Page 1

District Antwerpen STIJLGIDS


VOORWOORD

De stad Antwerpen heeft een duidelijke identiteit, een eigen manier om de dingen te vertellen. Ze hanteert ook een eigen stijl en taal om met haar inwoners te communiceren. Als district willen we graag herkenbaar zijn in dat grotere geheel. We willen op onze eigen manier communiceren en we kiezen om daarin consequent en consistent te zijn. De huisstijl van de stad Antwerpen laat voldoende ruimte om keuzes te maken en ons district zo een eigen gezicht te geven. In deze stijlgids leest u hoe we onze identiteit vertalen in onze communicatie. In de beelden die we kiezen, de taal die we gebruiken en de kleuren die we combineren. Onze stijlgids is een bijlage bij de huisstijl van de stad Antwerpen. Hij verduidelijkt onze plaats in het grote geheel van huisstijlafspraken binnen de stad.


DISTRICT ANTWERPEN IN WOORDEN

We zouden er duizenden aan kunnen wijden, maar bepaalde woorden vatten de ziel van ons district als geen ander. Ze zetten de sfeer, ze karakteriseren de mensen die er wonen en ze euren het Antwerpse decor op. In al onze communicatie zetten we het district Antwerpen op de kaart als een inspirerend, gastvrij, kleurrijk en energiek stuk stad. Met een historisch centrum, de Schelde, beroemde shoppingstraten en horeca voor echte levensgenieters verenigt het district Antwerpen moeiteloos oud met nieuw.


TYPOGRAFIE

Lorem Ipsum Dolor Sit Amet

Voor titels gebruikt district Antwerpen Sun SemiBold Voor ondertitels gebruikt district Antwerpen Sun Light Voor doorlopende tekst gebruikt district Antwerpen het lettertype Sun


FOTOGRAFIE Het camerastandpunt of de gebruikte lens bepalen in grote mate de sfeer en de boodschap van een foto. Ook kleurcorrectie is een must om de foto helemaal juist te krijgen. We kiezen voor een tint meer blauw in foto’s. District Antwerpen kiest voor de volgende opties: kikkerperspectief: maakt van de Antwerpenaars op de foto een beetje helden. Deze techniek wekt de ďŹ erheid op van de Antwerpenaar. groothoek: Antwerpen is trots op de vele historische plekken in het district. Decor en achtergrond kan je duidelijk mee in beeld brengen met een groothoeklens.


kikkerperspectief

groothoek


KLEUREN

PANTONE PMS 5425 Antwerpen gebruikt PMS 5425 als hoofdkleur in zijn communicatie. CMYK 45/16/9/24 Voor tekst blijft zwart de hoofdkleur. Van het blauw kunnen ook vier lichtere tinten (percentages) gebruikt worden. PMS 5425 kan ook gecombineerd worden met één of meerdere van de 5 secundaire kleuren voor Antwerpen. Dt is een gevarieerd gamma vrolijke kleuren in lichte en donkere tinten. percentages 80%

60%

40%

20%

021

WARM GREY 11

GREEN

612

secundaire PMS kleuren 190


naamsvierkant PMS 5425 is de hoofdkleur voor het naamsvierkant van het district Antwerpen. Het naamsvierkant wordt altijd gebruikt in combinatie met de stralende A. Meer informatie over het correcte gebruik ervan vindt u in de stedelijke huisstijlgids onder het hoofdstuk ‘Descriptor’.

Antwerpen

sponsorlogo Het sponsorlogo wordt gebruikt wanneer het district projecten van derden sponsort. Het sponsorlogo bestaat uit het naamsvierkant van Antwerpen in combinatie met de stralende A. Het logo moet minimum 1 cm hoog zijn en is maximum 1/10de van de kortste zijde van het opgemaakte ontwerp. Het sponsorlogo is visueel ondergeschikt aan de hoofdcommunicatie en wordt geplaatst bij de andere sponsors.


CONTACT Kelly Stark communicatieverantwoordelijke district Antwerpen Lange Gasthuisstraat 21, 2000 Antwerpen Tel. 03 338 35 19 kelly.stark@stad.antwerpen.be Femke Syvertsen communicatieverantwoordelijke district Antwerpen Lange Gasthuisstraat 21, 2000 Antwerpen Tel. 03 338 35 10 femke.syvertsen@stad.antwerpen.be Marketing & Communicatie stad Antwerpen Francis Wellensplein 1, 2018 Antwerpen Tel. 03 338 64 86 mc_creatie@stad.antwerpen.be

Kathy Bol klantenbeheer districten Tel. 03 338 36 75 kathy.bol@stad.antwerpen.be


www.districtantwerpen.be

03 338 34 11

2085272_stijlgids_Antwerpen_Web  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you