Page 1

bib&co

+B

IB

KA

LE

ND

ER

Nieuwsbrief van de Antwerpse bibliotheken Jaargang 4 Nummer 1 Maart 2011

Jeugdboekenweek 2011

Michael De Cock

In dit nummer ... Michael De Cock schrijft slot vervolgverhaal Jeugdboekenweek

2

Hoeveel materialen mag je lenen in de bib?

3

Bib aan Huis bezorgt boeken gratis bij u thuis

4

Tipgever - Partituren in bib Permeke

5


Michael De Cock schrijft slot vervolgverhaal Jeugdboekenweek “Het aanbod jeugdliteratuur is enorm verrijkt” Regisseur, acteur en schrijver Michael De Cock zet tijdens de Jeugdboekenweek (zie pagina 5) de kers op de taart. Hij schrijft op het slotfeest in Permeke op 2 april ‘live’ het einde van het geheime vervolgverhaal. Aan bib&co vertelde hij alvast over zijn drijfveren en inspiratiebronnen. Meer en meer uitstekende jeugdauteurs Michael hoefde niet lang na te denken toen organisator Stichting Lezen hem vroeg voor het vervolgverhaal. “Ik volg de Jeugdboekenweek al enkele jaren en heb ook een paar keer voorgelezen in Permeke. Het is belangrijk dat jeugdliteratuur de nodige aandacht krijgt, want het is toch een ondergewaardeerd genre. Volledig onterecht trouwens. Een jeugdverhaal schrijven is voor mij evenveel waard als een toneelstuk van Anton Tsjechov regisseren. Dertig jaar geleden had je een paar uitstekende jeugdauteurs die iedereen las, zoals Annie M.G. Schmidt, Thea Beckman en Roald Dahl. Ondertussen is het aanbod enorm uitgebreid en verrijkt.”

“Op jonge leeftijd beginnen lezen is goed voor je wereldbeeld.” Regisseur, acteur en auteur, Michael De Cock is het alle drie. “Maar ik voel me in de eerste plaats schrijver. Ik wil verhalen vertellen en mensen raken. Want wie wordt er nu niet ontroerd door een mooi verhaal? Als kind wilde ik al schrijver worden. Nu schrijf ik zelf voor kinderen. Ik heb er trouwens vijf, van een tot tien jaar. Dat helpt bij het schrijven natuurlijk. Maar je hoeft niet noodzakelijk kinderen te hebben om goede jeugdboeken te schrijven. Bart Moeyaert is daar een prima voorbeeld van.” Romeinse klassiekers voor kinderen Michael De Cock haalt veel inspiratie uit de klassieke oudheid. “Mijn pas verschenen boek ‘Diep in het woud’ is een bewerking van ‘Metamorfosen’ van de Romeinse dichter Ovidius. Bij het herwerken van zulke klassiekers zoek ik steeds naar een boeiende invalshoek voor kinderen.” Maar hij laat zich niet alleen door de grote klassiekers inspireren. “Ik kan niet over een onderwerp schrijven als het geen gevoelens bij me losweekt. Het moet machteloosheid en verontwaardiging bij me opwekken. Bijvoorbeeld de manier waarop we met stervensbegeleiding omgaan of over de multiculturele samenleving spreken.”

Michael De Cock: “Ik wil verhalen vertellen en mensen raken.” Foto Peggy Schillemans

De wereld leren begrijpen met boeken Ten slotte vindt Michael het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd beginnen te lezen. “Dat is niet alleen goed voor hun taalontwikkeling, maar ook voor hun wereldbeeld. Dankzij literatuur leren ze de kwetsbaarheid en onvolkomenheden van de mens beter begrijpen. Je moet kinderen natuurlijk niet dwingen om te lezen. Maar zorg dat ze steeds naar een boek kunnen grijpen wanneer ze dat willen. De Jeugdboekenweek is daar een uitstekende gelegenheid voor.”

Over Michael De Cock Michael De Cock (°1972) schrijft, vertaalt, bewerkt, regisseert, acteert én is sinds augustus 2006 directeur van theatergezelschap ‘t ARSENAAL. Hij is met drie boeken genomineerd voor de Boekenleeuw, de prijs voor het beste kinder- of jeugdboek van het voorbije jaar: ■ Hoe oma almaar kleiner werd - met illustraties van Kristien Aertssen ■ Rosie en Moussa - met illustraties van Judith Vanistendael ■ Vliegen tot de hemel - met illustraties van Gerda Dendooven www.tarsenaal.be


“Twintig materialen? Nee, dat wist ik niet. Da’s wel heel veel, vooral als je alles moet dragen. Ik kom maandelijks in de bib en leen dan zes à zeven boeken voor mezelf en enkele dvd’s voor mijn zoon. Maar aan twintig materialen geraak ik nooit. Hoewel, als je enkel cd’s en dvd’s leent, kom je al snel aan twintig. Want een cd beluisteren of een filmpje bekijken duurt niet zo lang als een boek lezen.” Daarom vindt Ingrid het een goed idee dat de gratis leentermijn voor cd’s en dvd’s maar drie weken bedraagt. “Sinds die regel is ingevoerd, merk ik dat het aanbod dvd’s groter is. Goed nieuws voor mijn zoon dus.”

Bibklant Ingrid Vandenbergh: “Ik ben blij dat je boeken opnieuw gratis kunt verlengen.”

“Twintig bibmaterialen tegelijk lenen? Da’s heel veel!” U weet ongetwijfeld dat u alle bibmaterialen drie weken gratis kunt lenen – boeken zelfs zes weken als u de termijn tijdig verlengt. Maar wist u dat u met één bibkaart tot twintig verschillende materialen tegelijk kunt meenemen? We trokken naar bibliotheek De Poort in Berchem en vroegen het aan boekenworm Ingrid Vandenbergh (44).

Wist u ook dat u na de eerste leentermijn boeken gratis kunt verlengen met drie weken? “Eén boek lezen op drie weken tijd is al niet evident voor mij, laat staan zes boeken. Al zitten er meestal enkele kookboeken tussen (lacht). Daarom ben ik blij dat je dankzij die verlenging boeken tot zes weken gratis kunt bijhouden.”

■ Jonger dan 12 jaar? Leen tot 10 stuks, vrij te combineren. ■ Ouder dan 12 jaar? Leen tot 20 stuks, vrij te combineren.

Snelnieuws! Snelnieuws! Snelnieuws! Snelnieuws! Snelnieuws! Schitter met je muziek op het free podium in bib Couwelaar Unplugged in de bib is een nieuw initiatief dat de Deurnese districtsbibliotheek ontplooit in het kader van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011. Jongeren tussen 13 en 25 jaar oud krijgen de gelegenheid om hun muzikale talenten te tonen aan een publiek van bibbezoekers en muziekliefhebbers. Elke eerste zaterdag van de maand staat de afdeling Beeld en Muziek van Couwelaar open voor een unplugged-sessie. Pop, jazz, klassiek, folk, ... alles kan. Kandidaat-muzikanten nemen contact op met de bib en zullen gevraagd worden om enkele nummers te spelen vooraleer ze toegelaten worden. Jongeren die optreden, krijgen een kleine vergoeding van 25 euro per persoon voor 1 uur spelen.

Praktisch: 3

Bib Couwelaar, Muziek en Beeld, eerste zaterdag van de maand, tussen 11 en 12.30 uur ■ 2 april (volgeboekt) ■ 7 mei, 4 juni, 3 september, 1 oktober, 5 november, 3 december 2011 Meer info? liesbet.laureyssens@stad.antwerpen.be | 0800 992 93


Niet meer zo goed ter been? Geen probleem! Bib aan huis bezorgt boeken gratis bij u thuis Bib aan Huis bezorgt bibmaterialen gratis thuis bij Antwerpenaars die niet meer naar de bib kunnen gaan. De tachtig vrijwilligers van deze bibliotheekdienst maken ook graag tijd voor een babbeltje met de klant. “Mijn vrijwilliger weet welke boeken ik graag lees” Sheila Reid (82) woont in OCMW-dienstencentrum De Meere in Berchem. Ze is al enkele jaren een vaste Bib aan Huis-klant. Gemiddeld leest ze een boek per week. Tijdens de eerste jaren van haar verblijf in De Meere leende Sheila regelmatig boeken in bibliotheek De Poort in Berchem. “Maar omdat ik niet meer zo goed ter been ben, waren die bezoeken erg zwaar. Op den duur kon ik het gewicht van die boeken niet meer dragen. En toen ze de Statiestraat en Driekoningenstraat heraanlegden, kon ik er niet meer met de bus naartoe.” Gelukkig kreeg ze in De Meere een foldertje over Bib aan Huis. “Ik nam meteen contact op. Kort daarna kreeg ik bezoek van een bibmedewerker en een vrijwilliger. Ze vroegen welke boeken en genres ik graag lees. Wanneer ik mijn boeken bijna uit heb, bel ik naar Edgar, ‘mijn’ vrijwilliger. Hij brengt dan vijf à zes boeken voor me mee. Ik ben heel tevreden. Edgar komt steeds op tijd en is altijd te vinden voor een babbeltje.” Sheila Reid

Het bewogen leven van Sheila Reid Sheila leest het liefst in het Engels, want haar roots liggen in het Engelse Ilford. “Maar ik trouwde met een Belg, André. Onze eerste contacten waren moeilijk, want ik sprak geen Nederlands en hij geen Engels. Toen we besloten om te trouwen, ging ik begin jaren vijftig met hem mee naar België.” In Engeland studeerde ze af als verpleegkundige. “Maar omdat je hier toen geen taallessen kon volgen, bleef ik thuis om voor onze twee kinderen te zorgen. Door de hartproblemen van mijn man ging ik later wel werken, onder meer in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.” 25 jaar geleden sloeg het noodlot toe. “Na een bezoek aan vrienden reden we ’s avonds naar het ziekenhuis, want André had pijn aan zijn hart. Op een gegeven moment pakte hij mijn hand vast en zuchtte hij diep. Toen we in het ziekenhuis aankwamen, stormde ik de spoed binnen. Maar ik wist dat het te laat was.” De dood van haar man heeft Sheila erg aangegrepen. Gelukkig vond ze troost in de literatuur. “Ik heb altijd graag gelezen: detectives, liefdesromans, biografieën en uiteraard ziekenhuisverhalen. Maar van Nobelprijswinnaars blijf ik af. Die schrijven meestal te modern en te warrig naar mijn zin (lacht).”

Wilt u ook boeken of films aan huis geleverd krijgen? Maak dan eerst een afspraak met een bibliotheekmedewerker. Die komt samen met een vrijwilliger bij u langs en noteert welke genres u graag leest, beluistert of bekijkt. Enkele dagen later bezorgt deze vrijwilliger u de gevraagde bibmaterialen. Dat kunnen boeken zijn, maar ook cd’s of dvd’s. Kent u mensen die niet meer op eigen kracht in de bib geraken? Vertel hen dan over Bib aan Huis of breng hen een bezoekje als vrijwilliger van Bib aan Huis. Meer informatie: tel. 0800 992 93 of www.antwerpen.be/bibliotheek.


Kids in de bib!

Jeugdboekenweek: kennismaken met de mooiste jeugdboeken Het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen Ouders, opgelet! Gaan uw kinderen nog naar de basisschool? Neem uw kroost dan op zaterdag 2 april 2011 mee naar bibliotheek Permeke. Daar vindt van 13 tot 17 uur het slotfeest van de Jeugdboekenweek plaats, het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Bibmedewerker Els Wyninckx, vertelt er u meer over. “Met de Jeugdboekenweek willen we kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de bibliotheek en boeken. Dit jaar is het thema ‘geheim’. Zo werken 55 Vlaamse jeugdauteurs en – illustratoren mee aan een geheim vervolgverhaal. Alleen al in de Antwerpse bibliotheken, waar kinderen geheime opdrachten kunnen oplossen, verwachten we ongeveer 10 000 kinderen.” De Jeugdboekenweek wordt op zaterdag 2 april afgesloten met een spetterend slotfeest in bibliotheek Permeke. “Op dit feest kunnen kinderen onder meer meedoen aan workshops, een muzikale voorstelling bijwonen, of gewoon spelletjes spelen. Auteur Michael De Cock schrijft ‘live’ het laatste deel van het vervolgverhaal. Alle activiteiten zijn gratis, want we willen dat zo veel mogelijk kindjes en hun ouders naar Permeke komen.”

Bibmedewerker Els Wyninckx: “Het thema van de Jeugdboekenweek 2011 is ‘geheim’.”

Tipgever

Els coördineert de Jeugdboekenweek voor de Antwerpse bibliotheken. “Maar elke bibmedewerker wordt hierbij betrokken. In de eerste plaats de medewerkers van de jeugddiensten. Voor hen zijn dit de drukste twee weken van het jaar. Maar dankzij de hulp van de andere bibmedewerkers kunnen zij dit allemaal bolwerken.” De Jeugdboekenweek 2011 vindt plaats van 19 maart tot en met 3 april. ■ Vraag je gratis programmaboekje met geschenkbonnen in elke bib ■ Jeugdboekenweek is een project van Stichting Lezen (www.stichtinglezen.be). ■ Op www.jeugdboekenweek.be vindt u alles terug over de enige week van het jaar die twee weken duurt.

“Partituren inspireren mijn eigen composities” Van Ludwig van Beethoven over Billie Holiday tot Jimi Hendrix. In Permeke vind je de partituren en songbooks van elke bekende muzikant of componist. Muziekfanaat Joris Peeters (37) lust ze allemaal. Joris speelt al twintig jaar gitaar en bijna tien jaar piano. Door veel te luisteren en nummers op het gehoor na te spelen, kreeg hij beide instrumenten onder de knie. “Maar sommige gitaar- en pianotechnieken zijn te moeilijk om op het gehoor na te spelen. Daarom leen ik één keer per maand partituren in de bib. Pianopartituren spelen lukt me wel omdat ik dat op de muziekacademie leerde. Voor gitaar doe ik een beroep op tablaturen. Daarvoor hoef je geen noten te kunnen lezen. Dankzij een visuele weergave van de gitaarhals zie ik waar ik mijn vingers moet zetten.” De partituren helpen Joris om inspiratie op te doen. “Zodra ik een bepaalde techniek ken, verwerk ik die in een eigen compositie. Ik speel dus geen hele partituren na.”

Muzikant en muziekfanaat Joris Peeters: “Ik schrijf liever muziek in plaats van hele partituren na te spelen.”

5

Behalve partituren leent Joris ook regelmatig cd’s. “Het genre maakt me niet uit. Ik lust alles van muziek. Om in de juiste sfeer te geraken, leen ik het liefst concert-cd’s. Verder lees ik ook veel, maar ik leen geen boeken. Die vind ik in tegenstelling tot partituren helemaal niet duur om te kopen.”

De favoriete partituren van Joris:

De tip van Joris:

■ Voodoo Chile (slight return) – Jimi Hendrix (gitaar) ■ Concierto de Aranjuez – Joaquín Rodrigo (piano en gitaar) ■ Moonlight Sonata – Ludwig van Beethoven (piano)

Schrijf zelf je muziek. Wie weet staat later je partituur naast die van Sergej Rachmaninov of je songteksten naast die van The Beatles. De muziek van Joris vindt u hier: www.myspace.com/dolphinmusicsite


Het citaat

Kent u de oplossing?

Herken dit fragment en win een boekenbon.

Doe mee en win een boekenbon. Stuur uw antwoord naar bib.klantendienst@stad.antwerpen.be vóór 15 april 2011. Onder de juiste inzendingen worden 5 boekenbonnen van 20 euro verloot. De winnaars krijgen een brief in de bus.

‘Hier is het ‘, zei de begeleidster terwijl ze achter in de gang met een sleutel een deur opende. ‘Is dit mijn cel?’ vroeg Bo benepen terwijl ze als versteend in het sombere kamertje bleef staan. De muren waren vuil en met allerlei tekstjes volgekrabbeld. Tegen de muur stond een ijzeren spijlenbed met een volgeschreven houten plank op de plaats waar normaal de matras moest liggen. We vragen de originele titel van dit boek en de naam van de schrijver.

Oplossing Het citaat jaargang 3 nummer 4: Tom Verlaine – Television – Marquee Moon. Winnaars: Luc Van Roosbroeck, Antwerpen – Mario De Block, Antwerpen Donni Felix, Merksem – Gina van de Riet, Deurne Mieke Verreycken, Wilrijk.

Tip: Dit Vlaamse jeugdboek werd in 2010 verfilmd en speelt zich grotendeels af in een gesloten jeugdinstelling.

Colofon Redactie: Walter Milbou, Lucie Mees | Werkten mee aan dit nummer: Cyrus Sadrabadi, Marjan Daemen, Els Wyninckx. | Vormgever: Jeroen Collier, Marketing & Communicatie | Creatie | stad Antwerpen –GC 67625 | Verantwoordelijke uitgever: Karel Hermans, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen, maart 2011 | Wettelijk depotnummer: D/2011/0306/43

Uw bib&co thuis? Ja, ik wil graag bib & co vier keer per jaar gratis thuis ontvangen. Mail uw naam, voornaam en adresgegevens naar bib.klantendienst@stad.antwerpen.be Ja, hou me op de hoogte van de activiteiten in de Antwerpse bibliotheken. Mail uw e-mail adres en interesses naar bib.klantendienst@stad.antwerpen.be Muziek Theater Film Literatuur Poëzie Vorming Kinderen Jongeren Senioren

Andere culturen Tentoonstelling Voorlezen

www.antwerpen.be/bibliotheek

0800 992 93


bibkalender

Lente 2011

Bijlage bij de nieuwsbrief van de Antwerpse bibliotheken Jaargang 4 Nummer 1 Maart 2011

Activiteiten in de Antwerpse bibliotheken van 15 maart tot 15 juni 2011. Alle activiteiten en voorstellingen zijn gratis, tenzij anders vermeld. Voor meer informatie, adressen en openingstijden, surft u naar www.antwerpen.be/bibliotheek. U kunt ook bellen naar de klantendienst op het gratis nummer 0800 992 93.

Doorlopende activiteiten

Van 29 maart tot 24 april 2011 Hoezo Hoeden

Tot 1 mei 2011 Tentoonstelling Lucienne Debruyn

Tentoonstelling met zelfgemaakte hoeden door het Sint‑Agnesinstituut

Keuze van aquarellen en acryl op doek, geïnspireerd op de natuur. Vooral bloemen en vlakken in warme en contrastrijke kleuren. Bibliotheek Viswater ■ Tijdens de openingsuren van de bib ■ In de reeks Dubbeltalent in samenwerking met de Polderse Cultuurkring De Keyser fv

Bibliotheek Hoboken ■ Tijdens de openingsuren van de bib

Van 19 maart tot 3 april 2011 Jeugdboekenweek

Bibliotheek Viswater ■ Tijdens de openingsuren van de bib ■ Organisatie Liefhebber Amateurkunsten Antwerpen in samenwerking met de cultuurantenne

Grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen.

Thema in 2011 is Geheim

Van 4 tot 16 april 2011 Passe-Partout Tentoonstelling van strips gemaakt door niet-professionele tekenaars (kinderen, jeugd en volwassenen)

In alle bibliotheken ■ Vraag je geheime programmaboekje in je school of in de bib! ■ Speel het spel Geheim gezocht! in de bib en win een boekenpakket ■ Kom zeker naar het slotfeest in Permeke op zaterdag 2 april 2011 ■ Jeugdboekenweek is een project van Stichting Lezen

Van 11 april tot 1 mei 2011 Liefde is altijd goed

Van 19 maart tot 7 april 2011 Illustrator staat model!

Van 4 tot 31 mei 2011 We hebben maar één planeet

Portrettekeningen van jeugdillustratoren gemaakt door kinderen. Bibliotheek Permeke ■ Tijdens de openingsuren van de bib ■ Organisatie Academie Beeldende Kunsten Berchem

Bibliotheek Permeke ■ Tijdens de openingsuren van de bib

Fototentoonstelling over het leven en de liefde van holebi’s en transgenders Bibliotheek permeke ■ Tijdens de openingsuren van de bib ■ Organisatie Het Roze Huis

Tentoonstelling van de illustraties van het gelijknamige boek


Dagactiviteiten Dinsdag 15 en 22 maart 2011 workshop gezond afslanken

Donderdag 28 april en dinsdag 31 mei 2011 Wereldreis voor thuisblijvers

Overgewicht kan schadelijke gevolgen hebben voor heel het lichaam. We bekijken welke soorten diëten gezond en efficiënt werken. Met tal van tips om de honger te stillen.

Boeiende reisverhalen in de bib.

Bibliotheek Couwelaar ■ Van 20 tot 22 uur ■ Reserveren gewenst ■ Gratis nummer 0800 992 93

Zondag 20 maart, 17 april en 15 mei 2011 Boekenplein Verkoop van boeken en strips.

Bibliotheek Permeke ■ Van 20 tot 22 uur ■ Kassa 5 euro ■ Reserveren gewenst – gratis biblijn 0800 992 93 ■ Organisatie vtbKultuur

Donderdag 28 april 2011 Johan de Boose interviewt Thomas Möhlmann In de reeks Donderdagen van de Poëzie

De Coninckplein ■ Van 10 tot 15 uur ■ Zelf boeken of strips verkopen? Neem contact met info. permeke@stad.antwerpen.be – tel. 03 338 38 00

Bibliotheek Permeke ■ Van 12.30 tot 13.30 uur ■ Gratis koffie en croissants voor de eerste vijftig bezoekers ■ Organisatie Antwerpen Boekenstad

Vrijdag 25 maart 2011 Eye on Palestina: The Iron Wall

Maandag 2 mei 2011 Funeraire kunst

Documentaire ingeleid door regisseur Mohammed Alatar. Voertaal is Engels.

Staf Schoeters vertelt over funeraire kunst en nodigt daarna uit voor een rondleiding op het kerkhof

Bibliotheek Permeke ■ Van 20 tot 22 uur ■ Voorverkoop 3 euro Kassa 5 euro ■ Reserveren gewenst ‑ tel. 03 226 36 32 ■ Organisatie Masereelfonds Antwerpen

Dienstendentrum Zeelbaan Elf Novemberstraat 33 – 2170 Merksem ■ Van 14 tot 16 uur ■ Reserveren gewenst – tel. 03 292 62 80 ■ In samenwerking met Bibliotheek Park

Donderdag 31 maart 2011 Johan de Boose interviewt Stijn Vranken In de reeks Donderdagen van de Poëzie Bibliotheek Permeke ■ Van 12.30 tot 13.30 uur ■ Gratis koffie en croissants voor de eerste vijftig bezoekers ■ Organisatie Antwerpen Boekenstad

Zaterdag 2 april 2011 Feest! Slotfeest van de Jeugdboekenweek 2011. Schminken, verkleden, toekomst voorspellen, spelletjesparcours, kindermurga, ... Bibliotheek Permeke ■ Van 13 tot 17 uur ■ Vraag je geheime programmaboekje in je school of bib !

Zaterdag 2 april, 7 mei en 4 juni 2011 Unplugged in de bib Free podium voor jongeren tussen 13 en 25 jaar in de afdeling Muziek en Beeld. Pop, jazz, folk, klassiek, ... alle genres komen in aanmerking. Bibliotheek Couwelaar ■ Van 11 tot 12.30 uur ■ In het kader van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 ■ Zelf muzikaal optreden ? Neem contact op met Liesbeth.laureyssens@stad.antwerpen.be

Woensdag 18 mei 2011 Annie M.G. Schmidt Gerda Dendooven vertelt voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Tijdens de week van 16 tot 22 mei wordt de honderdste geboortedag van Annie M.G. Schmidt gevierd in de bib. Bibliotheek Couwelaar ■ Van 14.30 tot 16 uur ■ Reserveren gewenst – gratis biblijn 0800 992 93

Zaterdag 21 mei 2011 Kraak het cultuurhuis Jongeren gaan zelf aan de slag in een van de zeven cultuurhuizen van het district Antwerpen. ■ Deelnemende cultuurhuizen: CC Luchtbal – CC Link – Permeke – coStA – het Stadsmagazijn – het Oude badhuis – Nova ■ Volg het nieuws op facebook.com/kraakhetcultuurhuis ■ Organisatie cultuurcentra district Antwerpen

Donderdag 26 mei 2011 Johan de Boose interviewt Delphine Lecompte In de reeks Donderdagen van de Poëzie Bibliotheek Permeke ■ Van 12.30 tot 13.30 uur ■ Gratis koffie en croissants voor de eerste vijftig bezoekers ■ Organisatie Antwerpen Boekenstad

Zaterdag 18 juni 2011 Minoes

Voorlezen en knutselen met Aladin

Jonge dames en heren van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Borgerhout nemen u mee in hun poezenwereld

Bibliotheek de Poort ■ Van 9.30 tot 12 uur ■ Reserveringen via de bib hoeven geen Grabbelpas te hebben – gratis biblijn 0800 992 93 ■ Organisatie Jeugddienst Berchem

Bibliotheek Permeke ■ Van 14 tot 15.30 uur ■ Kassa 2 euro ■ Reserveren gewenst gratis biblijn 0800 992 93

Donderdag 14 april 2011

Deze kalender werd redactioneel afgesloten op 15 februari 2011. Alle activiteiten die nadien in het programma werden opgenomen, vindt u op www.antwerpen.be/bibliotheek. V.u.: Karel Hermans – De Coninckplein – 2060 Antwerpen – februari 2011 | CS/7 | 2011/02 | C 71056

www.antwerpen.be/bibliotheek

0800 992 93

Bib&co nummer 1  

Nieuwsbrief en kalender van de bibliotheek

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you