Page 15

Improvisatie Improvisatie

Met improvisatie kan je verschillende kanten uit. Bekijk samen met de jins wat zij zien zitten als groep en respecteer ieders grenzen. In elk geval: grappige momenten verzekerd!

1

Laat je jins ter opwarming rondwandelen in een cirkel. Op een bepaald moment moet elke jin iemand willekeurig beginnen imiteren. Hilarische taferelen gegarandeerd!

2

Organiseer een improvisatiebattle binnen je eigen jingroep. Geef hen situaties of zinnen waarrond ze een toneel of een sketch van één minuut moeten improviseren. Jins tegen jins, jins tegen leiding, meisjes tegen jongens: de mogelijkheden zijn eindeloos!

3

Ga eens ‘next level’: doe de improvisatiebattle opnieuw, maar nu tussen je nietsvermoedende dorpsgenoten of in een winkelstraat. Nog beter wordt het als je de omstaanders ook betrekt. Een toevallige voorbijganger het huwelijksaanzoek van de eeuw geven? Waarom niet!

Action painting

Leef je eens helemaal uit met verf. Wie weet schuilen er wel echte schilders in je jins.

1

Maak een kring en hou een bus verf bij de hand. Iemand stapt de cirkel in, gaat voor een willekeurige jin staan en zegt: ‘Ik (eigen naam) rippel stippel zonder/met x stippels telefoneer naar (naam jin) rippel stippel zonder/met x stippels.’ Wie een fout maakt, krijgt één stip bij. Daarna is het de beurt aan de andere jin en wisselen beide jins van plaats. Variatie: stuur meerdere jins samen op pad of werk met verschillende kleuren stippen, die je dan ook moet benoemen.

2

Vorm minstens twee verschillende ploegen en geef ze elk een andere kleur. Elke ploeg duidt een koning aan die beschermd moet worden door zijn ploeggenoten. Probeer de koning(en) van de andere ploegen met zo veel mogelijk verf in jouw eigen kleur te bekladden. Leng de verf aan met water, want minder blijft nog altijd meer. Gebruik eventueel ook beschermingspakken.

3

Verdeel je jingroep in verschillende ploegjes met elk een andere kleur en speel levende Twister. “Rechterelleboog op de linkerknie van iemand van ploeg Blauw”. Uiteraard kan je dat alleen bewijzen door effectief jouw kleur achter te laten op het genoemde lichaamsdeel.

15

Profile for Scouts en Gidsen Vlaanderen

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Profile for website3