Page 12

Klassieke activiteiten met een twist Veel activiteiten in ’t weekend of op kamp zijn ‘gewoonte’. Kleine spelletjes tijdens dode momenten, een succesvol bosspel dat jullie al jaren spelen of grotere rituelen zoals de opening. Nooit saai, maar … misschien nog leuker als je je creativiteit erop loslaat! En dat is gemakkelijker dan je denkt. Door bij de leden te beginnen bijvoorbeeld. ORIGINEEL: Leen Hikketik BEWERKT: Mieke Heymans | FOTO’S: Jef Deyaert givers@scoutsengidsenvlaanderen.be | fb.com/gidsenverkenners

Vraag het je gidsen/verkenners

Losse babbels, toevallige gebeurtenissen, ergernissen of complimenten van de gidsen/verkenners leveren je een hoop interessante info op. Soms kan je er zelfs meteen iets mee doen: een giver die, op zoek naar een voetbal, struikelt over een hoopje verkleedkleren en terugkomt met een bontmuts op zijn hoofd, kan de aanzet zijn voor een bejaarde voetbalmatch. Of - waarom niet - voor een Russische activiteit met roebels, Poetin en Siberische problemen.

Of vraag gewoon aan de gidsen/verkenners waarover ze fantaseren voor het volgende weekend of kamp. Misschien hebben zij wel een idee voor het takweekend of komen ze met een zotte activiteit op de proppen? Fantaseren kan je ook stimuleren. Bijvoorbeeld aan de hand van toevallig gekozen letters van het alfabet, gecombineerd met activiteiten die zeker aan bod moeten komen tijdens het jaar.

Maak een ideeënbox en hang die op in het lokaal. Of laat de Facebookgroep van jullie givertak écht leven. Daag de gidsen/ verkenners ook regelmatig op ludieke wijze uit om iets origineels te posten. Maak zelf een post waarin een zielige postbode een smeekbede houdt.

12

De actualiteit brengt je zeker ook op ideeën. Een spel op basis van die ene serie op Netflix die alle givers gezien hebben of een spel waarin de givers de muur van Trump moeten proberen afbreken.

Twist it

0 rgadering 2. frisTechniekenve uit voor een op n s er nn ke er /v va en ds rm gi fo at je Daag een pl chnieken: sjor rop alle zetels te or sj r de sing waa t ee meter hoog minimum tw En zorg dat he n. aa st en nn ku n al de ka or lo uit het gehesen w ar boven kan l vieruurtje na or uit zijn zete vo ar mand da zonder dat ie . moet komen

Profile for Scouts en Gidsen Vlaanderen

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Over&Weer, Jaargang 43, nr 5, Minder is Meer  

Zeswekelijks tijdschrift voor leiding en jins.

Profile for website3