Page 1

2018 2017 2018

Het zit goed in De Voorveghter!


Ze zijn de ogen en oren van uw theater Het vrijwilligersteam van theater De Voorveghter “Opvallend onopvallend. Wij zijn de ogen en oren van uw theater. En allemaal met maar één doel: gastvrijheid. U ziet ons vooral bij binnenkomst van uw theater. Wij zien op uw kaartje of u zojuist de goede voorstelling bent binnengestapt, met plezier helpen we u in de zaal naar de juiste rij & stoel en in de pauze bieden we u met alle liefde een kopje koffie of thee aan. Maar wat u niet ziet is dat wij niet alleen u, maar ook de artiest graag in de watten leggen. Een ontspannen praatje in de kleedkamer, een mooie bos bloemen als dank voor een geweldige voorstelling en, bijna altijd, nog even napraten en borrelen na afloop in het theatercafé. Dat doen we gewoon. Omdat we gek zijn van theater en op een ieder die een bezoek brengt aan De Voorveghter. Dus of u nou Alie of Ali heet, Harrie of Harry, Joep of Youp, wij staan in de rij om u komend seizoen allemaal weer een warm welkom te heten!”

- vrijwilligers theater De Voorveghter

“Omdat we gek zijn van theater en op een ieder die een bezoek brengt aan De Voorveghter.”


Inhoud P04

Voorwoord

P06/07 Cocktails P08

Sponsoren

P38/39

Theaterweekend

P42/43

Compleet avondje uit

P74/75

Te gast

P77

Parkeren

P78/79

Algemene informatie

P80

Genreoverzicht

P81/82

Bestelformulier

Openingstijden theater De Voorveghter Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 14.00 uur en donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Bovendien is de kassa een uur voor aanvang van iedere voorstelling geopend. Tijdens de zomermaanden is het theater gesloten van vrijdag 21 juli tot dinsdag 5 september. Telefoonnummer Algemeen: 0523 - 280 330 Reserveringslijn: 0523 - 280 350 E-mailadres info@voorveghter.nl Social media twitter.com/devoorveghter facebook.com/Voorveghter

pag. 9

pag. 11

pag. 17

App Download onze App in de Apple Appstore of in de Google Play Store! Vormgeving: Drukwerk: Oplage:

pag. 22

pag. 40

pag. 54

VILLA 5 Habo DaCosta bv 55.000

www.voorveghter.nl

3

PROGRAMMA 2017-2018

THEATERGIDS

Het zit goed in De Voorveghter!


LEUK

OM TE WETEN

Van links naar rechts en van boven naar beneden: Casjan Berends, Anita Altena, Rommy Bijlsma, Klaas Reinink, Karsten Berends, Germa Hakkers, Jan Maarten Veurink, Ina Meijer.

Het is genieten in De Voorveghter Het is bijzonder om een seizoen voorbij te zien vliegen, zo veel bezoekers te mogen ontmoeten en hen te zien genieten van prachtige voorstellingen. En daar geniet Ă­k weer van! Van kinderen die jaarlijks bij onze familievoorstellingen komen en na afloop met een grote glimlach en rode wangen naar buiten lopen. Bezoekers die verrast worden door een voorstelling en nog even met je napraten in de foyer. Of van al die amateurgezelschappen en scholen die, na maanden van noeste arbeid, hun kunsten vertonen op ons toneel. Een seizoen vliegt dan inderdaad voorbij, maar het geeft ontzettend veel voldoening!

De Voorveghter Cadeaukaart Verras uw geliefde, vrienden, collega of familie eens met een avondje Voorveghter! Een perfect cadeau voor iedere gelegenheid! Onze cadeaukaart kunt u opwaarderen met elk gewenst bedrag.

4

Ik heb de gewoonte om de ochtend na een voorstelling altijd even naar de kleedkamer te lopen om in het gastenboek te lezen hoe de artiest Hardenberg heeft ervaren. Het geeft een heel trots gevoel om te lezen dat ze het goed hebben in De Voorveghter. Daar draag ik met het team en vrijwilligers aan bij, maar heel vaak lees ik dat het publiek in Hardenberg als trouw en gul wordt ervaren. Het is dus ook voor de artiesten genieten in De Voorveghter!

Nieuw programma Voor u ligt de nieuwe theatergids, die qua vormgeving helemaal opgefrist is. Ik hoop dat u hem mooi vindt. Nog meer hoop ik dat u een warm en goed gevoel krijgt bij de voorstellingen. In het programma staan veel nieuwe namen, oude bekenden en een flink aantal grootse en wereldse producties. Daarnaast gaan wij komend seizoen onze kleine theaterzaal weer gebruiken voor prachtige toneelpareltjes. Het BankGiro Loterij Theaterweekend was dit jaar een groot succes en krijgt daarom een vervolg op 26, 27 en 28 januari 2018. Houd deze data vrij in uw agenda, want ik beloof u wederom een prachtig weekend! Er is komend seizoen dus weer veel te beleven in uw Voorveghter! Ik wens u heel veel plezier bij het uitzoeken van de voorstelling(en). Komt u er niet uit of wilt u advies, laat het ons vooral weten. Ik neem graag met u ons programma door.

Vier het Leven Samen naar het theater! Theaterbezoek voor ouderen door stichting Vier het Leven. U wordt van huis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en bij ons verwelkomd met koffie of thee. Samen met anderen geniet u van de voorstelling en na afloop brengt de vrijwilliger u weer veilig thuis. Wilt u meer informatie? Kijk op www.4hetleven.nl of bel: 035 - 524 51 56.

Weet dat u vanaf september weer van harte welkom bent! Met gastvrije groet, mede namens mijn collega’s en onze vrijwilligers,

Jan Maarten Veurink Directeur theater De Voorveghter

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld u via de website aan voor onze nieuwsbrief!


Vriendenvoorstellingen

Vriendinnen Cocktail

Cabaret Cocktail

Vrienden profiteren bij een flink aantal voorstellingen van een aantrekkelijke korting. Wilt u ook Vriend worden? Kijk dan voor meer informatie op pagina 78 van deze theatergids.

Kies drie voorstellingen uit de Vriendinnen Cocktail en betaal het gereduceerde tarief van €64,50!

Kies vier voorstellingen uit de Cabaret Cocktail en betaal het gereduceerde tarief van €60!

Zie pagina 6 en 7 voor meer informatie.

Zie pagina 6 en 7 voor meer informatie.

Inleiding (gratis)

Reprise

Avontuurtje

Sommige voorstellingen hebben een inleiding. Tijdens een inleiding wordt de voorstelling toegelicht door een deskundige. Het geeft de voorstelling die u gaat bezoeken meer inhoud, omdat u beter geïnformeerd bent over bepaalde achtergronden, artistieke keuzes of interpretaties. Een boeiende aanvulling op uw avond theater!

Vanwege de enthousiaste reacties, omdat er een lange wachtlijst was of omdat wij vinden dat nóg meer mensen een bepaalde voorstelling of artiest moeten zien, programmeren wij soms een voorstelling die het voorgaande seizoen ook bij ons te zien was.

Wij verleiden u graag eens iets te kiezen wat u wellicht nog niet kent. Bij elke vijf voorstellingen die u in de voorverkoop (t/m 24 mei 2017) bestelt, kunt u uit tien voorstellingen een Avontuurtje uitzoeken voor slechts €10,00.

De Voorveghter app Ook via uw smartphone of tablet kunt u het theaterprogramma bekijken, via de gratis te downloaden app. U kunt zelf kiezen hoe u het programma bekijkt. Een overzichtelijke agenda per week of de theatervoorstellingen per genre op een rij. Via de app kunnen direct kaarten besteld worden, u hoeft hiervoor niet meer naar het theater te komen of de computer op te starten.

De Voorveghter app biedt u: • Een overzichtelijke agenda per maand. U ziet in één oogopslag welke voorstellingen er in deze maand te zien zijn. • Direct kaarten bestellen. • Een overzichtelijke agenda per genre. U vindt direct de voorstellingen waar u in geïnteresseerd bent. • Voorstellingen delen met vrienden op Twitter en Facebook. • Uw voorstelling direct in uw digitale agenda. U kunt de app downloaden in de Apple Appstore of in de Google Play Store.

Weet waar je koopt Betaal geen woekerprijzen en koop toegangskaarten voor voorstellingen alleen via onze website of bij een officieel verkoopadres, zie www.weetwaarjekoopt.nl.

5

TOELICHTING PICTOGRAMMEN


VRIENDINNEN COCKTAIL

Sara Kroos Liesbeth List, de musical

pag. 19

The Magic of Jeans

pag. 9

pag. 13

6

Martijn Koning pag. 51

Oeloek pag. 41

Henry van Loon Mark van de Veerdonk

pag. 49

pag. 11

Cabarestafette pag. 23

CABARET

COCKTAIL


Deze voorstellingen vallen in de Vriendinnen Cocktail! Kiest u drie voorstellingen uit het vriendinnenaanbod? Dan betaalt u het gereduceerde tarief van €64,50 p.p. en drie gezellige avonden zijn gepland!

In de Vlaamsche Pot pag. 58

Shirma Rouse (Aretha Franklin)

The Best of Britain

pag. 49

pag. 73

Opvliegers 3

The Full Monty

Let op! De voorstellingen uit de Cabaret en Vriendinnen Cocktail hebben een gereduceerd tarief. Dit tarief geldt echter alleen als u werkelijk het aangegeven aantal van de geselecteerde voorstellingen kiest. Bij minder voorstellingen brengen wij de normale prijs in rekening. De Cocktails zijn tot dinsdag 5 september 2017 te boeken.

pag. 47

Maartje & Kine pag. 66

Eric van Sauers pag. 71

Eva Crutzen pag. 62

Deze voorstellingen vallen in de Cabaret Cocktail! Kiest u vier voorstellingen uit het Cabaret aanbod? Dan betaalt u het gereduceerde tarief van €60,- p.p.!

7

pag. 51


Theater De Voorveghter bedankt haar

RESTAURANT DE RHEEZERBELTEN

VRIELING ADVIESGROEP

TANDHEELKUNDIGE KLINIEK DE MERELHOF RABOBANK VAART EN VECHTSTREEK

LINDE NOTARISSEN

COUNTUS ACCOUNTANTS EN ADVISEURS AUTOBEDRIJF CITRAM

APOTHEEK KOOIKER

DE RHEEZERKAMER

MCDONALDS HARDENBERG LINDE-KROON ELECTROTECHNIEK

TEKSTWERK.COM MARQUANT ADVOCATEN

SPROOKJESCAMPING DE VECHTSTREEK

CAFÉ - SNACKBAR RIAN

TER STEEGE BOUW VASTGOED HARDENBERG BV LINGERIE MEIJER

DION

DE JONG & LAAN

SCHOONMAAKBEDRIJF JAAP MOL

ALFA ACCOUNTANTS EN ADVISEURS

DE BLAUWE SHOP

JAN HOFSINK CATERING OTTERMAN TECHNIEK PROFILE TYRECENTER HEUVER VECHTSTEDE NOTARISSEN MARTIN MENSWEAR

RAAMSERVICE TOSCANA

8

BRUNINK MACHINEFABRIEK EP BACK ELECTRONICS

NVB MEIJER BOUWSTOFFEN BRASSERIE DE HAGEHORST

BRUINSMA KANTOOR EFFICIENCY KEUKENPRINS KEUKENS KSH KANTOORSPECIALISTEN SCHULDINK ADVOCATEN

BOUWBEDRIJF ZWEERS BAKKER BATTJES

ARDESCH SLOOPWERKEN BMN BOUWMATERIALEN

Door Beijer bloemen verlaat iedere artiest met een warm, goed én kleurrijk gevoel De Voorveghter! Bertil van Wieren komt met regelmaat foto’s maken van voorstellingen. Bekijk zijn laatste foto’s op onze website www.voorveghter.nl of in de grote fotolijsten in onze theaterfoyers.

Een deel van de theatervoorstellingen is mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel.

Sponsor worden? Bel voor meer informatie naar 0523 - 280 330 of stuur een e-mail naar info@voorveghter.nl


HEB HET LEVEN LIEF

musical

LIESBETH LIST, DE MUSICAL We starten het nieuwe theaterseizoen met een indrukwekkend levensverhaal van een vrouw die we al een aantal malen mochten ontvangen in De Voorveghter. Een intens verhaal over iemand die alles overwon: de zelfmoord van haar moeder meteen na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van Ramses en van haar grote liefde Rob. Maar ze overwon en er was altijd nieuw succes. Dat ze na haar veertigste toch nog zwanger raakte was haar grootste ‘cadeau’.

Met Renée van Wegberg (Wicked, Vive la France, Joseph en Op een mooie Pinksterdag) als Liesbeth List. GROOTS

VEDETTE

MUSICAL

#01

wo.

27 SEP

aanvang 20.15 uur

€ 28,50 • CJP/65+: € 26,50 | www.dommelgraafencornelissen.nl

9

Een nieuwe Nederlandse musical over één van onze grootste vedettes. Een icoon in de Nederlandse amusementsindustrie. Geëerd en onderscheiden met Edisons, Musical Awards en internationale prijzen. Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste met een enorme rijkdom aan prachtig repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen, Theodorakis en Brel.


theaterlezing

MAARTEN VAN ROSSEM THEATERLEZING Gewapend met humor en onvoorstelbaar veel kennis gaat Maarten van Rossem, de bekendste historicus van Nederland, in deze theaterlezing in op actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Maarten van Rossem is onder andere bekend als vast jurylid van De Slimste Mens, van het programma Hier zijn de Van Rossems en als auteur van onder andere ‘Nederland volgens Maarten van Rossem’ (2012) en zijn nieuwste boek ‘Het einde van het Romeinse Rijk’. Daarnaast verschijnt hij vaak op televisie bij diverse talkshows.

Elke theaterlezing is een verrassing en gegarandeerd prikkelend en uitdagend. Alle thema’s zijn mogelijk. In een avond met Maarten van Rossem leert en lacht u niet alleen veel, u zult ook versteld staan van de ongelooflijke verhalen waarin hij hedendaagse gebeurtenissen scherp analyseert en misconcepties blootlegt.

“Het kan alle kanten opgaan (tijdens mijn theaterlezing). Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend.” - Maarten van Rossem SLIMSTE MENS

THEATERLEZING

ACTUEEL #02

vr.

29 SEP

aanvang 20.15 uur

€ 25,00 • CJP/65+: € 23,00 | www.maartenonline.nl

theaterconcert

10

50 JAAR PALINGSOUND - DEEL II EEN ONTDEKKINGSREIS DOOR DE VOLENDAMMER MUZIEKGESCHIEDENIS De Palingsound is al 50 jaar een begrip in Nederland. Van The Cats en BZN tot Jan Smit en Nick & Simon. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. De Volendamse succesformatie The Mon Amour Band - met in de gelederen BZN-drummer Jack Veerman - besloot in 2014 het 50-jarige jubileum van de Palingsound op grootse wijze te eren in de Nederlandse theaters. Wegens het grote succes van deze theatertour presenteert The Mon Amour Band nu deel II in De Voorveghter!

Laat u onderdompelen in de Volendamse sfeer en hoor wat de Palingsound voor de vele (Volendamse) prominenten betekend heeft en hoe het hen gevormd heeft op hun muzikale pad. Het publiek verlaat de zaal met een grote glimlach op het gezicht over dat bijzondere dorp met die unieke sound. JUBILEUM

VOLENDAM

SUCCES BEWEZEN

#03

za.

€ 25,00 • CJP/65+ € 23,00 | www.mon-amour.nl

30 SEP

aanvang 20.15 uur


KAASKLEUM

cabaret

MARK VAN DE VEERDONK Onze favoriete Brabantse cabaretier komt terug met een nieuw programma! De 15e voorstelling van Mark van de Veerdonk gaat over Het Menselijke Tekort: We willen steeds meer en meer en juist daardoor krijgen we alsmaar minder. Welke oen heeft bijvoorbeeld de sleutelhanger bedacht, de uitvinding die het mogelijk maakte om al je sleutels in één keer kwijt te raken? En het ultieme middel tegen droog haar is toch gewoon water!? Van de Veerdonk: “Nee, op weg naar een beter leven zijn we behoorlijk de weg kwijt geraakt!” In KaasKleum vertelt Mark over zijn zoektocht naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. Het lachspektakel duurt zoals gewoonlijk ruim tweemaal 50 minuten. Mark, je bent weer meer dan welkom! HILARISCH

#04

vr.

6 OKT

IDIOOT

GRAPDICHTHEID

€ 18,00 • CJP/65+: € 16,00 | www.markvandeveerdonk.nl

11

aanvang 20.15 uur

2+

za.

7 OKT

aanvang 13.30 & 16.00 uur

OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS! Woezel & Pip komen met alweer hun vierde familievoorstelling naar De Voorveghter!

Op zoek naar de Sloddervos! is een heerlijke theaterspinoff van de succesvolle bioscoopfilm met de meest populaire hondjes van het land. Ga mee op reis tot voorbij de Tovertuin waar Woezel & Pip hun allerleukste, maar ook stoutste neefje Charlie ontmoeten. Samen met al hun vriendjes gaan de hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos. LIEF

BEKEND VAN TV

PEUTERS

Wie is de Sloddervos? Woezel & Pip gaan op zoek naar de Sloddervos, maar hoe zou die er eigenlijk uitzien? Heb jij een idee? Teken, knip, plak en knutsel jouw eigen Sloddervos en lever hem vóór de voorstelling in bij de Woezel & Pip stand. Na afloop van de voorstelling kun je ook nog eens knuffelen met de levensgrote knuffels van Woezel & Pip in onze foyer.

€ 15,00 • CJP/65+ € 15,00 | www.vanhoorne.com/woezelenpip

jeugd & familie

WOEZEL & PIP

#05 #06


muziek

JAN ROT SEKS & DRUGS & ROT & ROLL Jan: “Mijn generatie groeide op in de jaren zeventig en eerder. Maar we hebben die jaren tachtig toch allemaal meegemaakt, extra leuk om daar weer in te duiken!” In Seks & Drugs & Rot & Roll brengt zanger en rasverteller Jan Rot ons terug naar de jaren 80! We gaan van het tv-debuut bij Sonja Barend en een tournee met Golden Earring, naar de ontdekking van zingen in eigen taal. Om lekker in de tijdsfeer te blijven heeft Jan een aantal krakers schitterend vertaald, van ‘Goodnight Saigon’ en ‘We are the world’ tot hits van Madonna, Prince en Bruce Springsteen.

12

Met mooie verhalen, trivia en feiten, een tros fijne vertalingen en eigen liedjes maakt Jan Rot een spetterend vervolg op Jong & Veelbelovend over zijn jaren 70, waarmee hij o.a. de Annie MG Schmidtprijs 2015 won en onlangs voor 2016 opnieuw een nominatie in de wacht sleepte met zijn lied ‘Solidariteit’. VERTALINGEN

RASVERTELLER

ANNIE MG SCHMIDTPRIJS

#07

€ 18,50 • CJP/65+: € 16,50 | www.janrot.nl

do.

12 OKT

aanvang 20.15 uur


IERSE NACHTEN Van alle Europese volkeren komt het DNA van de Ieren waarschijnlijk nog het meest overeen met dat van de Spanjaarden. Na hun succesvolle programma Santiago - waar we ook in De Voorveghter van mochten genieten - gaan Leoni en Eric daarom samen op pad naar Ierland. Met hun gitaren op de rug doorkruisen zij het prachtige oud-Keltische land, rijk aan tradities. Al wandelend en muziek makend, verzamelen zij verhalen over mythen en sagen die Spanje en Ierland verbinden.

18 OKT

Leoni en Eric reizen af naar het land van dichters en schrijvers als W.B. Yeats, James Joyce, Sint Brandaan, Keltische goden, de Spaanse Armada en whiskey. Yeah y olé, weer een pelgrimstocht!

‘My love, we will hear, I and you, we will hear, the calling afar of the doe and the deer. And the bird in the branches will cry for us clear’ W.B. Yeats IERLAND

FIJNPROEVER

PELGRIMSTOCHT

#08

wo.

muziek

LEONI JANSEN & ERIC VAARZON MOREL

€ 20,00 • CJP/65+: € 18,00 | www.leoni.nl | www. vaarzonmorel.com

13

aanvang 20.15 uur

A BRAND NEW DAY A Brand New Day is de wervelende nieuwe show van The Magic of Jeans! Al jaren zet Jeans de theaters op de kop, óók De Voorveghter! Nu met nog meer ‘Magic’ erbij kreeg The Magic of Jeans het afgelopen seizoen lovende recensies: “Zang en dans in het formaat van een dynamische show,” schreef Dagblad van het Noorden ★★★★. Met A Brand New Day wordt die ingeslagen weg voortgezet en staat het weer garant voor een spetterende, swingende avond gebracht door toptalenten. Een grote diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decennia trekken aan u voorbij, ondersteund door strakke, moderne dans en vele kleurrijke kostuums. Een voorstelling om niet te missen, voor jong en oud! TOPTALENTEN

SHOW

SWINGEN

FEEL GOOD

#09

vr.

20 OKT

aanvang 20.15 uur

€ 27,50 • CJP/65+: € 25,50 | www.themagicofjeans.nl

show

THE MAGIC OF JEANS


urrijke het mooie en natu et haar ligging in m t ef he rg be en rpen en steden, De regio Hard met pittoreske do al, td es Re t he l en Vechtdal Overijsse . en genoeg te bied voor tspannen en tijd edag? Lekker on all n va te uk dr de laxen in één Even weg van kun je heerlijk re rg be en rd Ha gio de re jezelf nemen? In smonument het rt vind je in het rijk aa sv m de De In . svaart nog van de theaters ds kort is Dedem sin en ium od rP shoude de unieke theater Ga , Theater Dina. In ge gemeentehuis ali m or vo t he in luchttheater een theater rijker ? Dat kan bij Open ing ell st or vo n ee n van openlucht geniete nieten van dans, veghter kun je ge or Vo De r te ea th nale artiesten Gramsbergen. In nale en internatio tio na le, ka Lo t. cabare toneel, muziek en waard! Zeker een bezoek el. betreden het tone

g ele fijne voorstellin h n e e st a lv a je n Wij wense Voorveghter! e D r te a e th ts o tr in onze

WWW.DEKRACHTVANGEWOONDOEN.NL


GA-BIE-JER

cabaret

JAVIER GUZMAN Javier Guzman wil zich even voorstellen. Netjes en keurig, zoals het hoort. Misschien kent u hem al van zeven avondvullende voorstellingen, vijf Sinterklaasconferences en zijn Oudejaars-conference van afgelopen december. Maar durft u te zeggen of u hem écht kent? En hoe spreek je zijn naam eigenlijk uit? In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat hij echt wel zijn woede kan beheersen. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren. Dat hij nou eindelijk eens EEN KEER RUSTIG BLIJFT.

#10

za.

21 OKT

Ga-Bie-Jer. Zo spreek je het uit.

€ 22,50 • CJP/65+: € 20,50 | www.javierguzman.nl 15

aanvang 20.15 uur

In Ga-Bie-Jer gaat het niet om zomaar schreeuwen. Javier zal genuanceerd blijven en verhelderend de problemen duiden. Laten we beginnen bij het begin.

Afgelopen januari verzorgde het Symfonisch Blaasorkest Overijssel (SBO) in De Voorveghter een zeer geslaagd nieuwjaarsconcert samen met het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO). Het SBO komt terug met een prachtig herfstconcert! De harmonieuze klanken zullen onze grote zaal deze zondagmiddag in oktober weer vullen. En ze treden natuurlijk niet alleen op! Met welk orkest dit zal zijn, blijft nog even een verrassing.

Symfonisch Blaasorkest Overijssel Het SBO is een jong orkest, met al een mooie vaste kern van muzikanten vanuit heel Overijssel en aangrenzende provinciën. Zij komen een zondag in de maand samen om jaarlijks een aantal concerten te kunnen geven. En om hun passie te delen: musiceren!

#11

zo.

22 OKT

aanvang 15.00 uur

€ 15,00 • CJP/65+ € 13,00 | www.sboverijssel.com

klassiek

SYMFONISCH BLAASORKEST OVERIJSSEL HERFSTCONCERT


toneel

HET NATIONALE THEATER HET VERZAMELDE WERK VAN WILLIAM SHAKESPEARE (INGEKORT) • • • •

3 acteurs Anderhalf uur 37 Shakespeare klassiekers 1834 personages

Alle stukken van Shakespeare in één avond op het podium. De grappigste opfriscursus en de snelste introductie op ‘s werelds grootste theaterschrijver. Wat is er nodig om het verzamelde werk van William Shakespeare - van Romeo en Julia tot Hamlet, van As you like it tot De storm en van Midzomernachtdroom tot Wintersprookje - in één avond op het podium te brengen? Niet veel meer dan drie mannen en wat attributen!

16

Dat dachten de Britse acteurs Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield toen ze hun krankzinnige project bij het Edinburgh Fringe Festival indienden. Ze kortten 37 avondvullende Shakespeare stukken - met in totaal 1834 personages - lichtjes in, met de perfecte theateravond als resultaat. Na een daverend succesvolle serie in Den Haag maakt Het Nationale Theater nu het onmogelijke mogelijk voor uw theater. Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker brengen in regie van Theu Boermans deze razende komedie in de allerbeste slapstick-traditie. Voor iedereen die van Shakespeare, theater en humor houdt! Publieksreacties: “Hilarisch, geweldig acteren.” “Boeiend, vermakelijk, onderhoudend, knap gespeeld. Super leuk!” “Hilarische tour de force. Vier sterren.” INSPIRATIE

ONVERGETELIJKE ERVARING

FIJNPROEVER

#12

€ 25,00 • CJP/65+: € 23,00 | www.hnt.nl

do.

2 NOV

aanvang 20.15 uur


FLY LIKE AN EAGLE Laat u vanavond weer meeslepen in een avond met superieure songs, meesterlijke samenzang en virtuoze muzikaliteit door de beste live band van Nederland! Leo Blokhuis schreef al dat de Dutch Eagles live de ‘echte’ Eagles voorbijgaan. De Dutch Eagles zijn dan ook veel meer dan ‘the next best thing’, ze zijn de beste muzikale reisgids die u zich kunt wensen en kunnen in Hardenberg ieder seizoen rekenen op een uitverkochte zaal. Ruim 40 jaar na dato staat de authentieke muziek van de Eagles en hun tijdgenoten nog altijd recht overeind.

Met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier en overtuiging brengen de Dutch Eagles deze tijdloze muziek al meer dan tien jaar schijnbaar moeiteloos tot leven.

theaterconcert

DUTCH EAGLES Grote hits, minder bekende pareltjes en bijzondere verrassingen, met weergaloze precisie, exact klinkend zoals u gewend bent en springlevend gebracht. De Dutch Eagles slaan hun vleugels weer wat verder uit. Take a seat, and come fly like an Eagle...

#13

vr.

3 NOV € 26,00 • CJP/65+: € 24,00 | www.dutcheagles.com 17

aanvang 20.15 uur

SPOT Lachen om de wereld, het nieuws en onszelf Pieter Derks komt terug naar Hardenberg! In zijn splinternieuwe voorstelling Spot keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten op zijn geheel eigen geestige en gevatte wijze. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws - met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot worden. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf.

‘Verbale slapstick’ - NRC ★★★★

#14

za.

4 NOV

aanvang 20.15 uur

‘Pieter Derks houdt zaal een onontkoombare spiegel voor’ Algemeen Dagblad ★★★★ SCHERP

SNEL

FEL

€ 23,00 • CJP/65+:€ 21,00 | www.pieterderks.nl

cabaret

PIETER DERKS


toneel

DEBBY PETTER IN MIJN HOOFD Debby Petter speelde twee jaar geleden de eenakter Bed & Breakfast in De Voorveghter. In de opnieuw door Thomas Verbogt geschreven theatermonoloog In mijn hoofd, speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat? Of liegt hij dat hij hulp gezocht heeft? Ze wacht op hem. Kwetsbaar en onzeker vertelt zij haar verhaal. Waarom wil ze hem niet kwijt? Het antwoord op deze vraag is glashelder en onthutsend tegelijk. Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze u mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is. KLEINE ZAAL

#15

THEATERMONOLOOG

do.

€ 15,00 • CJP/65+: € 13,00 | www.debbypetter.nl

9 NOV

aanvang 20.15 uur

theaterconcert

18

THE KILKENNYS THEATERCONCERT Een regelrechte sensatie en waardige opvolgers van The Dubliners. Het dak van een uitverkochte Voorveghter ging er al een aantal keren af. Zo’n muzikaal feestje willen we weer!

Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Wild Rover’, ‘Tell me ma’ en ‘Whiskey in the jar’. Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor is het iedere keer weer genieten!

De Ierse band The Kilkennys heeft de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken.

#16

vr.

€ 23,50 • CJP/65+: € 21,50 | www.thekilkennys.com

10 NOV

aanvang 20.15 uur


19

ZONDER VERDOVING

cabaret

SARA KROOS

Een van de grappigste vrouwen van Nederland komt terug naar De Voorveghter met een nieuw programma! Sara Kroos is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u zo alle hoeken van de zaal zien als zij.

Zonder verdoving: wat ben je zonder je werk, je gezin, je middelen, je bedachte veiligheden, het sussen en het wegstoppen? Rauw. Onveillig. Maar wakker. Dat is Kroos. In de regen zonder jas. Dicht op het vuur. De nieuwe Kroos gaat pijn doen, maar vooral van het lachen!

#17

za.

11 NOV

aanvang 20.15 uur

€ 25,00 • CJP/65+: € 23,00 | www.sarakroos.nl


Samen werken, online presteren. Als twee lokale bedrijven met landelijke ambitie, dragen we ‘ons’ theater een warm hart toe. Naast hard werken genieten we vaak. Dat doen we graag in het theater.

Vanuit de coulissen ondersteunen we Theater de Voorveghter in hun online ambities. Daar zijn we trots op.

We wensen u een prachtig theaterjaar!

Kruiwiel 1

Kruiwiel 3a

7773NL Hardenberg

7773NL Hardenberg

0523 71 28 28

0523 71 28 88

webstores.nl

bureaustrak.nl


CARMEN VS CARMEN

dans

IBÉRICA DE DANZA Met trots presenteren wij ook dit seizoen weer een internationale dansshow! Houdt u van Spaanse dans? Mis dit overweldigende dansspektakel dan niet! De vrouw, haar passie, haar streven naar vrijheid en onsterfelijkheid staan centraal in deze zinderende jubileumproductie vol Spaans temperament. Het dansgezelschap Ibérica de Danza bestaat 20 jaar en staat bekend om haar sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans.

Ibérica wordt in de internationale pers vooral geprezen voor het zichtbaar maken van oudere danstradities in hedendaagse voorstellingen, een rol die belangrijker blijkt te zijn dan eerder voor mogelijk werd gehouden. OVERWELDIGEND WERELDS

DANSSPEKTAKEL

SHOW

ONVERGETELIJKE ERVARING

#18

do.

16 NOV

aanvang 20.15 uur

€ 28,50 • CJP/65+: € 26,50 | www.ibericadedanza.com

21

De gerenommeerde choreograaf Manuel Segovia en zijn partner Violeta Ruiz richtten Ibérica de Danza in 1993 op. Sindsdien hebben zij meer dan 20 verschillende shows geproduceerd en gespeeld in meer dan 40 landen.


show

THE BLUES BROTHERS APPROVED They’re back… and on a mission! Het is één van de meest legendarische duo’s en de film is een absolute culthit. Maar nergens komen The Blues Brothers beter tot hun recht dan op het podium! Deze show heeft het allemaal: de grote hits, de vette muziek, de fantastische band, de Bluettes, de soul, de rhythm ’n blues, de gevoelige ballades en de danspassen en fratsen van de twee broers. Na het Engelse West End toerde deze show met veel succes door Europa en Amerika en is nu weer in ons land te zien. Wij zijn trots dat ze ook in ons programma staan! Met onvergetelijke nummers als ‘Everybody needs Somebody’, ‘Sweet Home Chicago’ en ‘Soul Man’. U beleeft een onvergetelijke avond met deze swingende show!

22

Elwood Blues: “It’s 106 miles to Chicago, we’ve got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it’s dark and we’re wearing sunglasses.” Jake Blues: “Hit it!” #19

do.

€ 29,50 • CJP/65+: € 27,50 | www.bradhenshaw.com/blues-brothers

23 NOV

aanvang 20.15 uur


Een nieuwe generatie cabaretiers die staat te trappelen om het grote publiek te veroveren!

Én publiek! Zo kunnen een aantal hiervan doorgroeien tot de groten van de toekomst.

Wie jong cabarettalent aan het werk wil zien, gaat naar de Cabarestafette. De formule van Cabarestafette is al 30 jaar simpel en doeltreffend: drie uiteenlopende voorstellingen van aanstormende talenten voor de prijs van één. Deze formule past als geen ander bij ons, als een voorvechter van nieuw talent. We zijn er trots op dat het Hardenbergse publiek graag die nieuwe talenten ziet en dat we er samen voor kunnen zorgen dat deze jonge cabaretiers een podium krijgen.

Eerdere deelnemers aan de Cabarestafette zijn bijvoorbeeld: Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lenette van Dongen en Jochem Myjer.

cabaret

CABARESTAFETTE Met drie uiteenlopende acts en muziek van Pica DJ en DJ Skipper, die onze zaal voorafgaand warmdraaien, is een verrassend leuke avond gegarandeerd! BREED PUBLIEK VERRASSEND

JONG TALENT

TOEGANKELIJK

HIP & HAPPENING

#20

za.

25 NOV

€ 18,50 • CJP/65+: € 16,50 | www.cabarestafette.nl

23

aanvang 20.15 uur

WEET JE NOG WEL... Tony Neef, Maaike Widdershoven en Ruud Bos vormen een hartverwarmend trio dat het publiek met hun programma een onvergetelijke avond bezorgt. Een ode aan het Nederlandse cultuurgoed met tijdloze liedjes en verhalen uit hun rijke beroepsleven. Het wordt een feest der herkenning met nummers van onder anderen Robert Long, Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Toon Hermans; ook André Hazes, Karin Bloemen en Vader Abraham zullen zeker niet ontbreken! NOSTALGIE

TIJDLOOS

HARTVERWARMEND

#21

do.

30 NOV

aanvang 20.15 uur

€ 21,00 • CJP/65+ € 19,00 | www.impactentertainment.nl

muziek

TONY NEEF, MAAIKE WIDDERSHOVEN EN RUUD BOS


HARMONY OF THE SEAS

AQUA THEATRE

Robos realiseerde in 2016 het Aqua Theatre op het grootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas van Royal Caribbean Cruises. Custom made, zoals we veel ideeĂŤn van onze opdrachtgevers vertalen naar de realiteit. Of het nu gaat om uw theater, restaurant, cafĂŠ of cruiseschip. Wilt u met eigen ogen zien wat we te bieden hebben? Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ga eens brainstormen met een van onze interieur specialisten.

De Vesting 36 - Dalfsen - T +31(0)529 433 500 - info@robos.nl - www.robos.eu


LATER IS ALLANG BEGONNEN EN VROEGER KOMT NOG 1 KEER TERUG Anno 2017 wil Harrie Jekkers nog één keer terug naar zijn muzikale roots, want voordat hij bekendheid kreeg als cabaretier was hij van 1979 tot 1985 zanger van de succesvolle popgroep Klein Orkest.

staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen. Jekkers wordt daarbij begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: Chris Prins (bas), Niek Nieuwenhuijsen (drums) en de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink (toetsen).

Nederland viel destijds als een blok voor hits als: ‘Later is allang begonnen’, ‘Laat mij maar alleen’, ‘Koos Werkeloos’, ‘O, O Den Haag’ en ‘Over de Muur’. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog

Jekkers zal op zijn eigen cabareteske wijze vertellen over het ontstaan en het einde van die band. CABARETESK

theaterconcert

HARRIE JEKKERS EN KLEIN ORKEST

MUZIEKTHEATER

#22

vr.

1 DEC

€ 27,50 • CJP/65+: € 27,50 | www.bvmooiweer.nl

25

aanvang 20.15 uur

THE HEART BEHIND THE BOOBS In deze voorstelling wordt de koningin van de countrymuziek geëerd door een unieke verzameling Nederlandse topmuzikanten! Het belooft een sprankelende show te worden over geloof, hoop, verlies, succes en een adembenemende verzameling van de beste liedjes van Dolly Parton. Haar ups en downs en het verhaal áchter ‘Jolene’ en ‘I Will Always Love You’ worden vanavond tot leven gebracht in De Voorveghter. Een meeslepende vertelling door Sjoerd Terpstra (o.a. Alain Clark en Kyteman) over de grootste vakvrouw die de Amerikaanse popmuziek ooit voortbracht. Kom en kijk mee achter die boezem naar het met Country liefde gevulde hart van Dolly Parton!

#23

za.

2 DEC

aanvang 20.15 uur

Met zang van Denise van Donselaar (o.a. Guus Meeuwis, vocal coach The Voice of Holland) en topmuzikanten die o.a. gewerkt hebben met Van Velzen, Postman, Daniël Lohues, Waylon, Within Temptation en the Analogues. AMERIKAANSE POPMUZIEK

TOPMUZIKANTEN

COUNTRY

€ 27,50 • CJP/65+ € 25,50 | www.agentsafterall.nl

theaterconcert

DOLLY PARTON


cabaret

ARNO VAN DER HEYDEN HEKSENJACHT Er gonst iets in de straten… Arno van der Heyden komt met zijn filmcrew naar Hardenberg om een heuse Musical Movie te draaien. Lokale helden spelen de hoofdrol in de reconstructie van de waargebeurde en mysterieuze geschiedenis van ‘De Heks van Hardenberg’, op de mooiste locaties van deze prachtige plaats en haar omgeving. In het vrijwel vergeten verhaal wil de woedende bevolking de heks op de brandstapel gooien. Op dat moment verschijnt echter de held ten tonele... en dat blijkt Arno te zijn. Dit vurige verhaal wordt met hart en ziel verteld en omlijst met passievolle liedjes. U bent getuige én onderdeel van de productie van de trailer van Heksenjacht - de Musical! VERRASSEND

MUZIKAAL

KLEINE ZAAL

#24

€ 18,50 • CJP/65+: € 16,50 | www.arnovanderheyden.nl

do.

7 DEC

aanvang 20.15 uur

cabaret

26

TON KAS KAKMAKER Na het overweldigende succes van Eerste Klootviool en JABROER komt Ton Kas nu naar De Voorveghter met het vervolg: KAKMAKER. “Ja mensen, wat moet ik er nou nog over zeggen? Die moppentapper komt er weer aan met nummero 3! De vorige keer, bij JABROER, zei ik dat het voornemen hetzelfde was als bij Eerste Klootviool: lachen tot je scheel ziet.

POLITIEK INCORRECT VROUWONVRIENDELIJK

En ik kan nú alleen maar zeggen dat aan die opzet opnieuw niets veranderd is. Hooguit dat ik het deze keer nóg meliger, baloriger en hilarischer ga proberen te maken dan de voorgaande keren. De beste kritiek die ik heb gehoord was van een toeschouwer die na afloop van JABROER tegen me zei: ‘Ik heb twee uur aan één stuk zitten schuddebuiken van het lachen, daar was ik echt aan toe.’ Daar doe ik het wel voor, niks meer niks minder. Onder het motto: Ellende hebben we thuis al.”

HOOGSTE GRAPDICHTHEID

#25

SOWIESO ONVRIENDELIJK

vr.

€ 20,00 • CJP/65+: € 18,00 | www.bunkertheaterzaken.nl

8 DEC

aanvang 20.15 uur


VOLK

streekrevue

GEWOON AANS! Een verfrissende mix van sketch, cabaret, zang en dans. Revuegezelschap Gewoon aans! stond vorig seizoen voor het eerst op ons toneel en met succes. Wegens de positieve reacties komen ze terug met een nieuwe voorstelling: Volk! Dialect, zang, enthousiasme en natuurlijk humor zijn ook de ingrediënten voor deze voorstelling. U mag dit stukje pure streektaal - geschikt voor jong en oud - niet missen in uw theater. Gewoon aans! staat ook nu weer voor een heerlijk avondje uit, verpakt in een mooie show. #26

za.

OPVOLGER VAN STREEKREVUE-GEZELSCHAP BOER’N LEU

9 DEC

aanvang 20.15 uur

27

€ 19,50 • CJP/65+ € 17,50 | www.gewoonaans.nl

4+

DE MUSICAL ‘Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Na een reeks betoverende sprookjesmusicals presenteert Van Hoorne Entertainment dit seizoen Hans & Grietje De Musical in De Voorveghter. Het eeuwenoude sprookje over twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje in het bos. Met o.a. Janouk Kelderman (Keet! bij RTL Telekids) als Grietje en natuurlijk de populaire Van Hoorne karakters Titus en Fien. Zij staan garant voor hilarische scenes die jong en oud tranen van het lachen zullen bezorgen! Voorzien van een suikerzoet decor, kostuums om van te smullen en uiteraard swingende meezingliedjes, is Hans & Grietje De Musical dé familievoorstelling waar je bij wilt zijn! #27 #28

za.

16 DEC

aanvang 13.30 & 16.00 uur

MET SPROOKJES AFTERPARTY

MEET & GREET

KOM VERKLEED

€ 16,00 • CJP/65+ € 16,00 | www.vanhoorne.com/hansengrietje

jeugd & familie

HANS & GRIETJE


CHOPIN Chopin schreef zijn 1e pianoconcert toen hij 20 was, en speelde het tijdens zijn afscheidstournee door Polen voordat hij naar Frankrijk vertrok. Hij trok direct volle zalen met dit meeslepende romantische concert. De jonge talenten van het Britten Jeugd Strijkorkest en de veelbelovende pianist Nikola Meeuwsen spelen dit beroemde concert met zijn prachtige melodieën in een bewerking voor strijkorkest en piano. Nikola Meeuwsen won verschillende prijzen, waaronder het Steinway Concours en het Concertgebouw Concours, en is een van de meest talentvolle jonge pianisten in Nederland.

klassiek

BRITTEN JEUGD STRIJKORKEST Ook de Noorse componist Edward Grieg was een romanticus. Zijn prachtige Holberg Suite is een lust voor het oor. Na de pauze klinkt de mono-opera ‘The Waiting’ van de Georgische componist Mikael Tariverdiev, leerling van Aram Khachaturian. Deze korte opera gaat over een jonge vrouw die wacht op haar geliefde. Zal hij komen? Kom en geniet van deze jonge toptalenten in De Voorveghter! BEVLOGEN

ENERGIEK

TOPTALENTEN

#29

zo.

17 DEC

€ 16,00 • CJP/65+: € 14,00 | www.hetbritten.nl

29

aanvang 15.00 uur

THE CHRISTMAS SHOW We schreven twee seizoenen geleden in onze gids hoe trots we waren dat wij de grootse Ierse dansshow Rhythm of the Dance in ons programma hadden staan. Wat was het een heerlijke avond! Dat vond het gezelschap ook en daarom komen ze terug naar Hardenberg! Geniet (opnieuw) van een wervelende avond vol muziek, fantastische kostuums en opzwepende dans. Deze zeer succesvolle show trok in de afgelopen 16 jaar al meer dan 12 miljoen toeschouwers uit 51 verschillende landen. Laat u in vervoering brengen door de dansers en danseressen - voor een deel afkomstig uit de befaamde Riverdance-shows -, aangevuld met live musici en vocalisten. Ervaar de wervelende show, geheel in kerstsfeer, om u te warmen in de donkere dagen van het jaar. #30

wo.

20 DEC

aanvang 20.15 uur

INTERNATIONAAL

DANSSPEKTAKEL

KERSTGEVOEL

€ 33,00 • CJP/65+: € 31,00 | www.rhythmofthedance.com

dans

RHYTHM OF THE DANCE


klassiek

WIBI SOERJADI Wibi Soerjadi zit 35 jaar in het vak en viert dit met u in De Voorveghter met een gloednieuw theaterconcert! Met zijn indringende en beeldende pianospel weet hij kenners en minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Dit maakt hem bij uitstek geschikt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Zijn eigen composities en transcripties passen naadloos in de traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden begon met zijn soms bijna onspeelbare bewerkingen en fantasieën op bekende thema’s uit die tijd. Op 20-jarige leeftijd behaalde Wibi Soerjadi als jongste student van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam zijn master met het hoogst haalbare resultaat, een 10 met onderscheiding. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen. VIRTUOOS

ROMANTIEK

LISZT & CHOPIN #31

€ 23,00 • CJP/65+: € 21,00 | www.soerjadi.com

vr.

22 DEC

aanvang 20.15 uur

theaterconcert

30

HØKEN MET THE HEINOOS MOAR ZOALS ALTIED KWAM AN DAT GEJAKKER EEN END! The Heinoos brengen dit seizoen een eerbetoon aan de grondleggers van de boerenrock: Normaal! Na in 1977 met de hit ‘Oerend Hard’ doorgebroken te zijn, toerde Normaal meer dan 40 jaar met hun beroemde Veldtochten door heel Nederland. In 2001 ging de allereerste theatertour van start onder de naam Effen Zitten. Eindelijk konden ze laten zien dat er meer is dan energieke concerten, bier en onderbroekenlol.

Elk album dat Normaal de afgelopen 40 jaar maakte bevatte minstens twee subtielere nummers, vaak wat minder geschikt voor het grote podium. Nummers die echter in een theater enorm tot hun recht komen! The Heinoos laten vooral deze ‘onbekende’ parels van Normaal horen. Ook brengen zij tijdens deze ode aan Normaal een aantal eigen nummers. In het dialect, en daarom uitstekend passend bij deze avond! BOERENROCK

DIALECT

€ 20,50 • CJP/65+ € 18,50 | www.theheinoos.nl

HØKEN

#32

za.

30 DEC

aanvang 20.15 uur


4+

FRAAIE FRATSEN! Groot circustheaterspektakel voor iedereen

jeugd & familie

WINTERCIRCUS ARLETTE HANSON Natuurlijk beginnen wij het nieuwe jaar weer met Wintercircus Arlette Hanson! Adembenemende acrobatiek, razendsnelle jongleurs, live muziek en heel veel humor. Geen losstaande acts, maar een aaneenschakeling van ensemblewerk waarbij je ogen tekort komt! Dit is verrassend eigentijds circus met internationale topartiesten. De vrolijke en kleurrijke voorstelling wordt wel gezien als het Nederlandse antwoord op Cirque du Soleil en Cirque Eloize. Een aanrader voor jong en oud, want dit rondreizende theatercircus - het grootste van Nederland - is gewoon echt heel leuk. Wij verheugen ons enorm op een prachtig begin van 2018! #33

di.

2 JAN

CIRCUSTHEATER ACROBATIEK

LIVE MUZIEK

VOOR HET HELE GEZIN

€ 17,00 • CJP/65+ € 15,00 | www.wintercircus.nl 31

aanvang 13.00 uur

CLOWNS

T-SPLITSING “T-Splitsing misschien wel beste show Tineke Schouten” - AD ★★★★★ “Schouten weet wat werkt, ook in kostumering, de organisatie van snelverkledingen en het functioneren van de band. Uniek in haar genre” - Dagblad van het Noorden ★★★★ Met zulke mooie recensies en een ontzettend enthousiast publiek tijdens twee uitverkochte avonden vorig seizoen, moeten we Tineke wel een keer terug laten komen! Gemist? Grijp dan nu uw kans! #34

vr.

12 JAN

aanvang 20.15 uur

In Tineke’s theatershow kijkt ze nog eens goed naar haar eigen keuzes die ze in de loop van haar leven heeft gemaakt. Wat zou er gebeurd zijn als zij een heel andere afslag op de T-splitsing genomen had? Bijvoorbeeld als haar vader in Tilburg zijn supermarkt was begonnen. Of haar man zijn vastgoedplan van Portugal had doorgezet. Was ze dan nu nog steeds makelaar in Portugal of had ze in Tilburg de majorette opgefleurd? Voor vanavond is de keuze op de T-splitsing dan ook makkelijk gemaakt en neemt u (weer) ‘afslag theater De Voorveghter’. SHOW

CABARETESK

TYPETJES

€ 31,50 • CJP/65+ € 29,50 | www.tinekeschouten.tv

show

TINEKE SCHOUTEN


WIJ BEGROETEN U GRAAG IN EEN VAN ONZE (OPENLUCHT) ZWEMBADEN

VOOR IEDEREEN!

Zwembaden

Ommen-Hardenberg

Zwembad Carrousel Ommen www.carrousel-ommen.nl

Zwembad De Slag Hardenberg www.deslag-hardenberg.nl

Zwembad Hattemat Gramsbergen www.hardenberg.nl (openluchtbad)

Zwembad Onder Ons De Krim www.hardenberg.nl (openluchtbad)

Zwembad De Kiefer Dedemsvaart www.hardenberg.nl


DE AFTERPARTY

cabaret

DANIËL ARENDS ‘Beste mensen, omdat ik het zo fijn vind om voor u op te treden speel ik De Afterparty. Ik zou dan ook vereerd zijn als u net als twee seizoenen geleden massaal kwam opdagen in De Voorveghter. Liefs, Daniël Arends.’ In 2006 won Daniël Arends Cameretten. Zijn shows Geen Excuses en Blessuretijd werden genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. De Zachte Heelmeester en Carte Blanche ontvingen uitsluitend lovende kritieken van pers en publiek.

“Arends is in bloedvorm in dit vlijmscherpe en swingende programma” - de Volkskrant “Onwaarschijnlijk veel steengoede grappen” - NRC #35

za.

VLIJMSCHERP INCORRECT

13 JAN

EERLIJK

FEILLOZE TIMING

€ 21,00 • CJP/65+ € 19,00 | www.danielarends.nl 33

aanvang 20.15 uur

SCHUREND

JEUGDSYMFONIEORKEST DE VUURVOGEL & TWENTS JEUGDSYMFONIEORKEST Deze zondagmiddag vindt er weer een bijzondere, muzikale ontmoeting bij ons plaats tussen deze twee jeugdorkesten, onder leiding van hun bevlogen dirigenten Carl Wittrock en Albert Dam! Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel In 2014 won De Vuurvogel de tweede prijs én de publieksprijs op het Nationaal Concours en in 2015 de Talentprijs van de provincie Overijssel.

#36

zo.

14 JAN

aanvang 15.00 uur

Twents Jeugdsymfonieorkest (TJSO) In de afgelopen jaren heeft dit orkest meermaals deelgenomen aan het Nationaal Concours voor Jeugd Symfonieorkesten. Het TJSO behaalde in 2009, 2011 en 2013 een plek in de finale en heeft in juni 2013 zelfs de eerste prijs gewonnen.

€ 15,00 • CJP/65+ € 13,00 | www.vuurvogelonline.nl | www.tjso.nl

klassiek

NIEUWJAARSCONCERT


toneel

HET ACHTERHUIS EEN NIEUWE BEWERKING VAN HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK Met: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma. Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht te bezoeken. Daar schreef zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor de nieuwe bewerking van Anne Franks dagboek door Ilja Leonard Pfeijffer.

Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks gevoeld in oorlogsgebieden. Wij zijn er bijzonder trots op dat deze grootse toneelproductie met deze geweldige cast, ook naar Hardenberg komt. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen. TOPCAST

ANNE FRANK

INDRUKWEKKEND

34 #37

€ 29,50 • CJP/65+ € 27,50 | www.hummelinckstuurman.nl

di.

16 JAN

aanvang 20.15 uur


KEEPS THE BLUES ALIVE

muziek

JOHAN DERKSEN De flamboyante tv-persoonlijkheid en oud-manager van Cuby + Blizzards in De Voorveghter met een programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt u mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en o.a. The Rolling Stones, Them, The Animals en John Mayall’s Bluesbreakers een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse blueslegendes als John Lee Hooker, Muddy Waters, Chuck Berry en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands, zoals: Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Bintangs en Flavium. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur.

#38

wo.

17 JAN

€ 25,00 • CJP/65+ € 23,00 | www.atnext.nl 35

aanvang 20.15 uur

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Johan Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in De Voorveghter op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

GELOOF ONS NOU MAAR Als duo gingen ze er even een jaartje tussenuit. Remco Veldhuis speelde vorig seizoen het programma Lang verhaal kort en Richard Kemper zagen we in De Voorveghter in de theaterkomedie Hart tegen Hart. Maar nu zijn ze weer samen te zien in een nieuw programma!

#39

za.

20 JAN

aanvang 20.15 uur

Je moet niet alles geloven wat ze zeggen. Zélf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Simpel, overzichtelijk, betrouwbaar. Zodat jij eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie je wel en wie je niet moet geloven. Waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen bijvoorbeeld!

€ 25,00 • CJP/65+ € 23,00 | www.veldhuisenkemper.nl

cabaret

VELDHUIS & KEMPER


SAMEN MET EEN MAATJE NAAR HET THEATER IS VEEL LEUKER! mo

nooz

redav

seitnatsni esrevid

tsilaiceps

strasiuh

neodnemas Voelt u zich weleens alleen of eeenzaam? ganosrep

Kom langs bij het Samen Doen-team bij u in de buurt.

zoo

vader

Medewerkers van Samen Doen brengen mensen met elkaar in contact.

oma

amo

nooz

diverse instanties redav

Op www.hardenberg.nl/samendoen staan de inlooplocaties van Samen Doen. Bel met 14 0523 of e-mail naar: samendoen@hardenberg.nl facebook.com/samendoenteam

twitter.com/samendoenteam

instagram.com/samendoenteam


HOT & COOL

jazz

FAY CLAASSEN EN PETER BEETS TRIO Jazzliefhebbers opgelet! Fay Claassen, Peter Beets, Ruud Jacobs en Martijn van Iterson komen terug met een nieuw programma. Begin 2016 brachten deze befaamde jazzartiesten een eerbetoon aan Rita Reys, ‘Europe’s First Lady of Jazz’, in De Voorveghter. De zaal genoot van alle prachtige ballads en swingende songs die de jazzlegende graag zong. Deze samenwerking beviel zo goed dat ze nu met het nieuwe programma Hot & Cool naar Hardenberg komen. Het belooft weer een mooie middag te worden vol swingend, maar ook eigentijdser repertoire. En wij zijn ervan overtuigd dat Fay Claassen met het trio van de meesterlijke pianist Peter Beets met sprankelende virtuoze stukken en prachtige ballads u weer weten te raken. VIRTUOOS

JAZZ

37

SWINGEND

JAZZCLUB HARDENBERG Van oktober tot en met april organiseert Jazzclub Hardenberg maandelijks op zondag een matinee in onze foyer. Het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur.

Noteer de data voor het komende seizoen alvast in uw agenda! Zondag 15 oktober Zondag 19 november Zondag 21 januari

Zondag 18 februari Zondag 18 maart Zondag 22 april

De jazzclub kent geen leden en iedereen is van harte welkom. Reserveren is niet nodig.

Kijk voor meer informatie op www.jazzclubhardenberg.nl

#40

zo.

21 JAN

aanvang 15.00 uur

€ 18,50 • CJP/65+ € 16,50 | www.fayclaassen.com | www.peterbeets.com


38

Op 26, 27 en 28 januari wordt in Nederland voor de derde keer het BankGiro Loterij Theaterweekend georganiseerd. Het theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds en wordt mogelijk gemaakt door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij. Meer dan vijftig theaters in Nederland bieden tijdens dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma aan voor tien euro per voorstelling. “Het is prachtig dat het publiek de kans krijgt om tijdens dit speciale weekend een gevarieerd en aansprekend programma te bezoeken in het theater in de buurt”, aldus Albert Verlinde, voorzitter van het NTF.

cabaret

26, 27 & 28 JANUARI

BLIND DATE ENERGIEK EN ABSURD TOTAALTHEATER VERWONDERING OVERDONDEREND

MEESTERLIJK TOPTHEATER

NA AFLOOP LIVE MUZIEK

Natuurlijk doen ook wij weer mee! Afgelopen januari mochten wij tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend ruim 1500 mensen verwelkomen. Wij boden een gevarieerd en aansprekend programma aan voor maximaal €10 per voorstelling. Daarnaast hielden wij open huis, met onder andere rondleidingen, een mini-concert van de Edwin Evers Band, goochelshows voor kinderen en dans van Cultuurkoepel Vechtdal.

Wij zetten 26,27 en 28 januari de deuren weer wagenwijd open om u te laten zien hoe mooi theater is. Blok dit weekend dus in uw agenda!

nationaaltheaterweekend.nl

#41

vr.

26 JAN

aanvang 20.15 uur

€ 10,00 • CJP/65+ € 10,00 | NTW


CABARET EN ILLUSIE MINDBLOWING SPANNING

ILLUSIE

MET AFTERPARTY

BLIND DATE THEATERCONCERT AMERIKAANS

TRIBUTE

NA AFLOOP LIVE MUZIEK

39

BLIND DATE

theaterconcert

show

ONTDEK HET THEATER VOOR MAXIMAAL

THE MAN IN BLACK

#42

za.

27 JAN

aanvang 20.15 uur

€ 10,00 • CJP/65+ € 10,00 | NTW

#43

zo.

28 JAN

aanvang 15.00 uur

€ 10,00 • CJP/65+ € 10,00 | NTW

BLIND DATE KAARTEN KUNNEN VANAF NOVEMBER BESTELD WORDEN. HOUD ONZE WEBSITE IN DE GATEN EN SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!


dans

ZWANENMEER HET BALLET VAN STAATSOPERA VAN TATARSTAN Geen ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan het Zwanenmeer. Geen wonder, want het is een voorstelling vol romantiek met fantastische muziek van Tsjaikovski. Kenners zien het ballet dan ook als het hoogtepunt van het klassiek-romantische dansgenre. Wat zijn we trots dat wij dit geliefde ballet hebben kunnen toevoegen aan ons programma! Het verhaal gaat over een ongelukkige liefde. Prins Siegfried valt voor prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. Bij een bal op zijn kasteel denkt hij haar weer te zien en bloeit zijn liefde op bij een hartstochtelijke pas de deux. Maar hij merkt niet dat hij wordt bedrogen...

40

Het Zwanenmeer is een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt een uitvoering van deze klassieker, met kostuums en decors om bij weg te dromen. De kleine zaal van De Voorveghter wordt gebruikt als kleedruimte voor dit grote gezelschap. Zoveel zwanen in uw theater.. gaat dit passen? INTERNATIONAAL BETOVEREND

KLASSIEK BALLET

ONVERGETELIJKE ERVARING

#44

€ 28,50 • CJP/65+ € 26,50 | www.wereldtheater.com

di.

30 JAN

aanvang 20.15 uur


OELOEK

DROEFTOETERS De vorige cabaretvoorstellingen van Oeloek werden door pers en publiek bejubeld. En niet zonder reden. Het cabaret van Oeloek is niet alleen hilarisch maar ook volstrekt uniek. Heeft u twee seizoenen geleden al met deze idiote figuren kennisgemaakt in De Voorveghter? Ze werden in de pers vergeleken met het bekende duo Waardenberg & De Jong. De voorstellingen van Oeloek barsten letterlijk van de energie: een hilarische achtbaan van muzikaal geweld, krank-

cabaret

‘Wat een energie en originaliteit!’ - Jochem Myjer

zinnige dialogen en visueel spektakel. Je valt van de ene verbazing in de ander en je staat altijd op het verkeerde been.

Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. We laten ze nog één keer hoog van de toren blazen, voordat ze naar beneden struikelen. ONTROERING

SCHATERLACHEN

PLAATSVERVANGENDE SCHAAMTE #45

do.

1 FEB

€ 18,50 • CJP/65+ € 16,50 | www.oeloek.nl

41

aanvang 20.15 uur

UIT BEWONDERING Als Dana Winner naar Hardenberg komt, dan zit De Voorveghter vol. Wij zijn dan ook blij dat ze terugkomt met haar gloednieuwe voorstelling: Uit bewondering. Vaak krijgt Dana de vraag: ‘Wie of wat bewonder je?’ Daarom heeft ze de muziek, de mensen en de momenten die ze het meest bewondert op een rijtje gezet en daar liedjes bij gekozen. Bekende Dana Winner-nummers en zorgvuldig geselecteerde covers worden mooi afgewisseld met ouder werk en nieuw materiaal.

#46

vr.

Uit Dana’s bewondering is er een prachtige en originele voorstelling ontstaan. De show is een perfecte mix van ballades en swingende momenten, met veel plezier gebracht en intens gezongen.

2 FEB

aanvang 20.15 uur

€ 28,50 • CJP/65+ € 28,50 | www.danawinner.com

theaterconcert

DANA WINNER


GRAAG MAKEN WIJ VAN UW THEATERBEZOEK EEN COMPLEET AVONDJE UIT!

Het sfeervolle restaurant met Michelinster biedt u een geslaagde avond, net als in de Lounge, waar u ook terecht kunt voor koffie met huisgemaakt gebak, lunch-, vlees- en visgerechten. Natuurlijk kunt u ook gewoon even lekker uitblazen op het terras!

GRANDCAFÉ DOCKS

DE BOKKEPRUIK

Voorafgaand aan de voorstelling een hapje eten? Dat kan! Om uw avondje uit nóg completer te maken, kunt u bij veel sfeervolle restaurants in Hardenberg genieten van een heerlijk diner!

Hessenweg 7, 0523-26 15 04 www.bokkepruik.nl

Verse koffie met gebak van de plaatselijke bakker, een goed verzorgde lunch of een heerlijk diner bereid met uitsluitend dagverse producten, dat is Docks. U geniet onder het genot van uw favoriete drankje van het uitzicht over de Vecht! Gedempte Haven 4 0523-76 00 69 www.grandcafedocks.nl

CUCINA 39

42 Cucina 39 biedt u authentieke gerechten, maar u kunt er ook een gewone pizza eten. Daar zorgt pizzabakker Luca wel voor. Maak uw theateravond compleet met een etentje bij Cucina 39. Voorstraat 39, 0523-68 06 50 www.cucina39.nl

‘T KLEPPERHUUS Jongeren met een verstandelijke beperking krijgen in ‘t Klepperhuus een horeca-opleiding, zowel in de keuken als in de bediening. Hun spontaniteit, enthousiasme en warme uitstraling geven ’t Klepperhuus iets speciaals. Fortuinstraat 5, 0523-26 80 13 www.klepperhuus.nl


BRASSERIE DE MARKT Wilt u uitgebreid dineren of alleen een hoofdgerecht, heerlijk genieten met vrienden van een high beer of high wine? U bent bij ons van harte welkom. Op slechts ĂŠĂŠn minuut wandelen van het theater. Reserveren is gewenst. Wij zien u graag bij de bras.

DE TROUBADOUR

Marktstraat 15, 0523-26 19 74 www.brasseriedemarkt.nl Goed eten voor fatsoenlijke prijzen in een ontspannen en gastvrije omgeving. Dat is De Troubadour. Met onder meer heerlijke steaks, gebakken op een lavasteengrill. U kunt bij De Troubadour ook terecht voor uw feestje.

Sfeervolle gewelven, mooi gedekte tafels en fonkelende glazen. Heerlijk genieten van ambachtelijke streekproducten, met passie geserveerd. Verfijnd, culinair verrassend en gastvrij: dat is wat u van de Rheezer Bistro kunt verwachten. Grote Beltenweg 1, 0523-27 00 12 www.rheezerbelten.nl

WOK INN

RHEEZER BISTRO

43

Voorstraat 52, 0523-27 38 38 www.de-troubadour.com

Uit eten bij Wok Inn betekent een smaakvolle en gezellige avond. Er is keuze uit grill, wokken en Teppanyaki. Bovendien heeft Wok Inn een uitgebreide saladebar, een buffet met bijgerechten en snacks, en zelfs een toetjesbar. Stelling 3, 0523-27 16 80 www.wokinnhardenberg.nl


tsbouwvastgoed.nl

Wilt u een bouwer èn een betrokken partner? De bouwsector is definitief veranderd. Opdrachtgevers zoeken ontwikkelaars/ bouwers die de tijdgeest vatten en die hen op maat kunnen ontzorgen. Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg bv is vertrouwd met de ontwikkeling en realisatie van duurzame woning- en utiliteitsbouw, renovatie, groot onderhoud, RGVO (Resultaat Gericht Vastgoed Onderhoud) en klantenwerk voor woningcorporaties, bedrijven en instellingen voor zorg en onderwijs. Om plannen op de ideale manier te realiseren, moeten alle aspecten soepel, krachtig en klantgericht samenvallen. Van ontwikkeling en realisatie tot en met beheer, onderhoud en financiering.

Van idee tot ideaal Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg bv

Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg bv Lage Inkweg 3 Hardenberg & Printer 20a Coevorden


BAM!

show

PERCOSSA Percossa-muzikanten Eric, René, Janwillem en Freek weten uit bijna alles muziek te krijgen. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of emmers zijn. De voorstellingen van Percossa worden omschreven als muzikale percussieachtbanen vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid. Na grote tours in Taiwan, Duitsland, Frankrijk en de VS gaat de nieuwste show van Percossa in Nederland in première: BAM! Een show vol hoogtepunten uit eerder repertoire maar ook met compleet nieuwe nummers. Hardenberg gaat weer een heerlijke avond genieten en kan dit keer ook meedoen: neem uw eigen (huis-tuin-en-keuken-) slagwerk mee en daag de mannen van Percossa uit! SLAGWERK

#47

za.

INVENTIEF

CABARETESK

LEUK VOOR HET HELE GEZIN

3 FEB

aanvang 20.15 uur

45

€ 20,50 • CJP/65+ € 18,50 | www.percossa.nl

Tien solo albums in negen jaar tijd waaronder het vierluik Allenig en de albums Hout Moet, Gunder, Ericana, D, Aosem en Moi! Door de liedjes van deze albums te vermengen met intieme verhalen maakt Daniel Lohues prachtige theatervoorstellingen en trekt jaar na jaar stampvolle zalen. Maar liefst drie avonden op rij mogen wij hem verwelkom maar we zijn bang dat dit nog niet genoeg is om alle liefhebbers uit Hardenberg en omgeving te bedienen. Tja... wat moeten we nog meer zeggen? Jao het mag wel zo!

7 FEB

#48

wo.

8 FEB

#49

do.

9 FEB

#50

vr.

aanvang 20.15 uur

€ 25,50 • CJP/65+ € 23,50 | www.lohues.nl

muziek

DANIËL LOHUES


jeugd & Familie

3+

BUURMAN & BUURMAN A JE TO! Wat is er grappiger dan leedvermaak? Lachen om alles wat misgaat, dat kan bij deze voorstelling! In het tv-programma Buurman & Buurman, dat door de VPRO-gids tot favoriete Villa Achterwerk-programma aller tijden werd uitgeroepen, deden de twee het gezegde al eer aan, maar in het theater doen de trouwe klussers er nog een flinke klusschep bovenop! Als blijkt dat er in het huis van de Buurmannen geen water en geen stroom meer is, moet er flink geklust worden. Als dat maar goed gaat. Want water en stroom... dat is levensgevaarlijk! Voor de 4e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt (bekend van o.a. de Nijntje musicals en Hoe overleef ik..) en taalkunstenaar Ivo de Wijs (Jungleboek, Pippi zet de boel op stelten!) de Tsjechische buurmannen tot leven, ditmaal in de musical A JE TO! HILARISCH

#51 #52

BEKEND VAN TV

za.

10 FEB

aanvang 13.30 & 16.00 uur

€ 15,00 • CJP/65+ €15,00 | www.buurmantheater.nl

toneel

46

TONEELGROEP HET VOLK DE GOD VAN DE SLACHTING De acteurs Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver maken met Het Volk al langer dan 40 jaar kwaliteitstoneel. Twee seizoen geleden zagen we hun pareltje Herfst in Schoorl in De Voorveghter. In hun nieuwe voorstelling De God van de Slachting komen twee echtparen bijeen om een verklaring voor de schadeverzekering op te stellen: de zoon van het ene stel heeft ‘gewapend’ met een stok de zoon van het andere paar twee tanden uitgeslagen. Een uit de hand gelopen kinderruzie, meer is het niet, zo lijken de ouders aanvankelijk overeen te komen.

De God van de Slachting van de Franse schrijfster Yasmina Reza is over de gehele wereld met succes gespeeld en door Roman Polanski verfilmd onder de titel Carnage. KLEINE ZAAL

HERKENBAAR

FIJNPROEVER

Beide echtparen, gegoede middenklasse, intellectueel onderlegd en welgemanierd, willen het beschaafd oplossen met een open gesprek, maar gaandeweg blijken woorden - en vooral woordkeuzes - de laagjes vernis van de beschaving grondig af te schuren tot er alleen nog een (verbaal) slagveld overblijft.

€ 17,00 • CJP/65+ € 15,00 | www.toneelgroephetvolk.nl

#53

do.

15 FEB

aanvang 20.15 uur


SCHAAMTELOOS GRAPPIG EN NIETS VERHULLEND!

musical

THE FULL MONTY Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten, om te voorkomen dat je straks ook geen kind meer hebt? Dan begin je een strip-act. Met je beste vrienden die ook allemaal zonder werk zitten. En je gaat voor niets minder dan the full monty! De musical werd een wereldhit en de Oscar-winnende filmversie is inmiddels een moderne klassieker. Overal worden de mannen, die het aandurven om niet alleen in het leven maar ook op het toneel ‘the full monty’ te gaan, in de armen gesloten. Aanstekelijk, pikant en ontroerend met swingende songs. Allemaal ingrediënten voor een hilarische en zwoele avond.

47

Met o.a. Joey Ferre, Brigitte Heitzer, Ad Knippels, Brigitte Nijman, Dennis Willekens.

#54

vr.

16 FEB

aanvang 20.15 uur

€ 33,50 • CJP/65+ € 31,50 | www.dommelgraafencornelissen.nl


Theater Hofpoort: andere kijk op een avondje uit Theater Hofpoort brengt het nieuwe theaterseizoen een buitengewoon gevarieerd programma met muziek, toneel, cabaret en kindervoorstellingen. Met bekend ĂŠn nieuw talent. Kijk ook eens door een andere bril en kom naar Theater Hofpoort in Coevorden.

Kasteel 1 7741 GC Coevorden www.theaterhofpoort.nl

Uw partner op het gebied van verzekeringen, hypotheken, bankzaken, pensioenen, makelaardij en verzuimbeheer. Wij wensen u een onbezorgde avond bij De Voorveghter! T (0523) 28 27 26

mail@vrieling.nl

vrieling.nl


SLEUTELMOMENT

cabaret

HENRY VAN LOON “Je hebt goede performers, je hebt nog betere performers en dan heb je Henry van Loon” - Het Parool Twee seizoenen geleden stond hij voor het eerst in De Voorveghter en vanaf dat moment zijn wij fan. Hij speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is.

#55

vr.

23 FEB

In Sleutelmoment zie je dat het snel kan gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren!

€ 18,00 • CJP/65+ € 16,00 | www.henryvanloon.nl

49

aanvang 20.15 uur

ARETHA FRANKLIN “THE QUEEN OF SOUL” CELEBRATION TOUR Een aantal jaren geleden lanceerde Shirma Rouse, de zangeres die met name bekendheid kreeg door deelname aan The Voice of Holland, een theatertour over het leven van Aretha Franklin. Op 25 maart 2017 werd Aretha Franklin 75 jaar, een mooi moment om de theatervoorstelling Aretha! The Queen of Soul weer op de planken te brengen en haar leven en muziek te vieren. Aretha! The Queen of Soul is een muzikale theatervoorstelling die het publiek een uniek kijkje geeft in het leven van Aretha Franklin, de vrouw, moeder en mens achter die soulstem. Onder begeleiding van een achtmans formatie zingt Shirma Rouse ‘Think’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Respect’ en vele andere favorieten. Een heerlijk avondje dansen op deze fijne soulmuziek. #56

za.

24 FEB

aanvang 20.15 uur

SOUL

SWINGEND

TVOH

GROOTS EERBETOON

€ 24,50 • CJP/65+ € 22,50 | www.shirmarouse.com

theaterconcert

SHIRMA ROUSE


dans

INTRODANS 5★★★★★

50 In vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, geeft Introdans zijn dansers de kans om de sterren van de hemel te dansen!

De titel 5★★★★★ is tevens een kritische knipoog naar de huidige trend om kunst te ‘meten’ aan de hand van het aantal sterren.

Het programma 5★★★★★ toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. Naast Mauro de Candia’s beeldschone La Morte del Cigno bevat de voorstelling vier nieuwe werken voor Introdans, gecreëerd door Jiří Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh - vier choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers uitdagen en u raken.

• • • • •

Dreamtime - Jiří Kylián (Introdans-première) Loin - Sidi Larbi Cherkaoui (Introdans-première) Les Bourgeois - Ben Van Cauwenbergh (Introdans-première) Unfold - Robert Battle (Introdans-première) La Morte del Cigno - Mauro de Candia

Lieve vrienden van Introdans, wat heeft Hardenberg weer zin om jullie te ontvangen! #57

€ 20,00 • CJP/65+ € 18,00 | www.introdans.nl

di.

27 FEB

aanvang 20.15 uur


KONING TE RIJK Martijn Koning is in 1978 geboren in Zwolle en heeft een niet te stoppen drang om zijn hart te luchten. Voor het eerst laat hij het Hardenbergse publiek duizelen van zijn ideeën, hersenspinsels en gedachtenkronkels. Hij trad in 2006 toe tot Comedytrain en speelt wekelijks in Toomler. Hij ontwikkelt zich als schrijver en weet actualiteit perfect in zijn verhalen te verwerken.

#58

do.

1 MRT

Een microfoon, een kruk en wat glazen water - meer heeft hij niet nodig om anderhalf uur los te gaan in stand-up comedystijl. Hij combineert rake one-

cabaret

MARTIJN KONING liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig. Een rode lijn? Daar doet hij weinig mee. ‘‘Ik doe sowieso iedere avond iets anders. Als ik elke avond hetzelfde doe word ik gek.”

“Het publiek is na anderhalf uur net zo bekaf als de komiek. Maar wel heel voldaan.” - Volkskrant ABSURD

ACTUEEL

GEËNGAGEERD

€ 18,50 • CJP/65+ € 16,50 | www.bunkertheaterzaken.nl

51

aanvang 20.15 uur

NEW YORK, NEW YORK De vriendinnencomedy-hit is terug met een nieuw verhaal, een nieuwe bestemming, nieuwe muziek, nieuwe gezichten, maar net zo hilarisch als de voorgaande jaren! In dit derde deel is Schnabbel-zangeres Lydia vervelend in het nieuws gekomen. Ze móet weg uit Nederland, maar haar gebruikelijke reisvriendinnen kunnen niet mee naar New York. In het vliegtuig ontmoet ze Moniek. Dezelfde leeftijd, dezelfde overgangskwalen en toevallig verblijft ze in hetzelfde hotel. De dames ontmoeten twee vriendinnen die er samen even uit zijn: middelbare leeftijdsblogger Joke en Shirley, een kersverse weduwe. De Opvliegers dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs! Met Antje Monteiro, Anouk van Nes, Joanne Telesford en Sandra Mattie. #59

vr.

2 MRT

aanvang 20.15 uur

LADIES NIGHT

FEEL GOOD

€ 26,00 • CJP/65+ €24,00 | www.rep.nu

toneel

OPVLIEGERS 3


BEZOEK JE EEN VOORSTELLING BIJ THEATER DE VOORVEGHTER? KOM DAN OOK GERUST EENS EEN KIJKJE NEMEN IN HÉT CENTRUM VAN HARDENBERG! Hardenberg is naast een stad van cultuur ook een stad om gezellig te winkelen. Met zo’n 150 winkels kun je er uitgebreid shoppen. Van ambacht, delicatessen, mode en schoenenzaken tot drogisterijen en supermarkten. Struin door de verschillende staatjes en laat je verassen. Even bijkomen van het winkelen? Plof dan neer op één van de terrassen of bij de gezellige horecagelegenheden. Het centrum is zes dagen per week geopend. Met op maandagochtend de weekmarkt en op donderdagavond koopavond. Heerlijk wonen en leven in de regio Hardenberg In de regio Hardenberg kun je winkelen, naar een pretpark gaan, wandelen, fietsen en skaten. Je kunt er kort of lang vakantie vieren, kamperen, feestvieren of een popconcert bezoeken. Hoe dan ook, met haar prachtige ligging, haar pittoreske dorpen en steden en haar hoge kwaliteit, heeft de regio Hardenberg genoeg te bieden.

www.stadhardenberg.nl dek rac htv ang ew oon doe

n.n l


CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als: ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Have You Ever Seen The Rain’, ‘Down On The Corner’, ‘Suzie Q’ en ‘Who will stop the rain’.

Deze formatie brengt het legendarische geluid van hun idolen terug naar De Voorveghter en staat garant voor een echte trip ‘down Memory Lane’. TRIBUTE

JOHN FOGERTY

LEGENDARISCH GELUID

53

Na een regen van hits en gouden platen viel de groep in 1972 uit elkaar. Maar de heimwee naar hun magische muziekstijl blijft. Ook in ons land. Luister maar naar de Top 2000. De laatste jaren vermeldde die lijst steeds minstens tien nummers van CCR. Hoewel fans hoopten op een reünie, zal die er niet meer komen nu bandlid Tom Fogerty is overleden.

Gelukkig is er de Amerikaanse band The Fortunate Sons, natuurlijk genoemd naar een politiek geladen CCR-nummer. De gelijkenis is als twee druppels water en een jonge John Fogerty, leadzanger van CCR, zal weer voor uw ogen verschijnen als ware het 1969 is.

theaterconcert

THE FORTUNATE SONS

#60

za.

3 MRT

aanvang 20.15 uur

€ 26,00 • CJP/65+ € 24,00 | www.wereldtheater.com


toneel

MA (VAN HUGO BORST) ERIC CORTON Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis.

Ma is een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton. Over het boek: “Een ontroerend boek” ★★★★ - Nu.nl “Zeer aangrijpend boek, schitterend geschreven” - Matthijs van Nieuwkerk AANGRIJPEND

ACTUEEL

SOLO-STORIES

54 #61

€ 21,00 • CJP/65+ € 19,00 | www.solostories.nl

di.

6 MRT

aanvang 20.15 uur


FOLK ’N ROLL JOURNEY

muziek

RAPALJE Voor alle liefhebbers van Keltische folkmuziek komen na enkele jaren van afwezigheid de mannen van Rapalje weer naar De Voorveghter. De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. Rapalje laat door middel van gevoelige ballades, vurige liederen en temperamentvolle Keltische melodieën een flinke vonk overslaan op hun publiek.

#62

vr.

9 MRT

Na de première van hun documentaire ‘A Folk ’n Roll Journey’ in een uitverkochte Pathé bioscoop zetten de mannen van Rapalje dit om in een nieuwe theatershow vol anekdotes, hilariteit, muziek, dans en Folk ’n Roll. Ondersteund door twee Ierse danseressen en knetterend vuur en ander spektakel brengt Rapalje een nieuwe show. David, Dieb, Maceal & William nemen je zingend en spelend mee op hun Folk ’n Roll Journey. FOLKMUZIEK

TEMPERAMENT

€ 21,00 • CJP/65+ € 19,00 | www.rapalje.com 55

aanvang 20.15 uur

KELTISCH

EEN FEEST DER HERKENNING! In het begin van de jaren ’80 draait alles om de eenvoud. Het zijn de jaren van bezuinigingen, yuppies, de walkman en ‘de bom’. Je bent voor of tegen. Het zijn ook de hoogtijdagen van de Nederlandstalige popmuziek. Bands als Doe Maar, Toontje Lager en Het Goede Doel zijn - met hun rebelse, aanstekelijke en dansbare liedjes - populairder dan ooit... Die tijden herleven in het theater met een voorstelling van de Nederpop All Stars, een band van door de wol geverfde muzikanten die hun sporen in de Nederlandse muziek ruimschoots hebben verdiend: Erik Mesie (Toontje Lager), Henk Temming en Sander van Herk (Het Goede Doel) en Luc de Bruin, Robert Kramers en Marco Hoogland (Alderliefste). #63

za.

10 MRT

aanvang 20.15 uur

Een spetterend optreden vol onverslijtbare Nederlandse popmuziek dus. Een must voor jonge en oudere Nederpopliefhebbers!

€ 25,00 • CJP/65+ € 23,00 | www.bostheaterproducties.nl

theaterconcert

NEDERPOP ALL STARS


RegioBank in samenwerking met

Sinds november 2016 hebben wij ons aangesloten bij de formule RegioBank. Deze zorgt ervoor dat wij alles onder ĂŠĂŠn dak kunnen aanbieden. U kunt uw

Goed om te weten; Voor hypotheken en verzekeringen zijn wij te bieden qua prijs en kwaliteit.

Bij u in de buurt

Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek 0523 272726 of kijk op


SIYABONGA MAKEBA

show

AFRICAN MAMAS EN LEONI JANSEN Hardenbergers zijn gek op Zuid-Afrika en de African Mamas zijn gek op Hardenberg. Twee jaar geleden waren de African Mamas met Leoni Jansen ook bij ons te gast. De Voorveghter was uitverkocht tot op de laatste stoel. In hun nieuwe theaterconcert brengen zij een eerbetoon aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.

57

Op het ritme van haar hits als ‘Pata Pata’, ‘Malaika’ en de ‘Clicksong’ brengen de African Mamas de kracht en de moed van hun boegbeeld tot leven. Alle kanten van haar kleurrijke bestaan komen aan bod: haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en haar overlijden in 2008, twee dagen nadat ze afscheid nam van haar Nederlandse fans. Nog altijd wordt ze herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde en die ZuidAfrika in zware tijden perspectief bood. Daarom heet het concert Siyabonga Makeba, oftewel ’Dankjewel Miriam Makeba’. Een volle en intense avond over een prachtig land en zo mogelijk nog mooiere vrouw. AFRIKA-ERVARING

MIRIAM MAKEBA

INTENS

#64

di.

13 MRT

aanvang 20.15 uur

€ 29,50 • CJP/65+ € 27,50 | www.wereldtheater.com


toneel

IN DE VLAAMSCHE POT THEATER VAN DE KLUCHT Twintig jaar na de laatste aflevering van In de Vlaamsche Pot brengt Theater van de Klucht een theaterversie van deze hilarische hit-serie. Haye van der Heijden is net als destijds verantwoordelijk voor het script. Maak opnieuw kennis met de gebeurtenissen in restaurant In de Vlaamsche Pot van de hysterische eigenaar Karel (Bas Muijs) en zijn partner en chefkok Luciën (Onno Innemee). Andere hoofdpersonages zijn de altijd op geld beluste Frits (Arijan van Bavel) en zijn grote liefde Dirkje (Bettina Holwerda), die niet altijd op even subtiele wijze laat merken dat ze niet van de avances van Frits gediend is. Alles lijkt rustig zijn gang te gaan, totdat een oude kennis (gespeeld door Sabine Beens) van Luciën langskomt... En van wie is trouwens die geheimzinnige reservering in de agenda?

In de Vlaamsche Pot staat garant voor een avondje ongeremd en keihard lachen.

€ 26,00 • CJP/65+ € 24,00 | www.theatervandeklucht.nl

#65

do.

15 MRT

aanvang 20.15 uur

cabaret

58

3KOTEBOEBO KORT LANGS DE KLUNGELS Al meer dan 20 jaar maken Hans Kolkman (Ko), Mark te Boekhorst (teboe) en Wilco Boksebeld (bo) vrolijke voorstellingen met veel liedjes en sketches en een heleboel onzin en dingen die nergens over gaan. Wat hebben we in De Voorveghter al vaak mogen genieten van die voorstellingen die je niet na kan vertellen. Dat klinkt gevaarlijk, maar integendeel, het is ontzettend onschuldig en gewoon bedoeld als ontspanning in zijn uiterste vorm. Zo nu en dan heb je het: Je trapt flink door, het is glad, je voorwiel schiet weg en krijgt net op tijd weer grip! Je dacht al onderaan de trap te zijn, maar er kwam nog een treetje! Dat zijn van die momenten dat je ineens weet waar je hart zit. Je voelt een adrenalinestoot van je kruin tot aan je tenen! Van die momenten dat je denkt: “Oef dat ging mij kort langs de klungels!“ Het gaat dus weer alle kanten op met 3Koteboebo! SKETCHES

ONZIN

ZWIEKOTEBOEBO

€ 18,50 • CJP/65+ € 16,50 | www.3koteboebo.nl

#66

vr.

16 MRT

aanvang 20.15 uur


5+

BITZER IS VERLIEFD! Voor het eerst komt deze komische kudde tot leven in een humorvolle theatervoorstelling. Met rollen voor Shaun, Timmy, Shirley, de hond Bitzer en natuurlijk de slechtziende boer van de Mossy Bottom Farm. Beleef mee hoe Shaun de boerderij redt, in een heel mooi maar bovenal grappig en soms ontroerend verhaal.

Shaun het Schaap is bekend van tv. De eerste film was een groot succes bij Bios Hardenberg. Nu voor het eerst op toneel! De muziek van deze theaterversie is gemaakt door Brownie Dutch.

jeugd & familie

SHAUN HET SCHAAP

Producent Mark van Ierssel: ”Het wordt de typische Britse – en aangevuld met Nederlandse – humor, verpakt in een avontuurlijk verhaal met mooie muziek. De voorstelling kan je raken, maar neemt je vooral mee door maffe situaties die op de Mossy Bottem Farm gebeuren.”

#67

za.

17 MRT € 15,00 • CJP/65+ € 15,00 | www.shaunhetschaaptheater.nl 59

aanvang 13.30 uur

THEATERCONCERT Sir Elton John zegt het zelf: ‘This band is amazing! They’re just the best band of their kind in the world.’ Met een spectaculaire show zetten de heren van The Bootleg Sixties al jaren de theaters in Nederland op hun kop. Ook in Hardenberg zijn zij graag geziene gasten. Op veler verzoek komen ze terug met de meest legendarische songs uit de sixties: o.a. Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Who, The Beatles en The Rolling Stones.

De Britse muzikanten leggen met ware passie en fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek. Maar ook visueel waan je je met The Bootleg Sixties terug in de jaren zestig, met maar liefst drie screens met bewegend beeld. Het technische en muzikale plezier van deze fantastische band slaat genadeloos over op het publiek. Wij weten dat aan het eind van de avond De Voorveghter weer op zijn kop zal staan!

#68

do.

22 MRT

aanvang 20.15 uur

€ 24,00 • CJP/65+ € 22,00 | www.thebootlegsixties.com

theaterconcert

THE BOOTLEG SIXTIES


20 JAAR MANNENHUMOR IN EEN VROUWENLICHAAM Twintig jaar Vrouw Holland: twintig jaar vocaal en verbaal cabaretgeweld, grof verpakt in gevoelige liedjes en pijnlijke sketches. Ongegeneerd fysiek met ongeremde humor, ironisch koketterend met pijn, verlangens en onzekerheid. Natuurlijk is de jubileumshow ook in De Voorveghter te zien.

cabaret

VROUW HOLLAND Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken kijken zingend, dwepend, kwijlend, kreunend en gillend terug op twintig jaar kleedkamerhumor voor vrouwen én mannen. Met hun ijzersterke stemmen zingen ze gevoelige liedjes als ‘Blauw plek’ en ‘Ik wil dat moment niet’. Maar ook het ‘Schubertorgasme’, ‘O Heer ik masturbeer’ en acts als ‘So you think you have a beperking’ glijden vrolijk de voorstelling in. Want Vrouw Holland is rijper, sterker, dikker maar geen cent wijzer. Er is geen vrouwencabaretgroep die het zó lang wist vol te houden. Vrouw Holland kent geen vedettes en geen diva’s. Het zijn vrouwen die elkaar en zichzelf bruut op de hak durven te nemen en hierin worden begeleid door de immer onverstoorbare pianist Reinout Douma. #69

vr.

23 MRT

€ 18,00 • CJP/65+ € 16,00 | www.vrouwholland.nl

61

aanvang 20.15 uur

MOZES U heeft bij ons al kunnen genieten van Helmert Woudenbergs alom geprezen solo’s over o.a. Fortuin en over zijn grootvader. Nu buigt hij zich over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

Mozes vertelt het verhaal van het Joodse volk, dat in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest Mozes uit om deze exodus te leiden, maar Mozes is een bescheiden, introverte man die zich niet zomaar toegerust voelt deze opdracht tot een goed einde te brengen.

Mozes zet de door nood gedreven volksverhuizingen die vandaag de dag plaatsvinden in het perspectief van een bijbels verhaal. Hoe is het om alles achter te laten? Waarbij de opluchting, die met het vertrek gepaard gaat, al snel plaatsmaakt voor onzekerheid. Waar moet je heen? Hoe pas je je aan aan een nieuwe omgeving? Een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering. ACTUEEL

PARELTJE

KLEINE ZAAL

#70

di.

27 MRT

aanvang 20.15 uur

€ 16,50 • CJP/65+ €14,50 | www.toneelgroepjanvos.nl

toneel

HELMERT WOUDENBERG


muziek

THE CALL OF THE CELTS MET PETER CORRY Een avond vol energie, passie en muzikale magie, geworteld in Ierse tradities. Dat is de nieuwe theatershow The Call of the Celts met Peter Corry. Corry neemt zijn publiek mee in de sfeer van mysterieuze Ierse landschappen en levendige pubs, waar het leven wordt gevierd met een goed glas whiskey of een kroes Guinness. Ierland is een eiland van oude legenden, prachtige verhalen en betoverende melodieën. Uit die tradities put Peter Corry zijn inspiratie. Zijn gouden stem wordt vocaal en instrumentaal omlijst door een cast van toptalenten. Peter Corry is een internationaal muzikaal fenomeen. Hij beheerst klassieke en moderne genres en verwierf grote faam met indrukwekkende muziek- en dansproducties, als Magical Rhythms of Ireland, Celtic Rhythms en Irish Nights. In The Call of the Celts blijft hij dicht bij zijn roots. Met zijn magistrale stem bedwelmt hij zijn publiek. Ook in De Voorveghter! BALLADES

TRADITIE

BETOVEREND

€ 25,50 • CJP/65+ € 23,50 | www.petercorry.com

#71

za.

31 MRT

aanvang 20.15 uur

cabaret

62

EVA CRUTZEN OPSLAAN ALS Om Eva Crutzen kun je niet meer heen. Haar talent wordt in alle kranten geroemd en bezoekers van haar voorstelling zijn regelmatig ‘blown away’ door deze cabaretière, die met niemand te vergelijken is. Hoog tijd om ook kennis met haar te maken! Eva heeft het allemaal. Alles eigenlijk. Behalve rust dan. Of stilte. Of tijd. Hoe kun je dingen verwerken als alles maar doorgaat? En waarom onthoud je wel alle telefoonnummers die je ooit hebt gehad, maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is? In Opslaan Als laat Eva de gekte toe. Ze speelt uiteenlopende personages en gaat muzikaal los. Zo biedt ze antwoorden, waar wij de rest van ons leven op kunnen bouwen. Of ze laat ons in verwarring achter. Het hangt er maar net vanaf hoe je het opslaat. Hoe dan ook; je moet erbij zijn! Eva Crutzen is hard op weg om een hele grote te worden.

€ 17,50 • CJP/65+ € 15,50 | www.evacrutzen.nl

#72

do.

5 APR

aanvang 20.15 uur


KYLIÁN4ALL Ton Wiggers en Roel Voorintholt van Introdans ontvingen in 2016 de Jiří Kylián Ring voor hun grote verdiensten voor de dans in Nederland. Een kroon op het werk van de algemeen directeur en artistiek directeur van Introdans. In het programma KYLIÁN4ALL presenteren zij dan ook met veel trots een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van deze meesterchoreograaf. De familievoorstelling vormt een fraaie reis door de tijd en door het veelzijdige werk van de maestro: van het theatrale

Trompe L’Oeil, via het humoristische Sechs Tänze, naar het wonderbaarlijke Indigo Rose. Als kers op de taart danst Introdans het uitbundige Chapeau, een première voor het gezelschap. • • • •

jeugd & familie

FAMILIEVOORSTELLING INTRODANS

Trompe L’Oeil Sechs Tänze Indigo Rose Chapeau (Introdans-première)

LAAGDREMPELIG

FEEST

VOOR DE HELE FAMILIE

#73

vr.

6 APR

aanvang 19.30 uur

63

€ 12,00 • CJP/65+ € 10,00 | www.introdans.nl

CELEBRATION Er zijn in Hardenberg veel muziekliefhebbers. Daarom zijn we blij met de komst van de nieuwe theatervoorstelling Celebration van The Doors in Concert, een authentieke hommage aan de psychedelische rockband The Doors. Speciaal voor theaters is er nu een theatershow met prachtige projecties, kenmerkende wierookgeur en sferische belichting. Met nummers als ‘Riders on the Storm’, ‘Love me two times’, ‘Light my fire’, ‘People are strange’ en ‘LA woman’.

Authentiek tot in de details De zanger klinkt als Jim Morrison en lijkt ook als twee druppels water op deze legendarische rauwe frontman. De toetsenist is in speelwijze en uiterlijk een kopie van Ray Manzarek. De gitarist heeft de markante Robby Krieger-looks en doet het publiek versteld staan met zijn virtuoze flamenco-achtige spel. Tot slot vertoont de drummer een onwaarschijnlijke gelijkenis met de jazzy John Densmore. Is everybody in? The ceremony is about to begin!

#74

za.

7 APR

aanvang 20.15 uur

€ 22,50 • CJP/65+ € 20,50 | www.thedoorsinconcert.com

theaterconcert

THE DOORS IN CONCERT


Graag tot ziens bij een van deze bijzondere bedrijven van de Baalderborg Groep

Cadeauwinkel & kaarsenatelier Altijd iets bijzonders

Voorstraat 16, 7772 AC Hardenberg T 0523 - 266 869 | www.tgilde.nl

gelegen aan natuur- en wandelgebied de Loozensche Linie

• restaurant/terras • wandelgebied met pontje en uitkijktoren (rolstoelvriendelijk) • speeltoestellen

• kinderboerderij/ dierenweide • huifkar- en boottocht • (aangepast) hotel • camping

Hardenbergerweg 23, 7778 HP Loozen (Gemeente Hardenberg) T 0524 - 563 200 | www.zwieseborg.nl

Met zorg bereid en DAT proef je

Ambachtelijk gebakken ovenvers brood Met onze ambachtelijke meelmixen bakt u de lekkerste producten Radewijkerweg 19, 7791RJ Radewijk T 0523 - 216 054 | www.korenmolenwindlust.nl

www.baalderborggroep.nl

der Bi j zolnk o m ! we


KERN

kern (de; v(m); meervoud: kernen)

muziek

STEF BOS & BAND 1 het binnenste, middelste of voornaamste gedeelte van iets 2 kiem, beginsel 3 de hoofdzaak, het wezenlijke kern Een reis van een vijftiger Die stil staat bij de grote thema’s Om de diepte en de hoogte in te gaan Om alles eruit te zingen en te schrijven wat er in zit

Het onzingbare willen zingen - En het niet kunnen Het onzegbare willen zeggen - En het niet kunnen Het onverklaarbare willen verklaren - En het niet kunnen Alles niet kunnen - En het toch doen Misschien is dat de kern

#75

vr.

kern Een verzameling songs die eind 2017 het licht zullen zien op cd. En natuurlijk komt er ook ouder werk voorbij op het podium In de lijn van een gedachte als deze

13 APR

€ 25,00 • CJP/65+ € 23,00 | www.stefbos.nl

65

aanvang 20.15 uur

2+

HUIS, TUIN EN KEUKENAVONTUREN Dirk Scheele is mateloos populair bij kinderen. Naast zijn succesvolle theatertournees en zijn dagelijkse televisieserie op Nickelodeon heeft hij nu ook een fantastisch bekeken YouTube kanaal. Bovendien komt hij graag naar De Voorveghter! Iedereen is gek van zijn liedjes en filmpjes en met meer dan 16 miljoen views houdt Dirk elke dag contact met zijn fans! De absolute hit op zijn YouTube kanaal is Huis, Tuin en Keukenavonturen en dat is de reden om die nu in de theaters te brengen. Kom op bezoek bij Dirk en maak een reis door zijn huis waar altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen en de dieren in de tuin zingen mee met al zijn liedjes. En als Dirk muziek wil maken en daarbij handen te kort komt zijn er gelukkig genoeg kinderen in de zaal om hem te helpen.

#76 #77

za.

14 APR

aanvang 13.30 & 16.00 uur

Het ontaardt in een uitbundig feest, waarbij iedereen uit zijn bol knalt bij de pantoffelpolonaise en de pannenkoekenparty! YOUTUBE HIT

MEET & GREET

MEEZINGEN

€ 12,00 • CJP/65+ € 12,00 | www.dirkscheele.nl

jeugd & familie

DIRK SCHEELE


cabaret

MAARTJE & KINE VIBRATO! Een paar jaar geleden stonden ze bij ons in de Cabarestafette en ze vielen op. Het publiek was ontzettend enthousiast. Inmiddels hebben ze met hun eerste eigen show Vreemd Folk de harten van velen veroverd en met hun tweede show De Goldberg Machine hun populariteit bevestigd. In Vibrato! willen Maartje & Kine weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat en vertrouwen in angst. Met één been in de actualiteit en het andere in de klassieke muziek bevragen Maartje & Kine de waan van de dag: opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties omgezet naar verfrissende muzikale comedy. Deze muzikale tsunami vliegt moeiteloos van accordeon naar viool, piano naar banjo en van zingende zaag naar basbalalaika. Twee positief geladen elektrische deeltjes die u gegarandeerd vrolijk het theater doen verlaten. #78

€ 17,50 • CJP/65+ € 15,50 | www.maartjeenkine.nl

do.

19 APR

aanvang 20.15 uur

theaterconcert

66

HER MAJESTY MARRAKESH EXPRESS Na twee volledig uitverkochte tournees van hun succesvoorstelling Déjà vu, komt Her Majesty nu met een nieuw programma: Marrakesh Express. Hierin put deze topband opnieuw uit het tijdloze oeuvre van Crosby, Stills, Nash & Young. Waar in het vorige programma de focus lag op het album Déjà vu, duikt Her Majesty in Marrakesh Express nog dieper in de schat aan muziek die CSNY samen of afzonderlijk hebben gecomponeerd. Denk daarbij aan songs van de LP Crosby, Stills & Nash en het livealbum 4 Way Street. Ook de soloalbums van de leden komen aan bod, zoals: After The Gold Rush en Harvest van Neil Young, Manassas van Stephen Stills, Songs For Beginners van Graham Nash en If I Could Only Remember My Name van David Crosby.

#79

za.

€ 24,00 • CJP/65+ € 22,00 | www.hermajesty.nl

21 APR

aanvang 20.15 uur


67

JUBILEUMCONCERT

theaterconcert

ROB DE NIJS

Rob de Nijs wordt 75! En al 35 jaar reist hij langs de theaters in Nederland en België. Dat zijn ingrediënten voor een Jubileumconcert! En dat willen wij uiteraard ook vieren in De Voorveghter! Kort geleden werd hij onderscheiden met de Radio 5 Oeuvreprijs: “Zijn rijke oeuvre, grootse muzikaliteit, nimmer aflatende drive om vernieuwend te blijven en zijn muzikale veelzijdigheid hebben hem tot een grote inspiratiebron voor menig Nederlandse artiest gemaakt” aldus het juryrapport. In deze nieuwe theatertour laat De Nijs alle hoeken van zijn muzikale veelzijdigheid zien, waarbij tal van zijn klassiekers de revue zullen passeren. Gaat dat zien! Nu het nog kan. MALLE BABBE

JUBILEUM

VEELZIJDIG

#80

za.

28 APR

aanvang 20.15 uur

€ 29,50 • CJP/65+ € 27,50 | www.robdenijs.nl


69

toneel

CO-PRODUCTIE: NOORD NEDERLANDS TONEEL, CLUB GUY & RONI EN ASKO|SCHÖNBERG SALAM

Grote, religieuze en maatschappelijke conflicten worden teruggebracht tot menselijke verhalen. Met o.a. Jack Wouterse. Alle grote verhalen beginnen met een klein verhaal. En vrijwel alle wereldconflicten vanuit teleurstelling of pijn. Nu de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld steeds verder oplopen, wordt u meegenomen naar hoe het allemaal begon: een vader die niet weet hoe hij zijn vaderliefde moet tonen en twee broers die uit elkaar worden gedreven. Het verhaal van Abraham, gespeeld door Jack Wouterse.

Regisseur Guy Weizman brengt met deze voorstelling grote, religieuze en maatschappelijke conflicten terug tot menselijke verhalen over liefde, spijt, jaloezie en pijn. Zowel in de Koran als in de Bijbel is het verhaal over Abraham en zijn zoons Izaäk en Ismaël opgetekend. Ismaël is de eerste zoon van Abraham, verwekt bij een slavin, Hagar. Izaäk is de eerste zoon van Abrahams vrouw Sara. De broers hebben een even grote plaats in Abrahams hart. Uit angst dat Izaäk door haar man niet als eerstgeborene wordt gezien, dwingt Sara Abraham om Ismaël en zijn moeder te verstoten en de woestijn in te sturen. Izaäk wordt één van de grondleggers van het jodendom en het christendom, Ismaël de stamvader van de moslims.

#81

do.

3 MEI

aanvang 20.15 uur

€ 21,00 • CJP/65+ € 19,00 | www.nnt.nl


jeugd & familie

6+

DE PRINSES OP DE ERWT DE MUSICAL Prins Koen moet trouwen, omdat zijn vader, de koning, met pensioen wil. Dus worden alle prinsessen uit de buurt uitgenodigd. Want anders zal de boosaardige zus van de koning, Gruwelina de troon opeisen. Maar Koen wil alleen maar trouwen met een meisje dat hij zelf leuk vindt… Als Koen besluit de wijde wereld in te trekken om zelf te kunnen bepalen wat hij met zijn leven wil, komt hij in het bos een meisje tegen: Annabel. Maar is dit wel een geschikt meisje voor een prins? Met behulp van de konijntjes in het bos en natuurlijk de erwt, loopt het verhaal gelukkig goed af. Vorig seizoen hebben we erg genoten van De Nieuwe Kleren van de Keizer van Langhout Theaterproducties. Deze musical kreeg 5 sterren en mooie recensies. Ook deze voorstelling bevat weer leuke liedjes, mooie kostuums en veel humor voor jong en oud! MEET & GREET

SPROOKJE

LEUKE LIEDJES

€ 15,00 • CJP/65+ € 15,00 | www.langhout-theater.nl

#82

zo.

6 MEI

aanvang 15.00 uur

cabaret

70

ALI B KOORTS Wat vinden we het fijn dat Ali nog lang niet is uitgepraat en weer naar De Voorveghter komt! Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en gevierd TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan: met Ali B geeft antwoord won hij de Neerlands Hoop, Ali B beken(d)t werd genomineerd voor de Poelifinario en Matthijs van Nieuwkerk prees zijn laatste programma Je suis Ali de hemel in als ‘...misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen’. Ook onze uitverkochte zaal, afgelopen april, was onder de indruk van dit programma. Nederland is misschien niet ziek maar heeft wel koorts. Het verhitte debat doet de temperatuur hoog oplopen en af en toe naderen we het kookpunt. Maar koorts is ook het begin van genezing. Van opwinding. Van nieuwe kansen. Ali steekt zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Bent u benieuwd naar de uitslag? Kom dan op consult in De Voorveghter!

#83

wo.

€ 22,00 • CJP/65+ € 20,00 | www.alib.nl

16 MEI

aanvang 20.15 uur


12+

ALS GEWELD ZINLOOS IS Fataal was een succesvolle Nederlandse speelfilm over de gevolgen van zinloos geweld. Homemade brengt in de traditie van de Carry Slee musicals - zoals Razend in het afgelopen seizoen - dit aangrijpende verhaal naar De Voorveghter.

jeugd & familie

FATAAL Milan heeft een droom. Hij wil een club waar je op goede muziek tot diep in de nacht kunt dansen. En hij wil trouwen met Sophie. Omdat Milan een doorzetter is, gaat dat hem ook lukken. Binnen de kortste keren is de club een succes. Maar op een avond zijn er drie jongens die zich agressief gedragen. Ze worden de tent uitgezet en willen wraak. Ze wachten Milan op en slaan hem in elkaar. Zo komt Milan in een rolstoel terecht. Hoe komt hij over dat trauma heen, vallen al zijn dromen in duigen en zal de liefde voor Sophie standhouden? #84

do.

17 MEI

€ 17,00 • CJP/65+ € 17,00 | www.homemadeproductions.nl 71

aanvang 19.30 uur

Over de film Fataal: “Geweld en emoties knap getroffen” - Volkskrant

DE LIEF EN LEED TOUR Eric van Sauers blinkt uit in een stijl die rauw en ruw is, oprecht en ongelooflijk grappig. Hij heeft zich inmiddels ontpopt als een van de beste verhalenvertellers van dit moment. Zijn verhalen zijn hilarisch, ze schuren, ontroeren en zijn soms ook gevaarlijk. Na het zeer succesvolle en fascinerende programma Ontroert, dat in december 2015 in De Voorveghter door veel mensen is bezocht, komt Van Sauers nu om met liefde het leed te delen. Komisch. Meeslepend. Urgent. Comedy recht uit het hart. Eric van Sauers was al gepokt en gemazeld in het stand-up comedycollectief Comedytrain toen hij vanaf de jaren negentig met zijn cabaretvoorstellingen de theaters veroverde. TOEGANKELIJK

BREED PUBLIEK

GEVESTIGD

#85

za.

19 MEI

aanvang 20.15 uur

€ 20,00 • CJP/65+ € 18,00 | www.ericvansauers.nl

cabaret

ERIC VAN SAUERS


cabaret

YENTL EN DE BOER MAGIE Wat een bliksemcarrière maken deze meiden. Yentl Schieman en Christine de Boer toerden de afgelopen twee seizoenen door heel Nederland met hun debuutvoorstelling De snoepwinkel is gesloten. Dit programma leverde hen een nominatie voor de Neerlands Hoop op en hun lied ‘Ik heb een man gekend’ won de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Ze moesten dus snel terugkomen!

Magie is de titel van hun nieuwe programma. Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven je bed, waar muziek uitkwam als

je aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig... je dagen trekken als een monotone massa aan je voorbij. Laatst at iemand een appel met klokkenhuis en al op. Daar voelde je wel wat bij. Maar dat er echt iets uitzonderlijks gebeurt? Zo’n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen... Je schenkt jezelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot je elleboog. Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

72 #86

do.

€ 21,00 • CJP/65+ € 19,00 | www.yentlendeboer.nl

24 MEI

aanvang 20.15 uur


THE 4TH! De beste artiesten & musici & Top2000 hits! Van Led Zeppelin tot Coldplay en zo’n beetje alles daar tussenin: Dat is wat u van het avondvullende muziekspektakel van The Best of Britain kunt verwachten. Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Maarten Peters en Brenda van Aarsen zijn de vocalisten en samen met vijf topmuzikanten waaronder multi-artiest Hubert Heeringa brengen zij een avondvullende show vol nostalgie maar ook met een aantal wat meer recente wereldhits.

Sommige bezoekers zeiden na afloop dat ze hun hele jeugd opnieuw beleefd hadden en anderen dat ze de hits van nu in combinatie met het wat oudere materiaal zo te gek vonden. Zowel het publiek als de mensen op het podium genieten met volle teugen. Want het motto van The Best of Britain is ‘gedrevenheid’. En dat levert een spetterend muzikaal spektakel op en een theateravond om nooit meer te vergeten.

theaterconcert

THE BEST OF BRITAIN

De combinatie van topartiesten, de vele wereldhits én supermuzikanten maakt het tot een ongekende sfeer en echt The Best of Britain. Een mooie afsluiter van het seizoen! TOPMUZIKANTEN

FEEL GOOD

73

WERELDHITS

#87

za.

26 MEI

aanvang 20.15 uur

€ 25,00 • CJP/65+ € 23,00 | www.thebestofbritain.nl


DIT SEIZOEN TE GAST IN THEATER DE VOORVEGHTER

Behalve het landelijke aanbod, is er ook dit seizoen uiteraard weer heel veel ruimte voor lokale en regionale (gast)voorstellingen.

MUZIEKTHEATER VAKK ZORRO DE MUSICAL Na het weergaloze succes met AIDA vorig seizoen, verrast muziektheater VAKK het publiek dit keer met Zorro de musical. In een kleurrijke show met opzwepende Spaanse muziek ontrolt zich het verhaal van de stoere en charmante rebel Diego de la Vega. Na in Spanje als goochelaar de kost te hebben verdiend, keert hij terug naar zijn geboorteplaats Los Angeles . Daar strijdt hij tegen zijn broer Ramon, die de bevolking tiranniseert. Kleurrijke kleding en een uniek decor van regisseur Timothy Kok. Voor de muziek tekent Luko Hans en zijn band. De choreografie is in handen van Harald Drenth van Drenth Dans Centers.

vr.

27 OKT

za.

28 OKT

aanvang 20.15 uur

zo.

29 OKT

aanvang 14.00 uur

€ 19,50 incl. garderobe | www.muziektheatervakk.nl

74

ELCK WAT WILLS BLIJSPEL

vr.

17 NOV

za.

18 NOV

aanvang 20.00 uur

Ook dit seizoen staat er een blijspel op het programma van toneelvereniging Elck wat Wills. Op dit moment zijn de repetities al in volle gang om u een fijne avond te bezorgen vol toneelplezier. We zien u graag verschijnen op één van onze toneelavonden!

€ 12,50 incl. koffie/thee en garderobe | www.ewwhoogenweg.nl

SJOMPIESINGERS, BARGZANGERS & LOO EN DROSTEN SINGERS VERRASSEND HERFSTCONCERT Dit herfstconcert wordt, wegens het geweldige succes in 2015, weer verzorgd door de Bargzangers uit Lemele, de Loo en Drosten Singers uit Dalen en de Sjompiesingers uit Gramsbergen. Ieder koor is uniek in zijn soort en hierdoor ontstaat een gevarieerd programma. Vanavond kunt u zich in De Voorveghter onder laten dompelen in de weldaad van meezingers en emotionele zeemansliederen. Dat wilt u toch niet missen!

€12,50 incl. garderobe | koffie en thee voorafgaand aan de voorstelling

vr.

24 NOV

aanvang 20.00 uur


Wij zijn er trots op om, naast ons professionele programma, jaarlijks zoveel amateurgezelschappen uit de regio te mogen ontvangen. Bij het verschijnen van deze brochure is nog niet alle informatie over de stukken bekend.

Voor een compleet overzicht van alle (gast) voorstellingen in het seizoen 2017-2018 verwijzen wij u naar www.voorveghter.nl.

VORIE VANA Op 5 en 6 januari brengt toneelgroep Vorie Vana uit Beerzerveld wederom een bezoek aan theater De Voorveghter. Op dit moment zijn de leden van Vorie Vana nog druk bezig met het zoeken naar een nieuw toneelstuk. Ze gaan u in ieder geval weer een heerlijke en gezellige avond bezorgen! U bent van harte welkom!

vr.

5 JAN

za.

6 JAN

aanvang 20.00 uur

€ 12,50 incl. garderobe | www.vorie-vana.nl

75

TWENTE PLAT TWENTE PLAT 40 JAAR Twente Plat viert dit seizoen het 40 jarig jubileum. In een heerlijke nieuwe voorstelling laat deze populaire Twentse humorgroep zien waarom ze nu al 40 jaar lang het publiek aan zich weet te binden. Heerlijke conferences, knotsgekke sketches en doldwaze liedjes maken een bezoek aan Twente Plat tot een feest voor de lachspieren. Naast een terugblik op de afgelopen 40 jaar is er ook meer dan voldoende ruimte voor prachtig nieuw repertoire van dit 40 jaar jonge gezelschap. Twente

do.

8 MRT

Plat bezorgt u een oergezellig en onvergetelijk avondje uit.

aanvang 20.00 uur

€ 17,00 incl. garderobe | www.twenteplat.com

MUSICALGROEP PKN HARDENBERG OP ZOEK NAAR JUDAS Voor de 4e keer wordt door de PKN gemeente Hardenberg- Heemse een musical opgevoerd. In de tijd naar Pasen het verhaal over Judas en de rol die hij speelde in het leven van Jezus. Wie was Judas, wat bezielde hem en waarom maakte hij de keuzes die hij maakte?

Allemaal vragen die beantwoord worden in deze musical. Een verhaal aangereikt door de evangelisten, met een flinke vrijheid naverteld. Judas, een gezongen belevenis!

KAARTVERKOOP: BOEKHANDEL HEIJINK HARDENBERG

za.

24 MRT

aanvang 19.30 uur

z0.

25 MRT

aanvang 14.30 & 19.30 uur

€ 7,50 (basisschoolleerlingen €5,00) incl. garderobe |


Uniek, sfeervol en intiem theater op het historische Kalkoventerrein in Dedemsvaart U bent van harte welkom!

Informatie en kaartverkoop www.gashouderdedemsvaart.nl

HET BOSTHEATER GRAMSBERGEN Zaterdag 27 mei, 19.30 uur Kinder- en jeugdvoorstellingen Vrijdag 16 juni, 20.30 uur Popavond met o.a. The Green Monkeys en Gentlemen Zondag 2 juli, 15.00 uur Schrijverscollectief & Trio Koffers Zaterdag 15 juli, 20.30 uur SDG Ane & solisten spelen en zingen verzoeknummers Zaterdag 29 juli, 20.30 uur Fossen & Struijk Band (blues) Zaterdag 16 september, 20.30 uur Revue van eigen bodem Het openluchttheater ligt in het Gramsberger Bosje en is bereikbaar via sportpark ’t Hoge Holt www.gramsbergen.nl/evenementen


AVONDJE THEATER? DICHTBIJ PARKEREN! P

THEATER DE VOORVEGHTER

THEATER DE VOORVEGHTER

onbeperkt parkeren (betalen via automaat of belparkeren)

P

BADHUISPLEIN Vooraf betalen

Ma rs laa n

OPLAADPUNT

pte

n

P

P

VAN WEVELINCKHOVENPLEIN Achteraf betalen

CENTRUM/THEATER Achteraf betalen

H

e av

nw

parkeren achter de slagboom, achteraf betalen, 24 uur per dag in- en uitrijden

eg

Sportlaan

em Ged

e hav

parkeren achter de slagboom, achteraf betalen, 24 uur per dag in- en uitrijden

77

Burgemees ter Bramerstra at

THEATER DE VOORVEGHTER IS GOED BEREIKBAAR MET DE AUTO. POP KORTE AFSTAND VAN HET THEATER P ZIJN VOLDOENDE PARKEERPLAATSEN, ZOALS IN DE P PARKEERVOORZIENING CENTRUM/THEATER. P

P

In de parkeervoorziening Centrum/Theater parkeert u achter de slagboom en betaalt u dus achteraf. Bovendien kunt u hier zo lang Lage zich doel en parkeren als u wilt. U hoeft dus geen zorgen te maken over de parkeertijd terwijl u geniet van een avondje theater. De route naar deze parkeervoorziening staat duidelijk aangegeven op de wegen richting het theater. Bruchterweg

Op de parkeerplaats naast het theater (Badhuisplein) moet u vooraf een kaartje kopen of betalen via belparkeren. Ook hier kunt u uw auto zo lang parkeren als u wilt. Rijdt u in een elektrische auto? Dan kunt u hier terwijl u in het theater zit uw auto opladen bij het oplaadpunt.

P

ZONE C

P

In het gebied rond het theater betaalt u van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op donderdag ook van 18.00 tot 21.00 uur voor het parkeren van uw auto. Witte de Withstraat Buiten deze tijden hoeft u niet te betalen voor parkeren.

P

MEER WETEN OVER PARKEREN IN HARDENBERG? GEMEENTEHUIS KIJK OP WWW.HARDENBERG.NL/PARKERENMedio 2013


ALGEMENE INFORMATIE Informatie kaartverkoop Bestellen in voorverkoop Van 10 mei (Vrienden van De Voorveghter vanaf 3 mei) tot en met 24 mei met loting. Vanaf woensdag 10 mei kunt u alleen kaarten bestellen via het bestelformulier. Dit formulier vindt u in deze theaterbrochure of op onze website www.voorveghter.nl. U kunt het bestelformulier ook online invullen en rechtstreeks naar ons mailen. De toekenning van kaarten begint op woensdag 15 mei. Alle aanvragen worden per computer verwerkt. Dat gebeurt via een lotingsysteem. Aanvraag van kaarten in de voorverkoop geeft geen garantie op toegangskaarten. Bij populaire voorstellingen zijn er vaak meer aanvragen dan het aantal plaatsen dat beschikbaar is. In de voorverkoop is het maximum aantal te bestellen kaarten 15 per voorstelling. Tot 15 mei hebben Vrienden van De Voorveghter voorrang bij de toewijzing van kaarten.

Losse kaartverkoop vanaf donderdag 1 juni

78

U kunt vanaf 1 juni kaarten rechtstreeks bestellen en betalen via onze website www.voorveghter.nl. Ons kassasysteem selecteert automatisch uw plaatsen. Dit gebeurt via het ‘Best Available Seats’ systeem, wat betekent dat u de beste plaatsen krijgt toegewezen die op dat moment nog beschikbaar zijn. Wanneer een voorstelling (bijna) is uitverkocht, kan het gebeuren dat het aantal gevraagde plaatsen naast elkaar niet meer beschikbaar is. In dit geval verschijnt er een melding en kunt u contact opnemen met het theater. De automatisch toegewezen rij- en stoelnummers vindt u terug op uw reserveringsbevestiging.

Log in of maak een account aan Bij het online bestellen van kaarten wordt gevraagd in te loggen. Heeft u reeds een account, dan logt u in met uw e-mailadres en wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten, maak dan geen nieuw account aan maar klik op ‘wachtwoord vergeten’. Volg de stappen. U ontvangt per e-mail een nieuw wachtwoord, waarmee u inlogt.

Openingstijden Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 14.00 uur en donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Bovendien is de kassa een uur voor aanvang van iedere voorstelling geopend. Tijdens de zomermaanden is het theater gesloten van vrijdag 21 juli tot dinsdag 5 september.

U bestelt toch liever via het bestelformulier tijdens de losse kaartverkoop? Geen probleem! Uw formulier kunt u tot 5 september gewoon bij ons inleveren. Let op: vanaf 25 mei worden bestelformulieren verwerkt op datum van binnenkomst. Klanten die via internet boeken hebben dus een voorsprong. Na betaling van de bevestigingsfactuur worden de kaarten toegezonden.

VRIENDSCHAP De Voorveghter Geniet van een vriendschap met theater De Voorveghter! De Voorveghter is bijzonder gesteld op haar Vrienden! U draagt ons theater en cultuur een warm hart toe en bent trots dat er in deze regio dit theater staat. Word ook Vriend van De Voorveghter en profiteer van de volgende voordelen: • U krijgt de theaterbrochure als eerste in de bus; • U krijgt tot 15 mei 2017 voorrang bij de toewijzing van kaarten; • U profiteert bij de geselecteerde voorstellingen van een speciale vriendenprijs; • U profiteert van speciale vriendenacties gedurende het seizoen. Voor €25,- per adres, bent u een heel theaterseizoen Vriend van De Voorveghter en bestelt u kaarten met voorrang (voorrang bij de toewijzing betekent niet dat de toegangskaarten ook gegarandeerd zijn). Uw vriendenlidmaatschap geldt voor één theaterseizoen en loopt door tot wederopzegging. In maart, voorafgaand aan het nieuwe theaterseizoen, ontvangt u een nota voor uw vriendenbijdrage.

Aanvang voorstellingen De meeste voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Matinees, familie- en amateurvoorstellingen kennen soms een afwijkende aanvangstijd.

Mindervaliden Heeft u nog geen account, klik dan op ‘account aanmaken’ en volg de stappen. Een account maakt u eenmalig aan, vanaf dat moment kunt u met de inloggegevens altijd kaarten bestellen of de gegevens in uw account beheren.

Betalen Met iDEAL kunt u uw kaarten direct betalen met het vertrouwde internetbankieren van uw eigen bank. U wordt rechtstreeks doorgelinkt naar de site van uw bank. Heeft u een Voorveghter Cadeaukaart, Voorveghter Tegoedbon, Podium Cadeaukaart, Stad Hardenberg Cadeaubon, en/ of VVV Irischeque? Dan kunt u uitsluitend aan de theaterkassa uw kaarten betalen. U dient uw reservering dan telefonisch door te geven tijdens onze openingstijden via 0523-280350 of stuurt u een mail -voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer- naar info@voorveghter.nl.

Slecht ter been of rolstoelgebruiker Zowel de grote als kleine zaal van theater De Voorveghter is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en bezoekers die slecht ter been zijn. In beide zalen zijn speciale plaatsen voor u te reserveren en het theater heeft een aangepast toilet. Geeft u bij het reserveren van kaarten aan of u in een rolstoel komt. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, verzoeken wij u tijdig te reserveren.

Slechthorenden Bij theater De Voorveghter kunt u met behulp van een ringleiding (infrarood) op persoonlijk gehoorniveau voorstellingen volgen. De ringleiding, gratis en in bruikleen, is ook geschikt als u geen gehoorapparaat draagt. Vraagt u één van de medewerkers om de ringleiding voor aanvang van de voorstelling voor u te testen.

Internet Het complete programma met achtergrondinformatie en het laatste nieuws vindt u op www.voorveghter.nl. Ook kunt u hier 24 uur per dag online uw toegangskaarten reserveren. Telefoonnummer Algemeen 0523 - 280 330 Reserveringslijn: 0523 - 280 350

E-mailadres U kunt ons per e-mail bereiken op info@voorveghter.nl.

Slechtziend Wanneer uw gezichtsvermogen beperkt is, kunt u dit aangeven tijdens het reserveren van kaarten. Hier kan dan, indien mogelijk, rekening mee worden gehouden.

Ga risicoloos naar theater De Voorveghter met de ‘Niet Goed? Nieuwe Kans’-regeling! Voldoet de voorstelling niet aan uw verwachting en wilt u het niet uitzitten? Dan kunt u in de pauze gebruik maken van onze ‘Niet Goed? Nieuwe Kans!’ regeling (NGNK). Vraag bij één van de medewerkers naar het NGNK-formulier en ontvang een tegoedbon voor de door u betaalde entree, minus €5,00 administratiekosten per teruggebracht kaartje. Gastvoorstellingen en voorstellingen zonder pauze zijn uitgesloten van deze regeling.

Theaterregels • Zet uw mobiele telefoon uit tijdens de voorstelling. • Het maken van foto-, video-, geluids- of filmopnamen in De Voorveghter is zonder toestemming van de medewerkers niet toegestaan. • Als u te laat bent, kunnen wij u alleen bij een geschikte onderbreking in de voorstelling toelaten in de zaal. Te laat komen is voor artiesten en andere bezoekers zeer storend. Na aanvang van een voorstelling vervalt uw recht op de gereserveerde stoelen. Het niet op tijd aanwezig zijn voor een voorstelling geeft geen recht op restitutie van de toegangskaarten. • Eten en drinken is niet toegestaan in de theaterzaal.

Algemene voorwaarden VSCD Theater De Voorveghter hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburgen Concertgebouwdirecties (VSCD). Deze voorwaarden kunt u nalezen op onze website.

Veel gestelde vragen Wanneer heb ik een abonnement bij theater De Voorveghter? Wanneer u reserveert in de voorverkoop, bent u automatisch abonnementhouder. Bij de verwerking van uw bestelling wordt éénmalig €5,00 administratiekosten in rekening gebracht.

Als ik kaarten in de voorverkoop bestel, kan ik dan gebruik maken van mijn theaterbonnen, Podium Cadeaukaart, Stad Hardenberg Cadeaubon, VVV Irischeque of tegoedbonnen en cadeaukaarten van theater De Voorveghter? Ja, deze bonnen en kaarten kunnen gebruikt worden bij bestelling in de voorverkoop. U dient deze vast te hechten aan uw bestelformulier. Vermeld ook uw gegevens op deze betaalmiddelen.


Parkeren is elke avond na 18.00 uur gratis, behalve op donderdagavond. Dan betaalt u tot 21.00 uur. Op www.voorveghter.nl vindt u een uitgebreide routebeschrijving en parkeerinformatie. Voor uitgebreide informatie over parkeren rondom het theater, verwijzen wij u graag naar pagina 77 in deze theaterbrochure.

Parkeren Rondom het theater vindt u voldoende parkeerplaatsen. Als u een bezoek brengt aan theater De Voorveghter kunt u het beste parkeren in parkeergarage Centrum/Theater, op het Badhuisplein bij het theater zelf of op het Van Wevelinckhovenplein.

Wat is er allemaal inbegrepen bij de toegangsprijs?

Indien er iets acuut verandert rondom een voorstelling of als er een voorstelling geannuleerd wordt, staat deze informatie op de homepage van www.voorveghter.nl, op onze Facebookpagina en Twitter. Wij proberen u ook telefonisch of per e-mail te bereiken. Als er iets verandert wat ver van te voren bekend is (bijvoorbeeld bij het wijzigen van de datum) wordt dit u tijdig gemeld door middel van een brief, telefonisch of per e-mail. Het is daarom van belang dat wij uw actuele contactgegevens hebben.

Kunt u een voorstelling onverhoopt niet bijwonen? Dat is in de meeste gevallen geen probleem. Tot 48 uur voor de voorstelling (beslist niet later) kunt u uw kaarten (of reservering) ruilen voor een andere voorstelling of ontvangt u van ons een tegoedbon. Tot een week voor de voorstellingsdag brengen wij €2,50 administratiekosten per teruggebracht kaartje in rekening. Vanaf een week tot 48 uur voor de voorstellingsdag wordt €5,00 per kaartje in rekening gebracht. Het telefonisch annuleren van reeds in uw bezit zijnde toegangskaarten is niet mogelijk. Niet afgehaalde kaarten worden in rekening gebracht.

Hoe kan ik mijn kaarten retourneren als de theaterkassa gesloten is? Wanneer de theaterkassa gesloten is, kunt u uw toegangskaarten (o.v.v. uw naam, adres en de reden voor het retourneren van uw toegangskaart) tot 48 uur voor de voorstelling in de brievenbus van theater De Voorveghter deponeren. Binnen enkele dagen krijgt u uw tegoedbon, na aftrek van de administratiekosten, toegestuurd. Heeft u kaarten gereserveerd? Mailt u dan uw gegevens en de reden van uw annulering naar info@ voorveghter.nl.

Profiteer met uw biebpas van korting bij De Voorveghter! Gedurende dit seizoen krijgt u € 2 korting op de reguliere toegangsprijs* als u bij het afhalen van de kaarten uw biebpas laat zien. De korting geldt alleen in de losse kaartverkoop.

Hoe weet ik of een voorstelling een inleiding heeft? Wanneer een voorstelling een inleiding heeft, staat dit altijd vermeld bij de voorstelling in deze brochure of op onze website. Inleidingen zijn gratis en beginnen doorgaans om 19.15 uur in de foyer. Er is een maximale capaciteit: vol=vol. Na aanvang kunnen wij u niet meer binnen laten, omdat dit kan storen.

*De korting is niet geldig in combinatie met andere kortingsregelingen en geldt niet voor familie- en gastvoorstellingen.

Ik ben mijn toegangskaarten kwijt! Bij verlies van uw toegangsbewijs dient u contact op te nemen met één van de medewerkers van de kassa, voor aanvang van de voorstelling.

Zaalplattegrond // grote zaal

7

5

3

2

4

6

8

10

12

14

16

17

15

13

11

9

7

5

3

1

2

4

6

8

10

12

14

16

17

15

13

11

9

7

5

3

1

15 16 17 18

4 4

6 6

8 8

10 10

12 12

12

16 14

14 14

18 16

16 16

20 18

18 18

20

22 22

20 20

23 23

22 22

21 21

23 23

19 19

21 21

17 17

19 19

15 15

17 17

13 13

15 15

17

11 13

13 15

11 9 11 11

13

9 7 9 9

11

7 5 7 7

9

5 3 5 5

7

1 3 1 3

3 5

24

Mogelijk beperkt zicht op het toneel

26 27

1

10

9

7

8

6

5

4

3

18

2

16

14

14

14

14

1

1

17

15

15

15

15

15 14

3

1

15

13

13

13

13

2

12 13

4

2

14

12

12

12

12

3

11 12

5

3

13

11

11

11

11

4

10 11

5 6

8

7

7

5

11

9

9

6

6

4

12

10

10

10

10 9

9

7

3

8

4 2

25 1

1 3

22 23

1

9

18

2

10

14

16

1

8

12

14

2

6

10

12

28

1

2 2

4

8

10

1

2

6

8

2

4

6

21

2

2

3

6 4

1

1

4 2

3

1

2

balkon

6

1

3

4

3

1

2

4

2

2

8

14

1

10

3 1

techniek

9

9

11

8

13

9

15

10

17

11

19

10

18

balkon

16

9

14

8

12

7

10

5

8

13 1

6

5

6

3

8

5

12

5

7

4

11

1

4

9

7

3

3

11

9

5

10

1 1

2

13

11

7

3 3

9

7

15

13

9

5 5

8

1

6

17

15

11

7 7

3

5

19

17

13

9 9

5

7 1

1

4

21

19

15

11 11

3 3

3

22

21

17

13 13

7

6

7

20

23

19

15 15

9

5 5

5

1

6

18

22

21

17

11

7 7

3

1

5

16

20

23

17 19

13

9 9

5

4

1 3

4

14

18

22

21

15

11 11

7

3 5

3

12

16

20

22

17

13 13

9

5 7

8

14

18

19

15 15

11

7 9

8

16

20

17 17

13

9 11

7

10

18

15

11 13

3

7

8

14 12

16

19 19

techniek

16 14

21 21

17

13 15

2

9

6

6 2

10

18

23 23

19

15 17

1

6

4

8

12

16

22 22

21

17 19

3

1

7

5

2

6

10

14 12

20 20

23

19 21

5

1 3

5

4

8

12 10

14

18 18

22

21 23

7

1

4

2

6

10 8

12

16 16

20

16 22

9

1 3

4

4

8 6

10

14 14

18

22 20

11

1 3

5

3

2

6 4

8

12 12

16

20 18

13

3 5

7

3

4 2

6

10 10

14

18 16

15

5 7

9

9

2

4

8 8

12

16 14

17

7 9

11

10

2

6 6

10

14 12

16

9 11

13

8

4 4

8

12 10

14

11 13

15

9

2 2

6

10 8

12

13 15

16

7

4

8 6

14 14

14

8

2

6 4

10

12 12

12

6

4 2

8

10 10

10

7

2

6

8 8

8

1

10

4

6 6

6

5

2

8

4 4

4

6

2 2

toneel

2

2 6

2

1

// kleine zaal toneel

4

twitter.com/devoorveghter

Ik heb kaarten, of heb besteld, maar ben verhinderd. Wat nu?

• Groepsreserveringen vanaf 10 personen zijn mogelijk met korting, na overleg met één van de theatermedewerkers. Dit geldt echter niet voor kaarten die gereserveerd worden in de voorverkoop. • Voor jongeren met CJP en ouderen vanaf 65 jaar geldt de entreeprijs met korting (wij kunnen vragen naar legitimatie). Enkele voorstellingen hebben een vaste prijs en dus geen korting. • Bij familievoorstellingen geldt voor kinderen tot 14 jaar een speciaal tarief. Enkele familievoorstellingen hebben een vaste prijs en dus geen korting. Bovengenoemde kortingen zijn niet mogelijk in combinatie met andere kortingen. In alle gevallen geldt de hoogste korting.

Hoe weet ik of een voorstelling wel of niet doorgaat?

facebook.com/Voorveghter

Let op! Parkeren langs de wegen rondom het theater is niet toegestaan.

Toegangsprijzen en kortingen

Bij uw theaterbezoek zit, m.u.v. familie- en een aantal gastvoorstellingen, een kopje koffie/thee inbegrepen. Bij de familievoorstellingen staat er voor de kinderen een gratis glas ranja met wat lekkers klaar. De garderobe is bij het toegangskaartje inbegrepen.

www.voorveghter.nl

Fotografie #HALIE Anne van Zandwijk Annemieke van der Togt Arjan Benning Ben Kleyn Bob Bronshoff Cathrien van de Veerdonk Chloé Leenheer D. van Hout Daan Colijn Els Zweerink Erwin Olaf Frank Doorhof Gijs Spierings Greetje Mulder H. Rohnert Hans Vissers Hans Withoos Harmen van Straaten Jean-Marc Kessely Joop van Putten Joris van Bennekom Juliette Polak & Fleur Koning Kim Balster Lucienne van der Mijle Mariah Karson Mart Boudestein Martha Ros Merlijn Doomernik Miguel Angel Ramos Mike Roelofs Mischa Muijlaert Nick van Ormondt Paul Roos Piek Piet Douma Pieter Henket Pjotr Wiese Robert Gort Robin Kamphuis Roelof Bos Rogier Veldman Roy Beusker Sabrina van den Heuvel Scala Photography Thareyck The Kilkennys Thijs Meuwese Vanessa Wessels Wilfried Schüller Wim Lanser Corne van der Stelt Thijs de Waard Rober Dreischor Ruilof Images Jaap Baart Fotografie Bertil van Wieren

79

App Download onze App in de Apple Appstore of in de Google Play Store!

4

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste theaternieuws! Meld u via de website aan voor onze nieuwsbrief.


Datum

Nr

Voorstelling

Aanvang

Pag

POPULAIR THEATERCONCERT

GENREOVERZICHT Datum

Nr

Voorstelling

Aanvang

Pag

CABARET

za. 30 sep

3

50 jaar Palingsound

20.15

10

vr. 3 nov

13

Dutch Eagles

20.15

17

vr. 10 nov

16

The Kilkennys

20.15

18

vr. 1 dec

22

Harrie Jekkers en Klein Orkest

20.15

25

za. 2 dec

23

Dolly Parton

20.15

25

za. 30 dec

32

Høken met The Heinoos

20.15

30

vr. 6 okt

4

Mark van de Veerdonk

20.15

11

vr. 2 feb

46

Dana Winner

20.15

41

za. 21 okt

10

Javier Guzman

20.15

15

za. 24 feb

56

Shirma Rouse

20.15

49

za. 4 nov

14

Pieter Derks

20.15

17

za. 3 mrt

60

The Fortunate Sons

20.15

53

za. 11 nov

17

Sara Kroos

20.15

19

za. 10 mrt

63

Nederpop All stars

20.15

55

za. 25 nov

20

Cabarestafette

20.15

23

do. 22 mrt

68

The Bootleg Sixties

20.15

59

do. 7 dec

24

Arno van der Heyden

20.15

26

za. 7 apr

74

The Doors in Concert

20.15

63

vr. 8 dec

25

Ton Kas

20.15

26

za. 21 apr

79

Her Majesty

20.15

66

za. 13 jan

35

Daniël Arends

20.15

33

za. 28 apr

80

Rob de Nijs

20.15

67

za. 20 jan

39

Veldhuis & Kemper

20.15

35

za. 26 mei

87

The Best of Britain

20.15

73

do. 1 feb

45

Oeloek

20.15

41

vr. 23 feb

55

Henry van Loon

20.15

49

wo. 27 sep

1

Liesbeth List, de musical

20.15

9

do. 1 mrt

58

Martijn Koning

20.15

51

vr. 16 feb

54

The Full Monty

20.15

47

vr. 16 mrt

66

3Koteboebo

20.15

58

vr. 23 mrt

69

Vrouw Holland

20.15

61

vr. 20 okt

9

The Magic of Jeans

20.15

13

62

do. 23 nov

19

The Blues Brothers

20.15

22

66

vr. 12 jan

34

Tineke Schouten

20.15

31

70

za. 3 feb

47

Percossa

20.15

45

71

di. 13 mrt

64

African Mamas en Leoni Jansen

20.15

57

do. 5 apr do. 19 apr wo. 16 mei za. 19 mei do. 24 mei

72 78 83 85 86

Eva Crutzen

20.15

Maartje & Kine

20.15

Ali B

20.15

Eric van Sauers

20.15

Yentl en de Boer

20.15

80

5

Woezel & Pip

13.30

11

za. 7 okt

6

Woezel & Pip

16.00

11

za. 16 dec

27

Hans & Grietje

13.30

27

za. 16 dec di. 2 jan za. 10 feb za. 10 feb za. 17 mrt

28 33 51 52 67

Hans & Grietje

16.00

Wintercircus Arlette Hanson Buurman & Buurman

13.00 13.30

Buurman & Buurman

16.00

Shaun het Schaap

13.30

SHOW

MUZIEK

72

JEUGD & FAMILIE za. 7 okt

MUSICAL

27 31 46 46 59

vr. 6 apr

73

Familievoorstelling Introdans

19.30

63

za. 14 apr

76

Dirk Scheele

13.30

65

za. 14 apr

77

Dirk Scheele

16.00

65

zo. 6 mei

82

De Prinses op de Erwt

15.00

70

do. 17 mei

84

Fataal

19.30

71

do. 2 nov

12

Het Nationale Theater

20.15

16

do. 9 nov

15

Debby Petter

20.15

18

di. 16 jan

37

Het Achterhuis

do. 15 feb

53

Toneelgroep het Volk

do. 12 okt

7

Jan Rot

20.15

12

wo. 18 okt

8

Leoni Jansen en Eric Vaarzon Morel

20.15

13

do. 30 nov

21

Tony Neef, Maaike Widdershoven en Ruud Bos

20.15

23

wo. 17 jan

38

Johan Derksen

20.15

35

wo. 7 feb

48

Daniël Lohues

20.15

45

do. 8 feb

49

Daniël Lohues

20.15

45

vr. 9 feb

50

Daniël Lohues

20.15

45

vr. 9 mrt

62

Rapalje

20.15

55

za. 31 mrt

71

The Call of the Celts - Peter Corry

20.15

62

vr. 13 apr

75

Stef Bos & Band

20.15

65

15.00

37

20.15

27

20.15

10

JAZZ zo. 21 jan

TONEEL

vr. 2 mrt di. 6 mrt

59 61

Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)

In mijn hoofd

Een nieuwe bewerking van het dagboek van Anne Frank

De God van de Slachting

Opvliegers 3 New York, New York

Ma (van Hugo Borst) Eric Corton

do. 15 mrt

65

In de Vlaamsche Pot

di. 27 mrt

70

Helmert Woudenberg

do. 3 mei

81

Theater van de Klucht

Mozes

Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni Salam

34

20.15

46

20.15 20.15

za. 9 dec

26

Gewoon aans! THEATERLEZING

2

Maarten van Rossem BANKGIRO LOTERIJ THEATERWEEKEND

vr. 26 jan

41

BankGiro Loterij Theaterweekend

20.15

38

za. 27 jan

42

BankGiro Loterij Theaterweekend

20.15

39

zo. 28 jan

43

BankGiro Loterij Theaterweekend

15.00

39

DANS do. 16 nov

18

Ibérica de danza

20.15

21

wo. 20 dec

30

Rhythm of the dance

20.15

29

di. 30 jan

44

Zwanenmeer

20.15

40

di. 27 feb

57

Introdans

20.15

50

vr. 6 apr

73

Familievoorstelling Introdans

19.30

63

51 54

20.15

58

20.15

61

20.15

Fay Claassen en Peter Beets Trio STREEKREVUE

vr. 29 sep

20.15

40

69

KLASSIEK zo. 22 okt

11

Herfstconcert Symfonisch Blaasorkest Overijssel

15.00

15

zo. 17 dec

29

Britten Jeugd Strijkorkest

15.00

29

vr. 22 dec

31

Wibi Soerjadi

20.15

30

zo. 14 jan

36

Nieuwjaarsconcert De Vuurvogel en TJSO

15.00

33


BESTELFORMULIER 2017/2018 Naam

Voorletters

Straat en huisnummer Postcode

Woonplaats

Telefoonnummer

Mobiel nummer

E-mailadres Ik wil gebruik maken van ..... rolstoelplaats(en). (graag aantal rolstoelgebruikers vermelden)

Opmerking

Ingevulde formulieren kunt u tot dinsdag 5 september opsturen naar theater De Voorveghter, Badhuisplein 3, 7772 XA te Hardenberg of deponeren in de brievenbus bij het theater. U kunt vanaf donderdag 1 juni ook online via www.voorveghter.nl kaarten bestellen; u weet dan direct of uw kaarten toegewezen zijn.

Heeft u speciale wensen of kunt u bijvoorbeeld vanwege een beperking ergens niet zitten, noteer dit dan hiernaast. Indien mogelijk proberen wij aan uw wensen te voldoen.

Wanneer u een Podium Cadeaukaart, VVV Irischeque, Stad Hardenberg Cadeaubon, Theater- en/of Voorveghter Tegoedbon of De Voorveghter Cadeaukaart meestuurt bij uw bestelling, wordt dit van het totaalbedrag afgetrokken.

Ik ben Vriend/wij zijn Vrienden Ik word Vriend/wij worden Vrienden Vriendenbijdrage €25 per adres. Meer informatie over Vrienden van theater De Voorveghter leest u op de informatiepagina, pagina 78 van deze brochure.

BETALING Bij de verwerking van deze bestelling wordt eenmalig €5,00 administratiekosten in rekening gebracht. Bijgevoegde Podium Cadeaukaarten, tegoed- en/of cadeaubonnen worden met het totaalbedrag van uw factuur verrekend. U ontvangt een factuur op bovenstaand adres en maakt het verschuldigde bedrag in één keer over. Na ontvangst van uw betaling worden de kaarten aan u toegezonden.

CHECK Waardebonnen, voorzien van uw gegevens, vastgehecht? Naast naam en adres ook uw e-mailadres en telefoonnummer ingevuld? Spelregels kaartverkoop Bestelformulieren die tijdens de voorverkoopperiode op papier of online via onze website zijn verstuurd worden vanaf 15 mei 2017 verwerkt. Bestellen van kaarten in de voorverkoop geeft geen garantie op toewijzing ervan.

Waardebonnen

Ik voeg de volgende waardebonnen/cadeaukaarten toe en heb hierop mijn gegevens vermeld: Voorveghter Cadeaukaart Voorveghter Tegoedbon Theaterbon VVV Irischeque Podium Cadeaukaart Stad Hardenberg Cadeaubon

Bij populaire voorstellingen zijn er vaak meer aanvragen dan het aantal plaatsen dat beschikbaar is. De toewijzing van kaarten gebeurt via een lotingsysteem. Vrienden van De Voorveghter hebben tot 15 mei 2017 voorrang bij de toewijzing. Geen bericht betekent dat de door u gewenste kaarten helaas NIET meer beschikbaar zijn. U wordt dan op een wachtlijst geplaatst.

t.w.v. t.w.v. t.w.v. t.w.v. t.w.v. t.w.v.

Vriend van De Voorveghter Bent u Vriend van De Voorveghter en heeft u ook kaarten aangevraagd voor vriendenvoorstellingen? Geeft u op dit bestelformulier duidelijk aan hoeveel kaarten u totaal wenst bij deze voorstellingen en wij berekenen vervolgens uw korting. (Alleen Vrienden van De Voorveghter profiteren van de speciale korting bij vriendenvoorstellingen.) Kijk voor alle informatie over het bestellen van kaarten op pagina 78/79 van deze brochure.

81

VRIENDEN van theater De Voorveghter


BESTELLEN Nummer

Vul eerst aan de andere zijde uw persoonsgegevens en betalingswijze in, zodat deze correct en volledig in ons systeem verwerkt kunnen worden.

Datum

Voorstelling

Vul hieronder het aantal kaarten in Normaal

CJP/65+

t/m 14 jaar

82

Vriendinnen Cocktail

Cabaret Cocktail

Kies drie voorstellingen voor €64,50. Zie pagina 6 en 7 in de gids voor meer informatie.

Kies vier voorstellingen voor €60,-. Zie pagina 6 en 7 in de gids voor meer informatie.

Datum

Voorstelling

Aantal kaarten

Datum

vr. 6 okt

Voorstelling

wo. 27 sep

Liesbeth List, de musical

vr. 20 okt

The Magic of Jeans

za. 11 nov

Sara Kroos

do. 1 feb

Oeloek

vr. 16 feb

The Full Monty

vr. 23 feb

Henry van Loon

za. 24 feb

Shirma Rouse (Aretha Franklin)

do. 1 mrt

Martijn Koning

vr. 2 mrt

za. 25 nov

Aantal kaarten

Mark van de Veerdonk Cabarestafette

Opvliegers 3

do. 5 apr

Eva Crutzen

do. 15 mrt

In de Vlaamsche Pot

do. 19 apr

Maartje & Kine

za. 26 mei

The Best of Britain

za. 19 mei

Eric van Sauers

Avontuurtjes

Hoe kunt u het formulier inleveren?

De Avontuurtjes zijn terug! Bij elke vijf voorstellingen die u in de voorverkoop (t/m 24 mei 2017) bestelt, kunt u uit onderstaande voorstellingen een Avontuurtje uitzoeken voor €10,00.

Do’s

Datum

vr. 6 okt

Voorstelling

Mark van de Veerdonk

do. 12 okt

Jan Rot

wo. 18 okt

Leoni Jansen en Eric Vaarzon Morel

zo. 22 okt

Herfstconcert Symfonisch Blaasorkest Overijssel

do. 7 dec

Arno van der Heyden

zo. 14 jan

Nieuwjaarsconcert De Vuurvogel en TJSO

zo. 21 jan

Fay Claassen & Peter Beets Trio

do. 15 feb

Toneelgroep Het Volk

vr. 23 mrt

Vrouw Holland

do. 3 mei

Noord Nederlands Toneel

Don’ts

Aantal kaarten

Online versturen via www.voorveghter.nl

Per post naar theater De Voorveghter, Badhuisplein 3, 7772 XA te Hardenberg

Deponeren in de brievenbus bij het theater

Postduif

Rooksignalen

Gezongen telegram


Film beleef je bij

Bios Hardenberg!

Reserveer nu Bel 0523 - 280 353 (niet voor theater) of via www.bioshardenberg.nl

Tijdens het nieuwe theaterseizoen vertonen wij schitterende opera’s, balletvoorstellingen en klassieke concerten in onze filmzalen. Live opgenomen in de mooiste concertzalen ter wereld. Kijk voor het volledige programma op onze website! www.bioshardenberg.nl

fb.com/bioshardenberg

@bioshardenberg


2018 2017 2018

Het zit goed in De Voorveghter!

Theatergids 2017-2018  
Theatergids 2017-2018