Page 9

Tips

Als je al een heel jaar werkt met Jungleavonturen van Shanti en Mowgli, kan je daar ook het kampthema van maken. Of je kan het verwerken in een ander thema als natuur of de tijdmachine. Het boek is te koop bij Hopper Winkel.

Een kampthema kan ook dienen als rode draad tijdens het jaar. Je kan op voorhand tips of puzzelstukken geven en zo opbouwen naar het kampthema. Of op weekend of tijdens een activiteit al een voorproefje geven van wat ze op kamp kunnen verwachten.

Laat je ook voor het kampaandenken en de uitnodiging inspireren door het kampthema: een cape van de superhelden, een ooglapje van het piratenkamp of een reisbrochure en reispas met stempels van reis rond de wereld.

Zorg dat je het thema ook in alle activiteiten van het kamp terugkomt: toverdrank op het Asterixkamp, een zelf uitgevonden zeep-aangeefmachine op uitvinderskamp, afwassen met de liedjes van de Leeuwenkoning, kartonnendozentikkertje of ’s avonds voorlezen uit Geronimo Stilton op detectivekamp.

Verkleed jullie als leiding en foeriers, vraag aan de kabouters en welpen om verkleedkleren mee te brengen en richt ook de eetzaal en slaapzaal in volgens het kampthema. Zo kan je bijvoorbeeld pas gaan aanschuiven aan de gesjorde boeg van het schip voor de foeragetent als de piratenvlag gehesen is.

De mogelijkhede n zijn eindeloos . Veel plezier!

9

Profile for Scouts en Gidsen Vlaanderen

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Profile for website3