Page 1

ST

JORISPAROCHIE

Aflevering 2

WEEKBERICHT ST ST.JOZEFKERK Week II van 31 December t/m 8 Januari

OCTAAFDAG VAN KERSTMIS JAAR B 2011 INTERESSANTE INFORMATIE:  Onze Engel zegt .!?  Wie is treutel?  Maria Moeder van God.  Kado voor Carla onze PW.  Het Epistel van Treutel.  Sociale + Media

Vieringen en intenties St Jozefkerk Zaterag 31 Jan. 19:00 uur Oudjaaravond Jozefkoor(Woord en comm viering) Wij vragen Gods zegen voor allen die deel uitmaken van onze parochie en bidden in bijzonder om verhoren van de gebed intenties die zijn geschreven in het intentieboek. Ons gebed wordt gevraagd voor de zieken van onze gemeenschap, vooral voor de ernstige en langdurige zieken en voor allen die het moeilijk hebben. En we vragen bijzonder om kracht en verlichting voor hen die kort geleden het sacrament van de ziekenzalving ontvingen.

 

We gedenken ook Joop Ossevoort Hennie Spoler die kortgeleden zijn overleden Op vrijdag 23 december is in de leeftijd van 88 jaar overleden Gezina Johanna Oogink-Kreuwel, weduwe van Johan Oogink,zij woonde op Huize Friso. De gezongen uitvaart voor haar heeft woensdag 28 december in onze parochiekerk plaatsgevonden waarna crematieplechtigheid te Almelo. Wilt u haar en haar familie in uw gebed gedenken.

Verder denken wij in deze woord en communieviering aan Johanna Alberdina, Josefina Dijkhuis- Vlaskamp, Antoon en Gerrit Geugies, overleden familie Kemperink, Henk en Herman Wesseling, Johannes Albertus en Sophie Blaaupot- Fieten, opa Tocca Blaaupot, Vera Meyer- Blaaupot, Maria Margereta Brugmans, Betsy Spijker- Blaaupot, Franz Horstman en ouders Reuver/ Meinders We denken ook aan Gra Roeloffzen als jaargedachtenis.

Sociale + media Vandaag gaat het over sociale+media met name hoe snel –iets- nieuws zich verspreid. Ze pakken ze het daar boven handig aan en maken daarom gebruik van herders omdat die rondtrokken en zo het nieuws snel verspreiden. Ook het geluid van de vogels die twitteren brengen hun eigen boodschap over. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Er komen in 2012 meer dan 32.000 kerken! Dat getal groeit nog steeds. Net zoals onze ééne kerk met meer dan één komma twee miljard dat is meer dan duizend miljoen 1.200.000.000 schaapjes. Ook nu geweid door herders in het veld en het monotome éénstemmige = katholiek geblaat van schaapjes (u? en ik!). In deze tijd zijn er in het Nederlandse veld nog onschuldige onwetende lammetjes (kinderen) en één versteend kind dat in een kribbe ligt dat bij velen het hart nog? niet heeft geraakt. Dat laatste is geen nieuws. Aan het einde van het jaar proberen velen en hopen eindelijk miljonair te worden. Veel succes! Maak eens andere voornemens! U kunt om te beginnen dat geld beter anders “vergokken” door het in onze collectemand te “gooien” De kans dat u geen kater oploopt is gegarandeerd 100% en dat het u zelf samen met vele anderen nu al gelukkig maakt. Dat is al een goed begin in 2012. (pag2 )

VIERINGEN ST. JOZEFKERK Zondag 1 Jan: Geen viering in onze st Jozefkerk. Dinsdag 3 Jan: 19:00 uur Eucharistieviering dagkapel Zaterdag 7 Jan: 19:00 uur Eucharistieviering met herenkoor. Gregoriaans VIERINGEN ST. PAULUSKERK. Zondagdag 1 Jan: Geen viering in onze Pauluskerk. Donderdag 5 Jan: 19:00 uur Eucharistieviering Dagkapel Zondag 8 Jan: 11:00 Eucharistieviering met samenzang.

VIERINGEN St Georgiusbasiliek. Woensdag 4 Jan: 9:00 uur Eucharistieviering . Woensdag 4 Jan: 19:00 uur Vespers. [ ] Vrijdag 6 Jan: 8:45 uur Lauden morgengebed aansluitend Eucharistieviering Zondag 8 Jan: 9:30 uur Gezinsviering met Kinderkoor [Drie Koningen] Zondag 8 Jan: 10:30 Afscheid PW Carla met Koffie en...

Een Kerstkerstverhaal. Het Epistel Van Treutel! En het gebeurde in de dagen dat Rutte landvoogd over Nederland was en Treutel voor twee afspraken naar den Bosch moest. Daar aangekomen bedacht hij dat het wel handig zou zijn om ook nu hij toch in de buurt was nog even langs de “grot” van radio Maria te gaan. Voor een gratis! bak koffie en nieuwe folders. Nadat hij in het uitzendstalletje welkom geheten werd en achter een dampend bakkiekoffie zat verscheen er een engel en zij sprak: “De uitzending van de nachtmis uit den - Bosch is niet mogelijk!”. Aan het gezicht van die engel kon je zien dat het in haar bovenkamer als een razende tekeer ging hoe dat gat in wat toch een jaarlijks liturgisch hoogtepunt is nu moest worden opgevuld? Toen flapte treutel eruit (sorry sprak) -die zijn kans schoon zag- dat dit geen probleem was. En sprak de woorden “Dat doen wij wel even”. (Vervolg op pag 3 en 4 digitale editie! of via Blog of deze link )


Pagina 2

WEEKBERICHT Maria Moeder van God Numeri 6,22-27 Ev. Lucas 2,16-21 Als je je lot in handen legt van God win je uiteindelijk altijd de hoofdprijs. Maar hij houd ook van “spelletjes” Doe ook mee met deze GRATIS kwis waarmee u op aarde al schatten kunt verdienen. De vragen zijn : 1) Welke “Heerser” in de geschiedenis van deze aarde heeft zijn paleis en schatten vrijwillig verlaten hoe en waarom? 2) De HAM (hint!) vraag ;) Hoe is hij geboren? 3) Waar is hij geboren? Ik verklap al vast een deel van dit antwoord, de rest mag u zelf uitzoeken. Anders zouden we ons kunnen vervelen. “De herders haastten zich naar Betlehem." Haasten? Zeker als het er omgaat om een schat in jou zak te steken 'Haastige spoed is zelden goed', zeggen wij. Wanneer je die schat niet deelt. Maar soms is haast wél goed. Niet goed is het wanneer de haast wordt geïnspireerd door de eigenliefde. WEDDEN! dat dat woord EIGENLIEFDE weer het woord voor 2012 wordt? Wel goed is de haast wanneer zij wordt geïnspireerd door de Godsliefde, door de heilige Geest. En dat is hier het geval. Zo werkt sociale media. Het werkt daarom zo snel omdat je ook iets “nieuws” of iets wat je eindelijk ontdekt of terug gevonden hebt spontaan wilt delen.

Wanneer je vol bent van God, mag je haast hebben, dan moet je haast hebben, dan laat je Hem voorgaan boven al het andere, dan laat je al het andere achter je. Dat is in de categorie van beweging uitgedrukt wat in de categorie van tijd wordt uitgedrukt door het woordje 'volheid'. Volheid tegenover leegte, verveling, lanterfanten, slenteren, doelloos, zinloos, leeg van zin, ronddwalend, ronddraaiend. Op zoek naar iets nieuws wat je nog niet bezit. Daar offeren mensen steeds vaker en meer vrijwillig hun geld en tijd aan op. Op zondag! in de winkels die komend jaar nog vaker open zijn. Veel tijdelijk geluk! Maar wanneer mensen door de Geest van God zijn gegrepen, dan krijgt hun leven een andere richting en vaart. Dan komen ze ook op Zondag eerder hun bed voor uit. Toen Maria vol was van God, vol van genade en vol van de heilige Geest, die in volheid op haar was neergedaald, kreeg zij haast. "In die dagen reisde Maria met spoed naar het bergland" (Lc 2,39). De herders en Maria hebben haast, omdat ze vol zijn van de dingen van God, omdat God het enig noodzakelijke is en zij door de heilige Geest naar God toe worden gedreven, aangetrokken als door een magneet, en hoe dichter erbij des te groter spoed. De kerstnacht is ook wat dat betreft een voorafbeelding van de paasmorgen. "Johannes en Petrus liepen samen vlug voort, maar de andere, de door Jezus beminde, leerling snelde Petrus vooruit" (Lc 20,4). Om wat te zien? Om een teken te zien van de Levende, van de uit Liefde door de heilige Geest opgewekte vlees geworden woord en Zoon van de Vader. Pssst Deze zin is (volgens mij?) het antwoord op vragen 1 en 2 "Hij zag en geloofde" (Lc 20.8) Zo simpel is het! Dat is het idee van God. Één “simplistisch” verbond. Treutel vertelt even wat dat ook weer was dat andere Simplistisch Verbond. Het was een min of meer fictieve organisatie, “kerk” (1974 -1978) ontsproten aan het goddelijke brein van wat vreemde vogels het komieke duo van Kooten en de Bie. Zij wilden ook de wereld verbeteren met de kreet “Geen gezeik iedereen rijk” Mogelijk dat u later onderweg naar Pinksteren via die taal het idee van God nog of beter begrijpt. Treutel. 

EEN KADO VOOR…... In het weekend van 7/8 januari neemt mevr. C.Koops-Roetgerink afscheid als pastoraalwerker in onze parochie. In elk van de 3 kerken kan dat weekend na de viering afscheid van haar worden genomen. Om haar een passend gezamenlijk cadeau aan te kunnen bieden staat er achter in de kerk een collectebus

Tiener- en jongerengroepen in heel Nederland maken binnenkort met als thema „Need a hand‟ hun geloof concreet tijdens DiaconAction. Er staat veel op het programma, blijkt uit een rondje langs de velden. “Het is mooi om je voor anderen in te zetten zonder dat je er zelf profijt van hebt.” Wellicht is de economische crises aanleiding dat veel groepen kiezen om zich in te zetten voor de plaatselijke voedselbank. Jongeren in Breda zamelen deur aan deur voedsel in voor de voedselbank. Naast de algemene dagelijkse levensbehoeften hopen ze “decembervoedsel op te halen”, zegt Ineke Leemput, die het project vanuit het jongerenpastoraat coördineert. “We hopen dat mensen richting de decembermaand ook iets extra‟s willen geven zoals chocola of pepernoten.”

Gastvrouwen: Vanaf 1 januari 2012 is er op donderdag geen gastvrouw meer op de Jozeflocatie. Er is nu op dinsdag en woensdag en vrijdag van 10 tot12.00uur en zaterdag van 9.30 tot 11.00uur een gastvrouw.

Onze Engel zegt .!? Wees eenvoudig en vroom als een kind, en dapper en sterk als een held.

Link Alle weekberichten van 2011 Link naar blog weekbericht adres: Op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de drie parochies van Almelo Noord? kijk dan wekelijks op http://www.st-jorisparochie.nl Elke week in uw mailbox meld u aan! Weekberichtgeorgius@gmail.com

Bereikbaarheid Pastoraal team Pastorale hulp; Vicaris A. Woolderink 0546 824491 of 0653778595 Pastoraal werkende;  Mw. C.A.M Koops - Roetgerink 06-20739564  Uitvaart via coördinator Almelo noord 06-12662672


WEEKBERICHT

Pagina 3

Wie is Treutel?

Het Epistel Van Treutel. (Vervolg pag 1 )

Ik zal het maar gelijk opbiechten treutel (1959) is iemand die vroeger (jeugdzonde) wel eens een geheime FM zender heeft gebouwd! En die heeft getest. Ook iemand die vroeger wel eens met een bandrecorder in de weer was. Die hij dan aansloot aan de geluidsinstallatie van de kerk om de BEAT muziek en de heilige mis op te nemen. Lang te?lang huldigde treutel de spreuk "alles boven de zes is overwerk". Dat heeft hem al een prettig leven gebracht maar ook in ons geloof een achterstandje bezorgd. Tot hij ongeveer 2 jaren geleden pastoor Jozefmaria Escriva tegen kwam. Tegenwoordig houdt treutel alias Ali chemicalie of via twitter @Wolfje59 of @BluefishC_C zich bezig met een spinoff van uitvinding van de draadtelegraaf die door Werner van Siemens ooit is uitgevonden. Omdat de draadtelegraaf nog al wat communicatieproblemen had heeft Werner von Siemens ook een methode uitgevonden om inplaats van statische elektriciteit grote hoeveelheden echte elektriciteit op elke hoeveelheid en sterkte te maken, Hij was ook op zoek naar materiaal voor elektrische isolatie waarmee je de koperen kabels kon beschermen tegen de invloeden van weer en wind regen en sneeuw en IJs. Maar ook om de Mens tegen deze nieuwe kracht te beschermen. Tijdens deze testen begon het te stinken in het laboratorium en herkende Werner von Siemens de geur die de profeet Christian Friedrich Schönbein al 40 jaar daarvoor had ontdekt Schönbein toonde aan dat als die vonken in de lucht er ergens van afspringen men Ozon maakt. Ozon is een door God zelf gewilde verbinding. Zeg maar een drie eenheid van 3 zuurstof moleculen. Wanneer je energie steekt in 2 zuurstofmoleculen en in die liefdesrelatie de vonken er vanaf springen bind zich tijdelijk een liefdes baby die weer een ander zuurstof molecuul vind of zich onbaatzuchtig offert – “zich laat kruisigen”- om het vergif en schadelijke microflora in de maatschappij te neutraliseren. Op dit moment is Treutel weer "ZZPer" en heeft de nationale en internationale activiteiten van zijn ingenieursbureau weer opgepakt ondanks een failliet in 2002 omdat hij een nieuw visioen heeft....gekregen. Treutel staat voor treuzelen of aarzelen. Die eigenschap heeft iedereen in mindere of meerdere mate mee te maken. Zijn echte naam zoals bij tollenaars (belastingen) bekend is is Mathieu Wolfs.

Omdat het de zaak was snel te schakelen belde treutel de vicaris van de Georgiusbasiliek in Almelo Toen hij hem de blijde boodschap verkondigde reageerde deze "hogepriester" en geheimkamer heer van de Paus (dat is geen grapje!) enigszins argwanend en vroeg naar de prijs van dit alles. Ik antwoordde dat de opbrengst van zijn “offer” naar zijn verwachtingen op die avond minimaal 20.000 luisteraars meer oplevert en dat het hem verder niets zou kosten. Daarop verleende de vicaris mij zijn zegen. Nog voordat de auto goed en wel onderweg was naar Almelo bracht de handsfree set en mobile E mail andere tempeldienaren die onze organisatie kent op de hoogte. Deze reageerde allemaal erg opgetogen! Kat in het zendbakkie dacht treutel. Beladen met de 3 schatten, Mengpaneel, Microfoons en Codec op de achterbank en een zak mariawinklelwagenmuntjes volgde hij zijn ster terug naar het oosten. Onderweg kerstliedjes neuriënd. Intussen bedacht treutel dat het misschien ook wel aardig is om de liturgisch correcte kerstnacht viering van 19:00 ook maar uit te zenden als die mogelijkheid en via RM was?. Onder het motto voor ELCK wat wils. Op die manier voorkomt men jaloezie met de andere koren in de basiliek en wist hij zeker dat die ook wel verguld zullen zijn met zo een buitenkansje. Er zijn nu eenmaal katholieken die liever een nog? nederlands engels "Anglicaans" gezongen mis lusten dan een nederlands latijnse Heilige mis. Zogezegd zo gedaan, Het idee is eerst getoetst aan onze spin in het web en engel bij radio Maria Marjolein. Toen zij ook na overleg via via daar haar zegen aangaf beloofde het dus een zeer gezellig kerstavondje te worden.

De tijd tussen Kerst en Pasen Zelfs voor het Kerst kwam Pasen al heel snel naderbij. Men begon elkaar e-mailtjes te sturen waar ik als cc of bcc in was gekopieerd. Taal is klaarblijkelijk nog geen communicatie. Het werd Pinksteren maar dan omgekeerd. Ieder sprak in zijn eigen taal en vooral emoties. Bronteksten in E-mails werden niet bevraagd of misschien niet goed nagelezen. Het ging ook wel wat te? snel. Na een doordeweekse viering wenkte de hand en vooral zijn vinger van de geheime kamerheer mij discreet. Zoals “Pilatus?” deelde hij mij mee dat de Heilige mis van 19:00 – voor radio Maria- kwam te vervallen. Als je aan het kruis hangt heb je ook geen vijanden meer. Het Vox pupulis en/of de tempeldienaren hebben gesproken en zo zal het geschiedden die nacht. Kwestie van trouw en gehoorzaamheid. Zoals Abraham dat ook voordeed.

De annunciatie Er was besloten om het “geheim” te bewaren tot de jaarlijkse kerstbijeenkomst van het basiliekkoor. U weet hoe het gaat in de politiek waar ook wel eens (bewust) wat gelekt wordt. Dat is een manier om het lek bovenwater te halen. en de judassen "de verraders" te ontmaskeren. De annunciatie van deze blijde boodschap was het moment dat de laatste generale repetitie voor het kerstoctaaf begint en die daarna met glaasjes Glühwein en kerststol wordt afgesloten. Afgaande op het succes van andere zangprogramma's moesten wij onze leden waarschuwen dat ze mogelijk in hun familie en ver daarbuiten beroemd kunnen worden. Het geheim van Almelo bleek goed bewaard. Toen Treutel vertelde dat de kerstnacht dienst zou worden uitgezonden voor de radio door radio Maria. Dachten sommigen nog in eerste instantie dat dit alleen voor de omgeving Almelo te horen zou zijn. Ook leuk toch? Almelo zelf kent namelijk een organisatie LOA Lokale Omroep Almelo die zelf 24 vrijwilligers heeft waarvan ik inschat 40% ex-katholieken die elke week vanuit een andere “kerk” een radio uitzending verzorgen. De roomskatholieke kerk mag af en toe ook de graantjes in hun programmering zaaien. Toen ik herhaalde dat dat niet het geval was en dat wij zelfs tot diep in België ja mogelijk zelfs via de FM een stukje in in Noord-Frankrijk te horen zouden zijn en zelfs tot de Grenzen van de Middengolfzender die allen God weet verscheen er een helder licht en zelfs sterren in hun ogen als of zij het in Keulen zagen donderen. Na die klap viel er een korte stilte en iedereen had een glimlach. De nog protestante dirigent (ons koorgrapje) was zeer dankbaar voor deze opmerking omdat het hem de gelegenheid bood om de troepen nog eens extra te motiveren en de vocale…(puntjes) Op de I te zetten. De heilige = bijzonder nachtmis zelf zou hij er niet bij zijn. Reeds lang van de voren was al beschikt dat zijn Russische Vrouw dirigent en mezzosopraan Valeria Boermistrova de nachtmis zou dirigeren. Als Valeria dirigeert gebeurt er (soms) nog meer.


Pagina 4

WEEKBERICHT De Duvel en zijn ouwemoer.

De Finale

Als u dacht dat alle plooien gladgestreken waren en niets meer de uitzending in de weg heeft gestaan heeft u het mis. Zelf staat er in mijn huis pas sinds twee jaar en Mariabeeld met een aardig koppie maar te grote Voeten. Die heeft zij – Maria- nodig omdat zij boven op een slang staat met een appel in zijn bek. De mens is soms de grootse vijand van zich zelf. Na de vrijwilligersdag die door onze apostel Jeroen keurig was verzorgd en gedocumenteerd heeft treutel de gewoonte om de stof nog door te kluiven en had hij een schema getekend dat ooit kan worden TOEGEVOEGD. aan die documentatie. Toen nog in de veronderstelling dat document pas zo rond de Pasen de eerste keer van de theorie in de praktijk moest worden gebracht. Belangrijke documenten worden met zorg gearchiveerd. In het ZZP bedrijfje werken intussen ook al anderen. Telkens dacht ik dat ik die informatie wel op tijd terug zou vinden. Als een jacht hond snuffelde ik al regelmatig kwispelstaartend samen met Antonius het Electronics en papieren archief af. Kenmerk van een ingenieursbureau is dat die dagelijks betaalde rapporten en tekeningen produceren. Radio Maria is in onze bestanden een debiteur. Het rapport en informatie van Radio Maria is klaarblijkelijk zodanig gekoesterd door iedereen dat het nog ergens behaaglijk in het kribje verborgen ligt. Onze engel Jeroen produceert uit zijn biologische archief op kerstavond in een paar minuten een opfris cursus en samenvatting. Als je hem maar op tijd aanroept Inmiddels was er ook nieuw personeel gevonden voor de bediening van de techniek. Welkom Ben van Gorp uit Hengelo onze nieuwe vrijwilliger voor de mobile studio. In het tijdvenster tussen de twee Heilige missen zijn die protocollen nog eens door gelopen. Het geeft deze razende reporter van Radio Maria ook de gelegenheid u verderop nog een sfeerbeeld te schetsen van af het koor achter uit de kerk Voor de mis van 19:00 was de techniek al voor 80% opgebouwd. Pas toen kwam de volgende adder onder de voeten van Maria aan het licht. Het mengpaneel was voorzien van een Belgische stekker voor de 220 volt aansluiting. Voor een techneut is dit een appeltje eitje om dit op te lossen als je maar optijd over de juiste gereedschappen en materialen beschikt. Die tijd en de gereedschappen waren er en was dit kluifje (dit project) in 3 minuten klaar Dus ruim op tijd voor de uitzending van 23:00

De techniek tijdens de Heilige mis was in vertrouwende handen van Ben van Gorp. Het bood treutel de gelegenheid als Tenor u nog een verslagje te schetsen als laatste man vanaf het koor achter in de kerk. Jammer dat er nog geen TV-Maria bestaat. Niet alleen op het koor zag je vooral tijdens het zingen ook "krasse narren" en jonge bloemen heen en weer wiegen en deinen op de muziek maar ook als je met Arendsogen kijkt- die beweging bij heel veel mensen in de kerk zelf. De Russische ziel, temperament en vocale kwaliteit en vooral haar koor-eisen van Valeria zelf samen met die Gerrolt Droogsma onze organist virtuoos maakt dat deze kerstavond de geschiedenis ingaat als een van DE toppers. Het geheel werd afgemaakt door ons liturgisch kanon Vicaris Woolderink die er in zijn homilie geen gras over liet groeien en alle zaken benoemde van het rapport van Deetman tot iets zo dicht bij als de liquidatie van de 18-jarige Ashana Wahl door haar ex-vriend Gino P in Almelo deze advent. Hoe kun je dan nog Kerstvieren? Radio Maria registreerde ook haarfijn dat moment en vooral die sidderende stilte!.

Vanaf het Transeamus, het nu zijt Wellekome en het slotlied Nowell trilden de glas in loodramen in hun voegen. Alle registers gingen open. Wereldprimeur na 4 eeuwen. HISSTORY! Bij grote evenementen zoals een Nobelprijs uitreiking worden de winnaars en VIP's In Twente zeggen wij los. Tijdens de geïmproviseerde afkondiging aangekondigd met hoorn geschal. Vier eeuwen lang is dat in Twente tot diep in Duitsland ook het geval. Toen nog Heidense koningen en vorsten en VIP's worden nam 003 dat zijn de laatste drie telefoonhier aangekondigd met het geluid van de midwinterhoorn. Sint Willibrord heeft het cijfers van de redactie van Radio Maria het weer over. handig aangepakt en gebruik getransformeerd om juist in de tijd van de advent tot drie koningen de Koning van het Heelal aan te kondigen. in Psalm 150 staat onder andere looft hem met bazuingeschal. Rond de jaren 1950 was de midwinterhoorn in Tijdens het opruimen hoorden wij ook onze Vicaris kerstliedjes neuriënd de verval geraakt. De laatste decennia is hij bezig aan een ijzersterke comeback. In de kerstnacht beleefd men(s) dit hoogtepunt. Uit ervaring en overlevering uit di- kerk verlaten. Dan weet je zeker dat het verse plaatsen in Twente blijkt dat het oergeluid als het 3 maal klinkt juist voor dat overal een geslaagd zaligfeest is en de boodschap is overgekomen. In een zesjes de klokken beginnen, en tijdens het geluid van de klokken tot het moment dat de cultuur geniet men al van een prettig klokken uitluiden en de Midwinterhoorn het laatste woord heeft, dat weer wordt feest. overgenomen door de eerste 3 kerstliederen die vooraf gaan aan het begin van de Heilige mis. Als dit muzikale gerecht juist is samengesteld en getimed houden heel veel mensen in de kerk het niet meer droog. Ondanks dat je schouder aan schouder O ja en dan nog even dit ;) zit breekt er iets ….door zonder dat je buurman het merkt of ziet. Er stroomt dan In de week voor kerst stond er een kleine advertentie in het weekbericht water uit de ogen. van de St jorisparochie Veel mensen hebben dan even last van een verkoudheidje. In de tempel van Jeruza- Onder de titel SHOPPEN met Maria. lem waren speciale goten om het bloed van de offerdieren af te voeren. In onze Dat had als gevolg dat die zak met winBasiliek was dat nog net niet nodig. we hebben de vloer nog droog kunnen houden. kelwagenmuntjes in een week los was . Dat heeft u niet zelf kunnen zien. Radio Maria Nederland en Vlaanderen hebben volgens mij na 4 Eeuwen voor het eerst deze wereldprimeur en Twents/Duitse gebruik laten horen tot aan de grenzen van de AM zender. HISSTORY!

wbstjozef  

Dinsdag 3 Jan: 19:00 uur Eucharistieviering dagkapel Zaterdag VIERINGEN ST. JOZEFKERK Zondag VIERINGEN St Georgiusbasiliek. Woensdag 4 Jan:...

wbstjozef  

Dinsdag 3 Jan: 19:00 uur Eucharistieviering dagkapel Zaterdag VIERINGEN ST. JOZEFKERK Zondag VIERINGEN St Georgiusbasiliek. Woensdag 4 Jan:...

Advertisement