Page 1

Sing Street John Carney, 2016

Cine en versió original des de 1999

Projecció 715 Fitxa tècnica Director: John Carney Guió: John Carney, a partir d’un relat de John Carney i Simon Carmody Tragicomèdia musical 105 min. Irlanda, 2016 VOSE Repartiment: Ferdia Walsh-Peelo (Connor), Lucy Boynton (Raphina), Jack Reynor (Brendan), Aidan Gillen (Robert), Maria Doyle Kennedy (Penny), Don Wycherley (Germà Baxter), Des Keogh (Germà Barnabas), Kelly Thornton (Ann), Lydia McGuinness (Miss Dune), Mark McKenna (Eamon), Ian Kenny (Barry). Palmarès: Nominació al Globus d’or a la millor pel·lícula (comèdia i/o musical). Candidatura al Critics Choice Award a la millor cançó originals. Present a la llista de millors produccions independents de la temporada de la National Board of Review.

Avui tanquem el primer trimestre de cinema en versió original convertint l’Auditori de la Diputació de Tarragona en una improvisada festa retroromàntica. Diuen que els grans relats sempre són històries d’amor. Sing Street, molt abans de convertir-se en un musical d’inspiració vuitantera, és, en essència, la crònica de Connor, un noi de quinze anys que s’obsessiona per una noia que veu inabastable. Un estudiant disposat a qualsevol cosa, inclús a fer-se passar pel líder d’una banda juvenil, per posar una mica de color a la seva adolescència. El resultat de tanta bogeria apel·la als ritmes i a l’estètica del glam i del rock. Una exhibició de cinema lliure, tan enganxós com aquelles cantarelles que ens evoquen records preciosos i que ni podem ni volem treure’ns del cap. El concert el firma John Carney, un autor que, tot i haver coquetejat amb tots els gèneres, ha aconseguit els seus millors rèdits amb les apostes musicals de Once (Una vez) i Begin Again, dos good-feelings de temporades recents. Sing Street, tercera en discòrdia, compta amb temes originals i cançons de Motörhead, Duran Duran, The Jam i The Cure entre altres, una combinació que l’ha convertit en una de les grans reivindicacions audiovisuals de la temporada per part dels circuits més alternatius. A la memòria cinèfila acudeixen noms com Los Commitments, Desayuno en Plutón i Amanece en Edimburgo, totes elles germanes de l’estil espontani i lleugerament gamberro del film. Rescatem de les golfes la pila de cassettes, lluentons i càmeres de vídeo. Sing Street és la perla més entranyable de la corona del cinema de 2016. Xavier Vidal de las Heras

www.animat.cat

Auditori de la Diputació de Tarragona, diumenge, 26 de març de 2017

Programadors: Adrià Allo, David Aragonès, Jacob Dalmau, Esther Ferré, Sergi Ferret, Carlos Gómez, Cristina Gonzàlez, Marc Igual, Elodie Mellado, Meritxell Meya i Xavier Vidal.

715 Sing Street · John Carney, 2016  

Sing Street · John Carney, 2016 diumenge 26 de març · 19 hores · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5 €

715 Sing Street · John Carney, 2016  

Sing Street · John Carney, 2016 diumenge 26 de març · 19 hores · Auditori de la Diputació de Tarragona · 5 €

Advertisement