Page 1

ST

JORISPAROCHIE

Aflevering 1

WEEKBERICHT ST JOZEFKERK Week II van 3 December t/m 11 December

2E ADVENTZONDAG JAAR B 2011 INTERESSANTE INFORMATIE:  Onze Engel zegt .!?  …….  Bidden doe je zo pag 4

Vieringen en intenties Georgiusbasiliek Advent 27 nov. 9:30 uur Eucharistieviering (Herenkoor Gregoriaans ) God, onze Vader, wil in liefde omzien naar alle mensen van onze Joris parochie en naar gebeden die opgeschreven werden in het intentieboek van deze kerk. Voor de zieken thuis en in het ziekenhuis vragen om genezing. Help hen om de lasten en het ongemak te kunnen dragen.

 Adventsaktie  Kop in ‘t kussen Gat in ‘t...  Skroertsj Weekeind in BK3

Gedenk in Uw liefdevolle barmhartigheid ook Johan Engbersen, Rie Tiehuis Duchateau, Harry Bosma, Adriaan Janmaat,en Dora Losse - Corneille en Ans van Aalzum – Harberink Theo Bruggeman en Riet Bakker van het Reve die onlangs zijn overleden. Wij vieren deze Eucharistieviering voor: Ouders Marsman - Dute Ouders Leeuwenkamp - Reekers, Benny Meyer en Fam. voor Harry Koelle en Ben Nijmeijer Vandaag is de Collecte.Voor de Adventaktie .

VIERINGEN ST. JOZEFKERK. Zaterdag 26 Nov: 19:00 uur Gezinsviering Kinderkoor & pastoraal team Zondag 27 Nov: 11:30 uur Kleuterkerk Dinsdag 29 Nov: 19:00 uur Eucharistieviering Dagkapel. Zaterdag 3 Dec: 19:00 uur Eucharistieviering Jozefkoor (lat/ned)

Bidden wat is dat? Als je aan het bidden bent dan praat je eigenlijk met God. Bidden kun je overal doen, zelfs zonder je handen te vouwen. Je kunt hardop bidden maar ook in je gedachten, God hoort je altijd! Soms maak je iets mee, wat heel moeilijk is, of er is iets waar je met niemand over kunt praten. Dan is het heel fijn dat je toch kunt bidden, praten met God, of Jezus dus. Jezus is dan eigenlijk je Grote Vriend.

Hier volgt een lijst met gebedjes om je op weg te helpen: Klik op een link hieronder als je gebedjes zoekt over een bepaald onderwerp. Voor als Je opstaat Gebedjes voor en na het eten Gebedjes voor verschillende dingen Gezongen avond gebedje pag 4

VIERINGEN St Georgiusbasiliek. Woensdag 30 Nov: 9:00 uur Eucharistieviering [ H. Andeas Apostel ] Woensdag 30 Nov: 19:00 uur Vespers. Vrijdag 2 Dec: 8:45 uur Lauden morgengebed aansluitend; Vrijdag 2 Dec: 9:00 uur Eucharistieviering [H. Catharina van Alexandrië] Zondag 4 Dec: 9:30 uur Eucharistieviering Collecte Adventsaktie ( BAA) VIERINGEN ST. PAULUSKERK. Zondag 27 Nov: 11:00 uur Eucharistieviering samenzang Donderdag 1 Dec: 19:00 uur Eucharistieviering dagkapel [H] Zondag 4 Dec: 11:00 uur Eucharistieviering The Lord’s Choir.

Agenda Pastorie. Maandag 28 Nov: 9:30 uur Sjorscreagroep. Woens dag 30 Nov: 19:30 uur Kosters vergadering. Donderdag 1 Dec: 92:30 uur Vergadering P.C.G. Donderdag 1 Dec: 19:30 uur Repetitie Georgiuskoor.

300 200

29-okt

100 0 Plaatse nge ld Colle c te

2-nov

12-nov

M V

aandelijks overzicht van de opbrengsten van het plaatsengeld en collecten. Ook deze koers dealt! 

uit de Beurs koers

19-nov

raag het Maria! Achter in de kerk ligt het Intentieboek waarin u uw noden en/of intenties uit dankbaarheid kunt schrijven 


WEEKBERICHT

Verassing

G

Pagina 2 Jesaja 40,1-5.9-11 Marcus 1,1-8

od wil ons blij maken met de Blijde Boodschap van Jezus Christus. Als je iemand blij wilt maken, je wilt vreugde brengen in zijn hart, dan moet je weten waarmee hij echt en van harte blij te maken is; je moet die ander goed kennen, je moet hem vanbinnen kennen. Het gebeurt wel dat mensen vragen: 'Waarmee kan ik je blij maken?' Dan is het misschien geen verrassing meer, maar je wordt daar dan toch echt blij van. Als iemand dat nu niet hoeft te vragen, maar dat hij vanuit zichzelf al weet waarmee hij die ander blij kan maken, dan zijn die surprises échte surprises. Wanneer de gever met zijn gave, ook al is het maar klein, het hart van de ander heeft geraakt: 'Hoe kon je raden dat ik met dit of dat zo blij zou zijn'!? Deze week laat het evangelie Jezus zien als de Blijde Boodschap van God, als dé surprise van God, dé verrassing waarmee Hij precies de diepste verlangens van ons menselijk hart weet te raken. God moet geweten hebben waarmee wij blij te maken zijn, waarmee Hij de diepste verlangens van ons hart vervullen kan, als Hij ons zijn Zoon zou geven, als Hij ons Jezus zou geven. De tijd van de Advent dient er dus eigenlijk voor, om in ons innerlijk na te gaan, waar er zo'n verlangen is naar Jezus, waar Hij al in ons hart is op de wijze van het verlangen. Verlang ik echt naar Kerstmis als de komst van God in mijn eigen hart? Verlang ik echt naar Hemzelf en niet naar het uiterlijke, de sfeer, het gevoel van geborgenheid, menselijke intimiteit, de warmte die dat feest vanouds pleegt op te roepen. We weten wel dat dat met Kerstmis niet meer is zoals dat in onze kinderjaren was. We moeten ook niet uitzien naar Kerstmis als naar een feest waarop wij deel krijgen aan gevoelens van geborgenheid, van intimiteit met Hem, zijn innerlijke bezoeken van vrede en troost, al die heerlijkheden waarmee de goddelijke Minnaar zijn beminden weet te verrassen en zijn genegenheid weet uit te drukken. We moeten verlangen naar de komst van de Persoon zelf, Jezus, de Zoon van God, - die met geen pen te beschrijven is, niet op te sluiten is in je kleine menselijke hart, niet op te sluiten is in de nauwe schaal van je schedel, van je gedachten, - zodat wij er ook klaar voor zijn, om de Blijde Boodschap van God aan de mensen te beleven zoals wij het al dikwijls hebben moeten beleven: zonder al die gevoelens, zonder die innerlijke opgetogenheid, zonder die warme gevoelens van geborgenheid, van troost, en dat niet als een teken dat Hij minder van ons houdt, maar als een teken dat Hij méér van ons houdt, omdat Hij dan méér Zichzelf geeft. Treutel

Pater Sebastian geeft HIV-patiënten hun waardigheid terug Pater Lazarist Sebastian en zijn twee collega’s in Andhra Pradesh trekken zich het lot aan van deze vergeten groep. Dagelijks reizen de paters 40 kilometer heen en terug om vanuit hun woonplaats aidspatiënten en hun familie te bezoeken in het dorp Singanagudam. Om deze verschoppelingen te laten merken dat er aan ze gedacht wordt, dat zij er ook mogen zijn. Als vaders zorgen zij voor de hen toevertrouwde kinderen. Om dichter bij de mensen te kunnen wonen waarvoor ze zorgen, willen de paters graag een woonvoorziening bouwen in Singanagudam, die ook kan dienen als pastoraal centrum. Het pastorale centrum moet het begin worden van een grotere locatie, waar onder meer een hospice, een medische post, een school en een weeshuis voor kinderen van aidspatiënten kan worden gebouwd. Op deze manier krijgt deze verstoten groep mensen weer een waardig leven. Voor de bouw van het pastorale centrum is € 70.000 euro nodig. Daarvan brengt de lokale gemeenschap € 20.000 op. De Lazaristen nemen straks de exploitatiekosten van het centrum voor hun rekening. De Adventsactie wil graag een steen bijdragen: € 20.000.

Onze Engel zegt .!? Mijn God als wij echt iets nodig hebben, dan geeft U ons dat altijd.

Link naar Muzikale menukaart Maand December Op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de drie parochies van Almelo Noord? kijk dan wekelijks op http://www.st-jorisparochie.nl Elke week in uw mailbox meld u aan! Weekberichtgeorgius@gmail.com

Bereikbaarheid Pastoraal team Pastorale hulp; Vicaris A. Woolderink 0546 824491 of 0653778595 Pastoraal werkende;  Mw. C.A.M Koops - Roetgerink 06-20739564  Uitvaart via coördinator Almelo noord 06-12662672


PERSBERICHT

Pagina 3

Ben jij klaar voor een BK3 weekend vlak voor de Kerstvakantie? We gaan in het weekend van 16 tot en met 18 december namelijk een nachtwandeling maken, voetballen, een film maken, beetje huiswerk, zwemmen, zien hoe je een website maakt, film kijken, Kerstmis voorbereiden en nog veel meer. Meer verklappen we niet, Wat?

Een weekend!

Voor wie?

Voor de (toekomstige) leden van scholierenklub BeKa3!

Wanneer?

Van vrijdagavond 20.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur!

Waar?

In het klubhuis van BK3, aan de Bataafse Kamp 3 in Hengelo, natuurlijk!

Hoeveel kost het?

Breng â‚Ź 20 mee, je hebt verder geen zakgeld nodig.

Wat moet ik meenemen?

-Slaapzak en matje, -toilettas, tandenborstel, zeep etc., -handdoek, -pyjama, -kleren om buiten vies te maken, -schone kleren voor binnen, -sporttenue, -gym- of voetbalschoenen, -gewone schoenen, -zwembroek, -je kunstgebit.

De ouders zijn welkom op zondag 18 december vanaf 15.00 uur. We vertellen en laten iets zien van de activiteiten van de afgelopen maanden (zomerkampen, Drielandentoernooi), en over het programma voor dit jaar. Om 16.00 uur sluiten we af. Aanmelden bij de organisatoren Paul van Gorp en Richard Millar (zie onder), graag voor 9 december.


WEEKBERICHT

Pagina 4

Ik ga slapen ik ben Moe Een gezongen gebedje voor het slapen gaan. Ik ga slapen, ik ben moe, 'k sluit mijn beide oogjes toe, Heertje houd ook deze nacht, over [naam] getrouw de wacht. 't Boze dat ik heb gedaan, zie het Heertje toch niet aan. Schoon mijn zonden vele zijn, maak om Jezus wil mij rein. Zorg voor arme kind'ren Heer, en herstel de zieken weer. Ja, voor alle mensen saam, bid ik u in Jezus naam. Sta mijn ouders trouw ter zij, wees mijn vrienden ook nabij. Geef ons allen nieuwe kracht, door de rust van deze nacht. Doe mij dankbaar en gezond, opstaan in de morgenstond. Als ik mijn oogjes open doe, lacht Uw zon mij vrolijk toe.

Amen 

Mijn moeder zei vaak een slaapversje voor. Daarna gaf ze me een kruisje op mijn voorhoofd en een kusje. Dit versje gebruikt als bedritueel, gaf mij het vertrouwen niet alleen te zijn en beschermd te worden. 's Avonds als ik slapen ga Volgen mij veertien engeltjes na Twee aan mijn hoofdeind Twee aan mijn voeteneind Twee aan mijn linkerzij Twee aan mijn rechterzij Twee die mij dekken Twee die mij strekken Twee die mij wijzen Naar 's hemels paradijzen

Dag God, met mij! EEN PROGRAMMA VOOR DE KINDEREN. DAGELIJKS OM 18:30 UUR. ELKE DAG RESERVEERT RADIO MARIA SPECIAAL EEN HALF UURTJE VOOR ONZE JONGSTE LUISTERAARS! LUISTER TUSSEN 18:30 EN 19:00 UUR NAAR EEN FIJN PROGRAMMA MET ELKE DAG EEN NIEUW VERHAAL VOOR HET SLAPENGAAN EN AANSLUITEND 5-MINUTENCATECHESE. VAN MAANDAG T/M VRIJDAG KUNNEN KINDEREN OOK TIJDENS HET PROGRAMMA NAAR DE STUDIO BELLEN OM HUN EIGEN AVONDGEBEDJE OF LIEDJE RECHTSTREEKS IN DE UITZENDING TE BRENGEN! TUSSENDOOR WORDEN VROLIJKE KINDERLIEDJES GEDRAAID EN WE SLUITEN AF MET DE KINDERVESPERS. BEN JE NIEUWSGIERIG? KER LUISTEREN DUS! E MISSCHIEN BEN JIJ WEL GENE DIE VANAVOND OP DE RADIO HOREN IS...?

ZEN DETE

Weekbericht st Jozefkerk no 1 Tweedezondag van de Advent door het jaar B 2011  

 Gedenk in Uw liefdevolle barmhartigheid ook Johan Engbersen, Rie Tiehuis -  Wij vieren deze Eucharistieviering voor: Ouders Marsman - Dut...

Weekbericht st Jozefkerk no 1 Tweedezondag van de Advent door het jaar B 2011  

 Gedenk in Uw liefdevolle barmhartigheid ook Johan Engbersen, Rie Tiehuis -  Wij vieren deze Eucharistieviering voor: Ouders Marsman - Dut...

Advertisement