN

KidsRun 2017

en s van Meert Foto’s: Cee sie FotoExpres

De Bolidt Inner Circle Run is er voor iedereen

Lopen met een doel! Inner Circle Run 2017


DE NIEUWE RX20

Alle lopers een veilige deelname aan de Inner Circle Run gewenst!

Opnieuw weet STILL zijn eigen onnavolgbare klasse te verbeteren. De nieuwe RX 20 biedt alleen maar voordelen.

Electrifying:

… de hoogste omslagprestaties in zijn klasse … de grootste wendbaarheid … het grootste bereik op één batterijlading … het beste zicht rondom … de ruimste bestuurderscabine met de slimste bedieningseenheid

STILL Intern Transport B.V. Nijverheidsweg 5 3341 LJ Hendrik-Ido-Ambacht Telefoon: 078 684 52 00 www.still.nl/electrifying

Abonnement op veiligheid

WWW.EENVEILIGGEVOEL.NU

first in intralogistics

25-04-18 11:53

is een volledig open regionaal glas-

Drechtsteden glasvezelnetwerk. Door-

vezelnetwerk in de regio Barendrecht

dat het een regionaal netwerk is, ligt

Drechtsteden, Gorinchem en Leerdam.

onze focus dan ook in de regio. We zijn

Door de open architectuur van het

daardoor meer dan een aanbieder van

netwerk zijn er veel mogelijkheden

verbindingen. We zijn dichtbij, bereik-

voor

baar

specifieke

routes,

point-to-

en

persoonlijk

aanspreekbaar.

point verbindingen, speciale wensen,

Ons kantoor zit in Zwijndrecht en daar-

toepassingen en vooral: Maximale

mee midden in de regio.

veiligheid en transparantie.

VOOR U MET EEN KOP KOFFIE TEL: 078 - 762 08 98 | WWW.VITRUMNET.NL | INFO@VITRUMNET.NL

HÈT GLASVEZELNETWERK VOOR DE REGIO DRECHTSTEDEN, BARENDRECHT EN GORINCHEM

ED BY ER

BR

N

VitrumNet exploiteert het Breedband

CHTSTEDE

Het Breedband Drechtsteden netwerk

WIJ NEMEN GRAAG DE TIJD

RE

Het zakelijke glasvezelnetwerk van de regio

FIBER POW

STILL-2064 - RX20 Advertentie 92 mm x 127 mm.indd 1

EED BA ND

D


INNER

23

Woensdag 6 juni 2018

CIRCLE

RUN

Christa Hamels en Marian Putter, vrijwilligerscoordinatoren bij de Bolidt Inner Circle Run Het is 25 april en ik zit aan tafel met Christa Hamels en Marian Putter. Zij coordineren de inzet van de tientallen vrijwilligers voor de Bolidt Inner Circle Run en de Wisse Kidsrun. Wat maakt dat jullie je juist voor dit evenement inzetten? Het is het mooiste evenement van Hendrik Ido Ambacht zegt Christa. Er heerst een gezellige sfeer, mensen zijn enthousiast om mee te doen. En de kinderen, ja, daar wordt toch iedereen blij van. Daarnaast is het natuurlijk voor een goed doel, het Hospice de Cirkel en het Jeugdspeelpark. Twee organisaties die voor de gemeente van groot belang zijn. Daarnaast houden we natuurlijk van hardlopen. Wat is de stand van zaken in de voorbereidingen? We zijn best wel trots zegt Marian, we staan er goed voor. We zijn al in februari begonnen om de vrijwilligers te benaderen. Daarna volgenden vele aanmeldingen maar er zijn natuurlijk ook altijd mensen op vakantie. We staan er nu best goed voor, we hebben nog een paar verkeersregelaars nodig en wat mensen die op andere pos-

Marjan Putter

Christa Hamels

ten op het parcours of in de Sophiahal. Welke werkzaamheden verrichten de vrijwilligers? Er zijn verschillende werkzaamheden. Het lastigste is om verkeersregelaars op het parcours te krijgen. De Stichting Verkeersregelaars verzorgt een aantal grote posten. Op de andere posten

staan marshalls die na een digitale instructie een diploma krijgen om verkeerregelaar te zijn. Het is echt een leuke taak, je zorgt dat de lopers veilig kunnen lopen en bent soms ook in de gelegenheid bekenden aan te moedigen. Langs het parcours is ook een aantal vrijwilligers bezig met de waterposten, het uitdelen van medailles en bananen. Verder zijn er veel vrijwilligers nodig voor het uitreiken van de startnummers. Je kunt je voorstellen dat met een kleine 1000 voorinschrijvingen dit een behoorlijke drukte is. Verder zijn er mensen die helpen met de na-inschrijving, de betaling en het verwerken van de gegevens in het digitale systeem.

het wisselt nog teveel voor de mooi-weer-renner. Er is geen ontkomen aan, dus ook al staat er soms wat wind, komt er een bui naar beneden, geen smoesjes en naar buiten om te trainen. Hoog tijd om weer in vorm te komen, want ook dit jaar hebben we ons met een paar teams aangemeld voor de Inner Circle Run. De afgelopen jaren is deze run een mooi typisch Een bedrijventeam bestaat uit 3 tot 5 lopers en Schoenen uit de kast, jas aan en gaan. We heb- Ambachts evenement geworden. Dat past bij de som van de drie snelste drie lopers telt als ben al wel een paar mooie dagen gehad, maar ons en daarom doen we mee. Het werk dat in de hospice wordt gedaan is mooi, zwaar en belangrijk. Wij dragen daar graag een steentje aan bij. Maar. Daar houdt het niet op. Voor veel van onze teamleden is de Inner Circle Run namelijk ook een stok. Achter de deur wel te verstaan. Om ondanks regen, kou en frisse tegenzin aan het begin van het seizoen weer de schoenen uit de kast te halen en te trainen. Zeker in groepsverband werkt dit prima, want ook al zegt iedereen niet te hoeven winnen, niemand wil als laatst over de finishlijn komen. Niks mis met een beetje gezonde competitie en aanmoediging. Alle vrijwilligers, organisatoren, medewerkers, sponsors en in het bijzonder iedereen die betrokken is bij het werk van de hospice, bedankt en succes met het mooie werk dat jullie doen! Tot de derde donderdag in juni en heb je je nog niet aangemeld? Doen hoor! Lucrasoft ICT Groep is een verzameling bedrijven die innovatieve techniek inzet om bedrijven tools te bieden waarmee ze kunnen groeien. Maak je niet druk om alle IT randzaken, die regelen wij voor je, zodat jij je op je organisatie kan richten. einduitslag. Een van de bedrijven die al jaren met meerdere teams aan de start staan is de Lucrasoft ICT Groep. Ze rennen mee, maar ondersteunen de Bolidt Innercirle Run ook op het gebied van IT, zo hebben zij een aandeel in onze website. Wij vroegen Lucrasoft naar hun reden om elk jaar weer aan de start te verschijnen….

Kunnen jullie nog hulp gebruiken? Natuurlijk, zoals we al zeiden gaat met de planning van de vrijwilligers echt de goede kant op. Maar alle hulp is natuurlijk welkom. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden op de website: www.innercirclerun.nl.

Wat maakt het voor de vrijwilligers leuk om mee te helpen? Er is een aantal vrijwilligers dat al jaren meehelpt, maar elk jaar melden zich ook weer Je kunt ook een mailtje sturen naar nieuwe vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die echt innercirclerun@outlook.com. alleen bij de uitgifte van de startnummers wil-

Elk jaar een goede stok: de Inner Circle Run Naast de individuele lopers starten er ook jaarlijks een flink aantal bedrijventeams bij de Bolidt Innercirle Run. Een mooie manier om samen met collega’s naast het werk iets anders te ondernemen. Elkaar uitdagen, motiveren en samen trainen werkt bovendien prima voor de teamspirit.

len staan, en er zijn mensen die zeggen “zet mij maar op de drankpost”. We houden zoveel mogelijk rekening met wat iedereen het liefste doet. Wij zijn blij met de inzet van al deze vrijwilligers, daarom zorgen we ook dat zij tijdens hun werkzaamheden goed verzorgd worden en is er na afloop ook vaak een klein kadootje. Wat wij terugkrijgen van de vrijwilligers is dat ze graag helpen bij een leuk evenement in onze eigen gemeente. Het is echt gezellig.

Kinderen voorbereid aan de start Schoolkinderen worden weer getraind voor de Bolidt Inner Circle Run door het enthousiaste team van Hi5Ambacht Wij zullen op verschillende locaties weer trainingen verzorgen voor kinderen vanaf groep 3. Deze trainingen zullen gaan plaatsvinden in de weken 23 en 24. De verdeling van deze trainingen is als volgt: Maandag: Schoolplein SOL Watervlinder van 16.00 – 17.00 uur Maandag: Schoolplein SOL Villa Nova van 16.00 – 17.00 Dinsdag: Schoolplein SOL Admiraal van 15.45 – 16.45 uur Donderdag: Schoolplein SOL Bekestein van 15.45 – 16.45 uur. Zo zorgen wij ervoor dat de kinderen die mee doen goed voorbereid aan de start verschijnen. Wij wensen alle kinderen een leuke en gezellige loop toe. Het team van Hi5Ambacht


Samen een topprestatie leveren! Wisse is trotse partner van de Inner Circle Kidsrun. Wij wensen alle deelnemertjes heel veel succes met de Wisse Kids Run op donderdag 21 juni!

Wat zijn ónze topprestaties? • • • • •

9,5

Uit 157 klantbeoordelingen scoren wij een De beste positie op Funda 247 verkopen in het afgelopen jaar Verkoop, aankoop en hypotheken onder één dak Aantoonbaar goede resultaten!

Daarom Wisse!

Makelaardij & Hypotheken

Wisse Makelaardij BV I De Schoof 82 I 3341 EB Hendrik-Ido-Ambacht I Telefoon: 078-6840292 I info@wisse.nl I wisse.nl Ad_Wisse_KidsRun_Brug_2018.indd 1

24-05-18(wk21) 13:44