Page 24

11elkeAscPouPtS

die

nodig heeft

TEKST: Stijn Goethals | FOTO: Brecht Verstreken ploeg.it@scoutsengidsenvlaanderen.be | fb.com/InformaticaInScouting

EHBO-app De gratis app van het Rode Kruis geeft je stapsgewijs uitleg over wat je moet doen in noodsituaties, gaande van brandwonden tot een zonnesteek. Je kan met de app ook snel 112 bellen en je locatie meegeven.

Splitwise

Het Jachtseizoen

Ben je op stap of op weekend met je medeleiding en wil je de kosten eerlijk verdelen? Dan is Splitwise een handige app. Je vult eenvoudig de gemaakte kosten in, en duid aan wie van de groep deelt in de kosten. Denk maar aan een etentje waarbij de rekening wordt gedeeld. Je duidt ook steeds aan wie het geld heeft voorgeschoten. Aan het einde van het weekend berekent de app wie bij wie nog schulden heeft.

Deze app is gebaseerd op de populaire YouTube-serie “Jachtseizoen”. Net als in de serie gaat een team van jagers op zoek naar een ontsnapte boef. De boef krijgt enkele minuten voorsprong op de jagers, waarna je smartphone zijn GPS-signaal na enkele minuten doorstuurt naar de jagers. Zij moeten dan proberen de boef in te sluiten voor de tijd om is. Spanning gegarandeerd.

Locatie delen tijdens bosspel Je kan een bosspel met gidsen/verkenners of jins een heel nieuwe dimensie geven door elkaars locatie te delen. Dat kan bijvoorbeeld door in de Google Maps app te tikken op Menu > Locatie delen > Mensen toevoegen. Je kan de app op verschillende manieren gebruiken

leg een tablet in een kamp die een overzicht geeft van wie zich waar bevindt;

deel de locatie van posten of een vlag terwijl die zich verplaatsen in het bos;

laat alle leden van een team elkaars locatie delen.

Praktisch

begin het spel met een volle batterij.

Vergeet na het spel niet om ‘locatie delen’ af te zetten door te tikken op Menu Locatie delen en dan op verwijderen.

Waterpas De perfecte sjorring? Met Waterpas heb je altijd een waterpas bij de hand, zodat je een kaarsrechte tafel hebt waar de leden u tegen kunnen zeggen.

Profile for Scouts en Gidsen Vlaanderen

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Profile for website3