Page 14

3 x 3 tips om de artiest in je jins naar boven te halen Improviseren, je stembanden gebruiken of smijten met verf. Verlaag de drempels om kunstzinnig uit de hoek te komen, en je jins verleggen grenzen.

Muziek

Voor veel jins is muziek erg belangrijk. Ze zijn er veel mee bezig en praten er vaak over met elkaar. Gebruik die interesse om expressief aan de slag te gaan.

1

Laat elke jin zijn favoriete liedje meenemen op een USB-stick of gsm en maak samen een mix: ideale kampschijven én je leert elkaar weer een beetje beter kennen. Je favoriete muziek zegt soms meer dan duizend woorden.

14

TEKST: Marieke Van Broeckhoven | FOTO’S: Lucas Flies, Wouter Van Hespen, Sabine De Schutter | jins@scoutsengidsenvlaanderen.be | fb.com/jinguin.scoutsengidsen

2

Je jins zelf aan de slag laten gaan en hen hun muzikaal talent laten ontdekken? Zing dan eens met z’n allen een liedje. Laat je daarbij begeleiden door al dan niet zelfgemaakte instrumenten. Wonderbaarlijk wat je met een flesje en wat rijst kan doen.

3

Wil je hen helemaal uit hun schulp doen kruipen? Daag hen dan uit om zelf een liedje te schrijven over een paar fijne momenten in het jinjaar. Tip: laat iedereen ook een dansmove verzinnen en verwerk die in een jaardans.

Profile for Scouts en Gidsen Vlaanderen

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Profile for website3