Page 16

Samen zot doen, schept een band Verkleden, samen zot doen of een gekke act ineensteken, hoort ook bij in leiding staan. Je beleeft er als leidingsploeg niet alleen zelf veel plezier aan, het werkt ook teamvormend. Niets zegt zo hard teambuilding als een verkleedpartij. En dat zijn ook de momenten waar je later naar terugblikt. De Scouts van Eversel, Rumst en Open Kamp Opsinjoor kunnen erover meespreken. TEKST: Ise Kenis | FOTO’S: groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvlaanderen.be | fb.com/ploeggrl

l

verse

ts E Scou

Jaarlijks houden we ook een startshow. Dat kan je vergelijken met de jaarthemashow op Herfstontmoeting. Daar halen we ook onze inspiratie. We tonen dan het jaarthema op een originele en speelse manier voor al onze leden. Het doet iedereen meteen zin krijgen in het nieuwe werkjaar.

Lauren en Jarne, groepsleiding van Scouts Eversel Wij organiseren verschillende verkleedactiviteiten: een jaarlijkse leidings-activiteit, ­een startshow, nachtspelen en een bonte avond op kamp. Tijdens onze jaarlijkse leidingsactiviteit, organiseren we in Leuven een stadsspel. De hele leidingsploeg verkleedt zich dan volgens het thema: marginaal (altijd leuk), business (classy J) of Halloween. Samen met de groep, genieten van het spel. Ons niets aantrekken van de vreemde blikken: het maakt onze leidingsploeg hechter.

16

Er staan bij ons ook nacht- en Halloweenspelen voor heel de groep op het programma. Iedereen komt dan verkleed en we vergeten even de echte wereld. We gaan een nieuwe, wonderlijke, soms enge wereld binnen waarin we de zotste spelletjes spelen. Verkleden geeft daarbij net die extra dimensie en de leden zijn meteen mee met het spel. En dan is er natuurlijk ook nog de bonte avond op kamp. Elke takploeg bereidt een toneeltje of dansje voor, verkleed en in lijn met het kampthema. En we voeren dat ‘s avonds in de leidingstent op voor de andere leiding en kookouders, die ook iets in elkaar steken. De gezelligste avond van het kamp.

Profile for Scouts en Gidsen Vlaanderen

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Profile for website3